Új hozzászólás Aktív témák
-
Semm1
tag
válasz
SirKero #3643 üzenetére
Hello
Lehet akár az alaplap ventilátorszabályzása miatt is, míg nem hallod a sípolást addig nem szabályoz, nálam is így van, bár azt még nem néztem hogy mikor indul pontosan. Az előző Asus alaplapomnál a sípolás előtt maximumon forgott a ventilátor... Menet közben mikor játszol, filmet stb.nézel nincs gond? Forog a ventilátor? -
Piftuka
veterán
válasz
SirKero #3643 üzenetére
A gép elindítását követő másodpercekben, amikor a processzor elkezd melegedni a hűtőborda átveszi a hőt. Ha jól értem, a ventillátor pár másodpercen belül elindul.
Attól tehát nem kell félned, hogy "felforr" a processzor.
Lehet, hogy igazad van, s éppen amiatt nem indul el rögtön a ventillátor, mert az első indításkor még hideg a CPU, s az érzékelő mérése miatt a rendszer talán úgy gondolja, hogy nem kell üzemeltetnie a ventillátort. Ez tart addig a pár másodpercig, amíg a CPU el nem éri az "üzemi" hőmérsékletet.
Egyébként egyik ismerősöm a CM Hyper TX hűtőjével éppen "fordított" problémával találta szembe magát. Nagyon hideg a szobája ilyenkor reggelente, s az érzékelő "megbolondul" attól, hogy mennyire alacsony hőmérsékletet mér, emiatt maximumon kezdi pörgetni a ventillátort, egészen a következő újraindításig.
Szóval sanszos, hogy az érzékelő miatt nem indul el a "Hyper 212 Plus" ventillátora azonnal.
Nekem legalábbis ez a tippem, de majd a hozzáértők kijavítanak, vagy megcáfolnak.
-
Dr.Én
veterán
válasz
SirKero #1415 üzenetére
Ha tuningolni akarsz akkor olvasd át Gorneck oldalát, nekem sokat segitett.Neked más a memoriád mint az enyém, nekem 800mhz-es ezért nem tettem oda a memoria idözitéseket(az enyém 4-4-4-12-ön megy)A cpu fesz az nekm azért ilyen magas mert gebaszos az alaplapom, másnak kisseb fesszel is megy a CPU fesz.A procit terhelni kell néhány órát pl Orthos nevű progival
M.I.T
Bios frissités nem nehéz pár perc alatt meg van -
Kazimír
őstag
válasz
SirKero #1411 üzenetére
Nekem max terhelésen 1100-1200 között forgott (és 50 foknál nem engedte feljebb), szóval nem hiszem, hogy az kevés lesz.
Amúgy nem értem neked miért nincs a BIOSban ilyen állítási lehetőség.. Ma direkt megnéztem, és nekem ott van a PC Health Status - vagy mi a neve - menüpontban, az alaplapom szerintem ugyanilyen, a BIOS gyári, nem nyúltam hozzá...
Félreértés ne essék, elhiszem, ha azt mondod nincs, csak fura.. -
Dr.Én
veterán
válasz
SirKero #1409 üzenetére
Hali
Azt nem probáltad hogy a venti csatiját átdugod az alaplapodon a másik cpu csatira?(ott van az IDE és a memoria csati közt, nekem az fix 1400-as fordulaton hajtotta)
Ha más nincs akkor ajánlom mellé a Zalman Fanmate 2 nevü ketyerét ezzel tudod szabályozni a fordulatszámát Fanmate2 -
anonymus89
addikt
válasz
SirKero #1407 üzenetére
És amúgy bocsi hogy rákérdezek de tényleg olyan hangos max fordulaton?
Azért a speedfan egy próbát megér mondjuk nem tudom akkor ha csak 3 pines csatija van akkor azokat végképp nem lehet szabályozni eddig én sem tudtam.
A Speedfan: az indítás után rögtön a megjelenő képernyőn ott vannak, hogy Speed 01, Speed 02 stb.
ott valamelyiket lejjebb veszed ki kell próbálni, hogy melyikkel lehet állítani nekem pl . a Speed 02. -
-
-
Dr.Én
veterán
válasz
SirKero #1393 üzenetére
A Biosban nézted már?Gorneck oldala
a bioson bellül "PC Health Status" részben lehet állitgatni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest