Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- OLED monitor topic
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Szevam
senior tag
Kinek milyen mérlege van? Milyen márkájút érdemes venni?
-
Szevam
senior tag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
A chia-t meg lehet főzni? Én eddig csak áztattam.

-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Na ezt kipróbálom!
-
Szakbarbár
aktív tag
Gondolom attól is függ miből készül. Én jobban szeretem rágcsálni a salátát, mint inni.
Ami nekem bevált az az omlett/rántotta salátával wrap-ben vagy a zabkása. De a tojástól egész nap fáj a gyomrom, így azt ritkán eszem.
Az én receptem:
60 g Crownfield magvas műzli keverék
150 ml tej
5-7 g chia
megfőzöm amíg sűrű nem
lesz.
Mehet rá fahéj ízlés szerint, és még 50 g Áfonya -
Dorien
veterán
Megfőztem az edamame babot, majd egy kis olajon meg is pirítottam, így kellemesebb.
Nem rossz, de nem lesz a kedvencem. Inkább eszek köretnek zsenge zöldborsót, az jobban ízlik és kevesebb kalória van benne, az extra diétás köret meg a zöldbab.
Na, most megsóztam és egyből sokkal jobb az íze. Ez nagyon hiányzott.

-
Dorien
veterán
Ja igen, láttam már ilyet...
Will Tennyson - I Tried World's Healthiest vs Unhealthiest Diet (YouTube, 32p)
-
Dorien
veterán
Lehet, hogy hatásos, de egyáltalán nem gondolom, hogy helyes.
(A kox is hatásos.)Ha az ember éhes, de nem akar hízni, akkor először is igyon vizet vagy más kalóriamentes italt. Ha még mindig éhes, akkor egyen valami kalóriaszegény kaját, magas fehérje- és rosttartalommal, alacsony zsír- és szénhidráttartalommal. Pl. csirkemell + joghurtos sali
Jön a tavasz, egyre melegebb az idő. Ilyenkor sokkal könnyebb átállni a helyes étkezésre, mint a téli hidegben.

-
Dorien
veterán
Egyetlen hatásos fogyasztó szer van: a kalóriadeficit.
Többet kell elégetned (edzéssel, mozgással, fizikai munkával), mint amit beviszel.Ezért kell átállni a magas fehérjebevitelre a csökkentett szénhidrát és zsírbevitel mellett. A saláta, nyers, párolt, sült zöldségek a legjobb, kalóriaszegény szénhidrát és rostforrások, amikből bőven lehet zabálni. Fehérjének meg csirkemell, pulykamell, hal, tojás.
-
válasz
The.Biker
üzenetére
Most lesz akciósan a Lidl-ben, az ízére lettem volna kíváncsi, általában elég semmilyen az ilyen minden mentes cucc.
Más:
Hallottatok erről a GLP-1-ről? Tabletta formájában bevehető fogyasztó szer. Ez a szervezetben is előfordul és ennek hatására érzékeli az agy, hogy eleget ettél. Viszont a mellékhatások miatt én félve nyúlnék ehhez...
-
Mi a véleményetek a vegán gluténmentes kekszekről?
-
Szevam
senior tag
FOGYJUNK, VAGY NE FOGYJUNK?
(Yt, podcast) -
Dorien
veterán
válasz
ComptonLA
üzenetére
Igazából annyira ki tud tisztulni az ember szervezete, ha mellőzi a shitfood-ot, hogy utána már nem is nagyon kívánja vissza azt a tunya, kajakómával tűzdelt, beteges állapotot, amit ezek okoznak. Csak átállni nehéz, ehhez kell a vízió a jövőbeli énünkről és az akaraterő a megvalósításhoz. Arnold Schwarzenegger is úgy lett #1 testépítő, filmsztár és kormányzó, hogy ez a kettő (képzeleterő és akarat) sokkal-sokkal mélyebben volt meg benne, mint a legtöbb emberben. Ezt a 3 részes sorozatot ajánlom mindenkinek, aki változni szeretne:
-
ComptonLA
tag
A lakhelyemen nekünk van régóta egy vállalkozásunk. Jobbra-balra pékség, +1 kajálda, ahol hamburgereket és ilyesmiket lehet kapni. Nem messze meg ott egy gyros-os is
Az udvarunkban rendszeresen friss kenyér, péksüti, sült krumpli, hamburger illatok röpködnek. De sikerült bő fél éve letennem minden kenyérfélét, péksütit, ilyesmit és lefogynom. Pedig minden nap ott a levegőben a kísértés. 
-
Dorian
félisten
Ezt aláírom, pontolyan mint a matek vagy a nyelvek. De ugyanúgy meg lehet tanulni ezeket azoknak is akiknek kevesebb affinitásuk van hozzájuk, ugyanúgy energiát, időt kell belefeccolniuk, mint a tehetségeseknek, csak többet.
A kalóriadeficit az egyetlen lényeg, az összes fogyókúrás módszer, varázslás, csoda-dolog csakis arra való, hogy ez a deficit könnyebben legyen megtartható
-
Meg a középkorban se mert nem volt mindig kéznél az élelem, nem véletlen, hogy ez a probléma a civilizált országokat érinti leginkább ahol 24/7 van nagyon ízletes élelemforrás akár a boltokat akár a gyorskajáldákat nézem, ehhez jön a jól kiépített infrastruktúra, nincs szükség annyi mozgásra, elérhető áron vannak az autók is(ha más nem akkor használtan). Ez egy sokösszetevős probléma, szerintem a meki, burger king milliókat költ arra, hogy olyan ízűek legyen a kajái ami már majdnem drognak minősül.
-
Akaraterő, ezt aláírom, de az is tény, hogy nagyon eltérő az emberek teste, és így ugyanahhoz a kinézetbeli eredményhez sokszoros lehet az akaraterő-szükséglet is ennél vagy annál az embernél. Egyik épp csak egy kis kellemetlenséget érez a diétája alatt, a másik meg durván szenved, és mondjuk kábé ugyanazt a formát érik el végül. Vagy éppen sokkal többet ad bele valaki sokféle értelemben, mégis kevesebbre jut. Kinek ezt dobja a genetika, kinek amazt.
Ettől függetlenül igen, kell az akaraterő mindenkinek.
Szerk.: igen, ezt mondom én is. Az nem korrekt teljesen, mikor azok, akiknek nagyon könnyen megy a zsírvesztés, úgy tesznek, mintha a saját esetük lenne az általános igazság, és akinek nehezebben megy, az csalt, hibázott, stb., ha nem fogyott annyit, mint ők. (Hiszen könnyű gyorsan lefogyni, mert neki könnyen ment.) Kalóriadeficitben lenni is lehet az egyik embernek szinte már kényelmes, egy másiknak meg őrült nehéz.
-
Ez olyan mintha egy alkoholistának azt mondanád, hogy kevesebbet kell inni vagy a láncdohányosnak, hogy "csak" le kell tenni a cigit azt kész. Itt bonyolult biokémiai folyamatok mennek végbe aminek csak egyik összetevője az akarat.
#9821 igen gátat kell szabni de egyedül nem mindig megy, nagyon nehéz ezt kívülállóként látni.
-
m3tr0
őstag
Még a pszichés problémákat még elfogadom,mert lehetnek olyan súlyosak,hogy durva evészavart okoznak és ez az elhízás oka de ott fejben van probléma.
De ha valaki gátat szab a túlevésnek - kalória deficitben van -,akkor az fogyni fog. Ez ennyire egyszerű. Ja,hogy ez nem mindig könnyű...hát igen. Következetesség,akarat.
-
Dorian
félisten
Anyagcsere lassúsága? Akkor kevesebbet kell enni -> akaraterő
Hormonzavar? (ami amúgy az elhízottak 4,5%-át érinti, nem minden másodikat akik erre hivatkoznak) Kevesebbet kell enni (hormon nem fog energiát termelni) -> akaraterő
Genetika? Az csak hajlamot jelent,ami helytelen életmóddal hozható elő. Kevesebbet kell enni -> akaraterő
Pszichés problémák? Na, az már baj, mert nincs akaraterő. -
Dorien
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Itt Győrben 5 Lidl van. Mindegyiknél a gyümölcsökkel szemben van a pékáru, rögtön a bejáratnál.
-
Szakbarbár
aktív tag
Eddig ahová jártam boltokat mindig a bejárattól legtávolabbi szekció volt a pékség. Gondolj bele, beszaladsz egy kiló kenyérért meg tejért, de végig kell sétálnod az egész üzleten. Tuti, hogy beteszel még valamit a kosárba.
A helyi Lidl a bejárathoz pont az édességeket, müzli és csokit tette ki. Eddig a gyümölcsök voltak ott, de azok átkerültek a hűtőpultokhoz mert ott valószínűleg hidegebb van. -
Dorien
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Igen, meg a pékségek. Ráadásul a leleményesebb multik (Lidl) pont a bejárathoz közel teszik le a péksüteményes polcokat, hogy a beeső, éhes vásárló ne tudjon nekik ellenállni. Az olcsó, gyorsan felszívódó szénhidrát az egyik legalattomosabb, legális kábítószer.
-
Szakbarbár
aktív tag
Én azt is hozzávenném, hogy az elmúlt 20-25 évben jócskán megszaporodtak kishazánkban a gyorséttermek, sokkal könnyebb gyorsan sok kalóriához jutni, illetve az emberek életvitele is felgyorsult, mindent azonnal akarnak, nincs idő szinte semmire. Az ember egész napja rohanásból áll.
-
Szevam
senior tag
Ezt csak bedobom ide, legyen meg a kapcsolat.
Az elhízás nem akaratgyengeség! -
phDani
csendes tag
-
I02S3F
addikt
válasz
teppik_amon
üzenetére
Köszönöm!
-
ClayMore
aktív tag
Az elso lepes az az hogy tudd mi okozza. En ezt generaltattam magamnak AI-jal. Segit picit. Minden eves elott told le meg mielott barmilyen kajat kikeszitenel vagy megerintenel. Nyilvan text 2 audioval barmilyen meditativ szoveget felmondathatsz magadnak.
https://audio.com/david-racz/audio/elevenlabs-2026-02-03t21-53-05-simon-relatable-and-normal-pvc-sp100-s50-sb75-v3
-
Dorien
veterán
Ezzel az 5000 kcal-os zabálással az a gond, hogy ha 2500 kcal kell a szinten tartáshoz, akkor ~5 nap 2000 kcal-os diétára van szükséged, hogy visszamenj az eredeti szintre. Nem érdemes ilyeneket csinálni. A lelki problémákat (párkapcsolat, család, munka, stb.) meg kell oldani, mert általában ilyesmik vannak a kényszerzabálások háttérében. (Érzelmi hiány pótlása)
-
I02S3F
addikt
Elbuktam. Ma 5000 kalóriát ettem. A cél most 2500/nap, súlymegtartás és heti 3x 10000 lépés, 2-3 hétig. Ha megy, fokozatos, lassú, további kalória csökkentés és séta növelés.
Komplikált a helyzet! Olyan gyógyszereket szedek, amik nehezítik a testmozgást. Ezért marad a séta! De abból egy héten akár 4 óra is lehet, azt - Hál' Istennek - bírom!
Csináltam naptárat hozzá! Fingers crossed!
-
Dorian
félisten
válasz
ClayMore
üzenetére
A zabnak maga a fitinsav tartalma, ami sok mikrotápanyag felszívódását gátolja, ill okozhat emésztési problémát. Lebontója a fitáz enzim, ami viszont a zabban kevés van, ezért javasolt 10%-nyi rozslisztet (a rozsban ez magas) mellé tenni, és délutántól reggelig beáztatni lezárt edényben egy kis citromlével, így gyakorlatilag fermentáljuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kedvenc zene a mai napra
- Spórolós topik
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- OLED monitor topic
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Path of Exile 2
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! 7800X3D / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 magos, 32 GB RAM, 512GB SSD, NVIDIA RTX A1000, 16" , Új
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 16GB 512GB FHD 120Hz!!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(A kox is hatásos.)