Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Eyesis

őstag

válasz ronin s8 #22504 üzenetére

Persze, hogy melegítettem a gépet előtte.
    A PID-en kívül a vízterítő fölötti cuccot is kicseréltem, és annak van egy olyan hibája, hogy pont ott van egy kis luk, ahol jön a víz, de még ezzel együtt is jobbnak éreztem, mint az eredetit.
    A gép 10 bárra be van állítva, és 5-6 naponta vakszűrős tisztítom, és PID beszereléskor vízkőtelenítve is volt (ami valamikor január 26-a környékén történt)
    A szűrő egy sima mezei, de nem a gyári nyomásfokozós fajta.
    Darálást már a joghurtos dobozzal együtt végzem, majd a darálmányt elkevergetem.
    Ez után tényleg figyelve, hogy nem nyomom le sehol, szépen elterítek 18.5 gramm kávét (azért nem 18, mert akkor nem tudom szépen elteríteni, és csatornásodik)
    Ha ennél finomabbra darálom, akkor már olajos marad a szűrő, ami mindenképp rossz szerintem. Ez még csak kicsit habos, ez talán nem olyan nagy baj.
    Először 101 fokkal kezdtem, most levittem 91-re. Az a 95-ös ötlet egy próbát megér, de az íze a mostanihoz képest ha romlik, akkor biztos visszaveszem.
    Na de hamarosan kiderül mit tud 95 fokon úgy, hogy minden más a régi. :) Reméljük a legjobbakat.
    Amúgy van itt a fórumban olyan, aki az "újhullámos" kávékat PID-es Gaggia Classic-al készíti?

Új hozzászólás Aktív témák