- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
láttatok valamelyik üzletben érdekesebb BF ajánlatokat?
-
MCGaiwer
addikt
akik voltak kint hifi shown idén nem emlékeznek, hogy volt-e vmi kedvezmény kupon/kód a denon márkaboltba?
-
MCGaiwer
addikt
az ilyen komplex műveket nem is nagyon lehet kottából játszani. vagy megtanulja az ember vagy mást játszik, mert olvasni, felfogni, és eljátszani egyszerre már nem nagyon lehet.
Megnéznék valakit aki kottából lenyomja pl Liszttől a magyar rapszódia 2-t...
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz Eugene Roe #93359 üzenetére
sajnos ez így van. Én is pont ezért szemezek egy Spendor Classic 100-al már egy ideje. (ha addig nyerek egy nagyobb összeget akkor meg a Classic 200)
A kérdés persze az, hogy mennyire "gagyibb" a 30-as a 16,5-esnél a te esetedben. -
MCGaiwer
addikt
válasz fehér_ember #93282 üzenetére
én sem vártam a "soromra" sehol. Minden szobában az ajtó előtt álltak az emberek, miközben bent szinte mindenhol volt 1-2 szabad hely, szóval általában simán átverekedtem magam és leültem.
-
MCGaiwer
addikt
válasz fehér_ember #93266 üzenetére
Igen, ez a szoba tényleg pazar volt, bár valóban helyet kellett volna cserélniük az SVS-el, és akkor mindkettő a méretéhez passzoló szobában lett volna.
Nekem második helyen valamiért az Audio Note rendszer tetszett a legjobban AN-E hangfalakkal, amik a maguk egyszerűségében szerintem nagyon jól voltak. Ennek több oka is lehet, talán leginkább mert itt változatos zene szólt, amit a nap végére már jobban élveztem mint a folyamatos harmonikusokat / operát. A Sonus Faber is jó volt, de azokon tényleg csak zenekari koncertek vagy jazz ment.
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok! Van hazai Spendor forgalmazó, vagy bármi ahol meg lehet hallgatni?
-
MCGaiwer
addikt
válasz AMDFan #86593 üzenetére
köszönöm, elgondolkodtam a Genelec-en, aztán rájöttem, hogy ez nem pár, hanem 1db-ra vonatkozó ár. 220-at már sokallok érte, legyen bármennyire is pontos a hangja. Elsősorban munka mellé kellene "háttérzenének", ezért a sok basszus nem olyan fontos, inkább az, hogy hosszú távon is élvezhető legyen a hangja.
-
MCGaiwer
addikt
-
MCGaiwer
addikt
iróasztalra (160 cm széles) szeretnék két hsz-t zenehallgatásra. Aktívra lenne szükségem mert erősítőnek nincs hely. DAC esetleg elférhet, de őszintén nem ragaszkodnék hozzá. A KEF LSX igazán tetszik, de kb ennek a felét szánnám rá...
két opcióban gondolkodok:
vagy két "mezei" aktív pár amit vagy DAC-ra vagy PC-re kötnék.
Tud esetleg vki tanácsot, ötletet adni?
-
MCGaiwer
addikt
válasz fehér_ember #81885 üzenetére
szerintem pár árnyalatnyi árkülönbség biztos van a dsp hátrányára
-
MCGaiwer
addikt
Klipsch RB-81 II-ben cserélnék crossovert (nem gyárira, az elég bénának tűnik). Van esetleg javaslatotok, hol nézzek szét?
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok!
Most vettem észre, hogy eredetileg a HM topikba írtam.
Lényeg: Konyhába keresek vmi egyszerűbb aktív párt, amit már meg szabad venni. Chromecastról vagy BT-ről (ez utóbbi nem feltétel) menne a lejátszás.
Arra kellene, hogy párom tudjunk normális(abb) minőségben zenét hallgatni amikor főz
-
MCGaiwer
addikt
tud vki egy boltot, vagy egy magánszemélyt, akinek budapesten van Klipsch RB-81 II hangfalpárja?
-
MCGaiwer
addikt
válasz RoryBreaker #77806 üzenetére
Egyik hsz egyikbe, másik másikba. Mindkettőt ugyan arra az oldalra kösd, hogy ne a stereot hallgasd. Cd lejátszót nem tudom milyen kimenettel akarod kötni, de válassz olyat, amihez létezik osztó, így egyszerre fog szólni ugyan az a 2 erősítőből. Ha a két banános közül megtaláltad a jobbat, akkor azt újra összehasonlítod a 3.al
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz bodo753 #77789 üzenetére
felcseréltem, ugyan az. (egyébként ez egy üres szoba, közöttem és a két hsz között nincs semmi akadály)
Küldjem vissza garanciában a hangszórót, vagy esetleg van még vmi mód, amivel tesztelhető? mondjuk bemérő mikrofonnal?
#Nemir Ombe: Oké, köszi, akkor járatom pár napig. IsoTek bejárató lemez repeat módban elindítom reggel mikor elmegyek dolgozni, estig meg kikapcsolom
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz krichd1 #77787 üzenetére
a szoba közepén van mindkét hsz, egymástól kb 3 méterre, szembefordítva. Beülök közéjük, és hallom, hogy a jobb erősebb. fogom a csatlakozókat, a jobbét berakom a balba, és fordítva. visszaülök, és még mindig a jobb az erősebb. A kábel meg direktben van befogatva, szóval erősen kétlem, hogy az lenne a hibás.
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #77784 üzenetére
megcseréltem, a bal került a jobb csatlakozóba, és ugyan az. hogyan tudnám ezt biztosan tesztelni, és nem csak a fülemre hagyatkozni?
-
MCGaiwer
addikt
újak még a Klipsch RB-81 II-k, kb 10 óra zene van bennük
Mint korábban is írtam, az egyik hangfal hangosabb, tisztább, talán erősebb is mint a másik (+3-5dB). A mélyközéppel nincs baj, szerintem a tweeterek szólnak másképp. Ez bejáratással kiegyenlítődhet, vagy csere?
(próbáltam felcserélni a kábeleket, a balt átrakni jobbra, de mindig ugyan az a hsz a hangosabb)
-
MCGaiwer
addikt
side-side-front nézet
Lát valaki bármi konstrukciós hibát ezzel az állvánnyal? a méretek itt láthatóak. Fekete dióból készül, és az alsó keresztmerevítőt végül mégsem rakom bele.
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz alphamooncam #77466 üzenetére
nem tudom, hogy az ilyen irányelvbe ütközik-e, ezért a mikéntet nem írom le, de használj külföldi proxyt.
-
-
MCGaiwer
addikt
válasz dgyuri0123 #77334 üzenetére
miért nem? bár nem lehet tudni, kinek mi tetszik, de például én biztos úgy ajánlanék, hogy lehetőleg a kiegyenlített hangkép felé orientálódjon a rendszer, de semmiképpen sem a szélsőségeket tovább erősítve. Pl egy már alapból magasabbra húzó tölcséres hszhez (pl Klipsch) biztosan nem lenne jó ezüst kábel meg olyan erősítő, ami színezi a magasakat, mert akkor már olyan felső tartományt kapna ami mindenkit kikerget a szobából. Ehelyett egy karakteres hszhez inkább egy "laposabb" erősítő és balanced kábel, így a végeredmény közelít a neutrálhoz.
-
MCGaiwer
addikt
válasz krichd1 #76989 üzenetére
FP-S35N-ről esetleg van tapasztalatod, véleményed?
-
MCGaiwer
addikt
válasz Sz.Péter #76921 üzenetére
én csak elméletben bedobom a kérdést:
Ugye azt szoktátok mondani, hogy a legjobb, ha a kábel direktben van beszorítva/csíptetve az erősítőbe.
Ott nincs se forrasztva, se hegesztve.Akkor ha berakunk egy dugót, ami tulajdonképpen felfogható a csíptető meghosszabbításának, majd oda simán "befogatjuk" a kábelt (csavarral), akkor miért lesz az rosszabb, mintha közvetlenül a csíptetőbe rögzítenénk forrasztás nélkül?
(most a kérdés kedvéért próbáljuk meg úgy kezelni, hogy a dug tökéletesen azonos anyagú és szerkezetű, mint a csatlakozó, és köztük a kapcsolat is 100%-os).
-
MCGaiwer
addikt
-
MCGaiwer
addikt
válasz krichd1 #76780 üzenetére
nem tudományos, meg a frekvencia tartomány sem túl széles, de a trendeket figyelve, és a "rendőr elvet" alkalmazva szerintem az látszik, hogy a nem mért frekvenciákon is hasonló eredményt ér el.
egyébként a hangelnyelés lényege a levegő és tömeg megfelelő aránya. Az akusztikai szivacsok is "tömeg" (rugalmas, szivacs anyag) és levegő ötvözetével igyekeznek csökkenteni az áteresztett hangot, és a különleges formájukkal pedig azt, amit nem tudnak elnyelni igyekeznek szétszórni.
Ez a törölközős megoldás rengeteg réteg, tömeggel rendelkező lapból áll, amik között levegő van, így sokkal jobban nyeli el a hangot mint egy olyan anyag, aminek szinte semmi súlya. Mivel lapos a felületük, így szétszórni nem tudják a hangot, de ha eléggé el tudják nyelni, akkor arra nincs is szükség.
Egy próbát szerintem mindenképpen megér. kb 5 darab ezresből meg is van egy keret, ha használt törölközőket tudsz szerezni. (én mondjuk inkább használnék 2-3 törölközőt, köztük hangszigetelő üveggyapottal)
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz python1 #76756 üzenetére
fa keret, bele lapján összevarrt filléres törölköző a legjobb. A felsőre még akár egy nyomtatott textilt is rá tudsz feszíteni, így olyan lesz, mint egy képkeret. Sokkal többet ér 8-10 törölköző mint az akusztikus szivacsok.
(egy bajuk, hogy csak sík felületre lehet felrakni, szóval pl sarkokba nem jók)
-
MCGaiwer
addikt
ha fejhallgatóba szerelek másik, árnyékolt kábelt, akkor ott is a jack oldalon bekötöm az árnyékolást a fejes oldalán meg nem? vagy sehol, esetleg mindenhol be kell kötni?
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
nem kifejezetten a topikhoz tartozik, de tud esetleg vki ajánlani vmi egyszerű, olcsó fejhallgató kábelt? az egyik felét közvetlenül a hangszórókra, a másik felét pedig jackbe kell szerelni. lehetőleg fekete, vagy sötét szürke. ha az ésszerű árba belefér egy olyan, ami nem spagettis, az szuper lenne, de nem feltétel. egy jó 3.5ös jackre is szükségem lenne
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #76430 üzenetére
a jelenet amit a 4 erősítőn hallgattatok.
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #76425 üzenetére
már külföldön se kapni, csak a RB-81 II-t.
És melyikkel milyen volt?
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #76402 üzenetére
ez egy 10 éves RF7, még műanyag tölcsérrel. az újak gumiból vannak, és nem rezegnek így.
-
MCGaiwer
addikt
Vakon ne vegyen senki Klipschet (csak ha tök mindegy neki mit kap, és szereti a narancssárgát), de miért akarja mindenki lebeszélni arról, hogy elmenjen, és meghallgassa, főleg úgy, hogy ezer éves tapasztalat, vagy éppen csak olvasottak alapján van véleménye? Minőségi anyagok, összeszerelés, jó dizájn, és technika jellemzi majdnem mindet. A hangja meg a tölcsér és amerikai ízlés miatt olyan, amilyen. Van, akinek tetszik, másnak nem. ezt meg csak hallgatás után tudja eldönteni.
-
MCGaiwer
addikt
válasz #28752640 #76372 üzenetére
szerintem 90%-a a fórumozóknak nem hallott Klipschet egy jó ideje. Régen megnézett egy klasszikus V klipschet, aztán azóta kőbe van vésve a véleménye. Mozira, TV mellé tökéletes, Zenére meg az újak már szerethetőek, nem olyan kifejezően V karakteresek, mint a régiek. Meg kell hallgatni, aztán eldöntöd, tetszik-e
-
MCGaiwer
addikt
válasz #28752640 #76367 üzenetére
bár itt elég jó a teszt, és ez csak egy 150m, a nagyobbak 160m vagy RB-81 azért combosabb méllyel rendelkezik.
-
MCGaiwer
addikt
válasz krichd1 #76321 üzenetére
az alapproblémával szerintem mindenki tisztában van, a megoldást keressük rá... 300 a keret, abból 130-150 elmegy a két hangfalra, marad 150 kábelre meg erősítő+dacra. Ha kicsit kitolja, akkor tud valamiből kicsit jobbat venni, de feleslegesen ne vegyen 50 formátumot meg 10 stream klienst tudó erősítőt, amikor FLac meg MP3at akar csak lejátszani, meg esetleg YT és Spotifyt hallgatni.
-
MCGaiwer
addikt
Erősítőből szerintem egy [Yamaha R-N500] jó választás lenne. Elég erős, van elég szolgáltatás benne, és egy subot is rá tudsz kötni idővel ha szükségét éreznéd. (filmeknél meg majd biztosan kell is)
Ez mellé meg a maradék pénzből tudsz venni egy pár hangfalat. Ha használt is érdekel, akkor egy jobb közép/felső-közép kategóriásat, ha meg csak új, akkor belépő párt. A használt piacot nem ismerem, onnan biztos tudnak a többiek ajánlani valamit. Az általad nézett Dali, vagy pedig a MA Bronze 2 is jól passzolna hozzá
-
MCGaiwer
addikt
ha TVről akarsz lejátszani akkor nem sok értelme van 300k költeni erre, mert nem fogsz sokkal jobb hangot kapni mint egy 100ks mini hifiből. Vagy olyan erősítő kell, amiben van normális DAC, vagy kell egy külön DAC az erősítő elé. Én azért olyan erősítőt néznék, amin van Sub kimenet, mert míg hangszeres zenékhez nem kell, modern pop/elektronikushoz lehet kevesek lesznek a mélyek a polcos hangszórókon.
a keret egyébként pont rossz helyen van. Kicsit több, mint amiért egy normális belépő rendszert össze lehet rakni, de a középkategória alját meg éppen csak eléri.
-
MCGaiwer
addikt
válasz MasterMark #76290 üzenetére
te láttál már kábel gyártást? vagy hangfalkábel gyártást úgy egyáltalán?
De akkor forgasd, engem nem érdekel -
MCGaiwer
addikt
válasz MasterMark #76287 üzenetére
kétlem, hogy a nem direkt irányított kábeleknél kifejezetten esszel szórakoznának, amikor ráhúzzák a szigetelést.
-
MCGaiwer
addikt
válasz MasterMark #76284 üzenetére
ha nem irányított a kábel szerintem tök felesleges szórakozni vele...
-
MCGaiwer
addikt
válasz MasterMark #76267 üzenetére
azt hogy lehet fordítva bekötni? pirosat feketére vagy mi?
-
MCGaiwer
addikt
válasz earbash #76147 üzenetére
én nem értek ennyire hozzá.
Nézd végig itt az utóbbi két oldalt, meg ezekre adott válaszokat, és biztosan tudsz magadnak választani valamit. Mint mondtam, elektronikus zenéhez nem igazán tudsz mellé lőni semmivel amit ajánlottak. A mélyek nem fogják kidönteni a falakat, ahhoz mindenképpen kell egy sub.
-
MCGaiwer
addikt
válasz earbash #76145 üzenetére
szia,
Nagyon sokan kerestek/nek 200 ezer forintig rendszereket. Az azokra adott ajánlásokat te is megnézheted, elektronikus zene jóformán nem válogat. Ha kevesled a mélyeket, akkor egy subbal lehet rajta segíteni. ezért a pénzért jellemzően használt piacon érdemes szétnézni. Ha csak a mélyekkel van bajod, akkor érdemes lehet az erősítő + subbal kezdeni, de az se ártana, ha leírnád most milyen hangfalaid vannak, hogy tudjuk minek a mélye kevés.
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
-
MCGaiwer
addikt
válasz PrinceHerceg #76059 üzenetére
annyit azért csak nem ront, minden gyári kábelen van dugó.
-
MCGaiwer
addikt
na, megjöttek a Viborg banándugók kínából. Érdemes ónnal befuttatni a kábelvégeket mielőtt berakom, vagy csak simán csavarozzam be őket?
-
MCGaiwer
addikt
soha ne álljatok neki hálózati kábeleket szerelni, ez egy rémesen szar meló...
-
MCGaiwer
addikt
van esetleg vkinek egy linkje egy korrekt zenei tesztanyaghoz? mindenféle kategóriában
-
MCGaiwer
addikt
válasz MCGaiwer #75804 üzenetére
na, hát Kácsánál akciós volt a furutech egyik legjobb tápkábele, ezért vettem belőle 3 métert, amiből egy 2 méteres és egy 1 méteres tápkábelt fogok építeni. Dugóknak Viborgot gondoltam. Így egy kicsit többért, de sokkal jobb kábelt kaptam mint az akciós Isotek.
Sokat tűnődtem a két kábel hosszán (1,5-1,5; 1,2-1,8; 1-2), végül az 2-1 lett. Az AVRnek elégnek kell lennie ennyi kábelnek.
-
MCGaiwer
addikt
két hülye kérdés kábel ügyben:
Érdemes lehet kicserélni a Sub sima fekete tápkábelét egy Isotek Evo3-ra? Ez a csatlakozó való bele egyáltalán?
Ha igen, lehet veszek kettőt, hátha a jövőben lecserélem az erősítőt is olyanra, amibe nincs beleépítve a tápkábel. Egyébként érdemes lehet tápkábelt magamnak építeni?
A másik kérdés, hogy apámnak van egy csodás Onkyo 6.1 rendszere (bocsi, csak a manuálban vannak specifikációk), amitől az istenért sem akar megválni. Kicsit szeretném javítani neki a hangot, és mivel jelenleg ilyen cérna kábellel van bekötve minden, arra gondoltam, vmi olcsóbb kábelt rendelek neki. Pl ilyet. Erről mi a véleményetek? Foglalkozzak vele, vagy ennek a rendszernek úgy is mindegy?
-
MCGaiwer
addikt
válasz blattida #75787 üzenetére
a placebo az ez lenne:
Itt ez a kábel. nagyon jó, márkás kábel, nagyon drága, és sokkal jobb hangot fogsz hallani, ha berakom.
-berak egy sima mezei kábelt
na milyen a hang?
úú, hát sokkal jobb, sokkal több részletet hallok, mint korábban.
Amire meg ti használjátok, az inkább ez:
megvettem ezt a kábelt, amire nagyon sok jót mondtak. drága is volt. biztos nagyon jó lesz.
-berakja a kábelt
úú, hát tényleg igaz, valóban sokkal jobb.
-
MCGaiwer
addikt
válasz liszi70 #75779 üzenetére
mondjuk kicsit hibásan használod a Placebót, mert nem éppen azt jelenti, amire használod.
a placebonál "tudatosan" hiszünk valamiben, majd azt a testünk (akár érzékszervek által, akár máshogy) beigazolja (ékes példa a fájdalomcsillapítás szőlőcukorral), még akkor is, ha az, amiben hiszünk nem valós.
amire te használod, meg inkább csak az önigazolásra való kényszeredet vágyás megjelenése, ami nem tudatos. (tehát képtelen beismerni, hogy kidobott X pénzt valamiért, ezért aztán belehallja azt, amit akar).
Nincs nagy különbség a két jelentés között, de gondoltam jelzem
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz .Szaki. #75647 üzenetére
én pl kezdeném a kábellel. Ennyi év után a jack csatlakozók rendszerint elromlanak, vagy a kábel valahol megtörik. Cseréld fel a két hangszórót, hogy kizárd az erősítő hibáját. ha a felcserélés után is ugyan az a hangszóró rossz, akkor pedig szedd szét, forrassz fel egy kábelt (valahonnan csak akad egy füles, amit nem használsz és a kábelét szét tudod vágni). Ha ezzel a kábellel sem megy, akkor valóban a hangszóró rossz, de erre nem sok esély van, ugyanis ha csak nem szakad el a membrán, nem igazán van bennük bármi, ami elromolhat.
-
MCGaiwer
addikt
Ez a kábel irányítgatást erősen cáfolja a fizika. Atomi szinten tök mindegy, hogy jobbról vagy balról kap extra töltést...
-
MCGaiwer
addikt
Ha már kábel téma: érdemes gyárilag nem árnyékolt kábel árnyékolásával szórakozni?
-
MCGaiwer
addikt
válasz dgyuri0123 #75490 üzenetére
én mindenből egy kicsit hosszabb kábelt vettem (bár ez egyben HM rendszer is):
Frontoknak 3m
Centernek 2m
subnak 5m -
MCGaiwer
addikt
válasz dgyuri0123 #75458 üzenetére
mire gondolsz pontosan?
-
MCGaiwer
addikt
hát nem vagyok biztos abban, hogy ugyan az lesz, mert 20ért adja a srác ilyen csomagban a 4db-ot, 28ért meg a 8at, de ott nincs a képen ilyen csomag. meglátjuk. (amúgy a tiéd lehet 3mm2, ami 1,9mm átmérőben, de az enyém biztosan 3mm átmérőben |lemértem|, tehát kb 7mm2)
szerk:
Ez a 4db-os, ez meg a 8-as. az eladó ugyan az.
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
az AIR Blue vékonyabb mint az én kábelem, mindenesetre megrendeltem ezeket a Viborg csatlakozókat. (remélem ugyan az a modell, mint amit linkeltél) Köszi a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
hát már én sem tudom mi van.
Mindenesetre ezen a videón úgy tűnik, a kábel amit belerak nem túl vastag. (csodás vga minőség btw)
-
MCGaiwer
addikt
válasz MCGaiwer #75414 üzenetére
bár nem kellene 20 darab, de egész jó árban van. Amazonon még olcsóbb.
-
MCGaiwer
addikt
egyszerűen nem lehet normálisan befogatni az oehlbach twin mix one kábeleket az Onkyo erősítőbe, ugyanis a kábel túl vastag, a hely meg nagyon kevés, ezért az erősítő oldalán mindenképpen használnom kell vmi dugót. a legegyszerűbb szerintem banánnal lenne, de akár a villa is működne.
Tudtok vmit minőségi, de ésszerűen árazott dugót ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest