- Házimozi belépő szinten
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek mennyire lenne érdemes lecsrélni a TX2-n a ventit, egy ilyenre? Nem hűtené le annyira, de nem is rezonálna. Lehet úgy ventit cserélni rajta, hogy ne kelljen leszedni a lapról?
-
Madn!ght
addikt
válasz
AstraCDX #2285 üzenetére
Hello!
Asus A8n-e lapon használom a hűtőt, gond nélkül.
A felszerelése pár másodpercet vett igénybe. 4200+@ 2930MHz (290 FSB) mellett 44 fokosak a magok, terhelten 52-53 fokosak.Előtte Gigabyte G-power Pro-val nem igazán ment 60 fok alá, még terheletlenül sem.
Megjegyezném, a G-power ventiszabályzó paneljére kötöttem, igy max 1400 RPM-et pörög. Szvsz még csendben teszi a dolgát. (a g-powerhez képest)
üdv: mad
-
sgergi
veterán
válasz
--Disztroj-- #2288 üzenetére
Az 1400-as fordulat az már nem sok, azt bírnia kell. A Fanmate-tel belőheted 1300 körülire a ventit, és akkor nem is nagyon kell állítgatnod, ha izzasztod a procit, az e4400-at így is el kell vinnie. Ha viszont új ventit veszel, akkor mondjuk ac-t tudom ajánlani, olcsó és halk, de 4 tűset keress.
Ha minden igaz, akkor a p45 sem tudja kezelni a 3 tűs ventit.
-
--Disztroj--
senior tag
sziasztok!
Már korábban kérdezgettem itt és sikerült az abit ab9 lapomban kb 1350-1450rmp-re lefolytani a ventit (biosban max voltage 8.5 minimum 8.0, ennél lejjebb nem lehet venni
)
Így nem igazán érzem hogy zajongana, de a tudat hogy így is túlpörgi magát, nem hagy nyugodni.
Ez a fanmate ha minden igaz egy manuális ellenállás, namost ha mondjuk elkezdek játszani/vagy dolgozgatok szívósan a gépen, akkor pörgessem fel kézzel a ventit?
Valahogy nem tűnik nekem ez jó megoldásnak, vagy inkább kényelmesnek..Azon gondolkodtam, hogy veszek bele egy 4pines ventitt, és akkor lesz öröm és bódottá...tudtok jó ventiket ajánlani hozzá? persze szempont az is, hogy olcsó legyen
Hja és a TX2 ről van itt a szó
(amúgy késöbb egy giga p45 esélyes lehet, az tudja kezelni a 3 pint?mer akkor lehet nem éri meg a venticsere)
-
foxboro
tag
válasz
foxboro #2286 üzenetére
Visszaolvastam... A P5K-nak 4pines csatlakozója van, TX2-nek 3 pines.... Ez van. Egyébként ha a ház ventilátor 3pines csatijára dugom, az szabályozott, akkor mennyire tudja szabályozni a lap a cpu hűtőt? Mekkora fordulatszámmal pörög, és hangos-e?
Valaki írjon, aki így használja!!!!
A CM HyperTX2 és az AC Freezer 7 pro között vacillálok.....
Köszi! -
foxboro
tag
Hi!
Szerintetek ha az ASUS P5K alaplapra ráteszem a Hyper TX2-s hűtőt, a fordulatszám szabályozás működik? Függ az BIOS-tól is? Akinek van tapasztalata a témában, légyszi írjon!
Köszi! -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Az alábbi konfigurációhoz jó ez a Cooler Master Hyper TX2 szerkezet ?
ASUS A8N-E alaplap, AMD Athlon 64 X2 4400+ .
Fizikailag elfér/elhelyezhető ez a Cooler Master Hyper TX2 hűtő az ASUS A8N-E alaplapon ?
Üdv.
Astra
-
Spam123
tag
Sziasztok!
Egy TX2 hűtővel rendelkezem, nagyon jó lenne, csak 65 fokos 4.0GHz-en az E8400-as porcesszorom. Amit azért elég melegnek gondolok, de a prodát megfogom, meg a hátsó 12 CM-es venti levegőjét megnézem, szinte hideg, ami azért elég messze áll a 65 foktól. Szerintetek újra kéne pasztázni? A gyári paszta van rajta!
-
Vasinger!
nagyúr
Jól van fenn a hűtő!
Hagyom úgy ahogy van...
Köszi a segítséget, hálás vagyok neked!
Átállítottam a BIOS-ba, hogy Voltage szerint állítsa a fordulatot, így Prime alatt érezhetően felpörög, everest 1790 RPM-et ír ki. Ezzel így nem lesz baj? Mert így 63 fokos lett 4.0 GHzen
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy Hyper TX2-vel rendelkezem. Egy dolog zavar, hogy az a szoknya miért van rajta? Le lehet szedni? És ha igen, akkor úgy is, hogy nem szedem ki a gépből?
Fontos és sűrgős a kérdés!
-
p.geri
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy láma kérdés, én azért felteszem!
athlon xp-hez is jó ez a hűtő gyárilag?Vagy ha nem, akkor esetleg átalakítót lehet venni a felfogatáshoz?A jelenlegi hűtő már elég hangos, viszont pár hónap múlva cserélném a gépet c2d-re, így két legyet ütnék egy csapásra, ha erre is fel tudnám most rakni addig.
Köszi a választ -
Mr Potter
tag
Köszönöm szépen a válaszokat srácok !
-
Mr Potter
tag
Sziasztok ! Nekem pár napja sikerült beszerezni egy TX2-es hűtőt, amivel nagyon megvagyok elégedve, de nem tudom szabályozni a fordulatszámot. Asus P5B alaplapom van. Lehet, hogy ez a probléma. 1950et pörög úgy, hogy nem nyúltam hozzá. Szeretném kicsit leszabályozni. Esetleg, ha tudnátok segíteni hálás lennék érte. Előre is köszönöm !
-
bnss
veterán
Sziasztok,
TX2-m van, a kérdésem az lenne, hogy a szoknya nélkül hogyan lehetséges visszarakni a ventilátort? Mert a kis pöckök a szoknyán vannak, a szoknya meg nem fog elférni a PWM borda miatt. Köszönöm az ötleteket előre is.
-
TyLe
csendes tag
Van egy Hyper TX2-öm egy E7200-on. MSI P43 Neo alaplapom van. Nem tudom szabályozni a fordulatszámot!
Se Bios-ból, se speedfan-nal! Folyamatosan 1800 körül forog! Fasza, hogy 22 fokos a proci, de minek?
Mi lehet baj? -
Dr.Én
veterán
válasz
Vasinger! #2252 üzenetére
Hali
Nekem is van TX2 és alatta E8400-as proci.
Nekem Giga P35-DS3 lapom van, nekem állitj a venti fordultaszámát.A biosban van beálitva, Voltage-ra van belöve(800-1200rpm közöt megy)
Ha biosban nem sikerül állitani akkor lehet potméterrel is Zalman Fanmate 2-vel kb 800-900ft
92*92mm-es venti -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy CM Hyper TX2-vel rendelkezem. Alatta egy E8400 fut 4.0 GHz-en. 70 felett még sosem láttam, de a 68 is ritka. Üzemi hőm 40-50 fok.
A kérdés. Lehet e szabályozni a venti fordulatszámát vmien módón, mert ugye mindíg ua. megy?Még kérdés. Hány cm-es a venti rajta. És ha lekéne cserélni vmi baj miatt, milyet ajánlanátok?
-
sgergi
veterán
quad alá ez a hűtő már kevés lehet, másrészt biztos, hogy jól felfekszik a procira a borda (látom Giga lapon van, arra nem mindig fekszik fel jól.), mert ennél hűvösebbnek kéne lennie azért.
Sajnos mostanában nagyon törnek egyébként a ventik, rossz minőségűek. Kb. 1300-as forulatot még bírják, afölött gyorsan tönkremennek.
Ventiből AC jó választás lehet. -
lsc
nagyúr
válasz
grabber #2245 üzenetére
Én ezt a ds3-ban úgy oldottam meg, hogy egy zalman-zm f-1 ventiből az ellenállást beraktam a hűtőcsati és a lap közé, így a tx ventije 1300 körül megy, ott még nincs hangja és jól hűt . Amennyiben egy zalman zm-f2 ventit veszel akkor abban is van ez a közbetét és még van is egy 92-es ventid tartalékba ha a tx ventije megadná magát .
Mod Cheesy :Az F2 jó rá, a méret egyezik, felrakás meg fordítva mint a képen .
-
Cheesy
őstag
válasz
grabber #2245 üzenetére
Anno márciusban, amikor összeraktam a q6600-as konfigomat ezt a hűtőt sztárolták, ajánlották, így ezt vettem hozzá. Már egy kis tuning is elég hozzá, hogy 58 fokon menjen a procialapból. Ha meg ráengdem a prime95-t, 80 foknál sincs még megállás. G0-s a proci.
2 hete éppan dolgozok a gépemen, egyszer csak éktelek darálásra/kerregésre figyelek fel, a gépből jön. Na, kikapcs, oldala le, bekapcs: a hypertx2 ventije mondta fel a szolgálatot, nem értek a venti felépítéséhez, de szerintem csapágygond. Volt már ilyen gondom előző ventikkel, de azoknál évek multán jött elő, nem fél év alatt... Úgyhogy most a gyári intel hűtő van fent, ami még kicsit mintha halkabb (!!) lenne, mint a tx2 volt.
Most ventit keresek a tx2-re, valami -minőségibb- darabot, Scythe-ra gondoltam, de itt a senkiföldjén Szolnokon számtech ilyen extrának számító alkatrészeket nem találni. Vagy még nem tudom hol keressem
Azt olvastam fentebb, hogy 92mm-es rámegy. Milyen márkát, illetve típust ajánlotok?Ehe.. kiderült, hogy én is fordítva raktam fel anno a ventit
-
sgergi
veterán
válasz
grabber #2245 üzenetére
A hangját ki tudod deríteni, egy pillanatra kézzel lassítsd le a tx ventijét a közepénél fogva, ettől nem lesz baja.
A ds3 elvileg tudja szabályozni a fordulatot, ha régi bios van rajta. Ekkor a health status/ cpu ventit Voltage állásba kell rakni. Ha újabb bios van rajta, akkor ilyen menüpont nincs, így csak fizikailag lehet szabályozni. -
Sziasztok!Van egy TX2-em és egy Superb 460-as tápom és nem tudom eldönteni,hogy melyiknek a hangját hallom.Szerintem a TX2 lesz.Mivel DS3-as lapom van,ezért nem tudom szabályozni a fordulatát és állandóan 2000-en pörög.
Most azon gondolkozom lehet,hogy csökkenteni kellene a fordulatszámot és akkor halkabb lenne a gép,bár így se annyira hangos és az ágyamtól is messze van(ja és nincs is led a házamban és ha netán hangtalan pc-t raknék össze még véletlenül működés közben kikapcsolnám)
Szerintetek egy Q6600-os procinál mennyire lehet visszavenni a fordulatot?Egyelőre 30C°-os és nincs tuningolva.
Fizikai szabályzón kívül nem lehet máshogy szabályozni? -
Pubszon
veterán
Hali.
A sima TX-en cserélt már valaki ventilátort?
Ha igen, milyenre és mennyi a változás? -
Zinho
aktív tag
Tárgytalan, RealTemp 32-33-at mutat...
-
Zinho
aktív tag
Hali!
Szintén TX2 tulaj vagyok, egy E4500-as procim van. Üresjárásban 45-50 fok között van, és az a fura, hogy ha feltekerem teljesen a ventit, akkor 44 alá sem megy szinte, ha meg leállítom, akkor 50 körül van. Biztos jól van ez így, nekem egy kicsit gyanús...
Plusz a Speedfan 1400 RPM alatt nem hajlandó kiírni a ford.számot. Bár ezt inkább a Speedfan topikba kéne? -
szeki_80
tag
válasz
--Disztroj-- #2225 üzenetére
Szia! Tele van most az itteni apróhirdetések Tx-ekkel! Érdemes körbe nézni! Procit is itt vettem és tökéletesen m1!
-
Aylarth
tag
ha a négy lábas megoldásra gondolsz akkor nem. AM2+ -ra szereltem fel, csak egy sínszerűség volt keresztben és egy lefogatócsat. Először néztem, h. fogja ez fogni, egy 180° -os pályán mozog a lefogató. De v.miért kilazítani nem tudom....Az inteles megoldásnál néztem, h. a négy fekete pöcköt először el kell forgatni
-
sgergi
veterán
válasz
Dark KillerX #2229 üzenetére
Nem kell kiszerelni.
-
Aylarth
tag
Srácok én v.miért nem tudom levenni ezt a dögöt az alaplapomról!
Ráfordítottam a kapcsot, és vissza nem tudom sehogy. Mondjuk a felszerelés se volt egy leányálom, de az még ment. Tudom, h. hülye kérdés, de nem tud v.ki segíteni tipp ilyesmi?
Akárhogy eröltetem nem megy! Röhej szerintem is! -
Dark KillerX
addikt
Azt szeretném kérdezni,ha veszek egy TX2-t,akkor az alaplapot is ki kell szerelnem?.
Amúgy azért kérdem ezt,mert azelőtt az Athlon64-rs gépemnél,mikor Arthic Cooling64-et szereltem fel,kikellett vennem az alaplapot,mert a lap aljára is kellett rögzítenem.
A lap következő,remélem jó rá.:[link] -
MrKentsfield
tag
Nem csak a mostaniak törnek
Az enyém kb másfél éves.
A hétvégén takarítottam.Levettem a műanyag burkot hogy kifujassam a port.
Meglepve tapasztaltam ,hogy a venti egyik merevítője el van pattanva.
Most már tudom mitől cicergetVisszaraktam a műanyag keret nélkül szilikon tappancsokkal.
kb 5db-el halkabb és 4 fokkal hűvösebb is minden. -
Dr.Én
veterán
válasz
--Disztroj-- #2225 üzenetére
Az jó
Az enyém is kezeli a venti fordulatát hála a zégnek
Én ilyen körül ményesen a vga hütö vásárlásánál jártam igy sajnos
-
--Disztroj--
senior tag
Köszi a tippet, de kis utánajárás után kiderült, hoy a lapom tudja kezelni a cuccot...ugyhogy remélem nem lesz ilyen ketyerére szükségem.
Az viszont zseniális, hogy ha az ember számítástechnikai terméket akar vásárolni, nincs egyetlen bolt sem, ahol lenne, vagy ha van is csak utánvéttel meg miegyébbel lehet megoldani.... megértem hogy nem lehet mindenből felszerelkezni, de hogy valamit vásárolni ennyire körülményes és nehézkes legyen...
-
Dr.Én
veterán
válasz
--Disztroj-- #2223 üzenetére
Én ezt ajánlom hozzá.Zalman Fan mate 2 jó kis venti fordulatszám szabályzó
Ha már szoftveresen nem tudod állitani -
Bécy
tag
Hi!
Én is vettem egy Cm Hyper Tx2-őt!
Én 5 volton használom így kb. 1000-et forog.
Így 30 fok fölé ritkán megy pedig 25 fok van a szobában.
Viszont az alaplapi chipset 46 fok ha teljes fordulaton használom
akkor kevesebb, szerintetek hagyjam így? -
adam3
aktív tag
Lesz nekem abból vmi bajom, h a prociventi folyamatosan 1800RPM körül forog? Rendesen hűt azzal semmi baj, de ugyanezt a teljesítményt 800-as fordulaton is bírná. Vegyek egy Zalman Fanmate2-t és szabályozzam le, vagy jó ez így ahogy van, baja nem lehet? (A hangja nem zavar, elég hangos ez a gép amúgy is)
-
zsolt1129
addikt
válasz
--Disztroj-- #2218 üzenetére
Ez egy jó kérdés
Gyártani nem gyártják az biztos. Próbáld meg itt a PH-n,hátha van valakinek eladó.
-
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
tervezek venni egy TX2-t, de aggódom a ventiszabájzás miatt, ugyanis nekem 4pin es a lapom (abit ab9) a tx2 meg ugye 3....tudtok tanácsot adni, mit kell ilyen esetben tenni?
(új venti vásárlást kihagynám)Esetleg lehet még kapni valahol sima TX-et?
Előre is köszi
-
Dr.Én
veterán
válasz
d@minator #2214 üzenetére
Én amikor, elösször raktam fel a TX 2-t akkor levettem a veentit és frankón fe tudtam 10 perc alatt rakni a hütöt, óvatosan csináltam
.Nem vettem kia lapot
Igaz az még az AGP-s lapom volt, az uj lapomra a boltban raktál felxbombs
Ha jo emlékszem csak a giga lapok biosában van benne a TX2 vezérlése, asusban nincs
Aprobáld potméterrel.Zalman fan mate 2 800-900ft körbe van és ezzel tudod manuálisan a ventijét állitani -
xbombs
csendes tag
heló!
hogy tom leszabájozni tx2-m fordulatát?
p5b lapom van -
szki
őstag
Sziasztok!
TX2-t szeretnék venni.
Olvasom, hogy a tápról kapott fix 5V-on 1055-öt pörög a venti.A Gigabyte i-Cool alkalmazás 4,3 V-ra veszi vissza a gyári ventinek a feszt cnq alatt, és így pörög 800-at. Biosban feszvezérlés, és nem PWM.
Kérdés, hogy 4,3 V-on mennyit pörögne TX2, vagy be sem indulna 5 V alatt?
Károsodhat alacsony fesztől a venti motorja?Azt szeretném elérni, hogy cnq alatt, amikor nem kell, akkor ne is menjen a venti!
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Gondolom a P45-DS3P tudja szabályozni, akkor 4000 Ft ért jó vétel iPon, be is újítok egyet a héten.MOD: 3,8at elmegy vele az E8500 ugye ?, esetleg ha megtámogatom egy erősebb ventivel ? Elbírja a gyári talp, ami van rajta ? mondjuk csak 50dkg körül van , lehet cipelni rendesen?Járnék vele LANra elég sűrűn... kösz
-
DemonDani
addikt
Intel proci tesztelő! Sokkal jobb mint a Prime95 és az Orthos! 8 perc ezzel olyan mint 40óra Prime95!
Klikk here! -
MmDorian
őstag
Üdv !
E8500 ra rámegy, igaz ? Érdemes megvenni ?
Paszta van mellékelve-e, vagy nincs ? -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy, ugye a TX2 ventije a ramok felé néz. Aztán, merre fújja, ill szívja a levegőt? Ez azért édekes, mert a ház ventint, merre fordítsam? A TX2-re fújjon, vagy onnan szívja el?
PLS help!
-
lsc
nagyúr
Üdv
Segítség kellene, lehet a tx2-őmön ventilátort kell majd cserélnem, 4 tűs kellene,melyik menne rá ? Esetleg bolt linkje is jöhetne .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest