- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gucunja
aktív tag
D820al D805el vagy más intel D procival használja valaki ezt a hűtőt?
van rajt gyári paszta??
tényleg ez most az egyik legjobb légűtő a piacon?(ár/érték)
előre is köszi -
-
Anubis_9
addikt
válasz
D.Zsolty #294 üzenetére
Tessék!
30 perce mehet a gép, ment egy DVD írás, csak 4x-esen (mivel RW), így hát vehetjük, hogy nem volt terhelés alatt a gép. A ház oldala zárt, venti nincs benne. CPU venti 1200-at pörög.
[link]
Amúgy most, mint láthatod, alapon fut a CPU. Nincs rajta tuning.
[Szerkesztve] -
D.Zsolty
csendes tag
válasz
Ace Ventura #289 üzenetére
De az AMD proci,nem???
-
Ace Ventura
addikt
Nekem a X2-es 4200+ alapon 29-32 fok, terhelve 40-42, persze ez teljes fordulat, és max házszellőzés.Ha minden ventit lecsavarok, és úgy terhelem akkor 4-5 fokot emelkedik, de még ez is tökéletes ebben a hőségben.
-
Anubis_9
addikt
válasz
D.Zsolty #284 üzenetére
Szóval terhelés nélküli érték ez. A 47 szerintem sok (pláne ha mennek a házventijeid és maxon pörög a Hyper), a 43 ideális. Bár nem tudom, hogy fok van a szobádban. Mint lentebb írtam, amióta beköszöntött a nyár, plussz 3-4 fokkal melegebb nálam minden a gépben.
Nekem gyári paszta van rajta, nem bántottam.
UI: másold be a konfig sort az aláíráshoz is.
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
válasz
Ace Ventura #283 üzenetére
Zárt házban, házventi nélkül kb. 51 fokra engedi fel 100%-os terhelés mellett. De ilyenkor, amikor a szobámban 28 fok van és nincs házventim, zárt házban ez az érték olyan 3-4 fokkal magasabb.
-
D.Zsolty
csendes tag
Sziasztok!
most 47,43 fok a két maghő és max fordulaton megy a venti, és kb 3órája megy a net. Ez normális????
Ti hagytátok a gyári pasztát a tx-en? -
Anubis_9
addikt
válasz
D.Zsolty #280 üzenetére
Nekem 6400-esem van. Ha nincs rajta tuning, akkor 1000-1100-as fordulaton, terhelés nélkül 41-néhány maghőfok körüli hőmérsékleten tartja a CPU-t. A házam zárt, nincs benne semmilyen házventi. Ha feltuningolom 3200 Mhz-re, akkor oda már kell olyan 1400-es fordulat, hogy maradjon ez a 41 fok körüli maghőmérséklet, szintén terhelés nélkül. 1100-as fordulaton HANGTALAN (szó szerint), de 1400-ason is csak egy ici-pici zaj van!
UI: kitölthetnéd a konfigodat!
[Szerkesztve] -
D.Zsolty
csendes tag
Sziasztok!
megvan a hyper tx.Intel-re. EredményPU: 5-6fokkal kevesebb. Core hőfokok kb 4 fokkal kevesebb. max fordulaton megy.Ti milyen fordulaton használjátok????
-
D.Zsolty
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
-
Anubis_9
addikt
válasz
D.Zsolty #275 üzenetére
Igen, én írtam. Azóta meg is valósítottam. Vettem 1000 Ft-ért egy Fan Mate 2-t, a Hyper TX 4 tűs csatiját átalakítottam, úgy higy a kék színű kivételével kipatintottam a vezetékeket és átdugtam egy 3 tűs csatlakozóházba. Így már tudta fogadni a Fan Mate 2.
Az alaplapom függőlegesen van. Abszolút nem terheli, mert ez a hűtő könyebb, mint pl. a Zalman 9700-es, vagy a Ninja. -
D.Zsolty
csendes tag
válasz
Ace Ventura #272 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! én a sima tx et rendeltem.van különbség igazából? Teljesitménybe? Felépítésbe? -
D.Zsolty
csendes tag
válasz
Anubis_9 #271 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Anno te írtad , hogy a fan mate-el akarod vezérelni,ugye?
sikerült megoldani? Ja és még egy , függőlegesen van az alaplapod? Nem terheli nagyon a procihűtő a súlyával? Bár úgy tudom ,hogy kb 800 grammig lehet terhelni az alaplapot.
Köszi a segítséget. -
Akad esetleg itt olyan aki ezt a Coolermaster Hyer TX hűtőt egy Gigabyte GA-P35-DS4, DQ6 esetleg GA-P965-DS4/DQ6 (lényegében hasonló kiépítésűek, de azért nem egyformák) alaplapon használja vagy egyéb forrásból tudja hogy elfér-e ez a hűtő az alaplapra hőcsövelt FET-ek hűtőbordáitól?
[Szerkesztve] -
Ace Ventura
addikt
válasz
D.Zsolty #268 üzenetére
Szia.
Gratula.Biosba természetesen lehet állitani.Én azt hittem azt kérded adnak e mellé fanmate-t
Nekem 3-4 fokkal jobban hüt mint a freezer, de annyira halk hogy hihetetlen.szerintem az egyik legjobb procihütő most a piacon.Veri a ninja-t is, hiszen lényegesen olcsóbb, és nem teljesit sokkal rosszabbul. -
D.Zsolty
csendes tag
Még egy kérdés!
Van vkinek asus p5b-deluxe-on hyper tx ventije?
jol elfér? -
D.Zsolty
csendes tag
válasz
Ace Ventura #267 üzenetére
Szia!
Ma megrendeltem a TX et, remélem jo lesz. Mondjuk most gyári van rajta. Az eladó azt mondta ,hogy a TX2 -n is lehet állítani a fordulatot, de hogy?Biosba se lehet ??
jobb mint a freezer? köszi a segítséget! -
D.Zsolty
csendes tag
válasz
Ace Ventura #265 üzenetére
Szia!
Fix 1800 on pörög?
3 pines a csatlakozója? -
D.Zsolty
csendes tag
Sziasztok!
van vkinek tx2 -e? mi a különbség a tx és tx2 között?
a tx2 ventisebességét tényleg nem lehet szabályozni? mert ahogy látom csak 3pines a csatlakozója!
segítséget köszi -
Ace Ventura
addikt
válasz
freezysight #261 üzenetére
Szia.
Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nincsen jól rögzitve a hütő a procihoz.Nem lenne szabad ennyire felmennie.
Én most vettem meg a hütőt, és mindjárt szerelem is fel.Kiváncsi vagyok mit produkál.
Még venti nélkül sem lenne szabad 100 fok fölé mennie. -
Lyobag
csendes tag
vannak dúrva esetek.
nekem egész stabilan tartja a pentium D 805-ös procimon alapjáraton 37°-on. ebben a hőségben felmászik 40°-ra. bár ha teljesen megterhelem, felmegy 50-52 fokra, de ezt a maxot eddig télen-nyáron tartotta. -
freezysight
csendes tag
Sziasztok!
Lassan fél éve használok egy ilyen cpu hűtőt (tx), azonban most így a nyári nagymelegnek köszönhetően elbizonytalanodtam. A helyzet a következő:
- adott: AMD X2-5000, gyári sebességen hajtva , rajta Cm hyper Tx.
- szitu: a hetekben több alkalommal is történt, hogy játék közben fogta magát és leállt a gépem. Minden előjel nélkül (hang, füst, szikra), csakúgy, mintha kihúztam volna a konnektorból az egészet.
Újra elindítva biosban 110 fokot láttam a hardver adatoknál a CPU temperature mellett.
Feltételezem, hogy az alaplap biztonsági okokból lekapcsolta magát a CPU védelme érdekében. (ASUS M2N32-SLI)
Felnyitva a gépházat, azt tapasztaltam, hogy a hűtőborda oly mértékben fel van melegedve, hogy hozzáérve megégetett. A ventillátor természetesen pörgött alatta, és a bios is mutatta az 1800-as RPM értéket.
Mindez azt követően is megismétlődött, hogy a gépház fedelét nyitva hagytam, hátha segit valamit a szellőzésen.
Tegnap egy számtech szaküzletben konzultáltam egy eladóval, pasztát kérve, (gondoltam hátha a CM gyári ragacsa száradt már ki a borda és a cpu között, majd jól átkenem és jó lesz) de ő értetlenül állt az egész előtt, ugyanis arra utalt, hogy nem jól van kenve a borda alja, viszont akkor nem szabadna ennyire felhevülnie az egésznek. Az újrakenést követően sem változott a helyzet sajnos.
Még annyit hozzáteszek, hogy a szobaventit odaraktam a gépházhoz, hogy a bordára fújja a levegőt, és így maradt stabil a rendszer. Persze ekkor már későeste volt, pár órát használtam csak így.
Van-e valami ötletetek, hogy mivel próbálkozzak?
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
Ace Ventura #252 üzenetére
-
Brumi˘
addikt
válasz
Ace Ventura #257 üzenetére
Nem tudom a freezer mennyier hangos de a hyper txnek is van már hangja fullon. De hálisten az semmihez nem kell hogy fullon menjen. Még így a nagy melegbe is 1000en pörög és simán bírja a túlhajtott a core2-t.
-
Ace Ventura
addikt
Nekem a freezer hangja nem nagyon jön be.Teljes fordulaton eléggé dübörög, ha meg leveszem akkor nem az igazi a hütés.
Azért én beinvesztálok egy TX2-be, legalább Intelre is jó lesz ha esetleg váltanék. -
(Bundás)
addikt
válasz
Ace Ventura #254 üzenetére
Csendesebb maximum fordulaton is, mint a Freezer, jobban is hűt picivel. Ha rákeresel a topikban ezzel a hűtővel is 50-60 °C között van terhelve az X2, szóval nem lesz egetverő különbség.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Ace Ventura #254 üzenetére
Hyper TX maximális (kb 1900-as) fordulaton 22 dBa hangos. A tied mennyire hangos ilyenkor? Sajnos nem ismerem a Freezert, ezért nem akarok róla nyilatkozni.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Ace Ventura #252 üzenetére
Csak a foglalata lesz más, semmi több. Minden értéke egyezik a sima TX-szel.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Tervezek az AC 64 freezer prom helyett egy CM Hyper TX-et venni, viszont ahonnan venném, ott 1K val drágább csak a TX2.Miben különbözik a TX 2 a simától , azt leszámitva, hogy univerzális a foglalata?Hütési teljesitménye is ugyanolyan jó?
Szerintetek megéri lecserélni a freezert? -
jayjay
tag
Hello!
Van egy X2 4600+ EE procim, amin volt egy gyári hűtő.Evvel 61fokos körüli volt a hőmérséklete.Everesttel néztem.A vinyóm 31fokot mutatott.Lecseréltem a gyári hűtőt egy Coolermaster Hyper TX-re, de a hőmérséklet igy is majdnem ugyanaz.Pár óra netezés után 65fokra is felmegy.Mi lenne ha játszanék????7
Arra gondoltam, hogy talán a biosban be van állitva, hogy a hűtő csak 60fok után kapcsoljon be.Ha igazam van,akkor pontosan hol lehet átállitani, ha nem ,akkor mi a megoldás?Le is van lassulva kicsit. -
Asador
tag
Most, hogy leszedtem róla ezt a műanyag keretet, mintha még jobban muzsikálna...
illetve így hatékonyabb picit úgy tűnik.. -
Anubis_9
addikt
A 60 fok a magok hője, vagy a CPU-é? Tehlés alatt vagy nélkül? Az én 3200-re húzott CPU-m maghőfoka terhelés nélkül zárt házban, házventi nélkül 40-41 fok, 100%-os órákon át tartó terheléssel ugyanilyen körülmények közt max. 60-61 fok.
Amúgy a borda nálam is mindig csak éppen hogy langyos. -
Brumi˘
addikt
Hy all!
Ma feltettem én is a cooler master hyper tx-et a procimra. Az normális hogy a proci 60°C-os és a hűtő még csak nem is langyos? A venti 1000-n megy. -
Asador
tag
válasz
tupacamaru #239 üzenetére
No igen ez logikusan hangzik el is gondolkodtam rajta és ellenőriztem. Amúgy meg így visszagondolva tényleg nem a proci hanem az alaplap /a8n-sli/ volt ilyen hőmérsékletű. Most visszanézve 33 C-os corehőt mutat a bios.
Kösz a meglátást! -
Anubis_9
addikt
Hú, köszi! Akkor egyszerűen kell vennem egy 3 tűs hosszabítót és meg van oldva? Abból kiindulva, hogy az alaplapon lévő 4 tűs csatira rá lehet dugni egy három tűs ventit is, így a 3 tűs hosszabító nyitott végére rá fogom tudni tenni a 4 tűs CPU venti csatiját?
[link]
Örök hála! -
tupacamaru
veterán
''Igazából csak lélektanilag zavar, hogy az előző 3700+-om gyári hűtővel 25 C fölé alapon sose ment.'' Azt szeretném megkérdezni hogy ezt a hőmérsékletet levegővel tatottad???? Hány fokos szobában laksz???? Vagy iglutok van???? Nem bántás képpen kérdezem, de a szobának minimum 10 fokkal hidegebbnek kellene lennie ehhez az értékhez. Szerintem.
-
Anubis_9
addikt
Nekem az E6400-essel 3200 Mhz-en nulla házhűzéssel, zárt házban kb. 1400-es furdulaton terhelés nélkül 40-41 fokosak a magok, terheléssel meg ugyanilyen körülmények közt maximális fordulaton legfeljebb 60-61 fokosak.
Tudna valaki nekem ötletet adni, hogy alakíthatnám át a 4 tűs csatiját 3 tűssé, hogy Zalman Fan Mate 2-essel tudjam maunálisan vezérelni a fordulatát?Nem szeretném szétbarkácsolni a vezetékeket, csak valamilyen átalakító kellene...
Köszi! -
Asador
tag
No akkor megnyugodtam. Már csak azt kéne kifundálni, érdemes-e halkabb vantit ráapplikálni vagy sem. Pillanatnyilag ez a gépem leghangosabb alkatrésze.
Na de asszem körülnézek ventipiacon aztán meglátjuk...
Kösz a válaszokat -
Asador
tag
ja persze kellően bezalmanzsírozva minden
-
Asador
tag
Hellósztok!
Sok dícséret érte a hardvert így én is beruháztam egybe.
A 6400-as procimat egy kiválóan szellőztetett házban /5db 12cm venti/ alapjáraton 45 fokon tartja, mármint a magokat a CPU-t 35 fokon. Mindezt 1000-1300-as fordulatnál.
Így még elég halk de 2000 felé már zavaró.
Ha kap egy kiss stresszt a cpu akkor a magok 50-55 C-ra mennek fel a cpu 40-45 C-ra a külső hőmérséklettől függően, a fordulat meg 1500-1700-ig.
Igazából csak lélektanilag zavar, hogy az előző 3700+-om gyári hűtővel 25 C fölé alapon sose ment.
Da ha azt mondjátok normális az a 45 fokos maghő alapjáraton akkor nyugodt vagyok. -
bargeszt
tag
Köszi a választ. Azt hiszem most már csak az én tudásomon múlik, hogy fel tudom rakni vagy sem.
Kicsit szűkös lesz de majd megoldom. Nem túl nagy a házam és a táp kábelei pont a ramok fölött/mögött van összekötegelve. Attól félek ha felszerelem a venti nem tud elég levegőt szívni a ház elejéről a kábelek miatt.
-
bargeszt
tag
Hali!
Szerintetek abit kn9S lapkára feltudom majd küzdeni? -
JoHnni
senior tag
Üdv!!
vki vett mostanság ilyen hütőőt?? hol lehet legolcsóbban megkapni? ready-be 4800 -
szandro
senior tag
Hello!
Érdekelne, hogy van e olyan, aki a gyári pasztát másra cserélte? Ha ige, akkor mire is pontosan és mivel lett jobb, rosszabb?
Előre is köszönöm!
Üdv:
szandro -
mob_zzz
aktív tag
Ennek a hűtőnek cserélhető a ventije (másik 9cm-esre)?
-
joshua7
veterán
Valaki váltott Freezer64-ről TX-re? Érdekelne, érdemes-e.
-
mycso
veterán
válasz
Anubis_9 #207 üzenetére
TX: (intel) 650 - 1800rpm, 484g, 4 pin fan connector + intelligent fan spedd controller
TX: (AMD) 650 - 1800rpm, 452g, 4 pin fan connector + intelligent fan spedd controller
TX2: 1800rpm, 482g, 3pin fan connector, (am2 + lga ''leszorítók'')
Tehát itt igazából nem látom a TX2 előnyeit (ja persze, hogy 1 csomagban van mind2 platformhoz a ''leszorító'' --> de minek????) -
Morpheee
csendes tag
válasz
Anubis_9 #207 üzenetére
Universal Design for Intel LGA775 and AMD AM2/754/939/940 socket
szóval nem kétféle változat lesz, hanem egy, kétféle talppal a dobozban. sztem ennyi.
viszont annak örültem volna h ha a hyper tx-en is az amd leszorító mind a 3 izére (lábra, v nemtommire) rámenne a leszorításkor (nem csak 1re) -
Nortid
aktív tag
válasz
Interceptor #205 üzenetére
5k banditnál itt a ph-n én is töle vettem, ha jol tom van is neki raktáron...
-
Interceptor
addikt
Ezt a hűtőt néztem ki magamnak a s775-öst ugye,a kérdés hol/hogy jutok hozzá a legolcsóbban?
-
Morpheee
csendes tag
lehet h megint nagyon amatőr kérdést teszek fel a rögzítésről de nincs mit tenni, az vagyok
szóval. mint fentebb említettem, nekem is kilógott a proci 1-2mm-rel. ezen igazítottam, és most le is fedi a procit a hűtő, viszont nem vízszintesen van rajta, hanem 1-2°-os eltéréssel. Nos, ez lehet probléma, vagy jobb így, hogy lefedi az egész tok felületét? -
mycso
veterán
válasz
Veriakilis #202 üzenetére
No, azért ez egy kicsit másabb téma....
Passzívba persze, hogy pofázik, mivel nem megy a cpu cooler (ez a dolga, hogy szóljon)
Nekem az igazi problémám az lett volna, hogy ezzel a coolerrel nem igazán működik a q-fan, vagyis csak a fent leírt módon. -
Veriakilis
senior tag
'Valakinek ilyesmivel tapasztalat?'
Nekem van, mert passzívan hűtöm a procimat.
Nem elég a 'future', ami miatt először elindul, majd megáll az alaplap(ASUS P5WDH-Deluxe), csak azért, hogy aztán a távirányítóval is be lehessen kapcsolni.
Ha elindítom, akkor meg mindig csipog a vacak ventillátor miatt, hogy:
CPU-Fan error.
Erre F1, és 'végre nekiáll elindulni'...
Így kell 3X elindítani a gépet, mire méltóztatik egyszer elindulni.
De legalább nincs hangja,- csak a HDD-nek.
Veriakilis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest