- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz funkmester #123151 üzenetére
Megelőztek
Szóval általában tudjuk, hogy van különbség köztük. Kérdés az, jót tett-e neki, vagy sem.Számomra a leglátványosabb (leghallványosabb ) Remaster JMJ Equinoxe albuma. Gyerek-kamasz-felnőttkorom örök nagy kedvence.
CD verzió, ahogy anno kijött és talán ma is még. [link] [link]
Remastered verzió. [link] [link]Sokkal zajosabb a remastered, de a szalagzaj valami olyasmi, amivel én ki tudok ekkora mértékig békülni (efelett már én sem feltétlen) és cserébe Track2-n a magasak valami fenomenálisan szépek.
Nagy meglepi volt, mikor Tidal-ön a Remastered megszólalt. Nem írja explicit (érdekes módon), de ott a remastered van amúgy.
Oxygene is ütősebb a modern kivitelben, bár itt nem a zaj a hangsúly, hanem kapott mélyet is, közepet is és magasat is, de szelektíven, csak szűk tartományokra, szerintem jobb. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
denesdr
addikt
válasz funkmester #123151 üzenetére
Ahogy VoidXs is írja, nem a rippelés/grabbelés/FLAC-ba kódolás okozza a különbséget, hanem a masterelés.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #123149 üzenetére
Mert az online források nem engednek a loudness war-nak, és a hangosságot kiszintezik. A CD vadnyugat volt, idővel hallgathatatlanná vált. Emiatt újra elkezdtek dinamikusan keverni, a legjobb minta erre a Modern Talking vagy a Green Day, mennyivel jobban szólnak a remaster-ek. További infó itt.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz funkmester #123149 üzenetére
Mit értesz hivatalosabb verzió alatt egy mondjuk EAC/Accurip-elt karcolatlan CD-nél ?
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #123146 üzenetére
A lejátszás biztos marad. Ha veszteségmentes formátumba konvertálsz (FLAC, ALAC, stb), akkor is marad, csak a veszteségessel lesznek romlások. Hogy az pontosan mennyi, és észreveszed-e, a Nuance programmal tudod tesztelni. Általában 192-es Opust már senki nem hall meg.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
denesdr
addikt
válasz funkmester #123146 üzenetére
1. A minőség általában ilyenkor megmarad.
2. Ez függ a másik formátumtól, a használt szoftverektől és azok beállításaitól.
-
bkercso
nagyúr
válasz funkmester #115138 üzenetére
Minden digitális kommunikációnál szerepük van, ami időben nincs elszeparálva a real time audiótól. Mondjuk, ha ráírsz valamit egy adathordozóra, akkor az írás időzítése nem számít.
Ha ez egy nagy FIFO (=memória), amihez nem kapcsolódik PLL, akkor szintén nem számít. Ha egy kis FIFO, amihez vagy PLL, vagy a bemenő adatcsomagok számának változtatása kapcsolódik (hogy ne ürüljön ki vagy ne csorduljon túl), akkor már számít. Példa a fent említett aszinkron USB-kapcsolat, pl. XMOS vagy CMedia CM6631A stb. Ilyenkor nem csak a 2db audio órajelgenerátor minősége hallható, hanem a mikroprocesszoré (XMOS-é pl.) és az USB-adat időzítése is. Ezért készítenek dedikált USB-kártyákat, vagy USB reclockereket, amik alapja általában egy USB HUB-kontroller, a hozzá kapcsolódó oszcillátorral és szűrt tápokkal.
nagyon keves anyag talalhato a neten
Mert kevesen értik még az alapfogalmakat is. Tápzajelnyomás, jitter, FIFO, PLL stb. Van info a témáról, csak nem fórumokon (ott elvétve, de ott is van), hanem engineering note-okban vagy szakkönyvekben.
Azonban arról, ami még nincs megértve, ott nem találsz infót. ott marad a fórumos tapasztalatmegosztás alapján szerzett saját tapasztalat. Ha valamit leírnak, akkor talán kipróbálom, de magam csak akkor írom le, hogy tényleg úgy van, ha én is hallottam.Amúgy egy sokat próbált (és ehhez sokat költött ) fórumtárs épp ma üzemelte be az olcsó, közepesen gagyi órával szerelt USb reclockerét (Oelbach USB XXL Master Clock), de határozottan hallani a hatását.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #115138 üzenetére
A reclockerek azon túl, hogy lehetetlenek (konkrétan képtelenség az órajelbe belenyúlni, pláne additívan, pláne az időzítésekből nem egymásrafutást csinálni, amikor a géppel épített nyákokon is alig megy), még koncepcionális baromságok is (semmi értelme egy olyan órajelen pontosítani, ami legrosszabb esetben is ezerszer pontosabb, mint az audio mintavételezése indokolja). Szóval ha ilyet látsz, akkor az eladó vagy le akar húzni, vagy hülye. Szerk: egyszer beszéltem ilyen gyártóval, ő mindkettő. Amikor ilyenek kerültek a kezembe, az összes esetben ugyanazt láttam: valami random kamu áramkört két földpont közé kötve. Ez mit jelent? Azt, hogy konkrétan nem megy át rajta áram.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz funkmester #115067 üzenetére
Igen, láttam, és nagyon tetszett ez az egyedi tervezése a Popori márkának. Jó volt hallani, hogy ilyen mély frekvenciára sikerült lemenniük. Az viszont már más tészta, hogy nem az én ligám, egy vagyon lehet, de a fejlesztés tetszik. Mindig is érdekelt a szokásostól eltérő vonal, klasszikus hangfal van a piacon, mint égen a csillag. Szeretnék egy exciter resonator ceiling cuccot megépíteni, van a
Monacor márkának és a Dayton audió gyártónak is: [link] A videó ami miatt szeretném megépíteni: [link] Legalábbis egy sztereó két lapból álló hangfalat, kíváncsiságból mit lehet kihozni belőle, maga a hangszóró sem drága.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz funkmester #114747 üzenetére
Azzal kérlek alássan az van, hogy valami Holdas hír kapcsán el kellett magyaráznom egy magát nagyon okosnak tartó egyénnek itt "csillagászatból", hogy mit jelent az, hogy egy égitest körül keringő másik égitest saját tengelye körüli forgásideje és iránya megegyezik a keringési idejével és annak irányával (a sík pedig közel ugyanaz), ezért látjuk mindig ugyanazt az arcát, és ennek ellenére mivel mindkét égitest a Nap körül kering, NINCS OLYAN, hogy a Holdnak van sötét oldala, mert amikor éppen úgy állunk együtt a Naphoz képest, hogy a túloldalt éri fény, akkor pont nem sötét a nekünk mindig annak tartott oldal, hanem konkrétan megfősz légkondi nélkül az űrruhában . Képtelen volt elképzelni, szerinte az az oldal mindig sötét. Jött itt hogy hát de a Föld forog. Mondom ja, 24 óra alatt fordul körbe maga körül, míg a Hold 28 vagy mennyi nap alatt jár körbe minket, mi köze a kettőnek egymáshoz ? Hú mondom, ... és amikor Holdsarlót látsz a Földről, akkor a felénk eső "tányérszerű" oldalnak csak egy kis részét világítja a Nap, a "sötét" túloldala meg marad sötét ugyanúgy ? Kámóóóón...
Nem jöttek a válaszok.
A Hold az egy gyanúsan mesterségesen és precízen ide beállított, évmilliók során kozmikus porral belepett idegen űrhajó azért, hogy a Földet először kolonizálja, majd ha szükséges, távirányítással elpusztítsa, mint egy nagy kozmikus Halálcsillag. Ja és a sötét kormány a názával karöltve már rég teleportálgat idegen galaxisokba a túloldalára lerakott bázisokról, meg ott fejlesztették ki a COVID-ot is, meg a vakcinát is ellene, 2019-re, innen a név, hogy COVID-19. Onnan jött a spanyolnátha is, egy fertőzött majmot leteleportáltak a középkorba (akkor még nem féltek a távcsövektől és kényelmesen mászkáltak a felénk eső oldalán is), ez a majom meg befertőzte Luther egész brigádját oszt ment Európa fele a levesbe. Hát, ez a Hold. Egy Halálcsillag, vazze.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #114747 üzenetére
Nyilván elfeledett náci holdbázis.
Dißnäëß: Már rég elfogyott. A klasszikus sorrend a "nem próbálkoztál", "nem értesz hozzá", "nem zenélsz (az nem baj, hogy ha a hifis se, ezt csak neked kell, hogy lehessen véleményed)", "szar a rendszered", "szar a füled", majd a személyeskedés.
-
fererencz89
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #114331 üzenetére
Az már lehet a rendszer problémája, ugyanis Windows alatt, ha nem használja egy program se, egyszerűen lekapcsolja a hangeszközöket.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #114311 üzenetére
Az operációs rendszer hangbeállításai közt nincs akár a bufferre vonatkozó lehetőség?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #114307 üzenetére
Tudod a protokollt vagy a polling rate-et állítani? Például az én Xonaromon van egy DIP switch, hogy USB Audio 1 vagy 2 legyen.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #114297 üzenetére
Stick vagy kábeles? Valóban függhet rendszertől (a polling égeti az USB-t), de 2.5 W, ami az USB maximuma, nem elég károkozáshoz, maximum kellemetlen.
fererencz89: Hát nem, az egész audiofil társaság egy echo chamber délibáboknak. De ez nem az a hely, ahol mindenki tapsolni fog, ha betoppansz azzal a sztorival, hogy megjelent neked Jézus. Itt tudományos hozzáállás van, nem pedig tekintélyelvű, itt fotót várunk a harmadik típusú találkozásokról.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #113921 üzenetére
Na értelmesen megfogalmazott kérésre bizonyíték már bőven van, itt például 100 milliós rendszeren összehasonlítva (alap, belépő DSP, haladó DSP, profi DSP) hallhatod az eredetit és a rögzített állapotokat: [link]. A végén konkrétan majdnem megegyezik a kettő a visszhangtól eltekintve (arra nincs megoldás, több panelt kell venni), tökéletesen elérte a valóságot.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz funkmester #113846 üzenetére
Ha a puhaság a túl lágy tónusra értendő, akkor inkább frekiátviteli probléma lehet, ha a tranziensek puhulnak le, akkor valószínűleg
dina.."slew rate". Egyébként simán lehet valami más, amit kínos belemagyarázás lenne paraméterhez kötni (nem vicc).Ja és ki ne felejtsük a kézenfekvő megoldást: 1xűen olyan a felvétel
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #113848 üzenetére
Nem értem a kérdést.
-
denesdr
addikt
Csökkent dinamikai képesség, lassú impulzusválasz leginkább.
-
VoidXs
Topikgazda
Hogy a szakmaiatlan kifejezések mögött mi van, azt csak az tudja, aki mondja. Klasszikus példa a "meleg hang", ami alatt a legtöbben egyszerűen annyit értenek, hogy "nekem tetszik". Na a puha tippre ennek az ellentéte, a "nekem nem tetszik". Nyelvtanilag jelenthet még kevés vagy lassú tranziensű mélyeket.
-
denesdr
addikt
válasz funkmester #113766 üzenetére
Igen, így lehetne jellemezni, közben meg erőteljes, gyors, ha még valamilyen jelzőt akarunk rá aggatni, de ez inkább szerintem azt jelenti, hogy nem lassú és van benne szufla rendesen.
Most nézem, a McIntosh is használ ncore végfokokat pl.: [link] Igaz, ezeket házimozi célra szánja elsődlegesen, szóval lehet, hogy tényleg nem elég "zenei" az ncore megszólalása.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz funkmester #113759 üzenetére
Az első ncore a Hypex NC400 DIY kit volt, még ma is kapható, akár készre szerelt változatban is. Az új, tápegységgel egybeintegrált NC-MP modulok már jóval kedvezőbb árúak és jobb ár-érték aránnyal rendelkeznek, ezeket több gyártó is használja az erősítőihez.
Ismert (kommersz) gyártóként a NAD (Master sorozat) és a Marantz használ ncore végfokokat (NC500) a jelenlegi csúcs erősítőjében, a PM-10-ben.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz funkmester #113759 üzenetére
Egy alacsony zajú és torzítású, magas kimenőteljesítményű, nagyon alacsony kiemeneti impedanciájú (ideális feszültségerősítést közelítő), terhelési impedanciára nem érzékeny, magas hatásfokú D osztályú végfok topológia, Bruno Putzeys munkája. Ma már többféle iterációja létezik, különböző kiszerelésben és teljesítménnyel.
Persze ezek a tények mit sem érnek, ha nem szól jól a cucc. Az ncore-okról tapasztalatom alapján nehéz megmondani, hogy hogyan szólnak, mert leginkább "nem szólnak sehogy" pozitív értelemben (mondjuk ez valakinek meg lehet, hogy épp negatívum), kb úgy szólnak mint amit az előtte vagy utána lévő komponensek diktálnak.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #113339 üzenetére
Ha USB-t használsz forrásnak, akkor nem veszed igénybe a hálózati "oldalt", igy az nem is fog bekavarni a hangba.
Én SSD-t használok, mert hallani vélem a "jobbságát" HDD-vel szemben, de ez legyen az én mumusom. Nálam amúgy kissé gyengébb a stream SSD-vel szemben.
Ha külön dacot és külön forrást használsz, ott meg a kábelezés nyúlhat bele a hangba. Hálózati lejátszónál, készüléken belül annyira rövidek a jelutak, hogy ott nem kell ilyesmitől tartani és a szinergia is adott."csak a zene van"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz funkmester #113339 üzenetére
Fordítva is feltehető a kérdés: a mechanikai mozgó alkatrészeket tartalmazó-alkalmazó megoldásoknál (pl. HDD, CD) vajon jobb-e a streaming, ahol semmi ilyen extra zavarkeltő nincs a kütyüben, mint pl. villanymotor, fizikai rázkódásnak kitettség, stb. ?
-
fererencz89
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #112889 üzenetére
O.K. Köszi!
Aztán lehet, hogy jól pofára esek, na de ez mindig benne van a pakliban. Vettem volna én használtat is ebből, de nincs egy szál sem. Felteszem a kérdést...miért nincs egy eladó sem belőle, mikor már egy éve a piacon van? Két lehetséges választ látok... vagy senki nem vette meg eddig a 3-as verziót, vagy aki megvette, nem akar megválni tőle. Egyik eléggé sz@r kilátások elé állít, míg a másik ellenkezőleg.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #112887 üzenetére
Tisztább? Minél? Nekem a Pio nem/sem volt eléggé tiszta.Meg mi a tisztaság definíciója?
Futóművet kerestem igen, de ha van benne dac, az sem baj...hiszen miért lenne az?
Pioneert sokan dicsérik...és sokan nem dicsérik
NODE nem átlagos, ha a nemzetközi sajtó és a felhasználók egybehangzó véleményét olvasom. "Hivatalosan" az egyik legjobb streamer 1000 fontig. Ez nem átlagos minősítés szerintem. Illetve/pontosabban high end mániákusok/fanyalgók szerint átlagos...de nekem nincs egyetlen hidh end komponensem sem. Akkor minek kapaszkodjak utána annyira görcsösen?
A Pio valóban nem volt olcsó, de az NP5 sem az, mert csak egy szimpla futómű 250 ezerért és kapásból kell mellé egy jobb táp a gyári helyett. Akkor már alsó hangon is 300e és csak cast. NODE hangban nagyon közel van CXN V2-höz, CXN V1-et pedig simán veri. Ezek user vélemények, amit sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudok. Arról is beszélhetnék, hogy lett NODE a végén, de hosszú lenne elmegyaráznom, hogy jutottam ide....mert nem csak a hang számít. Az is számít, hogy ne kelljen félóránként újrainditani mert fagy, akad, lassú, vagy nem reagál semmire, + legyen támogatása, ne váljon téglává 3 év múlva. Pl. a Lumin is korrekt, vagy az Auralic, vagy Naim, stb. de mennyiért? 600e alatt használtan sem nagyon akad belőlük, na de nem is szánok rá ennyit. A NODE "állítólag" atom stabil és villámgyors.
Úgyis (őszintén) megírom, hogy jó vagy nem, nekem. És ez a NODE nem az a Node, ami kijött 6 évvel ezelőtt. Teljesen át lett tervezve, igy a hangja is jócskán előrelépett. Már a Node 2i is előrelépés volt. Ez meg annál is jobbra sikerült...elvileg. Mindezt csak saját rendszerbe integrálás után tudom majd értékelni. Most csak matekozok...[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #112885 üzenetére
Tesztek alapján pont nekem való... Én nagyon NAD hang párti vagyok különben. Hallom a korlátait, de simán elviselem, mert annyi pozitív hangi tulajdonsága van. És a NODE tkp. NAD. Hogy mennyire lesz jó értelemben véve "NAD hangú", ezt nem tudom, csak remélem, hogy visszatértek valami évtizedes, régi hangzási jegyekhez. Volt egy 747-es mozivasam. Hááát, hogy az mennyire jól szólt sztereóban, el nem tudom mondani, pedig mozivas volt. [link]
De miért gondolod, hogy nem nekem való?"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
nLali
őstag
válasz funkmester #112781 üzenetére
Sok meló, aktív család. Marad az olvasás, figyelés. Az is jó, ha hetente 2 számot meghallgatok összesen. Inkább mostanában annyit se. Készül a fejes erősítő, az majd újra visszahúz.
Bérelhető reklámfelület
-
s4tch
veterán
válasz funkmester #106003 üzenetére
Allo USBridge (és mögötte egy Pioneer U05) van itthon, fehér_ember AK120 Mk2 dapja volt nálam, meghallgattuk mindkettőt. Az AK-hoz kellett volna egy speciális kábel, hogy transzportként használjuk, viszont kábel híján az analóg kimenetét tudtuk kipróbálni. Az AK jelszintje alacsonyabb, ezen kívül szerintem egymás mellé lehet őket tenni. Az AK magasai simábbak, az Allo + Pio páros dinamikusabb volt.
Szerintem egy jó minőségű dapot simán be lehet tenni egy asztali láncba. A head-fin sokan vannak, akik dappal indítják a hangfalas láncot.
-
hello28
aktív tag
válasz funkmester #103160 üzenetére
Hajtasi???
Hajtasi konkrétan nem értem ..Az mi??
Pont most szóltak a nyelvtani helyesség miatt... -
törölt tag
válasz funkmester #102656 üzenetére
Könnyen lehet, elfelejtettem, hogy nekem Bluos van Így konkrétan a Tidalra nem tudok válaszolni, de tuti lennie kell.
-
Mortel
senior tag
válasz funkmester #101804 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
s4tch
veterán
válasz funkmester #101804 üzenetére
Xrecode csinál belőle bármit, onnantól könnyebb dolgod lesz.
-
Zoliee
senior tag
válasz funkmester #101644 üzenetére
Nem értem.
Audirvana is tud Tidal-t és saját zenét is.
Mi ez a Roon vs saját zene? -
orbano
félisten
válasz funkmester #101045 üzenetére
Szerintem hacsak nem DAC-ot akarsz építeni, teljességgel indifferens a DAC chip típusa és működése. Jó hangja az implementációtól és a minőségi alkatrészektől. De ezzel kapcsolatban komolyabb választ a DAC topikban keress, ott foglalkoznak építéssel is egy páran, hitelesebb választ fogsz kapni.
A vér nem válik VAZZE!™
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #100563 üzenetére
Ez így túlságosan általános kijelentés. Tapasztalatom szerint, egy jól megválasztott, kissé drágább kábel, nagyon sokat tud lökni a biciklin. Nyilván az ár önmagában nem garantál sok mindent, de ha van némi rálátásod a kínálatra, lehet jól választani és biztos lehetsz benne, hogy a drágább jobb lesz. Most nem milliós kábelekről beszélek, hanem jóval (lényegesen) alacsonyabb árú drótokról.
A Beats kifejezetten lehúzós kategória. Aki megveszi, magára vessen.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #100548 üzenetére
Ha nem igényes, nem vesz drága kábelt, sem drága elektronikát. Az igényesség és a "gazdagság" nem jár feltétlenül együtt.
(#100546) orbano Gondolod, megrendeli a 10 milliós kábelt utánvéttel az interneten és várja a kétbalkezes futárt? Aki ilyet tud venni, pont nem sz@rja le, hanem pont hogy fillérb@szó, ezért van rá pénze. Tucatnyi példát tudnék rá mondani.
"csak a zene van"
-
-
denesdr
addikt
válasz funkmester #100517 üzenetére
Indulj el egy úton...
-
bkercso
nagyúr
válasz funkmester #99535 üzenetére
Egyenletesebben tölti meg a szobát, kevésbé függ a mélyek mennyisége a hallgatási pozíciótól.
tranceplanet: Jól beszél a csávó, van is tapasztalata, de szakmailag nudli.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
tranceplanet
addikt
válasz funkmester #99535 üzenetére
[link] Egy subot használtam, kettőhöz nem volt szerencsém. A videót érdemes megnézni.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
törölt tag
válasz funkmester #98705 üzenetére
Nem tudom, merre laksz, szivesen látlak egy hifis napra a közeljövőben. (én Borsodi vagyok).
-
funkmester
aktív tag
válasz funkmester #98278 üzenetére
nem shenzen penonaudio, bocsi
-
törölt tag
válasz funkmester #98064 üzenetére
Magnum Mf-Pm 160, opamp cserélve, tuningolva (angol darab). Nuprime HD AVA USB-DAC-ja foobarral használva. Chord Silver Usb kábel, IC Wireworld Platinum Micro, Kondo KSL2, hf kábel Taralabs bi-wire Prism2 (dobozon belül is), tápkábelek Taralabs Prismből gyártva, hf doboz Canton GLE 490.2 Scan Speak magassugárzóval, Jantzen alkatrészek a váltón, paneltelenitve. A többi apróságot nem sorolom.
stellaz: A hifizés nincs túl misztifikálva. Amiről te beszélsz az csak zenehallgatás bármiből, ami jobb a Sokolrádiónál. Legyen mély meg legyen hangos, meg szóljon a kutya nyakörvéről is. A Grande Utopia sem hifi, csak egy eszköz. A Krell, az Uher, a semmi nem HIFI, csak tárgyak, eszközök. A felsorolt rendszerem jobban szól a többmilliósnál, s még nem végeztem az átalakitással, nem hoztam ki belőle mindent, de bármikor búszkén vállalnám a hangját. Amig nem cserélgetted a dugókat a hf kábelen, vagy az IC-n addig nem volt jó rendszered. S én ezen felül vagyok, hosszan mesélhetnék..most pl az rca dugókat akarom kiiktatni, mert a hangjuk azoknak is befolyásol mindent, ahogy a hf kábelen is.
Nem hifizés össze dugdosni mindent mindennel, oszt jóvan. Sokan ezért cserélgetik a rendszerüket, a miről Te beszélsz, az pont ez a jelenség. Lehet gyári cuccokat is használni, de nagyon jó érzékkel kell cserélni, változtatni, hogy jó legyen. S az eredmény úgy lép át mindenen, hogy (szégyenlem, de sokszor van ilyen) könny szökik a szemedbe, vagy elvigyorodsz, hogy jé, ez eddig nem volt... Ez nem misztikum, ezeket az utakat sokan kitaposták, csak a digializálás, a marketingszöveg, az internet miatt a sok netszakértő össze mosta a sok szennyel, amit a sony-technics szintű minihifisták mini tudásukkal árasztanak magukból. Nincs baj, ha nincs igényed jobb minőségben hallgatni zenét, de az igénytelenséged normálisnak, a hifizést pedig felesleges blődségnek beállitani már hiba. Nekem van tapasztalatom, sokaknak van itt, sokaknak tőlem nagyobb van, vagy épp más utakon járunk, de hasonlóan magas szinten épitett rendszert hallgatunk, hallgass meg egy jó rendszert, ami hifisták által is értékelt minőség. Addig csak szájkaratézol
A koncertes dob emlegetésed teljesen fals....de a szabadtéri koncerteknek is megvan egy hangzás világa, amit igyekeznek felvételeken kihangsúlyozni, ez nem a hifisták hibája. De menj be egy MÜPÁ-ba, vagy a legrosszabbnak mondott Kongresszusiba...a hifi rendszer csak megmutatja, hogy mi van a felvételen, a hifista nem készit felvételt. Kevered a szezont a fazonnal -
törölt tag
válasz funkmester #97834 üzenetére
Mivel ma már szinte kizárólag digitális felvételek készülnek, leszoktak a jelölésről. Régebbi kiadványoknál megtalálod a hátsó borítón.
Ahogy már többen is írtuk, a masteringet az utolsó betű jelzi. Ha egy régi analóg felvétel átesik digitális masteringen, attól még nem lesz DDD, maxium AAD, vagy ha eredeti analóg sávonként digitalizálják és újra is keverik, akkor ADD.
-
törölt tag
válasz funkmester #97834 üzenetére
Régen feltüntették a hátsó borítón. Ez az ún.SPARS-kód.
AAD: analóg felvétel, analóg keverés, digitális mastering.
ADD: analóg felvétel, digitális keverés, digitális mastering
DDD: digitális felvétel, digitális keverés, digitális masteringBővebben: https://en.wikipedia.org/wiki/SPARS_code A CD esetében az utolsó mindig D (digitális mastering).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz funkmester #97811 üzenetére
Minden technikát lehet körültekintően, ízlésesen és ízléstelen vaddisznó módjára is használni. Erről nem a technika tehet, hanem a felhasználó.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #97812 üzenetére
A jó analóg film akár/közel 4k felbontásra is képes volt/lehetett... de FHD egészen biztosan "megvolt" neki. Erről még vitatkozunk... Digitalizálással valóban többet ki lehet hozni belőle, mint anno a DVD-ből, ami a 720x576-os felbontásával minden volt, csak nem jó... 1080p-ben egészen másképpen mutattak ugyanezek a régi analóg filmkockák, hiszen a régebbi digitális technika még nem volt képes ekkora felbontásra, a VHS meg maga volt a pokol..
Master szalagra is sokminden "ráfért" ám és anno arról (is) készültek direktben CD kiadványok... már amelyik természetesen. Ezek nagyon szépen tudtak szólni, de a DDD-k már messze nem. Ma nem is találsz mást, mint DDD.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #97798 üzenetére
Tételezzük fel, hogy az "eredeti" felvétel sem volt jó.. Fedett, mélyhiányos, stb stb. Nos, akkor digitalizálással hogyan lesz jobb? Vissza tud hozni bármit az "elveszett hangokból" egy számítógépes program? Szerintem nem.
Amiket én eddig hallotttam (remaster), mindnek volt valami nyűgje az eredeti analóg felvételhez képest. A magam részéről inkább hallgatom a régi megkopott felvételt, mint hogy mesterségesen kreált hangokkal helyettesítsék azt ami esetleg nem is volt a felvételen...
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz funkmester #97798 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy másként szólnak, mint az eredeti kiadvány! A "szebben" és "digitalizált hangzású" nehezen értelmezhető jelzők, de ha definiálni tudod őket, tovább tudunk haladni a beszélgetésben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz funkmester #93428 üzenetére
A felsoroltakon túl pl. Daphile.
-
Mathiask
senior tag
válasz funkmester #93256 üzenetére
Korábban volt itt szó róla. Nekem az a véleményem, hogy amit mond az nyilván az ő ízlését, tapasztalatait tükrözi. Neki ez az összeállítás jön be 300e-ért, nekem lehet más, de egy véleménynek elmegy az övé is. Nem szentírás, nem általános mindenki igényeinek egyformán jó megoldás, ő így költené el, te meg másképp. Lehet erről beszélgetni, szóval te hogy állítanál össze rendszert 300k-ért?
-
z123456789
addikt
válasz funkmester #79655 üzenetére
Ehhez a lánchoz még kell egy lejátszó eszköz is, ha jól sejtem. A NAS csak tárhelyként szolgál, bár van rajta rendszerprogram, ilyenkor csak "butamódban" tárhelyként szolgál.
Kellene még egy médialejátszó, vagy számítógép, amin a lejátszó program van. A telefon/tablet is úgymond csak a távirányító ebben az összetételben a maga kis applikációjával.
Jól írtam? Javítsatok, ha nem.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz funkmester #79655 üzenetére
Nem, nem.
-
Polllen
nagyúr
válasz funkmester #74056 üzenetére
Ez inkább ide való kérdés. Röviden: Függ a lejátszótól. Egy rpi pl jobb nasról, mint az usb-re aggatott hdd. Egy windows pc-nél meg olyan lejátszóprogrammal, ami ram-ból játsza le a zenét, teljesen mindegy.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
MineFox54
őstag
válasz funkmester #65425 üzenetére
Inkább csak wifi szokott lenni, ilyet már linkeltünk korábban. Egyébként meg ez: nem ide illik, és google!
-
MineFox54
őstag
válasz funkmester #65335 üzenetére
Nehéz lett volna?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #65332 üzenetére
Szép estét neked is..
Attól függ, mit szeretnél távirányítani. Foobar-hoz van például.
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz funkmester #54039 üzenetére
Te érthető voltál - csak a kérdés nem.
Ha egy halom független változó van még azon kívül, amit vizsgálni akarsz, akkor hogyan lehetne megtudni, hogy mi a szerepe az általad vizsgálandó tényezőnek? Miért pont a DAC legyen "ugyanaz a nevű"? Mi az, hogy ugyanaz a nevű DAC?... Költői kérdések, ne ezekre válaszolj, hanem fogalmazd meg, hogy mi a kérdés.De megfogalmazom helyetted a feltételezésemet, hogy mit akarhattál kérdezni.
Te ugyebár nem az egybe és különépítés konkrét hatásait akarod vizsgálni, hanem a két módszer elektroszociológiáját. Arra gondoltál, hogy a középkategóriában az összehasonlítási alap egyik csoportjaként létezik a DAC-erősítő készülékeknek egy olyan köre, amelyekbe ugyanaz a DAC van építve, mint amely DAC külön is kapható, és emellé a leghatékonyabban erősítőket választva jutnánk el az összehasonlítási alap másik csoportjához. Nos, a készülékeknek nincs ilyen köre, DAC-típusok nem vándorolnak márkák között - hacsaknem az OEM-DIY-kit-sufnituning noname "márkájú" kínaiak között. Adott márkán belül esetleg megesik, hogy némelyik önálló DAC-jukhoz többé-kevésbé hasonló felépítésű DAC-ot tesznek némelyik DAC-erősítőjükbe. De ez is olyan esetleges, hogy ebből statisztikai következtetéseket levonni lehetetlen.Ha önhatalmúlag kitágítjuk a kérdésedet arra, hogy adott árkategóriában a szerencsésebb hangminőségű megoldásokat inkább a külön DAC-ok és erősítők vagy inkább az egyben DAC-erősítők között találtuk-e meg mostanában, akkor én erre azt gondolom, hogy mindkét módszert alkalmazva meg lehet találni az adott személy számára legjobb hangminőséget nyújtó típusokat, tehát elsősorban azon érdemes elgondolkodni, hogy a felhasználó inkább praktikusabban használható kompakt készüléket szeretne-e vagy inkább rugalmasabban cserélgethető-fejlesztgethető-bütykölgethető külön készülékeket. Egyúttal a külön készülékek terén sokkal nagyobb a választék, mivel a DAC és az erősítő hagyományosan nem egybeillő készüléktípus - bár persze egyre több az ilyen készülék.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
nagyúr
válasz funkmester #54039 üzenetére
Ennek az összehasonlításnak amit kérsz sok értelme nincsen. Konkrét példákat kellene venni.
Középkategória alatt mit értesz? Ha nézem a legolcsóbb és legdrágább dac-ot, akkor a középkategória még lehet több százezer Ft is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 500GB NVMe gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX A1000 32GB DDR5 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- HP OfficeJet Pro 7740 Wide Format A3+ Wi-Fi tintasugaras nyomtató MFP,ajándék patron,számla
- Hibátlan üzleti nyomtatók
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest