- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vPhis
tag
Akinek eltört a ventillátor az mit csinált?
Mert nekem 2k-s fordulatszámon megy ami az 1.8k-hoz képest szerintem kicsit sok. Habár csak 11% -
zserrbo
aktív tag
válasz
Xaero88 #2497 üzenetére
Kösz, így tényleg előrébb vagyok
Na mind1 azért nem böngészem végig mindet. Átgondoltam a dolgot, szerintem az lesz a legjobb, ha veszek egy Coolink SWiF 92 mm 922-est (1100-1850RPM), amihez jár szabályzó is 1800ft-ért. Míg egy sima 1 ventit szabályzó poti úgy 900ft. Majd kicserélem a gyárit a coolinkkel. Remélem könnyen fog menn. Kerestem kék ledes 92mm-s ventit de nem találtam szabályzósba. Még egy Revoltec kék ledesen gondolkozom, ami 1500rpm-el megy állandóan. Van is egy itthon a ház oldalában.
Hatékonyságot nézve a gyári és ez a coolink milyen?
-
zserrbo
aktív tag
Most vettem egy ilyen hűtőt. Sajnos nem olvastam eléggé utána előtte, csak most szembesültem a gyártási hibájával. Elég bosszantó, hogy ennyi jelzés után sem javítják ezt a hibát. Még nincs nálam, így nem is szereltem be, de be fogom. Nem akarok másikat venni (ennek meg az eladásával bajlódni).
GA EP35-DS3 alaplapom van, ami gondolom nem szabályozza majd a ventijét és maxon pörögne. Mások leírása szerint ez hamar repedéshez vezethet.
Mivel tudnám a legolcsóbban szabályozni a ventit? Azt figyelembe véve, hogy egy E6400-s procim van most 2,7GHZ-re húzva, de 3,2-re akarom fesz emelés nélkül. Most 1300RPM-en megy a gyári intel hűtő és 43fokos a proci üresjáratban. Terheléskor max 60 (ekkor már fullon pörög a venti).
Van 1-1 12cm-es Thermaltake házventim és egy 92mm-es revoltec oldalt.
"5 voltra kötés" - ezt nem tudom hogy is kellene és elég lenne-e a fordulatszám.
VAGY vegyek egy új ventit bele (amit inkább csak, ha nem mennek az előzőek vagy elreped). Milyet javasoltok amúgy?
-
amdkiller
aktív tag
Srácok q9300-asra elég egy ilyen hűtő?
-
válasz
KőkorSzaki #2482 üzenetére
Szerintem köze nincs a pasztához. Mind mindenkinek, neked sincs fel rendesen. Nagyon nehéz 100%osan feltenni. Én 4x szedtem szét és raktam fel újra.
Amúgy nekem ugyan ez volt. Meleg volt mint a gyári hűtővel, már nem tudtam mire gondolni, hiába hiszed hogy fenn van rendesen, nincsSzóval szerintem szed le rakd fel újra egyszer-kétszer. Nekem még az alaplapot is ki kellett szednem a házból, csak úgy tudtam rendesen felrakni.
Bocs KőkorSzaki nem neked hanem Xaero88-nak ment -
KőkorSzaki
tag
válasz
Xaero88 #2481 üzenetére
A régi pasztát le kellett volna szedni, pl. alkohollal. Mert az az orrodat is tisztítja. Viccet félretéve: tiszta alkohol + fültisztító általában működik. A hűtőt is meg kell most már tisztítani. Persze bebuktad a gyári pasztát. Ha már újra nekikezdesz, nézd meg pl. az arctic cooling pasztázási útmutatóját előtte.
-
Xaero88
tag
Hali.
Vettem ma egy TX2-t, rá is dobtam a procira, de még jobban melegszik a proc mint a gyári hütéssel. Mi lehet itt a gond?
Sok lehet a paszta alatta? Lassan pörög a venti?Ja és ez 3pines, rá is dugtam a lapra de a BIOS jelez hogy nincs CPU fan (eddig 4pines volt rajta) erre megoldás?
-
sgergi
veterán
válasz
aliasHydrO #2473 üzenetére
Ha nem tudja, akkor veszel egy potmétert, vagy bekötöd fix 5V-ra, és akkor ugyan az lesz az eredmény
-
sgergi
veterán
válasz
aliasHydrO #2471 üzenetére
Valószínűleg el, de dugd be, és szabályozd le a ventit 800-ra biosban (ha tud ilyen), vagy speedfan-nal, és akkor néma kuss lesz, és nem kell aggódni érte.
-
aliasHydrO
csendes tag
Hy, szerintetek egy x2 4850e procit elfog vinni passzívban egy tx2, jól szellőző házban? Vagy ne legyek lusta bedugni!
-
sgergi
veterán
2 venti csak erős barkácsolással rakható fel, de, ha kreatív vagy, akkor nem lesz nehéz, de egyáltalán nem éri meg, elég az 1 venti is. A venti erősségére kevésbé érzékeny a borda, tehát rakhatsz fel halkabb ventit kisebb légszállítással, ha normális házad van, akkor max 2-3 fokkal lesz melegebb a proci, így egy halk hűtő építhető. AC ventijei jók, van pwm-es is, ha az kell neked és halk is.
-
kukulec
őstag
juhééé, megvan
-
vPhis
tag
azon gondolkodtam hogy lecserélném a rajta lévő ventit egy halkabbra és erősebbre.
vagy 2 gyengébbre de halkabbra.. vmi ötlet? (1általán felfér rá 2 venti?)mod: vagyis tud vki vmi jó ventit?
-
kukulec
őstag
banyek, az uccsó pöcköt hiába fordítottam el, nem akar jönni
-
kukulec
őstag
kedves mindenki! nagy valószínűséggel egy ilyen hűtőt szeretnénk beújítani, de előbb le kéne operálni a gyári inteles ventit. valaki megmondaná, hogy azt hogyan is kell?
-
curtis2
aktív tag
E7200 procihoz Gigabyte ep35 lapon ezt ajánljátok vagy CM Hyper TX-et?
-
Alienwar
tag
Megtudná nekem valaki mondani hogy a TX2 odaveri e a mostani hűtőmet (zalman cnps7700cu)? előre is köszi!!!!
-
Móci
addikt
Írok gyorsan pár tapasztalatot a TX2-vel kapcsolatban.
Először 939-en volt, gyönyörűen felment, nem volt vele probléma.
Most egy P5Q deszkán teljesít szolgálatot, de elég volt valahogy ráimádkozni.
Iszonyat szarok a pöckei ennek a hűtőnek. Raktam már fel pár gyári Intel hűtőt, de ez fos.
Elgörbült, alig akar bepattanni... de valahogy rajta van, nem is bántom.
Teljesítményre elég, bár a D915-ös csoda pentium 3,4GHz-en 19 fokos lenne, az kétlem. Szenzorok rulz.
Viszont még nem égett le, így biztos jó a hűtés. -
Zotya984
senior tag
Sziasztok.
Volna olyan kérdésem hogy a gyári TX2-es venti helyére nem lehetne-e olyan 4 tűs ventit venni (tehát PWM), amit a lapom tud rendesen szabályozni? -
mg105
senior tag
válasz
DzsedalY #2447 üzenetére
ugyan ilyen alaplap, és egyik nap megunta és nem szabályozza tovább a ventit (biosban be van kapcsolva). nekem a gyári hűtővel csinálja ezt, gondoltam veszek egy tx2est (amúgy is akartam valamikor), de akkor lehet h meg fog maradni a problémám? ha találtál megoldást, kérlek értesíts priviben!
-
DzsedalY
tag
sziasztok, van egy Gigabyte EP35-DS3 (rev 2.1 asszem) lapom, és nem szabályozza a ventit, tudtok ajánlani valami módszert vagy programot amivel célt lehetne érni?
-
pitman
őstag
Attól tartok ebbe nem én bonyolódtam bele. A cpu hőfokod 33 fok. Amit be is linkeltél.
A 23 fok egy 24 fokos szobában ezzel a hűtéssel nem lehetséges (ez egyszerű fizika, nomeg józan ész kérdése). Ennyi és nem több.
Az, hogy egy valamilyen alaplapi hőmérő minek a vélt vagy valós hőmérsékletét mutatja nem jelent semmit. Az hogy te mit hiszel el és mit nem, az csak rajtad múlik.
Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy ha ezt elkezded terjeszteni is, esetleg nevetség tárgyává teheted magad.
Egyébként ha cpu hőfokot akarsz mérni, és intel processzorod van, akkor az intel saját programjával mérj (tat), mert az fog neked korrekt hőfokot mutatni (nagy valószínűséggel).
Részemről ennyi, a téma lezárva. -
pitman
őstag
A képen látható maghőmérsékletek reálisak lehetnek ilyen szobahőmérséklet esetén. A CPU 24 fokot nem tudom hol méri a rendszered, de az az adat nagyon kamunak tűnik, főleg az összes többi hőfokod figyelembe vételével...
Ezekkel az adatokkal sajnos semmit sem lehet bizonyítani. Akkor mondhatnád, hogy 24 fokos a cpu, ha egy külső, pontos hőmérővel meg tudnád mérni. Ez viszont nem biztos, hogy sikerülni fog.
(Mellesleg én is készíthetnék olyan képet, amikor a hdd hőmérséklete 10 fokkal hidegebb, mint a szobáé, de semmi értelme a dolognak, mert ez nem lehet valós.) -
pitman
őstag
Gondolkodtam, már az első kérdést is ezért tettem fel.
Egyébként:
38 fokos melegben a ventilátor 38+x fokos levegőt fog fújni, ami úgy jön össze, hogy 38 fokos maga a levegő, az x pedig a ventilátor melegedő motorja által termelt hő okozta hőmérséklet-növekedést fogja jelenteni.
Az, hogy az ember hidegebbnek érzi ezt a levegőt az abból adódik, hogy mi izzadunk, a a folyadék párolgása hűti a testünket.Szerintem.
-
mmdms
addikt
válasz
NeoExDeath #2426 üzenetére
Egyébként nagyon kellemes árban van ez a hűtő. Ár érték arányban biztos nagyon jó, de egy 8400 mellé megfelelő? Nekem a szempont hogy baromi megbízhatóan, jól hűtsön, beférjen, ne legyen hangos. Merem feltételezni hogy ezek mind igazak rá, csak már már meglepően jó árban van a többi 10 rugós csicsás hűtő mellett
8400e mellé tuti jó társ lesz, biztos sokkal jobb mint a gyári. picit szabályozva nem hangos, de a ventilátora megbízhatatlan fos. én pl már repedve kaptam meg, rázza a házat mint az állat. és idővel mind így jár. amiket én személyesen láttam azok így jártak
-
japy
őstag
Tessék a kép
-
RexpecT
addikt
válasz
NeoExDeath #2431 üzenetére
Van rajta paszta.szerintem nem érdemes lecserélni.Nem mindegyik alaplap tudja szabályozni,érdemes benézni a lapod topikjába.
-
japy
őstag
válasz
NeoExDeath #2431 üzenetére
Hangja az van 1 kicsi de nem vészes! Hallottam már hangosabbat is! Mi az hogy kényelmesen befér mit akarsz mellette csinálni táncolni!
Ennél sokkal bonyolultabb alaplapokba is befér!
-
NeoExDeath
aktív tag
És a TX2 hangerő szempontjából milyen?
Egyébként gyárilag van rajta hővezető, vagy otthon kell megpasztázni? Ha van paszta, milyen, jó, vagy érdemes első mozdulattal újrapasztázni?
A másik kérdés, hogy az alaplapba amit írtam kényelmesen befér szerintetek?
Az is érdekelne még, hogy ugye Gigabyte az alaplap, a TX meg elvileg 3 tűs csatolós. Na most tutira tudja szabályozni az alaplap a sebességét?
Köszi. -
japy
őstag
válasz
NeoExDeath #2426 üzenetére
Nyugodtan megveheted nem fogsz benne csalódni! Nekem az E6750-et vígan tartja terheletlenül 3,2Ghz-en 23 fokon!
De terhelten is tökéletes! link
-
NeoExDeath
aktív tag
Üdv!
A TX2-es hűtőt néztem ki egy E8400 3Ghz procihoz. Az alaplap GIGABYTE GA-EP43-DS3L.
Kis tuning lehet hogy leszMi a véleményetek? A hűtő kényelmesen felmegy erre az alaplapra? Megfelelő a proci mellé? Ez az alaplap ugye tudja szabályozni a hőmérsékletét?
Egyébként nagyon kellemes árban van ez a hűtő. Ár érték arányban biztos nagyon jó, de egy 8400 mellé megfelelő? Nekem a szempont hogy baromi megbízhatóan, jól hűtsön, beférjen, ne legyen hangos. Merem feltételezni hogy ezek mind igazak rá, csak már már meglepően jó árban van a többi 10 rugós csicsás hűtő mellett
-
ravgab
csendes tag
Esetleg nincs valakinek egy felesleges intel lefogató a hűtőhöz?
-
Joci111
csendes tag
Hali van egy cooler master Hyper Tx2 hűtőm hogyan tudnám szabályozni a fordulatszámát?
-
Nomad.ph
csendes tag
Végre megjött a hyper TX2-es hűtőm.Őrülök hogy halgattam azokra akik itt ajánlották.
Megvagyok vele elégedve!
Az E5200-es procit ami 3192mhz-re van húzva minden esetben 60fok alatt tartja. -
Na én harmadszorra is darabokra szedtem a gépem, felraktam újra, most teljesen jól van rajta. Meg is látszik, a hőfokok 0 terhelés alatt kb 45-46, full terhelés alatt 60-61fokra csökkentek! Köszi mindenkinek!
Azt tudom mondani, hogy aki soknak találja a procija hőmérsékletét rakja fel újra és újra, nem könnyű ezt a hűtőt felrakni. Én is azt hittem tuti jól van rajta, már bele is nyugodtam abba hogy 51-52 fok 0 terhelés alatt a proci, ami végülis annyira nem sok, de mégis probléma volt a felhelyezéssel. Tehát nekem Q6600 1,2250V VID alapfesz @ 3ghz 0 terhelés alatt kb 45-46, 100% terhelés alatt kb 60-61fok. -
truefx
aktív tag
Sziasztok. Hyper tx2 + e8400@3.0Ghz + p5q. Milyen progival lehet szabályozni a fordulatszámát? Most 1885 rpm-mel megy a speedfan szerint.
Köszi
-
superecneB
őstag
Hali!
Lenne egy elég nagy problémám.
Adott egy CM HyperTX2 és egy s939 3200+ venice e6 steppinges, alap órajelen. OCCT-t lefuttatva (alap órajelen) 3:15 másodperc alatt, 60°C-ra emelkedik a hőmérséklet. Szerintem ez nem normális, ahogyan az idle 44-45°C sem. Mi lehet a probléma? A hűtő jól van felszerelve. A házban "hátul a cpu hűtő mögött" nincs venti. Esetleg szükség lenne rá, hogy onnan elvezesse a hőt? A paszta szerintem nem jelent ennyi fokot. Esetleg több szellő kéne a hűtőnek? -
Belus85
tag
Ha minden igaz szombatra lesz egy ilyen hűtőm
-
Most összeraktam a gépet, fenn van az oldallap, tele van ventivel a házam, jól szellőzik, de ugyanannyit tud ez a hűtő mint a gyári. Rosszul lenne rajta?
-
Hi!
Q6600 3ghzen fut, most vettem rá a TX2-t. Simán net közben 52-53 fok. Nem sok az egy kicsit? A proci fölött közvetlenül a hőcsövek langyosak csak, kb 20-25 fokosak. Akkor lehet hogy még mindig rosszul van rajta? (Már régóta szenvedek) A hőcsöveknek is 50 fokosnak kéne lennie nem? Köszi
-
sgergi
veterán
válasz
Joachim21 #2402 üzenetére
1. Nem, a legtöbb alaplap tudja szabályozni a 3 pines ventiket. (konkrétabban a lapod topikjában tudsz utána nézni, az új Gigabyte-ok nem tudják szabályozni), ha nincs szabályzás, akkor maxon pörög, és itt már hangos a venti, és gyorsan tönkre is megy. Ha szabályozza, akkor max 1400 körül jár (jó esetben), amivel nincs gond.
2. Jól hűt, nekem 1300-as fordulatom nem megy 60 fok fölé a procim nyáron sem. -
Joachim21
őstag
Ok, elolvastam itt sokmindent, de akkor a lényeg a lényegben:
1. hyper tx2 ventillátora fixen 1800as fordulattal forog?
2. ez jól hűt, semmi gáz vele?
3. Vki ezekre adja meg a választ nekemmert pont ezt nem találtam sehol a fórumban, a hivatalos oldal meg egy lótúró!!!
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest