Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Nyomtató topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Mini PC
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
szazbolha #93599 üzenetére
Olvasmányaim alapján... Hogy így van-e vagy sem egyáltalán nem biztos.
EQ.
Hifista világban hozzáférhető EQ-k elvileg, minél nagyobb a beavatkozás, annál jobban elviszik a fázist az optimálistól, ami azt eredményezheti, hogy ugyan megkaphatjuk az áhított frekvenciamenetet, de ezzel együtt ki is öntjük a gyereket a fürdővízzel. Stúdióberendezések, digitális munkaállomások meg nem jellemzőek a nappaliban.
Stúdió.
Nem jártam konkrétan stúdióban.
Leírásokból számomra az derül ki hogy nemigazán hasonlít egy nappali méretére, berendezésére, és élek a gyanúperrel, hogy hallgatási távolság sem.
Olvasmányaim alapján az otthoni stúdióban elvileg a cél a direkt sugárzás, az akusztika kizárása, amennyire lehetséges. Ellenpontként a profi stúdióban gondolom ott a falba épített main.
Otthoni zenehallgatás.
Számítógép előtt, beülve a háromszögbe, tőlem kb. egy méterre lévő hangsugárzókból jövő zene számomra nem olyan élvezetes, mint a másik szobában a több mint két méterre lévő rendszerem hallgatása.
A konklúziót meg meghagyom nektek.
-
szazbolha
addikt
válasz
#10726912 #93597 üzenetére
Kezdek összezavarodni mi is ez a HIFI-zés itt helyi szintén.
Eddig azt gondoltam, hogy a felvétel legpontosabb visszaadása mindenekfelett, hogy a szerzők és készítők szándéka minél jobban megjelenjen és kifejeződjön abban amit hallunk..
Mert ha nem így van, akkor a hifi alsó szegmense vagy a majdnem hifi "hangzása", vagy a populista mély-kedvelő beállítottság miért kerül elutasításra, hisz épp olyan szubjektív hallgatóik számára, mint akik "igazi" HIFI-t hallgatnak az egyenes karakterisztikájú steril studió hangfalakkal szemben.
Három világ, de melyik az igazi?
.
De hamár itt tartunk vegyük elő a hangszín szabályozást.
Ez sokkal egyértelműbb belenyúlás a rendszerbe, mint az erősítők és hangfalak párosítása cserélgetése, vagy a más karakterisztikájú kábelek használata egy bizonyos cél érdekében.
.
Történt az eset, hogy hifista eladó rákérdezett hogy ugye "hifi-sznob" módra nem használok hangszín szabályozást. Mondom nem.... és mint a 320BEE esete is mutatja, még az előfokot is lekapcsolnám róla egy kicsit tisztább hangért, bár nem tartom magam hifistának főleg nem audiophilnek.
Naaszongya ez az általam tisztelt véleményű ember, hogy próbáljam csak ki, mert előbb fogok eredményt elérni, mint az erősítők cserélgetésével.
.
Nehezemre nem esett, mert évekig keverőpulttal játszadoztam a múlt évezredben, ment is a potik tekergetése/tologatása rendesen, bár azt tudtuk, hogy amikor bejön a közönség minden megváltozik, lehet újra finomítani.
Na szóval... a fischer erősítőn van hangszínszabályozó, sőt vágási pontok beállítása, és valóban tudtam olyan hangszínt kikeverni ami közel állt ahhoz amit szeretnék (pl. mély 200Hz-től lefele 2-3 db-vel vágva volt)
Akkor ez már nem hifi?
Ha az erősítő vagy hangfal karakterisztikája módosítja színezi a végeredményt akkor az lehet HIFI, ha egy másik erre a célra készült eszköz (EQ) teszi ezt a láncban akkor nem?
Ha a studió hangfal steril akkor az nem hifi? Fura ez, nem? -
törölt tag
válasz
Dare2Live #93594 üzenetére
Ha van egy fantasztikus dobozpárod, ami olyan fantasztikus, hogy olyan nincs is, és eldöntötted, mit veszel, teszel, akkor miért irtál a fórumba? Tudtad egyébként hogy a HIFI dobozok távolról sem pluszminusz lineárisak? Stúdiót akarsz üzemeltetni, vagy hifizni, ez itt a kérdés...esetleg szórakoztató zeneforrást üzemeltetni profi szinten? Csupa kérdés az élet, az ittléted is az... ne várj onnan megerősitést a felelseges pénzkidobáshoz, ahol ezzel nem értenek egyet. Vegyél szubbot, hallgasd a fantasztikus pro dobozokat, amik szögegyenes vonalzósik hangú csodák, és szeresd a mélynyomós hangokat annak ellenére, hogy sokan ezzel nem értenek egyet. Ezen sorokban semmi ellenségeskedés nincs, max egy kis figyelem felhivás, hogy a HIFI nem az, amit Te akarsz össze rakni, s itt sokan HIFIT raknak össze. Ami nem sikvizderékszög prostúdiókat hordoz magában. Attól sokkal többet, de arra a világra nem vagy kiváncsi a jelek szerint. Sok boldog órát a szubbos rendszered hallgatásához
-
fehér_ember
addikt
válasz
- "Nagyon nagyon mások a pro studio cuccok főleg Genelec mint a hifi ami szinez"
- 1 árva szub is felvetődött.
- És az az írás. Bár ilyeneket már nem szokásom sokkal tovább olvasni annál a pontnál, mint amikor már ordít "hogy fingja sincs arról, amiről kinyilatkoztat". Úgyhogy hiába is próbáltam erőt venni magamon már az első mondat után is; a bakelites résznél végleg kiestem.Akik ennyire el vannak tévedve; azokért megmentősereget is totál felesleges útnak indítani.
-
törölt tag
válasz
Van egy steril dobozod, mi ebben a rendkívüli? Korházszaga is van?
Egyébként sokfelől lehet nézni azt a kérdést, hogy hogyan kell szólni. Neked ezek szerint a felvétel a szent, pedig…Egyébként, ha idemásolod a teljes mondatot, mindjárt nem kellet volna megírni a hsz-d jó részét. Erre az egyre reagálnék csak konkrétan. "Nagyon nagyon mások a pro studio cuccok főleg Genelec mint a hifi ami szinez, "emel, csal". " Erre azért mérget ne vegyél, ti. nem csak belépő szint van.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#01758976 #93590 üzenetére
"Senki sem írta, hogy a konkrét doboz emel, vagy csal, bár én ezt a 48 hz-t nagyon nem hinném"
Ez így egymás után elég szép.
Pro studió cucc amit ráírnak az van. Ha szfvári lennél mondanám gyere el halgasd meg, BPn tuti van pár helyen. Nagyon nagyon mások a pro studio cuccok főleg Genelec mint a hifi ami szinez, "emel, csal".
És nincs semmilyen zenére hangolva. Nézz rá a görbéjére brutál egyenes +-2dB. Ez nem hifi. Ha akarnám persze biztos meg lehet EQzni, de nem kiemelést akarok hanem lejjebb menni egy 10Hzt. Az 90% elég.SUBon is filózok még de 8040hez 7360A az ajánlott. Ahoz egyrészt kell az AES/EBU ami "nem olcsó"... másrészt 19Hz tud -6dBvel... Ami 99% teljesen felesleges meg ha nem akkor hiába nem hangos társasáházban lakom és brutál.
Mindkettőt meghallgatom és a héten 99% eldöntöm.Végére tényleg annyit mondanék, hogy ha lehet hallgass meg egy 8050/8350et, 8351, 8361et... és ha lehet 2.1el is pl egy 7370el. Elsőre simán lehet nem fog tetszeni. Azt adja ami a felvételen van. Szokatlan lesz.
És kösz a segítséget 90% szerintem sincs értelme 38hz alá menni 90% a 8350lesz.
-
törölt tag
válasz
#10726912 #93592 üzenetére
Ha hifit akarnál össze rakni: Mission 752-753, Primare 22 vagy Puccini erősitő, vagy Mission Cyrus2 vagy 3. , én mellétenném a Roksan Caspiant is, szeretném a szellős, mélytelen csodáit, , Pro Jet DAC, Taralabs prism és Vector kábelek, mélynyomót felejtsd el, forrásnak egy laptop USB kimeneten, és DSD, FLAC minőség. Ez lenne egy közép szintű hifi, de ezen a megszokott zenéid meg a jútúb nagyon sehogyse fognak szólni. Cserébe, ami jól szól, azt akarnád hallgatni, akkor mis, ha nem dübdüb.
-
törölt tag
válasz
Kollger85 #93578 üzenetére
Hangdobozokban a Magnat Vector 77. Mélynyomóban a Magnat SubA30. Erősitőt Denont vagy Marantzot keress, amik aktiv mély jel kimenettel rendelkeznek. DAC Pro-Jet, vagy Fiio. Kábelek: A CAT7 a barátod, de kereshetsz Audio Quest type4 kábelt, nagyon jó ár érték arány.
Mindezt a hallgatni kivánt zenédhez igazitottam. A Vector helyett nagyon sok doboz jó lenne, a Vector és a Magnatok általában kiszolgálnák az igényedet, persze sok doboz van akár ilyen áron is sokkal jobb minőspégben,. de neked arra nem lesz szükséged. Ha túl jó dobozt veszel, akkor egy végeláthatatlan folyamatban fogsz bolyongani, mert a rendszered egyik elemének jósága megmutatja a többi eszközöd hibáját. Keress Magnatot, jó ár-érték arány az általad hallgatott stilusodhoz. Esetleg kereshetsz még JBL-t is, az se vakllana szégyent. -
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #93588 üzenetére
Senki sem írta, hogy a konkrét doboz emel, vagy csal, bár én ezt a 48 hz-t nagyon nem hinném, de ez az én előítéletem, bár dobtam el azokból mostanában elég sokat. A zenéidhez inkább mély energia kell, legalább is nekem mindenképp, lüktessen a véremben a mély. Nem lehet, hogy neked is inkább ez hiányzik, ebből a zenei stílusból? Mély hangot tud a dobozod, elhiszem, de mérete miatt energiák átadására alkalmatlan. Ezt írja alá a te jellemzésed is, semleges, dinamikus, gondolom gyors is. Nem is erre a zenére van hangolva, egy szónak is száz a vége sub vagy semmi. esetleg álló
-
szazbolha
addikt
válasz
Kollger85 #93578 üzenetére
Én csak a meghallgatásra reagálnék.
Jelenleg használt cuccokból kínálati piac van. A legtöbb tulaj hajlandó a saját lakásában bemutatni, meghallgatásra fogadni a vevőt. Leginkább azok akik nagyobbra váltottak és nehezen szabadulnak a régi cucctól.
Néha kínos helyzetek, néha jófejek az eladók. Sok idő, sok benzin.
.
De... a probléma ott kezdődik, hogy adott erősítő-hangfal párosok másként viselkednek, azaz úgy járhatsz mint én.
Meghallgatsz egy hangfalat véletlenül és azt mondod ez de jó... kell nekem. És otthon a saját erősítőddel már nem olyan csodálatos.
Nyilván nem csak az erősítő-hangfal párosítása számít, hanem a rendszer többi eleme is. Sőt! továbbra is fenntartom, hogy a "meghallgató szoba" akusztikai jellemzői is sokat számítanak.Vagyis.... nagyon nem mindegy, hogy a megvásárolt hangfalat és magamat a legkedvezőbb pozícióba helyezem el zene hallgatás céljából, vagy praktikusan a "helyükre" vannak tolva a dolgok, ahogy a mindennapokban használjuk a szobát, nappalit. Persze, ha van hely és elfogadó feleség a megfelelő környezet kialakítására, akkor ez nem gond.
-
Dare2Live
félisten
válasz
AMDFan #93583 üzenetére
Nincsenek kiemelés problémáim, nem is írtam ilyet. Sajnos a 8040B "szépen elfogy" 48Hz alatt. Ez a bajom.
Hamár: Hallással, kis sonarworks segítséggel a 2db 8040 nagyjából be van löve szobához. Persze kb lehetetlen úgy bekalibrálni ahogy azt GEMes Genelecekkel lehet ami még egy elcseszett szobával is csodát tesz. [link]
Félreértés ne essék nem akarom a GENELECet dicsőíteni.
De azt adja ami a fevételben van az nem kétség. (és ez Genelecnél nem azt jelenti, hogy csak studióra jó.) Nem szinez sehol. Olyan lapos a freki görbe, hogy +-2dB, vagy ONEnél +-1.5dB. A mély meg elsőre sokkolóan feszes, a dinamika egyszerűen brutál. Úgy fog szólni a felvétel ahogy az a felvételen van. Aki nem szokta és a nagy átlag gyerekkorában még mindig bakelitet halgatott csöves erősítővel über"meleg" hangzással vagy esetleg kazettáról jellemzően nem túlságosan passzoló erősítő + passzív hangfalon annak fura lehet szörnyű lesz. De nekem ez bejön. És olyat mondani rá, hogy kiemel, meg nem tudja ami rá van írva. Na ne.
Ide vág ez az írás, szerintem érdemes elolvasni. [link]A másik átka a dolognak, hogy míg más neves gyártó drága hangfal+erősítőjénél nem tudtam észrevenni a 320KB MP3 meg a lossless/SACD különbségét és ennek megvan a kényelmes oldala addig Genelecen azonnal el kezd vmi zavarni. Megnézem a gépet és jéé MP3ban is megvolt és a keresés azt dobta ki először nem a lossless/SACDot.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #93571 üzenetére
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #93576 üzenetére
???
-
AMDFan
addikt
válasz
Dare2Live #93582 üzenetére
"Genelec pro studio cucc. Ez nem BW, Dali.... hogy ráírják, hogy ± 2 dB 48 Hz - 20 kHz és nem tudja, meg itt kiemel meg ott..."
Ezek free airben mért értékek. Nagy valószínűséggel a szobaakusztikád okozza azokat a kiemeléseket, nem a hangfalak. Ezt érdemes akusztikai panelekkel rendbetenni amennyire lehet, és a végén rásegíteni egy kis DSP-vel. -
Dare2Live
félisten
válasz
#01758976 #93577 üzenetére
Vszeg az a 10hz elég lenne akkor...
Hamár:
Genelec pro studio cucc. Ez nem BW, Dali.... hogy ráírják, hogy ± 2 dB 48 Hz - 20 kHz és nem tudja, meg itt kiemel meg ott..."kiemel ötvennél"
Nézz rá a freki görbére. Nem sok ilyen laposat lehet találni.
[link]Ráadásul egy one meg nagyon jól/könnyen kalibrálható adott studióra vagy akár szobára. És +-1.5dBvel tudják ami rá van írva. Egy 8361 a 36hz-20khzt. [link]
-
IamTheDog
tag
Sziasztok,
melyik hálózati lejátszó tud Tidal, esetleg Spotify gapeless playbacket? Mert a Chromecast Audio csak a Google Play Musicnál tudja ezt, még a YT Musicnál sem. Ja, és nyilván nem opció, hogy a telefonról streameljem a zenét, azt max távirányítóként használnám, szóval az eszköz oldalon kéne ezt tudnia.
-
Kollger85
újonc
Sziasztok Gergő vagyok.
Régóta foglalkoztat egy hi-fi (alsó közép kategória) rendszer kiépítését így (lelkes amatőrként) hozzátok fordulnék tanácsért, mik azok a komponensek amikre vadászhatnék. Elsősorban használt dolgok érdekelnének árban talán elérhetőbbek. Időm van. Hajlandó vagyok sokat várni egy jó lehetőség felbukkanására. 50-55 nm közötti helységről lenne szó és jellemzően modernebb (elektronikus, rap, r&b...) zenéket hallgatnék. Számomra eléggé fontos a basszus így mindenképp gondolok egy aktív mélyre is, valamint hogy ha kell szedje le a födémet :) Főként digitális fájlokat halgatnék (FLAC vagy épp spotify)
A keretem:
Hangfalra: 100-120 eHUF
Erősítőre: 100 körül (DAC-el 150-160)
DAC(ha az erősítő nem képes): 40-50
Mély: 50-60
Kábelekről nem sok fogalmam van de azokra is szánnék persze.
Természetesen amennyiben akkora az ugrás minőségben hajlandó lennék megfizetni.
Mivel használt dolgokról van szó nem tudom a meghallgatás mennyire lehetséges, talán a fő komponens kiválasztása után könnyebb lenne. Hangfal terén mostanában nagyon felkeltette a figyelmemet a KLIPSCH (R620F, RF82, de ebbe az árkategóriába találtam MAGNAT monitor supreme 1002, Dali Zensor 5, Canton-okat)Előre is köszönöm a segíségeteket
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #93575 üzenetére
A dobozod 10 liter körül van szemre, nem csoda, hogy kevesled a mélyeket. A mély alapok elektro/techno vonalon is 40-50 Hz körül vannak. Ha egy ekkora doboz 50 körül tud, az már nagy szó szerintem. Azt gondolom ezen nem segít, ha 8050 vagy 8350 dobozt is veszel, még úgy is gondolom ezt, hogy a dobozaid gyártóját sem ismerem. Ilyen pici dobozoknak nem lehet mélyük, max azt az érzetet tudják kelteni, mintha lenne, kiemel ötvennél etc. Ha nem szeretnél álló dobozt, akkor sub.
Bolha: Node 2, Node 2I hálózati lejátszó D/A val. Powernode 2, Powernode 2I háló, D/A, erősítő egyben. Ha ezekre majd ráolvasol az lesz a jellemző, hogy jóval jobbnak tartják majd az I változatot, picit jobb is, de áráért az I betű nélküli változatok is rendben vannak. -
Dare2Live
félisten
Olyan kérdésem lenne, hogy elektro/techno esetén ahol tényleg van mély milyen mélyre kéne lemennie a hangfalnak?
----
Jelenleg két Genelec 8040Bm van. Nagyon meg vagyok velük elégedve, de elektronál lent elfogynak. Spec szerint ± 2 dBt tudnak 48 Hz - 20 kHz közt és 41 Hznál fogy el ott -6dB. Jól érezhető, hogy az AH-D7200 nem fogy el 48hznél.Ahogy látom két lehetőségem van.
Veszek egy 7050C SUBot, ami ~24Hznál fogy el. (Tippre olyan 28dBig tudhatja a ± 2 dBt)
Veszek egy 8050/8350et. Ami - 2 dB 38 Hzig, és 32Hznál fogy el.
Sztereora azt hiszem sokkal jobb lenne két 8050. Ha viszont kell a tényleg mély mert elektrohoz kell oda lehet jobban járnék a 2db 8040+7050Cvel. Nem tudom... Pöppet tanácstalan vagyok. -
Grekooo
csendes tag
Sziasztok!
Egy 25 nm-es amerikai konyhás nappaliba keresek sztereó erősítőt és álló hangfal párt általános célú zene hallgatásra, amit szeretnél a TV-vel csatlakoztatni. Fontos lenne a wifi és bluetooth Spotifyhoz, youtube-hoz.
Én ezt néztem ki újból: YAMAHA R-N303D + yamaha ns-f51, de érdekel a használt is.
Ti mit ajánlotok? -
Panthera
őstag
válasz
dgyuri0123 #93526 üzenetére
Köszönöm a tippet! Egyenlőre szerintem maradok az amp keresésnél, ezzel kapcsolatban legalább tudom mit akarok. Azt hiszem. :)
-
törölt tag
válasz
johnywalker #93571 üzenetére
Még nem tudom,majd holnap kiderül.
-
törölt tag
válasz
szazbolha #93558 üzenetére
Nem szeretem a komoly zenét, de ezek a Dánok nagyon jók!
Én a Musiccast-ot itt az üzletemben ( Cukrászda ) tudom jól kihasználni.
A számítógép mindig be van kapcsolva,és arról küldöm a forrást.
Van egy TEAC 980-as erősítőm, amibe az Aux-ba van dugva a Cromecast Audió.
Az erősítőnek van egy jó tulajdonsága,hogy A és B zónákon különböző hangforrásokat,különböző hangerőn lehet hallgatni. Ez nagyon jó,hiszen a teraszon nagyobb hangerő kell,mint a teremben.
De ha akarom,itt bennt szól a rádió,kinnt meg valami zene a NET-ről. -
törölt tag
válasz
#92251648 #93564 üzenetére
Kihúzok mindent mindenhonnan. (net,koax,hálózat,kamerarendszer,stb.)
Még a cirkót is kihúzom!
Rákötöm a hangfalakat,majd egyesével dugok bele jeleket.
Ha nem történik semmi,elkezdem visszadugdosni a konektorba a készülékeket,és amelyiknél jön a medve,ott a baj.
Így gondoltad?
Egyébként két ugyanolyan készülékem van, és az egyik csinálja, a másik nem.
De majd most egymás mellé teszem,ugyanoda őket,és így próbálom majd. Holnap megcsinálom.
Ne tűnj el!Köszi
-
funkmester
aktív tag
integralt erositoben lenyegeben mit integralnak? elo es vegerosito?
-
törölt tag
válasz
#46129152 #93554 üzenetére
Hello! Tápellátás gond lesz, de nem hinném, hogy kábel. Köss ki mindent, semmi ne érintkezzen egymással és az erősítővel, aztán egyesével kezdd el összedugni a rendszered elemeit! Amikor megjön a medve, akkor kell körülnézni, hogy mi változott. Az esetek többségében a lakásba bejövő koax csücsülő 100 V körüli lopakodó feszültség csinálja, egy pár száz forintos leválasztó trafóval elhárítható a hiba. Ha nem ez a gond, akkor a földeléseket kell megnézni.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #93559 üzenetére
-
szazbolha
addikt
válasz
dgyuri0123 #93557 üzenetére
OK, általában hétvégén van időm, remélem sikerül megszerezni próbára és lecserélem ezt a sokaknak nem tetsző yamahát, ha érzem hogy van különbség.
-
szazbolha
addikt
válasz
#46129152 #93539 üzenetére
Ez a felvétel meg van Tidal-on is a dánoktól, tényleg jó. Középtájt még a kasztanyetta hangja is tisztán kihallik.
.
Szóval ez a Spotify meg Tidal nagyon jó.... olyan szempontból, hogy nem kell töltögessek, azonnal meg tudom hallgatni ha valami érdekel.
Ez a musiccast-os dolog is egy jópofa dolog. Zenét a dolgozószobámban hallgatok, de ha vennék a nappaliba egy házimozit, akkor oda is ki lehetne portolni. Mondjuk erre ritkán van lehetőség a nyüzsgés miatt, de a funkció megléte tetszene... meg akkor a gyerekek is azon nyomhatnák, nem ilyen egybeszabott JBL bt hangszórokon. -
törölt tag
válasz
#92251648 #93548 üzenetére
Szia, de jó hogy itt vagy fapaci!
Régebbi HM erősítőm ( TEAC AV-H550) ha csak a hangfal van rákötve, nincs semmi probléma, de amint valamilyen jelkábelt bedugok, legyen az analóg,koax,optikai, egyből lesz egy alapbúgása. Bárhova is kapcsolom a bemenetválasztót. Lehet ez tápkábel hiba?
Köszi -
szazbolha
addikt
válasz
dgyuri0123 #93551 üzenetére
Ez jó hír. Budapesten melyik boltot keressem? Ha nem publikus, írok PM-et.
.
Legközelebb az octogon van, de ott nem lettünk túl jó barátok az első találkozásnál. -
Dave™
nagyúr
válasz
johnywalker #93546 üzenetére
Van jó pár olyan gép, amin nincs USB-A, csak USB-C Macbook Pro, vagy egyes ultrabookok pl.) Az ő esete nem pont ez, de elviekben semmi akadálya nem kellene hogy legyen egy USB-C - USB-B kábelnek, csak arra kell figyelni, hogy 2.0-ás szabványú legyen a csatlakozója, mert az USB3.0 B csatolója más kialakítású.
-
törölt tag
-
Geza26
senior tag
Sziasztok!
Harman Kardon HK 640 jó társa lehet egy Fayne Audio F301 hangfalpárnak?
Köszönöm!
-
szazbolha
addikt
válasz
dgyuri0123 #93526 üzenetére
Ezt a Bluesound Node 2i -t nem lehetne kölcsönözni valahonnan 1 napra?
Fizetnék is érte.
.
Persze ha nem hallok ki szignifikáns különbséget a yamaha lejátszóhoz képest a 320BEE erősítővel, akkor még mindig az lesz a helyzet, hogy a hangfal miatt van.
Vagy a kábelek miatt.
Vagy nem jó a flac....
,
Más:
Már legalább 4 Pink Floyd WALL lemezt letöltöttem flac-ban és mind olyan mint az enyém 2010-ből. Kezdek attól tartani, hogy az audiophil meghallgatáson egy remastered példány volt, azért szólt "szebben". Olyat meg nem hallgatok. -
törölt tag
válasz
salesman #93542 üzenetére
Hát valószínű az lesz.
Igazából a minőség miatt is raktam fel a Youtubos videót.
De mostanában ez is a kedvencem:
https://www.youtube.com/watch?v=FNiFy3NndK4&list=WL&index=4 -
szazbolha
addikt
válasz
dgyuri0123 #93520 üzenetére
Nem jutott eszembe, mert amikor a végfok bemenetet használtam akkor nekem tetsző hangzást kaptam.
Senkit nem akartam megbántani, nem azt írtam, hogy a 320BEE rossz lenne, hanem azt, hogy hallható különbség van ha kihagyjuk az előfokot.
Előfokkal nem tetszik, nélküle meg igen.
Lehet hogy a rendszer többi eleme full gagyi, de a különbség így is hallható. -
nLali
őstag
válasz
johnywalker #93537 üzenetére
Felénk "nyomtatókábel" a beceneve az usb-s tó usb-b kábelnek.
-
törölt tag
válasz
salesman #93538 üzenetére
Hiába szép, ha most bosszantó hibája van.
Ez egy régi kép, azóta van már több komponens is az 500 reference sorozatból.
Olyan szépek! (na persze jók is)
Mert egyébként tökéletesen működik.
Jelenleg egy Mission V60 polcsugárzóval.
Tudom sokaknak ez kevés( bár ez "hifiről álltalánosságban" topic ),
de konkrétan majd behu.....m,mikor hallgattam rajta ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=enuOArEfqGo&list=RDX-jdl9hcCeg&index=3
El akartam adni a Mission Volare szettet,de így a v60 biztos marad.
Ezzel a hibával meg majd csak találok valamit. -
nLali
őstag
válasz
johnywalker #93533 üzenetére
Á, nem vagyok eltekeredve.
A DAComon ilyen usb csatlakozó van. A lapos gépen ( MiiX520) van usb-a, illetve usb-c.
Az usb-c-t szeretném kipróbálni, van-e hallható különbség. -
törölt tag
válasz
salesman #93530 üzenetére
Ezeken túl vagyok.
Szinte minden este bekapcsolom.
A hálószobában használom, a tévé (is) van rákötve.
Akár hányszor ki-be kapcsolom,mindig ezt csinálja.
A tv-ből HDMI-ARC-on jön ki a hang,és egy ARC-DAC keresztül AUX megy az erősítőbe.
Ha a bemenetválasztót kapcsolgatom,semmi pattogás vagy sercegés nem hallatszik. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Panthera #93522 üzenetére
Veszel egy (ilyet) amihez "csak" egy
jobberősítő kell és mehet a hálózatos vagy lokális lejátszás, valamint internetes tartalmak is. Én ugyan még nem hallottam, de aki szerint kiváló hangú cucc, annak a szavában megbízom. Ha most és kb. ennyiért akarnék új egybecuccot' venni, lehet hogy nem találnék komoly alrernatívát helyette. -
djlolo
tag
Sziasztok!
Hangfalkabelt szeretnek cserelni. Az egyik kb 3,5 m,a masik 2 m lenne. Johet igy vagy feltetlenul legyenek egyfoma hosszuak?
Egy hi-fi asztal kabel elterelojebe behelyezett 2-3 tapkabel,adatkabel(RCA-USB) esetleg hangfalkabel is mennyire befolyasolhatja a hangminoseget? -
törölt tag
válasz
Panthera #93522 üzenetére
Működhet az egybeerősitő-DAC-és akár lejátszó is, gyakoribb az erősitő-DAC páros, de ár-érték arányra gondolva , ha csak nüansznyival jobb a külön rendszer, akkor is annyival lesz rosszabb az egybecucc. Nálam nagy különbségek vannak vezeték cserék miatt, biztositék kiiktatás miatt, csatlakozónál a gyári megoldás tuningolása miatt, mindez csak a végfoknál, minden össze adódik, ezért is óckodok az egybekészüléktől, értem, hogy az is lehet jó, de azt fejleszteni, gyengébb eszközt kicserélni jobbra nem lehet, az olyan.
Pl megveszel egy PM6005-öst, mert DAC is van, annak DAC-ja biztosan van olyan jó, mint az NA6005 DAC-ja?Ha fejleszteni akarsz, s meghallgatsz egy Pro-Jet DAC-ot, akkor a Marantz DAC-os erősitője szól olyan szépen majd annyiért, amennyiért megvetted, mint egy szimpla, DAC mentes sztereó erősitő ugyanannyiért? Értem, hogy spórolni kell, de minden évben jöhet 50-80 ezer valahonnan, s eért érdemes eleve JOBB minőségű, drágább cuccot venni több darabból össze rakva...doboz és erősitő, ez már szól bármiről, aztán majd lesz DAC, mehet laptopról, amig nincs egy hálózati....nem kéne ragaszkodni a mindent egyszerre kevésből, mert egy-két év múlva, ha akad megint egy kis pénz, nem tudsz továbblépni, mert szinte mindent cserélhetsz...
Én betudom a rendszerem érzékenységének a hallható HDD alapzajt, anélkül teljes csönd van. Gondolnám, hogy az egybeépitettek is tudnak teljes csöndben dolgozni, sok visszajelzés szerint tudnak (a hallott Audiolabs is csöndben volt, alapzaj mentes), de a rendszerépitést inkább külön darabokból csinálnám-csinálom. -
Panthera
őstag
válasz
#10726912 #93487 üzenetére
Külső hdd hang? Ne is mondd!
A napokban azon húztam fel magam, hogy bármilyen analóg forrásból hallgattam volna zenét, az AVR egyik bemenetén (tudom, AVR...), búgó háttérzaj jelent meg használat közben. Emiatt elkezdtem cserélgetni az IC kábeleket is, először a koax SPDIF csere után szűnt meg a hiba. Gondoltam rendben, de ahogy visszaraktam mindent a helyére, ismét elkezdte, így végül a DVD lejátszó kiiktatása lett a megoldás. (Azóta kiderült, hogy asztali PC még rosszabb.) De nem értem, hogy miért van hurok. A TV és az AVR optikai kábellel, a TV és a DVD HDMI-n keresztül csatlakozik (azért így, mert az AVR-en nincs HDMI). Ha közvetlen csak az AVR volt bedugva a hálózati aljzatba (tehát semmi elosztó), a koax már elég volt a jelenség kialakulásához.
Utána azt is megfigyeltem (bár eddig is tisztában voltam vele), hogy digitális források esetén ugyanúgy megvan egy alapzaj (sistergés). Nyilván ez nem normál használat, mert nagyon feltekerem a hangerőt és a forrás jele alacsony. Ez a konstans sistergés akkor is jelen van, ha megállítom a lejátszást (vagyis nem fogható a gyenge mp3-ra, flac-ra, stb.) Ez az AVR rossz erősítéséből következik gondolom, de egy magasabb kategóriában is kell ezzel számolni?
Szóval kicsit elbizonytalanodtam, hogy jó lesz nekem egy DAC-os erősítő. Ahogy dgyuri0123 is írta, egy egyszerű modern külső DAC-al könnyen le lehet körözni egy jobb amp-ot is.
-
nLali
őstag
Segítsetek kérlek. Hol lehet Mo-n USB-C nyomtató kábelt venni? "USB-C to USB-B"
Szerk: AQUA áruházban van, de ránézésre is nagyon gagyi. -
törölt tag
válasz
szazbolha #93507 üzenetére
Vegyél minőségibb előfokot, az AVX-en találsz.Audio Analogue pl, vagy Audiolabs, de
Tuningold meg a végfokot a betáp oldal erősitőn belüli vezetékeinek kicserélésével, hangoldalon vezeték cserékkel (én kiiktattam a hangoldali védelmet is, de ezt csak saját felelősségre). [link] , [link]
Másik megoldás, hogy megtuningolod az előfokot. Bontsd le, nézd meg a vezetékeket, cseréld ki jó minőségűre (biztositék kiiktatás itt is csak saját felelősségre).
A hathatós segitséghez ilyenkor jól jöhet számunkra infó, hogy mi Számodra az etalon, mi volt, amit hallgattál (kábelek, készülékek, minden fontos). -
sinci01
aktív tag
válasz
#20584850 #93509 üzenetére
Akkor lehet elengedem ezt a CD projektet. Csak kíváncsiságból vágtam volna bele, hogy szól egy régi Pioneer CD a mai modern media lejátszókhoz képest. Sztereózásra is egy régi Denon erősítőt (PMA-860) vettem, mert a házimozi erősítő a nyomában sincs a régi nagy vasaknak. Esetleg egy új DAC?
-
törölt tag
Teac H-500, bekapcsolásnál,csak az egyik oldal szól.
Bemenetválasztót átkapcsolom,majd vissza, akkor szól mind a két oldal. Nem kattan semmilyen relé.
Ki-be kapcsolás után ugyanez a helyzet.
Valaki találkozott ilyennel? -
-
törölt tag
válasz
levenduli #93489 üzenetére
Bele is lehet nézni,hogy mi van benne milyen minőségben lett konvertálva.
Pl 1 Spek. [link]
sinci01
Szerintem ez a CD vonal már nem igazán járható út.
Kifutott technikailag olcsón már nem nagyon lehet beszerezni szinte bárhonnét.
[link] Verbatim CD-R 700MB | 52x Ezt még meg is kellene írni egy jó íróval. -
szazbolha
addikt
És van újabb kérdésem.
Van itt nálam egy NAD 320BEE, nem túl fényesen muzsikál a hangfalammal, de ha a hálózati lejátszó (N303D) kimentét a NAD "Main" bemenetére kötöm, azaz kihagyom a NAD előfokot meg a hangszín szabályozót, akkor igen szépen megszólal, majdnem úgy ahogy szeretném.A probléma: Így nincs hangerő szabályozás. (néha kicsit hangos, meg na....)
1. milyen eszköz lenne amely a megtalált szép hangzást nem rontja el, ha a lejátszó meg a végfok közé teszem és szabályozza a jelszintet/hangerőt
2. Milyen lejátszó az amely a kimeneti jelét tudja szabályozni? -
szazbolha
addikt
Köszönöm mindenkinek a flac válaszokat. Megnéztem a saját fájlomat: 2010-es
A LossLess Audio Checker 2.0.7 szerint "CLEAN"
A vlc ezt mondja:Most keresem a még tisztább verziót.....
-
levenduli
csendes tag
válasz
johnywalker #93502 üzenetére
A MID.kód kiolvasása után mi történik az rejtély.
Vagy csak egyszerűen jó minőségű albumaim vannak. -
levenduli
csendes tag
válasz
johnywalker #93499 üzenetére
Yamaha CD-S 700 lejátszóm van szerintem gyári cd-re van optimalizálva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- sziku69: Szólánc.
- Nyomtató topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Apple watch Series 6 44mm cellular + extrák!
- Újszerű Samsung Galaxy Watch 7 40mm LTE ( esim ) , üzletből, Garancia
- Samsung Galaxy Buds 3 Ezüst! Bontatlanul garanciával!
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest