Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- LED / LCD TV topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én is adagonként őrlök a Fiorenzatóval, csak a hecc kedvéért prőbálgatom és nyúzom a Catlert babtartállyal. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem marha kényelmes jószág. Nekem csendesebbnek tűnik mint a haverom graefja, és a pontossága olyan 0.5g +-. Elég jól zár a babtartálya és olaszos borndnél nem vészes az öregedés. De tovabbra is mondom, hogy nem egy kategória a Fiőval, de árban sem.
Na mindegy is ez tényleg csak saját vélemény, és tényleg fúgg a felhasználási szokásoktól is. A graefot nem babtartály nélkül használod ugy, mert ha jól emlékszem anélkül el sem indul. De az biztos, hogy őrlés után a haverom püfólte rendesen mire kijött belőle a cucc.
-
Bazsee71
őstag
válasz
weinmaker
üzenetére
Csak láttam, de nem próbáltam. Viszont a felhasználói szokásaimat ismerem, nem tudom miben tudna könnyíteni az életemen. Adagonként őrlök, babtartályt nem használok, a Major állíthatósága pedig elkényeztet.
A Graefhez képest a fokozatok számában előrelépés lehet, de aki hozzám hasonlóan elborult módon űzi a kávézást, annak szerintem jó a CM702-es is, a maga egyszerűségével.
Daráló podcastot pedig érdemes követni, mert megnyugtató a tudat, hogy vannak sokkal elvetemültebbek.

-
Bazsee71
őstag
Emlékszem ezen rugóztam itt egy darabig, hogy biztos van ahol áll benne őrlemény, és kerül pangó a kiadott mennyiségbe, de 2-3 ráindítással és paskolással nekem is 0,1 grammra kijött minden a CM702-esből. A kijelzőn, és vele együtt a plusz hibaforráson kívül nekem sem adott volna semmivel sem többet a Catler a Graefnél. Ha valaki a babtartályban tartja a kávét, és bízik az időzítőben, akkor ott lehet előnye.
-
válasz
weinmaker
üzenetére
80-ért én nem merném/akarnám megvenni. fragola 90 pezó egyenértékes áron ad egy felújított, felszabályzott jolly-t, tuti, hogy arra mennék. bármennyire is csábító a kevés pangő őrlemény.
más kérdés, hogy ha vennék egy kátler gépet és jönne ajándékba a daráló mellé, akkor rögtön variálnék-e vele. valószínűleg megtartanám.
-
mdav88
aktív tag
URak, technikai kérdés:
Mennyire lehet kivitelezni minimálból egy gőzgépet?
Ami van itthon: Egy hibás saeco automata, Benne pumpa, benne thermoblock.
Ehhez egy termosztát, vagy pid, és mehetne is elméleti síkon a móka? -
adp
őstag
válasz
weinmaker
üzenetére
nem tudom, hogy melyik graef volt de a 702ben a pangó biztosan 1 g alatt van. Ha kiporszívózom kb fél gramm nem jön ki, de az igazából el is tömődik.
A világos pörik meg szinte század pontosan kijönnek, garatsepréssel és ráindítással.Igaz, hogy a fokozatok lehetnének jobbak de tényleg igaz, de +/- 3 megoldja a problémát. Ezzel szemben a catler annyival tud többet, hogy van neki egy kijelzője, be lehet lőni az adagot, ami otthoni használatnáll full haszontalan, és valamivel kisebbek a fokozatok. 80-at biztos nem adnék érte, annyiért már ott a mini vagy az sj
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mdav88
üzenetére
amikor venni akartam SJ-t, akkor ennyiért csak olyat találtam, ami nem szépfestésű, babtartály-hiányos, de műszakilag OK. 70-80tól sztem drágább egy újszerű késes, nem ütő, és szép példány.
ami csak viszonylag drága, mert bukni meg nem nagyon bukik az ember, amikor eladja. a műanyag csodákkal meg mindig történhet valami. -
weinmaker
őstag
Én nagyon szembe megyek ezzel a graefos dologgal. Nekem ingyen sem kéne. Haveromnak van, használtam is párszor, de nagyon nem tetszik. Állíthatósága bőven hagy kívánnivalót maga után, benne marad 6 tonna őrlemény (na jó persze túlzok, de akkor is). Vagy iparit vennék, vagy simán megvenném a Catlert. Ez az eddigi egyetlen Catler termék amivel teljesen elégedett vagyok, és még a Fiorenzato F64 mellett is használom és tök jó.
-
sm-ért max. 40-50-et adnék, HA jó állapotú, de ezeknél az ipari cuccoknál figyelni kell, mert egymillió km is lehet bennük. igazából egy jó állapotú iparit kell venni, vagy ha ez nincs, akkor a legolcsóbb kis kúpos graefot. de ez utóbbiakat annyira nem ismerem, majd talán más megírja, hogy melyik az ideális modell.
-
-
Zewa
senior tag
Kicsit megkésve de köszönöm az infokat.
A témánál maradva van még olyan őrlő ami ajánlott a Mazzer SJ-n és a Compak K10-en (esetleg másik e
gyártótól?) kívül? Oké,Parci szerintem még az SM90 is jó lehet.
Esetleg ezek a gépek nem alternatívák és ha drágállom az SJ-t vegyek egy Graefet oszt' onnan majd lehet továbblépni?
-
sz.zs.
őstag
A Ház kávéja amúgy egész iható volt eszpresszónak, bár a cuppingban leírt gyümölcsösség eléggé elveszett sajnos...
-
SzuMe
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igazából csak érdekes. Én is palmtampot használok.
-
SzuMe
tag
Ilyen tampert használt már valaki?

-
Serpiko
addikt
Vízkőtelenítéshez mit ajánlotok? Erről a gépről lenne szó Russell Hobbs 20060-56 (Allure) Buckingham Grind & Brew Kávéfőző [link]

-
kaligula
tag
A Macskakő a szívem csücske, és ha nincs visszaút, azt mindenképp közlöm mindenkivel, ennyi a minimum. Nem titok, hogy elkezdtem állás után nézni, hogy ha egy mód van rá, akkor anyagilag biztosíthassam magam, de a Macskakő kávés vonala se érjen véget. Nem tudom, lehetséges-e ez. Senkit sem szeretnék átverni, most sajnos a pénzkérdés nagyon szorít.
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
a kávézó rész tényleg nem megy semennyire sem (a hely ugye sörözőnek állt fel és az a rész működik is jól, ajánlom is egyébként nagyon mindenkinek), úgyhogy igen, lesz változás és hamarosan, de azért odaverne, ha így történne meg. ma sajnos összejöttek neki a dolgok, netnél sem volt.
-
szar lett az a pöri, pontosabban biztosan sötétebb, mint szerettem volna (első pörkölés volt belőle). ma csináltam még kettőt, egyre világosabbakat, hagyom őket érni picit (úgy is tart még a koffeinmérgezés tegnapról), aztán érdekes móka lesz összenézni.
maga a zöld amúgy pazar illatú, minőségű így szemre, szóval szerintem sokkal több van a kávéban, mint amit elsőre kihozhattam belőle. más kérdés, hogy kezdek félni, hogy az a fajta kávé, amit mi szeretünk, a gene-nel nehéz falat lesz. egyelőre legalábbis igazán kiváló világosabb pörit nem tudtam még vele összehozni, inkább a csokisabb, maximum savas-csokis vonalon brillírozott.
de sokat kell még tanulni vele.
-
kaligula
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Kedves Mindenki! Szánom bűnöm, és nem is igen van mentség a maira. Kicsit összejöttek a dolgok így a vasárnapi program után, amikorra pedig kiderült, hogy nem tudok ma visszamenni, sajnos olyan helyen voltam, ahonnan nem tudtam netre írni. Sajnos nem egyszerű jelenleg a helyzetem, bízom a megértésetetekben, de ettől még nagyon bánt a dolog.
Sajnos úgy fest, hogy van egy kis kontakthiba a Rancilioban, ami miatt hektikussá vált a működése. Konkrétan egyszerűen nem hajlandó felfűteni a kazán. Ha valakinek esetleg lenne tippje, Budán ki tudna ránézni, azt nagyon megköszönném! -
sz.zs.
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Én tegnap mondtam Kaligulának, hogy sűrűbben fogunk találkozni, mert van egy projektünk a Hiltonban... erre ő azt mondta, hogy sajnos nem valószínű, mert nem lesz nyitva, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy abbahagyja ezt az egészet, mert nem megy... de hogy ki fogja írni Fb-on és a fórumban is!

-
Keresztapper
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Közben írt is killerjohn, hogy szerinte 26g-mal lenne tele, szóval szerintem tuti a nyitott karhoz járó lavór volt az.

-
adriankoooo
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ez a 22g el is kerülte a figyelmemet.

-
A761
újonc
Hello Parci és Kaligula! Megyek hozzátok kávézni, de zárva a Macskakő... nem vagytok hétfőn?
-
von toth
tag
Most hogy megkóstoltam a pacificcafé palettáját az a kép alakult ki, hogy a kávék pont olyan változatosak, mint csomagolásaik. Mentségre legyen mondva, nagyon szép őrleményt adnak, de például a sztárolt monsooned malabar, hát nem tudom. Lehet Rome-al jobban jártam volna.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Igen, olvastam azt is, de az az igazság, hogy ha egy kosár 22g-mal tölthető, de 18-cal töltöd, akkor ez engem nem lep meg.
Lehet, hogy rosszul gondolom, és csinálom is, de én úgy szoktam tölteni a kosarat, hogy miután megdagad a pogácsa, látsszon rajta a felsőszűrő lenyomata. Nem igazán értem, hogy mi lenne a gyakorlati haszna annak, hogy kevesebb őrleményt tegyek a szűrőbe, mint amennyit elnyel.
Ha a 16g-mal tölthető kosaramba csak 11-et teszek, akkor nekem sem fogja elérni, de a többség szerintem annyival használja, mint amennyi belemegy.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ja? Én csak killerjohn írása miatt kérdeztem:
"Talán egyetlen negatívumot tudnék felhozni: haver csak 18gr-ból csinálja a duplát, és megnéztük: ebben a kosárban a 18gr úgy eltűnik, hogy nem éri el a felszínét az eszköz."
Szerintem én is fogok venni egyet, csak most épp szimplázok, oda meg felesleges.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére

-
mdav88
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Végigolvasva először 21%os majd 7%os oldott szárazanyag többletre hivatkozol. Ez hiba?
-
Keresztapper
senior tag
Mindenkinek köszönöm a beszámolókat, kérdéseket, privátokat.
Ez utóbbiakra megpróbálok még ma válaszolni, de a hétvégén sajnos nem voltam gép közelben, most meg jó lenne dolgozni, ha még meg akarom tartani az állásom.
Két kérdésre azért gyorsan válaszolok:
(#52013) adriankoooo
Már van.
Pontosabban mit értesz ez alatt, hiszen a mostani verzió is állítható 3 lépésben, ami az eddigi tesztek alapján elegendő is. Szerettem volna fokozatmentes állíthatóságot, de egyrészt megdobta volna az így sem alacsony gyártásköltséget, másrészt pedig a tapasztalatok tükrében nem igazán van a gyakorlatban haszna az ennyire precíz kalibrálásnak, vagy másként, nincs igazán hátránya a lépcsős adjusztálásnak. 
(#52028) Mano66
Annak idején moderáltatnom kellett, mert a mintaoltalmi eljárások ezt kívánták meg, ezért nincsenek már fent a képek.
De a kérelmeket már befogadták, így nincs már akadálya semmilyen kép feltöltésének.
Meg is osztom a honlap linkjét, ahol találtok néhány képet, egy videót, és némi leírást. Az oldal minősége a nemlétező webfejlesztői képességeimet mutatja, ezt is nézzétek el nekem kérlek.
Árulni közvetlenül max a PH tagoknak szeretném, mert tényleg nincs időm hétközben egyeztetni, postára rohangálni stb.
Most egyelőre a Danettinek és a Cady-Trade-nek tudok vinni párat, aztán kb 2-3 hét múlva lesznek olyanok, amiket oda tudok adni.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
verti1
üzenetére
A mérések alapján kb. -10 °C fok az eltérés a PID-hez képest. A 88-ra állított mérésre emlékszem tisztán, ott két műszer is 79-80 °C között mért, a hőkamera pedig 80 °C-ot mutatott a vízterítőn.
A Stradába 18g-ot, míg a Renekába 17-et raktunk, a lefolyás 30-35s között (mondjuk volt amit engedtünk 45-ig), arány nagy átlagban 1:2.
-
Bazsee71
őstag
Akkor pár sort én is írnék a találkozóról, már csak azért is, mert képtelen vagyok még az alvásra, az M7-esen is bagolyként suhantunk át, a szemeimet legalábbis mint ha kipeckelték volna.

Nagyon örülök, hogy ennyien voltunk, és ennyi közvetlen, lelkes home baristával együtt tesztelhettük a masinákat. Az sem rossz, hogy ha kell, akkor hirtelen előkerül egy szerszámosláda, két nyomásmérő kar, és két hőmérő.
Mivel a várakozáson felüli géppark állt rendelkezésre, ezért a teszt sem az optimum medrében folyt, a gyorsaság és a felhozatal kedvéért engedtünk a kompromisszumoknak. Ez annyit jelentett, hogy első körben igyekeztünk a PID-es gépeket 90 °C körül kilépő hőmérsékletre belőni, illetve a referencia baristánk hűtőcsapolt a gyári gépekkel. A tesztelés egy 17g-os Strada kosárral zajlott.
Összesen 3 kör volt, számomra inkább a nagyon rossz kávék tűntek ki, a többi nagyjából egy síkon mozgott. A harmadik körben még korrigáltak az őrleményen, az elég egyértelmű, jelentős javulást hozott.Ami számomra a legérdekesebb volt, az a tesztelés utáni szabad program, ahol kezelésbe vettük a GC-t, és belevágtunk a legjobb főzet keresésébe. Elkezdtünk lejjebb menni a hőfokkal (PID 99 volt a teszt altt, innen kettesével), és egyre jobbakat mutatott az LXR. Aztán a Stradát váltotta a Reneka, amivel hirtelen eltűntek a kellemetlen, keserű ízek az italból, a test rovására. Úgy érzem ebben mindenki egyet értett a helyszínen. Aztán 95 fokon mutatta meg a finoman édeskés, savas arcát a kávé, 97 fokon ez kicsit háttérbe húzodott, a test javára. Itt már nem volt egyöntetű a vélemény, az egyéni ízlések diktáltak. Próbáltuk még Benedek IMS kosarát is, nekem jelen helyzetben sokkal jobban tetszett, mint a Strada. Én arra tippelek, hogy a Stradának a szabvány, 25s körüli shot állhat jól, felette egyszerűen kesernyés lesz az ital, nekünk pedig minden húzásunk 30s feletti volt.
Az IMS-sel és a Renekával szépen mintázódott a kávé, a nyitott karral is igen szép lefolyást sikerült összehozni.
Ezen próbálkozások meggyőztek, hogy jó darabig marad még a GC, bőven van benne potenciál. Viszont a Stradával még nem tudom mit kezdek, talán ha opció lesz az előáztatás, ott még domboríthat, mert testben nagyon erős.Illetve volt még egy eszköz, ami teljesen a hatalmába kerített, és kétséget kizáróan meggyőzött, ez a Kinu M47-es. Már kézbe véve is lenyűgöző, továbbá sík felületek vízszintezésére is alkalmas (a tengely súrlódása nulla, egyből beáll a hajtókar a lejtés irányába). A végső "játszadozás" szinte csak ezzel ment, hibátlan eredménnyel. Kompakt, egyszerű, kényelmes, masszív. Ez volt a reklám helye.

Viszont be kell valljam, hogy nem mindenkit sikerült a fórumos nevével összehozni, így nagyon örülnék ha a képek alapján majd megírnátok, hogy ki ki volt.

Illetve még annyit, hogy egy 8 órás eseményt természetesen nem tudok most hirtelen összefoglalni, de megérte a párszáz kilómétert, nagyon tartalmas volt. Ha nem 3-4 heti rendszerességgel lesz, akkor igyekszek a javán ott lenni.

Szerk.: a kifolyó pedig tabu téma, ilyen csak az _elitnek jár, szándékos volt a mély hallgatás.

-
gpbenedek
csendes tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Az eredményhirdetés után páran még maradtunk, és Bazsee fullos GC-jén igyekeztünk megtalálni az LXR-hez legjobban illő paramétereket. Közben darálót is váltottunk, LM és Reneka szűrővel is húztunk. Fontos, hogy a lejobban sikerültek a tesztelési hőmérséklet alatt 2-3-4 fokkal alakultak. (5-6 kóstóló véleményéből) Ha a teszt előtt alakul ez ki, a teszt valószínűleg jóval nagyobb szórást adott volna az alacsonyabb hőmérséklet miatt. Pides géppel picit könnyebb ezt belőni, illetve a csapolás közben bekövetkező hőmérsékletesés miniális, a gyári gépeknél ezt nem lehet megcsinálni. Szerintem sem kérdés a tuning létjogosultsága.
Egy pár tök jó tapasztalat, amiért nekem pl. tökre megérte a mai találka ( az emberekkel való ismerkedésen túl):
- a 2 rex-es gép kifolyó vízhője kb 9-10 fokkal volt a piden állított alatt (a nálam lévő, és fragola hőmérője szerint is)
- a sestos piddel ellátott gépnél az előbbi különbség 1-1.5 fok volt
- a nontuning gyári gaggia kilépő vízhője 100 fok körüli, hűtőcsapolás után 95-6 fok körüli ( teszt közben "érzésrehűtőcsapolás" után készültek a kv-k ezekkel a gépekkel)
- Bazsee hőkamerájával a víterítőre adott érték, és a kilépő víz 1-2 fokos eltérést mutatott -
rallypix
csendes tag
A Keresztapper féle egyengetőt próbáltátok a találkozón?
-
kaligula
tag
Van egy mindennél beszédesebb táblazatunk, amit az egyik kollega állított össze a Macskaköves Gaggia (össz3)kóstolásról, abban lehet majd keresgélni miérteket.
-
válasz
Xabi78
üzenetére
összekóstoltuk. és - szerintem - érezhetően komolyabb kávét adott a nagygép. de ugye az abszolút be volt már állítva a black lxr-hez, szóval ahhoz, hogy ebből konklúziót vonjunk, a gaggiát is ki kellett maxolni a kávéhoz. ez a kör akkor indult, amikor én leléptem, nem tudom, hogy mire jutottak a srácok.
-
-
Csápájev
őstag
-
válasz
Csápájev
üzenetére
ezen felül van az, hogy nincs két egyforma shot, egyforma tömörítés stb. jobban hiszek az olyan jellegű tapasztalatoknak, hogy valaki használja x hónapig magában, aztán pid-eli, aztán pár hónap után leírja, hogy mit tapasztalt. rézcső dettó. de onnantól, hogy flir hőkamerával ki lett mérve, hogy a rézcsöves gép kilépő vízhőfoka stabil, mint a százas szög, én nem gondolkodnék.
-
Csápájev
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem is az egyéni ízlésvilágról van szó,hanem a rengeteg változóról,amit ugyan igyekeztünk minimalizálni,de ha van 5 géped,amin több dolog is eltérő,akkor baromi nehéz lesz összehasonlítani őket.
Mitől lett más az adott kv.
Attól ,hogy ezen réz a vízterítő vagy attól,hogy más a nyomás.
Sajnos nem lehetett eléggé leredukálni az eltéréseket.
Ha jól emlekszem volt két gép,ami több,mint 10 barral nyomta a vizet,de nem tudtuk kimérni mennyivel többel,mert csak 10barig mutatott a nyomásmérő kar.
Volt egy 8 baros és kettő,aminek be volt lőve az OPV-je 9-10 közé.
És akkor még a pides eltéréséről nem is beszéltünk.
Viszont BAZSEE titokban vásárolt egy , nekem nagyon tetsző kettős kifolyót, és eltitkolta!!!!!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
szerintem nem jól érted, pedig tényleg elég pontosan leírtam, hogy mi történt. nem az egyéni ízlésvilágban kell keresni a különbséget, mert a minták közötti különbség kóstolható volt és nagyjából hasonló pontokat adtunk. de hogy miért volt különbség, az egy csomó dologtól függ, amiből csak az egyik a gépek közötti különbség. a többi a véletlen, ezért vagy azért.
-
akik kóstolták a parci pici pörkölője egyik alfa termékét, ez a yirga volt az
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Jövedelem
- World of Warships
- World of Tanks - MMO
- Magisk
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

OLvass vissza.. De van aki újat akar, annak meg akár simán jó lehet. Nekem semmivel sem rosszabb mint a Variom volt és az ugye 140-es kategória.

Azé fel a fejjel srácok!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)