Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Nálam most fogy el a P&Y Sidamo (5 percen belül). A következő esélyt a Spicy Italy nevű kávé kapra, szintén P&Y művektől. Tudna valaki segíteni, hogy nagyságrendileg hová lőjjem be a hőfokot. Én átlag alá tippelek, de még nem volt szerencsém hasonló cucchoz mióta meg van a pid.
-
megkóstoltam végre én is a pacific la piazzát. háááááááát... annyira nem jött be.
viszont most húztam egy zseniálisat egy közel egy hónapos peldzsok sidamóból. először megszeppentem, hogy egy hónapos kofit ad a mester, de így nincs apelláta, most tökéletes
-
-
komarci
tag
Sziasztok!Tudnátok ajánlani a Kvzzz oldalról szemes kávét 90%-ban latte készítéséhez,Gaggia classichoz? Egy 58.35-ös tamperen gondolkodom és egy tejhőmérőn, szerintetek érdemes ilyenekbe befektetni? Jelenleg 58-as tampert használok. Köszönöm a segítőkész válaszokat!
-
kukacmolnar
csendes tag
válasz
kukacmolnar #23692 üzenetére
Közben rájöttem, hogy igen! (csak picit sokáig tartott)
-
lagoon79
tag
válasz
peter.szabo #23691 üzenetére
akkor sztem előbb várd meg, h lesz-e változás és csak utána menj tovább. egyébként lehet kapni a gyári 4 lyukú helyett 8-as vízterítőt. ha most nem az van rajta, akkor később az is megér egy próbát.
-
kukacmolnar
csendes tag
Rex c100-as pid-en ha bekapcsolom az auto tuningot, akkor amikor végez kikapcsol magátol?
-
válasz
peter.szabo #23686 üzenetére
nálam a csatornásításon csak rontott az ims 35 mikronos cucc...
-
lagoon79
tag
válasz
peter.szabo #23686 üzenetére
előbb sztem tegyél bele OPV-t.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
egy NS Oscar HX-es gépem van, amivel a csapolásaim nagyon hajlamosak a csatornásodásra (korábban ezt a Gaggia-val nem tapasztaltam). Szerintetek ez lehet felső szűrő probléma? Érdemes lecserélni a gyárit IMS-re?
Köszi.
-
akela91
addikt
Sziasztok, sajnos MÉG csak egy szarvasin vagyok kényszerű kávét "főzni" (égetni inkább). De tudnátok ajánlani minőségibb őrölt kávét? (tudom, az lenne az igazi, ha én magam darálnám közvetlen főzés előtt, ami késik nem múlik).
Omnia-t és társait nem vagyok hajlandó meginni, mert valami borzasztó lesz az eredmény, viszont pár hete vettem a latin negyedben egy csomag DAVIDOFF ESPRESSO 57 -et, és meglepően nagy volt az ugrás minőségben. Ezen a helyen lehet őröltetni kávészemet (min. 100g), ez jobb megoldás lenne gondolom, ezért kérném tanácsotokat, hogy az ottani kínálatból ti mit választanátok?
(egy brikkát próbálok beszerezni addig is)
-
soldier2
őstag
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Tchibo kávékkal mik a tapasztalataitok? Pl a family-t az eurós boltban nagyon olcsón adják, de szerintem nem valami jó minőség! Most az exclusive-t veszem, ez nagyon ízlik! Elképzelhető hogy van normális és gagyi verzió a tchibo kávékból, vagy amit az eurosban árulnak az hamisítvány lenne? -
kaligula
tag
-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila #23674 üzenetére
Na ezt nem tudtam, akkor tényleg QM.
@Parci, sajnos feléért nem valószínű, hogy találok olyat, amihez minden gyári tartozék megvan, de valóban sokért ment ez el.
-
tariattila
veterán
-
zolnagy
őstag
válasz
Ringman #23669 üzenetére
Fú, ez is milyen szép volt, de nem látom a gyári dupla szűrőt (vagy talán az van a karban).
@Peti...(16v), azt észre sem vettem... Na mind1, majd 1x.
Viszont várom azok véleményét, akik használtak Turmix Tx10-t és QM0650-t is, hogy egymáshoz képest mik az előnyök, hátrányok.
Pl. a turmix is o-gyűrűvel tömít a szűrő belső falán, vagy hagyományos fejtömítéses? -
adriankoooo
senior tag
válasz
fragola.6035 #23641 üzenetére
Hmmm... fogod valahol hirdetni őket?
-
zolnagy
őstag
Most csúsztam le egy nagyon szép állapotú QM 0650ről.
A kép alapján a festése gyári és jó állapotú, mindkét gyári (!) szűrője megvolt és a gőzkar is. Ha találnék egy ilyen komplett, jó állapotú QM-et, akkor eladnám a Brasiliat és csak azt használnám. -
hanolfe
tag
válasz
fragola.6035 #23660 üzenetére
Nekem speciel tetszik, bár még jobban tetszene ha full inox lenne, az arany króm már valóban kicsit túlzó.
-
kaligula
tag
Lehet, valakit érdekel a többséget nyilván nem, egy kis magyarázat az "olcsó" ukrajnai POD-hoz: a cég, aki fél éve bevásárolt pl 2 hrn/darab áron, és rátette a hasznát+2 hrn-t, úgy az akkor volt kb. 110 forint/POD. Csak a rettenetes infláció miatt van az, hogy most a drágább is olcsóbb - persze csak valutában. Ezért sok dolgot hirtelen megéri akár visszavinni a származási helyére, mert olcsóbb. Itthon a kutya nem vesz kb 5 hrn-s POD-ot, mert itthon az drága (amúgy sem népszerű a POD). de a 86 hrn-s forint áfolyam mellett az csupán 54 forint.
-
kaligula
tag
http://lucaffeshop.hu/spd/unas_301342/Lucaffe-Classic-espresso-kaveparna-POD - ez konkrétan mai árfolyamon 58 forint.
-
-
lagoon79
tag
válasz
hanolfe #23648 üzenetére
mivel személyes tapasztalatom csak saeco automatákkal van, így sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom amit mondasz. elhiszem. a szerencsefaktor itt sokat ér. de ez igaz a saecora is
Parci: igen, tőle van az infóm. de tudod, ez olyan mint a kocsi, van olyan szerelő aki dicséri, van aki szídja, ki milyennel találkozik többet. amit mindenki szid, azt kell tutira kerülni
-
hanolfe
tag
válasz
lagoon79 #23646 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy túlárazottak a Jura gépek. Soha nem adnám meg értük az új árukat. De azt nem jelenteném ki ilyen határozottan, hogy szarok lennének. Szereltem már pár kávégépet, Jura, Saeco, Delonghi, Siemens, Bosch, Krups, AEG... Ezek közül az első kettő ami ér valamit, valamint az utolsó kettőből azok amiket Jura belsővel adnak ki (AEG Cafamosa bizonyos típusai és Krups Orchestro/Siziliana).
De abban szerintem mindannyian egyetértünk, hogy igazán tökéletes automata kávéfőzőt még nem találtak fel. Talán egy van amire többen (köztük én is) azt mondják, hogy már-már vetekszik minőségben egy jó karossal. Ez a Quick Mill Acquaviva. Volt pár darabom, de asszony nem engedte be a konyhába.
Bár egy ilyennel tuti kivételt tenne. Ez még nektek is nagyon jó választás lenne. -
hanolfe
tag
Szia!
Nekem semmi bajom a Jurával, mindig is Jura gépem volt és az is lesz míg élek. De azt hozzá kell tenni, hogy én napi 2-3 kávét főzök vele maximum. Főleg reggel, mikor nincs időm a karossal szöszölni. Ilyen "terhelés" mellett simán elmennek évekig anélkül, hogy hozzá kelljen nyúlni. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy én tényleg rendszeresen karbantartom, odafigyelek a gépeimre. Egy irodába, ahol naponta főznének vele 40-50 adagot, már nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Pláne ha nincs úgymond "gazdája" a gépnek.
De simán el tudnám képzelni, hogy Jura S9 Avantgarde megbirkózna a feladattal. Nekem Ena3 van most, ezt speciel nem ajánlanám irodai felhasználásra. -
-
mert a hülye, okoskodó kollégáim hülyeségeihez kell alkalmazkodnom, el is küldtek a vérbe, hogy ők "nem sznoboskodni akarnak a kávéval, mint én". a jura szerintem egy túlárazott szar, ahogy minden automata, de Hanolfe nagyon dicsérte, és valamit vennem kell, ami nem azonnal szarik be, mert persze a karbantartás viszont az én bajom lesz
az ese podot nyilván azonnal mondtam, de sípolnak, hogy drága egy shot, ők vmi olcsó szarral fogják etetni.
lali, amik nálad készülnek, abból van vételezhető példány? sokkal bátrabban vennék tőled valami felújítottat!
-
fragola.6035
aktív tag
Én most vettem vagy 4 darab Saeco Family-t. Szerintem jól lehet eszpresszósítani. Teljesen újra építem őket, egy-két gyenge pontjuk van, amit simán át lehet alakítani. Van hozzá minden alkatrész és 20-30 ezerért szép példányt lehet venni, én 5-10 ezerért vettem üzemképteleneket.
Ezek réz bojleresek, pidelni fogom és olyan helyre mennek, ahol havi 1000-1200 kávét fognak főzni gond nélkül.
Ezek még elég egyszerű felépítésű gépek és nincs benne crema szelep! -
válasz
hanolfe #21756 üzenetére
úgy alakul, hogy nyúznak a népek, hogy vegyünk az irodába kávégépet. szóba jöttek a szokásos delonghi szutykok, de eszembe jutott, hogy te dicsérted a jurákat. mit ajánlanál minimum konfignak? szívesebben vennék egy qm aquavivát, meg is fizetném, de egyelőre nincs sehol.
ja, és ha használt jura, akkor kitől érdemes venni?
-
fi:zi'k
nagyúr
Kvz.hu-ról nem akar rendelni vki?
-
lagoon79
tag
válasz
adriankoooo #23632 üzenetére
jól teszed, hiszen az eszpresszó egyik nagyon fontos eleme a crema, ami sok információt közöl.
-
-
lagoon79
tag
válasz
adriankoooo #23626 üzenetére
én a helyedben nem foglalkoznék vele. előfordul. ha finom a kv, szép a crema, akkor gond egy szál se.
-
vendingo
veterán
válasz
adriankoooo #23626 üzenetére
Crema ide vagy oda, nem nézegetni, inni szoktam a kávét. Én fél éve nem láttam zaccot a pohárban, és a kávé mégis finom
Amúgy ugyan olyan tigrises minta jön a renekával is. -
vendingo
veterán
válasz
Deadzone41 #23624 üzenetére
Használj minőségibb szűrőt és többet nem lesz a pohárban zacc.
-
Deadzone41
őstag
az normális, ha marad pár szemcse őrölt kávé a kész italban? nem megy az ember szájába, hanem a pohár végén mard ott láthatóan a presszó elfogyasztása után. gaggia gyári dupla szűrő.
-
prandris
tag
válasz
soldier2 #23621 üzenetére
Rendben, holnap délelőtt lesz időm megfigyelni, próbálgatni és kóstolni
Köszönöm ismét a hasznos tippet!
And06 Köszönöm Neked is, vicces, hogy felismerted
intézkedek majd
Amikor sárkányosodik, akkor 4-5 másodpercig gőzt fúj egy kis vízzel. Ekkor a víz túl forró a bojlerben a csapoláshoz? Feltűnt, hogy akkor csinálja, amikor előtte egy csészényi vizet leengedek, majd újrafűtés után csapolok, első csapoláskor sosem.
-
And06
aktív tag
válasz
prandris #23620 üzenetére
sajna ez ilyen, ki kell ismerned a gépet. ha nem elég a hő a felső holtponton sem, akkor a gőzgombbal lehet segiteni feljebb vinni a hőmérsékletet. (pár másodperc csak, ezt is ki kell tapasztalni)
ui: ruházz be vastag falú eszpresszós csészébe, ezt az ikeásat gyorsan felejtsd el, a formája sem megfelelő (nekem legalábbis)
-
soldier2
őstag
válasz
prandris #23620 üzenetére
Az elkészült kavé íze már 2-3 fokos vízhőmérséklet eltérés esetén is jelentősen eltér. Ezen gépek termosztátja gyaníthatóan 5 fok feletti hőmérsékletingadozásnál kapcsol, ez az oka, hogy néha jobb, néha nem jó az ital. Azt próbáld ki, hogy fogyeled, hogy hűtőcsapolás nélkül mikor kapcsol be a fűtés, majd mikor kapcsol ki, és mennyi idő kell, míg bekapcsol újra (visszahűl a víz magától). Ezzel játszva talán stabilabban hozzá a gép ugyanazt a minőséget (mikor kikapcsol a fűtés, akkor a legmelegebb a víz, ha pont ekkor indítasz egy csapolást, akkor vsz nem lesz savanyú, de lehet megég egy kicsit. Ha kiméred, hogy felfűtés után pl 3 perc, míg újra fűteni kezd - ekkor a leghidegebb a rendszer - akkor a csapolást 2:50-kor indítva a lehető leghidegebb vízzel készül a kávé vsz kicsit savanyú lesz. Hogy a két végpont között mikor csapolsz azt magadnak kell kimérnek. Stabil minőséget persze így sem kapsz, de kicsit talán javul - nekem hamar elfogyott a türelmem, de általában ezt javasolják.
-
prandris
tag
Sziasztok! Kezdek belejönni a kávéfőzésbe a DeLonghi bar14f-el, most ilyen eszpresszót sikerült készítenem. [link] Viszont feltűnt, hogy sosem ugyanolyan az íze. Ugyanannyi örleményt teszek a szűrőbe és ugyanúgy tamperelek.
A fórumon keresgélés, olvasás közben találkoztam kulcsszavakkal, mint pl.: hőegyensúly, hűtőcsapolás stb. Elkezdtem próbálkozni. Ha hűtőcsapolok, újra bekapcsol a termosztát, és újra csapoláskor gőz csapong ki, a kávé kicsit savanyú.Soldier2 meg is válaszolta nekem, hogy a kisgépeknél a hűtőcsapolás felborítja a hőegyensúlyt, nem is csinálom inkább. De ha simán bekapcsolom a kávéfőzőt és hagyom átmelegedni jelen esetben 20 percig, akkor a csapolás megkezdése után pár másodperccel kialszik a "hőmérséklet ok" lámpa azaz csökkent a hőmérséklet és akkor kezd megint fűteni a bojler. A kávé nem az igazi, kicsit vizesebb.
Nem sikerült rájönnöm, hogy a legfinomabb a kávé, sajnos elég véletlenszerűen tudok csak finomat inni. Esetleg tud valaki tippet adni, hogy mikor lenne a legoptimálisabb a csapolás? -
Peti...(16v)
tag
03.04-i pörkölésű Paljoc LP-t bontottam: csodás!
Pont ilyen kávéra vágytam, sokszínű, harmonikus, édes, semmi kiugró vagy tolakodó íz. Mialatt állítottam a darálót, volt gyorsabb és egész lassú lefolyás is, de mindegyik jól állt neki. 9 gramm megy a LM szűrőbe és PID híján 2-3 mp-et hűtőcsapolok és az eredmény tökéletes!A Minivel meg óriási mákom van, a dzsuva alól egy szinte vadiúj gép került elő. Alig használták, sehol egy karc, a kés is eredeti és még éles. Szegény előző tulaj valszeg sosem ivott egy rendes kávét vele, mert az ő beállításukkal 0,5 mm-es darabkákból állt az őrlemény. Biztos szidta a gépet, mert az állítótárcsa rögzítőcsavarja miatt nem is tudott elmenni finomabb irányba. Egy teljes menetre lett volna a mennyország
-
adriankoooo
senior tag
-
Cat30
csendes tag
Sziasztok! A fórumon belül valaki van Miskolc környékéről? Olyan aki ért a Gaggia Baby Twin-hez?
-
cekkk
veterán
válasz
Peti...(16v) #23605 üzenetére
Nálam is számít, többségében mindig használt dolgokat veszek.
Csak annyi lomis van már ebben az országban és annyi szemetet behordanak, hogy félek ilyet venni.
Most reggel sikerült egy finomat húzni
-
kaligula
tag
Üdv!
Valaki találkozott már Gastroback főzővel? Hol vannak ezek a presszógép-hierarciában? Konkrétan erre a gépre gondolok: Gastroback 42612 Advanced Pro G. -
cekkk
veterán
válasz
Peti...(16v) #23600 üzenetére
130 körül láttam Minit használtan, ez 169ért új volt.
Még egyszer nem akartam magamat megszívatni egy használt darálóval, így úgy döntöttem inkább egy új.
Viszont ez örök élet + egy nap lesz nálam, ha csak az elektronika meg nem hall benne nekem -
Ringman
félisten
köszi!
rugót az előbb nem találtam, néha kicsit furcsán viselkedik a kereső, de azt hiszem ez lesz az.
a gaggia sima kar meg felteszem ez
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ingatlanos topic!
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- DJI Air 2 / Air 2s drón akkumulátor
- Radiolink AT10II vezérlő 12 csatornás RC vevő R12DS 2.4GHz DSSS&FHSS
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest