Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Pánik a memóriapiacon
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Érdemes azért bizonyos dolgokat fenntartásokkal kezelni.
Újévi felfedezés egy ismerősömet késztette csodálkozásra, és feltehetően a gyártónak történő kérdésfeltevésre, ugyanis a következőket láttuk.A mosogatógéphez ajánlott vízlágyító só előlapja ugyanis szinte csodát ígér: [link]
A hátulján folytatódik a csoda részletes leírása, miszerint "...háromszoros vízkőlerakódás-gátló hatással védi mosogatógépét, a vízadagoló karokat és a csöveket., hosszabb élettartamot biztosítva mosogatógépének." : [link]
Aztán a doboz hátulján, legalul, mintegy kötelező jelleggel feltüntetik az összetevőket is, hiszen muszáj, én meg kíváncsi voltam, na és itt jön az igazi tudomány, a korszakalkotó zsenialitás, az áttörés a vegyiparban, a felsorolás a teljesség igényével: nátrium-klorid : [link]Ha valaki elbizonytalanodna a furmányos kémiai összetevőt illetően, ez bizony a konyhasó. Nem több, nem kevesebb.
Mindez kerül párezer forintba per doboz. Ha valaki ugyanezt a kevésbé marketingszínű nejlonzacskóban árult verzióban veszi mondjuk a finomított változatban, akkor is megkapja durván 160 Ft per doboz (=1,5 kg) áron.
Azt nem tudom hogy ez pontosan hogy is fejtené ki a "háromszoros vízkőlerakódást gátló hatását" a mosogatógépben, de ismerős beleöntött kb. harmad doboz sót az erre kijelölt kupakos nyílásba, az ott tartózkodó fél liter vizet mintegy kiszorítva, mert hogy úgy szokták, aztán a gép majd intézi magának amit kell. Ezt így elhiszem.Tehát kérdem én. Az a nátrium-klorid ami a dobozban van, miért jobb, és főleg miben más, mint a zacskóban lévő finomított konyhasó?
Bár az oldalán a doboznak feltüntetik, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan, én azért belenyaltam, és azt tapasztaltam, hogy az bizony só.
Valaki azért leírhatná egyébként a NaCl hatását a vízben oldott ásványi sókra. -
paljoc
tag
Egy darabig en is Aquasana-t hasznaltam, aztan meguntam. Az tuti hogy a sima csapvizbol erzem a klort, a tisztitottbol meg nem.
Ronin, nagyon klassz a torok cumo!!!:-)
Nekem is hoztak egy zacsi kofit torokoktol, veszek CasMo-nal dzsezvat meg tancsot es kiprobalom majd.
De a videodat is megneznem!;-) -
dugesz77
őstag
Én egy jó másfél éve bolondultam bele hogy kell egy ilyen itthonra. Ha elkezdesz utána olvasni akkor összes vízesoldal szerint szinte méreg a csapvíz.Teljes agyhalál az egész. RO a legjobb de mégsem mert sok megy pocsékba,Plusz tartály miatt bacilus+pangó víz. Arról nem is beszélve,hogy mivel mindent kiszed ezért vissza kell pótolni a kivett ásványi sókat. Akkor képbe jön a szuper szűrős vagy kapilláris szűrős átfolyós rendszerű 5-7 lépcsős szűrő.Az kiszed szinte mindent de az meg mégsem az igazi. Energizáló bizbaszok stb . Nekem ez már zűrzavaros "pénzlehúzásnak" tűnik ahogy van. Nem mondom egy aktív szenes szűrőnek meg egy 5 mikronosnak még van értelme de a többi szerintem pénzkidobás.
-
válasz
Pogifej
üzenetére
megtaláltam a vonatkozó indexes topikot, hát ez is egy never ending story...
az ro a király, de a tartályos verzió mégsem jó, mert büdösödik, bacisodik. legyen mögötte uv, de ne úgy. miközben jön a kezelt víz, elmegy 4x annyi a lefolyóba. a szűrőket inkább negyedévente kell cserélni. stb. stb. 
-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Fogalmam sincs. Az biztos, hogy itthon kis lángon készítve tökéletesen elkeveredik keverés nélkül is a kávé és a cukor. Tűzön nem láttam, hogy megkeverték volna. És nem is nagyon akar felforrni, persze 5 perc után már akarna.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A legjobbak egy laza hab formáját mutatták, mintha egy merő créma lenne az egész. Meginni csak kb. a 2/3-át lehet, onnantól iszap. -
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Gondoltam, később rendszerezve beteszek képeket, videót róla (amit Isztambulban, a Grand Vezír
kávézóban csináltam). Most csak annyit röviden, hogy teszek a csezvébe félig hideg vizet, valamennyi púderre őrölt kávét (ez még kérdéses pont, kint is össze-vissza rakták a mennyiséget, volt, hogy utólag még tettek hozzá), és tetszés szerint cukrot. Összekeverem (kint könnyen oldódó kockacukorral (!) készítették (0/1/2/3). Ők köveket és homokot melegítettek faszénnel, arra tették a csezvét, és a tűzön már nem keverték meg. Minél lassabban kell készíteni, fel sem kell forralni (mily meglepő!
), kb. 5 perc. Ezután forróvízben előmelegített porcelán csészebetétbe kiöntik csurig (ez benne van a réz foglalatban, de kivehető). Kicsit várni kell, hogy ülepedjen. Kiskanalat nem adnak hozzá, mert utólag se cukrozni, se keverni nem kell/lehet. -
Pogifej
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez nem tűnt túl autentikus véleménynek, de nem akarnék kötekedni. Ahogy első beírásomban is írtam én is az Aquasana vízszűrőjét vagyok kénytelen használni a fehérvári víz íze, bűze miatt. Az R-50 ND leírását olvasva az is meggyőző, bár az árát nem árulják el vagy csak nem mentem eléggé utána... A zepter-rel kezelt vizet is kóstoltam, amelyik kiszed minden ásványi anyagot a vízből és pótolni kell fogyasztás előtt, hát kiábrándító volt. Az Aquasana végterméke iható ahogy van, azzal főzünk, kávézunk, én leálltam az ásványvizekről csak ezt iszom. Tény, hogy a vízkövesedést nem szünteti meg, de most rendeltem a félévente szokásos cserebetéteket és zuhanyra szerelhető szűrőt is rendeltem, mert megérdemlem hehe.
-
válasz
ronin s8
üzenetére
nagyon szép! (tipikusan az a cucc, ami pár hét játszás után megy a szekrénybe, egy költözéskor a dobozba, és végül a harmadik költözésnél már ezek adják a kamion-igényt
(bocs, egy ideje cucc-fóbiám van, próbálom lenyomni az asszony torkán, hogy a szirszarjaink felétől meg fogunk szabadulni)viszont a grumpy cat faktort félretéve tényleg pazarul néz ki!
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
szentendrén én sem használtam semmit, egy élmény volt a víz. de hogy itt használnál valamit, abban 100%-ban biztos vagyok. nem is értem, hogy ki tudja ezt meginni

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
rémlik, hogy te képben vagy a témával kapcsolatban. mit javasolsz? szentendrén forrásvíz szintű volt a csapvíz (az északi/tahisi víztározóból), itt tényleg ihatatlan (dél-bp-i víztározó), én minden szart megiszok az asszonnyal ellentétben, de ez nekem is sok.
-
zolnagy
őstag
Igen, teljesen más lesz az íze. Először kissé kesernyésnek tűnt. Ez két hét után már inkább édeskés volt (nekem a magashegyi patakok ízére emlékeztetett, amiből a túrák során ittunk) De mind a mai napig, aki először kóstolja, azt mondja, hogy kesernyés (nekem pedig nem)
-
fragola.6035
aktív tag
Csak ámulok ezen a víztisztító arzenálon, amit itt felvonultattok. Én nem gondoltam, hogy van ember, aki ezeket a bazárokat megveszi...
-
cekkk
veterán
Én ilyen vízszűrőt használok, mert Debrecenben a belvárosba szinte ihatatlan ízű volt a víz amikor még ott éltem.
Ezzel pedig ihatóvá vált, az hogy mit szűr ki valójában és mit egy több százezres azt nem tudom nem is érdekel, mert az ásvány víz sem jobb, mert ott meg "állítólag" a műanyag palackból oldódnak ki a veszélyes anyagok.
Így nem kell rohangálnom palackokért és utána ki sem kell dobálni őket.
És ennél pangó víz sincs mint a ozmózisos tisztítóknál, meg nem is hiszem, hogy olyan víz amibe semmi nincs egészséges lenne, bár a tévedés jogát fenn tartom.
(#20876) Parci
Az aktívszén azért van benne, mert az a kellemetlen ízeket is eltávolítja.
9. kerületben megtudom mutatni ha gondolod.
Bár csak pénteken megyek fel most Pestre. -
zolnagy
őstag
Itt a 4 szűrőt (1, 5 mikron, aktív szén elő, utószűrő) ajánlott évente cserélni, ennek ára 6-8e Ft. A membránt 2-3 évente ajánlott cserélni, ára 9e Ft körül van. Nekem ez nem drága, mert nem a kávégép miatt vettem, de persze arra is kiváló, ill. főzni is jobb vele, mert nem fogja meg a vízkő az edényt.
[Ilyen] van nekünk. (nem itt vettem, már nem tudom, hogy hol...)
-
bbuffy
senior tag
Nekem meg jobban bevált a Brita mint a Norda. Kinek mi.
-
dugesz77
őstag
Nekem ez lett a "szentírás". Vízmelegítő kancsóban forralom a vizet este,reggelig kihűl azt öntöm bele. Most raktam rá még egy lágyítópatront.
Volt egy régebbi teszt, hogy melyik tisztító mit változtat a vízen. -
Érdekes ez a víz kérdés, nemcsak azért, mert az idén húzok be egy újabb x-et, hanem rájöttünk nejemmel, hogy többször csak éppen a víz miatt mentünk a boltba autóval, pedig nagyon kellene a séta...
Ráadásul itt van az új presszógép, ami szintén igényli a normális vizet. A nem régen ajánlott vízszűrő kancsós módszer akkor ajánlott vagy nem ajánlott? -
vendingo
veterán
Én vera vizet használok, de baromi sokra jön ki egy hónapban. Hosszútávon érdemesebb egy normális vízszűrőt beszerezni.
-
zozy84
senior tag
Csak azért kérdeztem a víztisztítós témát mert 1.: tuti, hogy ti sem a sima csapvízből készítitek a kávét.
2.: ha kell én hetente citromsavazom a gépet de attól még ugyan olyan szutykos marad a víz.Egyik haverom rögtön tudta a megoldást. Vegyek 450eftért központi tisztítót.
Peeersze jó lenne. De a 1\4 van rá kb. 
-
Sztárbaksz - Az áruk rettenetes!
A Kulinárisznál is vannak kellemes kávék, illetve a kövezzetek meg, de a Teszkó saját márkása is jó - már ha van szemes azokból.
Ebből is látszik, hogy van jobb is - olcsóbban!
-
t-bali3
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Még a medium is szét van égetve???

Ajjaj, akkor mégsem éri meg próbálkozni vele.Csak, hogy más fronton is morgolódjak, a korábban rendelt Kapucziner Espresso Italiano pedig túl világos maradt. Arra még ráfért volna egy kis "napozás".
(#20846) adpeter
A dögszag itt is megvan, párom rögtön jelezte, hogy elég fura az illata. -
zozy84
senior tag
Ezt azért is kérdezem mert itt nálunk olyan a víz, hogy leszedtem tegnap a konyhai csap szűrőjét és rosszul lettem majd nem attól amit láttam + 4 hónap után megállt az XSmall a vízkőtől.
-
zozy84
senior tag
Remélem amit kérdezni szeretnék ide, ebbe a topikba illik a legjobban.

Víztisztítókról lenne kérdésem. Szerintem itt sokan használtok valamilyet.
Melyik lenne a jobb választás ami nem több száz ezres. Ozmózisos 80eft körül? -
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Jaaa! Én is emléxem! Azt a dögszagot még ma is az orromban érzem!

-
-HajTömeg-
őstag
-
t-bali3
senior tag
Karácsonyra kaptam egy kis csomag Starbuckos szemes kávét és bár nem túl jó emlékeim fűződnek oda, azért mégis reménykedtem, hátha jó eredményt kapok.
A probléma, hogy szerintem nagyon túl van pörkölve. Emellett az is szemet szúrt, hogy elég sok a töredezett bab benne.
Ízre az elején nagyon kellemes (olyan füstös és mogyorós), de aztán elnyom mindent a kesernye. Kár érte, szerintem, ha kicsit hamarabb leállítják a pörkölést, akkor egész jó kávé lehetne.
Egy próbát megért, bár ahogy nézem van világosabbra pörkölt kávéjuk is, abból még valami jó is kisülhet. Persze a kérdés, hogy mennyibe kerül, mert látatlanba is azt mondanám, hogy túlárazott a cucc.
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem akartam sokkolni a tömeget, mikor megjelent a reklám, ahogy látom, ti is megakadtatok ezen.
Hát igen. A fogyasztók sok esetben hülyék. Mostmár lehet zaccos az instant kávé is!

-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Véletlenül elkaptam egy TV reklámban... Leesett állal néztem...

-
gregg71
csendes tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ez teljesen normális, nálam is így történt, és én is megkérdetem.
Ha nem folyik, akkor minden rendben. -
zozy84
senior tag
Ez jobb lenne akkor egy XSmall-hoz egy Brita intenza+ helyett?
-
Aromákban Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

-
dugesz77
őstag
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Régebben biztosan volt már róla szó de sehogyan sem találom. Vízlágyító patront ha jól tudom akkor GC-nél a jobb oldali hosszabb szívócsőre kell csatlakoztatni. A másik az visszafolyóág? Vagy azt akkor le kéne dugózni?
Illetve érdemes-e a csövet méretre vágni,mert sehogy nem sikerül a patront talpán megállítani. Eldőlve,féloldalasan meg elég sok pangó víz maradna a víztartóban. -
ronin s8
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Húú, ne is mondd! Nukláris alkoholistákká küzdöttük le magunkat.
Reggel kóválygó gyomorral megnéztük a Kék Mecsetet és az Aya Sofiát kívülről, és bevásároltunk törökkávés szettyből a Grand Bazárban.
Egy csezve uszkve ezer Ft-ba került (vörösréz).
Csináltam videót a készítési folyamatról. 
-
ghostie
tag
Van esetleg valakinek tapasztalata Cremesso kapszulás géppel/kávéval kapcsolatban? Mo-n szinte semmi információt nem találok róla. Minőségben hol helyezkedik el a többi kapszulás géphez képest?
-
Eyesis
őstag
válasz
mester6
üzenetére
Akkor ez mennyire fog

https://www.youtube.com/watch?v=EJz1IsWpFC4
Ezt igaziból 3 lefolyásból vágtam össze
Boldog Új Évet! -
tariattila
veterán
b.ú.é.k.!

-
Peti...(16v)
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ennek örülök. Főzöd vagy készíted, a lényeg, hogy ízlik!

BÚÉK mindenkinek!
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Készíteni, nem főzni
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ki hát!
Nagyon finom, imádom ezeket az édeskés kávékat.
A kávézóban direkt csöpögősen indulósat húztak belőle, úgy még egy picit finomabb volt.
Nekem elsőre annál gyorsabban folyt le.
De jó érzés tudni, hogy itthon is tudok olyan kávét főzni, mint "a nagyok"
-
Peti...(16v)
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ne viccelj, más a darálójába több pénzből vesz kést...

Milyen a Monterosa? Kipróbáltad már?
-
soldier2
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Külön köszönet hifis50 fórumtársnak a "kóvályogtatós" módszerért. Azzal, meg az őrlemény átszitálásával sikerült elérni ezt az eredményt.
Eyesis: rend a lelke mindennek, a gép tisztán, kimosakodva kezdi az új évet
, terveztem valami hasonlót, de ez helyett inkább itt rohadok a munkában, és kávés fórumot olvasok LOLBUÉK minden fórumtársnak
-
jolti
senior tag
Buék kedves fórumtársak!
Sok jó hardvert' és sok finom kávét kívánok nektek a jövő évben!
-
soldier2
őstag
Hogy mi a baj vele? Nos, nem tudom. Ez eddig a legjobban sikerült húzás, mióta a Jézuska meghozta a nyitott szűrőtartómat. Leginkább azért töltöttem fel, hogy azok, akik jobban értenek hozzá mint én, megtalálják a hibákat, én meg kijavíthassam őket. A 8.5 g a max amit eddig ebbe a szűrőbe bele tudtam préselni, bár lehet a 9 is belemenne. Az ideális 25-30 ml-hez képest a 22 meg kicsit rövid
de ezen tudok segíteni. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra.
Szép kis géppark, irigyellek
-
Peti...(16v)
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
A kis Turmix csak múlt héten került hozzám, a GC-t pedig már 2 éve használom, így még nem tudom összehasonlítani őket. Előbbit a tamper hiánya és a szivárgás miatt még alig próbálgattam.
Az biztos, hogy a GC a kis Turmixhoz képest egy ipari gépnek tűnik, elég csak a két kart egymás után kézbe venni
Az viszont a kicsi felé dönti a mérleg nyelvét, hogy csak bekapcsolod, és mire ledarálod a kávét, már húzhatod is!
Ezt még szokni kellKözben szerelgettem, és sikerült megoldani, hogy jól felmenjen a kar az új tömítéssel, úgyhogy most nagy az öröm. Főleg, hogy a második próbára sikerült egy egész elfogadható duplát húzni

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Melyiket szereted jobban?
-
soldier2
őstag
Na végre, sikerült elérnem, hogy úgy jöjjön le egy adag a nyitott szűrőtartóval, hogy nem kellett felmosnom a konyhapultot utána, és a telefon hátlapja is száraz maradt. [link]. Ha valakinek van ötlete, hogy mivel lehetne még jobbá tenni a lefolyást, ne tartsa magában. Előre is köszönöm a segítséget. A kávé (8,5g P&Y Kenya AA) íze egész jó lett, crema is volt szépen, az elkészült ital kicsit rövid (22g), a pogácsa teteje viszont durván tele volt kráterekkel, de lehet, hogy csak felázott - ezzel a szűrővel ugye nem viszi el az összes vizet a háromjáratú, így gyakorlatilag sár állagú a pogácsa mire megiszom a kávét.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
Peti...(16v)
tag
Tapasztalt turmixos kollégáktól kérnék segítséget. Mitől lehet az, hogy a géphez adott gyári új kartömítéssel nem tudom a kart rendesen elfordítani? A régivel rendesen elfordul (bár azzal sem teljesen 90 fokig), viszont ez már kemény és kopott, így folyik mellette a víz. Az újjal nem merem erőltetni, mert érzem, ahogy a kar belemar a bajonett anyagába...
Teljesen beleszerettem ebbe a gépbe, jó lenne, ha nem csak dísz lenne a konyhában, bár annak is kiváló

Ha van valakinek felesleges tampere, esetleg egyes szűrője
, akkor szívesen átvenném!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Indul a ChatGPT Health
- Sí, sielés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- Vostok Europe Energia Rocket GMT karóra
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az ro a király, de a tartályos verzió mégsem jó, mert büdösödik, bacisodik. legyen mögötte uv, de ne úgy. miközben jön a kezelt víz, elmegy 4x annyi a lefolyóba. a szűrőket inkább negyedévente kell cserélni. stb. stb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ízre most is hárdos, csak a látvány és a fíling kedvéért iszom.