Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #93297 üzenetére
Időm még nem volt tesztelni !
Amint lesz írok !
Aki érti a jelentőségét érti, aki nem nem.
Röviden.
Helmholz rezonátor szűk sávban, célzottan működik.
Megcélzott frekvencián óriási beszakadás volt, magyarán ebben a szűk sávban, hiába dolgozott a hangsugárzó, azt nem lehetett a kioltás miatt hallani.
3dB különbség dupla/fele hangerő, én 9,5dB-es nyereséget értem el, egy kis alapterületű puff átépítésével.
Próba sikerült, ezek alapján BÁRMELYIK, még a legmélyebb tartományba is tudnék építeni működő rezonátort, amivel anélkül lehet megoldani az akusztikai problémákat, hogy szétcsesznénk pl. EQ-val a FÁZISMENETET!
Mondjuk a kioltást EQ-val amúgy sem lehet csak a kiemelést, az utózengést, szintén nem lehet EQ-val befolyásolni.
-
törölt tag
válasz
alphamooncam #93294 üzenetére
Füllel is van tapasztalat, vagy hülyén haljak meg ?
-
törölt tag
Persze, nem ritka a túlcsillapított, elhangolt szoba. Az utózengési időnek nem csak az átlagértéke értékes, hanem az oktávonkénti eloszlásának is egyenletesnek kell lennie. Ideális esetben a szomszédos oktávok utózengési ideje között max 10 % különbség van. Ezt nagyon könnyű elrontani, ha nem oda megfelelő paneleket helyezünk el.
-
törölt tag
válasz
Qper192 #93279 üzenetére
Üdv.
Furcsa, hogy emellé a doboz mellé ezt az erősitőt választottad, nincsenek egy súlycsoportban. Mivel a mélyhangok terén egyik sem vall szégyent, a közép és a magas tartomány segitése miatt mindenképp őszinte, levegős hangú kábelt javaslok, mint pl az általam használt Taralabs Prism bi-wire, vagy a dgyuri által elmondott alapján a ZU kábel, amit Ő használ.
Géza26: Hangdobozból a kettő közül a Fyne Audio F301 a jobb választás. Erősitők közül (ha nem akarsz tovább keresgélni) az Onkyo a jobb választás, bár a handoboz bőven megérdemelne jobbat. -
alphamooncam
őstag
Elkészült életem első Helmholz rezonátora.
Szoba módusai közül 81,53Hz-et ( magassági ÉS szélességi módust ) választottam ki, erre méreteztem a Helmholz rezonátort.
Számolás: [link]
Zöld vonal 77,5Hz-nél 49,2dB-elt mutatott, úgy hogy a rezonátor nem volt a szobában. (Nincs simítás*)Kék vonal 78,5Hz-nél 58,7dB-elt mutatott, úgy hogy bevittem a rezonátort a szobába.
Különbség 9,5dB. !!!
Akkor jöjjenek a képek:
-
fehér_ember
addikt
válasz
DonThomasino #93292 üzenetére
Nem nagy dolog megosztani.
Sajnos legtöbben valóban nem engedhetünk meg magunknak ilyeneket. De legalább van használtpiac, régi jó dolgokra lehet vadászni.
Egyszer ezek is régiek lesznek -
DonThomasino
veterán
válasz
fehér_ember #93286 üzenetére
Köszi a képeket.
Ahogy nézem a képeket a szokásos úri nyomor. -
törölt tag
Nem az én blogom ez, de mindegy, ideteszem.
Itt van ez TMP Ant erősítő az Ear féle, tényleg jó, ahogy írtam már. Most meg került elé egy ANT SE, D/A . Jók is, mindenen, mindegy milyen zenével szadizom őket. No, piros öcséim, ha ti így, én is így. Bedobom nektek a nagyágyú AN kábelemet. A két kis rohadék köszöni szépen és jóból kiváló lett, de írhatom így is, KIVÁLÓ lett. Ne csináljátok ezt velem, Ear bazmeg, nincs pár hónapja, hogy D/A-t vettem.
Kösz fehér ember, jó, hogy tolod ezeket a posztokat.
-
Pazolini
senior tag
válasz
fehér_ember #93285 üzenetére
Köszönjük szépen! Jó fehér ember vagy!
-
Geza26
senior tag
Sziasztok!
Első hifi rendszeremet tervezem megvásárolni. Jelenleg ami befutónak tűnik: Onkyo A-9110 + Monitor Audio Bronze 2.
Esetleg a Fyne Audio 301 hangfalpáról mi a véleményetek? Vagy a Tangent Ampster II BT erősítőről? (költségek csökkentése végett)
Ajánlanátok erősítő + polc hangsugárzó párost ebben a kategóriában?
Köszönöm szépen! -
HUNNIA1920
őstag
A rosszul megválasztott akusztikai kezelés ugyanolyan ártalmas lehet, mint az egyáltalán nem kezelt.
Fapaci azért mér és elemzi ki, hogy utána segítsen megoldani az adott szoba problémáit, hogy hová mit kell tenni. Ha valaki vaktában tele pakolja a szobát, lehet bizonyos problémák megoldódnak, mások kialakulnak.
Szerintem azzal senki sem csinál nagy galibát, ha a kritikus pontokra tesz 1-1db elnyelő panelt (sarkok, hangfalak mögött, elsődleges és másodlagos visszaverődési pontok, stb).
Ma már akármilyen panelt elkészítenek, amilyen méretűt, alakút, színűt akar az ember pl. KR-Acoustic, akciókkal, mennyiségi kedvezménnyel.
-
salesman
őstag
válasz
Köszi!
Ho-ho! Lenco-znak a Luxman-nál? -
fehér_ember
addikt
válasz
Remélem megmarad továbbra is ez az évi 1 szem hifishow.
-
fehér_ember
addikt
Amúgy ha valakit érdekelnek fotók: [link]
Igaz csak mobilosak (ráadást többször digitális zoomot használtam a közelibb felvételekhez), meg nem is vannak igazán gyomlálva, de akinek kell nyugodtan letöltheti.
Készítettem a telóval néhány rövig "emlékeztető videót" is, majd lehet azokból is dobok fel.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
fehér_ember #93282 üzenetére
én sem vártam a "soromra" sehol. Minden szobában az ajtó előtt álltak az emberek, miközben bent szinte mindenhol volt 1-2 szabad hely, szóval általában simán átverekedtem magam és leültem.
-
fehér_ember
addikt
válasz
MCGaiwer #93275 üzenetére
A nap második felében, amikor feljutottam az emeleti "kisszobákhoz" akkor ott már nem mindegyiknél vártam ki a sorom (többek közt AN-nél és pl. Dunaudio-nál sem), hogy az "ajtó mögötti előszobai részről" beljebb juthassak; csak ahol nagyon tetszett amit kihallottam, pl. az említett Phonar-ok az Ekline Audio szobájában.
#93274) ctrlaltdel13
Az tényleg említést érdemel hogy az énekhangok azok tényleg kivételesen-élethűen szólaltak meg azokon a Sonus-okon. Persze biztos szerepe volt bennük a Luxman elektronikáknak és a kábelezésnek is.
Amúgy utalgattam a demonstrátornak a lemezjátszóra is; hátha feltesz 1-2 lemezt. De ehelyett szövetkesztyűvel rendületlenül cserélgette a cd-ketminden szám után. Azt már nem álltam meg röhögés nélkül, mikor egy ilyen csere után hallottam hogy a padlószőnyegen landolt a marhagondosan kezelt lemez
.
Itthon később viszont megláttam az egyik fotón hogy csak egy ugyanolyan hangszedő volt benne mint ami nekem is van.
A Gigantikus méretű hangdobozos részen viszont ilyen ZYX Ultimate 4D (de lehet hogy "4D H" ) hangszedő volt a lemezjátszón. Nem tudom mennyiben volt annak is köszönhető, de sehol semmi sercegés nem volt a lemezeken. -
Mathiask
senior tag
válasz
alphamooncam #93278 üzenetére
"Amint láttad a beszámolómban nem elemeztem kb. semmit.
Addig el sem jutottam."Én ezzel tisztában vagyok az első hozzászólásod óta. Nincs is ezzel semmi baj.
Amikor olvastam, gondolatokat ébresztett bennem, mert rájöttem hogy én tök másképp csinálom, gondoltam leírom, hátha valakinek hasznos vagy érdekes.Különbözőek vagyunk, neked szarvashiba, meg hozzá nemértés és kifordulsz az ajtón, más meg másképp reagál. Még egyszer mondom nincs ezzel baj.
Arra a kérdésre, hogy miért állt meg itt, csak azt tudom elmondani, amit már mondtam, hogy érdemben nincs mit csinálni a legmélyebb hangokkal ésszerű méretek mellett, lehet ha berak 10 panelt, akkor se lesz erre hatással. Maximum más akusztikai jelenségekre, de Zsolt azt mondta mással tulajdonképpen nagy baj nincs. Valószínűleg amit Zsolt fontosnak gondol a zenehallgatásból az megjelenik ezzel együtt is, különben nem mutatná meg.
Nyilván ez egy erősen kompromisszumos szoba, a kanapé itt kb. az ideális helyen van gondolom a körülményekhez képest, ha közelebb kerül a hangfalakhoz akkor pl ha az Envoy van benn, akkor túl közel kerül hozzá, így nincs hely máshova rakni a székeket, csak a kanapé mögé. Ez egy ilyen kompromisszumos megoldás nyilván. Túl lehet ezen lépni szerintem, szerinted nem, hát sose legyen nagyobb véleménykülönbség itt a topicban. :)
Egyébként én úgy vettem észre, hogy ezek az átvitelben lévő mondjuk magas kiemelés, vagy mély kiemelés hosszútávon nem annyira zavaró, bizonyos mértékig. Szerintem ehhez hozzászokik az agyunk. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
dgyuri0123 #93273 üzenetére
Köszi szépen!
Furcsán olvasom, hogy valaki sokkalta még az Enigma 5 mély mennyiségét is. Most már kezdek amiatt aggódni, hogy nálam egy hibás darab volt, mert hogy nálam vékony volt, még ok, de meghallgattam az előző tulajnál is és ott sem töltött el olyan érzés, hogy milyen sok lenne a mély (sok alatt az elegendőt értem). Vagy akkor ennyire különbözünk, nem tudom, pedig én sem vagyok egy bass head típus.
Volt nekem már Hifiman HE400i fejesem, amit sose vennék meg még egyszer, annyira lapos, vékony hangja volt, míg a mostani majdnem ugyanaz HE400S-t imádom a mai napig (pont az van meg benne, ami a 400i-ből hiányzik). Más véleménye szerint meg tök jó a 400i. Kinek mi.
-
Qper192
újonc
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy Yamaha RN 803 erősítő és egy pár Klipsch RP 8000f hangfal párosításhoz milyen hangfalkábelt érdemes beszerezni. Az összefoglalóban olvastam, hogy a rendszer árának kb 15%-át érdemes rákölteni (ez jelen esetben 80.000 forint körül lenne), de mivel új vagyok nagyon ebben a körben, sokat segítene pár konkrét ajánlat is. Az is kérdés lenne, hogy egy ilyen összeállításnál érdemes-e elmenni a 15%-os árig.
Köszönet előre is!
-
alphamooncam
őstag
válasz
Mathiask #93276 üzenetére
"Én már egy jó ideje úgy hallgatok meg egy idegen rendszert, hogy ami szól éppen zene mennyire ragad magával, mennyire lehet követni, mennyire érdekes, mennyire képes elfeledtetni, hogy épp hol is vagyok és amúgy mit kéne(?) csinálni(elemezni hogy szól a rendszer?), mennyire érdekel mi lesz a következő történés a zenében, stb."
Elemezni...
Amint láttad a beszámolómban nem elemeztem kb. semmit.
Addig el sem jutottam.
Szeretnék jókat írni, ha olyanba botlom, azt is örömmel leírom, de itt egyszerűen annyira méltatlan volt a befektetett energiához, munkához, értékhez a helyszín, ami alapvetően alkalmatlanná tett bármilyen elemzést.
Azért is írtam, hogy többet érdemelt volna. Szerintem.
Elhiszem, hogy Zsolt tisztában van a helyszín hiányosságaival, és próbált is tenni valamit az akusztika javítására pl. hullámpala diffúzorokkal, de akkor kérdem én, miért állt meg ennyinél?
Számtalan DIY lehetőség elérhető a Neten a basszus problémák kezelésére, és azt hogy a hallgatói poziciókat közvetlenül a hátsó falnál helyezte el - lett volna elég hely előrébb - nem magyarázza semmi.
Ez pont inkább a hozzánemértését/hanyagságát példázza. Bocs, nem akartam ezt ilyen nyersen, de ez szarvashiba.
Akik ismernek, tudják, hogy fejhallgatózom is (AT-AD900X). Sokan úgy ítélik ennek a fejesnek a karakterét, hogy nincs benne elég mély. Pedig van.
Áldás vagy átok, de nem tudom elviselni a túltolt felsőbasszust, a szétfolyó, zengő mélytartományt, szó szerint menekülök előle, és inkább nem hallgatok semmit.
-
Mathiask
senior tag
válasz
alphamooncam #93272 üzenetére
"azt, hogy ilyen falközeli hallgatói pozícióból a mély feldúsulására számíthatok"
Amikor először voltam ott a Heed audionál(vagy 10 éve, de lehet több is, ki emlékszik már) elsőre nekem is soknak tűnt az akkor még talán Enigma 3(vagy K?) mélye.(mondjuk én akkoriban nem rendelkeztem azzal az információval, hogy kell szólnia fal közelben, lehet szerencsére)
Tegnap be volt kötve az Envoy, ami ugye 2 lépcsőnyire van az Enigma 5-től felfele. És hát inkább kétszer, vagy még inkább háromszor akkora szobába való, mint az ott lévő demó szoba. És igazából tök jó volt. Én már egy jó ideje úgy hallgatok meg egy idegen rendszert, hogy ami szól éppen zene mennyire ragad magával, mennyire lehet követni, mennyire érdekes, mennyire képes elfeledtetni, hogy épp hol is vagyok és amúgy mit kéne(?) csinálni(elemezni hogy szól a rendszer?), mennyire érdekel mi lesz a következő történés a zenében, stb. És ebben a Thesis line nagyon ott van szerintem, annyira természetesen folyamatosak a zenei történések, olyan jó a ritmusa és olyannyira jól eltalálja az arányokat a történések (illetve hangszerek) között, hogy igazából amíg Zsolt nem mondta hogy amúgy 80Hz-en(vagy alatta? mér nem emlékszem) kiemel a szoba, addig eszembe se jutott, amit itt írtál. És hát igen sok oda az Envoy, lehet még a Grand Enigma is, lehet az Enigma 5 se futja ki magát, hát ez van. Ettől függetlenül szerintem amit meg akarnak mutatni, azt meglehet hallani. És így vagyok máshol is ha úgy adódik, nem a hibákat keresem, hanem hogy amik lényegesek számomra meglegyenek.
Amúgy tisztában vannak az akusztikai problémákkal, nagyon is, csak hát pár panellel nem fog megoldódni 80Hz alatti kiemelés. Amivel megoldódna az nem férne be(, mint mondta Zsolt). Szóval tesznek ők az akusztikáért, amit lehet. (Egyébként ez a "hullámpalás" megoldás a 3.-ik fajta akusztikai "megoldás" amit abban a szobában láttam az évek során, van tehát törekvés, de lehet mutatóba kéne egy-két akusztikai panel is és akkor az odatévedők is nyugodtabban tudnának zenét hallgatni) -
MCGaiwer
addikt
válasz
fehér_ember #93266 üzenetére
Igen, ez a szoba tényleg pazar volt, bár valóban helyet kellett volna cserélniük az SVS-el, és akkor mindkettő a méretéhez passzoló szobában lett volna.
Nekem második helyen valamiért az Audio Note rendszer tetszett a legjobban AN-E hangfalakkal, amik a maguk egyszerűségében szerintem nagyon jól voltak. Ennek több oka is lehet, talán leginkább mert itt változatos zene szólt, amit a nap végére már jobban élveztem mint a folyamatos harmonikusokat / operát. A Sonus Faber is jó volt, de azokon tényleg csak zenekari koncertek vagy jazz ment.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #93271 üzenetére
Egy utolsó (előtti?) próbát még tehetnél.
Ezt nem bánnád meg szerintem. Nálam meghallgathatod, ha épp erre vetődnél..
-
alphamooncam
őstag
válasz
Mathiask #93265 üzenetére
Prekoncepció.
Általánosságban tök igaz amit írtál, de az nem egészen úgy működik, hogy az ember csak úgy fogja magát és függetleníti magát az eddig szerzett tapasztalataitól.
A tanulás, a tapasztalatszerzés és a prekoncepció szorosan összefügg. Gyakrabban élünk vele, mint gondolnánk. Szerintem.
Persze, tudatosan igyekszem függetleníteni magam, de nem lehetett nem észrevenni az akusztikai hiányosságokat, pl. azt, hogy ilyen falközeli hallgatói pozícióból a mély feldúsulására számíthatok, vagy azt hogy a nagy energiák elnyelésére alkalmas helyeken nincs arra alkalmas csillapítás.
Esetemben akkor lehetne prekoncepcióról beszélni, ha előtte nem láttam volna a helyszínt, nem rendelkeztem volna az erre vonatkozó ismeretekkel, és úgy alkottam volna előre véleményt.
Egyébként is rendkívül érzékeny vagyok az olyan hozzászólásokra, amiket nem személyes tapasztalás alapozott meg, és csak ritka, kivételes esetekben méltatom figyelemre.
Megjegyzem Zsoltaudio ( HEED ) nem lóg ki a sorból, azok közül ahol eddig jártam ( Budpesten ) három helyen láttam nyomát annak, hogy hozzáértők tettek valamit az akusztika rendbetételéért, és ez itt nem a reklám helye. Hitspace, Streamaudio, és Hangáruház.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
#92251648 #93262 üzenetére
Nem vaktában történt a panelek elhelyezése, legalábbis remélem, mert a te mérésed alapján történt.
Bár az is igaz, hogy a javaslatod ellenére nem lett átrendezve a szoba. Mint ahogy írtam is, egy 2.5 szobás lakásnál nem a zene az elsődleges.dgyuri0123: én már nem szeretném cserélgetni a kábeleket (meg mást sem), elégedett vagyok a mostaniakkal. Tisztában vagyok vele, hogy van jobb a mostaniaknál is, mindennél van jobb, csak győzze az ember kitermelni a rávalót.
A DIY vonalat ma már én is hasonlóan látom, tisztelet a kivételnek.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #93269 üzenetére
Egye-fene, mégsem törlöm. Naszóval, "72 audio". Ilyen képességű dobozokat kezdőknek ajánlgatunk belépőnek, nem hifishowra megyünk velük.
-
fehér_ember
addikt
válasz
szazbolha #93267 üzenetére
Voltak azért ezen kívül is érdemlegesek:
Idén pl. nem égett be nálam a Phonar a NAD-ok hajtotta Veritas P9 Next-tel. Most ott voltak a szeren.
A KEF R11-esek is tetszettek. Persze a Focal Scala Evo is szépen zenélt (ha az "éles" mélyeit leszámítjuk).
A Marten dobozok szépszál monoblokkokkal mutogatták tudásukat.
Ezek a kis dobozok meg még soha nem tapasztalt teret varázsoltak az egész "ablakba" és még kellemesen is zenéltek. A szépséghibája az egésznek csak az volt, hogy nem csak a tér, hanem az elfogadható hangzás is csakis-kizárólag a sweetpoint-ban volt meg. Pl. egy székkel jobbra csapnivalóan szólt.Persze nem csak pozitívumok voltak.
A mostani dynaudio dobozkák a sugden elektronikákkal elég közömbösek voltak számomra. Az svs-ek meg azért könyörögtek, hogy ne ekkor térbe ordítassák már őket.
És arra is volt példa, hogy attól hogy valami nagy, attól még nem szól jól.
Amúgy én a sonus faber-ektől sem voltam elájulva, bár van bennük potenciál, de hibáik is.
A hitspace-esek meg bizonyították, hogy nem a dac a legfontosabb eleme a láncnak -
szazbolha
addikt
válasz
Aki kérdezte vagy hívott annak azt mondtam nem megyek, mert utána vásárolni akarok majd...
De a beszámolód alapján lehet jövőre csak kinézek és csak hallgatok. -
fehér_ember
addikt
Hát srácok. Számomra már ezek miatt:
megérte ellátogatni a hifishowra. Életem eddigi legnagyobb hifis élménye volt ezeket hallgatni! Képzeljetek ez egy nagyon jó hangdobozpárt ráaádást ilyen gigantikus méretben.
Valami eszméletlen jó volt ezeken bármit is hallani. Fogalmam sincs hogy sikerült megoldani a darabonként 265 kg-os monoblokkok áramellátását ott a helyszínen, de amit műveltek azokkal a kis 207cm magas polcsugárzókkalaz valami csodálatos volt. Hibátlanul szóltak és az oldalanként 4-4 db. (2 elöl, 2 hátul) ~30cm-es mélysugárzó érezhetővé tette a zene minden mozzanatát. Én soha nem hallgatok pl. operát, de ezeken az is pazar volt.
A show vége felé ismét visszatértem, de akkor már pont annyival hallkabbra voltak véve hogy a mélyek még épp "nem indultak meg"; még úgy is hozota amit a legjobbak. De a nap elején az a pár decibel annyit jelentett, hogy úgy viszont egy életre szóló élményt adott. Nem tudom mennyibe kerülhetnek, de ezentúl gyakrabban fogok lottózni az biztos.
Ha valaki kőgazdag ne habozzon, ezek be fogják aranyozni a hét minden napját
És ráadást még óriási tér sem kellett nekik (bár az igaz, hogy én is inkább a 3. sorból hallgattam a szívesebben).Azt már meg sem említem
, de gondolom ebből azért néhányan kitalálják, hogy mi is volt a fejemen.
-
Mathiask
senior tag
válasz
alphamooncam #93218 üzenetére
"Amint a lejátszás elindult, bejött amit gondoltam."
Tegnap nem volt időm erre reagálni, de egy-két gondolat eszembe jutott erről.
Szerintem nem érdemes prekoncepciókkal rendszereket hallgatni és ez most független a Zsolt Audio-s nyílt naptól. Ha eleve van elvárásod, akkor jó eséllyel azt is fogod hallani. És ez alól az se mentesít, hogy azt gondolod, hogy de majd odafigyelek, hogy ne befolyásoljon az előítéletem, mert ez nem így működik szerintem. Épp elég dolog befolyásolja tudat alatt is az embert, nem érdemes még tetézni ilyesféle gondolatokkal. -
Mathiask
senior tag
válasz
funkmester #93256 üzenetére
Korábban volt itt szó róla. Nekem az a véleményem, hogy amit mond az nyilván az ő ízlését, tapasztalatait tükrözi. Neki ez az összeállítás jön be 300e-ért, nekem lehet más, de egy véleménynek elmegy az övé is. Nem szentírás, nem általános mindenki igényeinek egyformán jó megoldás, ő így költené el, te meg másképp. Lehet erről beszélgetni, szóval te hogy állítanál össze rendszert 300k-ért?
-
törölt tag
Az akusztika nem a behelyezett panelek számától függ, hiszen sokféle panel és sokféle szoba létezik. Sajnos gyakran kell tanácsolnom akusztikai méréseim során, hogy a találomra bepakolt paneleket, burkolatokat tessék elbontani, mert többet ártanak, mint használnak és inkább vessünk be olyan eszközöket, amik a szoba valódi problémáin segítenek.
Ezektől függetlenül persze nem kizárt, hogy a kollégának sikerült eltalálnia, milyen kezelésre van szükség a szobájában, de vaktában ez ritkán szokott összejönni. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #93260 üzenetére
Akkor a ZU kábel akkora szerepet kapott Nálad, mint nálam a Taralabs
Jó lenne egyszer egy össze hasonlitás, mert én is azt érzem, hogy azt se bánom, ha a Taralabs kábellel együtt temetnek el...még az ára is hasonló
Kollger85: Erősitőből Marantzot keresnék, vagy a Cambridge Audiot, 150-ig van (sőt, akár 100 körül is akadhat) olyan, amiben van DAC is. A különbözetből legalább tudsz kábelt venni (mert arról nem nagyon irtál semmit, hogy arra mennyit szánnál). Dobozt a Marantzhoz vagy a CA-hoz is tehetnél pl Mission 752-őt, van a HIFI piacon, hallottam, erős és nagyon szép hangú darab. Mélysugárzót a Házimozi topicban kérdezz, ott fognak tudni segiteni.
Nézz körül a Hifi piacon, vagy az AVX-en, s rakd be ide, ha valami megtetszik, véleményezzük. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #93257 üzenetére
Akkor már olvasni sem tudok normálisan...
"Volt már nálam igen komoly DIY hf kábel is, amire azt mondták, hogy 500 ezerig oda lehet tenni a gyáriak mellé, mégsem éltem meg válságként, mikor eladtam."
Ezek a Diy dolgok eléggé urban legendek tudnak lenni ám. Erős szavak azok, amikkel úgy jellemeznek egy diy kábelt, hogy 500 ezerig nincs párja, de kérdem én, talán ő maga tervezte, tesztelte hétről hértre és gyártja a kábelt is, vagy van "egyéb" beszerzési forrása mondjuk kínából, ahonnan megveszi, aztán szép köntösbe öltözteti és máris kész a csodadrót. Bár, lehet hogy 500 forintos madzag rejlik a kígyóbőr alatt. Na jó, most túloztam kissé, de szerintem nem állok messze az igazságtól nagyon sok esetben.
És tudod mi a "bizonyítékom" arra, hogy azok a kábelek nem is voltak/lehetttek annyira jók? Amikor a Libtec-et kiveszem a rendszerből, onnan kezdve nagyon nem esik jól hallgatni. Na ez már valami...
Járt nálam Nordost hf kábel, meg Atlas, meg AQ, meg még párféle, de ahogy mondod, egyik sem izgatta fel annyira a fantáziámat, hogy meg is tartsam. A Libtecet nem akarom eladni még nagyon sokáig, de az is lehet hogy nálam ez lesz a végállomás kábel."Én biztos nem adnék ki 100 ezreket egy kábelért."
Én sem... kb. feleannyiból fogható 2x3m. De semmire nem akarlak rábeszélni.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Yamaha rx v659 erősítőm, amit sok éve boldogan használok. Az utóbbi hetekben kicsit rosszalkodik, nem mindig akar bekapcsolni. Eddig segített, ha kihúztam, visszadugtam, ekkor újra bekapcsolt. Ma már így sem akart, most hosszan kihúztam, visszadugtam és bekapcsolt. Ki sem kapcsolom mostmár, még ha 40w az alap fogyasztása...
Olvasgattam, talán valami kondi gyengült el benne ami cserélhető.
Tudtok olyan helyet Bp-en, ahol úgy javítják, hogy meg tudom várni? Aki ismeri az erősítőket tudja mit hol keressen benne, gyorsan ki tudja mérni melyik a hibás, átforraszt egy jót és kész is lenne.Továbbá, lehet előbb utóbb le is cserélném egy újabb yamahára mert a musiccast rendszere tetszik. Viszont az új erősítőkön nincs A/B kimenet, ami nekem fontos. Elég az 5.1-es rendszer is bőven, most se használok többet, viszont az A kimeneten van az 5.1-es rendszerem, a B kimenetelre pedig 2 hangszórót kötöttem a konyhába és ez így tökéletesen üzemel. Viszont az újakon ezt nem tudom megoldani. Melyik az az erősítő yamahánál, aminél ez működhetne?
Előre is hálás köszönet
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
dgyuri0123 #93251 üzenetére
Volt már nálam igen komoly DIY hf kábel is, amire azt mondták, hogy 500 ezerig oda lehet tenni a gyáriak mellé, mégsem éltem meg válságként, mikor eladtam. Én biztos nem adnék ki 100 ezreket egy kábelért.
A fejes rendszert nem értem mire írtad, nem írtam róla semmit.
Nem szentírás az ugyanolyan kábel mindenhol, de nem is árt, legalábbis ha jó kabelekről beszélünk. Rosszból elég egy is.
-
funkmester
aktív tag
[link] mi a velemenyetek a youtubes gedeonrol? ebben a rezsben egy vicc osszeallitast hozott, kozel 1000 euros hangfalhoz gyufasdoboz dac-ot ajanlott. erdemes megnezni
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok! Van hazai Spendor forgalmazó, vagy bármi ahol meg lehet hallgatni?
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy az ebayen kapható 150k alatti kínai csöves erősítőkről van eseteleg valakinek véleménye vagy tapasztalata?
Vagy felejtős és maradjak a jól bevált 90es évek beli tranzisztoros brit vonalon. -
Kollger85
újonc
Sziasztok Gergő vagyok. Régóta tervezgetem egy hi-fi (alsó közép kategória) rendszer kiépítését így (lelkes amatőrként) hozzátok fordulnék tanácsért, mik azok a komponensek amikre vadászhatnék. Elsősorban használt dolgok érdekelnének árban talán elérhetőbbek. Időm van. Hajlandó vagyok sokat várni egy jó lehetőség felbukkanására. 50-55 nm közötti helységről lenne szó és jellemzően modernebb (elektronikus, rap, r&b...) zenéket hallgatnék. Számomra eléggé fontos a basszus így mindenképp gondolok egy aktív mélyre is, valamint hogy ha kell szedje le a födémet :) Főként digitális fájlokat halgatnék (FLAC vagy épp spotify)
A keretem:
Hangfalra: 100-120 eHUF
Erősítőre: 100 körül (DAC-el 150-160)
DAC(ha az erősítő nem képes): 40-50
Mély: 50-60
Kábelekről nem sok fogalmam van de azokra is szánnék persze.
Természetesen amennyiben akkora az ugrás minőségben hajlandó lennék megfizetni.
Mivel használt dolgokról van szó nem tudom a meghallgatás mennyire lehetséges, talán a fő komponens kiválasztása után könnyebb lenne. (Gondolok itt arra hogy egy kellően erős és jó minőségű erősítővel keresni hangfalat...)Előre is köszönöm a segíségeteket
-
perempe
veterán
válasz
DonThomasino #93241 üzenetére
Helyette balett az Erkelben [link]-nem volt nagy szám Csajkovszkij és Prokofjev után. Orgonakoncert a kelenföldi plébánián [link] du. 4-től, majd koncert a Zeneakadémián este 7-től [link], meghallgattam már a Ravel triót. A Zeneakadémia helyett lehetett volna Requiemre is menni a Pozsonyi útra.
milyen volt a Djabe?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #93250 üzenetére
Terembe bztos nem volt való az a Spendor, de nem is harmatgyenge. Biztos mindenkinél csak a méret a fontos..
A Libtec bizony "nagyon sokat" nyújt. Ha nem veszem meg, továbbra is itt keseregnék a Proac (rendszer?) hangja miatt, miközben az a legkevésbé sem tehet róla, hogy úgy szólt ahogy. Én sem gondoltam, hogy "ezen a szinten" ennyit javít egy hf. kábel, pedig igen. Használtan nem egy ökör ára a Libtec. Nem kerül többe, mint egy "jól felszerelt" középkategóriás kábel. Ezek a "20 ezres" drótok jók egy "darabig", de kissé feljebb lépve (mint nálad is) szinte létszükség a "még jobb" kábel. Én sem hagytam magam eleinte, de örülök, hogy megváltozottt a véleményem "hárásó" kolléga jóvoltából. Hangsúlyozom, nem ismerem azt a kábelt, amit most használsz, tehát még az is lehet, hogy az valami brutélisan jó drót.
A fejes rendszerednek amúgy mi köze egy hf. kábelhez?
Én meggondolatlanságnak mondanám, ha valaki olyat mond, hogy minden kábeled legyen ugyanaz a márka. Lehet, de nem szentírás....
-
HUNNIA1920
őstag
Igen, valóban soknak tűnik, de egy kb. 25-28m2-es szobánál nem olyan feltűnő, mint sokaknál egy kis zene szobában. Meg ott van az elég rossz elrendezés is, így nem mindegyik panel "futja ki magát".
Igen, nálam is ez szokott lenni, hogy nem tudják mik azok a falon.
Mathiask: azért írtam az ebay-t vagy a hifishark-ot, mert nem sokan fognak az USA-ból rendelni, még használtan se. Kár, mert ott pl. a Shahinian hangfalak is elég emberi áron szoktak menni.
dgyuri0123: nem biztos, hogy velem van a baj, mert mikor eladtam, kb. az 5. vevő jelölt vitte el, a többiek arcára rá volt írva, hogy nem ilyen lovat akartam. Persze mindenki udvariasan elmondta, hogy nagy szobába lenne, oda lehet kevés lesz, vagy túl kicsi a hangfal mérete, stb.
Én főleg rock zenét hallgatok, meg metált, néha mást is, bár mostanság főleg mást. Ami messze áll tőlem az a komoly zene, a tuc-tuc, hip-hop, meg úgy általában az ilyen elektronikus gép zenék. Ami még jöhet az a Jazz, Blues, pop, bár ezek már nálam a "más" kategóriába esnek.
Köszi a hf kábel tippet, de mivel többek szerint az a legjobb, ha a teljes rendszer kábelezése megegyezik, így nálam más nem nagyon jöhet szóba. Schmidt Feri kábeleit elég sokan használják nálam komolyabb rendszerekben is.
Szerk.: ha jól látom ez a ZuAudio Libtec is egy újonnan 300eFt feletti kábel, tehát nálam annyiért már igen sokat kéne nyújtania a mostani 20eFt-os kábelhez képest.
-
Frogged
aktív tag
válasz
capulet75 #93245 üzenetére
Az alap dac az a Digitális jelet analogá alakító szerkezet ennek az angol rövidítése a neve.
Az audio interfacek sok rétübbek álltalában van mikrofon bemenet, fejhallgató erősítő amivel tudsz fel venni.
Igazából az igényeidtől függ hogy neked mi kell, ha nem fejhallgatózól és nem kell mikrofon akkor egy DAC is elég ha kellenek ezek a plusz dolgok akkor az Audió interface.
De a DAC/fejhallgató erősítő topicban elöbb találsz jó tippeket amik paszolnak az igényeidhez és a kiszemelt hangfalak hangjához, pl Bodztól neki is Focal Alphaja van ha jól tudom. -
nLali
őstag
válasz
dgyuri0123 #93246 üzenetére
A hsz tartalmából arra következtetek, hogy nem én voltam a címzett.
-
dgyuri0123
nagyúr
Megtaláltam a válaszodat közben, bocsi...
Értem, de furcsállom most is a dolgot. A Spendor is egy olyan gyártó, akit igazán nem lehet nem szeretni, de mi az amit hallgatsz, hogy ennyire távol áll a hangzása tőled?
Hf kábelre van egy "titkos" tippem. ZuAudio Libtec.. "Hatalmasat szól" ez a drót. Nem tudom elképzelni, hogy létezik olyan rendszer, aminek nem tud javítani a tonalitásán. Proacot is felhozta arra a szintre, hogy már nincsenek bajaim vele, sőt most lett igazán szerethető a hangja. Eddig voltak kétségeim.. pl. hogy a Triangle-t nem tudja majd überelni ilyen téren.
Amit most használsz, azt nem ismerem.
-
capulet75
addikt
Sziasztok.
PC + St monitor a téma. Eddig egy Mackie onyx + 2 Mackie MR524-et használtam, ezeket szeretném minden szinten upgradelni. A hangfalak egyszerű eset, két Focal lesz, vagy az Alpha65 vagy a 80, majd hallgatás után eldöntöm, de azon már elakadtam hogy DAC vagy Audio interface? Mi a különbség? Árban a DAC-ok sokkal "erősebbek", ráadásul egy csomón nincs is XLR kimenet, vagy hangerő szabályzási lehetőség. Szóval főleg az érdekelne hogy melyik és miért. -
Mathiask
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #93238 üzenetére
Ha jól látom újonnan a Model 2Ce Signature II -t lehet venni USAból, de ez inkább 2x drágább lesz, mint az Enigma 5 listaáron mire ideér.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #93227 üzenetére
??
-
salesman
őstag
válasz
HUNNIA1920 #93232 üzenetére
Köszönöm!
-
DonThomasino
veterán
Volt valaki a show n ?
-
nLali
őstag
válasz
HUNNIA1920 #93232 üzenetére
Nem túl jó? Szerintem messze átlagon felüli, ha valaki 13 panelt akaszt a nappaliba. Nem lehet ott annyira rossz a hang
Nálam csak 10 darab van és csak részben fedi vastag szőnyeg a parkettát. A hozzánk érkezők első kérdései között szokott lenni, hogy "mik ezek a falon?? " -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Mathiask #93235 üzenetére
Tudtommal sehonnan, csak az USA-ból. Volt egy forgalmazó anno ajrópában, de megszűnt. Az enyém is a tengerentúlról érkezett konténerben. Szerencsére ennek ügymenetét nem nekem kellett intéznem, megtette más, nekem csak meg kellett vennem.
Esetleg ebay.co.uk vagy hifishark-ot kell figyelni, ott is fel-fel bukkan néha.
Egyébként a 2CI, 2CE sem éppen egy olcsó hangfal, itthon 300-400e körül megy, AVX-en volt már pár eladó db.
A Vandersteen 3A van az egyik ismerősömnek, neki az lett a végállomás, nekem meg a 2CI. Ilyen jó hangú hangfalam nem volt még és a többi eladó példányhoz képest jóval olcsóbban hozzá tudtam jutni.
dgyuri0123: akkoriban egy Vertere Acoustics Pulse-C hangfal kábelem volt, ami szerintem a mai napig a legjobb volt, ami valaha megfordult nálam, igaz az sem a belépő szint.
Jelenleg Schmidt Ferenc féle kábeleket használok.
Egyébként igen, a Spendor volt a másik mumus, amit nem szerettem. Hiába szól jól azokon a stílusokon, amit sosem hallgatok.
-
szazbolha
addikt
válasz
alphamooncam #93229 üzenetére
Köszi! Ezt megtaláltam: "Ugly Old Town - Lils Mackintosh.wav" meg is hallgattam, kellemes térérzetet ad ez a felvétel. Egyre inkább úgy gondolom bizonyos típusú felvételek "technikailag" jobban teljesítik az elvárásokat, míg mások esetében a tartalom jobban számít a zenehallgatási élményben.
hárásó, jó ez a spotify, ezt is megtaláltam "Vivaldi - Seasons - I Solisti di Zagreb".
Itt jobban érzem azt amiről a fórumtárs írt.fererencz89. ezt még keresem.... Tsuyoshi Yamamoto Trio - Blues for Tee.
Érdekelt volna mit hallok ki belőle a térképet nézve. -
Mathiask
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #93219 üzenetére
Vandersteen-t honnan lehet innen rendelni? Valahogy telefonról most nem találom.
Amúgy az Enigmának 695e a listaára, de szerintem mo.-on nincs sok ember, aki ennyiért vette. De amúgy igen, ezt a listaárat kell összehasonlításra használni. -
Mathiask
senior tag
válasz
#01758976 #93223 üzenetére
Ezt az utolsó bekezdést nem értem.
Amúgy az ottani klubnapokon, nyíltnapokon általában nem demózás szokott lenni hanem zenehallgatás, mármint az szokott szólni amit az idő tájt épp akkor Zsolt szokott hallgatni. Amikor pl kijött az utolsó Black Sabbath, akkor az. De én nem emlékszem olyanra, hogy ha valaki hozott valamit valami zenét azt nem lehetett berakni. Én is hoztam párszor zenét. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
salesman #93222 üzenetére
Elég problémás lenne, mivel minden felé vannak elnyelő panelek (diffúzor nincs).
Az ülő pozícióból nézve szemben a hangfalak mögött van fent a szekrény tetején 2db elnyelő illetve a két sarokban 1-1db Hivox basszus henger.
Jobbra a falon 3db elnyelő, balra a konyha szekrény (nappali-konyha egyben). Mögöttem a hátsó falon 2db elnyelő és végül a plafonon 2db elnyelő. Illetve a padlón vastag szálú szőnyeg.Ami gond, az a nem szabályos alakú szoba, a hangfalak rossz elhelyezése (közel a szekrényekhez), 2db nagy méretű ablak, üveg dohányzó asztal a hangfalak előtt a szőnyegen, konyha szekrény, szomszédok (társasház).
Viszont mint mindenhol, első szempont a lakhatás és nem a HiFi, és bár kompromisszumokkal is, de elég korrekt hangot sikerült össze raknom, habár nem éppen olcsón. Biztos tudna jobban is szólni, de jelenleg így tudom megoldani. Családi ház esetén, dedikált zene szobában lenne a legideálisabb, talán majd egyszer.
-
alphamooncam
őstag
válasz
szazbolha #93226 üzenetére
Most mást dolgom van, és nincs időm konkrét számokat kikeresni, de egy korábbi [hozzászólásomban] tesztként használt számok emlékeim szerint ilyenek, illetve jó lett volna, ha ilyet stílusú zenét is tudtam volna ma hallgatni, de Zsolt kerek-perec megmondta, hogy bakelitezik és CD-zik. Slussz-passz, nekem meg NAS-on vannak a zenéim. A kör bezárult.
P.S.: Nem használok semmilyen online zenesztrímelőt, nem is ismerem Őket, remélem, azért megtalálod Őket.
Szerk: Diana Krall HD suisse Montreux jazz fesztivál 2010.
-
törölt tag
válasz
alphamooncam #93225 üzenetére
Fátylat rá, én sem voltam pontos
Az "anyagnélküliség "Ear japán láncán van. Csak annyi a te általad hallott Heed láncal a közös, hogy Enigmák lógnak a zsinórok végén.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Emlékszem, neked a Spendor sem jött be. Milyen hf. kábeled van?
-
szazbolha
addikt
válasz
alphamooncam #93225 üzenetére
" ahol a zenészekhez tartozó mikrofonok egymás hangszereit is "veszik""
Erre tudnál mondani egy példát?
Ehhez hasonlót csak régebbi dzsessz gyűjteményekben hallottam ahol talán még "közönség zaj" is felismerhető volt, de nagyon érdekelne egy zenekari produkció is valami ismertebb szerzeménnyel.
Spotify már a barátom.... -
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #93223 üzenetére
Lehet nem fejeztem ki magam elég pontosan, de azért igyekszem...
A felvételek, amiket hallottam ismeretlenek voltak, így nem tudom eldönteni, hogy az otthon hallott "szinpadmélységi információk" jelen voltak-e a felvételen, vagy csak szimplán a rendszeren nem jött át.
Mint említettem rendkívül zavaró volt a döngés, elfedett egy csomó információt.
Otthon is 80% plusz akusztikust hallgatok, köztük komolyzenét is.
A közelmikrofonozás alatt lehet félreérthető voltam, az énekesre gondoltam, illetve arra, hogy olyan felvételt lett volna jó hallgatni, ahol a zenészekhez tartozó mikrofonok egymás hangszereit is "veszik", és nem csak a hangmérnök, producer által kitalált és elhelyezett "helyen" lehet őket hallani.
Forrás egyébként Soulines lemezjátszó volt, MM hangszedővel, utána HEED elektronika.
-
törölt tag
Reagálva mindkettőtök hozzászólására.HUNNIA, alpha.
Ahogy én látom.
Nekem: Az Enigma 5 specifikus hangfal tipikus esete. Egyértelműen klasszikra (komolyzene) vagy akusztikusokra építve. Lehet, idefér a rock is. Ezen kategóriákon megszólalása inkább realista, mint a két vagy többutas dobozoké. Gondolok itt arra, hogy olyan tér, amit a legtöbb doboz kerget, élő előadáson, nincs. Ezen gondolaton futva, az Enigmák elé realista lánc illik, és tényleg elviszi 9 watt, de annak is ezt a vonalat kell képviselnie. Megjegyzem a realista alatt nem az élőt vagy valóst kell itt érteni, de ahhoz elég közel állót. Ugyan nagyon ízlés kérdése, de én más vonalra nem javasolnék Enigmákat.
Bemutató zenék, majdnem édes mindegy mi szól, ha van benne akusztikus hangszerek vagy ének, hamar lelehet vágni, milyen színvonalat képvisel az adott lánc. Pont a fentebb említett közelire mikrofonozott felvételek a legnagyobb csapdák. ÚÚ, de szép óó, de jó, de rendszerint csak azon. Régen rossz annak a doboznak, amit így demóznak.
Test vagy testtelenség kérdése. Egy jó doboznál ez nem kérdés, annak mindegy, az tudja mindkettőt, az előtte lévő dolgok számonkérhetőek ebben. Főleg amp.Szinte biztos vagyok benne, hogy Zsoltnál egy „anyagnélküli” vagy afelé hajazó bemutatót halhattál. Mondom ezt úgy, hogy Zsoltot még életemben nem láttam, nem ismerem és nem is olvastam tőle semmit. Ezt a leírásodból és az én tapasztalataimból Heed vonalon vontam le. Lehet téves.
-
salesman
őstag
válasz
HUNNIA1920 #93221 üzenetére
Egy fotót esetleg kérhetnénk...
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
alphamooncam #93220 üzenetére
Az akusztika (meg az elrendezés) nálam se túl jó, leszámítva azt a 13db akusztikai panelt, ami jelenleg a nappalimban van.
Köszi a beszámolót!
-
alphamooncam
őstag
válasz
Szerkeszttem, aztán töröltem, nem tudom láttad-e.
Éppen azt ecseteltem, hogy a Vandersteen 2 ( ruha nélkül ) , meg a hangsugárzó szörnyem mennyire nem szalonképesek, és lehet felöltöztetem a teremtményem...
( Azt azért leszögezném, hogy itt csak a küllem a hasonlítás alapja ! )
Ugyan hallottam 2Ci-it pár éve, de ott is borzalmas volt az akusztika, így nem lenne fair összehasonlítani az enyémmel a hangzást.
Mindegy nem is erről szerettem volna beszélni, hanem arról, hogy ahol eddig jártam (kereskedőnél, kontruktőrként) hallgatózni, igen keveset törődtek az akusztikával.
Nem is értem, hogy mi alapján választanak akkor a vásárlók, mert kb. lehetőségük sincs arra, hogy megismerjék, mit is tudnak valójában a kiszemelt termékek...
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
alphamooncam #93218 üzenetére
Most majd biztos megkapom, hogy a Heed Enigma nem való mindenkinek, legalábbis ezzel szoktak jönni, ha valakinek nem jön be a hangja vagy sokallja egy 800 ezres hangfalnak az árát. Nekem volt, sehogy sem tudtam azonosulni a kapott hang/ár-érték aránnyal. Nem mondom, hogy nem szólt jól, de nálam egy Castle Conway 3 partiban volt vele, a mostani Vandersteen 2CI talán nem túlzás, de kategóriákkal jobb hangfal, pedig új ára kb. ugyanaz.
Nálam az Enigma 5 testetlen volt, mind zene, mind film alatt, viszont az igaz rá, hogy nem kellett egy pontban ülni mindig ahhoz, hogy jól szóljon. Tehát majdnem mindenhol ugyanúgy szól egy szobán belül.
Mai napig tartom, hogy ha komplett Heed lánc lett volna az Enigma előtt, akkor más lett volna az eredmény, de kérdés, hogy mennyire jó ár-érték arányú egy Heed elektronika (CD+DAC+integrált erősítő vagy elő-végfok) 300-400eFt/db ára. Én biztos nem adnék 1.5-2 milliót egy Heed rendszerért.
-
alphamooncam
őstag
Egy "rövid" beszámoló, Zsolt Audió [nyílt hétvége].
Csak nagyon rövid ideig tudtam ott lenni ( 10 éves kislányom unatkozott), de azért sikerült pár szót váltanom Huszti Zsolttal.
Látogatásom apropója hangsugárzó keresés volt.
Kérdésemre Zsolt az Enigma 5-öt bátran ( nevetve ) ajánlotta 9 wattos csöves erősítőhöz.Rákérdeztem a TLR hangsugárzó designe-ra.
Szabadkozva mondta, hogy nyilván nem Ő találta fel, de azért nem hagyott kétséget afelől, hogy Ő ezt újra "feltalálta".
Magyarázatként a negyed hullámhosszhoz tervezést és a Thiele-Small paramétert említette. A transmisson line második csöve egyben bassreflex is (!). Szóval ez a kettő egy helyen illeszkedik, és ezt alkalmazza az új hangsugárzóban.Többet erről nem árult el.
Új info, és ha jól értettem, lesz jövőre 30 éves Stand-Art hangsugárzó.
Más.
A meghallgató helyiség egy korábban raktárként funkcionáló helyiség.
Sacc 5x4x2,8. Kicsi, alacsony, pont mint egy panel nappali..
Akusztikai helyzet.
Sarkokban stb. semmi csillapítás, oldalfalon hullámpala diffúzor. ( Ez utóbbi tetszett, lehet lopom az ötletet )
Hátsó sorba közvetlenül (!) a falnál székek, az előtt 4 személyes kanapé.
Amint a lejátszás elindult, bejött amit gondoltam. A helyiség kb. ugyanazokkal az akusztikai hibákkal rendelkezik mint egy átlag, akusztikailag nem kezelt nappali. ( Döngött az egész, nem tudok rá jobb szót ).
Amint elindította a lemezjátszóról a demo-t, azonnal levágtam, hogy ebből így nem lesz élmény.
Ettől eltekintve akár jók is lehettek volna az Enigma 5-ök, ha éppen számomra megfelelt volna a zenei anyag.
De sajnos nem, ez sem.
A lemezről egy 50-60 éves felvétel szólt, amin rendkívül érződött a kora, a felvételi technika.
Jobban örültem volna egy közelmikrofonozott felvételhez, de nem volt pofám odamenni és ilyet kérni, mert hát voltunk ott rajtam kívül még páran.
Közben a gyerek már jelezte, hogy unatkozik, így már csak két számba tudtam belehallgatni, és hát egyik felvétel sem olyan volt amit szerettem volna hallani.
Tudom nem kívánságműsor, és ez egy beszámoló, vélhetőleg a korlátok miatt nem futhatta ki magát számomra, ilyen rövid idő alatt a rendszer, de sajnos menni kellett, így biztos vagyok benne, hogy maradt tartalék a rendszerben, amit nem hallottam.
Az a sajátosság, amire a hangsugárzó család koncepciót építette, miszerint 80%-ban szórt ( Akusztika ) , 20%-ban közvetlen sugárzás itt [link] ilyen körülmények között nem érvényesülhetett 100%-osan, viszont hogy most már hallottam közvetlenül, már nem is vagyok annyira szégyenlős, hogy otthon mit építettem, semmilyen szégyenkezni valója nincs az én hangsugárzó-szörnyemnek, amely születésének a magját pont az Enigma 5 adta.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dorian #93216 üzenetére
"Múltkorában" volt valami cyrus interkonnekt olcsón , de nekem pont az olyasmi dugók miatt nem volt szimpatikus. Az az 1 szem kontaktálási pont a műanyagszerű házban ...
Habár lehet a normálok is nagyon kis felületen érintkeznek.
Szóval akkor lehet meg kellett volna venni.(#93211) fehér_ember
Amúgy az említett kácsás banánt viszont nem teszteltem, az csak úgy a visszaemlékezett hagképhez képest nem tűnt rosszabbnak, a reant viszont akkor alaposan összevetettem a 8x drágább furuval.
Meg persze azt mondják, hogy az "olcsóbbak" közt még a switchcraft-ok is jók ...stb. -
törölt tag
válasz
migabi24 #93210 üzenetére
Elég realista és magas színvonalú láncnak kell lenni, hogy jelentős különbség jöjjön ki. Kihallani ki lehet kevésbé jó, vagy más irányt követő láncon is, de lényegileg nem befolyásol. Nagyon finom reszelésnél kell ezzel foglalkozni, de ha van egy jó ajánlat érdemes lehet lecsapni rá, ha másért nem, legalább a lelki békéért.
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #93211 üzenetére
Köszönöm a választ
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #93211 üzenetére
Ha ma rendeltek Kácsától és használjátok a 1026 kuponkódot akkor kedvezményt adnak.
1-2 dolognál ki is próbáltam és úgy láttam -20%-ot jelent. -
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #93210 üzenetére
Lehet hogy a kihallás szempontjából a rendszer is számít, szóval ha van is vélemény lehet hogy egy magasabb kategóriás rendszerben az már nem teljesen helytálló.
Én amúgy nyugodt szívvel teszek fel neutrik rean csatikat is. Régebben próbáltam ugyanolyan 1m-es készülék összekötőket ilyen furutech-kel és Neutrik-kal, és elég egyformának tűnt a produkció. Szóval szerintem ha nem valami pocsék anyagból készítik a csatit, akkor azt az "elektronrendezettséget" amit a jó kábel beállít egy nagyobb hosszon, azt a csati nem rontja olyan mértékben vissza azon a rövidebb úton, hogy egykönnyen kihallható lenne.
De amúgy olvastam itt is már negatív véleményeket, pl. filléres nakamichi banándugóról; szóval azért mégiscsak létezik annyira pocsék alapanyag is.
Amúgy nekem eddig 1-2 olcsóbb kácsás csatival sem voltak eddig még gondjaim; pl. -
migabi24
nagyúr
Kinek milyen tapasztalatai vannak a különböző rca csatlakozókkal? Lehet szűk keresztmetszet egy jó kábelen egy gyenge minőségű csatlakozó? Ahogy elnézem még anyagába is rengeteg féle van
-
p76
senior tag
-
nTom
aktív tag
Megvettem a sztereó első láncszemét, egy AA Puccinit. Dobozban a fórum ajánlásai alapján egy használt MA GS20-ra gondoltam, viszont most ajánlott vételnek tartjátok az akciós Triangle EZ hangfalat is. Melyiket érdemes választani ?
-
makoss
veterán
válasz
fehér_ember #93196 üzenetére
És azt honnan fogod tudni, hogy nem-e jobb amit használtan veszel mivel az előző tulaj túlterhelte a rendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest