- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Valaki meg tudná mondani hogy a "sima" TX3-as és a TX+ Evo miben is különbözik?
Csak kiváncsi vagyok hogy mire fel az új verzió amit hirdetnek.. -
ryger
aktív tag
Az a potmeter dolog jo otlet mert gondolom ha le van szabalyozva a TX3 meg mindig eleg lehet az 1-2 magos procik hutesere. Jatek nincs tervben, szinte csak netezes lesz a gepen a jovobeni lapokon meg mar lesz normalis vezerles remelhetoleg(marmint ami megint hozza kerul).
Orok halam
-
ryger
aktív tag
Koszonom a gyors valaszt eloszor is! Engedelyeztem a Smartot de mint emlitettem nem viszi 3000 rpm ala a gyarit aztan felraktam a SpeedFan progit de azzal sem sikerult befolyasolni semmit de akkor megrendelem a TX3-at es ranezek az altalad emlitett Easy Tune-ra is. Remelem minden olyan siman fog menni ahogy azt en elkepzeltem.
Koszi szepen!
-
sgergi
veterán
Általában a 3 pines csatlakozó is tud szabályozni, ezt a biosban általában Voltage vezérlésnek hívják. Biosban van olyan menüpont, hogy CPU Smart FAN Control a PC heath status menüben, azt engedélyezzétek, majd a Windowsban telepítsétek fel az Easy Tune programot (Gigabyte honlapjáról leszedhető), azzal jól lehet állítani a fordulatszámot, és szépen lehet paraméterezni is.
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Egyik baratomnak most raktam ossze egy AMD Athlon 939-es gepet(nem rohog
) es a stock cooler nagyon hangos. Rabeszeltem egy TX3-as hutore (RR-TX3E-22PK-R1) mert ha ez a gep meghal attol meg hasznalhato marad a huto a kesobbiek folyaman is akar AM2/3 vagy LGA 1155-hoz is ha jol olvastam.
A trukkos kerdes, h a 3 pin-es alaplapi CPU Fan vezerlo mit tud tenni a 4 pin-es PWM csatival ha radugom? Van a lap biosaban egy kezdetleges venti vezerles de a stockkal nem megy 3100 ala de emeli a fordulatot amikor melegszik a helyzet.
Remelem ertheto voltames tudtok segiteni.
Koszonom elore is!
Szerk: a lap tipusa
-
kiskekko
tag
Sziasztok! Pár hónapja szereztem be egy Cooler Master hyper TX3 Evo hűtőt az AMD Pehnom II X4 955 BE procimhoz és alacsony fordulatszámon kerregő hangot ad ki, ez a hang ahogy elér a hűtő egy magasabb fordulatszámot pl. játék közben megszűnik. Várom a tippeket hogy mit kezdjek vele mert pl. filmnézés, netezés közben elég zavaró.
-
CaL!BeR
csendes tag
Köszi a gyors választ! Majd leteszteljük terhelve is.
Csak megnyugtatásként kérdezem, mert egyik haver kért meg hogy cseréljem le neki a hűtőt és nekem kicsit melegnek tűnt a felrakás után ekkora hőfokkal idle-ben.
2300 - 2400-as fordulaton megy a venti és úgy 38 a max alapjáraton. Az én procim és AC 13 Pro-m ugyanekkora fordulaton "kicsit szellősebb" házban kb 10 fokkal hűvössebb, ezért találtam kissé magasnak. Habár lehet hülyeség ehhez viszonyítani mert teljesen más cooler és sok befolyásoló tényező lehet, de nem tudtam mi az elfogadható érték egy TX3-asnál. Köszönöm segítő válaszod!
-
CaL!BeR
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Csak egy gyors kérdésem lenne:
Szobahőmérsékleten egy venti nélküli ATX házban alap órajeles 960T-vel Idle módban egy CM Hyper TX3, biosban mért állandó 38 fokkal mennyire számít jó értéknek? -
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek egy TX3-as hűtő passzívan megfelelő hőmérsékleten tartana egy E7200-as processzort, ami nincs tuningolva?!
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv.
-
Aki21
aktív tag
most levettem 1.2-re a vcore-t mert alapbol 1.4-en volt. igy most elinditottam ujra azt a progit 48fok főlé nem mennek a magok cpura is 41 fokot ir maxba
-
Aki21
aktív tag
ezt dobda ki mikor végzett
-
Aki21
aktív tag
Sziasztok. Egy Cooler Master Hyper TX3 hűtőm van Phenom II X4 955 BE hűtésére. A processzor nincs tuningolva. Win7 X64 alapjáraton az everest 27-28 fokot ír cpu-ra és olyan 34-35 fokokat a magokra. kipróbáltam a Crysis2-vel nagyjából 15-20 perc játék után irt az everest a cpu-ra olyan 41-42 fokot a magokra olyan 51-52 fokot. A hűtő ilyenkor már maxon hűt. Az szerintetek jó?
ittvannak a bios beállitások. minden alapon van.
http://kepkezelo.com/images/55wweh29i4ohmb9fx.jpg
http://kepkezelo.com/images/fijtll1slkxlhwc6c0p9.jpg -
maross
nagyúr
A topicban visszakeresve csak annyit talaltam, hogy a tx3 ramegy 1155-re. Az lenne a kerdesem, hogy a tx2 is ramegy?
-
VaMik
tag
Milyen Cooler Master hűtőket tudnátok ajánlani core I-5 2400-2500-as procikhoz? Nem lesznek tuningolva ezért nem kell bikaerős verzió.
Előre is köszi! -
sgergi
veterán
Ha minden igaz, akkor az egyik oldala leszedhető, már, ha olyan, mint tx2-nél. Márpedig akkor valószínűleg nem olyan, hanem gyárilag van fixen felszerelve. Ez esetben, ha már nincs rá szükséged, akkor le kell gyilkolni róla, de akkor többet nem tudod azt használni. Más ötletem nem nagyon van. Vagy hagyod fityegni.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A hyper TX-ről hogy lehet leszedni az AMD-s lefogatót? Közé van "fűzve" a középső hőcső, a talpa pedig úgy látom nem levehető
Az intelest felcsavaroztam, de nem hiszem hogy így van kitalálva hogy rajta fityeg az AMD-s lefogató
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy kérdésem lenne: vajon a TX2-höz való 775-ös lefogató jó a sima TX-hez is?
-
-
vidra1221
tag
CM H TX3 hűtőm van az alaplap MSI K9N Sli. Szeretném a ventilátor fordulatszámát csökkenteni. Próbálkoztam aspeedfan nevű programmal de ott az istennek sem jöttem rá (leeht béna vagyok) hogyan tudom igény szerint állítgatni a forulatszámot. Kérdésem az tud e valaki ajánlani olyan progit amivel egyszerűen minden hókuszpókusz nélkül lehet szoftveresen a fordulatszámot szabályozni. Sokfelé keresgéltem, olvastam de még használahtót nem találtam.
-
vidra1221
tag
CM H TX3 hűtőm van az alaplap MSI K9N Sli. Szeretném a ventilátor fordulatszámát csökkenteni. Próbálkoztam aspeedfan nevű programmal de ott az istennek sem jöttem rá (leeht béna vagyok) hogyan tudom igény szerint állítgatni a forulatszámot. Kérdésem az tud e valaki ajánlani olyan progit amivel egyszerűen minden hókuszpókusz nélkül lehet szoftveresen a fordulatszámot szabályozni. Sokfelé keresgéltem, olvastam de még használahtót nem találtam.
-
vidra1221
tag
-
vidra1221
tag
-
creedszl
senior tag
hahó
van nékem egy ilyenem és kérdezném ha a másik oldalára is rápakolok egy ventit akkor a legcélszerűbb és leghatékonyabb ha a két venti egymás felé fúja a levegőt?
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #3939 üzenetére
Remélem bírja majd.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
A SAGA széria nem éppen az erőssége FSP-nek, de mivel azért illik neki leadnia a 450W-ot, így úgy gondolom a tuningot el kell bírnia.
A Te konfigod is kb. annyit fogyaszthat, mint az enyém, sacperkábé 220W körül terhelve.
Nekem csak egy 400-as tápom van, és fogyasztásmérővel néztem a táp áramfelvételét. Szóval elégnek kell lennie a tápnak a tuningra is. -
mcs
veterán
Sziasztok!
Mennyit ront a TX3 hűtési teljesítményén az, ha a gyári ,,süvítőt" lecserélem valami halkabbra?
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #3928 üzenetére
FSP Saga+ 450W
-
Barikad9
csendes tag
válasz
Fr@nkieWilde #3931 üzenetére
Nincs tuningolva.Ja és nem írtam hogy kb 1,5 méterre van a gép a fűtőtesttől,mivel sajna máshova nem tudom rakni a géept,szal ez is közbejátszik.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3931 üzenetére
-
Barikad9
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/111112/10327784982_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ilyen most hogy nem megy semmi. -
Barikad9
csendes tag
válasz
Fr@nkieWilde #3927 üzenetére
Levettem 2-esre,így elég halk,játék közben viszont hallom hogy begyorsul a venti az rpm mégse megy feljebb.Idle-ben a cpu-ra most 41 fokot ír,a 4 cpu magra külön külön 40-et,és 2kn pörög.Az alábbi kb 10 perc battlefield 3 után lett mérve.Szóval rpmben ne látok különbséget játék és egyéb között,amit furcsállok.
http://kepfeltoltes.hu/111112/2738653471_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Barikad9 #3926 üzenetére
Természetesen, nem csak meg lehet oldani, hanem meg is kell oldani.
Nézd meg a biosban a venti level számát, ott valószínűleg a 9-es szint van beállítva, ezt vedd vissza 3-ra, vagy mivel nincs nagy meleg, mint nyáron, akár 1-re is. Ez elég lesz. A cpu hőfokot a biosban, pedig állítsd 50'C-ra, ha a procid terhelés közben eléri ezt a fokot, a venti automatikusan fog gyorsulni a jobb hűtés érdekében. Remélem tudtam segíteni.Hali.
-
Barikad9
csendes tag
Üdv
Alaplapom Asrock 870 Extreme3 R2.0, cpu phenom II X4 955 BE,és vettem hozzá egy TX3-at.Problémám az hogy folyamatosan 2600 körül pörög ami elég hangos ha épp nem játszom.Meg lehet oldani hogy alapból leveszem az rpmet alacsonyra majd játék közben,amikor terhelés éri a cput akkor automatikusan fölemeli?
Köszönöm a választ. -
Tibl
tag
Hát nekem Hyper 212+ om van. De nem vagyok tőle elájulva. Mondjuk az igaz hogy i7 et hajt. 40-42 fokos a proci. Mi lessz nyáron.
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Cooler Master Hyper TX 3 elég lenne-e egy Phenom 2 X6 1055T-hez? Vagy combosabb hűtés kell? -
A_ScHuLcZ
addikt
Artic Cooling F9 Pro lesz a nyerő, csak kérdés, hogy elég nekem egy sima 3pin-es, vagy ragaszkodjak a PWM-hez? Előbbit 1000, utóbbit 1850-es áron tudom most beszerezni újonnan, megér + 850 pénzt a pwm? Jelenleg előlapi panellel van szabályozva, amibe a 3pines csati megy bele, viszont ha jól látom a lapomon van egy elég jó kis pwm vezérlő (Gigabyte GA-EP45-DQ6)
-
Z()L3
tag
válasz
A_ScHuLcZ #3916 üzenetére
Én egy Coolink SWiF2 92P ventit tettem rá az én TX2-esemre, nagyon jó kis venti - igaz kb. 2000 ft, de nagyonjó, és ami a másik lényeg, hogy nekem nagyon tetszik a zöld színe
Amúgy a pasztázásom eredménye : reggel 63 fokosak max a procimagok, most 58 körül megállt, igaz 1-1,5 fokkal hidegebb van a szobában. Azért 3 fok nemsemmi
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
TX2-esem van már néhány éve, és sajnos félek tőle, hogy eddig bírta, pedig nagyon jó kis hűtő. Ma hazajöttem és a gépet bekapcsolva arra lettem figyelmes, hogy nagyon hangos. Szétszedtem, és kiderült, hogy a procihűtő az. Lehúztam a bordáról, és ami elsőre feltűnt, hogy nagyon rezeg, rezonál az egész. De ha mozgatom (forgatom) akkor nem. Ha más pozícióba forgatom, akkor amíg mozgásban, forgásban van (+ utána pár tizedmp-ig) nem rezonál, majd ismét rákezd. Remélem érthető, ahogy leírtam, mozgatás, forgatás alatt azt értem, hogy a kezemben forgatom az egész hűtőt a műanyag kerettel együtt. Szészedtem teljesen, kitisztítottam, nem lett jobb.
Tudok vele kezdeni valamit, vagy szerezzek másik hűtőt inkább? (esetleg használtan TX2-es ventit) -
Fr@nkieWilde
senior tag
persze, anno ott volt az én procim is, 2006-ban amikor bejöttek a core2duo procik, egy héttel a megjelenésük után megvettem egy 65k-ba kerülő core2duo e6300-at, illetve volt az akkori csúcs a core2 extrem x6800 ami 240k!- ba került. na most az e6300-at megfelelő p35-ös lapban kb. 2 giga jófajta 800-as rammal, meg megfelelő hűtéssel tuningolva simán hozta az x6800 gyári órajelét, szóval itt megérte a tuning, mert a proci meg a lap, meg a hűtés kijött 180k-ból, míg az x6800 oldaláról még csak a procira sem volt elég ennyi pénz, de ma már nincs olyan proci, ami elbírna több mint 100%-os tuningot.
ezt az e6300-at 1,86Ghz-ről feltuningolták sokan 4Ghz-ig is, na ez volt a nem semmi.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
BeerBier #3907 üzenetére
nem hiszem, hogy megérné, én is filóztam, anno, hogy veszek egy tubus MX4-es psztát, de végül is sacperkábé 4-5 fokot hozna a hőfokon, ami valahol nyilván számít, de ha nincs szénné tuningolva egy proci, akkor szerintem elég egy 300Ft-os bármilyen márkájú ezüst paszta is.
az az igazság, hogy az ember mindig úgy van vele, hogy a lehető legolcsóbb pénzből a legjobbat/legtöbbet kihozni, de ha belegondolunk, hogy a tuning miatt horror összeget kifizet az ember a hűtőre, meg a hűtőzsírra, meg a többire, akkor már ezeknek + a gyengébb alias olcsóbb procinak az árán már sokszor megvehetnénk a gyárilag hasonló erős procit, mint ami a tuninggal elérünk. ezek csak nézőpont kérdései, mert akik nem szeretnek tuningolni azok inkább a procira költik a pénzt, akik meg tuning őrültek vesznek egy olcsóbb procit meg rá költenek egy halom lóvét a tuningra. de nekik ez a hobbijuk.
kinek a pap, kinek a papné, mindenki döntse el, hogy melyiket válassza.
-
BeerBier
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3906 üzenetére
Megér az annyit egyáltalán?Olyan sokkal jobb hővezető mint a 500Ft-s paszta?
-
Z()L3
tag
Sziasztok.
Mennyit javulhat a hűtési teljesítmény egy újrapasztázás után (mondjuk Arctic MX4-el) + egy alapos tisztítás ? Annyira durván azért nem poros, de akad rajta. 3-4-5 fokokat számíthat ez ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged