Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Különleges házzal jön a Colorful asztali PC-je
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Blu-ray írót?
- DUNE médialejátszók topicja
- Philips LCD és LED TV-k
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hogy on legyek, ezt még nem tudhatod / tudhatjuk. Semmi biztos nincs ezügyben, Deck legalább már működik, láthatjuk kb mi az elképzelést, mit akarnak a protonnal.
"nem nekem való az egérmozi"
ebben nincs köztünk vita, ritka az az alkalom, amikor ez alkalmas, de inkább 4K és tévé, ettől függetlenül a handheld létező kategória, lásd mobil etc.A Nintendo Hybrid megoldását nyilvánvalóan sokan majmolják, több-kevesebb sikerrel.
-
Kansas
addikt
A Nintendo kb. senkit nem érdekel olyan szempontból, hogy versenyezzenek vele.
A Deck nem versenyez a Nintendo-val, senki nem vesz Switch-et azért hogy a Steam library-t tolja rajta, azt se hiszem, hogy sokan vennének Deck-et azért hogy kiváltsa a PC-t... az leginkább egy másodlagos eszköz gamer PC mellett, nem helyett - ahhoz elég drága, hogy aki PC-t akar, az annyiból kapjon is egyet, hasonló hardveres képességekkel(egy Ryzen 5 8600G szintjén vannak a Deck GPU képességei, a CPU még azt se éri el, ha nem RDNA-alapú lenne akkor a 3400G-re hajazna leginkább).A vizionált PS handheld se sokak szemében fog a Switch vetélytársa lenni, inkább a non-pro PS5-öt váltják ki vele, ha bármit, vagy mellé veszik mobil használatra.
Mélyebben nem mennék bele, ezeknek az eszközöknek nem én vagyok a célközönsége, nem játszok se mobilon, se menet közben laptopon, asztalok közt csak cigölöm a lapost, nem veszem elő játszani(mondjuk tippre elég gyászos is lenne az üzemideje, de nem tudom biztosra, mert nem próbáltam). Most már lassan egy évtizede nem gamelek 15"-os kijelzőméret alatt, nem nekem való az egérmozi, ha tehetem a laptopot is rákötöm min., 27"-os monitorra.
-
Meglehet. De ez ritkán volt ilyen egyszerű "megeszi"
Kansas
Mindenki seggre van esve, kivéve Nintendot. Ott ha jól tudom OLED helyett inkább 120hz lett kiválasztva a kettes gépben. Nem azt mondom, hogy ez nekem fontos, inkább az a sugallat, hogy a nagy N jobban ért a témához. És bekaszálja a handheld piacot. Innen nézve a Deck sajnos marginális. Szurkolok nekik, értem a koncepciót, de még rengeteg munka van benne. Mármint a marginális szereplőből meghatározó konkurenciává növekedni -
Kansas
addikt
Senki nem beszélt 120Hz-ről... az LCD-s Deck 60Hz-et tud, au OLED-es 90Hz-et és mindenki seggre van esve a Deck-től.
Egy PS handheld ettől annyiban más, hogy a PS platformon eddig is fix hardverre írták a játékokat amik közül PC-n 30fps-t se mind feltétlenül érne el 1800-1900p-ről 4K-ra felskálázva, de PS5-ön néha a 60 is megvan, sőt egre gyakrabban 30-ra csak az RT(Quality mode) engedélyezése löki le őket, egy RDNA2-es hardveren, ami köztudottan gyenge RT-ben a jelenlegi RDNA4-hez képest. -
Vannak igények, de ezek a hw-ek akkor fognak 120Hz közelében, akár felskálázás mellett hasítani, ha borzalmas mennyiségben forgalmazzák, vagy legalább a sw oldal segítségével kijön valahogy a matek. Nincs kétségem hogy a Valve is 0 vagy mínuszosan forgalmazza az emlegetett Deck-et, de más platformokon meg kaszálnak, így adta magát a saját VR/HW/ETC. Éveken át nem begyere senkinek a veszteséges üzlet, a Sony köszöni, így is megvan jelenleg.
Nem véletlenül írtam az optimalizálást, hőskorban amikor kezdtük nem voltak ennyire combos vasak, mégis tartalmasabb lett a goldenage, mint a mostani géming kínálat, ha megnézed a minőséget és kreatív újdonságokat szvsz.
Ez a GDDR6 legalább 16 GB sajnos elérhetetlen távolságra kerül mindannyiunktól ~kb közeljövőben nem is fog változni
-
Kansas
addikt
Nincs szükség FHD-ra. Egy PSP méretű kézikonzolra fizikailag 720p bőven elég, aztán lehet felskálázni 480p-540p-ről... Steam Deck is 1280x800-as kijelzővel hasít... egy PS4Pro erősségű(FLOPS-ban) SoC elég lenne, persze RDNA4-es GPU-val meg Zen5-magos CPU-val, az nem is enne sokat, lenne üzemidő is. RAM az mondjuk kéne bele, de 16GB GDDR6 talán elég lehet.
-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
"teljes PS4-PS5 konyvtarat alapbol"
Mostani fejlemények mellett natívan biztos hogy felejtős egy ilyen hw. Emulátorral még a 3-as rendszerét is egész combos vassal lehet futtatni. Ahhoz, hogy legalább az eredeti teljesítményt kitolja mondjuk FHD mellett irreális fejlesztésre lenne szükség.Így nem adná ki a matek. A komoly teljesítményű handheld kb a Valve rendszerével együtt igazán életképes hibrid. A Nintendo uralja a legnagyobb szeletet és nagyon helyesen továbbra is az optimalizálás van szem előtt.
-
peet05
senior tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Ezért írtam, hogy elsősorban tech oldalról nézve..
Maga a Strix Halo, ami GPD Win5-ben van, nem tömegtermék, de fejlesztői érdeklődés/támogatás a 2025-ös Rog Flow Z13-ból jött, hogy akkor tegyük handheld-be. Sikere vitathatatlan, az összeg, amit kérnek érte valóban vitatható, de mint tech fejlődés egyik ága, első fecske révén - és itt tegyük hozzá, hogy univerzális eszközről van szó -, innen nézve nem horribilis. -
Kansas
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Magyarán egy olyan eszközre gondolsz ami hasonlóan viszonyul a PS5-höz(esetleg a PS6-hoz) ahogy egy Steam Deck vagy egy ROG Ally viszonyul egy PC-hez. Nem gondolnám lehetetlennek a küldetést...
-
Carlos Padre
veterán
A Sonynak nincs mozgastere, nincs az a piaci res, amit betolthetne. A "kisteljesitmenyu" ARM es egyeb alapu konzolok piaca akkor is dugig lenne ha nem lennenek mobil telefonok, a komoly teljesitmenyu konzolok eleg niche piac az aruk miatt es szinten nagyon telitett, szoval kizarolag akkor lenne eselye, ha hardveresen kompatibilis a PS5-el es kepes futtatni a teljes PS4-PS5 konyvtarat alapbol, mert senki nem fog egyetlen fillert sem belefektetni az optimalizacioba, vagy hogy egyaltalan elinduljanak a jatekok rajta.
-
Cp2077 egy nagyon jó válasz, ha az optimalizálást vesszük. Ezt is tovább fejelte a Nintendo.
Ha jónak tartod a 15W-ot, nézz rá mit mutat a psp2 és Switch1. Főleg akkuról. Technikai szempontból azokon is találsz zseniális játékengine/mechanikai bravúrokat.
Írhatok címeket ha az segít, pl witcher 3, luigi mansion, Killzone, uncharted, wolfenstein és a többi AAA kategória/zsáner
-
peet05
senior tag
De ahhoz kellett az új hardver, hogy a Mario-n kívül játszhass egy CP 2077-el is.
Nem csak a szoftveren múlik. Egy darabig lehet reszelgetni, de egy idő után kell a hardver is.
A kis fogyasztás már nem csak a Deck kiváltsága. A Z2 Extreme is fejlődött a Z1 Extreme-hez képest (15W). A Panther Lake még erre is rátesz egy lapáttal, szintén ebben a tartományban. -
Ha megnézed, Kaiku is
a Nintendo legújabb handheld eszköze sem céloz ps5 hw szintre. És nem is kell.Psp2 hw amúgy elég jó. Mai ligában nézve nyilván vannak erősebb cuccok, sokszor akkora tömeggel, amolyan hybrid pc dolog érthető.
Viszont ez a komplett sztori a szoftvereken múlik. Azzal volt gond a Sonynál. Kell az optimalizálás, a pici fogyasztás része a koncepciónak. Ebban erős a deck. És innen nézve a Nintendo is menő stúdiókkal dolgozik, nagyon jó műfajokban, zseni címekkel rezonál az igényekre. Szóval sok-sok minőségi sw kell a hw/konzol mellé.
-
peet05
senior tag
"Ezeket mindenki a csúcsteljesítműnyű hw irányából fogja meg, pedig akár mobil, akár Nintendo-t veszed, ez valójában handheld igényekre épült. Aztán persze fejlődött. Lehet ezt tologatni, még egy kicsivel nagyobb, még egy pro max, deck, legion go etc, de az már "kiesik" az igazi koncepcióból." - Perpill a PS handheld-ről beszélgetünk, és ha a koncepció az, hogy PS5 játékokkal kompatibilis legyen, akkor oda azért kell a kraft. Teljesen mindegy, hogy handheld mód, vagy dokkolt - utóbbi használatban akár ki is válthatja az asztali variánst.
A Deck, Legion Go, Ally, teljesen más platform, nem csak egy célzott felhasználási móddal, így oda is kell a hardver, de a koncepció akkor is handheld.
A legszebb az egészben, hogy a GPD Win 5, 35W-ból hozza Alan Wake 2 alatt azt a teljesítményt, mint egy PS5. Itt most elsősorban a tech oldaláról nézve elképesztő, hogy 3-4 év alatt hova jutottunk. -
Kaiku
senior tag
Ez mind kevés, mert korábban is így álltak hozzá, még is bukó lett.
Jól is van ez így, mert a Nintendo mindig is a kézi konzolban volt jó.
Más különben a Sony mestere annak, hogy irdatlan pénzt beleöl egy termékbe, majd se szó, se beszéd elengedi és hatalmasat buki vele.
Egyedül a PS vonalat látom stabilnak ami a fejőstehén is egyben. -
Hogyne, de ettől még tény, hogy az utolsó igazi psp2 mindmáig a felhasználóknak köszönhetően "él".
#27 Carlos Padre
Ezeket mindenki a csúcsteljesítműnyű hw irányából fogja meg, pedig akár mobil, akár Nintendo-t veszed, ez valójában handheld igényekre épült. Aztán persze fejlődött. Lehet ezt tologatni, még egy kicsivel nagyobb, még egy pro max, deck, legion go etc, de az már "kiesik" az igazi koncepcióból."Egy ilyen handheld akkol lehetne eletkepes, ha a PS5 hardveret"
-
peet05
senior tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Szóbeszéd, egyelőre nem több. De, ha a teljes képet nézzük van benne ráció:
MS - handheld/Xbox Ally X, és majd az új Xbox
Sony - majd az új PS
Valve - SD, és ha minden jól megy, akkor idén SM
Miért ne fedné le a Sony is a handheld piacot?
-
-
Kaiku
senior tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Ez így van. A Nintendo mellett amúgy sincs sok esélyük, csak pénzkidobás és erőforrás herdálás.
-
Carlos Padre
veterán
Honnan jonnek ezek a PS handheld lazalmok? Plane ilyen specifikaciokkal? En nem gondolnam, hogy a Sonynal nem tanultak a Vita fiaskobol, nem latjak a jelenlegi PS handheld eladasi es hasznalati adatait es bevallajlak a 100millios R&D es marketing koltsegeket csak hogy piacra dobjanak egy DOA termeket csak azert, hogy legyen.
Egy ilyen handheld akkol lehetne eletkepes, ha a PS5 hardveret bele tudnak zsufolni es kompatibilis lenne az osszes PS4-PS5 jatekkal out-of-the-box. A Steam Decket is csak a Steam katalogus adja el, a tobbit meg csak a Microsoft tartja eletben. -
Chaser
legenda
A nemzetközi helyzet fokozódik)
Ahogy - nem - látom az egyetlen fps game ami engem érdekel nincs rajta.
De ha rajta lenne is nekem kuka. Nekem kontroller csak forza meg ugribugrik', nem veszek konzolt többet. Kontroller pc mellé is mehet, konzolnál egér+bill maradt ahol volt, csak több game eszi. Semmi másra nem használható, marad a steam gép ha gyengébb is.. Ha meg annyira játszanék mindegy mennyi, úgyis pc-t vennék az előbbi miatt.
Az már szubjektív, nekem a ps5 űrhajó design sem jön be, a letisztultabb cuccokat szeretem.
Nem nekem találták ki a konzolt ( : -
Chaser
legenda
Akkor nagyon le vagyok maradva ( :
Minden gamenél, mint egy pc-n? sx-nél volt 10-20 játék anno.
Van notebook, játék meg nem mozgat annyira, a fentebbiek aztán kifújt. Steam azért jó mert arra használom amire akarom, kicsi, valószínűleg kvázi néma. Ps5 nekem szinte biztos, hogy hangos lenne egyébként. -
Chaser
legenda
Mondtam, fps-re nekem kuka. Egér+billzet oda, vagy semmi. Biztos van akinek jó a kontroller, nekem nem. Q3-on szocializálódtam)
Egyébként is sokkal jobb koncepció a steames cucc. Egy mindenre használható mini pc, nem csak játékra jó de másra használhatatlan koncepció, mint a konzolok.
Játék meg a fentieken kívül nem is érdekel. Doom is csak addig míg párszor kijátszom. -
Chaser
legenda
Vágesz'. De ilyen árak mellett ha a konzolon nem emelnének, akkor marad a game, előrébb nem vagy - max ha úgy játszol mint én) -.
Nekem csak a steam cucc érdekes, konzol nem kell többet. Fps-re nekem 100%-ig alkalmatlan.
Ha most játszanék az új doomot kitolom párszor, az új forza ha jó oszt' ennyi. -
peet05
senior tag
" Eddig is kb nullásan vagy kis bukóval adták a konzolokat" - Szoftver (játék) oldalról viszont behozták.
"Mondjuk onnantól kezdve, hogy hasonló tidású pc ára is csillagászati, oly mindegy, nem lehet azt mondani hogy akkor átmegyek pc-re." - Ezt a váltási igényt (ha van) fedné le a Steam Machine.2022-óta, ilyen vagy olyan formában mindenki megtalálja a számítását. Ez most még inkább igaz lesz, mert mindegyik oldalról van/lesz handheld változat, vagy a handheld-hez jön a "cube", mint kieg., és így mindenki lefedi a palettát.
De nem is kell "asztali" setup, mert egy handheld-el is kiváltható a desktop, mert olyan szinten ugrott a teljesítmény, gyakorlatilag zsebből futtatod a CP2077-et lokálisan. Persze, nem lesz RT/PT, meg nem 4K, de most már nem kell feltétlenül asztalhoz ülnöd, hogy mindezt élvezhesd.
Igen, a kialakult helyzet nem a legjobb, de a lehetőségek viszont bővültek. -
Chaser
legenda
Úgy értem az ai miatt elmúlt ez a státuszuk, az kb már mindent vinne lassan. Nyilvánvaló, hogy nem termékcsoportonként tárgyalnak.
Felborult a "világrend", mondjuk így. Többi majd kiderül. Még jön pár hír, ez belevert 50mrd-t, az 80-at, itt az ms/sony igény már sokadrangú lesz. Nyilván ugyanúgy eladják nekik. Csak nem apróért, mint eddig.
Azt meg nyilván nem várhatja el senki, hogy lenyeljék a felárat. Eddig is kb nullásan vagy kis bukóval adták a konzolokat. Mondjuk onnantól kezdve, hogy hasonló tidású pc ára is csillagászati, oly mindegy, nem lehet azt mondani hogy akkor átmegyek pc-re.
Sz@r ez mindenképp. -
peet05
senior tag
Optimális forgatókönyv szerint, ha idén megjelenik a GTA6, és a cikkben szereplő, 2027 márciusáig terjedő intervallumban helyesen tippelték meg az eladási számokat (PS5), akkor elegendő lesz az ellátás.
Ebben az esetben lehet, hogy a polcon fognak rohadni "haverodnak" a beszerzett gépek, vagy bukóval fogja tovább adni.
Ha csúszás lesz a játék megjelenését illetően, márciusig akkor is biztosított az ellátás, viszont a kereslet még annyi sem lesz, mint az optimális forgatókönyvnél. Szintén szép dísz lesz a polcon a sok gép.
A Series X-ek azért mennek ilyen áron, mert nincs a polcon, vagy nagyon elvétve akad egy-kettő.
-
Franklin
addikt
Vajon érdemes lehet ősszel venni pár PS5-öt, feltenni a polcra, majd a GTA 6 megjelenése után, mikor hiány lesz és/vagy drágulni fog a konzol, jó pénzért eladni?
Haverom kérdezi
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Xbox Series X-ekkel is mi történt... használtan mennek most annyiért, amennyibe újonnan kerültek, még a drágulás előtt.
-
Chaser
legenda
Ha 2+3 év múlva jön és maradnak a jelenlegi ram/ssd árak, 24gb/1tb esetén is 350e ft körül lenne ideális esetben. Nem azért, mert azt akarják, hanem mert annyira felment az "alapanyag" ára.
Napokban jött hír, gugli és amazon megint milyen irdatlan mennyiségű pénzt tolt a lovaiknak, ez ebből a szempontból nem kedvez az áraknak. Sony/ms pont eddig volt nagyfogyasztó, akiknek apróért adták ezeket.peet05
Én a steam cuccot várom, ugyan volt-e már szerződésük, az a kis gép nekem pont jó lehet.
24-32gb-ra tippelek, és új gen mellé már 2tb ssd illene, ki lehet találni ilyen konfigok árát mostani árakkal.
Sztem erősen átgondolja sony/ms az új gen debütálását, de majd kiderül. -
peet05
senior tag
Érdekes lesz ez is.
Jön a PS Handheld, 2027-re teszik az új Xbox konzol megjelenését is, talán ősz környéke. És ha minden jól megy, idén jön a Steam Machine is. Van ráció a PS6 2027-es debütálására.
Egyelőre tippek:
PS Handheld - Zen6/RDNA5, 24GB LP5X
PS6 - Zen6/RDNA 5, 30GB G7
XBox - Zen6/RDNA 5, 48GB G7 -
Kaiku
senior tag
Remélem ezzel a lendülettel a PS6 bevezetését is jó pár évvel elnapolják, mert kurvára nem kellene a PS5 féle kezdeti készlethiányt az elszabadult RAM árakkal megfűszezezni, majd 400 ft-os árcédulával forgalmazni.
Amúgy a tetves GTA6-ot meg optimalizálják tovább mert ne a gombhoz varrjuk már a kabátot.
-
"de még kérdéses mi lesz jövőre"
Emelés -
Chaser
legenda
Máris megvan az egyik kérdésre a válasz amit korábban felvetettem, meddig van szerződése ms/sonynak? Jöhet az ms is)
Lehet olcsóbb az a gdrr6, de mintha 16gb lenne. És mintha ssd is lenne a gépben aminek szintén repül az ára. Biztosan nem nagyon érinti majd az árat, kizárt dolog ( :GodGamer5
Ha jönne új vélhetően 24-32gb össz rammal és nem gddr6 alapokon szerintem.
Nem életszerű, hogy kiadnak újra egy 16gb-os modellt gdrr6-ra építve, mondjuk nem is kizárt.
Mivel egyértelműen kiderült mikor jár le a lemez, ki lehet találni az esetleges új gen árát.
Lehet nem tömegesen állnának érte sorba...ha lesz egyáltalán pár éven belül)Szerk:
Carlos Padre
Az "I'm from the internet" kimaradt) -
HaZsolt
őstag
2027-ben meg lehet, hogy már a PS6 jön és szinte senkit nem érdekel majd a PS5-be kapható memória ára. Csak az, hogy a PS6ba mennyibe fog kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- Fotók, videók mobillal
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- Samsung Galaxy Z Flip5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest