- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
chamo
csendes tag
sztetek 6550en alapórajelen hypertx2vel 38-39°C korrekt? csak netezgetés közben!!!
Mindenkinek az "üdvözöljük" képernyőnél hallgat el a hűtő? Nekem addig maxon megy, aztán lehalkul! progi: coretemp 0.97.1 -
redXIII
senior tag
na átmoddingoltam csavarosra én is a cuccot.terhelve jóval kisssebb lett a hömérséklet.
-
Zala81
tag
Jó estét mindenkinek! 1 kérdésem lenne: amd 5200+os procinak gyári ventillátorral, játék közben mennyire szabad felmelegednie?
-
athomi
veterán
Majd betört a lap, mire ezt a nyamvadt hűtőt rátettem.
1800-as fordulaton elég nagy hangja van a hűtőnek (nem is a hűtőnek, inkább magának a légáramlatnak amit csap), 1000-es fordulaton viszont elég halk. -
sz.j
nagyúr
válasz
redXIII #1580 üzenetére
Például itt van egy csavaros TX2 felfogatás.
-
Joci??
senior tag
válasz
DemonDani #1584 üzenetére
biztos hogy jobban le fogja hűteni ambar ne várj senkitől pontos adatokat hogy mennyire...
a hangigen sokan nem szeretik ha zörög ezerrel a gép a fülük mellett de hát ha úgy hűt a legjobban akkor mit tegyen az ember hát feltolja a ventiket nekem pl 5db 8cm rendszerhűtőm van elképzelheted
-
DemonDani
addikt
Szerintetek 66fokról hány fokot javulna a hűtés ha lecserélném a gyári hűtőt egy Scythe Kaze White LED 92mm-esre?
Adatok:
Scythe:
Méretek: 92x92x25mm
Fordulatszám: 1000~2800rpm
Zajszint: 19.54 - 34.13dBA
Légszállítás: 20.31 - 62.61CFMGyári:
Méretek: 92x92x25mm
Fordulatszám: 1800rpm
Zajszint: 22 dBA
Légszállítás: 41.76CFMesetleg ha valakinek lenne ilyen kombója, amit kétlek
lírhatná a tapasztalatait!
természetesen maximális sebesség mellett! A hang engem nem érdekel(ugyérzem egyedül én vok itt így vele
)
-
redXIII
senior tag
hali.mivel tudnám helyettesiteni a tx2es müanyag lefogató pöckeit?az egyik az istennek se akar beakadni.
-
törölt tag
Negatív.
Utánna azon is cserélhetem a ventit.
A TX2 4200 Ft. Magyarul ennyit adok egy szimpla bordáért (mert nem használnám rajta a ventit) és mégegyszer ennyit a létező leghalkabb ventire. 8 ezer Ft-ért nem mondasz halkabbat, amit egybe megvehetek.
Egyébként a Zalman 9500-as hangja is zavar minimumra csavarva, pedig az aztán tényleg halk.
Világ leghalkabb ventijeiről beszélek. Ilyen a Sharkoon és az S-Flex is... ilyeneket nem tesznek semmilyen CPU hűtőre... de halkakat igen, számomra nem elég halkakat.
szerk:
- lényeg h cserélhető a TX ventije. Köszönöm a választ!
- szerintem ez is egy elég komoly hűtő, Quad-t is hűt és C2D-t bármilyen tuningal visz. Hova kell ennél több? Max csak halkabb. -
sz.j
nagyúr
Ha ez így van, és miért ne hinném el neked, akkor ez zaj szempontjából sokkal rosszabb megoldás mint a síma TX felfogatása.
Talán érdemes lenne átalakítani a TX2-es hűtők venti felfogatását a síma TX-nél alkalmazott gumisra! Ennek hatására, legalábbis elméletben, sokkal csendesebbnek kellene lennie!!! -
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi #1562 üzenetére
"igen, leveszed a burkolatot, és a belső oldalról felcsvarozod ..."
Ezt melyik típusra írtad, a síma TX-re vagy a TX2-re?
Mert legjobb tudomásom szerint a síma TX-nél a ventit gumifelfogatókkal rögzítik a burkolathoz.
Lásd a PH teszt-et.
Vagy a TX2-nél nem így van felfogatva a venti?Öszintén szólva én nem néztem meg a TX2-es hűtőmet felrakás előtt, de csak ezért nem szivesen szedném szét a gépet.
-
de fogja, hogyha tud feszültséggel szabályozni - az enyém pl. tudja.
athomi: 3GHz-en ORTHOS-szal 53 fok, kb. 1500RPM, 3.33-on 60 fok és 1700RPM. mondjuk sok múlik a ház szellőzésén - az exhaust venti hátul sokat dob rajta, lehet, passzívan sem lenne sokkal melegebb, így kiegyensúlyozatlan, vszleg kéne egy intake is előre.
-
athomi
veterán
Hyper TX2 ventijének lehet változtatni a fordulatát?
Egy 3.0-3.2Ghz-es órajel feletti E2180-assal hogy bírkózik meg a hűtő és milyen fordulaton? -
törölt tag
- Egy olyan kérdésem lenne, h a TX2-n a ventillátort lehet cserélni?
- Bármilyen 92mm-est rá lehet szerelni?
Köszi!
-
Joci??
senior tag
válasz
remington2 #1548 üzenetére
Elég fura nekem pl nagyon halk sőt én inkább feltekerném a sebességét ha lehetne de hát nem!
-
Oibacsi
őstag
válasz
remington2 #1557 üzenetére
nekem 1000-es fordulaton anno 2 fokkal ha melegebb volt, bár csak egy 2140-et kellett hűtenie, 3ghz/1,35v-on
-
remington2
senior tag
Köszi a segítséget, megnézem.
Kár, hogy biosban nem lehet állítani semmit . . . ez a -400 fordulat hogy változatja a hűtőképességét?
-
törölt tag
Hali skacok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy esetleg ez a TX2-es procihűtő jó 478-as foglalathoz is?
Ha esetleg már volt ilyen kérdés, akkor bocsi de ez fontos lenne tudnom! Előre is köszi! -
Dr.Én
veterán
válasz
Oibacsi #1549 üzenetére
Ahogy hallom az ujjab Giga lapok nem akarják szabájozni a ford.számát.
remington2:A Cpu fan mellet van egy olyan csati az mellé irva pedig SYS fan vagyon irva, nekem ez 1400RPM-en hajtja a TX2-t.
A memori a foglalat mellet van.DE a Zalman Fanmate 2-is jó megoldás
Más: TX2-vel hütöm az E4500-as procim, két három hete még olyan 45-50C volt terhelve höje, most felmegy 60C-ra.(rendszeresen takaritom, portalanitom a gépet)
Ajánlatos ujrapasztázni a hütöt? -
Oibacsi
őstag
válasz
remington2 #1548 üzenetére
legolcsóbb megoldás talán egy zalman fan mate 2, de elég fura hogy a gb bios nem engedi
-
remington2
senior tag
Üdv!
A hyper tx2 ventijét lehet valahogyan fordulatszám-szabályozni? Jelenleg ~1800 körül megy, és szó mi szó elég hangos. Tudom, hogy a lapom nem nagyon szabályozza, de nincs rá valamilyen lehetőség?
Szerk: ajánlották a biost-t, abban a pc health statust, de ott nekem nincs erre beállítási lehetőség.
-
BotaN
senior tag
Hali
Lecseréltem a ventilátorát a kis TX2-nek mert az eredetinek nem tudtam szabályozni a fordulatát ( pedig P35-DS3 a lapom ), most egy 9CM AC van rajta amit már képes irányítani a lapom. Kellemeset csalódtam mert a hűtő 600 fordulaton
megy a proci meg 30-40 fokos akármit csinálok vele, stresszelem, játszom, még fujkálom is
hátha, de nem változik nagyon stabil és halk. Ráadásul nekem megszűnik az a remegés amit a másikon érztem, pedig ezt is kipróbáltam 1500-on.
Akinek gondja lenne a felszerelésnél azoknak írtam egy "tutorialt" hogyan érdemes felszerelni, remélem nektek is beválik majd.
1. Lépés: Csomagold ki a terméket, ha Intel procid van akkor tedd félre az AM2-es rögzítőket. ( nekem Intel van, tehát azt írom le )
2. Lépés: Szépen lassan húzd le a műanyag burkolatot a bordáról, ügyelve a lamellák épségére, és a műanyagéra is. Ajánlott a művelet előtt egy lapos csavarhúzóval kicsit megmozdítani a burkolatot, mert úgy könnyebben lejön.
3. Lépés: Vedd le a régi procihűtőt, ügyelve a processzor, és az alaplap biztonságára, majd tisztítsd meg a procit a rajta lévő hővezető pasztától. Ha saját pasztát akarsz használni akkor tisztítsd meg a TX2-t is a gyárilag felvitt anyagtól, mert ha sok a paszta akkor az éppen olyan rossz minta nem is lenne.
4. Lépés: Helyezd el az új hűtőt úgy, hogy a lamellák oldalán lévő bevágás a memóriák felé nézzen, így felszerelés után pont a kifelé fogja fújni a meleg levegőt.
5. Lépés: Győződj meg arról hogy a rögzítőlábak nyitott állásban vannak, ezt legkönnyebben úgy állapíthatod meg hogyha a nyilak befordult állapotban vannak, és a lábak tetején lévő bevágások merőlegesek a fémlábakkal. Ha mind a 4 láb nyitott állásban van akkor, mozgasd meg kicsit a hűtőt a procin, hogy a lábak a lyukakba illeszkedjenek.
6. Lépés: Fogj meg egy hosszú szárú, lapos fejű, csavarhúzót, egyik kezeddel nyomd le valamelyik lábat erősen, közben a másik kezedben lévő csavarhúzóval nyomd le a szemközti lábat, a lapos (minuszos) csavarhúzó beleilleszkedik a vájatba, így könnyen elfordíthatod nyomás közben, a nyíllal ellenkező irányba kell fordítani. Ha bent van az első láb, akkor ideje kezelésbe venni azt amit a puszta kezeddel nyomtál, finoman helyezd át a nyomást a csavarhúzóra és az előző módon zár azt a lábat is.
7. Lépés: Ismételd meg a 6. lépésben írtakat a másik két lábon, ha úgy látod mind a 4 zárva van akkor rendesen mozgasd meg a bordát, inkább most ugorjon ki mint akkor amikor már bekapcsoltad a gépet, mert azért ha egy ilyen félkilós valami ha elszabadul a gépben percenként 2000-es fordulaton,
akkor az végzetes is lehet.
8. Lépés: Óvatosan csúsztasd vissza a műanyag burkolatot a bordára, vigyázz! nehogy elhajoljanak a lamellák, majd csatlakoztasd a ventilátort az alaplaphoz. Ne ijedj meg ha az alaplapodon egy 4 tűs aljzatot találsz, akkor is csak 1 módon lehetséges a csatlakoztatás, és a ventilátor működni fog, viszont lehetséges hogy az alaplap nem tudja majd vezérelni a fordulatszámot, ami maxon kb. 2000 fordulat/perc ez igen hangos tud lenni.
9. Lépés: Ha mindent rendben találtál, a hűtő nem mozog, és minden láb zárva van, akkor kösd be a gépet, és jöhet az indítás, én ilyenkor még nem szoktam feltenni a ház oldallapját, mindig megnézem forog-e rendesen a ventilátor, én nem lóg-e bele semmilyen vezeték. Tedd vissza az oldallapot.
10. Lépés: Élvezd a hűvös levegőt!
-
válasz
DigitXT #1542 üzenetére
Mivel "low cost" alaplapom van. Semmit sem tud szabályozni, csak PWM van. Jelenleg 7V-ra van levéve a fesze egy zenerrel. 7V-nál már 65°C-on vannak a magok egy jó idő után terhelés közben. Üresjáratban meg sok a 7V.
Csinálok majd egy kapcsolót kb. 5-6V és 8-9V állásokkal. -
DigitXT
félisten
válasz
forceberg #1541 üzenetére
jobb megoldást akarok!
Szabályozópanel, esetleg csak egy Zalman Fanmate?Egyébként nekem jobban tetszik a TX2 ventijének hangszíne, mint a Freezer64-é...
(Úgy értem, hogy persze csak amikor hallatszanak, mert így 40%-on hajtva bővel 1000 rpm alatt, egyiket sem hallom/hallottam ki a házból.
)
-
A TX2-mre ráraktam a Freezer 64 pro ventijét, mert az PWM-es. A freezer ventije függőlegesen pont rámegy a TX2 bordájára, de mi lesz, ha eladom a Freezer64 prom?
A Freezer ventije előtt állandó 7V-ról járattam a TX2 saját ventijét, de jobb megoldást akarok! -
cellpeti
nagyúr
Milyen pasztát kenjek a Hyper TX2 alá?
-
DemonDani
addikt
Hogyan kell leszedni a tokot a bordáról? Vmi képes dokumentáció nincs róla? Esetleg ha vki megmutatná képekkel együtt azt megköszönném!
-
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi #1520 üzenetére
Elnézést, hogy beleszólok, de szvsz nem kell semmilyen csavarhúzó ..., és anélkül is gyorsan és könnyen fel lehet rakni a hűtőt a procira.
Csak a felrakás elött le kell húzni a műanyag burkolatot (a ventivel együtt) a bordáról és az átlósan lévő két műa. pöcköt egyszere benyomva, majd a másik kettőt, pillanatok alatt fent van a borda.
Ezután a ventit vissza kell tenni.Nagyon fontos, hogy a műanyag pöcköket, a felrakás elött, "tilos" a nyíl írányába elforgatni!!! Elforgatni csak a levételkor kell!
-
Oibacsi
őstag
válasz
spitfire82 #1523 üzenetére
Szívesen, ezért vagyunk itt!
Megnézted terhelve is?
-
Oibacsi
őstag
válasz
spitfire82 #1521 üzenetére
maghőfokot nézd, 65 legyen max kb, ill én oda szoktam belőni, coretemp progit ajánlom
-
spitfire82
csendes tag
válasz
Oibacsi #1520 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Még egy kérdés:
E6750 alap beállításokkal 38 fokon (a lap szerint) gondolom optomális hőmérséklet?
Eddig gyári hűtővel próbáltam húzni a procit, 3,2GHz-ig jutottam alapfeszültséggel, és úgy 80 fok körül volt. Vissza is vettem belőle, mert hosszú távon nem hiszem h jót tett volna neki.
Meddig mehetek el hőmérsékletben, ami még hosszú távon is tartható?
-
Oibacsi
őstag
válasz
spitfire82 #1519 üzenetére
jól raktad fel, mert így a házventi is kifelé viszi a melegt és nem a tápra bízod, mert a másik helyes poz. mikor a táp felé fúj...de jó így
Mindenkinek aki bajlódik a felszereléssel: vastag csillagcsavarhúzóval be lehet nyomni a belső pöcköket is könnynen, 15-20mp alatt fel lehet rakni! -
spitfire82
csendes tag
Hy all!
A kérdésem az lenne, h a ventinek merre célszerű néznie?
Jelenleg a ház háta felé szereltem fel. Remélem jó így, mert nem szívesen venném le. Két ember fél órai munkája volt, mire sikerült a hűtőt rendesen feltunkolni a lapra. Erősítsetek meg, h jól raktam fel! -
marci92
csendes tag
nekem vki msn-en magyarázzon a dolgokról
-
marci92
csendes tag
de feszkó meg ilyenek? látom nem segítessz
-
marci92
csendes tag
na most nyomom rajta a Cod 4-et egyből felment 38 fokra
-
marci92
csendes tag
de akkor gyakrabban írj
meg segíccs
pölö hogy tudom húzni a venti sebességét? -
marci92
csendes tag
mondom hogy vegyél fel msn-re és írd hogy mit hogy csináljak mert nem vagyok nagy tunigos de csak megkéne húzni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Corsair RM850X 850W Gold Moduláris Tápegység
- FSP HYDRO M PRO 800W
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest