- Riasztó topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Erre tessék! Helyjegy váltása nem kötelező!
Én amúgy elővenném a legangyalibb pofám és a kallert keresve megkérdezném a jegyemet mutatva, hogy "Ehhez mit kell még venni, mert az app nem a barátom." Tapasztalataim szerint egyrészt lehetőséged van a kallernél is jegyet váltani, nem minden állomáson van kioszk, vagy jegypénztár és az okostelefon sem jár mindenkinek alanyi jogon. Másrészt ha nem mutatod jelét a fizetés alól való kibújásnak, akkor segít, hogy szabályosan utazhass.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem találtam jobb helyet a kérdésemnek. Vidékről Budapestre szeretnék utazni. Intercity-vel mennék. Vettem is jegyet 1999Ft-ért lefoglalt hellyel a máv honalpján. Azt írta a honlap, hogy kell külön helyjegyet is venni, de nem látom hol tudom megvenni. Ha csak helyjegy vásárlást választom, akkor a már lefoglalt helyet látom, de mivel le van foglalva, ezért arra már csak helyjegyet nem tudok venni külön. Ugyan abban az időben van egy sima gyorsvonat is, gondolom a kocsi más csak, de az 2200 Ft, pedig még helyet se lehet választani. Vonatozni nem igazán szoktam, ezért megzavart a helyzet.
A cél az, hogy intercityre külön tudjak normál jegyet venni és mellé külön helyjegyet, hogy el tudjam számolni a cégnél. Hogy kellene ezt?
-
föccer
nagyúr
Nem ellentétes a törvénnyel. A banki lehet h jóváírja a számlájukon (az átutalás megtörtént, törvény pipa), viszont az mvm csak másnapra adminisztrál. Erre nincs törvény. Ugyanakkor ha a határidő napján elutalod, akkor hiába adminisztrálnak másnap, nem érhet téged semmilyen szaknció vagy késedelmi kamat. De ez két külön dolog.
Bárki bármire megkérhet. Te is azt írod, hogy az mvm megkért, hogy utalj 1 nappal korábban.
-
pjen
félisten
válasz
radi8tor #133088 üzenetére
Nem az AFSz ben van hiszen nem is lehet.benne. Ar AFSz nem lehet ellentétes a.törvénnyel.. Nem véletlen írják, hogy kérjük.Azt is megmondom mért kérik. Ha az ertéknapon erkezik az utalás és nem könyvelik a számítógép jelzi a tartozást. Manuálisan kell helyesbiteniük. A voda is bepróbálkozott ezzel, ameddig be nem linkeltem a saját AFSz üket. Egy nap nem a világ, de 100K előfizunál az már szabad szemmel látható kamat.
-
pjen
félisten
Üdv urak. Számla érkezett az MVM től amin van egy érdekes kitétel. Aki egyéni banki átutalással fizet azt kérik, hogy a fizetési határidő előtt egy nappal utaljon, hogy a pénz határidőre beérkezzen. Holott a pénz percek alatt megérkezik. Azonnali utalás van. Nekem mi közöm az ő könyvelésükhöz?
-
mexicanraven
senior tag
Eladóak az alábbi termékeim:
Magic Keyboard with Touch ID /lightning/
MAGIC TRACKPAD -
TheProb
veterán
18 ker, Liptáktelep (konkrétan Reviczky lakópark) milyen környéknek számít? Bennem valamiért van egy prekoncepció, hogy az Üllői vonala mordor, főleg a Határ úti metrómegálló. Ez mennyire valid félelem? Élhető a megnevezett városrész vagy sok a buckalakó/drogos és este nem javallott közlekedni?
-
joci86
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
A frászt hozta rám s Waze... -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergosz2 #133074 üzenetére
A híd közepén, miután a budafokiról is becsatlakozott a forgalom, megkapjuk a 70-et. Ezt a táblát nem vették le. A fix trafi a pesti irányban már ezt méri a soroksári leágazásnál.
-
blp85
senior tag
-
Szevam
senior tag
válasz
Tomaaasz #133065 üzenetére
Szerintem konkrét szakember/egyéni vállalkozó-val talán többre megy az ember, mint reklámozott cégek. Én itt keresgélnék.
Nyilván ez sem 100%-mert sok a kókler manapság.
Néha 1-1 vidéki (40 km-es körzet) is bemegy Pestre, ha olyan a munka a lóvé. -
macilaci78
nagyúr
Jó a 70.
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Rákóczi hídon Pest felé haladva mennyivel lehet közlekedni a traffi környékén?
Bennem valamiért a 70 maradt meg, de a Waze pont a traffi előtt mutatott valami 50-et. Megszokásból haladtam, és nem vettem észre korlátozó táblát, de attól még megvan rá az esély, hogy ennek ellenére van...Köszi!
-
Tomaaasz
aktív tag
Igen, gyanus hogy itt is ez lesz a vege, ezert is akarnek beszelni valakivel aki ert hozza.
Ha mar itt tartunk, vannak ezek a csoda ujfurdo.hu meg hasonlo A-Z-ig kivitelezok, valami hasonlot tud valaki ajanlani? Ha lehet megkimelnem magam attol hogy en vadasszak ossze mindent, tudom hogy valszeg radobjak a sajat reszuket az arra, de munka es gyerek melle lehet megerne nekem ha normalisan dolgoznak.
Koszi! -
-
Tomaaasz
aktív tag
Sziasztok,
tud valaki ajanlani burkolot aki egy kisebb melot bevallalna?
Orokoltem az elozo tulajtol egy epitett zuhanyt, aminek a lefolyoja eleg balfaszul van megcsinalva, es ha sokat zuhanyzunk azik az also szomszed.
Eddig akivel beszeltem az kb. azt mondta hogy iden mar felejtsem el hogy o ekkora meloert megmozdul.Koszi,
T -
Drughi
addikt
Sziasztok!
A pünkösdi hosszú hétvégét Pesten töltjük a gyerekekkel (4 ill. 10 évesek).
- Tervbe van egy strandolás (jó idő esetén) vagy egy Aquapark. Na de melyikbe érdemes elmenni? Nem feltétlen a legdrágább legexkluzívabb érdekel, hanem ami valóban jó, élmény.- Ilyenkor gondolom 100 féle program van. Van amit érdemes meglátogatni, ami csak ekkor van?
Már be van tervezve sok minden, de ha érdemes akkor oda mennénk ami csak most van. Az állatkert meg a múzeumok megvárnak.
-
föccer
nagyúr
válasz
blp85 #133054 üzenetére
Kapufa.
Tudtam hogy nem veszik át, de azért megkérdeztem. És lövésük sincs, hogy hol lehetne hivatalosan leadni. Marad a vegyes konténer, mert oda minden is mehet. Vicces. Keresni kell a közelbe egy építkezést és pár ezer fonrintért bekéredzkedni erre a pár zsákra.
üdv, föccer
-
Ace owner
addikt
Galaxy s24 ultra eladó [link]
-
blp85
senior tag
Sziasztok!
Budapesten hol lehet üveggyapot hulladékot leadni (ahogy látom a Mohu nem veszi át)?
Válaszokat előre is köszi! -
csibe1
addikt
Ahogy mondani szokták, ez szemmel láthatóan el lett baszarintva, de azt rendesen.
Amikor már szabad szemmel látni a képeken is, hogy nem áll egyenesen a kapu, ott szerintem már komoly gond van.
A csavarok meg csálén befúrva, flexxel meg talán én is levágom így, de nem hagyom ott ilyen állapotban.
A 6-ik 7-ik kép is érdekes. Önmetsző csavar fogja majd stabilan egymáshoz a zártszelvényeket?
Ezek tényleg ilyen hülyék vagy súgnak nekik?Egyszer meg majd ledől a kapu a szelvénnyel együtt, aztán ott a meglepi.
Aztán ha véletlenül valakire rádől, akkor hiába mutogatsz a kivitelezőre, ha te így elfogadtad.
Gondolom mindenhol így van megoldva, biztos tartós lesz.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy hány helyen vannak egymáshoz fogatva a zártszelvények?"- Oszlopok nem stabilak, kerítéslécek nem stabilak, az egész kerítést lehet mozgatni"
Akkor az oszlopok alapozása is rossz, talán egy nagyobb szél ki is döntheti.
A betörőknek se kell nagyon erőlködniük.Aztán mindkét képen a szelvények melletti elemen is le van ütve a festék...
Ezeket az "ajánlott kivitelezőket" honnan kukázták össze?"Még nincs kifizetve, addig nem is lesz, amíg számomra nem elfogadható."
Azt nagyon jól csináltad, hogy nem fizetted ki előre.
Az egészet szépen visszabontatnám, mert ez szerintem balesetveszélyes, új alapozás az oszlopoknak stb.
Másrészt meg trehány, hanyag, és balesetveszélyes munka.
A helyedben körülnéznék másik kivitelező után, mert ezek után semmit se bíznék rájuk.
Jelezném az ajánlónak is a munka minőségét, mert ez nem vicces. -
-
dptrsk
addikt
Hát ez felháborító minőség!
Remélem CCben vagy valahogy a wpcnagyker.hu is tájékoztatásra került, hogy az általuk ajánlott csapat ilyen munkát végzett.A telepítő csapat, ha nem végzett időre, a kötbér igényt is jelezném (ha ez a befejezés az eredeti időbeli terveken túlmutat)
Illetve a wpcnagyker.hu részéről egy szakértő kiküldését várnám az általad elmondott és bemutatott képek/videók alapján, hogy vizsgálják felül a kivitelezés minőségét és jelezzenek egyéb szakmai javítandókat, amit laikusként te lehet észre sem veszel.
-
8
senior tag
válasz
macilaci78 #132888 üzenetére
Megtörtént kerítés telepítés.
10 méternyi kerítés, 7 oszlop pontalappal, 870k a költség (anyag+telepítés, anyag a wpcnagyker.hu-tól, telepítő az általuk ajánlott), részletesen #132885
Mi csak kiválasztottuk a bemutatóteremben, és rájuk bíztuk a többit.Album képekkel és videókkal:
https://photos.app.goo.gl/ijZnuy6zhnLWfLSY9Szerintem ennyiért ez így ebben az állapotában nem elfogadható.
Szokásos eljárás ez, hogy 90%-osra csinálják, aztán amit a laikus ügyfél kér, azt még esetleg kijavítják?Több kijavítandó dolgot megállapítottam, felsorolom, illetve a képek között bejelöltem. A kivitelező azt mondta, javítja jövő héten. Még nincs kifizetve, addig nem is lesz, amíg számomra nem elfogadható.
- Oszlopok nem stabilak, kerítéslécek nem stabilak, az egész kerítést lehet mozgatni
- Oszlopok, alutartók különböző magasságúak, végzárás, csavarok több helyen hiányzik
- Vásgások sok helyen sorjásak, nem vízszintesek, így a végzárók sem illeszkednek rá
- Kapu alsó léc igazítás, felső léc hiányzik
- Ház melletti léceket résesre átalaíktani, hogy az egész kerítés hosszában egyben fusson
- Mág pár esztétikai apróságVéleményetek szerint van még valami lényeges?
Én csak laikusként nézegettem-tapogattam-próbálgattam ott körbe.Szerintetek ennyiért ez elfogadható munka, ha az említett dolgok kijavításra kerülnek?
-
csoszogi
tag
válasz
mexicanraven #133037 üzenetére
-
homerhamm
addikt
válasz
mexicanraven #133037 üzenetére
Ez inkább svéd zászló, nem?
-
mexicanraven
senior tag
Sziasztok!
Lehet bárgyú kérés, de nincs ismerősötök Koppenhágában vagy annak környékén (akár az országban)?
Ottani utam során vettem egy hűtőmágnest amit kicsit eltörtem és fizetve minden költséget, szeretném újra vásárolni, mert kedves emlék.
-
Ace owner
addikt
Vihető a harci szekér. 150ezer km-t csavartam bele. Nagyon jó auto csak egy kicsit foglalkozni kell vele cserébe mk2.5 árban adom
Hétfőn rendszamozom vissza. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #133031 üzenetére
Örsön a Zöld kancsó vagy Trabant presszó az vállalható.
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Bosnyák - Örs tengelyen van esetleg valami kocsma, ahova érdemes beülni egy kis baráti társasággal bor mellett beszélgetni?
Első körben elég, ha nem késdobáló és nem ragad a pult, asztal. -
Atesz08
tag
Sziasztok ! Eladó Ford fiesta lenne valakinek, vagy tud valakit ? 1,25 v. 1,4 (1.4 jobb lenne) benzines érdekelne. ez : [kép] a 2008-2011 közötti érdekelne. Ilyen személytől: saját nevén van, karbantartotta rendszeresen stb. Nyilván nem új autót várok, de kulturált belső és külső állapotút.
Árat kérnék szépen írni. Köszönöm. -
winfos
tag
Sziasztok!
Nincs valaki esetleg Monorról? Lenne ott egy termék amit szeretnék és át kéne venni magánszemélytől (egy rakéta kálya egyébként /képet tudok róla küldeni/) de sajos csak ott átvehető, de én elég messze vagyok (200km).
Ha jönne valaki Bonyhád / Szekszárd / Pécs irányába a közeljövőbe az lenne a legjobb.
De esetleg az is opció hogy egy ismerősöm Pesten átveszi.A segítséget természetesen honorálom megbeszélés szerint.
Köszönöm
-
anonymus89
addikt
Ne kövezzetek meg de ha véletlen valaki rászorul ingyen viheti a 4. kerből vagy 13. Kerületből munkaidőben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #133022 üzenetére
Nem, de joguk van rárakni kerékbilincset amit akkor szednek le, ha kifizetted a parkolási szabályzatukban szereplő tételt.
Ha jól rémlik este zárják rácsos kapuval a mélygarázst, gyanítom ekkor körbe járnak ott hagyott autók után kutatva (én így csinálnám) -
Petyyyyy
addikt
Úgy látom a Bécsi úti Tesco parkolója ingyenes.
Van bármilyen tapasztalat arra vonatkozóan, csúnyán néznek-e ha ott marad az autó pár órát?A LIDL mélygarázsát nem kockáztatnám meg, ott minden bizonnyal nem osztogatnak kupont egy ilyen mutatványért.
-
LÁZ
addikt
üdv, mikrót keresek azonnali (pl hnap 12-17.30, szombat 11-13h) átvéttel, leginkább 12ker királyhágó tér 5nél, ha van esetleg vkinél egy megkimélt, nem vérestorkú, használaton kivüli masina, pár palack saját borral honorálnám helyben.
-
Szevam
senior tag
válasz
werszomjas #133017 üzenetére
Ezek mennyire stabilak vajon? Nálam az irodában MDD van. Vajon jobb vagy rosszabb az alzás ezekhez képest?
-
föccer
nagyúr
Hét végén garázsvásár fesztivál a XVIII. kerületben. Van rá fb csoport, térképpel, meg listával. [link]
-
7
addikt
Köszi a tippeket!
Közben látom, hogy az Ikeának is van lapszabászata nagyobb mélységű lapokra; rájuk nézek valamikor élőben, aztán ha mégsem jönne össze, majd számolok a javaslataitokkal.Megnéztem, az asztalra fogatós clampjeim ~50-60 mm-ig jók, a váz pedig elég masszív, a gyártó szerint 300 kg-ig terhelhető (nyilván ebből mondjuk egy masszív asztallap elég sokat megesz, de reálisan nézve még egy nehezebb darab mellett is vidáman elbírja a rápakolandó dolgokat). Szóval igazából nincs akadálya a 4 cm-nek sem. Tömörfához nem ragaszkodom, egy erősebb forgácslap is játszik.
-
macilaci78
nagyúr
Milyen váz? A 2 centi a bútoriparban 18 mm laminált forgácslapot jelent, az gyenge, meghajlik, nem tartja megfelelően a monitortalpat.
A sima laminált konyhai munkalap 28, vagy 38 mm vastag sztenderd szerint. Eggert kb mindenhol kapsz, Mol Limo Cargoba befér a méret. Sok dekorból van 90 cm széles is, az kiadja. Csak az egyik éle lesz lekerekített. Ugyanilyen anyagból van asztallap, 90 centis, két hosszú éle kerekített, a rövidek vágottak.
Wood Express, Dósafa, JafHolz is megállja a helyét lapszabászatként, de legújabb a Fogarasi OBI-ban szabattam le egy kis polcot.Ha neked lennék, a lap aljába tessauer anyát hajtanék és abba metrikus csavarral rögzíteném a lapot a vázhoz.
Ha a textúrája tetszik, akkor rétegelt lemez, persze azt meg is kell munkálni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Autó helyett van autóbérlés, pl Mol Limo XXL (feltéve, ha Budapest).
Lapszabaszat.hu egész jó volt mikor X éve kapcsolatba kerültem velük.
-
7
addikt
Állítható asztal vásárlása előtt állok, de ahonnan rendelem, ott csak az asztal vázát szállítják, asztallapot nem.
Van tippetek olyan helyre, ahol lehet házhozszállítással asztallapot kérni 160x80 cm vagy 180x80 cm méretben, 2-3 cm vastagsággal? A hátuljára felfogatok majd monitorkart (böszme nagy monitorral) és pár apróságot, szóval olyanra pályázom, ami nem roggyan meg ilyesmitől.
Az Ikea konyhai munkalapjai szimpatikusak, de csak ~60 cm mélyek, egyedül ezért esnek ki. -
jcage
tag
Köszi mindenkinek. Sajnos Culinaris -ban sincs. Akkor marad Ausztria / Németország, amikor arra járunk.
-
csoszogi
tag
válasz
jcage #133004 üzenetére
Aldinak, Lidl-nek is van hasonló jellegű terméke. De biztos nem napi kínálat. A Balaton mellett, nyáron a németek miatt a Lidl-ben napi kínálat volt, talán még a Rote Grütze is. Nem most volt, jó régen. Gyorsfagyasztott piros bogyós vegyes gyümölcskeverékkel helyettesítjük (Lidl,Penny, Aldi), kis cukorral citromlével esetleg pektinnel felrottyantjuk, és kész is.
-
csibe1
addikt
válasz
macilaci78 #133003 üzenetére
Nem téged akartalak ezzel csesztetni.
Azt viszont te is tudod, hogy ez így elég faramuci helyzet, hogy nem tudnak egyértelmű összeget megadni. Nem csak itt, más cégeknél sem. Sajnos. -
macilaci78
nagyúr
válasz
jcage #133004 üzenetére
Ma látogatott haza sógorom Bécsből, így már nincs értelme megkérdeznem, hogy ott lehet-e kapni...
Esetleg a Perc utcában?
-
jcage
tag
Sziasztok,
Hol tudok Bp-en Rote Grütze-t venni? Lehet egyáltalán kapni Mo-n, mert eddig nem találtam sehol?
Thx,
J -
csibe1
addikt
válasz
macilaci78 #132998 üzenetére
Akkor igazából semmi konkrétum.
Az az egyik kedvencem ("versenyképes fizetés" - mihez képest);
a másik meg az "önéletrajz, bérmegjelöléssel".
Persze, licitálgassunk az állásért, aki kevesebbet mond az nyert.#132999 pjen
Jó lenne, mert ez így elég vicces, és amikor konkrétan rákérdezel se mondanak semmit, csak a blabla megy.#133000 radi8tor
Akkor már legalább lehet mihez viszonyítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Riasztó topik
- DJI topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Politika
- Kedvenc zene a mai napra
- NBA és kosárlabda topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest