- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
A jelenlegi rendszerem 3-4 hónapos, kb épphogy "belaktam". SSD teljesítményét, oprendszer szinten befolyásolja, ha nem friss telepítést, hanem egy migráltat teszek rá? Ilyet még sosem csináltam, úgy voltam vele, hogy most megpróbálnám, mert ez a rendszer még nincs teleszemetelve.
-
fsb1000
nagyúr
Hihetetlenül jó eredményeid vannak RAID0-ban.
A 4K olvasás az még átlagos, mert másnál sem duplázódik a raid0 miatt, de a 4K írás szerintem nem is dupla inkább sokszorosa lett a single értéknek.
----SSD formázása:
Szerintetek ha nem gyors formázást índutunk, akkor az mennyi írási műveletet jelent egy 60GB-os SSD-n? Gyak végig megy minden cellán? (nem keverendő a szektorral) -
szab.tam
nagyúr
értem.
ez végül is micsoda? egy globális dilatációs kezelés, ami, mivel az egészet kezelem, érinti a hibás részt is?
mert ha egyből próbálom, akkro ugye még össze vannak húzodva a távolságok, de ki vagyk téve a kondenz adta rövidzárnak...de megnézem, köszi az ölteteket, mindenképpen dokumentálom, és majd beszámolok.
(#39151) fsb1000
nehogy megsértődj itt nekem!
tippekért jöttem, persze.
csak próbálom értelemezni a fagyasrtós dolgot.úgy értettem elsőre, hogy ez egy kezelés, nem csak egy időszakos állapot elérése.
célom nem adatmentés, hanem javítás.
kondezvíz a hideg felületen való páralecsapódás, ugyi..
a hajszárítóval a visszamlegítés és párátlanítás miatt gondoltam.
de arra nem gondoltam, hogy a fagyasztásos javítás csak a fagyasztás idejére szól...na, de először marad az usb.
-
Igen, kitértem volna még az alap kérdésre is, csak a netszolgáltatóm egy "hatásszünetet" eszközölt(eltűnt a net), már nem tudtam szerkeszteni a hsz-t.
fsb1000 - "Ha új SSD-t rakok a régi helyére a SATA3_0-csatira, átállítom a BIOS-ban AHCI-ra a vezérlést és Win7-et installok, akkor mi lesz a Sata2-eseken logó HDD-kell.
Gond nélkül olvashatóak lesznek?"
Igen. Arra ügyelj, hogy W7 telepítésénél a felhasznlóneved ugyanaz legyen, mint a korábbi rendszeren, ugyanis ha eltér, akkor a régi rendszer régi rendszergazdája által létrehozott mappákhoz, azok tartalmához nem fogsz tudni hozzáférni, csak ha saját tulajdonba veszed. -
ffodi
veterán
-
-
-
-
Gorneck
legenda
Sok mindent nem veszítesz...de persze idegesítő tud lenni. Supportnak nem írtál? Lehet érdemes lenne rákérdezni hogy kell érteni ezt a sebességet OS mentesen üresen.
Biosba nincs vmi HDD opció bekapcsolva ami beleszólhat? Esetleg vmi szoftver ami vissza fogja?
Esetleg nem tudod megnézni, hogy HDDről indított OS esetén mi történik? Vagyis ne az SSDről legyen az OS üzemeltetve. -
Cadal
őstag
"Ha simán megformázod(pl egy másik gépben), és úgy telepítesz rá win7-et, akkor nem lesz jó az alignement."
Ez így nem igaz. Ha Win7 alatt formáz és hoz létre partíciót, akkor jó lesz az alignálás.
Ezt az általad említett cikkben is leírják. [link]
"Windows 7/2008 R2 alatt a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Lemezkezelés almenüben szimplán töröljük a partíció(ka)t, majd hozzuk létre újra őket. Ez a két operációs rendszer 2048 szektoros, azaz 1 MB-os eltolást alkalmaz, ami megfelelő az SSD-k és a RAID-tömbök számára.."
hopp megelőztek...
"mert szükség van arra a 100MB-os partícióra" ezzel a dologgal sem értek egyet. Miért van rá szükség?
-
kutga
félisten
-
fagy53
nagyúr
Kösz, nekem az utód van meg és a 425-ös. Csak a legjobbakat mondhatom el én is, igazat szóltál és csak annyival egészíteném ki, hogy a 425-ösre XP-t tettem, így a TRIM kilőve, de ennek ellenére normál használatnál nem venni észre a hiányát. Jól leterhelve írással, törléssel elgyengül az írás sávszél, de egy-két nap alatt simán regenerálódik mindenféle hókuszpókusz nélkül.
-
Colos1
őstag
Majd talán egyszer az AMD is kiad egy normális AHCI drivert
.
De ismerve az ott tevékenykedő driveríró csapat tevékenységét, pl. a Radeon illesztőket tekintetbe véve (pontosabban a Catalyst Control Centernek nevezett rendezetlen bithalmazt),
csak nyugtatgatni tudom magam azzal a ténnyel, hogy idáig így is sokkal gyorsabb mint az 500 GB -s Samsung F1, de csak 5 órát használtam, majd meglátom későbbAz nem lehet-e gond, hogy nem formáztam külön, hanem csak rányomtam hogy a win telepítse fel magát? Most az kezdett el zavarni, hogy néha tudja az 50 -et, de sokszor meg nem. Esetleg a SATA csoporton lévő másik 2 HDD (amiket a win7 mindig felcserél
)?
-
-
Ren Hoek
veterán
Jó nekem SSD boot maga új... amire bejön nálam a win 7 eltelik 1 perc is... Biztos hogy a Samu F3 fogja vissza. mert annyira teker mint az állat, és még az egér is laggol közben... Bár tény, elején nem volt annyira ilyen.
Amúgy azért tettem be, mert már vidijó nincs nagyon az ocz új cuccáról. (de látom nektek nem újdonság
hc SSD usereknek
)
MIndegy engem meggyőzött ez a sandforce vezérlő...
-
-
Gorneck
legenda
Adatlapomon ott van minden...
Samsung 32gb SLC...kb 1,5 éves.
Ezen már fent van minden...szal nem mondanám szűznek, frissnek inkább pont két hetes...mivel nem telepítgetek rá így ez lassabb már nem lesz...max driver és progi friss van...Van mikor nem is látszik...amúgy ez a sebesség az új biosnak köszönhető...kicsit tweakeltek az MSIs srácok.
-
fLeSs
nagyúr
nem működik.
maga a fejlesztő csávóka írta a program fórumában, hogy lefordította a 64 bites sys-t de fogalma sincs, hogy működik-e, és nem is tudja kipróbálni. aztán a fórumos emberkék kipróbálták és nem volt jó.de azért megnézem én is, mert én egy korábbit próbáltam.
szerk: nem jó. fel sem települ normálisan. akkor lenne jó ha a #4808-as hsz-ben látott ablakban ott lenne a ffirex64.sys is. Vista32 alatt odatelepült.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Na végre találtam egy tesztet ami megerősítette az értesülésemet, hogy a 64GB-os V plus nem 170Mb/sec írásra képes, hanem 150Mb/sec-re. 128GB-os képes 170-re.
Kingston SSD NOW V+Series 64GB SSD review
Továbbra is úgy gondolom neked beleszól valami a tesztelésbe. Alaplap vagy valami...
-
fagy53
nagyúr
Megrendeltem, még nincs a kezemben, csak a terepet készítem elő..
A 325-nél mindenképpen lassabb lesz, kettejük összehasonlítása egyelőre a PCmark5 pontja alapján lehetséges 425 - 21, 325 - 30 körüli. A 325-nek gyorsabbak a szekv olvasási és írási sebességei, a lényegesebb hozzáférési időkülönbségről nincs adatom.
Jobban érdekel mit tud a HDD-vel szemben, mert az F3 amin a Win 7 van most is, jól kapar. -
C64
őstag
Elkészültek a tesztek!
FIGYELEM! 2db WD800HLFS VelociRaptor RAID-0 tesztek Intel ICH9R szoftveres raid vezérléssel, tehát NEM SSD-k, hanem HDD merevlemezek!
A tesztek magukért beszélnek, mindenki maga dönti el, hogy mi éri meg jobban. SSD vagy HDD. 3 vagy 4db vinyó RAID-be kötése ugye tovább növeli a sebességértékeket. Sőt, egy hardveres raid vezérlővel még tovább...
Határ a csillagos egek
.
Hozzáteszem, hogy teljesen hangtalanok ezek az új velociraptor merevlemezek!
-
Padre
tag
Megvan a hiba! Felraktam az AMD AHCI drivert a win7 x64 alá és mindjárt meglett az az eltünt írási sebesség. AMD 790X chipsetes a lapom.
Kingston 64Gb V+ (SNVP325-S2/64GB)
MS AHCI driverrel:
--------------------------------------------------
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
Sequential Read : 222.882 MB/s
Sequential Write : 115.023 MB/s
Random Read 512KB : 203.624 MB/s
Random Write 512KB : 130.228 MB/s
Random Read 4KB : 19.400 MB/s
Random Write 4KB : 42.981 MB/s
Test Size : 100 MB
Date : 2010/02/25 12:45:05AMD AHCI driver-rel:
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
--------------------------------------------------Sequential Read : 233.945 MB/s
Sequential Write : 147.812 MB/s
Random Read 512KB : 211.146 MB/s
Random Write 512KB : 136.279 MB/s
Random Read 4KB : 20.456 MB/s
Random Write 4KB : 48.585 MB/s
Test Size : 100 MB
Date : 2010/02/25 19:55:53 -
Bodor
veterán
Én nem mertem automatikusra beállítani az optimalizálást és lehet, hogy nem is megy, mivel a program különbséget tesz az ssd és a hdd-k között ( persze nem automatikusan, hanem be kell állítani rá) az ssd-ket optimalizálja a hdd-ket pedig defragmentálja. Ha jól tudom az ssd-ket tilos defragmentálni, a programban pedig csak azt lehet automatikusra beállítani, optimalizálást pedig nem. Én kb. 2 hetente meg szoktam csinálni manuálisan az ssd-ken,a hdd-ken pedig jó az automatikus beállítás, ennyi elég is a szinten tartáshoz. Nálam így néznek ki a beállítások:
-
canniball
nagyúr
Olyan körül szokott lenni.
pincehely!
Tapasztalatok az Ipon computerrel
Mod. Azt hiszem a 64GB-s Kingstonok közül ez a nyerő.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Formula-1
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest