- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPad topik
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williams
aktív tag
Helló! Kipróbáltam a RealTemp-el is. Idle-be 28 fokot mér, a BIOS 25 fokot. Terhelve 51 fok, BIOS 46 fokot mér. De valamit nem értek a RealTemp-nél. Ha Settings-nél a Set TJ Max-ot beállítom 100 fokra (tudtommal ennyi a max ennél a CPU-nál, defaulton 85 fokra állítja a RealTemp), akkor ugyanazokat az értékeket kapom, mint az Intel TAT-al, és az Everestel is. Valaki homályosítson fel, hogy mi az amit rosszul tudok, csinálok. Az AC Alpine 7 hűtőnél akkor se hűt jobban úgy ahogy kellene szerintem, mert gyakorlatilag ha a két hűtőt összehasonlítom azonos programokkal, nem mérhető az elvárt hőmérséklet változás.
-
plexi
tag
Potmétert kell beszerezni, és be is fogok. Ennyi. Akinek nem hangos az pro
. és az semmi hogy hangos olyan rezonanciát nyom hogy ha nem lenne a gépem ilyen nehéz kimenne a szobából. De szerencsére errre is van megoldás.
Amúgy mennyi a proci normális hőmérséklete amin elketyeghet?- fok? vagy az már sok?
-
pitman
őstag
Megnéztem a hőfokokat néhány programmal. Arra a következtetésre jutottam, hogy a 2x fokos szobában mutatott 2x fokos maghőmérsékletek nem lehetnek valósak. Azon programok ugyanis, melyek ilyen eredményeket adnak, egy hidegindítás során a processzor hőmérsékletét jó néhány fokkal a szobahőmérsékletnél hűvösebbnek mutatják. Az intel saját programjához képest 15 fok is lehet az eltérés mínusz irányban.
Szóval ezt érdemes figyelembe venni a hőmérsékletek mérése során. -
Tommee
aktív tag
TAT ugyanazt mutatja amit a Coretemp és az Everest Core1 és Core2-nél.
Nálam 80-82 fokot jelez terhelve TAT-tal vagy Orthossal. Én ezekkel a hőfokokkal nem foglalkozom, a hűtő jól van rajt a procin, nem fagy a gép, stabil 24/7.
A CPU hőfok Everestben és Realtemp-pel 65 fokig megy fel.Ahogy leállítom a procitesztet, egyből esik a CPU/Core1/Core2 hőfok 25-30 fokot pár másodperc alatt.
Ennyit a beépített szernzorokról...kézmelegnek sem mondható a TX hűtőbordája -
-
Zippair
aktív tag
lehet, de nekem akkor elég hangos a tápom, mer 1600as fordulatig egyáltalán nem lehet hallani a proci venti hangját. az alaplap meg nem is akarja annál feljebb forgatni,és a gyári procihűtőhöz képest 9-10 fokkal hűvösebb max terhelésen, a ventit megy szvsz nem érdemes lecserélni, ha csak nem romlott el, mert egy nortucucccuuuuuááááá
ventinek az árát ha hozzáadod a hűtő árához, akkor már vehecc egy drágábbat is
-
ZCoyote
őstag
Na megvan a monstre teszt
Az FSP fényévekkel hangosabb mint a TX2 850-en.
A TX2-es olyan 1500-nél egyenlít.
Viszont más a hangfekvésük. A táp olyan surrogós a prochűtő meg 1500-nél élesebb hangon süvít.
Talán bejátszik az is hogy a táp már 2 éves és lehet hogy a venticsapágy már kopott.
Ennyi, remélem tudtam segíteni ezzel a tudományosan megalapozott teszttel. -
Kloden
senior tag
Everesttel mértem, de a CoreTemp is épp ennyit mutatott.
Nemtudom pontosak-e a hőfokok, (érzékelője válogatja) mindenesetre a különbség elég jól látszik hiszen a másik ventis eredményeim is ugyanazzal az Everesttel születtek kb. egy órával a TX beszerelése előtt.
Feszt nem emeltem egyébként, úgy megy 2800-at és lehet azért nem ugrottak meg a hőmérsékletek. -
most hogy leírtad már nem kell visszaolvasnia
viszont amit leírtál az nagyon nagy különbség. Ekkora különbség még a mag / proci mérés között sincs. Sajna a nem minden esetben kökéletesek ezek a mérések, úgy ahogy a fesz mérőnek sem lehet sokszor hinni.
mod: a coretemp-es értékek viszont igen rálisnak tünnek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Renault, Dacia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPad topik
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Milyen házat vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged