- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
szente
addikt
válasz
#58092032 #110709 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Nem ismerem a szervíz költségeket, ha úgy adódik, akkor pár kondi és poti cserére kifizetem mégegyszer a készülék árát, vagy ezek viszonylag filléres tételek?
Összekötésben igazából egy D/A konverterre gondoltam, a két eszköz között. Ezekkel viszont abszolut nincs tapasztalatom, hogy mennyire működnek jól. Azért írtam a Toshlinket és a HDMI-t, mert ez kb minden modern TV-n meg van és TV cserekor nem kell újragondolnom az egész kábelezést.
Igazából azért gondoltam vintage szettre, hogy ne csak a fülnek, hanem a szemnek is szép legyen. Az újabb, olcsóbb cuccoknak eléggé semmilyen a kinézetük, a lemezjátszók meg rendesen a gagyi kategória. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
#58092032 #109305 üzenetére
Köszi a sok infót neked is és a többieknek is !
Valamikor egy pesti utam alkalmával összehozok egy meghallgatásos napot. ( A tesztelős cd lemezeimmel) Ez a román cég azért elgondolkodtató , figyelni fogom az áraikat és a készletüket .Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
#58092032 #109271 üzenetére
Én is néztem ezt a céget , gondolom más is a google fordítót használja ( román nem az erősségem) , mert angol nyelvű választási lehetőség nincs itt. Ezeknél az előre utalás vagy inkább a bankkártyás netes fizetés a jobb, praktikusabb , ajánlottabb. Van náluk egy Wharfedale Evo 4.3
is igen jó áron , úgy látom ki lehet itt fogni más jó áron lévő hifi cuccot is .( Pl. erősítők között is van néhány igen kedvező áron)Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #108741 üzenetére
Premecz a Kéknyúl Hammond Band-ből kapott el engem, amikor még úgy hívták őket (ma már azt hiszem, simán csak Kéknyúl, kicsit irányt váltottak, Premecz továbbra is benne). [link]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#58092032 #108112 üzenetére
Nagyon köszönöm mégegyszer mindenki segítő írását, már itt melegszenek a fa mellett az első bekapcsot várva.
Nagyon jól esik, hogy ilyen segitő társaság van legalább itt, ha már az utcán csak egymást marják az emberek, mert fityesz vagy nem.
Amúgy kiemelkedö köszönet neked Tibor és s4tch azért, mert spóroltatok nekem 270k-t. 7,5 ezer szállitással itt vannak a dobozok, szerdán adtam le a rendelést és most hozták, ha nincs ünnep, pénteken megérkezik.
Ui.: majd írjátok meg mit küldjek ezért cserébe
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
s4tch
veterán
válasz
#58092032 #108001 üzenetére
Ezt jó tudni, köszi.
Az avstore-on vannak csomagok, amikkel nehéz versenyezni, pl. [link] Itthon a Kef dobozok 350-től indulnak, az erősítő ~340e, itt meg a csomag ~470-480e; bő 200e árelőny, ezért már lehajol, aki hasonlót szeretne. És biztos van jobb ajánlat is, ezt csak találomra néztem meg. Ilyen szettek sajnos nincsenek az audiomonkey-n, ahogy elnézem a honlapjukat.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #107836 üzenetére
Egyetértek. Ilyen szempontból a források voltak gyatrák. Amikor az első kiváló csövik megépültek, amik mai szemmel is másolható áramkörök (ugyanazokkal a NOS csövekkel), sem a forrás (hordozó) nem ért fel a szintjükre, sem pedig a hangsugárzók. Ma azért e téren nagyon el vagyunk kényeztetve, anyagminőség, rögzítés és tárolás minősége, minden javult jelentősen. Nem hülyeség ma is megépíteni - akinek ilyen affinitása van - több évtizedes, jól bevált kapcsolásokat. Ennyivel színesebb a paletta, hogy van új, meg van "régi-új" emellett, amiből választhat az ember. (Természetesen építtetni is lehet, aki nem akar bíbelődni vele, de mégis szeretne valami kézműves állatot magának, értelmes áron).
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
törölt tag
válasz
#58092032 #107786 üzenetére
Mondjuk velem pl. kimondottan készségesek voltak az Audiocentrumnál, tőlük vettem a napokban a Pro-Ject hálózati futóművet, vadi újan 65 ezerrel olcsóbban, vagyis a black friday után black friday áron, megvizsgálták a kérésem, és bőven munkaidő után ők hívtak vissza, hogy mehet a dolog, ráadásul még színt is választhattam, holott az akció csak az ezüstre volt, és ez nem minden, probléma adódott az asztali gépemen lévő DSD zenék lejátszásával, vagyis konkrétan nem játszotta le őket a futómű, csak a flac ill. wav fájlokat, felhívtam őket, azonnal adtak egy műszakis embert, és már mondta is, hogy az általam használt servio megosztó progi a bűnös, használjam inkább a minim server progit, azzal nem lesz gond, úgyhogy részemről eddig le a kalappal ügyfél kezelésből.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#58092032 #107791 üzenetére
Ez is kellemes történet. 15 perc nagy idő.....ha az ember fel van akasztva a nyakánál fogva
, de tesztelni vadiúj dobozt kb a semmivel egyenértékű. Habár van az a doboz, amit meghallgatás nélkül is hazahoznék, (webshopból akár
) csak éppen sosem lesz elég pénzem hozzá, hogy ezt megtehessem.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#58092032 #107786 üzenetére
"Múltkor" elmentem meghallgatni egy Primare erősítő/streamert. Vittem saját SSD-n zenéket. Aszongya' az általam eddig sosem látott "fiatal" eladó srác:
"ja, ez nem biztos, hogy jó lesz így, mert általában kell külső táp hozzá, különben fel sem ismeri".
én: "ehhez nem kell külső táp, mert SSD. Nincs motor, meg olvasófej, meg egyebek."
srác: pedig lehet hogy kelleni fog külső táp
én: SSD-hez?
srác: igen, miért miben más egy SSD?
én: pendrive-hoz is kell külső táp?
srác: az más, mondja és néz bután maga elé
én: legalább próbáljuk ki, mielőtt alaposabban belemennénk ebbe a vitába!!
Pici szünet... srác megint: ja, a Primare maximum 50 fájlt ismer fel, független attól, hogy esetleg több száz mappa/fájl van a tárolón. Nem arra van kitalálva, hogy USB-ről etessék, hanem hálózatról.
én: 2021-ben van olyan Primare, ami ennyire buta lenne?
srác: hát, ez ilyen
én: ugye viccel?
srác: miért viccelnék, nem ma kezdetem az ipart
én: én sem, csak úgy kb 45 éve
srác: de maga sokkal kevesebbet lát otthon, mint én itt a boltban nap mint nap.
én: biztos abban, hogy 45 év alatt kevesebbet láttam/hallottam, mint maga kb. 10 év alatt ??
srác: motyog valami kedveset az orra aláForró lett a hangulat.
A vevő én voltam... csakúgy mondom. Szerencsére megjelent az "értelmes" eladó és szólt a srácnak, hogy dugja már be az SSD-t a Primare seggébe. Srác bedugja... bemenetet választ és jé, egyből felismeri és jé, nem csak 50 fájlt lát, hanem az összeset, ami az SSD-n volt. Ez kb. 2-300 mappát jelent.
Na, jött a hebegés, meg habogás, hogy ez eddig még senkinek nem sikerült eddig. És már írtak a Primare-nak is és ők sem tudják a válasz, hogy miért csak 50 fájlt lát az erősítő. Mondom, ez FAT32-re van formázva, mert a Pioneer streamer csak úgy ismeri fel és lehet, hogy ezért látja a Primare is. Erre mindketten csak pislogtak.Na, így kell lebeszélni bárkit a vásárlásról. Először is kioktatnak, hogy hülye vagy, aztán nem tudják, mire képes az amit árulnak és ezt még hangoztatják is. Az eladók elmondásai alapján én biztosan nem vettem volna Primare Prisma-t, ha elhittem volna azt a sok baromságot, amit ott mondtak róla. Végül nem vettem meg, de annak más oka volt. Úgy gondolom a szakmaiság is hiányzik, nem csak az értékesítői véna, vagy hozzáállás.
Bocs, ha kissé hosszú volt...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #107621 üzenetére
Nincs semmi abban, hogy kellhet egy váltószűrő mögé plussz alkatrész is. A gyári dobozok nagy részénél is csak félmegoldások vannak, általában először érzékenység (dobozban!) tekintetében érdemes illeszteni (már válogatáskor) a hangszórókat, és lehet egy nyers váltót is tervezni rá (olcsó alkatrészekkel, itt még úgysem minőséget nézünk), meg utána lehet finomhangolni is a design-t, elkezdeni betenni csillapítást (L-Pad, ha szükséges), és/vagy Zobel-t (emelkedő impedancia kisimítása), esetleg RLC (ha van egy nagyon ronda púp valahol), persze agyontömni sem kell passzív elemekkel, de rengeteg mindentől függ, hogy egy passzív váltó mikor mondható sikeresnek, és az egész még mindig a hangszórókészletnél kezdődik, mert az determinálja, hogy milyen keresztezési frekiket használhat az ember, és azok előtt-után 1-1 oktávval hogyan viselkedik nem csak a frekimenet, de az impedancia is, mert impedanciacsúcsot passzív váltós rendszerekben tanácsos korrekciómentes váltónál elkerülni, hiszen a beállított keresztezési frekvencia elmászik (mikor milyen mértékben persze, általában nem dráma, de nem is jó dolog, a kalkulátorok pedig két helyen hibáznak, 1: nominális impedanciára terveznek, ami 2. végig konstans - ezekből egyik sem helyes vagy igaz, de ha korrigálunk, mérünk, és így állítjuk be a váltó képletezését, az már precízebb eredményt ad végül).
Ha kicsit is megy az angol, ezt ajánlom, szuper jó kis íráska a témában.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #107617 üzenetére
Aha, értem. Ezeket a passzív váltóra tekintettel és a keresztezési frekire tekintettel is, elegánsabb L-Pad-el megoldani, soros ellenállás helyett, így nem változik a magas szekció impedanciája.
Ezt csak kötekedésképpen, és Noel-nek szólt.
Aktív váltó esetén szinte tökmindegy lenne.Szóval lehet maradnék a selyem fenthagyásánál.
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz
#58092032 #107486 üzenetére
a streaminges zenehallgatást nehéz direktben a cd-vel összehasonlítani. ugyanis ott meghallgatsz olyat is egy-két szám erejéig, akinek az albumát amúgy az életbe nem vennéd meg. ezekből a "töredékekből" tehát generálódik bevétel az előadónak, még ha valóban méltatlan összeg is. azt külön érdekes lenne tudni, hogy magának a dalszerzőnek (aki ugye főleg a nagy énekeseknél nem ugyanaz) mennyi jut.
muszáj egy picit ördög ügyvédjét játszanom, még akkor is, ha a fizikai hordozókat pártolom. amikor a youtube elindult, illetve még utána is a világelső látogatottsága mellett is veszteséges volt. ahhoz, hogy mi a kütyünkön a nap bármely szakaszában bárkinek a dalát lejátszhassuk elég masszív folyamatosan fejlesztett és karbantartott infrastruktúrára van szükség. ez k*rva drága játék és a kockázat az üzemeltető cégnél van, nem az előadónál. nyilván a havi szolgáltatás árát nem lehet a végtelenségig emelni, tehát a profit maximumát ez csökkenti a szolgáltatónál. ez azt is jelenti, hogy az előadónak sem lehet akármennyit adni.
még valami: mióta zenét hallgatok és nézek zenészekkel interjút mindig ment a sírás, nem csak itthon. amikor jött a netes zenehallgatás, akkor viszont állandóan az ment, hogy ez majd demokratizálja és igazságosabbá teszi a zeneipart. muhaha. csak az erőközpontok változtak meg.
a másik: a hagyományosabb zeneiparban sem csak az előadónak volt kockázata. a producertől a menedzseren át a koncertszervezőig mindenki sokat kockáztatott újoncok esetén. ezért voltak kemény szerződések. de most amikor bejön egy szende lány énekelni, honnan a francból tudod, hogy ő lesz a Taylor Swift és nem pedig - 100.000 dolcsi a számládon? nehéz témák ezek és amikor monetizálni kellene a tehetséget, ott sosem lesz mindenkire vonatkozó, teljesen korrekt rendszer.Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ma itthon 1000 eladott lemez, már-már aranylemez.
Anno ez 100.000-től indult.
Ma senki nem akar CD-t venni, mert egy adott albumon van esetleg egyetlen track, amit szeret róla. Ki ad ezért 3-5e Forintot? De őszintén... Én is hallgatok mai zenéket, akár magyart is, de amint mondtam, egy albumon van egy két dal, amit mondjuk hallgatok tőlük. Emiatt a két dal miatt tuti nem fogok megvenni egy lemezt sem. No és itt jön a képbe a stream, mert akár ha csak egyetlen számot hallgatsz egy előadótól, soha többet, akkor sem fog fájni a havi 1-2e Forint. Nyilvánvalóan ezért kap kevesebbet a streamelt zenéért, mint egy eladott nagy lemez után. Szerintem ez tiszta sor."csak a zene van"
-
Mathiask
senior tag
válasz
#58092032 #107472 üzenetére
"a Tidal a maga 6,85 dollár/1000 stream díjával még a "jobbak" közé tartozik,"
És gondolom ebbe benne sincs az az új módszer a Hifi plus esetén ahol azt írták, a befizetés akár 10%-a is ahhoz az előadóhoz kerülhet, amelyiket az adott hónapban hallgatott az adott user.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Amúgy az előadókat sem értem.
Miért nem adják olcsóbban legalább a letölthető fájlokat a saját honlapjukon. Főleg ahol még számonkénti vásárlásra sincs lehetőség.
Sőt azt is megléphetnék, hogy ha már ennyit kérnek egy cd-ért, akkor elküldöm hogy mit tegyenek fel a korongra és azt küldenék. Mindjárt lenne munkája a foglalkoztatottaiknak is. Persze tudom, vegyek greatest hits, very best ...stb. albumokat.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#58092032 #107477 üzenetére
"A Quadralnak is van ribbon magassugárzós hangdoboza, biztos más, mint a fém."
Van. Faszán sikítanak is vele. De mondom, van aki azt szereti, ha a dobhártyája folyamatosan küzd az életben maradásért. A Quadral nem tud szépen szólni, csak annyira, amennyire egy varjú szépen tud károgni. Természetesen szerintem. Szikár, pattogós, száraz, hideg, reszelős, érces, karcos, de bírja a hajtást. Én ezt tudom mondani róluk. A Rockzenét olyan módon változtatja át, hogy tényleg az LGT-ből farag Metallicát, csak azzal, hogy olyan a karaktere, amilyen. De mondom, mindenki azt vesz amit akar és azt szeret, ami csak akar. Én egy véleményt mondtam.
Csak egyvalami nem fér a fejembe.. A "srác" kérdezett valamit. Válaszra sem méltatta senki. Én mondtam egy első véleményt neki, mire mindjárt jött a szokásos hacacáré, csak mert írtam valamit. Ha itt mindenki ennyire szereti a Quadralt, miért nem írta oda neki valaki, hogy "klassz öcsém, vedd meg". De még mindig nem segít neki a "nép", csak engem győzköd, hogy jó az a Quadral. Engem nem kell meggyőzni, mert nem szeretem a hangjukat és ennyi.
Ezt nem neked írom, ne vedd magadra, hanem azoknak, akik "le se szarják a kérdezőt", csak ha szájkaratézni kell, akkor előkerülnek. Rajtad és még egy-egy emberen kívül még most sem ajánlott neki semmit, csak engem baxtatnak. Jó ez a fórum...
"csak a zene van"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Elég szar, ja.
1000 stream osztva átlagosan (mittoménmennyi..) 8 számmal albumonként, az mondjuk 125 album - 6.85 dollárért.Tehát átlagban úgy 100x-osnál is nagyobb szorzóval dolgoznak, a profitot illetően, arányaiban. (Függetlenül attól, hogy 1000 stream megy ki a hallgatókhoz a rendszerből, vagy 1millió, szóval az oké, hogy David Guetta csilliárdokkal gazdagabb, mint Loreena McKennitt, mert előbbiből kimegy az 1M stream, de arányaiban nézve mindkettő éhenhalás-közelibb modellt követ azzal, ha enged ennek az üzleti modellnek, mondjuk ahhoz képest, amikor megvesznek tőle 125 CD-t vagy 125.000 CD-t).
A problémát pedig már más is látja, téma is a jogalkotásban: [link]
És ehhez buta tömegek asszisztálnak (nem az ide írókról beszélek), akik nincsenek teljesen tisztában a folyamatokkal, mindenkinek csak az a fontos, hogy szarért-hugyért "kapjon meg" xy művésztől zenét, amit "bármikor" elővehet és hallgathat, közben egy életre eladja a lelkét egy iparnak, nem beszélve arról, hogy a niché előadók az éhenhalás szélén, mert alig hallgatják őket (nem, Loreena még csak nem is ez a kategória), míg a Snoop Dogg hülyegyerekei meg tarolnak. És a baj nem az, hogy Elvis vagy Aviicii nagyobb sztár, mint Vollenweider, hanem hogy a kontraszt sokkal nagyobb: korábban sokkal több művész tudott a zenéjéből megélni normálisan. Persze, indulni nehéz, sok kezdő banda elhal, kipotyog, de aki már mondjuk X éven túl van és megjelent pár lemeze, annak kisebb valószínűséggel kopott fel az álla, mint a mai streaming korszakban. Hullottak akkor is, ma is, de nem mindegy, hol van ez a határ.
És ehhez asszisztál természetesen az edukáció hiánya, a tömegek butítása, nézzen tv-t, ne is gondolkodjon itt értelmesebb dolgokról vagy összefüggésekről, minél kevésbé látját át emberek a dolgokat, annál jobb az úgy mindenkinek.
A helyzet az, hogy Amerika a digitalizáción keresztül, amiben mocskosul élen járnak, az egész világot "privatizálja" és letarolja. Vagy így, vagy úgy. Összeköti az emberi gyengeséget, a tömegek kényelmét, árérzékenységét ilyen-olyan okos üzleti modellekkel olyan megoldásokkal, amik teljesen függővé és kiszolgáltatottá teszi lényegében az egész bolygó teljes lakosságát ezen tech óriásoknak. És onnantól náluk a piros gomb.
Ezért kell letölteni, ezért kell megvenni, ezért kell a régi, klasszikus módon élvezni. Kell a FLAC, kell a CD, kell az LP. És a fogyasztást a tényleges fogyasztónál tartani, nem pedig távolról kiszolgálni őt, és kiszolgáltatottá tenni ezáltal egy nagyon keveseknek jó, de többnyire torz rendszert. Tekintet nélkül arra, hogy vannak ajánlások és rengeteg "új" előadót megismer az ember.
De amíg tömegek milliói csatlakoznak önként és dalolva a masszív függést jelentő köldökzsinórra, és ez válik pszichológiai- és minden egyéb értelemben is "menővé", mert az árnyoldalába a folyamatoknak már senki nem gondol bele, addig .. addig lényegében menetel mindenki fütyülve a "rendszerbe".
A listához visszatérve: ma ez még egy marék szolgáltató, holnap, ahogy egyik veszi meg a másikat, már csak 10 darab, holnapután újabb fúziók után már csak 3, 2, .. 100 év múlva pedig lesz 1 nagy "OCP" (Robotzsaru), Mátrix, Központi egyéb szervezet, ami kormányokon és világokon átívelve szolgáltat zenét, autót, mosóport, péksüteményt, és minden mást. Eszetlenül nagy tőkét, és ebből kifolyólag, hatalmat és befolyást koncentrálva a kezében, lesz ennek a rendszernek egy ezt élvező nagyonszűk köre, meg lesz pármilliós sleppje, aki az egészet üzemelteti, kiszolgálja olyan bérért, amit kínálnak neki (nem pedig ami fair-nek nevezhető).
Én ehhez a disztópiához nem szeretnék asszisztálni ennek az egésznek a kőkorában, ahol kezdődik, lásd streaming és az IT-ban a Cloud. Tekinthettek Sarah Connor-nak, aki "látja" a véget, az ítélet napját
, de sajnos egyelőre nem látok ellentétes alternatívát, és a nagy "piaci verseny" is csak addig tart, amíg egyenlő, vagy közel egyenlő kaliberűek a felek, amint egyikük nagyon megnő a másikhoz képest, megveszi. Nagy hal, kis hal .. És ha nem is mértéktelenül, de valamilyen mértékben igenis be kell ebbe avatkozni jogalkotói és törvényi oldalon. Nem vagyok a kommunista Kína módszereinek híve, sem a diktatúráké, de az a mértéktelen agyatlan-eszetlen kapitalizmus (capital - tőke, kapitalizmus = lényegében tőkekoncentráció), ami jelenleg megy már pár évtizede, nekem kib*büdös.
Bocs, messzire mentem.
Tehát: szabályozni kell a nagyokat, és csökkenteni ott ahol csak lehet, a tőkekoncentrációt, a világ összes országában, a világ összes giga cégénél, mert ők azok, akik utána szenátorokat, politikusokat, törvényhozást tudnak saját kedvükre formálni-alakítani legitimnek tekintett (!!!) lobbitevékenység, "adományok", satöbbi által. Katasztrófa.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nézd máshonnan. 40 millió meghallgatás után 274 000 USD üti a markát. Manapság ez a szám akár néhány hét/hónap alatt összejöhet. És vannak ennél sokkal hallgatottabb zenék is, akár x10. Ott már millió USD összegekről beszélünk. És ez csak egy track, nem komplett album.
De tény, Kovács Kati nem ebből gazdagodik tovább.
"csak a zene van"
-
Dißnäëß
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz
#58092032 #107370 üzenetére
Én ezért bírom nagyon a Primare-t, mióta megvan: tök lineárisan megy a hangerő a D-osztályban. Nem az van, mint a marantz - nad vonalon, hogy ilyen 7-8 óra állásban bohóckodok, vagy megnyomom a hangerő-gombot a távirányítón, és sokkal (10 decibellel) hangosabb lesz, hanem olyan szépen finoman is tudom állítani. És tudok halkan is zenét hallgatni éjfélkor
Ugyanez az Audiolab-omról is elmondható, bár az AB osztály, de digitális a mérce, szóval lehet finomhangolni.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #107364 üzenetére
Ez amúgy a legtöbb erôsítônél nem gond, ugyanis a bemeneten hangerôszabályzó van, magyarul jöhet erôsebb jel is, annyi történik max, hogy az erôsítô már fél potiállásban is maximumon lesz mondjuk, a poti másik felébe meg az életbe nem tekeri azt be az ember.
Hangerôszabâlyzó-mentes végfoknál lehet ez probléma, de ott meg a kimeneti jelszintet szabályozzuk a DAC-on magán.
Szóval.. igazából tragédia nincs, csak az arányok borulnak, mert ugye a tegnapi CD játszóval még a max hangerô az mondjuk 5 óránál volt, maival meg már 2 óránál eljön és felette torzítás. Kaptunk egy szûkebben finomhangolható tartományt (bár ezen némileg csökkent a logaritmikus karakterisztika), és egy olyan tartományt, ahova ezentúl soha nem tekerjük már.
Kb.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #107337 üzenetére
Hááát, nekem csak ez amolyan szabadúszós DIY-eres megfigyelésem, ahogy elnézem a régi kütyüjeimet, meg a mostanikat, hogy merre megy a világ, meg amiket írogatnak net-szerte emberkék a forrásaikról ... ezért is jártam úgy, hogy elővettem egy amúgy marhajó erősítő design-t, de 1:1 hülyeség lenne megcsinálni, mert azonnal túlvezérlem a kis E30-al.
Érdemes ezt megnézni (200mV). Szóval kb. amit még ma is elvárnék egy adatlaptól.
-
törölt tag
válasz
#58092032 #107106 üzenetére
Ugyan ez nem a kultúra topik, de ide teszem [Hegyeshalmi R.] cikkét, végig mosolyogtam míg olvastam, és ez jó.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #107079 üzenetére
De, hadifogoly volt az oroszoknál, ott az orosz ragadt, de rengeteg lengyel között volt, és hát szláv nyelv az is, az méginkább ragadt rá. Persze volt feje (érzéke) is hozzá. Háború után felvette a tizenéves kamaszkorában megismert osztrák és német barátaival a kapcsolatot (valamilyen cseretáborban volt velük gyerekként), azok legnagyobb meglepetésére. De a feleségük, akik soha nem látták nagyapám, mindketten azonnal tudták "érdekes módon", ki az az Imre a telefonban
Nagy összeborulás, minden nyáron egymáshoz járás, mikor ki kihez.. Szóval onnantól pedig az alap németjére ragadt a német, ahogy elkezdett német turistákat is hozni be hozzánk gyógyfürdőzni, Bp-re, Debrecenbe, és Balatonozni is persze.. mikor hogy, illetve magyar turistákat is kísért idegenvezetőként utána Zakopane-ba és Lipcsébe. Elvolt az öreg, nonstop jött-ment. Szép élet volt, pláne a fogság utáni fele. A fogságról mesélt 1-2 halvány dolgot, az azért nem volt gyaloggalopp. Mindenesetre azt meg tudta mondani, milyen növény levele a legjobb az ember fenekére a kitörléshez, és hogy kell úgy csinálni, hogy ne csípje ki utána... Kemény idők.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
#58092032 #107057 üzenetére
1000*210*385 mm talp nélkül
Van wharfedale és xtz is elérhetőbb áron, mondjuk a wharfedale a beszámolók szerint kicsit válogatósabb, de a lényeg, hogy létezik a kategória
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Panthera
őstag
válasz
#58092032 #107023 üzenetére
Az enyémre ez a gyári ajánlás. [16.oldal]
Positioning for stereo
When positioning your loudspeakers, apply the following rules :
- Avoid rooms with too much reverberation, such as tiled rooms without carpets or curtains.
- Your listening position should not be too close to the loudspeakers, leave a minimum of 2 m.
- The distance between the speakers should be a minimum of 2 m for a good stereo effect.
- If possible, place the speakers so that sound is «diffused» lenghwise within the room.
- Avoid placing the speaker in corners ; they should be at least at 40 cm away from the back wall and
at least 50 cm from the sidewalls. Generally, a position close to the rear wall increase the response
in the low frequencies (and reduce the imaging) and contrariwire, a position far from the back wall
reproduces a wide and deep sound image. Carry out several test positions to fid the best room
set-up.
#107024 denesdr:
Köszi! -
Panthera
őstag
válasz
#58092032 #107019 üzenetére
Most egy 85W/8 ohmos erősítő hajtja meg, elégedett vagyok (lennék) a mélyeivel. Persze az más kérdés, hogy ez nem ott jön ki, ahol kellene. Egy kis rendezéssel lehet, hogy ezen tudok javítani. (A dobozok a fal hosszúságát tekintve nem szimmetrikusan vannak elhelyezve. Az a tippem, ha ezt korrigálom, az alsó tartomány a hangsugárzó mozgatásával ellentétes irányban a helyére kerülne. A jobb oldali hangsugárzó nem a sarokban van, de közel ahhoz. )
fererencz89:
Köszönöm a linket, majd átnézem.#107017 Dißnäëß:
Azt hiszem értem, mivel a nagyobb energiaigényű driver az pont 4 ohmos (és nem 8), így inkább az számít, ennek mennyi kraftot tud küldeni az erősítő.
A 2,5 út az mindig így alakul ki? Vagy ez csak véletlen ebben az esetben? -
Panthera
őstag
válasz
#58092032 #107006 üzenetére
A gyártó oldalán 90db-t írnak. [Triangle]
Ways 2.5
Sensitivity (dB/W/m) 90
Bandwidth (+/-3dB Hz-KHz) 45-22
Power Handling (W Rms) 110
Nominal Impedance (ohms) 8
Minimum Impedance (ohms) 4.1 -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#58092032 #106990 üzenetére
Q Acoustic 3050i ritka kellemes állatfaj, főleg áráért. Tipikus (ha lehet ilyet mondani) Angol hang. Meleg, nem túlzón részletes, bensőséges, testes, de nyilván ennyi pénzből mindezt nem úgy tudja, mint egy nálánál 3-5x drágább doboz tenné. Most [link] ennyiért nincs nagyon vetélytársa. Új áron 250e Ft-ért ma nem sok mindent kapni, ami nem cseszi szét a füled pár óra zenehallgatás után. Szerintem...
"csak a zene van"
-
ozzy711
őstag
válasz
#58092032 #106487 üzenetére
A mono felvételek nem mellesleg jók a rendszer beállításainak ellenőrzésére is. Ha jól be van állítva, csak középről kell, hogy halld a zenét, ha elvándorol jobbra vagy balra a hangkép, ott nem klappol valami vagy a hangdoboz elhelyezésnél vagy a hallgatási hely megválasztásánál.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #106484 üzenetére
Igen.
Talán saját magam pontosítására: "hangos" mint szó, egy szubjektív dolog. Kompresszióval kezelt zene szubjektíven hangos, de dinamikatartománya szûkebb, mint a kompressziómentes zenéé. Utóbbi pedig ha épp halk-közepes "finomzene", nem hangos, akkor sem, ha vannak benne pillanatok, amikor maximum közelébe üt amplitúdóban valami. Na én erre gondoltam, hogy amikor merjük kihasználni a médium adta lehetôségeket, akkor igenis éljünk azzal, ne hagyjuk ki a ziccert.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #106476 üzenetére
Érdekes ez amúgy. Míg nincs clipping, nekem tök8 ha "szubjektíven" hangos. Jel-zaj jobb legalább. A compressor ettôl eltérô (de ezzel összefüggô) dolog, de csak amiatt, mert "divat", én nem preferálom azon felvételeket így explicit, amiknél egyetlen minta sem megy plafon -10dB fölé. Tôlem aztán mehetnek csúcsok nulla közelébe, HA 1 minta sem sérül emiatt. Tipikus példa Dire Straits - Brothers in Arms (CD) versus Dire Straits - Sultans of Swing (CD). Utóbbi sokkal szolídabb, halkabb masterelés. Brahiból egy kicsi mélykiemelést és még ezután is normalize-t adtam rá Steinberg Wavelab alatt, arányokat megtartva, és wow. .. megérkezett.
Creedence Clearwater Revival dettó. Mekkora jó boogie.. 😁
Persze.. eredetiben hallgatom, ha nagyritkán elôkerül. Csak eljátszottam vele pár éve.
Lehet, ma fordítva ülnek a mérnökök a lovon kicsit, hogy mindent túltolnak, de tömörítik is. E kettô kombója az igazán káros szerintem, maga az alap-"hangerô" nem.
A Bolero jó példa arra, mi az igazi dinamikatartomány, és gyakran még ezek is láttak compressort, kivéve talán mai, modernebb példányok.
Amikor a rendszeren síri csendben pöcögteti az elején a dallamot, a végén meg döng a mellkasunk az üstdobtól, na aaaaaz dinamika. Igaz, denesdr ?
És milyen idegesítô, amikor az Also sprach Zarathustra elején az van, hogy "fffffffffffffffffffffffffffffffffffff" mint "aláfestés", mert szalagra vették anno, digi helyett (hol volt még akkor digi).. au.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#58092032 #106468 üzenetére
Köszi. Ez a csekkolós dolog nem is volt eszembe. Alapból amúgy inkább a "Turn Up The Quiet"-et választottam volna. De mivel a másik egyszerűbbnek (no meg olcsóbbnak is tűnt), azt rendeltem (így első sacd-nek).
Amúgy nem szeretnék nagyon belefolyni se a cd se a sacd vásárolgatásokba, mert manapság már nem az a helyes út. Ha volna egy nagyon jó asztali dac-om, akkor nem nagyon kéne még külön asztali cd/dvd lejátszóval is foglalkozni.
Tegnap este azért még ráfüleltem 1-2 albumra a tidal-on, hogy mik azok, amit esetleg még megvennék korongon (amiken több hallgatható zeneszám is akad).
Amy Wadge - Keeping Faith 1-2 és Bria Skonberg - Nothing Never Happens még simán esélyesek.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz
#58092032 #106468 üzenetére
Annak a D. K. lemeznek a hangzása-masterelése-keverése jó, amiatt szuper, egyébként hogy mennyire nem számít a lemez dinamikája pl a legutóbbi Dream Theater albumnak hallottam a Bd 2.0 ra konvertált változatátt ami dr11 és szarabbul szólt mint a gyári dr7-es, gyengécskébb volt a hangkép, a hangszerek.. Lehet egy 2 milliós cuccon másképp szólna de nalam a cuccokon amiken hallgattam jobb a sima dr7-es erezhetően.szerintem azert is lehet kompresszorozva egy lemez hogy jobban szóljon:)
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz
#58092032 #106305 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítségét és a válaszokat..
Az Audiolabot vissza vittem, nagyon korrektek voltak, minden rendben.
A firmwarjénél a playest szedtem természetesen, és a pendrive firmware frissítő foglalatban csak a pendriveokkal volt gondja
Most ha minden igaz egy Cxa60 lesz.. Oberont addig hagyom amig meg nem nézem ezzel mit alkot.. Nekem még a Focal Aria 906 jön be de kegyetlenül, igaz a hangját még nem hallottam.
Kefekkel is szemeztem már, meg a Wharfdala 4.2-is szép jószág. -
Bali27
addikt
válasz
#58092032 #106300 üzenetére
Ezt töltöttem le.
6000A Play Software Update & Instructions
0.30
2019 novemberi. Igen én autóban is a szerelők szerint a hétfői példányt fogtam ki... Másnaposan bemennek és....
Mindegy már eldöntöttem hogy más vonalat választok.. Lehet el fogom adni az Oberont is.. Túlságosan dübörög ezen a 18 m2-en.. Helyette vagy valami Focalt, vagy egy Warhfdale 4.2-t gondoltam. -
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#58092032 #106110 üzenetére
A küzdés lézer és elektronika által nem amiatt volt, mert húde minőséget akartak, hanem mert olyan másolásvédelmi technikákat alkalmaztak egyes gyártók, amik még a pit-szélességet (a felületen a "lyukak" közti távot) is modulálta (ilyen CD-nél ugye nem volt), és csak az SACD-re hitelesített lejátszók voltak képesek az extra elektronikával ezt demodulációval "feloldani" , a különféle rippelő eszközöknek meg a firmware-én múlt, hogy ezt hogyan abszolválja és közben hogyan küzd a lézer újra- és újraolvasásokkal, mikor ez változott, meg hogy hogyan viselkedik az egész.
Ennek hatásfoka ha ment, akkor 100% volt, mert identikusan azt kapták meg, ami a nyers DSD volt bemenet oldalon, ezt a matek garantálta. Márpedig abból csinálták, mert mint a CD-nek is, a mester lemeznek is lehetett a bemenete DSD, PCM, analóg dolgok is, minden istennyila, amit még plussz konvertereken átkergettek, de a legutolsó konverter (a másolásvédelem előtt) maga a delta-szigma volt, ha nem natív 1-bit DSD64 volt az input az írónak. Analógot, digitált, mindent áttettek DSD-be, és ez ment a lemezre.
Ugyanaz az elv dolgozik itt is, ami garantálja Neked, hogy Tidal-ről bitperfekten játszik le a DAC-od, Kaliforniából, Norvégiából, Japánból, akárhonnan.
Emésszük ezt a gondolatot egy picit.
Az SACD inkább DVD-hez hasonlítható, fájlrendszere van, stb.
Teljesen más liga, mint a CD (és annak rippelése), és nyugodt lehetsz benne, hogy egy SACD rip ha hibátlan, akkor az bitperfekt az eredetivel. Semmi köze a CD-hez. Ráadásul ha online töltesz le DSD-t, még a veszteségmentes DST tömörítésen sem esik át az anyag, hogy ráférjen a lemezre, amivel nem önmagában szokott "gond" lenni, hanem hogy előtte milyen minőségű az átalakítás, mennyi kvantálási zajt tud az eredeti zenéből a kódolás ultrahang tartományba áttenni, így az alsó, számunkra fontos audio tartományban mi marad (hány nulla és egyes) és azok tömörítési hatásfoka hogyan módosul. Nos, online estén a legprofibb konverziót használhatják, nincs lemez méretbeli limitáció, és arra ráengedve a DST-t (lossless!), lényegében valamennyit tömörödik, de tök8, hogy 50% vagy 30% hatékonysággal. Letöltjük, kivárjuk. Élvezzük. A korongnál a DSD masternek történik egy újrakódolása is, ha akár csak egyetlen bájttal is nagyobb lenne a cucc, mint ami ráfér, hogy nagyobb DST hatékonyságot érjenek el (tehát a tömörítés veszteségmentes, csak nem mindegy, milyen arányban tartalmazza az, amivel eteted, a zajt, és a hasznos audio-t).
Ha érdekel a DSD világa, mert 1-bites DAC-od van, ami képes mindössze aluláteresztő szűrőket alkalmazni a befolyó adatokon, ergo a létező legkevesebb konverziót tenni rajta visszaalakításkor, a korong SACD felejtős abban az esetben, ha van annak ugyanott, vagy máshol elérhető, fájl formában közzétett DSD-je. És persze ha ezt egy R-2R-el játszanád le, már van egy konverziód azonnal, 1 bitről több bitre. Hogy hangzik ?(Amit ha az R-2R nem lép meg, szoftverből kell meglépni).
Ugyanúgy, mint amikor 16/44.1-et játszunk le 1-bites DAC-okkal, szintén +1 konverzió, MINDEN átmegy egy 1-bitre konverzión
(és csodálkozunk, hogy egy jó R-2R "mindent ver"). Igazából nem az a hiba, hogy R-2R vagy hány bites, mi, hogy, hanem hogy a neki natív adattal etetjük-e, vagy sem. Általában "sem", és mivel a világ hanganyagának arányaiban nagyjából 90%-a PCM és 10%-a DSD (lehet még ennél is rosszabb), azért hallják a DSD-t jobbnak, mert a világ ma forgalomban lévő DAC-jainak is nagyobb hányada áll közel az 1-biteshez, mint a valódi multibiteshez.
És ez csak a DAC. A tétel, hogy az számít igazán, mit tesznek köré - bármelyik DAC legyen is - továbbra is áll, és (szerintem) még mindig ez a legfontosabb. És ha eddig megvagy, letetted a voksod egyik, másik kódolás mellett, vagy netán két eltérő felépítésű DAC-ot tartasz, esetleg urambocsá, 1 olyanod van, amivel elégedett vagy, mert mindkettőt ügyesen és jól abszolválja (vagy esetleg abban van beleimplementálva mindkét technológia)..... ... ....... ... akkor jöhet a szinergia, rendszerbe illesztés, mert a karaktere mindnek más és más.
Nincs könnyű dolgod. Másnak sincs.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#58092032 #106100 üzenetére
Nekem is volt Pioneer asztali SACD lejátszóm és én is pont így éreztem, hogy az SACD lemez sem a legjobb/végső irány.
Ezt a részt nem neked írom, csak úgy.. Hiába volt a lejátszóban DSD dac, ha kifelé/befelé nem kommunikált. Ergo, a DSD.dff /. dsf fájlokat nem olvasta, csak az eredeti DSD-t, ami ugye kizárólag SACD-n fordul elő. A feltört DSD az nem ugyanaz, mint az "ISO-sított" DSD.dff, mert ugye az eredeti DSD-t is egy program töri fel, ki tudja, hány %-os "hatásfokkal", azaz fogalmunk nincs, mennyi marad meg az eredeti, feltöretlen DSD-ből. Egy egyszerű CD rippelésnél is elvesznek apró információk. Egy időben tele volt vele az írott/virtuális írott sajtó, hogy a CD másolatok többé kevésbé (de inkább többé) gyengébbek az eredetihez képest. Pl. maga a program sem mindegy, valamint maga az olvasó mechanika sem. Kerek perec kijelenthető volt, hogy egy PC-s író/olvasó tkp alkalmatlan a minőségi riphez. Voltak erre szakosodott külső CD író gyártók, pl plextor és tsai, vagy asztali írók, de ezek szép lassan kikoptak a köztudatból, mert manapság kit érdekel, hogy CD-hez képest is mennyivel szól sz@rabbul egy-egy rip, amit valahonnan letölt. A stream korszakban ez senkit nem érdekel. Szóval az SACD is olyan ló, amit "másolni" ugyan lehet, csak nem ugrik akkorát, mint az eredeti.
"csak a zene van"
-
denesdr
addikt
válasz
#58092032 #105528 üzenetére
Ez jó ötlet, biztos meg lehetne oldani, CD-hez (vagy más digitális forráshoz) tulajdonképpen majdhogynem előerősítő sem kellene, csak egy passzív vagy digitális halkító. Ez utóbbira alternatíva a hangerőszabályzós DAC+végfok kombó. Ha valaki nem használ analóg forrást, akkor ez tudja nyújtani a legegyszerűbb jelutat.
Integrált erősítőnél meg egy (vagy több) alacsonyabb érzékenységű (esetleg állítható, ahogy te is írod) bemenet lenne a logikus megoldás. Nem tudom ez mennyire bonyolítaná/drágítana meg a gyártást.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#58092032 #105058 üzenetére
Miért, én mit mondtam?
Volt/van egészen fiatal előadóművésznél is használatban Stradivari hegedű, hallottam is a hangját, de ugye tudod, hogy ez nem az övé, csak megkapja használatra. Ez egy szimbiózis, mert a tulajdonosa sok esetben "csak" gazdag, de játszani nem tud, viszont a hangszer állásban elbutul, így folyamatosan használni kell. Nyilván nem az kap használatra Stradivarit, aki fakezű, hanem aki művészileg "megérdemli". Azért akad muzsikus, akinek van saját Stradivarija, de nem ez a sztenderd magyar földön.
"csak a zene van"
-
válasz
#58092032 #103518 üzenetére
Szerintem a beépített DAC-ja nem rossz, főleg, hogy van rajta optikai és koax csatlakozó is, így mehet rá a TV + média lejátszó vagy bármi más.
Magának az erősítőnek a hangjában nincs semmi olyan, ami miatt kiemelkedő lenne, talán kicsit unalmas is. Semmiben se nyújtott kimagaslót. Próbáltam több hangafallal is illetve hallották mások is (akkoriban jó pár hangfal megfordult nálam, így vevő jelöltekből nem volt hiány), de ahogy nekem, úgy másnak se tetszett. Igaz elég rossz akusztikai környezetben.
Ami jó volt benne a beépített DAC-on kívül, az a fejes csatlakozó (mostanin nekem nincs), tápirányító, ahhoz képest, hogy csöves előfok - tranzisztoros végfok + DAC egyben, elég kompakt méretű, a beépített szekrényben elfért.
Én szerintem az újkori 300eFt körüli árát nem éri meg, de használtan már 150 körül megkapni.
Egyébként csalóka a számozás, mert az SV-500 a belépő kategória a Vincent-nél, az SV-2xx talán a közép, és az SV-800 a felső, de annyira nem ismerem őket.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
wrathchild
tag
válasz
#58092032 #102504 üzenetére
Köszönöm a választ (denesdr kollégának is)!
Ez jól hangzik. De felmerül még pár kérdés
1:
a beillesztendő sztereó erősítőnek rendelkeznie kell valamilyen "extra" technikai specifikációval ehhez? Vagy ami sztereó erősítő RCA csatlakozóval, az megfelel?
2:
ha jól értem, a házimozi erősítő ezek után "csupán" centert és háttérhagfalakat hajt (5.1 esetén), a frontokat többé nem. Így laikusként azt gondolnám, majdnem fontosabbá válik a sztereó erősítő minősége?... A használt piac lesz gondolom a megoldás, esetleg lenne javaslat a keresés szűkítésére? Milyen korú ás márkájú sztereó erősítőt érdemes még nyugodtan bevállalni és mely márkák passzolhatnak ELVILEG a X3600H Denonhoz?
(Quadral Ascent 80 frontok)
Magamtól biztosan Denon-Marantz indulnék
70 örül érdemes már nézelődni, vagy ez zsebbenyulósabb lehet?
3:
amennyiben kiegészült a rendszer, a jövőben a hangerőt külön-külön kell majd állítgatnom mozizás esetén a két erősítőn?
4:
tudsz/tudtok esetleg olyan használt kereskedőt (elsősorban budapesten), ahol letétért elhozható kipróblásásra 1 napra használt sztereó erősítő?
KÖSZÖNÖM! -
Orlin
addikt
válasz
#58092032 #101540 üzenetére
Köszi megnézem.
Az alap búgást még el is viselném de ez a ritmikus kikerget a világból.
De ez...
Milyen típusú erősítőt kellene esetleg néznem hogy ne jelentkezzen?
Idén húzták újra az egész házban az elektromos vezetékeket ez is ok volt,hogy talán megszűnik az új vezetékeknél és a régi 60 éves vezetékek voltak érzékenyebbek.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Akciófigyelő: Bálint-napi ötletek a Foreotól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csataálca
- Sweet.tv - internetes TV
- Elemlámpa, zseblámpa
- bohlnorbi károsultjai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...