- Amazon Kindle
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz
fererencz89 #116799 üzenetére
Csipogó (magas): Tonsil GDWK 11/100
Csühögő (mélyközép): Tonsil GDN 13/40/2[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
-
Helló!
Klipsch hangfalakat megérné esetleg ausztriából vagy a németektől hozni? Tavaly szeptemberben 500 ezer ft volt egy pár hangfal amit kinéztem, jelenleg ugynez 830 ezer ft, ami közel 70 %-os drágulás. Ez mondjuk nem tudom hogy jött ki nekik. Amit nézegetek yamaha erősítő, decemberben volt 300 ezer, most 380 ezer.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Vanos
aktív tag
válasz
VoidXs #116796 üzenetére
Igen. Egy nagyobb rendelés része lesz, ennyit nekem megér.
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Vanos #116795 üzenetére
Biztos el szeretnél költeni méterenként 2000 forintot, amikor ugyanazt a kábelt megkapod hatodáron is, pl. PD Connex? Én ezt használom XLR-re, bőven elég bármilyen célra.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Vanos
aktív tag
Sziasztok!
Egy Jack - RCA kábelt szeretnék legyártani magamnak amit a sztereo rendszeremben DAC - Erősítő között használnék. 2db kábel maradt fenn a rostán: Canare L-2T2S szimmetrikus mikrofon kábel illetve a Canare GS-6 aszimmetrikus gitárkábel. Mivel Jack - RCA csatikat kötnék össze, a GS-6 talán a logikusabb választás. Vélemény, esetleg tapasztalat a két kábellel kapcsolatban?
(Készítek egy XLR - XLR kábelt is, itt a Canare L-4E6S a befutó).
Köszi!HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
fererencz89
őstag
Napi aztakutyafáját:
Totem Staff dobozokban gyárilag Tonsil (Tesla, lengyel) motorok vannak.Nem szotkam hibázni.
-
nLali
őstag
válasz
Mathiask #116790 üzenetére
Vannak olyan hálózati szűrők, amik tartalmaznak dc blokkolót is, de ettől szerintem nem kisebb a kivehető teljesítmény.
Kisebb és nagyobb teljesítményhez más blokkolókat építenek. ATL audiónál van az egész egyszerű 1 dugaljas kiviteltől a 30Amperesig többféle.
Vásárlás előtt is publikusak a kapcs.rajzaik egy része.[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
Mathiask
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy egy DC blocker számít-e egy erősítőnek?
Gondolok itt arra, hogy esetleg korlátozza-e valamilyen formában a pillanatnyi felvehető teljesítményt? Vagy esetleg ez függ a kialakításától, mert úgy látom többféle is kapható? -
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #116784 üzenetére
Bírom az ilyeneket nagyon
-
Gino20
őstag
válasz
tranceplanet #116787 üzenetére
Volt egy AVX-en is, ahol az imént meg is köttetett a biznic (ha az eladónak is jó, holnap át is veszem) szóval tényleg megérkeztem
És már azt is tudom, hogy az igényeim miatt számomra ez a legjobb megoldás. Tényleg vakon vagyok sztereó témában és tényleg azt gondoltam, hogy valami kis tangent szerű cucc + HDMI-vel kiegészítve biztos létezik 100 környékén, de sajnos nem így van.
Köszönöm az infókat
(Persze remélem a pici helyiségben a dialógus is rendben lesz. Teszteket olvasva - nézve bíztatónak tűnik a dolog, de majd kiderül)
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz
tranceplanet #116785 üzenetére
Köszönöm a linkeket
, de ha ugye klipsch, akkor ezeknél találtam jobb opciót a "klipsch the fives" esetén USA-ból postával, vámmal ~260-ért (HDMI-ARC/CEC támogatással) [link] vagy renewed [link] ~245-ért
.
Ugyan így vettem a HM-hez a Klipsch CDT-5650 C II-ket, vagyis jóval itthoni ár alatt és kb ~2 hét alatt meg is kaptam azokat -
denesdr
addikt
válasz
fererencz89 #116776 üzenetére
Boldog Új Évet!
Igen, az RT60 az utózengés.Valójában akkor a legpontosabb, ha a mérési hangnyomás legalább 60dB-lel a szobai zajszint felett van és a mikrofonnak is van legalább 60dB jel/zaj aránya. Ezek nélkül csak saccolni tud a REW, de általában ez is elég szokott lenni, hogy látszódjon a tendencia.
-
fererencz89
őstag
válasz
denesdr #116774 üzenetére
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Köszi, hogy foglalkoztál vele!
RT60, azt kell néznem? Itt én csak 8kHz-ig látom a grafikont kirajzolva.
BIGi75 talán ilyesmiről mondott valamit, hogy talán nem megfelelően mérte, mert 60dB-t kellene essen a hangerő, vagy mi a szösz, de nem mentünk bele. Passz...Nem szotkam hibázni.
-
Gino20
őstag
válasz
tranceplanet #116772 üzenetére
Én Házimozizok kemény 2-3 éve, de attól még az ottani kompetencia is alap
Dirac-ot megtanultam helyesen használni és a kapott eredmény pazar, de az a lánc is egyszerű (TV / AVR / médialejátszó).
Sztereóban meg abszolút vakon tapogatódzom, így ez miatt + egyéb kompetenciák hiányában lehet megválaszoltad a kérdésem, sajnos nem tudom
Szóval ha mondjuk egy kis tangent kapna egy HDMI extractor kütyüt, akkor működne a CEC, vagyis bekapcsolna a TV-vel együtt a tangent és elég lenne csak a TV távját használni hangerő szabályozáshoz vagy ehhez dedikáltan HDMI csatlakozós erőstő vagy HDMI-s aktív hangfal szükséges?[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz
fererencz89 #116760 üzenetére
Nézegettem kicsit a mérési eredményeket, a torzítás nem rossz, viszont az utózengés magas (0,5 - 0,7s), ráadásul nem is egyenletes az eloszlása, a magasak irányába csökken az érték (10khz körül már jó, ~0,3s), ami szerintem simán okozhatja a magashang imbalanszot amit írtál.
-
Ha már szóba került a hdmi extractor.
Apple TV-ből megy hdmi kábelen minden a tv-be,onnan a hang az aktív Kanto-ba optikai kábelen (zenére a héten jön a WIIM Mini).
Beleszólhat a tv a hangba (digitális jelbe),vagy pont ugyanazt a jelet kapom mintha egy Apple TV -> extractortból kapná a hangfal dac-ja szintén a digitális jelet optikain?Nézegettem már a Bluesound Node-ját,annak van hdmi arc bemenete,ott a saját dacja oldana meg mindent és analóg menne a Kanto-ra a hang,de az ára “kissé” hajmeresztő és akkor finoman fogalmaztam.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Gino20 #116770 üzenetére
"Én valami ilyesmi pici erősítőre gondoltam [TANGENT] csak HDMI csatlakozóval, de ezek szerint nem létezik ilyen 100-120 környékén
"
Sajnos nincs ilyen, már fentebb is írtam. Egy használt Arcam AVR-t lősz akkor, ott nem ér csalódás. Én az AVR készülékekhez nem értek, én sztereóban utazom. A házimozi topikban biztos tudnak ajánlani jó hangú mozivasat neked.
Az extractor kütyütől nem kell félni, ha értelmesen meg van építve. Ahogyan felettem is írták, ha csak digitálisan megy tovább a jel és csak transzport van akkor a külső DAC fogja feldolgozni az audio információt. Amit én írtam példát, ott mondjuk pont beleszól a hangba, mivel RCA összeköttetés van a két eszköz között. Estleg egy ilyet is bevállalhatsz: [link] [link]
------------------------------------------------------
#116771nLali
Igen érthető, ez esetben transport volt az extractor, a DAC intézte a többi dolgot. Akkor te is tehetsz ajánlást Gino20 fórumtársnak.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
nLali
őstag
válasz
tranceplanet #116769 üzenetére
Én itteni ajánlásra ehhez hasonló e-arc-os extractort használok, teljes megelégedéssel. (külön daccal sokkal jobb hangja van, mintha analóg RCA-val kötném az erősítőre.)
Bérelhető reklámfelület
-
Gino20
őstag
válasz
Dißnäëß #116768 üzenetére
Nem terv szinten van dialógus kiemelés
. Az csak akkor jönne esetleg szóba, ha a pici szobában hiányolnám a párbeszédek érthetőségét.
A nappaliban egy Arcam AVR390-et használok 5.1.2 rendszerben, és mivel kegyetlenül meg vagyok vele elégedve moziban és zenén is, így ha ez lenne az irány, akkor maradnék a márkánál egy régebbi pl Arcam AVR 400/450-el, de ezek kint is ~500 EUR vagyis rögtön ~200e Ft-nál járnék.#116769tranceplanet: Köszi az infót
. Én ezektől az extractor-októl félek, persze lehet alaptalanul
. Azt látom, hogy optikából ezen keresztül tovább tudnék menni HDMI-vel a TV-re és gondolom működne az ARC, de mondjuk a CEC is működne?
Én valami ilyesmi pici erősítőre gondoltam [TANGENT] csak HDMI csatlakozóval, de ezek szerint nem létezik ilyen 100-120 környékén
-
tranceplanet
addikt
válasz
Gino20 #116767 üzenetére
OK, így már értem a Klipsch dolgot. Ilyen árfekvésben nincsen, amúgy is a HDMI bemenet sztereó erősítőn inkább a magas árfekvésű erősítőkön van. Egy AVR lenne még megoldás, de ott szép hanggal megint húzós árban. Lenne még SMSL DAC HDMI bemenettel, de ehhez is erősítő kell még és húzós lenne a végösszeg, szóval nem éri meg!
Amúgy van egy elvetemült megoldásom és nem is húzós árban:
HDMI Audio Extractor - [link]
+
Minőségi D osztály - Aiyima A07 - [link] [link] [link]
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Gino20 #116766 üzenetére
Ha amúgyis van ilyen dialógus-kiegészítés tervben, én eleve AVR-el indulnék. Valami hülye urban legend az, hogy ezek nem tudnak zenélni, ha meg filmre váltasz, ott a közép is legalább. És van HDMI ARC-od (eARC-od akár). A kinézett Klipsch-ek könnyen hajthatók a 93dB érzékenységgel, simán elviszi nem csak sztereóban, de több csatornán is élvezetesen egy nem legalja AVR.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Gino20
őstag
válasz
tranceplanet #116765 üzenetére
Köszi, ezt még nem láttam
. Audio pro a26-ot néztem még. Inkább film, de zene is lenne.
Amúgy nappaliban klipsch Rp szett van egy arcam avr-el. Én személy szerint nagyon szeretem a hangját, így ha nem létezik 100 körül pici sztereó erősítő hdmi-vel, akkor szerintem marad az előbb írt klipsch the fives -
Gino20
őstag
válasz
Dißnäëß #116764 üzenetére
Ez gyakorlatilag egy hálószoba és részben dolgozó is lesz, így alapvetően tv-ről filmezésre és tv-ről spotify-on egy kis zenére lenne, szóval ha van rá lehetőség, akkor szeretném megkapni a CEC nyújtotta kényelmet. Persze ha ebben az árkategóriában nincs rá lehetőség, úgy azt elfogadom.
A másik opció egy klipsch the fives (persze nem itthon üzletből horror áron, hanem használtan vagy amazonrol 200-250 környékén).
Az RP400 és erősítő szimpatikusabb lenne, ha pl esetleg nem lenne elég mondjuk a dialógus, akkor aprénként tudom fejleszteni, kapna egy AVR-t plusz centert, de persze nem ez lenne a cél csak legalább a lehetőség megvan -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Kis szobába szeretnék egy kis rendszert és ehhez nézegetem a lehetőségeket.
Az egyik opció Klipsch RP-400M dobozok. Ehhez létezik olyan kis sztereó erősítő, ami HDMI ARC csatlakozóval is rendelkezik mondjuk ~100e Ft környékén?
Pl Denon DRA-800H látom HDMI-s, de ~300e Ft-ot nem költenék el erre.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Igen, az átlaghoz sincs impulzusválasz, az is a kivételek közé tartozik. Ahhoz viszont lehet, ha kézzel csinálod.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
denesdr
addikt
válasz
Igen ez az, megvan, köszi neked is!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
denesdr #116757 üzenetére
V5.19? Az még lehet az oka, hogy csak olyan mérésből lehet számolni, amihez van impulzusválasz. Ha csak egy TXT fájlt töltöttél be, vagy RTA-ból exportáltad a görbét, azt nem fogod tudni tovább elemezni, mert az SPL minden információja.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kutyek
senior tag
Szia, inkább a gitáros topikban próbálkozz, ott részletes választ kapsz (ill. viszontkérdéseket):
-
denesdr
addikt
válasz
fererencz89 #116751 üzenetére
Szerintem ezek azért elég jó átvitelek, nincs komolyabb kiemelés és jónak tűnik a spektrum balansz is. Persze vannak beszakadások a mélysávban, de nem vészesek szerintem (általában a beszakadások amúgyis kevésbé feltűnőek/zavaróak, mint a kiemelések). Ez alapján azt mondanám, hogy a felvételek különbségeit hallod, amikor kevesled vagy épp sokallod a magasakat.
Többiek, akárki: csak frekiátvitelt látok a llinkelt méréseken, torzítást, utózengést stb nem, ez REW verzió miatt lehet?
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz
orbano #116748 üzenetére
Még a nappali is fog kicsit változni. Azt a falat, ahol a rencer van, deszkával akarom borítani. 2-3cm párnafán, deszkák között 1-2cm rés. Nem tudom, ez jelent-e majd valamit... Akár még bútor is cserélődhet, így a mozgatáshoz is nagyobb terem lehet majd.
Most csak egy képet szerettem volna a szobáról, hogy miből főzök, mennyire döng, csörög, visszhangzik. Meg hogy a dobozokkal érdemes-e tovább haladnom, vagy mást kell néznem. (pl amikor felvételeket jellemeztem, hogy neha sok a magas, néha kevésnek érzem, valaki azt mondta, valami nincs rendben a dobozaimmal). A mérésekből ezeket mennyire lehet látni?
Nem szotkam hibázni.
-
orbano
félisten
válasz
Mathiask #116749 üzenetére
A basszusnak mindegy meddig ér a teteje. 3kHz-től felfele már nem megy semmi a hátsó fal irányába. Ráadásul a jobb oldalt lévő parapetfal limitál, az ilyen magas, hülyén nézne ki, ha ez más magasságú lenne.
Airrock HD 50mm van benne, ez azt hiszem 70kg/m3.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz
fererencz89 #116745 üzenetére
Meg lehet ezt oldani szerintem szépen [kép]
Nekem speciel ez meglepően sokat hozott mélyben.A vér nem válik VAZZE!™
-
BIGi75
senior tag
válasz
fererencz89 #116745 üzenetére
Ezen a szinten egy miki elkerülhetetlen.
A beszakadás sztem inkább akkor lenne fülbetűnő, ha hallgatnád nélküle a rendszert és aztán újra beszakadással. Akkor már valószinűleg hiányoznának apró részletek. De nem túl széles, így kevésbé feltünő. -
fererencz89
őstag
válasz
orbano #116744 üzenetére
Köszi a felajánlást!
Gyapot meg szivacs is van. Saját miki még nincs. Meg nem is lenne egészséges látvány szempontjából megpakolni a falat. Mást fogok kitalálni. Egyébként ez a látszólag durva beszakadás annyira nem fülbetűnő, mint a kiemelések más helyen ülve.
Fura. REW szoba-szimulációval szórakoztam, beállítottam a mostani felállást, hát, hasonló beszakadás van, de teljesen más helyen, 112 helyett 139Hz. De, a program szerint 5-10cm-rel hátrébb ülve kb megszűnik a beszakadás.Nem szotkam hibázni.
-
orbano
félisten
válasz
fererencz89 #116738 üzenetére
Mivel van három felületed ami közel van egymáshoz, a tologatással sokat tudsz játszani.
1-2 héten belül tudok amúgy kölcsönözni kőzetgyapotot vetexbe csomagolva, ha esetleg szeretnél vele kísérletezni.A vér nem válik VAZZE!™
-
perempe
veterán
válasz
tranceplanet #116135 üzenetére
AIYIMA D05-ről írták, hogy normális táppal jó. Elmondható hasonló Fosi DA2120C-ről?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Nem feltétlenül. Ha a visszaverő felület fázist fordít ("akusztikailag rugalmas"), már nem negyed távolsággal, hanem féllel kell számolni, bonyolult ez a képlet. Ehelyett egyszerűen a tologatást érdemes kipróbálni, könnyebb, mint a görbével tökölni.
-
BIGi75
senior tag
válasz
A hátsó falat a doboz előlapjától mérted?
-
fererencz89
őstag
-
BIGi75
senior tag
válasz
orbano #116732 üzenetére
Hát ha SBIR, akkor azt ki lehet számolni is nem?
112Hz van behalva. 112Hz hullámhossza 340/112=3.036m. 1/4 hullámra levő visszaverődési felület okoz kioltást, tehát 76cm-re van vmi, ami a 112Hz nagy részét visszaveri. Ez valószinűleg a hangfal mögötti fal. Ez a matek így jó? -
VoidXs
Topikgazda
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
btraven #116728 üzenetére
Mi volt abban a karácsonyi sütiben? Ha komoly választ vársz, az MTA-n vagy BME-n van EEG hasonló célokra, de csípőből el fognak hajtani teljesen jogosan, hogy baromság a kábelesdid, és az idejük ennél sokkal többet ér.
-
btraven
őstag
válasz
VoidXs #116725 üzenetére
Gondolom SZTK-ból kidobnak ha EEG vagy MRI vizsgálatot kérek erre a "becsap az agyam hogyan is szól" szól dologra. Akkor marad a magánklinika. Fizeted ezeknek a vizsgálatoknak a díját? Vagy csak osztogatod a "jó" tanácsokat?
Egy fokkal már előrébb léptél a szélhámoskodásban.
Mert eddig csak az emberek idejét raboltad a semmire se jó vaktesztjeiddel. De most már látom a pénzüket is. -
bunddog
tag
Új, sajnálatos jelenség áll fent és bár ez nem hm topic a műszaki mivolta miatt talán ideférhet.
Adott egy alig használt Marantz SR7010, ami mostanában (pár hetet) nem volt használva. Kb. 10 perc után kikapcsol és 0.5 sec-es villogást tol a standby led ami a manual szerint azt jelenti hogy a végfok védelem bekapcsol és ezért kapcsol ki. Sajnos totel-hez nem tudtam már idén elvinni nyilván az lesz amint nyitnak de létezhet hogy bármilyen végfok nyűgje lett úgy hogy használva sem volt?
-
VoidXs
Topikgazda
-
BIGi75
senior tag
válasz
fererencz89 #116717 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy milyen összefüggés lehet a 50 és a112 Hz-es beszakadás és az ugyanitt jelentkező torzítási csúcs között, illetve hogy ezek a szoba/elhelyezés eredménye vagy vmi más okozhatja (én erre nem tudtam választ adni). A többi nagyjából EQ-val szépen korrigálható lenne, de ennek gondolatával ugye még csak barátkozunk...
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
fererencz89 #116717 üzenetére
Az 50-es nem probléma, az bőven korrigálható terület, de a 110-es már egy kis utánajárást igényel. Közeltéri mérésen látszik, hogy a doboz vagy a szoba okozza-e.
[ Szerkesztve ]
-
MAKE ANY SPEAKER WIRELESS! - XVIVE U3 REVIEW
Vélemények?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
fererencz89
őstag
Sziasztok!
BIGi75 fórumtárs látogatott meg, a mikrofonja társaságában. Méregetett kicsit. Hálás köszönet, egy kedves fórumtagot ismertem meg!
Remélem, ez bővülni fog másokkal is!
Nekem még kicsit kínai ez, majd Ő is fog róla írni. Kezdésnek megosztom a mérési fájlokat: [link]
Szoba 4,7*4,05*2,8m.
Dobozok az oldalsó faltól ~1m-re, nekem szembe faltól ~0,5m.
Én a hátsó faltól ~1,3m.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
BIGi75 #116708 üzenetére
Igazából a The Fat Rat kegyetlen jó rajta. [link] Szép magyarosan: b@*zó.
Alja, közepe, teteje, mindene és csak csavarja neki az ember és tol, tol, jön vele, semmi torzítás. Ezt szeretem nagyon ebben a fejesben, a potit el tudom tekerni félállásig (nemhogy koccanásig) és már fáj. Tisztán fáj, nem torzítva. Szóval kegyetlenül jól hajtható, tiszta, fasza amúgy.
Ez mindig igazolja számomra azt a nagy egységet, hogy a mélyek 10x erősebbek legyenek a közepeknél, azok pedig 10x erősebbek a magasaknál és akkor rendesen is küldhető a cucc, ha úgy akarja az ember. Amúgy meg túl hamar elkezdődik a mélynél a compression szinte kivétel nélkül az összes szobain..
Nyilván finomkodni is kiváló
csak abból volt sok mostanság.. elég a parfüm, beleszagolunk a kávéba most, jön a Szilveszter amúgyis
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #116712 üzenetére
A párnája jó, kellemes. A fejbúbomat nyomja középen.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #116710 üzenetére
A hangja ok, EQ már 95% érzetre. Néha piszkálom és rájövök, jobb a korábbi beállítás mégiscsak, mert ugye a fül-agy szubjektivitását félreviszi simán a mindenféle zene eltérô masteringje, nincs egy stabil talaj. De jó ez így, mert tekintettel arra, h erôsen mindenevô vagyok, minden szóljon inkább ötalásan, mint csak egy szûkebb réteg csillagosötösen.
A kényelme szokós. Azaz annak hiánya.
Meg a nehéz kábele, ami nonstop legurul az asztalról az ölembe. Ha nem a nagytrafós DIY csövibe dugnám, kb. elrántaná az asztalról néha. Cellux rulz ...
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Sziasztok. Nem direkten hifi, de asszem itt értetek a legjobban hozzá.
Adott egy 25m2-es szoba nagy belmagassággal. Van egy Behringer U-PHORIA UMC404HD audiointerfacem, amivel elektromos gitárt kötök össze laptoppal.
Milyen hangfalat kellene vennem, hogy ezzel is összetudjam kötni, meg laptopról is hallgathassak zenét bluetoothal? Először amíg ez az audio interface dolog nem jutott eszembe, hogy ilyenem is van, addig tetszett, amit Edifier S2000MK III 2.0 aktív hangfalpár, amit ajánlott valaki. De ahogy olvastam utána csak zavar lett a fejemben. Mert olyat is olvastam, hogy jobb lenne, ha lenne mélyláda kimenete, ha szeretnék később szép mélyeket vehessek hozzá majd egyet. Meg eleve nem értem ezt az aktív hangfal vs audiointerface dolgot. Most ez így jó lenne, csak esetleg egy másik típus mélyláda kimenettel, vagy inkább erősítő kellene és passzív hangfalak. Meg az, hogy van egy hangkártya a Behringerben azt érdemes zenehallgatáshoz is használni valahogy? (azt már ide sem veszem, hogyha szerkesztgetek zenét akkor jó lenne e inkább studio monitor, mert az én szintemen az nem lényeg szerintem)Ha bármilyen támpontotok van, hogy ne csináljak hülyeséget, nagyon hálás vagyok
we all deserve a bit of luck.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bunddog #116703 üzenetére
Asszimmetrikus váltás, .. Ennyit jelent, amikor az adatlapon leírják, hogy "12dB/oct", mert ennek csak az egyik fele az, a másik csak 6dB és mindez az 1. keresztezési frekin - egyelőre. Itt a szimmetrikushoz képest 1 párhuzamos tekerccsel kevesebbek vagyunk és ha ez a közép indítása lesz 6dB-s (lágy) meredekséggel, nem csoda, hogy a mélyeket jobban látja rajta az ember, kisebb a csillapítása 350Hz-től lefele balra elnézve. (A hiányzó párh. tekercset a soros kondi mögé, különben csatt lesz, DC zárlat).
A magas váltására 18dB-t ír, ezt kiadja a 3. tekercs és a 2 kondi hozzá, legalábbis alkatrész mennyiség szempontból. Feltéve, ha azok a nyákon hozzá tartoznak "huzalozás" szempontból is.
Van itt még 2 ellenállás, kétlem, hogy RLC vagy Zobel tartozékai, annyira nem gondosak a gyártók. Szerintem L-Pad a magasra, azaz impedanciakorrigált érzékenység-csökkentés. De akár a középre is lehet alkalmazva, fene se tudja. (Inkább a magasra talán, egyrészt a közepek mélyre vannak engedve -> nagyobb ellenállás kéne, másrészt a mélyek 4 Ohm-ba sorba érzékenységet nyertek, ergo helyből egy kontra a közép-csillapításhoz).
Az első+másodrendű mélyközép ill. harmadrendű középmagas váltások egyik meglévő receptre sem illeszkednek, tehát sem Csebisev-et, sem Butterworth-öt, sem Linkwitz-Riley-t, sem Besselt nem adnak ki, hanem tökegyedi. Ami szintén működhet, csak ezen nagyok egyikéhez azért érdemes ragaszkodni gyakran, mert ezek mindegyike optimalizált "valamire". Egyik a vonalzóegyenes amplitúdóra, másik a csoportfutási időkre, harmadik a teljesítményválaszra, negyedik meg csak ott van a tankönyvekben, de el van b*va (Csebisev)
. Illetve szoktam ragaszkodni a másodrendűhöz (180° fázisforgatás miatt könnyű a polaritáscserével játszva trükközni, így fordított polaritású magassal (2-út) vagy középpel (3-út) elhanyagolhatóvá szelídül a sugárzott nyaláb lekonyulása, 90° elsőrendűt vagy 270° harmadrendűt nem közelítesz a nullához se fázisban, se semmiben, az úgy maradt olyannak, ráadásul az elsőfokú lassan fordul széles tartományban és polaritástól függően +/- 15˚-ot bólint vagy emel a vetített nyalábon). Régen a Butterworth nagy divat volt, mostanában sokan Linkwitz-Riley-znek, meg pár nagyról tudom (pl. a Vienna Acoustics) hogy Bessel-eznek. Nálam is Bessel lesz a következő. Így szép a világ, ha színes.
Amúgy nem gáz váltó sztem, de a mélyközép váltás hiányzó tekercsét pótolni érdemes, a magasak meg hát nem tudom, nekem kellemes, ha picikét több van, a Magnat ilyen téren szolídan bánik a dolgokkal, legalábbis a 802-esen eléggé.. de itt jó, hogy egy gyengébb csillapítással azon lehet emelni picit, ha olyanja van az embernek. Ez már tök ízlés kérdése. Meg amúgy az egész, ahogy van.
Látok itt amúgy egy marék bipolár elko-t, a magas előtti két soros kondit lehet kicserélném fólia típusúra, a mélyek és közepek előttiknek mindegy (max élettartamban érdemes ott is - vállalható határokon belül - cserélni őket, a 68uF-ot lehet nem rakosgatnám ki oldalanként 1-1 marék fóliával, de lehet elvetemültködni, ha olyanja van az embernek).
Véleményem szerint vannak annyira jók ezek a dobozok amúgy, és a hangszórókészletük is, hogy szignifikánsat lehet ugrani velük aktívra átszerelve, mert csatlakozót lehet nagyon szépen igényesen még plusszba tenni a seggükre, a visszaalakítás (gyári váltó bele) megoldható és a hang nem változik, egy ízléses külön kis dobozba pedig mindegyik mögött elfér mondjuk egy-egy ilyen. A két kütyü ára nem lenne arányban azzal, amit hajtanak, de maradjunk az elméletnél, dobna rajta az aktív váltás flexibilitása és agyonkonfigurálhatósága, mindennemű passzív, alapvetően nemkívánatos elemtől megkímélve az egészet. Ez mondjuk nem csak ezekre a Magnatokra igazak, hanem lényegében 1-2 M HUF-ig a létező összes álló háromutas boltira
, csak a sokkal drágábbaknál indokoltabbnak érzi az ember ezek használatát, pedig az aktív váltás kb. hiperűrugrás minden passzívhoz képest. A passzív "előnye" többnyire a kényelmében rejlik és a gazdáik ragaszkodása a DAC+erősítő külön, komponensenkénti felállásához. Megérteni én megértem amúgy és ritka az az építő, vagy hifista, aki ki nem próbált útra lép és azt mondja, kidob az ablakon két ilyen integrált DAC+amp egységre mondjuk fél misit úgy, hogy a hangszórói feleannyiba kerültek a boltból (vagy használtan). Szóval .... inkább csak érdekességképp hoztam. Tekintsd annak, hogy eljátszottam a gondolattal
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
válasz
denesdr #116700 üzenetére
Igen, ilyet a Nubertnél is láttam, wireless hangfalak coax SPDIF összekötéssel wired módban mennek. Nyilván a variálható / multichannel / hm rendszerek elemei tipikusan digitálisan is autonómak, saját DSP/DAC/multiamp. Wireless időszinkron OK, de hogy SPDIF-en implementálnának időszinkront, azt kétlem. Gondolom, itt a rendszer oldalról a küldés kellően pontosan szinkronizált (tehát az egyes SPDIF output csatornák jele egyszerre megy ki), a fogadó oldali interfészek meg elég jók, oszt jó lesz onnan már astinkronba' is. De ez engem is érdekelne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest