- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProEvoFan
nagyúr
1óra kemény Crysis Warhead gamélés közben az E8200procim maximum hőmérséklete 37fok
köszönöm 900 fordulatszámon, hangtalanul működő CoolerMaster Hyper TX2
4Ks hűtőtől mi ez ha nem túl jó?
a venti törés az érdekes...
-
-
hello! a tx2-re szabványos 9,2 es ventit fel lehet tenni ugye?
-
DemonDani
addikt
Jelentem a fél éves TX2-öm megette a 2. ventijét is!
Röhelyes XD Már nem tom sírjak vagy nevessek ezen...Feltettem egy 12eset gyors kötözőkkel, ez meg megy vissza megint az IPonra... sztem. ha vissza veszik... (már elsőre sem akarták egykönnyen)
-
kolakola
tag
Sziasztok,
nekem is ilyen hűtőm van, és a polírozással kapcsolatban kérdezném, hogy leszerelem a hűtőt, és a procival érintkező réz felületen van 2 csavar. Ha ezeket kitekerem, levehető a réztalp? A hőcsövek be vannak kenve valamilyen pasztával, ahol találkoznak a réztalppal?A procipolír már megvolt, de még az előző tulajnál, úgyhogy most a hűtőn lenne a sor. Az a makacs E6700 3.5Ghz-en 62-fokon kiakad. Pedig a windows még 3.6-on is feláll. Vizeskedni egyenlőre nem akarok, mert arra még nincs keret.
Köszi a segítséget
-
sgergi
veterán
Gyanús, hogy ezek a ventik egyre szarabb minőségűek, mostanában nagyon sok tört el. Biztos ezért ment lejebb a tx2 ára, a ventin spóroltak.
-
cotag
senior tag
Közben kiderült mi a baj. A tx2 ventiröl letört egy lapát , mit lehet vele kezdeni?Vagy vegyek egy másik ventit? Ha igen milyet? A lapom p35-ds3.
-
cotag
senior tag
Egy pillanat alatt elkezdett zörögni a házban valami , de valami brutál hangosan. Lehet hogy a tx2 adta meg magát? Ugy rakattam össze a gépem Dubmasterrel mert nem vágom a hardwer szerelést. Mit csináljak? Zöröghet más is a gépben ilyen hangosan?
-
d@minator
addikt
válasz
Dark KillerX #2169 üzenetére
Alapfeszen 2800-ra 1,5V körül 3500MHz-re.
-
Dark KillerX
addikt
Azt szeretném kérdezni,hogy egy Core2 E2180-as procit mennyire lehetne felhúzni egy TX2-vel,és kb milyen hőfokok lennének?Egyébként a lap egy Gigabyte P31-DS3L lenne.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Ferrault
csendes tag
Hali! Kb. 80%-ban kipolíroztam a hűtő felületés, de a proci hőfok most is ugyanúgy mint polírozás előtt 39 ˘C Idleben! Azért csak eddig jutottam a pilírozásban, mert elfogyott a papír
http://kepfeltoltes.hu/080904/6928479541_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
d@minator
addikt
Ezt már én is próbáltam és működik. Egy esetben nem működne ez a fajta fordulatszám kijelzés ha a ventit a táp 5V-os és 12V-os ágai közé kötöd. Ebben az esetben 7V-ról megy a venti és mivel nincs közös testpont az alaplapi csatlakozóval ezért a fordulatszám mérés nem tud működni.
-
sgergi
veterán
Ha a 3 tűs csatit használod, akkor everest kiírja, ha viszont tápra van kötve (gondolom onnan kap 5V-ot), akkor a 3 eredeti kábel közül egy a feszültség,.egy a föld, és egy a fordulatszám-visszajelzés. Ez a tx2-őn úgy néz ki, hogy fesz= piros, test=fekete, a sárga a fordulatszám-visszajelzés. Ezt az 1 kábelt (sárga) kell rádugni egy 3 vagy 4 tűs venticsatira az alaplapona megfelelő helyre, ez általában jobbról a 3. tüske, de nézd meg az alplapod kézikönyvében, ha minden igaz, akkor sense-nek jelölik, vagy senzor-nak, és ekkor kiírja a fordulatszámot.
-
Jámbor
tag
Ma beszereltem frissen vásárolt TX2-met. 5 Voltot kap, hangtalan.
A CPU-m 37 fokos, bár az izzasztás még hátravan.Abban szeretnék segítséget kérni, hogyan tudnám előcsalni valahonnan, hogy mennyi a fordulatszáma.
-
Zsubi
őstag
AMD Athlon X2 4800+ procim van húzva 2.9Ghz-re és Cool Master Hyper TX2-m van és a proci hőmérséklete: terhelten(Crysis) 36fok, alapból: 25fok. Ez normális
-
Ferrault
csendes tag
válasz
Ferrault #2150 üzenetére
Na megmaszekoltam, mert már annyira szétnyílt, hogy beleért a keretbe és kerregett! Pillanatragasztó hiányában cérnával húztam össze a rést
http://kepfeltoltes.hu/080829/11206426502_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Ferrault
csendes tag
És így néz ki 1800-as fordulaton:
http://kepfeltoltes.hu/080829/IMG_1118_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Ferrault
csendes tag
Hali! Járt már így valaki Hyper TX2 ventivel?
Nekem kb 1,5 hete így megy a ventim kenés nélkül, mert szétrepedt és az olajat meg kicsapta: http://kepfeltoltes.hu/080828/IMG_108_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
M@nH.
aktív tag
De vigyázzatok mert ez megbosszulja ha lecserélitek másikra!!!
Külön bekötöttem hogy mennyire remeg majd a kezemben majd leraktam és később véletlen belekaptam és itt jött a bosszú, elvágta az ujjam. Én meg válaszul nekiba..tam a falnak -
M@nH.
aktív tag
Megvan miért remegett a hűtésem. Ma kicseréltem a coolert rajta és a régin találtam egy repedést. Az új cooler igaz hogy lassabban forog és kisebb a légszállítása is de a proci nem melegszik jobban mint a régivel. Sajna csak 3 tűs volt a boltban de a lényeg hogy most már meglehet maradni a gép mellett.
-
d@minator
addikt
Az ok.,hogy a lapokba PWM-et raknak de nem világos, hogy a TX2-t miért butították vissza. A TX1 PWM-es volt.
-
-
Dr.Én
veterán
válasz
katt777 #2125 üzenetére
Nekem meg frankón szabályozza a gaiga lap a ventit, igaz nekem a Rev 1.0 A/2-es verziója van
De az ujjabakban valamit ezekszerint nagyon eltoltak valamitNa igen ebben eggyett értek veled
De szerintem mindegyik gyártó termékében van valami hiányoság vagy kaki dolog sajnos
-
katt777
félisten
válasz
ProEvoFan #2123 üzenetére
Ez bőven jó. Ezt mondtam pü is, de itt talán többeknek segít.
Ha a többi ventit is akarod, akkor meg ez. De a Vörös Toronyban olcsóbb is lehet, most csak a termékek miatt linkeltem.
Dr.Én: Azért, mert valamit qrwára elb@szt@k. Nagyon kilóg a lóláb, amikor azt mondják, hogy azért vették ki a hűtésszabályozást, mert némelyik hűtő gyenge hatásfoka miatt tönkrementek a lapok. Hát akkor csináljanak egy támogatott/nem ajánlott listát, de ne parasztvakítsák a népet!
Egyedül az MSI lapok szabályoznak szépen mindent (nekem is abba került anno a TX2, és még le is állt, ha nem volt szükség aktív hűtésre), na de azok meg minden másban szarok!
A mostani lapom mindent szépen szabályoz, kivéve a nem PWM-es hűtőket.
-
Dr.Én
veterán
-
ProEvoFan
nagyúr
új bios van a gigabyte alaplapomon
már mondták h ez nem támogatja.... akkor most mit csináljak? ma vettem, ez tiszta szívás, mindenki ez ajánlotta azt nem tudom szabályozni, így hangos egy kicsit...
valami potit ajánlottak, fingom sincs mi az, de állítólag a Cooler Master Hyper TX2-t nem támogatja
-
Dr.Én
veterán
válasz
ProEvoFan #2119 üzenetére
Hanyas bios van az alaplapodon?Ezzel meg tudod mondani hanyas
Ja és milyen a lapod verzioja Rev 1.0 vagy rev 2.0 vagy rev 2.1?
Ha más megoldás nincs akkor marad a potméteres megoldás -
ProEvoFan
nagyúr
most vettem egy COOLERMASTER HYPER TX2-t és 1900 fordulaton megy a venti
hogyan kell szabályoznom? gépem a profilomban -
d@minator
addikt
Az előző hsz. igaz de hogy jól értsd a 4tűs azaz PWM-es procihűtő ventit minden korszerű alaplap tudja szabályozni a 3tűst nem mindegyik.
pl. Giga P35C-DS3R szabályozta a 3tűs TX2-t, a mostani ASUS P5K lapomban fullon pörög ha a 4tűs procicsatira dugom. Ha a házhűtő csatira dugom akkor szabályozza de úgy meg nem az igazi. -
BobChemistry
őstag
na, megoldódott a probléma
a hűtő aljának kb. harmada nem ért hozzá a procihoz
amit nem egészen értek, mert mind a 4 pöcök beakadt, a borda nem mozgott a magon, szóval nem is gondoltam volna
de ma este ahogy levettem, akkor láttam hogy van olyan rész ahol nem lett pasztás a borda alja
újrapasztáztam, eredmény: -10 fok
így terhelve már "csak" 60 fokosak a magok, és 50 a CPU, Everest szerint
Realtemp ennél 14-15 fokkal alacsonyabb értékeket mutat -
d@minator
addikt
Három dolgot csinálhatsz:1.megmutatod egy hozzáértőnek hátha meg lehet bütykölni, 2.gariztatod, 3.Veszel egy 9emm-es ventit Vagy elviszed egy futóműszervízbe és kicentírozzák.
Na jó, tényleg sajnálom, hogy ilyen.Én pl. futárral rendeltem és ha ilyen baja lett volna ráment volna az ára a gariztatásra.
tresh: lehet, végül is BobChemistry-nek is hasonló. Bár nem a hűtőt kell fogdosni (hanam a csajokat, mert képzelj el egy marha nagy hűtőt az szinte szobahőmérsékletű lenne. Ezért a maghő a lényeges adat.
Ha valakit érdekel az alábbi feszültségeken és csúcsra járatva is kipróbáltam a hűtőt. Orthos: Small FFT/7Priority7. A proci E2140 3000MHz-en azaz 188%-on hajtva emelt tápfesszel. A maghőmérsékletek a következők:.
5V - 1055 RPM 63-63fok
6V - 1172 RPM 62-63fok
7V-------------------62-62fok
1758RPM-------- 59-59fok
Mivel erősen húzott a proci ezért nem a hőmérséklet a lényeges hanem a különbségeik. Ami számomra érdekes, hogy terhelés alatt a TX2 1000-es fordulaton alig hűt rosszabbul, mint full fordulaton. -
d@minator
addikt
válasz
Zjunior #2087 üzenetére
Sajnos akkor rossz a ventid...
M@nH:Neked meg excentrikusan forog. Valszeg gyári hibás. Szét fog törni.
tresh:neked nem olyan alacsony a proci hőfokod hanem rosszul mér a CPU szenzor ugyanis ha a maghőmérsékletet nézet az 16 fokkal többet mutat és az az igaz (de attól jól hűt)
Sajnos mára csak rossz hírek vannak. A 8800GT-m is megadta magát. 65000Ft volt... -
M@nH.
aktív tag
Na jó most már tényleg aggaszt ez a hűtés. Ahogy elkezdek játszani (pl.:stalker, grid, vagy hasonló ami felhevíti a procit) a cooler 1700-at kezd pörögni és nem csak a ház zörög hanem a hűtés is, és szemmel láthatóan rezeg. Ha jól tudom a legtöbb cooler azért kivan egyensúlyozva nem? Mert vannak itthon ilyen 500Ft-s coolerek is és azok nem remegnek így. De ezt a ventit ami rajta van szvsz nem igazán sikerült egyensúlyban tartaniuk a gyártóknak. Mondjuk attól függetlenül hogy a szomszéd szobában is hallani hogy mikor játszok egész jól hűt.
Egy ilyen jó lenne rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest