Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• alphamooncam

őstag

Hifi kábelezés témában nyilatkoznék.

Mivel nincs gyakorlatilag semmilyen tapasztalatom ezen a területen, ezért kéretik fenntartásokkal kezelni mondandóm, illetve következtetésem.

Alanyok:

-TMP. digitális koax,
    -Supra Trico digitális koax
    -TMP analóg IC.
    -Atlas Element Integra Superior IC.
    -Supra IFF-ISL IC.

IC.-k egy méter hosszúságúak.

Tesztrendszer:

- RPI3.-Digi Allo One IFI IPower táppal,
    - TMP Ant Dac TMP DIY tápkábellel
    - NAD D3020 ( gyári )
    - AT AD900X ( jobb oldali driver mo-i hivatalos szervízben cserélve, egyébként gyári )

TMP Dac. "bejáratós" kb. 25-30 órát ment, ebből 10-et Isotec beégető CD anyagával.

Kábelek "beégetése":

TMP és Supra digitális koax kb.10 és 20 óra
    TMP analóg IC kb. 25-27 óra vegyesen zenével és Isotec égetéssel
    Atlas és Supra IC 1-1 órát ment Isotec CD-vel meghallgatásig.

Hanganyag:

Incredible Music & Recordings - (2012) Volume 4
    -02. Ugly Old Town - Lils Mackintosh.wav
    -09. Fourtysomething - Elenore.wav

Digitális koaxok összehasonlítása időben korábbra esett TMP analóg IC-jével, melyben minden kétséget kizáróan a Suprát találtam jobbnak.

Az analóg IC-k összehallgatását már a Supra koax-szal végeztem.

Itt sincs semmi kétségem a végeredményt illetően, a Supra IFF-ISL egyértelműen zeneibb, részletezőbb volt a másik két kábelnál.

Másik kettőt koszosabbnak, dinamikátlanabbnak éreztem.

Supránál a háttér csendesebb, lecsengések tisztábbak, artikuláltabbak voltak.

Példának okáért a dobseprűt selymesebbnek hallottam, ill. cinnek rézhangja volt, ugyanakkor a nagybőgő húrjai elkülönültek mikor sorra pendítették őket, míg a másik kettőnél egybemosódott ugyanez a játék.

Atlas IC kábelét durvának, szemcsésebbnek éreztem, míg a TMP-t akár el is tudtam volna hallgatni hosszú távon is, ha nem hallgatom meg Suprát.

Eredetileg úgy terveztem, hogy az új Atlas és Supra kábeleket legalább 10-10 órát égetem a teszt előtt, hogy a TMP szintjére hozzam őket, de a belehallgatás végül végleges teszt lett, mert az a véleményem alakult ki, hogy ekkora különbséget sokszáz órás égetéssel sem lehet behozni.

Új hozzászólás Aktív témák