Hirdetés
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Pedig jó. Ami a feladata azt tökéletesen elvégzi
-
And06
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
őrölt kávét félreteszel későbbre?

patikamérleg megoldás amúgy -
-HajTömeg-
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem tűnsz valami elégedettnek...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ja végül is szeretem. Szép meg minden csak baromi fura a dózeres faemám után. Ott ha kicsit túltöltöttem a szűrőt vissza söpörhettem a felesleget a dózerba későbbre. Itt nincs ilyen lehetőség, el kell találni a mennyiséget
-
mgy
senior tag
Kösz a tippeket, már a logoutról nézem, sokkal szárazbab, viszontagságosabb érzés!
Mondjuk ezt a görgős egeret nem értem, nekünk olyan nincs!
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Csiga nem jott be, no parti vagyok. A daralonak akad hibaja jocskan, de maga az orlemeny elfogadhato minosegu, a Rossinal biztosan jobb.
-
Toobee
veterán
-
t-bali3
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
És melyik javasolt?
(#2587) tariattila:
Ok, de típust is kérek!!!
Amelyiket én olvastam az a Classic vagy melyik, de az 90.... -
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
Huhh, hogy ilyen topik is van

Milyen kávéfőződ van? Elég furának tűnik.
Én karácsony környékén szeretném lecserélni az enyémet (egy Szarvasi Cafe Brill) egy valódi kávéfőzőre, mert sajna igencsak gyengén bánik a jobb kávékkal.
Illetve HM topicban olvasom, hogy spéci kávéid is vannak. Szabad tudni honnan szerzed őket?
-
mgy
senior tag
Nekem inkább az a kérdésem, hogy nem lehet valahogy a téma összefoglalóját eltüntetni innen felülről?
Ótvar felbontású gépen kell neteznem, a képernyő alsó negyedében kezdődik az értelmes rizsa.
-
bbuffy
senior tag
10g indian choco plusz 2g etiop sidamo, mindkettő kb egy hónapos. Jó csöpögőre lehúzva. Isteni! :-))
-
And06
aktív tag
sajna már csak kb 3 napra való jó kávé van itthon, eltaktikáztam magam :| utána 2 opció: 1) veszek valami helyi negyedkilóst amig megjön az új szállitmány, 2) megpróbálok ihatót húzni a molinariból
de lehet a kettő együtt lesz -
mgy
senior tag
Esküszöm, a szemem kiesett, annyira kerestem, hogy lehet linkelni, de nem sikerült kiszúrni azt a gombot.
Nem szoktam én ezt a motort, na. -
Toobee
veterán
Annyit tegyetek már meg légyszíves, hogy ha linkeltek, akkor a piros "OK" gombtól kicsit lentebb rákattintotok a "Link" gombra. Ha már előre kijelöltök egy szöveget, akkor az lesz a hivatkozás gomba, ha nem jelöltök ki semmit, csak simán rákattintotok, akkor meg a "link" szó kerül oda automatikusan, de ez rögtön aktív is, azaz bármit elkezdtek gépelni, az jelenik majd meg.
-
emiki6
veterán
Felsorolnátok nekem a jó kávézókat?
Köszönöm!

-
hifis50
csendes tag
A Pharos egyik titka szerintem a nagyon kis hézagú csapágyazás, és a késpár szigorú egytengelyűsége. Ezeket ebben a konstrukcióban is próbálom összehozni. A többit a Robur késnek kell tudnia, de ez valószínű megvan, hiszen a nagyobb fordulatszámú gyári Roburt is nagyon dicsérik, akik megtehetik, hogy használják, és a HG One is népszerű a kézihajtányos fordulatszámával.
-
mgy
senior tag
Mindketten jobban járunk, ha nem a hároméves emlékeimben kezdünk kutakodni, hanem inkább az index archívumban.

And,
azóta is a SJ-t használom, nem mondtam, hogy baj lenne vele. Csak van jobb, de gondolom ez nem csoda.---
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112135063&t=9014122 -
mgy
senior tag
Emlékszem, mennyire jelentős változást hozott az általánosan elfogadott SJ-hez képest a Pharos. Biztos vagyok benne, hogy megéri pöcsölni az egyedi cuccokkal! Persze a Major kést én nem ismerem, nem tudom hol tart most ezügyben a tudomány.
-
bbuffy
senior tag
Ha egy használt SJ vagy mini árát nézzük semmiképpen nem. Viszont ha az egyediséget és minőséget akkor már inkább.
Mondjuk én továbbra is manuált csinálnék révén van darãlóm, igy lenne egy 220 független hiend diy kütyüm. Na meg a brew cuccokhoz meglenne a maradék szüttyögő.
-
hifis50
csendes tag
A költséghatékonyságról még annyit, ez bbuffy ötlete volt, hogy lehetne akár kézzel hajtott is. Mivel a készüléknél a fej a lényeg, ez megoldható, és a motor, tápegység elmaradásával, az egyszerűbb vázzal ez már messze megéri, főleg a HG-One árát tekintve.
Ide kapcsolódik, vagyis ahhoz, hogy megéri-e belevágni, hogy lesz egy tesztpéldány is, amit nyilván szívesen odaadok a nálam sokkal tapasztaltabb fórumosoknak, hogy kiderüljön, tényleg megjelenik-e a kávé ízében a Robur kés minősége. -
ronin s8
senior tag
http://kotty.hu/
"Egy jó kávéfőző egy rossz minőségű kávéból is kiváló kávét főz, míg egy rossz gép a legkiválóbb arabica-robusta keveréket is ihatatlanná teszi."Azta! Hát ha eztet korábban tudom....!

-
hifis50
csendes tag
Ez még akkor tűnt ennyinek, amikor túl nagy motort akartam a gépbe rakni. Egy Conrados kisebb verzióval ez már más kategória. Sokat számít az alkatrész gyártatás. Ha van valakinek ilyen irányú kapcsolata, és ezt spórolósan abszolválja, szerintem kihozható jó áron. A keráruk végösszegét, ha már tudom, megadom, de ez nem lesz több nettó 80 90 ezer Ft-nál.
Ha a végeredmény sikeres, vagyis korrekten működik a cucc, a doksit felrakom az internetre. -
hifis50
csendes tag
Ami miatt belevágtam, az az ötlet, hogy a gyűrűt forgassuk, ne a kúpot. Ettől elegáns lesz a dolog, mert nem nyúlik ki semmi tengely a garatból, mint a HG One-nál és a Versalabnál. Hogy ez hogy sül el, még nem tudom, de éppen az alacsony fordulat miatt (a kézi darálás fordulatszámára van belőve), ez remélem, nem okozhat problémát.
-
zolnagy
őstag
Köszi szépen. Ezt a hidegzsíroldót Parci is mondta, meg is teszem holnap (ehhez nem kell kartömítés)
Az a kicsi kb. mennyi? Pl. egy fél tartályhoz egy fél deci OK?
A robusztás tippet meg majd kipróbálom. Az ugye nem tilos, ha a második felfűtést fejöblítéssel érem el?
Mert alapból lemértem. Míg az első felfűtés 2 perc alatt megvan, ezután a másodikig 11 percet kellett várnom fejöblítés nélkül. -
SiD-
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
öblítsd át hidegzsíroldós vízzel! a tartályban lévő vízhez keverj hozzá egy kevés hidegzsíroldót és azzal öblítsd át a gépet, majd cseréld ki tiszta vízre és azzal is nyomd át, majd gőzzel ugyanezt, így garantáltan tiszta és mellékízmentes lesz a gép.
robusztás kávékra az alábbi tippem van: ne az első felfűtés után készítsd a kávét, mert akkor nagyon túllövi még a fűtést. várd meg a második vagy harmadik felfűtési ciklust és onnan szörfözz lefelé a hőfokkal némi fejöblítéssel!
-
zolnagy
őstag
Még egy picit azért én is nyúznám a QM-et. Rendeltem bele tömítéseket a Kaffezentrale oldalról. Meg 1-es és 2-es szűrőt is, mert 20 EUR alatt nem lehetett rendelni.

De formára nagyon bejön a gép, igazi szépség
Az alatt a rövid idő alatt mondjuk még nem jöttem rá a robusztás kávé készítésére vele, mindegyik megégett, de remélem hamarosan újra tudom folytatni (addig Brikka forever)
Illetve van egy kisssé fura mellékíze a kávéknak a Gaggiahoz viszonyítva. Tudom, hogy a háromjáratú a víztartályba köp, de ezt ideiglesen áthidaltam egy külön pohárral a tartályban, de mégis van valami más íze.A gőzét kipróbáltam, tényleg brutál a Gaggiahoz képest, ezért is szoknom kell, de meglesz az, úgy érzem.
-
SiD-
tag
válasz
tariattila
üzenetére
55-ért most azonnal megveszem.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tariattila
üzenetére
Megveszem párom öccsének a kollégiumba.
Nem ám.
-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Ok, rez rud van, barmikor tudok csinalni.
-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Tartsd mar meg!!!!!4444444!!!!!!!NEGY! Inkabb a tobbit add el.
-
Toobee
veterán
Cascara: Bolívia, Caranavi környéke. Feldolgozó: Buena Vista kávémalom. 1500-1800 méteres magasságból, októberi szüretelés.
5 gramm, a víz 95 fokos volt a stratkor, 5 percig áztattam. Azt írják, hogy többször is lehet belőle teát készíteni, csak tovább kell majd áztatni. Ízében én legerősebben a fügét érzem, meg egy kis csipkebogyót áfonyával.

-
RBJ
addikt
Nem tudom de most csináltam egy kávét, lehet félreértettem a pálcás, hústűs dolgot de én tömörítés előtt átkavargattam a kávét egyenletesre a szűrőtartóban és a végén tömörítettem.
Eredmény csinos crema ami eddig nagyon habos, vizesnek tűnt eddigi próbálkozásaim alkalmával.
Igaz alig bírt lejönni azt hittem nem bírja átnyomni a saeco hd8423. Az eredménnyel meg vagyok elégedve ahhoz képest, hogy csövi késes darálóm van.
Legközelebb lövök képet.
A felső szűrőt mindig takarítom. Meg tudok veszni mikor a behajtás nyomából alig bírom kiszedni a kávét. -
válasz
lagoon79
üzenetére
apropó, pörkölő... mi a rajz? jöhet privátban is

másnak is mondom, hogy itt nem kell a "ment mail" típusú hsz, ha valakinek írni akarsz valamit privátban, ott a link a hozzászólásánál a nevétől jobbra. a bejövő privátjait meg mindenki a jobb hasáb tetején lévő linken találja.
-
jött ma egy adag kapucziner kávé, például laos catemor, guatemala pacamara, honduras shb. a laosit rögtön csapra is vertem, tömény cremaként jött le az egész, szuperfriss. tulajdonképpen kedvelem jános pörköléseit, se nem túl óvilági, se nem túl újhullámos, pont középen, ami nekem jelenleg a legjobban bejön. aztán lehet, hogy idővel eldjboriskásodom (tm)
én is.ezzel együtt egy adag kagumoinival is újra nekiugrok a silvanónak, remélhetőleg nagyobb sikerekkel, mint a cajamarcánál. annál kávézókban (főleg a feketében) zseniálisakat kaptam, a cm hq-ban is (bár tök más volt), itthon viszont küzdeni kellett. ha a kagumoinival is így járok, akkor azt fogom tippelni, hogy az ennyire érzékeny kávékhoz nem elég jó társ a gépparkom

(a levetta még sokáig csak a földről nézi a silvanót...
)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)