Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
Aktív témák
-
Urak!
Nagyon tévúton járok, ha a 64GB-os samu SSD-re a Win7-en kívül egy minimál XP-t is partícionálok?
Így számolok:
64 giga formázva az 60 giga. Minimál XP partíció az 5 giga (tényleg nem kell több neki, még ez is sok, csak 2-3 progi kell rá, no internet, a hálókártya is letiltva).
55 gigánál tartunk, ezt partícionálnám a Win7-nek, ami jelen esetben nálam 25 giga méretű ez felkúszhat mondjuk maximálisan 35-re, de attól tuti nem lesz több, szerintem annyi se, de inkább eltúlzom. Elvileg tudom, hogy 20%-ot kell meghagyni üresen az SSD-nek, nálam ez így kb. meglenne.Hülyeség, vagy rosszul számolok, vagy felejtsem el, vagy mindezek együtt?
-
jim_raynor70
aktív tag
Lehetni eppen lehet.
(#33309) lsc: jo a Win 7-es driver, de megnezheted az Intel felet is. Sokan panaszkodtak, hogy nem megy a P35-os vele, fel sem telepul. Megprobalhatod kicsomagolas utan beadni a rendszernek eszkozkezelon keresztul, de ha ugy sem megy, maradjon az A terv, szerintem.
-
lsc
nagyúr
Annyit próbáltam hogy csak az ssd van rákötve vinyó nélkül /az ssd üres/, így is ha bioszban ahcira állítom akkor ugyanodáig jut, ha átllítom natív ide-re akkor bejön a win telepítő. Ott találtam a javításnál olyat hogy illesztőprogram frissítés /vag mi/, ott kell telepíteni mondjuk pendriveről az ahci drivert ?
-
*Ropi*
félisten
Windows telepítés közben, amikor felkínálja a külső driver integrálását valamelyik F billentyű megnyomásával.
-
mpierre
veterán
Volt már áramszünetem, de nem történt semmi a vertex turboval. Teszi a dolgát, nulla lassulás, és 2019. 08. hóig prognosztizált TEC dátumom tartja magát.
A w7 is jó, de az amd-é gyorsabb írás-olvasásra ösztökéli a rákötött ssd-t. Eddig ezt tapasztaltam. Az amd-é frissebb volt, mint az MS-é.
-
-
Gorneck
legenda
AHCIbe téve működni fog a trim...azt meg biosba kell.
Teleptés után visszadugod és azt csinálsz vele már amit akarsz.Mondjuk nálam ez HDD telepítésnél is így müxik.
Defragot csekkold, hogy ki van e kapcsolva az SSDn és kb ennyi.
"Tweak"-ek az 1es hszben...mondjuk a nagy része felesleges időpocsékolás.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- SörcsaPH!
- Okos Otthon / Smart Home
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Torrent meghívó kunyeráló
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Engem érdekelne!