Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
fehér_ember #89828 üzenetére
Én nem értem ezt a sercegés dolgot. Nálam miért nem serceg? Persze... akadhat sercegés, sz@r Jugoszláv. indiai, Szovjet, Csehszlovák, Bulgár stb. vagy agyonstrapált lemezről, de a megkímélt akár 30-40 éves lemezeim akkor miért nem sercegnek? Előfordulhat ritkán egy-egy apróbb "pattanás", de ez sem állandó és nem is zavaró mértékű. Soha nem mosattam az új lemezeimet és soha nem hívtam sámánt egy-egy lemezhallgatás alkalmával, csak letörlöm bársony párnával és esetleg a tűt is megtisztítom egy "közönséges" mókusszőr ecsettel és ennyi, de ezt sem minden alkalommal, csak ha úgy látom, hogy van valami lerakódás a tűn. Na, én meg így lemezezek 4 évtizede...
Az a gyanúm, a használt lemezek java része "széthajtott" lehet, amit megevett évtizedek alatt egy vagy több rossz/nehéz hangszedő, emiatt serceg folyamatosan.
A hanglemez "kopik", minden lejátszáskor, de ezt tudod, gondolom. Ehhez szorosan hozzátartozik, ha rossz minőségű tűvel és rosszul beállított lemezjátszóval tekerték szerencsétlen bakelitet, akkor szét is koptatták. Én használt lemez vásárlásakor mindig felrakatom a "helyi" lemezjátszóra és belehallgatok több tételbe is, hogy halljam, van-e valami komolyabb baja a lemeznek. Igaz, a legtöbb helyen nem túl acélos pörgetők vannak, de azért egy "felemésztett" lemez pattogását/sercegését elég jól ki lehet szűrni ott helyben. Onnan pedig nem veszek semmit, ahol nincs egy próba lemezjátszó, mert onnan kezdve az Orosz rulett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest