- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Gaming notebook topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ocso
tag
válasz
trblaise #999 üzenetére
Szia,
persze, úgy kell rádugnod, hogy szemből jobbra az utolsó 3 tűre. De általában már így van kialakítva az alaplapi csatlakozó is, hogy fogadja a 3 pines csatikat is. Sajnos ASUS alaplapnál 3 pin-es ventivel nem működik a PWM. De lehet a kábelekkel trükközni, hogy 5-7-12 V-ot kapjon, vagy marad a külső szabályozó...
-
trblaise
tag
Lehet a kérdés már elhangzott, én kérek előre elnézést!
Ha 4 tűs az alaplapom, akkoris lehetséges, hogy nekem tx2-es hűtőm legyen? -
Oibacsi
őstag
válasz
JockeyEwing #997 üzenetére
Szia! Arctic cooling, keretes, nekem is az van, picit halkabb, folyadékcsapágyas és olcsó...mi kell még?
-
JockeyEwing
aktív tag
Üdv nektek
Érdeklődnék, hogy milyen PWM-es 92mm-es ventilátort ajánlotok a TX2-höz?
(persze lényeges, hogy Mo.-on beszerezhető legyen)
-
mmdms
addikt
és 939-es foglalatra könnyű feltenni mint az AM2-re, vagy macerás mint az intelnél?
-
donpel0
aktív tag
-
xbombs
csendes tag
amd sempron 3300+ s754 es procimra rámegy a tx 2???
-
d@minator
addikt
Nem te vagy béna hanem ha hajlik az alaplap akkor eléri a pöcök a ház alját és nem akar bekattanni, ezért legjobb kiszedni azt és úgy felrakni a hűtőt.
A paszták közül az Artic Cooling MX-2-t istenítik. A Coollaboratory liquid folyékony fémet nem ajánlom senkinek, mert "összeolvad" a proci a hűtővel.
-
Kazimír
őstag
Üdv!
Leendő gépembe ilyen hűtőt szeretnék.
Kérdések: Mellékelnek hozzá pasztát, és ha igen, milyet? Használható, vagy valami más/jobb illik alá?
Illetve tényleg ennyire macerás a lapra szerelni (Giga P35 lesz)? -
drlovi
aktív tag
Hali,
Használja vki ezt a hütőt 5200+ -al.Vagy hasonló procival?
nekem everest stressnél 53 C ig felmegy a proci hőfo,de sztem az alaplapom
nem méri rendessen,mert ez kicsit talán magas.
-
Solten
őstag
Qrvajó ez a cooler, iszonyat halk.
-
donpel0
aktív tag
kb egy hónapja van tx2-es hűtőm, hazavittem és mint egy kisgyerek azonnal nekiugrottam a felszerelésnek.
kb én is egy 40-50 percet szívtam vele, közben izzadtam, káromkodtam stb.nagyon hitvány ez a felfogatási rendszer, de maga a hűtő nagyon faja. stock kúlerhoz képest kb -15°C.
-
ocso
tag
Szia,
vagy manuálisan Zalman Fanmate vagy előlapi vezérlő panel. Vagy a következő trükkel, 3 féle sebességet tudsz állítani: [link] How to Create a Three-Speed Fan Control Without Spending a Dime | Hardware Secrets
-
Gabis
őstag
hali
az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mivel lehetne megoldani a TX2 venti a vezérlését mert sajna az Abit alaplapom rosszul méri a Brisbane magos procimat (a legújabb bios-al már valamivel reálisabbak az értékek de valamiért azzal meg pocsék a mem. kezelése)
szal az alaplapi vezérlés kilőve, ÖTLETEK
előre is köszönöm -
fzr600r
csendes tag
Én is elég sokat szívtam a felrakással,ma vettem de az egyik tartó az istenért se akart bepattanni.A végén már én is kivettem a lapot h meggyőződjek róla hogy sikerült bepattintani.Akkor láttam hogy ez a hűtő elég szépen meghajlítja az alaplapom.Visszaszerelés után nem is működött a gépem minden mennt csak kép nem volt.Sok agyalás után megmozgattam a chipesetet hűtő bordát mert onnan hallottam vmi kattanás szerü hangot mikor felszereltem a hűtőt.Azóta bakapcsolás után leáll a gép egy pillanatra és újraindítja magát majd tökéletesen működik.Nem tom mi lehet.A magok hőfoka 100% terhelés alatt bő 10 fokot csökkent a gyári hűtőhöz képest,úgyhogy szerintem a hűtő jól van rajta.Ha valakinek van ötlete írjon.
-
ocso
tag
Sikerült végre felraknom 45 perc alatt. Nekem is elfodult egyik pöcök közben. Elötte kicsit megjárattam a pöcköket, hogy könnyebben belecsússzon a fekete a fehérbe.
Így sem ment könnyen, mert mindig kiugrott azegyik, az ujjaim már szétmentek, ki kellett vennem a lapot és a szönyegen csináltam, mert attól féltem, hogy kettétörik a lap.
Aztán fogtam egy Kéthetes TV műsor magazin és feldaraboltam akkora darabokra, hogy a proci alá férjen, ezeket összeragasztottam, beraktam a proci alá az alaplap és a szőnyeg közé. Így már könnyebben ment a feltétel, mert nem hajlott meg az alaplap.
Everest szerint 24 fokos a CPU... -
Psych0
őstag
-
ocso
tag
Használja valaki ezt a CPU hűtőt ASUS PKC alaplapon?
A 3 pin-es TX2-es verziót vettem meg, még nem szereltem fel. Valóban nem szabályozza az alaplap a fordulatszámot (feszt.) a 3 pin-es csatlakozó esetében ennél a lapnál? -
BaLee
addikt
Vettem egy ilyen hűtőt egy C2D procihoz de ez a felfogatás...
Vagy én vagyok iszonyat béna vagy nem tudom, de sehogy se akart bepattanni normálisan. A végén már kivettem az alaplapot a helyéről és nyomkodtam ahogy le van írva (két ellentétes oldalát egyszerre) de olyan egyszersem volt, hogy mindkettő bepattant volna a helyére. Majdnem egy óráig szoptam vele de ha úgy látszódott, hogy bent is van a helyén egy kis mozgatástól kiugrott.
Más nem szopott ezzel beszereléskor? Végén már feladtam, most sincs 100%osan rajta de legalább ha megmozgatom nem ugrik ki a helyéről, egyszerűen nem bírtam vele mit csinálni.Van valami extra trükkje ennek vagy csak én vagyok iszonyat béna? Már ott voltam vele, hogy rápróbálom inkább a gyári ventit, hátha,,,
AMDnél sosem volt ilyen problémám ott másfajta felfogatás volt és pofonegyszerűen működött.
-
Kristof86
tag
Helok.
Tervezem, hogy veszek egy q6600 ast a jövő héten és az lenne a kérdésem , hogy a tx2 proci birja a tuningot vele???????????????? -
blu3
tag
Hali! Én is lecserélném a TX2-őm ventijét egy ilyenre: Scythe Kama PWM 92mm Cooling Fan ő például meg is tud állni mint a gyári C2D hűtőventi, ha nincs túl meleg
Itthon nem találok 1 db-ot sem -
neumanki
tag
pont attól féltem, hogy olyan iszonyat erővel kellett odanyomnom, hogy nem úgy nézett ki, mint ha az a 1-2mm műanyag kitülemkedés vissza tudná tartani. Egy csomószor volt, h azt hittem bepattant, aztán huzom le a túloldalt, és kiugrott. Most rajta van, csak félek, nehogy kipattanjon.
-
Psych0
őstag
válasz
neumanki #951 üzenetére
a bios az az alaplap saját diódájából olvassa ki az adatokat, amit a procihoz közel raktak, a core meg értelemszerűen a magban levő diódából jön és onnan olvassa ki közvetlen a progi.
Amikor felraktam azthittem eltöröm a lapot, annyira hajlott, és úgy is maradt. szóval nálam stabil.
-
neumanki
tag
Egyb ilyen hőmérséklet normális ilyen procinál?
Nekem hyper tx2-vel csak az volt a bajom, hogy intelhez nagyon nehezen tudtam felrakni, és nem túl biztatóak, hogy azok a pöckök, amire ráforgatja az ember a tartokat, hogy majd jól megtartják fullgagyi műanyagból vannak, nem tudom mennyire feszíti az oda, meg lehogy eloldjon. Szereléskor egy csomószor volt olyan, hogy azt hittem beakadt, aztán mégse,vagy be volt rendesen akadva csak egyszerűen kiugrott :S nem tudom, mindenesetre nem tünt túl bíztató konstrukciónak.
-
neumanki
tag
ja, meg azt akartam kérdezni, hogy mi különbség a cpu hőmérséklet között amit bios mér, meg a core1, core2 amit az everest? Mert nekem e6750-re hyper tx2-vel 22fok-ot ír a bios cpu, és 36, meg 31 fokot a core-okra az everest. Rossz az alaplap, vagy máshol mér?
-
gs20
tag
Sziasztok!
Én is beruháztam egy ilyen hűtőre, és azt kell mondjam, meg vagyok lepve
Bár a talp kidolgozása elég igénytelen, de vízpapírral, meg 2-3 óra feláldozásával szép tükrössé lehet tenni. Ez a művelet nekem 4 fokot jelentett egy 346-os cerkánál, szóval szerintem mindenképp érdemes.
Amúgy egy vízhűtőblokk "maszek" lefogatóját felhasználva egy 2500+ os Bartonra került a hűtő, egyenlőre alapórajelen jár alatta a proci, alapjáraton 40-41 fok KIKAPCSOLT!!!!! ventivel, terhelve 45ig kúszik fel úgy, hogy a speedfan-t belőttem h kb 1400-1500ig engedi felpörögni a ventit.
Házhűtő venti nincs, csak a táp szív a hűtő fölött.
Szóval el vok ájulva tőle, erre álmaimban sem gondoltam volna
Hűt, halk, és még olcsó is. -
neumanki
tag
sziasztok!
hyper tx2-esre ki hol vett 92mm-es PWM ventillátort? sehol nem találok google-be, csak 1db online argep.hu-t. Voltam 3t-ben, de azt mondták, h nagyker nem is hoz magyarországra artic cooling-ból pvm-eset.
köszönöm, balázs
-
mmdms
addikt
válasz
BlackPriest #946 üzenetére
milyent?
-
BlackPriest
őstag
keresnék egy eladó ilyen hűtőventit, akinek van, ne kíméljen, bombázzon ajánlatokkal pls!
-
Rivaul
addikt
-
Rivaul
addikt
Esetleg valami progi amivel le tudnám venni? Próbáltam jópár programot de az alaplapnál minden csődötmond. Egyszerüen nem ismerik fel hogy mi is ez és nem jeleznek semmitse nemhogy még állítást is engednének. Everest+sandra is ezzel küzködik... Az alaplapomnál csak ismeretlent ír és off.
Asus M3A........ valami tipp? -
Sziasztok!
Nekem is ilyen hűtőm van, de szeretnék majd egy Quad-ot, amire azt mondják, hogy nem elég... Persze húzva, és 1.35V körüli feszhez. Én azt találtam ki, hogy egy erősebb ventit rakok rá, ami tud 2500-as RPM-et is, vagy pedig egy átalakítóval 12cm-es ventit dobok rá...
Szerintetek?
-
Rivaul
addikt
Most tettem egy tx-et az x2 4400+ os am2+ ra........ Alapbol: 23-27 fok közt megy.
Terhelés alatt nem ment 33 fölé. Nekem teccikViszont nem halk.. Bár mind1 a 625 venti miatt de nekem akkorse valami csendes. Mindenesetre tiszt a hűtőnek.
-
Psych0
őstag
Én is beújítottam egy ilyenre. Az ip35 gond nélkül variálja a nem pwm-es ventik fordulatszámát is, úgyhogy nálam nem probléma a csatlakozó
A proci: E6550. Az EIST be van kapcsolva, tehát ha nem megy a proci, akkor leveszi a feszt 1,2V-ra és a szorzót 6-ra.
Gyári hűtő:
idle: cpu:27°C core:39°C fan:1300RPM
load: cpu:56°C core:71°C fan:2250RPMHyper TX2:
idle: cpu:25°C core:37°C fan: 700RPM
load: cpu:46°C core:59°C fan:1800RPMEgész jól hűt
A hangjukról meg annyit hogy 1800-on hallható a szélzaja a TX2-nek, de 700-on viszont hallhatatlan
A gyári Intel 2000 felett rezonál, ami rosszabb.
Remélem ezzel már stabil lesz 500 as fsb-vel a rendszer. Akarommondani mostmár merek neki adni feszt
-
Unbaised-Ben
senior tag
Na már nagyon rég igértem adatokat a TX2 hűtéséről
:
Crysis 1280 x 1024 Fele High-Fele medium úgy a proci 46fokot produkált max...alapon meg 35körül szokott lenni....(Pc Probe II-vel mérem)Egyébként olyan érdekesség volt hogy elindítottam az everestet és azonnal leesett a proci hőmérséklete 17 fokra..amit az everest is írt...elég érdekes...újraindítottam a gépet és megint az alap hőmérséklet vagyis 34fok lett....érdekes mindenesetre
-
Tigi
őstag
Na, visszavittem a törött ventis TX2-őt és szónélkül cserélték.
Remélem az új tovább fogja bírni. -
D@ni88
addikt
hali, nálatok terhelés mellett meleg a heatpipe? mert nekem maga a borda, és a heatpipe se forró.. és 40fokos alapjárat, terhelve 60. E2160@3200(1,43V)
-
d@minator
addikt
válasz
s.s.j.goku #917 üzenetére
Ha nem tuningulod jó a gyári is az arra lett kitalálva.
Ha tuningolni akarsz akkor kevés a Hyper TX. Ami neked legjobb választás:
Thermaltake Big Typhoon 120vx
Thermalright Ultra 120 extreme
Scythe Ninja Plus Revision B
Vagy valami hasonló nagyobb darab. De inkább ezt a Quad topikban kérdezd. -
s.s.j.goku
tag
Hello!
Quad 6600 2.4Mhz procira is jo lenne ez a hűtő,mert gyári van most rajta (9*266=2400) és a hőmérő szerint alapon terheletlenül 40-50 fok között megy, terhelt állapotban pedig 60 körül.
Nem tom ez nem e tul sok.Eddig AMD-s gépem volt ,nem volt ilyen gondom.
OLvastam erről a hűtöröl és tervbe vettem megvételét csak az a kérdés elég e a procimhoz.
Vélemények??? -
d@minator
addikt
A 7600GT-m hangosabb volt ezért nem cseréltem az nforce hűtőt. Most, hogy eladtam a lapot és egy passzív 8600GT került bele így marha hangos.
A megoldás Evercool chipset hűtő kit. Vannak benne bordák, paszta és egy 4cm-es venti. A ventit az alaplap valamelyik szabályzott vagy kisebb feszültségű kimenetére kell dugni. Ez a legolcsóbb megoldás. - 1100 Ft
A tápod nem szerepel a konfigodban de az is nagy zajforrás. Most volt szerencsém egy Codegen-hez amiben 8cm-es venti van...No komment. Már csak ezért megéri egy FSP táp 12cm-es ventivel 7k-ért.
-
d@minator
addikt
Elvileg 3 pöcsön nincs PWM.
V+ / test / fordulatszám visszajelzés. A negyedik lenne a négyszögjeles fordulatszám szabályozás azaz a PWM.
Érdekes, hogy egy újabb P5B alaplap nem szabályozza a 3 pöcsös ventit. Egyik ismerősömnél a TX2 1800-on megy a P5K-ban pedig a qfan be van kapcsolva. Még majd személyesen is megnézem, mert elég hihetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Bundle topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest