Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
Ó, van elképzelésem :-) de meg kell mutatni, hogy ki hordja a nadrágot! (legalább is a kv.zás terén ;-) ).
Nálunk most szappankészítési projektben leledzik a szívem úrnője (remélem idővel kinövi majd). Már gondolkoztam, hogy lefóliázom a gépeket amíg pancsol, ehhez ugyanis nem elég ám a pult, ilyenkor kell neki az a terület is ami masinériák előtt húzodik. -
sz.zs.
őstag
Na én is mértem egy kilépő vízhőfokot. Nekem (még) nincs rézcsőtuning a gépben. Azért engedtem 1 dl vizet, hogy megmutassam, amíg a víz hőfoka valójában 10 fokot esik, a PID csak 1 fok esést mutat. Gyakorlatilag egy dupla csapolása alatt 2 fokot esett, ezt majd a rézcső megoldja
És ugye a PID-hez képest a mínusz 9-10 fok itt is megvan...A videó!
-
Mano66
senior tag
válasz
gtr313
üzenetére
Ki írta,hogy a postát te álld?
Már itt a fórumon is vásároltam.Minden esetben a + posta költséget fizettem.Csak jót tudok írni azokról akikkel üzleteltem,de te tőled biztos nem veszek szűrőt ezek után.Pedig gondolkodtam,hogy én is beállok a sorba,de volt elég sok jelentkező előttem.Azt látom,hogy ők se kaptak semmit.Ilyen hozzáállással inkább a vaterára rakd fel,ne ide.Na ez volt a személyeskedés.Részemről ennyi!! -
vikla007
aktív tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Írtam neki privátot, hogy egyben viszem az egészet és utána szétosztjuk...
-
válasz
Sinisi
üzenetére
előző lakhelyünkön nálunk is így volt, ne tudd meg, milyen arcot kaptam, amikor kiderült nóra számára, hogy a daráló egy külön egység

itt viszont mázlink volt, mert felújítottuk a helyet, a régi konyha pedig a mostani kávéspult helyén volt, hely is volt neki, így adta magát, hogy megtartsuk a kiállásokat és oda is kerüljön pult.
-
Toobee
veterán
Én pár hetet bírtam az IMS 200 felsőszűrővel. Ment vissza a gyári. Naked karnál nagyon kijött, hogy valami nem oké. Egyszerűen nem tud összeállni a lefolyás, pedig szemre szépen teríti a vizet. Első hsz-be írjátok már bele légyszi, hogy naked kart vegyen mindenki és töltsön fel videót, vagy képet. Engem érdekelne.
-
válasz
Sinisi
üzenetére
ez egy külön pult, nem zavarjuk egymás köreit

a pavoni már apámnál suhog, a mazzer mini helyett egy k10 ormótlankodik, a többi stimmel.toobee: nincs nyáked karom. de egyébként a dc vízterítése nem a legjobb, még a tuning vízterítő + ims 200 felsőszűrő kombóval sem, kicsit csatornásít. de nem hagyom, az aeropress papír ezt 100%-ban megoldja, egyéb előnyei mellett.
-
urak, a képen látható piros quick mill acquaviva még mindig eladó, full felújított és pid-elt állapotban, inox csepptálcával!
62 ezer magyar pénz, utolsó ilyen gép, több nem lesz. még sok kép.
-
válasz
gtr313
üzenetére
mindenesetre lezárom ezt a szép mellékszálat itt önhatalmúlag. mindenki tudja, hogy árulod őket és egyben árulod, a szappanopera részére meg már senki sem kíváncsi. én sem értelek, de nem is kell, a te szűrőid, azt csinálsz velük, amit szeretnél. aki akar venni négyet egyben, majd ír neked. pont.
-
kaligula
tag
Hali! Remélem készültök a 12-ei Macskakő KoffeinRandi
darőrlős találkozójára! Annyi változott, hogy min. egykávéfőzpresszógépet is várunk! Lehet rezes is!
https://www.facebook.com/events/https://www.facebook.com/events/1645546585741737/??ti=ia -
Sinisi
senior tag
válasz
gtr313
üzenetére
Miért kellene bevállalnod a postaköltséget? Meghirdeted úgy, hogy 6500+posta/1db, vagy 25000+posta/4db, alku nincs és a mennyiségi kedvezmény is pipa.
Jelenleg a fórumon komolynak tűnő érdeklődést látok, és ha ehhez komoly eladási szándék is társul akkor gyorsan nyélbe lehet ütni azt az üzletet.
Ismertem valakit aki felzsírolta a házát, és azt gondolta jó poén, lesz eladási szándék nélkül meghirdetni (ár alatt), jöttek is a vevők mint legyek a... de csak az első pár érdeklődővel tudta eljátszani azt, hogy nem adja el (pedig voltak akik rá is ajánlottak a kért összegre), utána futótűzként terjedt a híre... (de addig is jól szórakozott, legalább is ezt hangoztatta, - amíg akadt hallgatósága - )
-
vikla007
aktív tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Hali,
engem azért érdekel...

fragolát is érdekelte... ha kell megkérdezem tőle
Akkor 2-en biztosan vagyunk, ha van még 2 versenyző én szívesen leegyeztetem és egyben megveszem gtr313-tól
-
Csápájev
őstag
Nekem is van 4 eladó renekám. 25500- ,de csak úgy adom el, ha valaki megvesz hármat 23ert és megint más a negyediket 50db 2001 előtti ötvenesért. Egyben nem adom el és a vevőknek lakcím kártyával és hiteles családfa bizonylattal kell igazolniuk, hogy két különböző, egymással rokoni vagy baráti kapcsolatban NEM álló személyről van szó. És még így sem biztos, hogy odaadom! Egyáltalán nem! Sőt, megmomdom őszintén elég kicsi az esélye, mivel ezek elég jó szűrők! A személyeskedő üzeneteiteket pedig tartsátok meg magatoknak!
Sőt, a hirdetést is szerkesztgetem, így az árak is változnak nálam. Aki nem figyel, az lemarad!!!!
Ha részösszegek végeredménye nem stimmel az össz árral, akkor épp nem aktuális a hirdetés. -
gtr313
csendes tag
válasz
Mano66
üzenetére
Nem kell, hogy érts. Szerinted nem vagyok épeszű, hiszen négyesével veszem a szűrőket, pedig nincs is kávézóm. Ha nem akarod megvenni, akkor ne tedd. A személyeskedésre pedig semmilyen okot nem szolgáltattam. Kérem az ilyen és hasonló hsz-eket mellőzzétek. Ezek remek szűrők, ha megmaradnak, akkor használom időnként, ahogy eddig is tettem. Nekem jobban bejön a Strada / VST vonal, de ez semmit nem von le a Renekák értékéből. Unalmas, hogy azon megy a találgatás és a személyeskedés, hogy lesz-e valaki, aki 40.000 Ft helyett, postázva 25.000 Ft-ért hajlandó lesz megvenni vagy sem a kosarakat. Nekem nem mindegy, hogy egyesével kell küldenem és csomagolnom + 4x 1.090 Ft-ért postáznom (tudom van olcsóbb is, de én hülye vagyok), mert hát a postaköltséget természetesen vállaljam be, stb.
-
gtr313
csendes tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Kicsit korai volt ezt beírnod
Mi nem ügyezünk. Vannak érdeklődők, Te az egyik vagy. Köszönöm, hogy jelentkeztél, de a kosarak még eladók. -
Sinisi
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Nem bántásssiból írjuk amiket írunk (szerintem mondhatom többesszámban nem?
). Úgy látom, hogy abban konszenzus van közöttünk, hogy ha újításra szánod(tad) magad akkor több infóval igyekszünk szolgálni, ami alapján esetleg bejöhetnek olyan szempontok is amikre eddig talán nem is gondoltál.Persze ha fontos az adott márka akkor fontos. Ebben az esetben a daráló időtállóságán gondolkoznék el.
Ismerek olyan embert aki azért jár (számomra érthetetlen módon) "tragacsokkal" (és, hogy honnan szerválja ezeket az számomra mindig relytély
)mert azt az elvet vallja, hogy ha lerobbanna akkor "mindig" van a farzsebében annyi lóvé amennyiből "újat, hylesebben inkább újra" vesz egy másikat (ha már nem javíttatható). Az, hogy mennyit költ rá menet közben és, hogy ameddig használja milyen kényelmes, nem szempont nála... Nem vagyunk egyformák.KVnet:
És ha a gyerek elhányta valahová, majd lehet hozzá nyomtni tattatni alkatrészt 3D-ben. Szóval ez már egy átmenet a kor elvárásaihoz mérten, tehát haladás. -
verti1
tag
OFF
Szerintem ennyiért botrány, ez Iberital Challenge kategória a műszaki tartalmát tekintve csak háromszor annyiért. Persze az is teljesen jó, működik én nem ezt a részét vitatom. Kizárólag műszaki oldalról hoztam ítéletet. Parasztvakítás, lehúzás, marketing bullshit. Borzalmas, hogy mindent ilyen szarra kell gyártani, persze, hogy jól kidobjad majd két év múlva a francba, de addig is jól mutat.
ON
-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Egyet értek. M7 900 van, csak a régebbi 68 mm-es változata ( M9 P ), én is nagyon szeretem. Macap oldala Az kés tényleg nem egy nagy szám.
Beszéltük is, hogy ki akarom cserélni. Ebben az évben sort is kerítek rá. Venni akarok majd valami jó kést 68 és 72 mm között. Annyit még ki lehet szedni anyaggyengülés nélkül a tartókból, ahogy nézegettem. -
verti1
tag
Nem értem én sem nagyon a dolgot. 150-ért a használtan bármit vagy újonnan az F4 pl. Tekintsünk el a márkától, mert az lényegtelen, de érdemes megnézni ezt a képet, illetve a linken van még több is.
Új, dizájnos, azt is elhiszem, hogy tökéletesen működik, isteni a kávé....de könyörgöm, a gyerekeim tescos játékaira emlékeztet a belseje...
-
Bazsee71
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Azért lesd meg a FB Barista csoportot, mert ha már onnan vásárolsz, akkor a most hirdetett Sette 270 is jobb választás lehet. Ha nem jön be, azon még ára környékén is túl tudsz adni. Igazából csak nem értem a PL72 árcéduláját, de ha az tetszik, akkor nincs mese.

-
excalibur36
senior tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Semmi baj sincs se a darálóval, se a kávégéppel!
Tökéletesen működik mindkettő.A daráló könnyedén elbánik a lóméretű babokkal is...
A daráló és a kávégép is kiszolgál komolyabb igényeket is ,de hát ilyen ez a "sport"... mindig van valami ami miatt az a másik kell, hajt a kíváncsiság...
(digitális kijelző, kávé mennyiség szabályozás stb...)
Nekem nagyon is bevált a Lelit, szeretem ezt a terméket. -
Sinisi
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
+1 a kis okosságra :-) ahogy lejár a gari, már mehet is a buli ; ) (Vagy akár előtte is, vagy ameddig bírják a kései és késcserekor újít be rá az ember vagy, vagy, vagy...) + aszem van arra is megoldása, hogy a garatméretét csökkentse (kevesebb pangó őrlemény) ne is ragozzuk tovább :-), ahogy írod egy ilyen gép, tuning nélkül is önmagáért beszél.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Volt nálam mostanában egy Macap M5, ami meglepően nagyon pontos volt, konkrétan egy század körüli pontatlanságot mértem rajta. Csak hát a kés, az siralmas, és nem lehet hozzá elfogadhatót sem találni, M. Mini kés nem jó bele.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Sinisi
üzenetére
+1 a Fiorenzatonak, egy minitank.
Igaz kisebb a kés, de bizonyított, a fordulatszám ugyanaz, 150W helyett 250W-os motor, robosztus felépítmény (10 kg a 6-tal szemben), továbbá szupertrendi színek és kezelőfelület. A késméretre lehet fragola még tud egy kis okosságot, akkor meg totál best buy, és ugyanúgy garanciával megvan ennyiből. -
Sinisi
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Fontos, hogy Lelit legyen? Azaz daráló terén ennyiért nem járnál jobban egy Fiorenzato F4 nano-val? (fragolának sztem szokott is lenni vatta új és azt hiszem, hogy kb. ilyen árban). Amúgy mi a baj a kv.főzővel, hogy leváltod? (mert a daráló gondolom teljesítményben kevés lehet ha lóméretű babok darálsz vele, de ha csak egy-egy duplát húzol arra nem elég a jelenlegi?)
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Olcso szutyok. A normalis dragabb, es szepen illeszkedik, majd forgathato. Nem szabad eroszakolni. Ha nem megy bele, le kell reszelgetni.
-
Sinisi
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Mire váltottál?
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Eladóvávált tovább lépés miatt (Lelit vonalon) Lelit Anna PL41 kávéfőzőgép és Lelit William PL71 daráló szet.
Lehetőleg egyben, de ha van külön mindkettőre vevő, akkor külön is.
A kávégép 2016.05havi, a daráló 2016.08. havi vásárlás, tehát még garanciálisak.
A daráló és a kávéfőző rendszetesen karbantartott, tisztított.
Akit érdekel privátban ketesen meg.
Köszönöm! -
jolti
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Fogsz egy finom csiszolóvásznat a végére ahol belemegy körkörösen ráfogod, vagy 20x körbetekered és már jó is. Vagy, ha még nem, akkor tekersz még rajta. Az a lényeg, passzentosan, de simán bemenjen.
Classiknál nem olyan veszélyes, de babynél szétrepeszti a műanyag csatlakozót, ha nem csiszolják meg. -
Bazsee71
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én is köszönöm, pont ma akarom belefaragni az új gőzcsövet.

Egyébként expolynál valami nem oké. Ismerősöm hozott egy Rancilio gőzcsövet, ha jól emlékszem 5.300,- Ft volt. Azt sikeresen elszúrtam, gyakorlásnak drága volt, ezért kértem, hogy most a 2500-as változatot hozza. Hát, totál ugyanaz, mint amit 5.300,-ért adtak...

-
sz.zs.
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
-
sz.zs.
őstag
A GC-s koffeinrandin hol, milyen módon lettek mérve a kilépő vízhők? Én később érkeztem...
-
adp
őstag
Az is biztos, hogy engem ezek a meresek nagyon meggyoztek. Mivel en nem tejezek es ritkan kell csak gozolni, nyomasprofilos alatt nem latom a gepcsere ertelmet, max ha valami olcso DB jon szembe elagyalok, de a kozeljovoben biztos nem
-
adp
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ertem a logikadat, de ha mered a felsoszuronel a vizhot es az atomstabil,nem csokken, akkor az tok mindegy, hogy egy gaggia vagy egy la marzocco sb,a pogira erkezo viz is pont annyit fog hulni mindket gepnel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
az a gondom, hogy szerintem a felsőszűrő hőmérsékletét befolyásolja a fejhő is.
amiért megy a hőmérséklet-játék, az a KV hőmérséklete lenne, nemde? -
Sinisi
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ha a vízterítő lyukán át dugod
le, akkor "csak" a felsőszűrőt kellene megfúrnod (persze csak ha átfér rajta a szenzor, de ha nem akkor is összehozható ez ha csak a felsőszűrőn keresztül mész le nem?). -
bajnokpityu
félisten
ezt nem egészen értem. Amikor KVt főzöl is hűti a szűrőt a környezet.
magam azon filózok, h egy szűrőt feláldozok, és valódi KVban mérek szűrőn belül. Gond az, hogy vissza kellene tömíteni a szenzor mellett, különben elrontom a mérést, és attól ott azért nagyobb a nyomás, hogy ez egyszerű legyen.
Az se tökéletes, ha a szűrőre alulról ragasztom a szenzort.
-
sz.zs.
őstag
Sejtettem, csak gondoltam rákérdezek... nyílván minden nézőpont kérdése és tényleg nem kötekedni akarok, de ez nekem így nem a "vízterítő alá", hanem a vízterítő fölé van téve
Hacsak nem állítottad fejre a gépet 
Kérdés: ha a pogácsára érkező víz hőmérsékletét akarjuk tudni, akkor nem lenne célszerűbb a szűrőtartó karban mérni?

-
vikla007
aktív tag
Ezt esetleg kóstolta már valaki? Vélemény?
Pacificaffe - Ethiopian Sidamo Aroresa
-
Sinisi
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Hát a nyolc hónappal nem tudom, hogy mennyire lehet egyetérteni, és némi ellentmondást érzek a honlapon feltüntetett pörkölési dátumok (2016.12.14.) és a beollózott első mondatuk között.
"Friss, mert csak annyit rendelünk, amennyi maximum két hét alatt elfogy. A pörkölt kávé szemes formában tárolva 4 hónapig számít frissnek, és az azt követő 8 hónapban még fogyasztható. "
-
adp
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Leszedtem es betettem majd visszatettem.
Mertem kozben a felso szuro alatt is.Sztem az a szigetelo gumi elmozdult es nem volt pontos, azert volt 5fok kulonbseg.
Most megigazitottam es korbeszigeteltem meg egy reteggel.
Igy -3 fok kulonbseg volt a pid es a muszer kozott (gondolom egyik eszkoz sem kalibralt)
Kiengedtem 40g vizet, megint 1 fokot ugrott fel aztan azonnal vissza, semmit sem csokkent a ho 40g kiengedeskor elsore, majd fel perc utan ujra 40g ekkor esett 3 fokot majd 2.5p utan visszaallt.Azt tapasztaltam, hogy erdemes ugy bemelegiteni a gaggiat a mereseim szerint hogy 5p utan kiengedunk vizet, hogy melegedjen a fej, vagy vakszurozunk, aztan 8-10 perc utan is. Igy nekem 12perccel a bekapcsolas utan mar nem emelkedett a ho (16ig vartam meg vele) a felszoszuro es a vizterito kozott. De holnap megnezem mi tortenik ha akkor engedek ki 40g vizet, lehet nem lesz meg teljesen stabil
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni Graef CM702 darálóval kapcsolatban.
Használtan vettem egy 2016 őszi évjáratú őrlőt, kb 4 hete garanciával, számlával együtt. Szemre én úgy látom, nem valószínű hogy sérült lenne bárhol is a kés.
A kávéfőzőm Saeco HD 8423/09.
A problémám pedig az őrlés finomságával van. Jelenleg 2 alátét van benne, ami gondolom gyári lehet, mert nagyon vékony és egyedi méretű (belső átmérő 7mm, külső 14 mm.)
Mikor csak egy van benne, akkor a műanyag ház felületével egy síkban van a magassága az alátétnek.
Mikor kettő van benne, akkor érezhetően már nincs egy síkban, de csak egy picit emelkedik ki az alátét.
Szóval mikor az őrlést 4-es fokozatra állítom ( ami szinte a legfinomabb), akkor ez éppen elég a doppio-hoz. A gyári Saeco szűrőbe 17g körüli őrleményt teszek, viszonylag erősen tamperolom és a lefolyás 35 sec körül van, 60 ml.
Na már most 1-es daráló beállítással szerettem volna sima eszpresszot készíteni, annyi, hogy kb 10g őrleménnyel próbálkoztam, kb 12-14 sec alatt le is szalad a 30ml.
Azt még hozzáteszem, hogy a dupla szűrővel történt mindez. Ha jól gondolom a másik "lépcsős" szűrőkosár a pod-os.
Szóval 2 alátéttel amit fentebb felvázoltam, normális ez a jelenség, vagy pedig mi lehet a probléma? Ha úgy van, még tehetek be alátétet, illetve ha igen akkor kb mennyi lehet az össz vastagság? (Már többet nem látok amúgy a dobozban, de nekem itthon van ilyesmi, 7mm belső stimmel, a külső picikét kisebb, de gondolom ebből baj nem lehet?)
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
t-bali3
senior tag
A kávészerviz kézműves friss kávéját kóstolta már valaki?
-
verti1
tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Lehet külön tekercset kapni, nem kell komplett szelep ha annak nincs baja. Vidd el magaddal és adnak rá valót vagy rendelnek.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Gaggia classichoz vettem rancilio gőzcsövet. A csavart átraktam a rancilio csőre a gaggiáról, de így sem tudom becsavarni. Hiába próbálom beljebb nyomni, nem megy. Van esetleg tippetek mi lehetne? ha jól mértem 0.2mm-el nagyobb az átmérője a rancilio csőnek:/
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És ugye a PID-hez képest a mínusz 9-10 fok itt is megvan...
Már itt a fórumon is vásároltam.Minden esetben a + posta költséget fizettem.Csak jót tudok írni azokról akikkel üzleteltem,de te tőled biztos nem veszek szűrőt ezek után.Pedig gondolkodtam,hogy én is beállok a sorba,de volt elég sok jelentkező előttem.Azt látom,hogy ők se kaptak semmit.Ilyen hozzáállással inkább a vaterára rakd fel,ne ide.Na ez volt a személyeskedés.Részemről ennyi!!

Mi nem ügyezünk. Vannak érdeklődők, Te az egyik vagy. Köszönöm, hogy jelentkeztél, de a kosarak még eladók.
). Úgy látom, hogy abban konszenzus van közöttünk, hogy ha újításra szánod(tad) magad akkor több infóval igyekszünk szolgálni, ami alapján esetleg bejöhetnek olyan szempontok is amikre eddig talán nem is gondoltál.
)mert azt az elvet vallja, hogy ha lerobbanna akkor "mindig" van a farzsebében annyi lóvé amennyiből "újat, hylesebben inkább újra" vesz egy másikat (ha már nem javíttatható). Az, hogy mennyit költ rá menet közben és, hogy ameddig használja milyen kényelmes, nem szempont nála... Nem vagyunk egyformák.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)