- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semm1
tag
válasz
Marky1013 #3599 üzenetére
Hello
A lefogatással lehet baj szerintem is, nézd meg ezt a, hogy a lefogatót így raktad-e fel, és hogy a leszorító rendesen a helyén van-e, a lefogató 2 szárán van 2-2 bevágás és ebben kell benne lennie a leszorítónak. Ez nálam is problémás volt, azt hittem jól van minden, de a leszorító leugrott...
-
Marky1013
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy van egy TX3am egy unlockolt athlon 2-őn és terheletlenül 40 fok terhelve 49 fok a proci 2 ventivel. Viszont ha lefektetem a házat akkor a lemennek a hőfokok 35/42-re. Gondolom a lefogatás nem tartja rendesen a hűtőt a procin és állítva nincs rendes kontakt a hűtő és a proci között a mérete és súlya miatt. Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel? Tud valaki vmi megoldást erre a problémára?
-
dokee78
félisten
Valaki polírozott már TX3-at,mert kellene egy fotó a 2 állapotról?
-
zedman
csendes tag
Üdv, ha már az 1155 szóba került, adott egy i5-2500, nem K úgyhogy semmi tuning. A kérdés, hogy ha minél halkabb megoldást szeretnék kihozni minél olcsóbban, akkor mennyire érdemes egy TX3-hoz nyúlni? Azzal együtt, hogy egy esetleges venti cserével is még mindig elég jó áron kijönne a dolog.
-
copass
veterán
-
umnapista
csendes tag
Szia!
Köszönöm a segítséget, de már betettem a gépbe és tényleg elfér. Látom szeretsz barkácsolni, a videokártya hűtésrásegítésnek a megoldása igazán tetszik. Szerintem én is kipróbálom mert elég rosszul szellőző házam van. Összesen két nyolc centis ventit tudok belerakni egyet felülre egyet hátra. Muszáj lesz nekem is ügyeskedni ahogy te is tetted.
-
umnapista
csendes tag
válasz
umnapista #3589 üzenetére
Most kapcsolok, hogy te a memóriát kérdezed, hogy magas vagy alacsony.
Az alacsonyabb fajta van nekem. Ilyenek a memóriák Bocsi, hogy így benéztem először!
-
umnapista
csendes tag
Szia!
-
umnapista
csendes tag
Sziasztok!
Cooler Master Hyper TX3-ról szeretném megtudni, hogy elférnek-e mellette a memóriák, mert mind a négy slotot használom, és már jártam úgy,hogy megvettem egy hűtőt és nyomta az első slotban levő memóriát. Am2-es alaplapom van, Abit an9 32x. Várom a véleményeket, és főleg olyanokét akiknek személyes tapasztalatuk van ezzel a hűtővel.
Köszönöm, Pisti
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok
Most már kettő között gondolkozok a tx3 és a hyper 212 plus mellett
Melyik a jóbb teljesítményben?
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok
Ha a neten rendelem kapok hozzá azt a lesórítót ami az am3 nál van?
-
Semm1
tag
-
-
Semm1
tag
válasz
Byga007 #3579 üzenetére
Hasonló a felfogatása AM2-AM3 -as alaplapoknál a gyári hűtéshez, a TX3-mon a talpán van kereszt és hosszirányban 2-2 bevágás amibe a lefogatót kell beleraknod, majd a rászorítót a végére. Amire figyelni kell, hogy a rászorítót pontosan a helyére rakd, és hogy nagyjából a processzor közepén legyen a hűtő talpra. A ventilátort úgy kell felrakni a felfogatókkal(kicsit nehezen megy majd fel), hogy a kábel felőli oldala legyen a borda felé. A beszerelési rajzról elég jól kivehetők ezek. Arra érdemes figyelni, hogy ha felsőtápos házad van, akkor úgy rakd fel a hűtőt, hogy a gépház hátulja felé fújja a meleg levegőt. Hővezető pasztát adnak hozzá, de szerintem érdemes hozzá venni, mert amit én kaptam, az semmit nem ért, sehogy nem tudtam rákenni...
Remélem tudtam segíteni így látatlanban. -
Byga007
aktív tag
Sziasztok lenne egy amatőr kérdésem. Cooler master hyper tx3 at szeretnék venni neten 5 k-ba van és olyan kérdésem van hogy az van odaírva hogy univerzális, nekem am3-as foglalatom van és szeretnék érdeklődni hogy ezeket a hűtőket hogy kell felrakni Mert az ilyet nem vágom.
-
Semm1
tag
válasz
dokee78 #3575 üzenetére
Nem, mert nem is forognak olyan gyorsan mint a gyári, de halkabbak.
2 ilyen ventilátorral jobb lenne valamivel a teljesítmény, de úgy sem lenne halkabb, meg eleve annyit ráköltenél, mintha vennél mondjuk 1 CM Hyper 212+ -ot(persze a mostanit eladnád), ez se sokkal halkabb, de nagyobb a hűtőborda, és jobb a teljesítménye, és erre már lehetne halk és jó ventilátorokat rakni. -
Semm1
tag
válasz
dokee78 #3572 üzenetére
92 mm-eres ventilátorok mennek rá, de inkább csak halkabb ventilátort tudsz rárakni.
Ha jobb teljesítmény kell akkor 2 ventilátort lehetne megpróbálni, és ez is csak pár fokkal javítana a teljesítményen, de a szélzaj miatt hangosabb lenne.
De ezeket tudom javasolni:
Swif2 92P
F9 PWM
Papiron kisebb a teljesítményük, de halkabbak is. Drágább ventilátorokat nem érdemes próbálni, mert annyiból már érdemesebb lecserélni a TX3-ast.
120 mm-ereseket a gyári felfogatással nem tudsz rárakni. -
dokee78
félisten
Ajánljatok már egy nagy légszállításu ventit a TX3-ra ami halk és erősebb a gyáritól.(lehet LED-es is.)
-
-
senzaj
senior tag
Sziasztok! Van egy E8400 C2D procim, jelenleg sima intel hűtővel üzemel. Az lenne a kérdésem, hogy megfelelne-e hozzá egy ilyen TX3as csoda akkor is, ha mondjuk 4 GHZig húzom?
eddig nem mertem húzni még alap hűtővel
-
Intel fan11
őstag
üdv!Szeretnék vwenni egy coolermaster hyper 212 plus cpu hűtőt!A kérdésem az volna milyen szélességű ház kell hozzá?
-
dokee78
félisten
Sziasztok lenne pár kérdésem.
Van egy Hyper TX3 hűtőm.
Ha veszek egy Arctic F12 PWM 12cm vagy Chieftec AF-1225 PWM ventilátort rá lehet tenni valahogy?[link](120mm-es)
Jobb lesz a hűtési teljesítménye? -
Halihó!
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de fontos lenne a help, ahogy nézegettem a képeket a TX3-asról, nekem úgy tűnik, hogy AM3-as deszkára nem lehet úgy felfogatni, hogy ne a táp felé tolja a hőt, hanem kifele a házból
-
LamaCube
addikt
válasz
neojohn #3560 üzenetére
Szia!
Egyáltalán nem nehéz berakni. Alaplapot nem kell kivenni. Normálisan le van rajzolva a használati utasításban, hogy mit kell csinálni. Adnak hozzá pasztát is. Mondjuk nekem inteles, de amd-hez se bonyolultabb ahogy néztem a rajzot.Nem lehet, hogy az alaplapod nem vezérli (c&q) a ventit valamiért?
-
neojohn
csendes tag
Sziasztok!
Van egy A8N-E lapom egy A64X2 4200+ CPU-val. Eddig egy Zalman CNPS7000B ventillátorral hűtöttem,de most valami miatt nagyon lelassult a ventillátor (nem poros),úgyhogy szerintem cserélni kell.
Lényeg: TX3-ra váltanék és az a kérdésem,hogy mennyire nehéz beszerelni? Alaplapot ki kell venni,van valami extra trükk a szereléskor?
Köszönöm!
-
LamaCube
addikt
válasz
kasza blanka #3557 üzenetére
Én easy tune-al állítottam be. (mondjuk az csak giga lapokon működik, ha jól tudom) és 900-ra lőttem be, de 1.1-en pörög alapon.
Nekem nem kerepel egyáltalán a venti.
-
kasza blanka
aktív tag
olvasom etsztekben meg máshol is, hogy 800rpm-től indul. hol? hogyan? nálam smart q fan-nál 4v-t állítok be minimumnak és így olyan 1200rpm körüli. van olyan akinél 800-at forog alapon?
-
kasza blanka
aktív tag
vettem egy 3 hónapos, garis tx3-at 2 ezerért
phenom 2 550 van alatta 3 magosítva.
47,48C max pár óra prime után, fordulat 1500-1600. -
Gtaati
őstag
Helló! Nemsokára nekem is megérkezik a TX3-am 1156-os laphoz! Egy kérdésem lenne, hogy gondolom adnak hővezető pasztát hozzá, és a gyári intel hűtőjét azt le kell törölni és a gyárit fel de mennyiségre mennyit érdemes a hűtő alá tenni? Illetve régről van titán ezüstös pasztám az jobb lehet-e? Köszönöm válaszotokat!
-
chron
tag
sziasztok.szerintetek tx3,vagy AC Freezer7 Pro lenne megfelelőbb egy i5 650-hez.tuning kb csak 10%lenne,de szeretném hogy minnél halkabb legyen.előre is köszi
-
sgergi
veterán
válasz
csinomacko #3548 üzenetére
Az 1156-os és a 775-ös lefogató ugyanazon az elemen van, csak az 1156-os esetében a belsőbb furatban kell a hűtőhöz erősíteni a lábat. Ezt a hűtőhöz kapott útmutatásban szépen leírják. Ha az megvan, akkor viszont minden másnak jónak kell lennie. Ha mégsem, akkor vagy sok a hűtőzsír, vagy kevés, vagy nem feszik fel rendesen a procira a hűtő. Egyébként milyen proci?
-
tome0001
senior tag
Sziasztok. Aminap vettem egy AMD Phenom II 955-öt. a gyári hűtőt egyből le is cseréltem, és vettem hozzá egy CM TX3-at. Everesten belül 28fokos mindegyik mag (a ház egyik oldala le van véve), és mégis 1950-es fordulaton megy a hűtőventi, ami szerintem egy kicsit magas (de lehet h csak én tévedek). Bios-ban cool n quiet és smart q fan be van kapcsolva. Alaplapom: asus m3n78-vm. Van valakinek ötlete hogy hogyan csökkenthetném a fordulatszámot? Köszönöm mindenkinek előre is a segítséget.
-
csinomacko
csendes tag
sziasztok.tx 3-am van. 775-ről váltottam 1156-ra,és valyhogy szerintem nem jól áll az asus h55m lapon. a proci.alapon 37 fok.kell valamit állítani a tx3-mon,ha 775-ről 1156-ra váltunk,a gyári intel pöckös megoldás van.én nem kaptam a hűtőhöz csak am lefogatot.1156-ost külön nem. kb 1 éve vettem a hűtőt.köszönöm előre is .
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Kicseréltem az E8500-ös(3.8-on fut fesz emelés nélkül) gyári hűtőjét egy TX3-ra.
Idle 29°C 1700-as fordulaton. Load (everestes tesztel) 46°C 2300-as fordulaton.
A kérdésem a következő, hogyan lehetne leszabályozni a ventit, hogy terheletlenül kb. 1000-1200-at forogjon?
Mondjuk 1700-on sem hallom a hangját, de kipróbálnám más beállításon is. -
madd dogg
senior tag
válasz
partyservice #3541 üzenetére
Van tapasztalatom vele, nem nevezném hangosnak. Phenom2 720-at hűt haveromnál. Egyedül a venti felfogatása vacak, mindig leesik szerelés közben
De a gépet felállítva stabilnak mondható.
-
partyservice
csendes tag
TX3 mennyire zajos?
-
sgergi
veterán
válasz
partyservice #3536 üzenetére
Azaz melyik utódok közül? A tx3 szerintem jobb választás, mint a tx2, mert 4 eres ventit kapsz hozzá, és ez már nem olyan rossz széria, mint az előző, strapabíróbb. Ráadásul a tx3 olcsóbb is, ennyi pénzért mindenképpen jó vétel.
-
sgergi
veterán
válasz
stratova #3535 üzenetére
Ha minden igaz, akkor ez a hűtő olyan 130W-ig javasolt a gyártó szerint. Lehet, hogy jobban járnál egy erősebb hűtővel, mert ezt még lehet, hogy elvinné a tx3, de esetleg egy későbbi procit már nem biztos. Persze ez függ a következő procitól is, mert ma már nem nagyon nő a fogyasztás.
-
sgergi
veterán
válasz
madd dogg #3534 üzenetére
Ha nem akarod használnia műanyag tartót, akkor csak házi barkáccsal:
- szerzel vékony csavarokat, és a bordák közé bevacsarod őket
- gyorskötözővel teszed fel, a hőcsövön keresztül.
De persze egyéb más megoldás is kitalálható. Egyébként szerintem nem olyan rossz az a műanyag, tereli a levegőt, és még a fetek is kapnak belőle. -
partyservice
csendes tag
Sziasztok!
Itt láttam tesztet a sima TX-ről és elég jól szerepelt (legjobban
) de már nem nagyon lehet kapni. Kérdés hogy az utódok közül melyiket lenne érdemes megvenni?
Nagyon köszi
-
stratova
veterán
Üdv!
Adott egy 939-es X2 3800+ Toledo, amit a gyári 1.35V helyett 1.125V-on jár alapórajelen, mert a 3500+ gyári hűtőjével így Prime-stabil és nem megy 65 fok fölé egy nem túl jó szellőző házban (1.35V-tal 2400-on megjárta a 73 fokot, gyorsan le is lőttem).
Tervezek beszerelni hátra egy 8 cm-es ventit (ekkorát lehet), mert most semmi nem segít a meleg levegő távozásában.Eredetileg Hyper TX3-mal szerettem volna tuningolni, de ha ennek az oldalnak hinni lehet akkor 1,45V-os tuningnál már 144W-ot eszik (persze ha a cpu, a lap és visszaosztva a memóriák is bírják ezt a feszt és a tervezett 2800 MHz-et).
Ez kissé elbizonytalanított pedig elég jó árban is van.Szeretném, ha a hűtő a majd következő processzort is ellátná, akkor legalább nem kellene erre költeni (2-4 év).
Mit javasoltok? -
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Én is szeretnék ventit cserélni a TX2-n, mert szerintem a takaró műanyag is rengeteg hőt benntart, amit a ház tetején lévő ventik leszívnának. A kérdésem, hogy hogyan lehet felfogatni a bordára az új ventit? AC-t szeretnék, én is F9-et vagy F9 Pro-t néztem.
-
BoogeyM@n.
aktív tag
Van vki-nek ELADÓ TX2/3-ja Most megvenném jóárasított kp-ért?
-
bokapeter
tag
válasz
LamaCube #3527 üzenetére
Van, hozzá mellékelve gyári hűtőpaszta, de nem valami jó.
Én is a saját pasztáját használtam először, de nem találtam igazán jónak. Phenom II 940-es procinál alap órajelen teljes terhelés mellett az Arctic Cooling MX-3 paszta 3 fokot csökkentett a proci hőmérsékletén. A MSI GTS 250 videókártyán, ugyanez a paszta 6-7 fokot csökkentett az eredetihez képest. -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
A tx-3-an gyárilag van hűtőpaszta?
Köszi a válaszokat!
srry 2x ment
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
A tx-3-an gyárilag van hűtőpaszta?
Köszi a válaszokat!
-
Myth
aktív tag
Szia! Valószínű elég lesz de ezt csak Te tudod eldönteni mert procifüggő az is, hogy mennyire melegszik, meg hogy mennyire akarod tuningolni és ahhoz mennyi feszre van szükséged. Legjobb ha apránként elkezded húzni közben nézed a hőfokokat IBT vagy Prime közben és nem engeded a max. megengedett felé menni a hőfokokat. Amint fölé megy onnantól kevés a hűtő... Üdv
Nekem is TX3-am van bár e8500 core2duoval de nem engedi 55 fok fölé a 4,275Mhz-re húzott procimat. (Biosban 1.3V kap)
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem vettem ex TX3-t egy phenom II x4 920-ra ami teljesen jól üzemel halk,meg minden csak azt nem tudom ha tuningolnám a procit akkor is elég lenne hozzá
Segítségeket előre is köszönöm
Üdv -
Llew
senior tag
válasz
elfelejtette #3522 üzenetére
Akkor jól gondoltam, kösz.
-
Llew
senior tag
Cseréltem volna a hűtő ventijét egy ilyen ARCTIC F9 PWM-re:
de ahol vettem volna csak ARCTIC Fan 9 PWM volt (máshol egyik se):
Nem vettem meg, mert szerintem nekem ez a fazonja miatt nem lenne jó.
Az a nagyon amatőr kérdésem lenne, hogy ez utóbbi milyen irányba fújja a levegőt? Mert csütörtökön elvileg lesz F9-es a boltban, amit forgathatok, és mindkét oldalával felszerelhetek. Ha mégsem lesz, akkor viszont ezt a másik fazon kellene megvennem, mivel a a régi venti repedt,szóval nem nagyon kéne azzal hajtani tovább, de ha ez rossz irányba fúj (nem rá a hűtőre, hanem le róla), akkor ezt a keret kialakítás miatt nem tudom megfordítani. Jól gondolom? -
Pitterix
őstag
válasz
chrisnagy13 #3519 üzenetére
Köszi!
Megnézem és érthető voltál! -
Pitterix
őstag
válasz
chrisnagy13 #3517 üzenetére
Aham és egészen pontosan mit is változtassak meg?
Mikor egyszer belepiszkáltam, valami rpm-et változtattam 1200-ról 600ra, aztán fagyi lett.....
Sajna annyira nagy gépguru nem vagyok..... -
Pitterix
őstag
Üdv mindenkinek!
Ma vettem a Tx3-ast, 3000fordulatnál 47 fokos a proci, semmi tuning, ja és hangja is van a ventinek....
Érdekelne, hogy milyen programmal, vagy hogyan lehet szabályozni a fordulatszámot.
Amúgy 6000+ proci, Asus M2n 32 Sli deluxe lapom van.
Előre is köszi a segítséget!!! -
Llew
senior tag
Megrepedt a TX2-esem ventilátora, szóval cserélni kell. Lehetőleg valami olyanra, amit az alaplap (Gigabyte GA-P35-DS3) szabályozni is tud, mert a gyárinál ez nem ment. Egy Arctic Cooler F9 PWM-re, vagy a Pro verziójára gondoltam, de az a nagyon amatőr kérdésem lenen, hogy ezek nem ház ventilátorok? Vagy az igazából mindegy ha a méret passzol? Ha nagyon mellé lőttem, akkor kérek javaslatot.
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
A Hyper TX2 hűtőt nagyon szeretem, évek óta használom, és most i5 750-re váltottam.
Van-e megoldás a 1156-os foglalathoz illesztésre?
TX3-ra nem akarok váltani.
Kapható átalakító kit, vagy sufnituning? -
iceman1988
tag
válasz
Intel fan11 #3510 üzenetére
212 plus. Amúgy milyen procihoz lenne?
-
Intel fan11
őstag
melyik a jobb hűtő
tx3 vagy 212 plus?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na beszereztem én is egy TX3-ast az e6550-re Nagyon jó kis hűtő. Alapból 27fokos a proci, terhelve meg 50. AJánlom mindenkinek.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Beléptem én is a klubba egy TX3-al. Van valakinek tapasztalata, hogy mire érdemes cserélni a gyári ventit, mert ez iszonyatosan hangos. Nem PWM-s ventit szeretnék, mert előlapi panelről szabályoznám a fordulatát.
-
bul07
nagyúr
egy éve lassan megvan nekem egy TX3-mas hűtőm most nemrégiben átraktam az új gépembe
Phenom II X4 945 (nincs tuning)
SpeedFan 4.40 szabályozom, maximális fordulatát levettem 50%-ra így RPM 2000
megnéztem Prime95 alatt mit produkál 33percig ment (In-place large FFT s beállítással)
így 54°C-ig ment fel a maghő meg 47°C
üresjáraton 40-42°C a mag meg 32-33°C -
sgergi
veterán
Ezt pontosan meg nem tudom mondani, mert függ a ház kialakításától és a többi ventitől is, de a tx2 nem igazán érzékeny a venti sebességére. Nálam 1000-es fordulaton nem nagyon volt hangja, és 3,3GHz-en egy 2 magos proci max 52-55 fokig ment fel. Tehát olyan kb. 3-4 fokos romlást mondanék.
-
peti_s
addikt
Üdv.!
Ha 1800-ról visszavenném a TX2 fordulatszámát kb 800-ra, az hány + °C-t jelentene?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged