- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
válasz fehér_ember #115897 üzenetére
Alapvetően nekem sincs bajom a magasakkal. Zenétől függ, nálam többnyire kellemes, "izgalmas". De ha belegondolok, néha hallgattam elektronikás zenét is, esetenként tényleg szögelt a fejembe a magas. Tegnap meg már nekem is fájt a Radiohead - Creep c. száma. Na jó, lehet, hogy nem a hangfalas rendszerem a sötét, hanem...
Tehát a megítélésbe erősen beleszólhat az ízlés, mit hallgatunk, meg a fülünk (formája, jellege?)Kíváncsiságból ma délután kipróbálok pár csillapítóanyagot.
Ha nagyon OFF ez a téma, átfáradjunk máshová?
Nem szotkam hibázni.
-
fehér_ember
addikt
válasz Dißnäëß #115884 üzenetére
Tudom hogy itt tabu, de amúgy mik a tápkábeleid és főleg mi az összekötőd a dac és a fejeserősítőd között? Utóbbinál remélem nincs ezüstözött illetve klotz se ; amúgy ha szükséges lenne tehetnél egy próbát pl. vele. Egész tűrhető madzag annak ellenére hogy a csatijait azért csinálhatták volna kevésbé elcseszetten szorosra vagy csak valami rugalmasabbra. De ha nem kell állandóan átdugdosni, akkor egyszer túlélhető.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Dißnäëß #115884 üzenetére
Én átveszek egy kis magasat ha gondolod , mert én már odáig jutottam vele hogy filmhez pl. már kevés is. Mondjuk zenére esténként, így kissé már-már sötét karakterként is még elmegy/kellemes, szóval lehet nem bolygatom.
Eleinte amúgy illett hozzá az SO8-as LM49720-as opamp a fejeserősítőben, de hogy áttettem egy DC szűrt+ jobban tápkábelezettelosztóba a 24V-os mean well adapterét az MFA-nak; eltűnt az az apró nyugtalanság is a hangképből amit azért fel lehetett fedezi. Cserébe viszont sötétedett is az egész, de amúgy nagyon "magabiztos" lett a kapott hangzás. Állítólag ez a "sötétedés" a kisebb torzítás hozadéka is.
Jó lenne ha itt is dip8-as lenne az opa és cserélhetős foglalatban, egyszerűbb volna másokkal is kipróbálni.Amúgy járasd, picit szelidül az önmagától is (újak a hangszórók) vagy esetleg próbáld ki más filterrel a dacot.
[ Szerkesztve ]
-
-
syrus1006
tag
válasz orbano #115893 üzenetére
Nem térhatást akarok elérni, csak ahogyan azt a korábbi kérdésemben említettem egy "lebontott" házimozi rendszerből két frontot és egy centert tartottam meg. Arra gondoltam, hogy film nézésnél a center sugárzó esetleg jó kiegészítő lehet középen, ha már úgyis meg van. Csak emiatt nyílván nem vennék egy centert sztereo rendszerhez. Ha egy próba után nem látom értelmét akkor nyílván megválnék attól is, de szeretném kipróbálni ha már meg van..
-
syrus1006
tag
válasz VoidXs #115885 üzenetére
Köszönöm! Esetleg használt kategóriában valamilyen erősítőt tudtok ajánlani 100eFt környékén, aminek van A-B csatornája, szóval a centert is be tudnám kötni kipróbálni? Jelenleg a két front Polk Audio T50, a center pedig T30 (6 ohm-osak). A nappali ahová kellene, amerikai konyhás, 40 négyzetméter körüli.
-
nagyúr
válasz fererencz89 #115880 üzenetére
Másold be, amit fapaci írt a témával kapcsolatban (Is.)
Szerintem.
-
btraven
őstag
Ezt [link] a hangfalat érdemes megvenni? A formája miatt minimális a rezonancia, elnyeli az önkényes energiát.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz syrus1006 #115882 üzenetére
Ha csak te hallgatod, és a frontok teljesen fázisban vannak (vagyis a késleltetések helyesek), akkor a center kihagyható. Sok esetben viszont a szeparálásban segít, ha a körülmények nem teszik lehetővé, hogy maradéktalanul érvényesüljön a fantom center. Próbáld ki vele és nélküle, az a legegyenesebb, így tapasztalat alapján tudsz dönteni. Mi a távolból csak mérések alapján tudnánk.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #115879 üzenetére
Hááát, szokós. Szerintem nagyon kiemeli a magasakat. A mélyek megjöttek az OTL-en úgy istenesen, a magasabb impedancia gyógyhatásai (alacsony imp-hoz több csatolókondi farád kell, nem akartam már feleslegesen növelni azért a kis plusszért, így most a magasabb impedanciással a bent lévő kondiérték eszméletlen jó mélyeket ad).
Kényelem továbbra sem favorit, elvagyok vele, nem rossz, de messze sajnos a Cooler Master MH751-től (Takstar Pro 82). Oké, ez nem fair, mert az MH751 sokak szerint a világ legkényelmesebb fejhallgatója. Szóval onnan érkezve, nekem kb. bármi kényelmetlen.
A párnák plüssek és amolyan félkemények, nem a vajpuha műbőr-jellegű kényeztető pihepuha, mint a másikon, cserébe szellőzik jobban, pedig zárt mindkettő. A szorítás erős nekem a fejen, a szemüveg szárait eléggé belenyomja az arcbőrömbe. Remélem nem szorítok el épp valami kisebb vénát. Ha már keverem a betűket, szóljatok rám, hogy tegyem le..
A csavart kábele súlyos, húzza a csatit (azaz nem, mert asztalon vagyunk, de ha mondjuk az első fele az ölembe csúszik, húzza magával a többi részét is).
Mélyei jobbak, határozottabbak a DT 770 Pro-nak, ez tetszik, rettenetesen lehet hajtani. Közepei semlegesek, szépen hozza az énekhangokat pl. Dua Lipa Tiny Desk-ből is, vagy Ava Max, Nicki Parrott, mindegy is. Magasakat nagyon kiemeli, nem szúr, de nekem sok, ez a negatív oldal. A pozitív ennek természetes hozadéka, levegős mint állat. Kicsit mintha süketeknek tervezték volna, miért kell ennyi magas ? Persze kicsit EQ-zok rajta, de ezt nem szeretem, mert nincs rendszer szintű EQ-m, a másik fejes nem igényel semmi állítást. (Pl. Tidal-t nem tudok-tudnék EQ-zni Linuxon csak úgy hipp-hopp némi keccsölés nélkül, amihez semmi kedvem).
Egyelőre meglátom, sikerül-e megszokni ezt a fajta magas-arcba-tolást, szerintem nem kicsit off a kiegyensúlyozotthoz képest. Mondom ezt magaspártiként.
Szóval örömöm nem maradéktalan, de nem is várok tőle ilyet, ennyi pénzért csoda, hogy egyáltalán gyártják, ez bekerülési költségen valami nagyon viccesen kevés lehet a gyártónak és így nézve, nem sejtek mögötte semmi komoly agyonszofisztikáltságot.
Egyelőre hallgatgatom, de nem tudom flat-be tenni az EQ-t JRiver alatt, mert ha megszokom a natúr karakterét, akkor utána meg minden "magashiányos" lesz számomra szubjektíven.
Na jó, megpróbálom.. élek vele 1-2 hetet és meglátom, intenzív füleléssel mi lesz ebből.
Fülre 6-8k körül van egy komoly púp, amit úgy 5-6 dB-vel megszelidítve már alakul a kép (+előtte-mögötte kicsit átmenettel még). Flat-ben nagyon kiemel nekem. Be kéne mérnem amolyan "nearfield" módon egy UMIK-al valahogy..
Egyébként már egy ideje megy a Pink Martini Sympathique és végülis szokható, de nekem sok ez a magas mennyiség. Az alsó fele viszont fincsin brillírozik és nagyon él.
Valszeg átváltok amúgy Windows-ra, ott megpróbálom majd tisztességesen a rendszerszintű EQ-zást és akkor meg leszek vele békélve. Vagy még egy DT 1770 Pro, csak az pötit más liga. Vagy 3x ennyi.. de neutrálisabb hangzás, nem húzza fel ennyire a spektrum jobb szélét elvileg.
Hangereje a DT 770-nek pokol, leszedi a fejem feles potiállásban is már, simán tudom halláskárosodásig tolni, na ez már tetszik A 26 Ohm-on üzemelő CM például kocc max potinál van ott hangerőben, ahol ez a 250 Ohm-os negyed állásban (nem túlzok) és a Beyer mélyei nagyon jól skálázódnak, követik a potit, nem kezd el finoman elfogyni. Szóval kraft az van benne egy bulihoz, ha a belső fülem szőrszálacskái nem porladnak el a magasaktól idő előtt.
No, egy szó mint 100, vegyes kép. Adok neki pár napot, aztán meglátjuk. Óvatosan tekerem neki, vigyázok a hallásomra. (Nem vicc).
Az tetszik, hogy az OTL csövi erősítő életre kelt a 250 Ohm-tól, hatalmas dobhártyaszaggató erőre is képes, pedig DIY Audio fórumon jelezték, hogy duplázhatom a kimeneti csöveket, ha nem lenne elég a power a 26 Ohm-ra. Háááát nem tudom, de 250 Ohm mellett kegyetlenül tudja hajtani a DT 770 Pro-t, kisebb fizikai fájdalomig. Ez jó, mert van dynamic headroom, ennek messze közelébe sem megyek nyilván, de az, hogy folyamatosban erre is képes a páros, ad egy megnyugtató érzetet.
Vollenweider pamut hárfájának viszont nagyon jól áll ez a magasozás.
Így sokkal jobb, szelídül, majd még faragok rajta, csak már alig látok, hosszú volt a nap..
Amúgy szerintem van benne potenciál, be kell lőnöm rendesen, EQ EQ EQ ...Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
johnywalker
őstag
-
syrus1006
tag
Sziasztok! Reméljem jó topic-ba írok, és leginkább azokat kérdezném akik sztereo rendszerüket filmezésre is használják.
Kb. fele-fele arányban nézek filmet, illetve hallgatok zenét, azonban a térhangzás kevésbé lett fontos számomra, így a jelenlegi házimozi rendszer “lebontás” alatt áll, és sztereo váltja.
A hangfalakból már csak a két álló front maradt, illetve a center. A jelenlegi AVR-t hamarosan egy sztereó erősítő váltja, és közben azon gondolkodtam, hogy lehet a center hangfalat mégsem adnám el, és filmnézéskor az is szólna. Van ennek így értelme, illetve megvalósítható? Van akinek esetleg van ilyen felállításban sztereo rendszere, és ha igen mi a véleménye? -
VoidXs
Topikgazda
válasz fererencz89 #115880 üzenetére
Még csak egy messiás van, többre számítottam. Legalább megtudtam megbízható forrásból is, hogy az a 100+ rendszer, amit hallottam kábelzseniknél, mind szar. Oh, ezek az audiofilek
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fererencz89
őstag
Dr. Dénes fórumtárs bedobta avx-en a Nüansz-bombát.
Ha valakit érdekel: [link]
Kattintani saját felelősségre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #115727 üzenetére
Mangosound kiküldte, futár meg visszahozta nekik mondván címzett nem reagál. Wtf, még megjegyzésbe is írták a futárnak h hívjon telón..
Bejöttem végül átvenni személyesen.
Ismerôsnél hesszelek még, nemsokára robogok haza és tesztelem.
Céges notiról elsôre gyorsba:
- kényelmetlenebb kicsit, de majd megszokom
- gyönyörû semlegesbe hajló hang elsôre, aztán 1-2 számon eléggé kiemelt fent valami.. 4-8k körül maybe ? De szokás kérdése is lehet..Na nemsokára jelentek otthonról...
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
kutyek
senior tag
válasz fererencz89 #115875 üzenetére
Szerintem nem volt rossz a tanács - általában jó a tapasztalat / vélemény az Omnitronicról is, hibás darab még kisszériás eszközöknél is elifordul (pl. űrsikló)...
-
orbano
félisten
válasz fererencz89 #115875 üzenetére
Ááááá én bevonzom a hibás cuccokat. Amúgy UMIK-1-ről is olvastam hogy vannak rosszul sikerült példányok, azért is nem merek külföldről rendelni, mert tuti kifogom
A vér nem válik VAZZE!™
-
denesdr
addikt
-
kutyek
senior tag
válasz VoidXs #115871 üzenetére
Szerintem félreértés van. A jobbik mérés (ami csak 7k-ig megy, de megvan a 60 dB S/N) az, ami a laptop saját, beépített mikrofonjával született, és a korábbi, gagyi (S/N < 60 dB + tüskék a zajban) grafikon készült a mérőmikrofonnal.
@orbano: ha tényleg a miki miatt van, küldd vissza. Ennek a mikrifonnak 76 dB S/N-t kell tudnia spec szerint, saját alapzaja max 26 dB(A), max SPL 136 dB(A).
-
VoidXs
Topikgazda
válasz orbano #115870 üzenetére
Ha a torzítás feljut olyan szintre stabilan, nem csak egy-két szűk tartományban, akkor nem. Fix értéket úgy tudsz, ha megnézed mérés közben, hogy mit mutat a kijelző, amikor szól zaj, és amikor nem.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz orbano #115868 üzenetére
Újra megnézem a saját Lenovo-m, de az tudtommal nem ennyire retek. Mármint retek, de 40 dB-nél csak többet tud. Nincs véletlenül az eszköz jelszintjeinél a 30 dB-s erősítés rajta?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz orbano #115864 üzenetére
Mindjárt látszik is a konstans -40 dB fehérzaj, és hogy már nem is teljesen használhatatlan. Persze, rengeteg mérést érvénytelenít, pl. waterfall/decay/RT60, de az SPL 30 Hz felett már hiteles. Akkor mondunk hitelesnek egy mérést, ha legalább 10 dB van a jel és a zaj között. Ez viszont a felsorolásomra azért nem igaz, mert azokhoz 60 dB átfogás kell, a zajt pedig azon felül mérjük, vagyis RT60-nál az extrém zajszint miatt olyan hangosan kellene mérned, amire a rendszered fizikailag nem képes. Mindenképp jobb bemenet/mikrofon kell.
-
-
orbano
félisten
válasz denesdr #115861 üzenetére
Itt mi a gond: %: [kép] SPL térben: [kép] Kinéztem egy pontot, ahol 1% a 3rd harmonic, ott -40dB a különbség a funamentalhoz képest ami 0.01-es szorzó.
Egyszerűen matematikus/programozó fejjel nem tudom elképzelni, hogy ez ennyire konzisztensen egybevágjon azzal amit mondok.
A: a %-os megjelenítésnél a fundamental terébe trasnzformál. Elvégre különben mi az, amihez képest méri.
B: végig clippel teljes frekitartományon mindkét mikrofon, miközben a saját korlátaikon belül konzisztens eredményeket mérnek. Plusz Fapaci elb*szta a mérést, ami szintén konzisztens az én méréseimmel.
Nekem Occam borotvája kutyek felé billenA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz VoidXs #115858 üzenetére
Szerintem kutyek-nak lesz igaza.
- Először is full ugyanúgy néz ki a fundamental mint az SPL diagram.
- Másodszor a REW a Fundamentalt dB-ben méri, a többit %-ban (amennyiben %-os grafikont választasz)
-Harmadszor Fapaci grafikonján is ott van felül a fundamental. Meg logikus is: ha SPL-t rajzoltatsz ki, akkor a fundamental rendesen úgy néz ki, mint az SPL görbe, és ha átrakod %-os megjelnítésbe, akkor a fundamental terébe transzformálja át a harmonics és THD fügvényeket (logikusan ebben a fundamental konstans 1 lesz). Fapaci mérése (alig látszik, de látszik felül a vékony barna csík, lent meg a THD van és a két harmonic): [kép][ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
VoidXs
Topikgazda
-
kutyek
senior tag
válasz orbano #115856 üzenetére
Azt majd ő pontosítja. A lényeg, hogy a fundamental komponens magát a mérőjelet reprezentálja - ha teljesen ideális lenne az átvitel, annak így nézne ki a frekvenciamenete.
Sztem Viodxs arra utalt, hogy a torzítási komponenseknek soha nem szabadna efölé mennie, értelemszerű okokból (több energia jönne ki, mint amennyi bemegy). Ez nyilván torzítás (clipping) miatt lép fel, és mivel a torzítás nem lehet nagyobb, mint a mérőjel maga, ezért nyilván a fundamental komponens sem hihető. Igazából minden invalid ilyenkor, kivéve a tény, hogy THD >= 100, ezt írta Voidxs is.
Szóval nem a fundamental 100% volta a probléma, hanem hogy a torzítás is elérte a 100-at, azaz clipping történt, vagyis minden egyéb eredmény hiteltelen. -
Roztomi
csendes tag
válasz orbano #115853 üzenetére
Hali!
Azt esetleg próbáltad, hogy a REW SPL Meter ablakban "fülre" állítod be a hangerőt? (amikor annyira hangosítod az erősítőt vagy kimenetet, hogy már kellőképp hangosnak érzed, de még nem bántóan, és eredménynek beírsz mondjuk 75db-t) Így talán nem fog siránkozni, hogy kevés neki a jel. -
orbano
félisten
válasz denesdr #115852 üzenetére
Igen, de ugyanaz. Amit látok, hogy a kis mikrofonn sokkal sokkal csendesebb, van vagy 30-40db különbség, azzal tudok mérni relatíve halkan is.
De ezt a clipping dolgot nem tudom megoldani, akármelyik mikrofonnal, akármelyik gépről, akármilyen hangerővel, a fundamental egy konstans 100%. Játszottam a jelszint kalibrációval is a configban, de meg se moccan a grafikon.
Van valami értelmes tutorial amit meg tudok nézni, és amelyik nem azzal kezdi, hogy vegyünk elő egy spl mérőt? Agyfaszt kapok.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kutyek #115850 üzenetére
USB-s mikrofon: clippel, de ott vannak tüskék. Laptopon magasan az alapzaj felett, gépen kevésbé.
Jack-es mikrofon: Ez is clippel, de nincsenek ott a tüskék, cca. 5dB-el jobb az SNR.
Leírtam hogyan mérek, nem tudom ezen mit változtathatnék. Lejjebb nem tudom venni a hangerőt, mert akkor nincs meg a kellő jelszint a REW szerint. Az meg gondolom azt nézi, hogy az alapzaj és a rózsazaj között amit kirak ellenőrzéskor megvan-e a kellő különbség.
A lejátszás rész nem hinném, hogy torzítana, minap teszteltem magam, 0.1% körül hallottam ki, a 100% szerintem feltűnne
HelpA vér nem válik VAZZE!™
-
kutyek
senior tag
válasz orbano #115848 üzenetére
De hát mindkét mikrofonnal előáll a probléma, nem igaz? Az Omni USB, a Dayton analóg (jack), nem hiszem, hogy a laptop jack aljzat pont úgy szar, hogy ugyanazt a hibát produkálja, mint a másik miki USB-n... vagy félreértettem vmit? Pont emiatt gondolom (vagyis hogy mind USB, mind analóg mikrofonnal ugyanaz a baj), hogy a méréssel lesz valami szisztematikus probléma. szvsz
-
-
denesdr
addikt
Vasárnap esti: [link]
-
-
monroe8609
aktív tag
Nekem ez nem tiszta! Van egy régi erősítőm tele analóg rca kimenettel..azt hogy csatlakoztathatom a tv-re? a tv-n optikai,scart stb minden van..egy konzol és egy apple tv van bekötve tvbe hdmi-vel.hogyan tudom az erősítőt működésre bírni? rca-jack a legjobb megoldás?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz orbano #115841 üzenetére
Sosem volt ilyen mértékű problémám semmilyen integrált bemenettel. Rossz a zajuk nagyon, de nem egy ekkora 1 kHz-es csúccsal. A fundamental kiakad 100%-nál clippeléskor, hiszen minden freki feljebb vándorol.
-
orbano
félisten
válasz kutyek #115840 üzenetére
Nem kalibrálok, nincs mérőm. Leellenőriztetem REW-val mérés előtt, hogy van e neki elég hangerő, és amikor azt mondja, hogy van, akkor megküldöm. Azt gondoltam, hogy itthon b*zuzni az utózengéssel meg nézegetni lent a frekimenetet és kísérletezni az elhelyezéssel elég lesz ez így.
Közben annyit "fejlesztettem", hogy a digitális kimenetet 0dB-re állítom, a DAC így a full 2.17V-ot küldi a végfokra közvetlenül, azon meg beállítottam egy olyan hangerőt (van neki csatornánként potija), hogy az még pont kellemesen hangos legyen, ha véletlenül valami szoftveres galiba van és normál használat közben kimenne 0dB.A vér nem válik VAZZE!™
-
kutyek
senior tag
válasz orbano #115837 üzenetére
Megint brutál a torzítás. REW-et melyik tutorial alapján használod? A mérés előtt a jelszintet kalibrálod? Van független hangnyomásmérő, ami a jelszint beállítás során referencia lehet? Input / output device-ok hogy vannak beállítva a méréshez? Mivel a Daytonnal is invalid az eredmény, szerintem ez nem az Omnitronic mikrofon hibája, hanem valami szisztematikus / módszertani probléma a méréssel...
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #115832 üzenetére
Ugyanezt a hülyeséget olvassuk a fórumon nap mint nap, miért pont itt húz fel? Amúgy volt már pár magasrangú emberke kamucégeknél, akitől hasonlót kérdeztek, egyedül az AudioQuest válaszolt: "az igazság rontja az üzletet".
#115833 orbano: Az UMIK-ot is szét kell csavarni hozzá, hogy állítani tudd. Ha teljes csendben is ott az 1 kHz mindkét gépeden, akkor vidd vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #115828 üzenetére
De ez a kijelentés a legelső oldalon azonnal, ez nagyon omfg:
Silent Angel’s rigorous approach preserves the integrity of the source and delivers a high-purity signal to connected components, for a performance unattainable with typical Network Switches.
Úgy megkérdezném elegánsan a CEO-tól amúgy: anyád hogy van ?
Hú de felb**z az ilyen lehúzós duma..
Én ezt büntetném, vagy egy TP-Link helyében perelnék. Ott Amcsiban úgyis lehet minden szarért ..
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
válasz orbano #115824 üzenetére
Én arra gondolok, hogy nem mérsz semmit, csak bedugod a mikrofont, s megnézed valamilyen proggrammal ÉLŐBEN a spektrumot, hogy mit hall a mikrofon, ott van-e a zümm. Ide-oda járkálnék a szobában, fordítgatnám, letakargatnám a mikrofont, hogy mi van, eltűnik-e zümm.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Dißnäëß
nagyúr
Újabb gyöngyszem.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ebédhez szól a nóta.
-
válasz orbano #115818 üzenetére
Hát de pont ez az, hogy most mutattál két mérés, egyik 5-10 dB, másikon 1-2 dB a zümm a zajszinthez képest. Azaz valami változott. Simán lehet a mikrofon tápzaja.
Viszont az abszolút nem normális, hogy annyira iszonyat hangosan kell mérned, hogy a mikrofon meghallja, ennyire nem lehet érzéketlen egy mérőmikrofon...
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
orbano
félisten
válasz lezso6 #115817 üzenetére
Mértem laptopról, mértem HTPC-ről, mértem a kanapé mögül állványon, mértem a kanapé előtt állványon de lejjebb, mértem állványról levéve a kanapén párnák alá dugva,
mértem úgy hogy lekapcsoltam minden olyan eszközt ami nem kell a méréshez, pl. hűtőt ami búg. Mértem úgy, hogy ment a vonat és úgyis, hogy nem. Ezek a tüsik mindegyiknél ott voltak, pontosan ugyanolyan formában, amit pl. az UMIK-1-nél is látok a neten ha rágooglézok hogy umik-1 noise floor és panaszkodnak emberek, hogy jajj mik ezek a tüskék, a waterfallban ott ágaskodnak.
A fülem meg kiszakad a helyéről, már zajszűrős fülessel mérek, mert olyan hangosra kell tekernem a kimenetet, mert a REQ folyamatosan panaszkodik, hogy kevés a jel a pontos méréshez. Mondjuk az elején tudtam egyet mérni jól, de azóta mindig panaszkodik.A vér nem válik VAZZE!™
-
-
denesdr
addikt
válasz Mathiask #115813 üzenetére
Igazad van, kicsit túlgondoltam (vagy nem gondoltam át eléggé), a 126mV valóban csak a maximális kimeneti szinthez szükséges legkisebb bemeneti szint.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
Mathiask
senior tag
válasz denesdr #115797 üzenetére
"Végülis a lényeg, hogy valahogy maradj alatta a 126mV kimenetnek forrásoldalról, biztos ami ziher címszóval."
Én kezdem elveszíteni miről is beszéltek.
A bementi érzékenység az a minimum jelszint, ami kell ahhoz, hogy el tudd érni a maximális kimeneti jelszintet. Tehát, ha maxra(illetve most mondjuk ezt) tekered a hangerőpotit és beadsz 126mV-ot, akkor lesz 8V a kimeneten. Ha nem tekered ki addig a hangerő potit, akkor meg kevesebbet. De ennek semmi köze ahhoz, hogy mikor vezérled túl a bemenetet. Ettől még lehet hogy 1V-nál, vagy 6Vnál, stb. Egyedül akkor kellene 126mV alá mennie a bemeneten, ha a potija "nem működik" jól és nem tudja annyira "letekerni", hogy ne vezérelje túl a kimenetet. De ez gyakorlatilag kizárható, ha halkra le tudja tekerni. -
kutyek
senior tag
válasz orbano #115800 üzenetére
Utánanéztrm (nekem is ilyen van). Amazon.de-n ez a miki 4.3-as (25 értékelés alapján). Egyetlen lehúzós review-t láttam (2 csillagos), ott az illető pontosan azt írja, amit te is tapasztalsz. Hibás a mikrofon, állj el a vételtől (ha netes rendelés), vagy szavatosság...
-
-
orbano
félisten
válasz kutyek #115806 üzenetére
Hát hogy a hangszóróból ne jöjjön hang, a REW csak a mikorofon (USB-s) és a szoba zaját vegye fel.
Itt van a HTPC-ről mérve (a mikrofonra rágumiztam egy darab vatelint)
Itt kevésbé emelkedik ki a zajból, de kb ugyanaz.
Na vigyem vissza vagy jóez játszani?Szerk.: rágoogliztam umik-1-re, annak is ilyen tüsik vannak a zajában: [link]
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
denesdr
addikt
válasz orbano #115802 üzenetére
A harmónikus torzítás (a THD csak a harmónikusok összege) diagramról azért tűnnek el, mert a tüskék az alapzaj része (nem pedig jelfüggő harmónikus torzítás), ezért ahogy nő a torzítás, ezek szépen belevesznek a dinamikus zajba. Bár a széllessávú alapzaj is nő, de a tüskék nem, ezért a tüskék inkább statikus zaj(ok).
De szerintem itt valami nagyon nem okés, jobban megnézve, a harmónikus torzítás diagramjaid szinte csak zajból állnak. Fapaci mérésén ki van kapcsolva a zajszint kijelzése, úgyhogy gyakorlatilag az a mérés is használhatatlan/értelmezhetetlen.
-
orbano
félisten
válasz denesdr #115801 üzenetére
Tehát:
Laptop, DAC, MikrofonLaptop: ?
DAC: eddig jó volt, ezen mért Fapaci, de hát annak 2 éve, szóval el tudott romolni akár.
Mikrofon: az új belépő. Meg tudom azt valami szoftverrel mérni, hogy mit vesz fel csak úgy magában? Csak ha ez az, nem értem hogyan tűnek el a tüskék a THD grafikonról, ott is pont úgy ki kéne emelkedjen mint ahogy a waterfallban teszi, nem?A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Autós topik
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bankkártya alakú és méretű AirTag alternatívát mutatott be a Ugreen
- További aktív témák...
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 500GB NVMe gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX A1000 32GB DDR5 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- HP OfficeJet Pro 7740 Wide Format A3+ Wi-Fi tintasugaras nyomtató MFP,ajándék patron,számla
- Hibátlan üzleti nyomtatók
- ROG Strix G531GT 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1650 16GB 512GB magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest