Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz
ronin s8 #22590 üzenetére
ugyan ilyen konyhapultom van
-
soldier2
őstag
válasz
Bubanc #22586 üzenetére
Az index kaveologian Badhun fórumtárs ígért egy Gaggia classicos eladó cuccot hamaroan, érdemes lesz azt a fórumot is figyelned. Illetve ha ott visszaolvasol 2-3 napot akkor linkelt Mylord egy újszerű Gaggia/Iberital párost az Olx-ről (itt viszont alkudni kell, kicsit sokat kér a tulaj).
-
Bubanc
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani két féle árkategoriában karos gépet, amivel már lehet elfogaható minőségű, espressot szép cremával?
Az egyik 50-60 ezer HUF-os kategória a másik 80-100 e HUF-os kategória.
Nagyon köszi előre is. -
jolti
senior tag
Ne majmokodjatok már velem! ;-) :-)
-
mester6
tag
válasz
tariattila #22580 üzenetére
Szerintem is jobban néz ki, mint itt a fórumon!
-
mester6
tag
Vásároltam néhány kávét Paljoctól . Még csak az egyet sikerült eddig megkóstolni. Ez a Etiop Yirgacheffe Aramó volt. Nekem és az asszonynak is nagyon ízlett, finom kávékat főztünk belőle. Itt a fórumon olvastam, olyan véleményt ami szerint kicsit savanykás citromra hasonlított a lefőzött kávé. Ilyet én egyáltalán nem tapasztaltam, a gyümölcsös jegyek megjelennek, de én ilyen meghatározásokban, nem vagyok jó.
Egyetlen észrevétel még, szerintem is egy kicsit talán hamar szeret szőkülni a lefolyás. -
soldier2
őstag
Ami az elmúlt 2 hónapban változott, és okozhat ilyent az a "fűtési szezon", és az ezzel járó szárazabb levegő. Kedvenc (álmaim) darálómról olvasgatva, többen írták, hogy a pangó őrlemény igencsak összefüggésben van nem csak a kávé fajtájával, hanem a levegő páratartalmával is. Próbálj a darálandó szemes kávéra pár csepp vizet spriccelni, majd rázd össze, utána daráld, elvileg megszűnik/csökken a jelenség. Vagy cserélj üveg tálra, arra nem tapad a szatikus töltésű kávé (ezt már saját tapasztalatból is megerősítem). Ha a vizes megoldást próbálod, kérlek jelezd, hogy bevált -e.
-
mutyi
senior tag
Mostanában azt vettem észre, hogy a darálás után az őrlemény felragad, hozzátapad eléggé a műanyag tartóba,mert én abból öntöm utána a szűrőbe.
Több friss kávéval is próbáltam már, továbbra is ugyanaz a helyzet.
Változni két dolog változott az előtte levő időszakhoz képest. Az egyik, hogy a spájzban hűvösebb van,mivel tél van, a másik, hogy vettem 5-6 üres zárható tasakot és azokba szortírozom szét mindig a friss kávét. Viszont amikor kifogy a tasakokból az a 50-100 gramm szemes kávé, akkor utána ha lesz újra friss kávém, azokba szoktam beletenni.
Persze nem szagtalan, hisz a régi szaga benne marad, de mi erről a vélemény?A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van egy Baby Twin gépem. Ugyebár két külön bojler van benne.
Ez eddig jó is, hiszen nem zavarja egyik a másikat. Azt akartam,hogy ezután előbb a tejet habosítom fel, majd utána a kávét készítem el, de rájöttem hiába a két bojler, mivel én számolni szoktam PID hiányában hogy mikor kapcsol be és ki a termosztát, így semmi értelme a két bojlernek, ugyanis ha gőzölök, ugyanúgy bekapcsol a termosztát és sosem fogom tudni, hogy most éppen melyik bojlert melegíti. -
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
-
gregg71
csendes tag
A Turmix TX60 is ajánlott kategória? A TX10-el megegyezik a szűrőkosara mérete? Valaki linkelt itt(ha jól emlékszem) eladó Turmix szűrőkosarakat. Ennek megtalálásában tudna valaki segíteni? Kétszemélyes érdekelne.
-
bl4ze
veterán
P&Y új decaf a Santos nagyon jó, én csak ajánlani tudom.
Nálam 88-96 fok között bárhol jó, más arcát mutatja - elrontani nem tudtam.
Alacsonyabb hőfokon finoman, bársonyosan savas-gyümölcsös, felfele pedig egy meggyes-csokoládé szelet pici mandulával.
Mindenképpen bejövős, szerintem jobb alapanyag, mint az előző decaf ! -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
ennek vajon mi lehet a bele?
[link]
elég extravagánsnak néz ki, de sztem, -így ráérzésre- hulladék-belső... -
fi:zi'k
nagyúr
Köszi mindenkinek az inputot.
Akkor marad a GC célnak, mivel bevált és bele is fér a keretbe. A PID mennyiből oldható meg rá kb? -
malena jó nő volt mindig is. mondjuk most már kicsit öregecskedő.
viszont én is, úgyhogy semmi gond
-
akkor nem almát hasonlítottál körtével. én használtam pid-es gaggiát és rancilio audrey-t is (a gaggia ráadásul baby primo modello volt), és praktikusan nincs különbség a két gép között. van azért, nyilván, például a gaggia vízterítése jó, de úgy rémlik, hogy az audrey-val sem voltak csatornásodási gondok.
pid nélkül jóval nagyobb különbségek lehetnek, de őszintén szólva nem is értem, hogy miért nem gyárilag azzal jön az összes. addig marha nagy szórással lehet kofikat húzni (vagy nagyon precíznek kell lenni és számolni a ciklusokat, stopperelni a felfűtés utáni időt stb.).
-
jolti
senior tag
válasz
tariattila #22530 üzenetére
Dehogy.
De, ha hosszabb lenne a csű', akkor tuti még később szőkülne. -
Agostino
addikt
sziasztok
előzetes tapogatózás: gaggia szerelők a környéken (budapest)? egy ideje traktorhangja van a gépnek ami annyira nem is zavarna, viszont pár napja kezd kevesebb vizet adni, ami bár lehetséges, hogy vízkő a rendszerben, sosem lehet tudni. ha valakit érdekel, itt hallgatózhat. a videón is látni hogy a vízmennyiség meg-meg ugrik és bár a kávé továbbra is finom amit kapok, azért csak nem jó ez így... plusz, ha már szerelés alá kerül, pid-en is eltöprengenék... : )
-
jolti
senior tag
válasz
ronin s8 #22526 üzenetére
A csövezés az jó, csak én kicsit rövidre szabtam. Hamar kifogy a csőből a meleg víz. (Bár így is jobb mint volt.Meg szimplához lehet elég, de én 99, 5% ban duplát iszok.
) Azt gondoltam, hogy elég lesz másfél méter, de nem lett. Csak 4 körre volt elég a bojler körül. De szerintem "tetőtől-talpig" be kéne tekerni, az lenne az igazi. Az kb 8-9 kör lehet.
Én is sokat gondolkodom egy thermoblock, vagy egy patkókazán beépítésén, de ara kéne egy plusz Pid, SSR relé, hőelem, amiből perpillanat egyik sincs itthon a spájzban. Bár lehet egy sima 85-90 fokos termosztát is jó lenne, hogy mégsem a hideg víz menjen a bojlerbe, de igazán mégis a pides cucc lenne az igazi.
Majd lehet beruházok rá egyszer.A 2-3 mp-es hűtöcsapolás nálam is kellett, míg nem volt Pid.
Nélküle szinte mindig megégett a kávé.
Akárki akármit is mond. -
And06
aktív tag
szerintem ezen a szinten pont van még értelme pénzről beszélni. 50-60k vagy 100+k között nagy különbség van. lehet pont annyi, hogy az illető belekezd a kávézásba, vagy nem.
aki valami E61 / ipari gépbe fektet, ott már tényleg nem pénzkérdés, mivel 2-3szor annyiért 1-2 lépcsővel jobb kávét kap.
várjuk ki -
Ábi
tag
"nem ad annyival (semmivel, ki-ki izlés szerint válasszon) jobb eredményt"
Volt már szerencséd faema family, rancillio silvia/nancy valamelyikéhez?
Nekem volt Gaggia Babym és már 1 éve nyúzom az Ascaso Uno Profot SID-PIDel, aminek szinte ugyan az a bojlere, mint a fent említett gépeknek, és azt kell mondjam zongorázni lehet a különbséget.
Használtan 100 alatt is ki lehet fogni, és igen érdemes.Nagy tábora van itt a Gaggianak, de van alternatíva.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Eyesis #22506 üzenetére
Én is szoktam pár gyümölcsösebb cuccot inni vele paljoctól, és tudja azokat is!
Jól csinálod az előkészítést, nem ott lesz a hiba, viszont ez tényleg durván szőkül.
Ha előtte picit öblítesz, a PID már kapcsolja is be a fűtést. Ideális esetben a végére is hatással lehet. Szoktak úgy is trükközni, hogy ráfűtenek gőzgombbal egy kicsit (mondjuk 10-12 mp-et, vagy adott hőfokig) csapolás előtt, de előtte kiengedik a sárkányos elejét. Érdemes bevetni mindent a cél érdekében.
(Régebben én is úgy gondoltam, nem szabad fejet öblíteni, mert kicsi a bojler, de ez mára megdőlt.)
Az is lehet, hogy ha picivel lassabb lefolyást állítasz be, javul kicsit...
-
Ringman
félisten
lehet, hogy hülye kérdés, de a képen lévő szűrők közül a podhoz való szűrő? (legalább is úgy vettem a gépet, hogy a 3ból az egyik a podos szűrő)
eddig a kétszemélyes szűrővel főztem a kávékat, ezeket még nem is használtam.
-
And06
aktív tag
válasz
fi:zi'k #22505 üzenetére
azért, mert kicsi a bojler űrtartalma(~1dl), és a dupla espresso végére már esik a vizhőfok. ettől függetlenül ár-értékben nincs jobb. ha jobbat akarsz, akkor zsebbe kell nyúlni. a silviák is 100 körül/felett mennek használtan, és nem ad annyival (semmivel, ki-ki izlés szerint válasszon) jobb eredményt.
faema family, rancillio silvia/nancy, aztán már komolyabb gépek jönnek. de ezek egyike se jön ki 50k-ból.
amúgy a gaggian a kis bojlert ellensúlyozandó ott a nagy főzőfej, ami elvileg megakadályozza, hogy a kávét érő viz túlságosan lehüljön. -
kaligula
tag
Üdv mindenkinek!
Nem egy nagy szám, de szeretnék felújítani egy Saeco Via Veneto-t. Tud esetleg valaki alkatrészbeszerzési helyet, vagy akár alkatrészt? Felsőszűrő, tömítés, kar érdekel leginkább. -
Eyesis
őstag
válasz
ronin s8 #22504 üzenetére
Persze, hogy melegítettem a gépet előtte.
A PID-en kívül a vízterítő fölötti cuccot is kicseréltem, és annak van egy olyan hibája, hogy pont ott van egy kis luk, ahol jön a víz, de még ezzel együtt is jobbnak éreztem, mint az eredetit.
A gép 10 bárra be van állítva, és 5-6 naponta vakszűrős tisztítom, és PID beszereléskor vízkőtelenítve is volt (ami valamikor január 26-a környékén történt)
A szűrő egy sima mezei, de nem a gyári nyomásfokozós fajta.
Darálást már a joghurtos dobozzal együtt végzem, majd a darálmányt elkevergetem.
Ez után tényleg figyelve, hogy nem nyomom le sehol, szépen elterítek 18.5 gramm kávét (azért nem 18, mert akkor nem tudom szépen elteríteni, és csatornásodik)
Ha ennél finomabbra darálom, akkor már olajos marad a szűrő, ami mindenképp rossz szerintem. Ez még csak kicsit habos, ez talán nem olyan nagy baj.
Először 101 fokkal kezdtem, most levittem 91-re. Az a 95-ös ötlet egy próbát megér, de az íze a mostanihoz képest ha romlik, akkor biztos visszaveszem.
Na de hamarosan kiderül mit tud 95 fokon úgy, hogy minden más a régi.Reméljük a legjobbakat.
Amúgy van itt a fórumban olyan, aki az "újhullámos" kávékat PID-es Gaggia Classic-al készíti? -
-
Eyesis
őstag
válasz
lagoon79 #22493 üzenetére
Most sokkal jobb lett az íze a kávénak, de szépségre még mindig nem az igazi, pedig már kis hab is megmarad a szűrőben. Most finomabban is őröltem, és le is mentem 91 fokra.
https://www.youtube.com/watch?v=W0agJ-0XzacHát lehet próbálkozom még egyet pár óra múlva
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- DJI Air 2 / Air 2s drón akkumulátor
- Radiolink AT10II vezérlő 12 csatornás RC vevő R12DS 2.4GHz DSSS&FHSS
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest