Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Házimozi haladó szinten
- Videós, mozgóképes topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- RAM topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
dlaccc
aktív tag
válasz
martin66 #25324 üzenetére
Én másik gépről frissítettem/formáztam, aztán újratelepítettem a rendszert rá...
Valaki meg tudná mondani miért megy lassabban a Rampage 3 Gene lapban az OCZ Agility 3 ssd? Az első teszt az MSI lapomban készült, második a R3G-ben... Persze ACHI és TRIM be van állítva mielőtt ezt sorolnák. Kezdem föladni..
-
Findzs
addikt
válasz
martin66 #18355 üzenetére
kérj másik típust helyette a boltban valamilyen intelt
ha mégse jön össze add el és vegyél intelt, azok a legmegbízhatóbbak az eddigi tapasztalatok szerintcsimpok:
köszi a beszámolót
nem is csak az a lényeg mennyi idő alatt jön be a win hanem ha bejött ssd -vel rögtön neki lehet esni és használni, winyóval meg még várni kell 1-2 percet az asztal megjelenése után -
DV
senior tag
válasz
martin66 #15870 üzenetére
Azt keresem az OCZ foruman, hogy az AHCI kovetelmeny-e a frissiteshez, de eddig sehol sem irtak.
Masik Sata porton is probaltad?Hogyha ezt a masik gepet AHCI-re szeretned allitani, akkor ezt a reg fajlt kell futtatni es utana a BIOS-ban mehet az AHCI-ra valo atallitas, link. Igy a legegyszerubb szerintem.
-
Kissjeno
tag
válasz
martin66 #12909 üzenetére
A hely szabadon hagyásra figyelned kell, kb 50 gigát írj maximum az SSD-re. A smart command failed-et nekem is kiírta a gigabyte P35-DS3 lapomnál. Túl nagy jeéentősége nincs neki, ennek ellenére felraktam az alaplaphoz a legújabb béta biost ami orvosolta a hibát.
A smart pedig a merevlemez állapotát figyeli különböző paramétereit monitorozza, inkább hagyd bekapcsolva. -
Jakuu
őstag
válasz
martin66 #11690 üzenetére
Szerintem ez mas problema de hogy kikeruld adok egy tippet.
Felejtsd el az USBrol ilyen modon torteno telepitest. Egyszeruen azert mert lassu az egesz es nem komplett a szovtvereiddel/drivereiddel telepitett windowst kapsz.Acronis Rescue media Bulder vagy Acronis True Image kell neked. Persze lehet mas szoftver is, de en azert ajanlom ezt, mert pendrivere is lehet ra kesziteni bootloadert.
Ezzel lelehet menteni ill. visszaallitani a mar teljesen feltelepitett windows particiojat.
Nalam pl a mentesi folyamat 4 es a visszaallitasi folyamat 3.5 perc.
Azert nem mindegy a winfos telepitojehez kepest, amire meg a szoftvereimet se pakoltam. -
Jakuu
őstag
válasz
martin66 #11668 üzenetére
"Miért van az, hogy most újra raktam a windows 7-et ultimate-t pendrive-ról 64-bit és amikor bebootolt akkor vártam míg végig megy a fekete képben fehér csík amin beért bejönne a nyelv választő helyett a nyelv választó előtt várt 10 percet már az ideg rángatózott bennem, hogy ez az OCZ agility 2 60Gb-os miért ilyen lassú."
Eloszor mar megbocsass, de valami ertheto modon probald megfogalmazni, mi a bajod.
A win7 telepites ami lassu ? Vagy mar amikor kesz az ujratelepites az utana levo boot fazis ?
Mert ha az elso, en nem csodalkozom a lassusagon pendriverol torteno telepitesnel.
Ha a masodik akkor valami mas a nyug, de amig nem fogalmazod meg rendesen a problemadat, eleg nehez lesz segiteni.Jah es a masik fele, legkozelebb ne hasznald a Win7 particio manageret mert csak nyug van vele, mert amikor kreal egy particiot ele letrehoz egy 100MB-s kulon particiot es neha az kepes bekavarni.
nalam pl megakasztotta az ACHI BIOS-t 15-os hibaval mindig elszallt es addig nem is tudtam bootolni, amig a 100MBs particiot le nem toroltem egy masik particio managerrel. -
AndrewTdi
addikt
válasz
martin66 #9265 üzenetére
Szia!
1. vagy a SSD Life vagy pedig a Crystal Disk info.
2. Az OCZ-s link -
szki
őstag
válasz
martin66 #7659 üzenetére
Picit régimódú vagyok, és szerintem ssd-ben túlzás a raid. Tehát 1. verzió!
Mehet rá op. rsz. mellé egyéb alkalmazás + játékok is. A lényeg, hogy 60GB-ból 20% legyen szabad hely.
SSD esetében az elérési idő minimális (kb 0,1ms). Nincs olyan probléma, mint HDD-nél, hogy a magas elérési idő (10-20ms) miatt problémás volt ugyanazon hdd-ről futtatni az op.rsz.-t és erőforrás igényes alkalmazásokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest