- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Epson nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
marci92
csendes tag
Heloka
C2D E6550-em van 1333FSB-vel
No tuning windows alapjáraton lehetséges hogy egy Hyper TX2-vel 50 fok körül legyen
vagy az alaplap méri szarul szerintetek -
cellpeti
nagyúr
Nyárra szerzek be egyet,tuti!
-
Zippair
aktív tag
válasz
Oibacsi #1488 üzenetére
nem bizonygatták, de minden elektronikus kütyü várható élettartamát úgy határozzák meg, hogy qrvamelegben jártaják, nem úgy hogy bekaccsojják, oszt megvárják mig elromlik. ha valami melegebb, vagy melegebb helyen van az előírtnál csökken a várható élettartama. egy szünetmentes akkuja is birja az 50 fokot is, csak akkor nem lesz jó 5 évig, másfél év mulva ki lehet dobni(de ne a kukába!) találkoztam már olyannal is, hogy egy nagy hőt termelő berendezést folyamatosan 40 fokos környezetben működtettek, és 3 éven belül "kiszáradtak" benne a DC kondik, egyébként meg ugyanazok a kondik jó környezetben 8 évig is simán elmentek
-
Joci??
senior tag
válasz
cellpeti #1479 üzenetére
hohoo! nem a mikuklaus...
nah de bőven elég rá!!! nekem 6700-am van feltólva 3.2Ghz-re de voltmár 3.5Ghz-en is feszemeléssel és 60fok fölé nem engedte 65fok a határ a procinak amit még elvisel, afölött hoszútávon már károsodik!
A legjobb páros lesz azzal a procival AJÁNLOM a hűtőt!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Most akarok venni egy Cooler Master Hyper TX2-t.Érdemes rá beruházni vagy valami mást ajánlotok???
-
bteebi
veterán
válasz
BemAnyó #1467 üzenetére
Hát muszáj lesz megnéznem
. Valószínűleg tényleg nem stimmel valami, pedig elvben rendesen le van fogatva
. Nem szívesen fogok hozzá megint, mert nagyon nehezen tudtam felfogatni ezekkel a műanyag szarokkal
, nem tudom miért nem lehet valami rendes fém csavaros felfogatás
.
Tegnap futtattam az EVEREST Stress Test-et, a magok 70°C-ra is felmelegedtek
. De legalább tovább nem melegedtek, 70-en megálltak.
-
bteebi
veterán
válasz
DigitXT #1464 üzenetére
Annyira szerintem nem hangosak (bár a SilentPC-n biztos nagyon lehúznák
), csak hát 2 is van belőlük: 2 db 92 mm-es CM vagy Coolink (de inkább Coolink - majd megnézem
) 1500 RPM-e hűtő, amik 1000-en járnak. Viszont (a helyhiány miatt egyelőre így van) alig 30 centire vannak a fülemtől, fejmagasságban, és nincsenek "árnyékolva" se - értsd: a ház tőlem balra, a ventik a ház jobb oldalában vannak, és így a bal fülemmel tök jól hallhatóak (meg persze a jobbal is
). Amúgy igen, tervez(t)em már a cseréjüket, szeretnék venni 2 db 92-es Noctua-t (sőt, valszeg majd egy 120-asat is fogok venni, jól jöhet az a ház szellőzéséhez). Csak hát nemrég vettem alaplapotprocitvideokártyát és RAM-ot és TX2-t is, összesen volt vagy 145k, meg egy bringát is vettem pénteken (34k használtan - egyetemre járáshoz jó
), és elvben ezen a héten vagy a jövő héten megjön az 1 terás Samsung vinyóm is, szóval eléggé le vagyok (leszek) égve
. Ha majd lesz némi cash, akkor veszek normális hűtőventiket is. Azok most eléggé low priority-k voltak, mert annyira tényleg nem hangos a gép, ráadásul a vinyók hűtése fontos számomra, mert sok van belőlük, tele fontos cuccokkal
.
-
Skizz
addikt
Na megvan a HTX2... hát így elsőre elég fura. A ventit igencsak le kell csavarnom, hogy ne halljam túlzottan, viszont úgy kb. ugyanúgy hűt, mint a BlueOrb II. Igaz, ezt alapfeszen mértem, gyanítom, hogy a tuningot ez a hűtő jobban preferálja. Meg hát végre kiszáll a meleg levegő nagy része a házból.
Összességében azért nem rossz.. -
DemonDani
addikt
válasz
BemAnyó #1466 üzenetére
Köszi a reveiwot!
Sajnos ami elég nagy hiba a tesztben az az hogy kihagyták az egyik legjobbnak tartott versenyzőt a Zalman ZM STG-1-est
[valószínűleg a teszt elkészülése után jelenhetett meg
(bár nem valószínű...)
]
Ez rendere maga mőgé utasítja (más tesztekben) az AS5-öt! és nincs ittNa mind1 Én azt használok és eddig meg vok vele elégedve
-
BemAnyó
senior tag
Ott valami csak el van szúrva mert ez nagyon nagy érték, lehet az everest régi és más fessz értékekkel számol , próbálj valami ujjabbat, nekem a 6420 amat húzva terhelve nem engedte 48 fölé, amúgy meg rá lehet rakni szépen is, a lényeg hogy mindegyik láb be legyen forgatva elölre és mindíg a szembe lévőt nyomd rá, nem sorba haladj,
-
Joci??
senior tag
válasz
forceberg #1462 üzenetére
no pagagyi! ezekszerint mégis csak jóljönne egy nagyobb teljesítményű venti rá! persze nem csak azt szeretném hogy zugjón rajta azért elvárom hogy levegőt is szállitson a lamellákon keresztű! én mondjuk levettem a burkolatott (műanyag) és nyertem 2-3fokot!
nálam a 6700-es lapon is forrófejű azaz 40-45fokon jár most 3,2Ghz-en megy 1,387V-on és furamodon úgyanezt az értéket tartja! 3450Mhz.en 1,5V-on 63fok fölké nem ment primemal terhelve 20percig!
65fok fölé ne engedd azt már nem szeretik ott szeretnek húzamosabb idő után kippuccani!
65fokra beáll az úgy jó! -
Hawk1979
őstag
válasz
anonymus89 #1454 üzenetére
A proci a legcsendesebb,semmi hangja sincs.....
Max. a hozzá adott gyári hűtőre gondolhattál... -
anonymus89
addikt
Esetleg van v. volt valakinek p4 631-ese és ahhoz tudná-e hasonlítani mennyivel halkabb max forudlatszámon?
-
bteebi
veterán
A fordulatszámszabályozás szerintem teljesen felesleges. Alapból nagyon halk még 2000 RPM-en is; szinte kizárt, hogy ne nyomja el valami más a hangját
. Amúgy a fordulatszámszabályozás egy kis sufnituninggal is megoldható
.
-
G@ß!
őstag
Hali papi!
TX2-es kicsike alá milyen pasztát kentek?
Köszike!
GabiJa, és a P35-nél hogy oldottátok meg a problémát? (szabályozható fordulatszám)
-
SirKero
őstag
Hát nem tudom neked miért melegszik ennyire a procid de nekem egy óra hosszan futott az Everest Stress CPU progi ami 100%-an terheli a ketyerét és nem ment a hőmérséklet max 47 fok fölé. De ugyan ezt elmondhato négy óra Crysis után is. Ja és húzva van a proci 2,2Ghz@3,02Ghz.
-
bteebi
veterán
Amikor már azt hittem én is, hogy végre bepattant minden a helyére, és újra kijött, hát finoman fogalmazva nagyon ideges lettem
. Már majdnem letört az ujjam, úgy nyomtam, de akkor se akart rendesen menni
. Attól viszont nem kell aggódni, hogy az alaplap "el fog törni" (habár konkrétan nem ezt írtad - én meg spec. egy 42k-s lapot feszegettem, eléggé...). Az epoxigyanta szívós, valamennyire hajlékony anyag
.
-
Ijk
nagyúr
Örülök neki, mert azthittem én vagyok ilyen béna. Tisztára leizzadtam, amikor azt hittem már belement, hirtelen kipattant, olyan erővel kellett nyomni, elég ratyi a csatlakozása, csavaros sokkal jobb. Nemtudom ki hogy van vele, de én nem szeretek feszegetni, hajlítani egy 20k-s deszkát a hűtő miatt.
-
bteebi
veterán
Hát nem tudom kinek hogy vált be a TX2, de nekem egyelőre nem igazán
. Annyi igazán előnyös tulajdonsága van, hogy még a max. fordulatszámán (2000 RPM) is lényegében hangtalan. De a hőfokok...
C2D E8400-zal (default órajelen) átlagos használat mellett 55-60°C-osak a magok, terhelve akár 70-re is felmennek!
Szerintem jól rá van szerelve a procira, bár azzal is nagyon megkínlódtam, alig fértem oda a P5E-n lévő masszív NB hűtőtől
. Ha minden marad így, lehet, hogy mégiscsak lecserélem egy Ninja-ra - persze nem egy kategória a kettő, de az nem érdekel
. Többet vártam ettől a hűtőtől, egyelőre eléggé nem győzött meg
.
-
SirKero
őstag
Nah egy kicsit körbeérdelkődtem és állítólag azért hiányzik a bios-ból az az állítási lehetőségem mert a bios nem érzékeli,hogy van rajta szabályozható venti. Ha visszatenném a gyári négy tűs ventit megjelenne a lehetőség is.
-
Ijk
nagyúr
Ma én is ilyen csodát tettem bnőm gépébe. Megmondom őszintén majd besz@rtam mire bepattintottam a pöcköket, a deszka nyeklett alatta. A venti olyan hangos, hogy ledobtam róla a fenébe, helyette majd a házventi hűt (alapon netezés + zene kb 36 °C -E2180)
-
SirKero
őstag
Azt hol tudom megnézni,hogy az enyém rev. hányas széria. mert a biost is ehez kell letölteni.
-
Dr.Én
veterán
válasz
SirKero #1415 üzenetére
Ha tuningolni akarsz akkor olvasd át Gorneck oldalát, nekem sokat segitett.Neked más a memoriád mint az enyém, nekem 800mhz-es ezért nem tettem oda a memoria idözitéseket(az enyém 4-4-4-12-ön megy)A cpu fesz az nekm azért ilyen magas mert gebaszos az alaplapom, másnak kisseb fesszel is megy a CPU fesz.A procit terhelni kell néhány órát pl Orthos nevű progival
M.I.T
Bios frissités nem nehéz pár perc alatt meg van -
SirKero
őstag
válasz
Kazimír #1418 üzenetére
A 1394 hsz-ban van egy hivatkozás erre itt két smart fan control mode lehetőség van nekem meg csak egy : Gornek oldala de ehez biost kéne frissitenem / egy napos cuccon? / Ezt többen is felvetették. Ja és nekem nincs auto mode csak kikapcs bekapcs
-
SirKero
őstag
Igazad van nem vettem észre van ott egy PWR_FAN csati is ami három tűs
Hogy vannak nálad a bios beállitások a M.I.T menüben? Mármint melyik mire van állítva / már amin változtatni kell /
Kazimir ha gondolod lefényképezem neked a biost. Egy cpu fan control lehetőség van benne az enabled álásban van. -
Kazimír
őstag
válasz
SirKero #1411 üzenetére
Nekem max terhelésen 1100-1200 között forgott (és 50 foknál nem engedte feljebb), szóval nem hiszem, hogy az kevés lesz.
Amúgy nem értem neked miért nincs a BIOSban ilyen állítási lehetőség.. Ma direkt megnéztem, és nekem ott van a PC Health Status - vagy mi a neve - menüpontban, az alaplapom szerintem ugyanilyen, a BIOS gyári, nem nyúltam hozzá...
Félreértés ne essék, elhiszem, ha azt mondod nincs, csak fura.. -
Dr.Én
veterán
Na majd este visza nézek, remélem addigra megjavul a gondod
-
SirKero
őstag
A memoria és az FDD között van nekem egy SYS FAN2 csati. Már gondoltam rá én is csak ha húzva van a proci nem lesz kevés neki az állandó 1400-as fordulat?
Most adtam el a régi gépem abban Zalman proci hűtő volt és vele adtam a potit is amivel a sebességet lehetett szabályozni
-
Dr.Én
veterán
válasz
SirKero #1409 üzenetére
Hali
Azt nem probáltad hogy a venti csatiját átdugod az alaplapodon a másik cpu csatira?(ott van az IDE és a memoria csati közt, nekem az fix 1400-as fordulaton hajtotta)
Ha más nincs akkor ajánlom mellé a Zalman Fanmate 2 nevü ketyerét ezzel tudod szabályozni a fordulatszámát Fanmate2 -
SirKero
őstag
válasz
anonymus89 #1408 üzenetére
Ha elindítom így néz ki: [speedfan]
-
anonymus89
addikt
válasz
SirKero #1407 üzenetére
És amúgy bocsi hogy rákérdezek de tényleg olyan hangos max fordulaton?
Azért a speedfan egy próbát megér mondjuk nem tudom akkor ha csak 3 pines csatija van akkor azokat végképp nem lehet szabályozni eddig én sem tudtam.
A Speedfan: az indítás után rögtön a megjelenő képernyőn ott vannak, hogy Speed 01, Speed 02 stb.
ott valamelyiket lejjebb veszed ki kell próbálni, hogy melyikkel lehet állítani nekem pl . a Speed 02. -
SirKero
őstag
válasz
anonymus89 #1406 üzenetére
Hát az elég gáz mert így állandóan max.fordulaton meg a venti
-
-
SirKero
őstag
Semmi ötlet
-
SirKero
őstag
válasz
anonymus89 #1401 üzenetére
Fenn van a program de nem tudom beállítani. Valószínűleg az hibám
ezért ha valaki elmagyarázná,hogy hogy működik hálás lennék érte.
Az lehet a gond,hogy a gyári venti csatlakózó 4 tűs ami meg most van rajta csak 3.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest