Hirdetés
Aktív témák
-
cimabue
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Laza csávó vagy... Itt mindenki babusgatja hőn szeretett ssd-jét (jajj-jajj, már ráírtam 20GB-ot), Te pedig csak úgy fel-le tolod menet közben.... még jó hogy nem 320-as intellel próbáltad.
Ha ettől nem döglött meg, jót nem tett neki, az biztos. Láttam már ilyen technikát PC szervizes emberkéktől, na a közelébe sem mentem többet annak a boltnak. -
cimabue
tag
válasz
kazan23
üzenetére
Szia. LR-t nem használom, de sok képpel dolgozom, Pshop, Indy, Quark stb. A napi 3-4 GB írás biztosan megvan az SSD-n. Hogy így meddig bírja, passz. A tesztprogik így is 8-9 évet írnak. Ha meg elhasználódik, tudtommal olvasni még így is tudni fogod az adatokat, max írni nem tudsz rá többet. Viszont ha mindent átpakolsz HDD-re, elveszik a lényege.
-
cimabue
tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Mi az hogy elalszik? Energiagazdálkodás be van rendesen állítva? Nem lehet hogy a többi vinyód akasztja meg a dolgot, amíg felpörögnek? Csak önmagában is próbáltad az ssd-t?
-
cimabue
tag
válasz
Szabesz
üzenetére
Nem vagyok guru, épp ezért követtem a jópár helyen leírt liturgikus SSD beüzemelési tanácsokat. Mivel csak 1 hetes tapasztalatom van(vagyis nincs) a dologgal, most érzem, hogy ha minden letiltódik/átpakolódik hdd-re - tényleg kiherélődik picit a rendszer. Ha tehetném, az aktuális melókat is SSD-n tárolnám. (Legalábbis amíg dolgozom velük) Aztán mehetne az arhiválás HDD-re.
-
cimabue
tag
Sziasztok, a héten beröffentettem egy 120-as intel ssd-t, háát, nem semmi mennyit dobott a gép dinamikáján. Talán nem szúrtam el semmit, amit lehetett átpakoltam hdd-re, bár azt hiszem a lapozófájl letiltást nem szereti, így azt is csak áthelyeztem. Egy tesztprogram 210/100 körüli sebességet mutatott, ez nem tudom jó eredmény-e.
Iletve egy kérdés még: az intel ssd toolbox azt írja, a DIPM-et engedélyezni kellene, ez valami energia-gazdálkodási séma, vagy mi? Vagy csak laptopnál van jelentősége?
A hibernációt nem tiltottam le, viszont sleep-ből nem mindig éled fel a cucc, illetve elindul, de a monitornak nem ad jelet... valamit tuti elállítottam... Ha van tanácsotok energiasémára mit érdemes beállítani, azt megköszönöm. -
cimabue
tag
No, csak ideérnek a 120-as G2-es intelek is [link]
Egy pesti nagykernél láttam már, igaz ár nélkül. Ha 60 alatt megáll, lehet benevezek egyre. -
cimabue
tag
Már egy ideje nézegetem az SSD-ket, gondolom jók ezek az Intelek... Csak az a gondom, hogy a 80-as épphogy elég lenne, a 160-as meg már sok. Bár most úgy látom intel észbekapott, felbukkant egy 120-as is a G2-es verzióból. Pár napja látom kinti áruházakban, kb 270 euróért előrendelhető. Sztem ez lesz nálam a nyerő. (A G3-asok meg úgyis csak jövő év elején lesznek, azt rebesgetik... )
Aktív témák
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Laza csávó vagy... Itt mindenki babusgatja hőn szeretett ssd-jét (jajj-jajj, már ráírtam 20GB-ot), Te pedig csak úgy fel-le tolod menet közben.... még jó hogy nem 320-as intellel próbáltad.
Ha ettől nem döglött meg, jót nem tett neki, az biztos. Láttam már ilyen technikát PC szervizes emberkéktől, na a közelébe sem mentem többet annak a boltnak.
Viszont túl sok helyen láttam, kizárt hogy fake legyen. Lehet hogy egy hónap múlva már felbukkan nálunk is.