Új hozzászólás Aktív témák
-
BeerBier
senior tag
Tisztelt TX3 tulajok!
Mivel szoktátok kipucolni a hűtőt?
Nálam kezd a lamellák közt lerakódni a por..
Sűrített levegő a jobb,vagy szedjem le és "mossam ki"? -
BeerBier
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3894 üzenetére
Meglestem a BIOS-t,tényleg én voltam a hülye.
Én állítottam annó 55 Celsiusra az értéket,visszavettem 50-re,és már ott kezdi a venti fordulatnövelését.. -
BeerBier
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3891 üzenetére
Igazad van,valami ilyen lehetett,mert ráengedtem az Intel tesztelőprogit és azonnal kapcsolt a venti
Majd átnézem a BIOS-t és alacsonyabbra veszem a bekapcsolási hőfokot -
mitkov77
aktív tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
BeerBier #3890 üzenetére
Szerintem az is lehet, hogy egyszerűen jól hűt a hűtő és nem kell tovább forognia nagyobb venti számon, vagy a BIOS-ban a CPU hőfok magasabbra van állítva, mint 55'C és még nem érte el ezt a hőmérsékletet, és ezért nem kapcsolt még rá.
Meg persze az is kérdés mit és mennyire tuningoltál. -
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Furcsa dologra lettem ma figyelmes,hátha valaki tud rá "megoldást"..
TX3-as hűtő,gyári ventivel.
Picit feldobtam a procim órajelét,adtam neki kis feszt,majd elkezdtem prime95-el terhelni.
Megy szépen a teszt,a proci már 55 fokos de a venti még szinte alapjáraton
Feljebb ugyan nem ment a hőfok,de azért picit furcsálottam...
Az a furcsa hogy amikor a gépet bekapcsolom,felpörög a vanti kb 2-3 másodopercre,jól hallani.
Semmit se állitottam a BIOS-ban a CPU részen kívül...nóóórmális ez? -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
mitkov77 #3888 üzenetére
3 pines sima ház venti, (nem PWM-es) ami hőszenzorral van ellátva, így a hőmérséklet növekedésével, 500-2000-ig képes forogni percenként. Ő az, csak 80 mm-es.
0,3 sone a max hangja, ami asszem kb. 22 dBa, a hatásfok tényleg nem a legjobb. ez most éppen feleslegben van itthon ezért, akartam, hogy ne csak porosodjon, hanem hasznát is vehetném.
per-pill meg van oldva másképp a hűtés, tehát nem áldoznék plusz pénzt új ventire. feltettem ide apróra csere reményében, aztán majd elválik. -
mitkov77
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #3887 üzenetére
Ez több tényezőzől függ. Ha a lap vezérli a ventit, akkor a hatásfok növeléséhez magas fordulaton fogja járatni a ventit. Ha meg 4 pines sima házventi, akkor meg nem biztos, h kellő teljesítménnyt fog produkálni. Inkább befektetnék egy Coolink swif2 92p-re, és ez 700 rpm-en is minden procit hűvösen tart.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
mitkov77 #3886 üzenetére
Arról van szó, hogy nincs meg a 9-es gyári venti a bordához és itt porosodik egy ilyen 8-as venti a fiókomban, mondom, akkor ne csak ott álljon hanem vegyem hasznát is.
Amúgy valószínű a hatásfok gyengül, de az kizárt dolog, hogy hangosabb lesz, mert max fordulaton 22 dBa a hangja, míg a gyári ventié jóval hangosabb 2800 max fordulatnál. -
mitkov77
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #3885 üzenetére
Én az alapvető kérdést nem értem, h miért kell 8 cm venti, a 9,2 cm-s bordára?
Rosszabb lesz a hatásfoka a hűtőnek, és mellesleg még hangos is lesz.
Mi van a gyári hűtővel? -
sgergi
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #3875 üzenetére
[link] Mondjuk ez pont nem jó, mert 120-asra bővít, de hasonló. Bár most pont nem találtam 80-92-es átalakítót.
-
BeerBier
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3880 üzenetére
Valami hasonlót lehet venni számtech boltokban tudtommal...vagy kürölnézel a hardveraprón,biztos lesz valami "kicioccó" megoldás
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3878 üzenetére
és olyan kis gumitalpat, mint ami a gyári ventin van, hogy ne rezonáljon be a hűtés, azt honnan tudok szerezni?
vagy tudom azt helyettesíteni valamivel? -
BeerBier
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3878 üzenetére
Azért jól fogasd oda,mert ha elengedi valami miatt (rezgés,hő,bármi) lesz ám meglepi
-
TaaT
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3871 üzenetére
nem lesz szép de fel lehet rakni, vmi dróttal madzaggal vagy ami éppen kéznél van...
-
sgergi
veterán
válasz
Legkulturáltabb megoldás egy 9,2 cm -> 8cm-es átalakító. Minden más gányolás, de a legegyszerűbb, ha gyorskötözőt használsz, de hajtogathatsz magadnak megfelelő méretű drótot is.
-
BeerBier
senior tag
válasz
Szvsz sehogy....valamelyiket furni-faragni kell...vagy a bordát vagy a ventit..
-
Fr@nkieWilde
senior tag
üdv.
valaki megtudná mondani, hogyan tudnék barmolás nélkül felfogatni egy 8cm-es arctic cooling f8 tc ventit egy tx3-as bordára?
köszönöm.
-
mitkov77
aktív tag
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!!!
Haveromnak van egy coller tx3-as hűtője és szeretne egy ventit hozzá na most talált is ARCTIC COOLING AF9225L (350 ft-ért) na most ennek 1500 rmp n a gyári hőtőnek meg 800 ~ 2800 R.P.M. (PWM)-.Így egymás ellen fognak dolgozni nem de???Nincs egy cooler tx3-ventije valakinek?
-
janihunk
senior tag
Sziasztok újabb jelenség ált elő a TX2-mnél. Olyan hangot ad mint ha csapágyas lenne. Annak tudatában hogy el van repedve ez esetleg okozhat olyan olyan hibát hogy egyszer csak eltörik és szanaszét repül? Levettem a ventit meg a műanyag keretet ami fogja mondom ráteszek egy másik ventit. Ami a táp alatt van 12cm venti kicsi rá. Most akkor milyen kell?
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék h a tx3 elbánna a phenom II 1075T-el?
értem ezalatt, h a hőmérséklet optimális keretek közt maradna vele?
most egy ninja rev b.-m van és nem nagyon tudja lehűteni
teszteltem linx-el 70fokig felmegy....
thx
-
tyaty1
tag
Valaki tuda, hol lehet kapni am3-as felfogatótTX1-hez?
-
Z()L3
tag
No ráfabrikáltam a TX2-re a SWiF2-es PWM-es ventit.
Hangja nincs, és ~4-5°C-al növekedett a hőmérséklet (Max 61°C).
Szóval nagyon jó vásárnak tartom a SWiF2-t -
TaaT
nagyúr
válasz
Kunsztler #3845 üzenetére
Én lapból nem használom a gyári ventit mert kézben megpörgetve a lapátokat már hallom a kerregő motorhangot...
Jah és most vettem egy vatta új 212+-t és annak a gyári 12-es ventijének is ugyanolyan hangja van 0km-esen szal azt sem fogom használni soha...Tökéletes megoldás nagyjából 1000ft-ért az Arctic F9 PWM, hidrós csúszócsapágyas a cucc...
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!!!
Cooler master tx3-as hűtőm van de a ventije kurva hangos pedig levettem a a biosba a furdulatszámát és még is.Mit tehetek ez ügybe?Vagy másnak is hangos?
-
Z()L3
tag
Sziasztok.
A TX2-es hűtőm ventijét szeretném lecserélni egy pwm-es Coolink SWiF2-re (persze 9cm-es).
Hozna hőfokban javulást ?
Hangra biztos hogy halkabb lenne -
BeerBier
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3835 üzenetére
Felesleges lesz,max 2-3 celsius fokot hoz majd...
Annyit meg nem ér,hacsak nem ingyen van teljesen -
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Van egy TX3-as hűtőm és azt szeretném kérdezni, hogy a gyári 9cm-es venti mellé a hűtő másik oldalára ha felteszek egy Arctic Cooling TC hűtőt, akkor az tovább segít a hűtésben vagy teljesen felesleges?
Ha megéri feltenni, akkor hogyan tegyem fel: szívja a levegőt a rácsoktól, vagy fújja rájuk?Köszönöm.
-
Killer01
őstag
Halihó, van egy TX3-asom, még anno C2D 6420-as procimhoz vettem (nem bántam meg
). Az érdekelne, hogy i5-2500K procira rá tudom-e szerelni?
-
tyaty1
tag
Valahogy lehetséges egy Hyper tx 1-est AM3-as lapra szerelni?
-
-
janihunk
senior tag
Sziasztok. a TX2 nek a gyári hibája menyire veszélyes? Mármint a megrepedt venti. Mert sikerült egy olyat kifognom. És hát eléggé rászkódik még a gép oldala is.
-
-
janihunk
senior tag
Hát mivel nem hiszem hogy el fog férni a házban így az oldala le lesz véve. Ilyen házam van Beleférne amúgy?
-
janihunk
senior tag
Sziasztok egy TX2 vel meddig lehetne tuningolni az E7300 as procimat? Olyan 3.7, 3.8Ghz ig akarom "csak" M0 proci. Elbirkózna vele a hűtő?
-
BeerBier
senior tag
válasz
Rejtettszam #3815 üzenetére
Az alaplapos problémára annyit tudok mondani hogy keress egy szakit a Hardveraprón,biztos megoldja valaki..
A tuningnak meg van saját topicja..Tuning,kezdőknek.. -
Rejtettszam
csendes tag
Na sikerült behelyezni
Köszi a segítséget. A Q6600asomat tökéletesen hűti az asus P5KC alaplapomban
10-15 fokkal hűvösebb lett, de van 1 kis gondom.
A régi hűtőm ventillátorja ugye be volt dugva az alaplapba hogy kapjon áramot és forogjon. És annyira beragadt hogy kitéptem azt a 4 pines csatlakozót a helyéről... Nézegettem, majd visszaraktam, hát nem mindig kap a ventillátor áramot. Most mit tegyek? Hogy lehetne megjavítattni? Vagy esetleg új alaplap?
A másik kérdésem hogy hogyan tudom tunningolni a cpu-t. Azt tudom hogy az fsb-t kell felhúzni, de hogy hol azt már nem (a BIOS-on belül). Találtam valami FSB North Bridge (vagy valami hasonlót) és ott van ami nekem kéne (elméletileg), csak hát nem tudom hogy az-e. -
TaaT
nagyúr
válasz
Rejtettszam #3811 üzenetére
lenyomod és elordítod
-
Rejtettszam
csendes tag
Még annyit szeretnék kérdezni hogy a hűtőt hogyan kell lefogatni intel LGA775ös foglalathoz? Sejtésem van, de pontosan nem tudom hogy most lenyomom a 4 pöcköt, vagy lenyomom és elfordítom.
-
Ventur@
senior tag
Köszöntem az infót
. Egy TX3-as ventilátora van a TX2-n, mivel az alap ventilátor tavaly megadta magát. Olcsóbb volt így, hogy egy TX3-é ment rá (talán valami 1000-1500 Ft-ért vettem és teljesen új volt a ventilátor)
. Hanggal meg nincs gondom. Igaz az a hallásom sem a tökéletes
.
-
Ventur@
senior tag
Üdv!
Hamarosan cserélném a procimat: AMD Athlon II X2 240-ről AMD Phenom II X4 955-re váltok. Kérdés adott: Elég-e neki a jelenlegi TX2-es hűtőm
?
240-et bőven bírja (csak win alatti használatnál 31 C), de ugye ez 65 W-os. a 955 meg 125 W
. Tuning - egyelőre - biztos nem lesz a procin. Alapórajel, a lehető legkisebb V-al lenne a terv
.
Előre is kösz a választ
!
-
BeerBier
senior tag
válasz
Rejtettszam #3804 üzenetére
Annyit lazán kibir szerintem...
Én egy e6600-t húztam 2,4 ről 3,6 ra és meg se kottyant neki (mármint se a procinak,se a hűtőnek) -
BeerBier
senior tag
válasz
Rejtettszam #3802 üzenetére
Hello
Szerintem ha nem akarod rommátuningolni a q6600-ot,akkor bőven elég lesz ez a fajta hűtő.
Emlékeim szerint egy ph!-s tesztben is valami 4 magossal faggaták és ott is jól szerepelt (főleg az árához képest) -
Rejtettszam
csendes tag
Sziasztok!
Az intel core 2 quad Q6600-asomra keresek ventillátort. Nem szeretnék sokat rá áldozni, maximum 6ezret, és én a CM TX3-asra gondoltam. Megéri megvenni vagy van más lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest