Hirdetés

Aktív témák

• Crias

senior tag

válasz Qru #23662 üzenetére

A jelenlegin nincs viszont érik már a csere, azont mindenképp lesz usb3-om is, csak még azt nem tudom hogy ez mikor fog bekövetkezni lehet év végén lehet csak jövő év 3.-4. hónapjában nem tudom még pontosan (céges).

De akkor azt mondod hogy usb3-on ez kivitelezhető ugye, mert a sávszélesség megvan hozzá?

"USB 2.0 támogatás van (aminek névleges átviteli sebessége 480 Mbit/sec=60 MB/s), a legutolsó generációs gépeken már USB 3.0 támogatás is van (aminek névleges átviteli sebessége 5 Gbit/sec=640 MB/s)."

De akkor elméleti síkon ha tovább gondoljuk, ha jól tévedek akkor a rendszer főleg a kis file-okkal szenved sokat a HDD miatt nem a szekvenciális nagyobb fileokkal, tehát a random olvasás számít ami ha jól látom 4k-ban nem éri el az usb2 névleges felső határát de ha eléri is akkor is elvileg gyorsabbnak kellene lennie mint HDD-vel?

De ha valahol tévedek akkor szóljatok (mivel annyira nem értek hozzá).

Jack@l tisztában vagyok vele hogy usb-n keresztül nem fogom tudni teljesen kihasználni, amire kíváncsi vagyok hogy hozna-e ez pluszt nekem a HDD-vel szemben (gyorsabban reagál a windows, a böngészés gördülékenyebb sok ablak lehet nyitva, stb).
    Jelenleg igen usb2 van a notiban de ez akkor nem hozna nekem semmit? Ha beáldozom a Szekvenciális sebességet a 4k-ért?

Igen tudom próbáltam már pendrivera telepíteni, mikor gond volt a merevlemezzel, akkor nem sikerült de ha jól sejtem nem megoldhatatlan :) találtam egy leírást amivel elvileg megoldható valahogy AHCI drivert kell a win telepítőbe belerakni de ezt pontosan nem értettem így akkor hagytam a fenébe így nem is tudom biztosan hogy ez működne-e

Aktív témák