Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
Ace Ventura #3099 üzenetére
azt mondom, hogy ha nappal, vagy akár koraeste használod egyedül, akkor semmi gond. Ha valaki aludni szeretne melletted, sötét és néma csend van a szobában, akkor elkezd a juzer halkabb megoldást keresni.
-
Gabor970
addikt
válasz
Ace Ventura #3096 üzenetére
tutira elég két maggal. Ha két magon 3800-on futtatom a procim 1,5V mellett sem megy 50C° fölé. Akkor vegyél rá ütősebb hűtőt, ha nagyon fontos a mennél csendesebb üzem. Amúgy a TX3 sem lesz hangos, de ha éjjel a barátnőd aludna melletted, akkor azért lehet jobb megoldás is.
-
sgergi
veterán
válasz
Ace Ventura #3096 üzenetére
Igen, a 4 maghoz már talán kicsit kevés lenne, de így elég lesz.
-
Ace Ventura
addikt
Egy Phenom II X2 550BE procihoz milyen hütőt ajánlotok?Nem 4 magositható.
TX3 ban gondolkodtam, ez elég rá? -
Pala
veterán
válasz
elfelejtette #3092 üzenetére
Hát a kolléga kérte, hogy lépésről-lépésre....
Azért írtam ilyen bolondbiztosan, mert sipsand szavaiból úgy vettem ki, hogy nem igazán csinált még ilyet és nem akar elrontani semmit (kedves sipsand, sorry, ha netán tévedek)
Remélhetőleg ez alapján sikerül(t) felszerelni. -
Pala
veterán
válasz
sipsand #3088 üzenetére
És angolul?
Nah, lényeg, hogy fel kell csavaroznod a borda aljára a 4db hajlított fémdarabkát, melyek végén a műanyag rögzítő pöckök találhatók (a ventit egyelőre felejtsük el, az csak később kell). Viszont itt figyelned kell, hogy hogyan rakod fel őket, mert 2féleképpen is lehetséges (ugyanis, ha megnézed, 2db egymásba érő menetek vannak). Neked pontosan úgy kell felraknod, ahogy az alábbi képen látható:Itt láthatod is, hogy a "belső", vagy másképpen fogalmazva a hűtő felé eső meneteket kell szabadon hagynod.
Ezután nézd meg a műanyag fekete pöcköket, mindegyik a rárajzolt nyíllal ellentétes (!) irányban ütközésig el kell, hogy legyen fordítva, ezt ellenőrizd le mind a 4-en. Ugyanis a hűtőt csak így fogod tudni a helyére rakni és rögzíteni! Ezután a processzor felületére nyomj egy kicsit a hűtőhöz adott hővezető pasztából, kb. egy kicsi borsószem nagyságút (de semmivel sem többet!), lényeg az, hogy ez utána egyenletesen szétkenve egy vékonyka réteggel beborítsa a processzor felületét. Sajnos a gyártó elég gagyi pasztát mellékel a hűtőhöz, talán egy tiszta, kis méretű ecset segíthet a szétkenésben. Nem kell teljesen a szélekig / sarkakig kenni, mert majd a hűtő a ráhelyezéskor úgyis kicsit szétpréseli minden irányba. Fontos, hogy ne nyomj túl sokat, ennek a pasztának semmi más szerepe nincsen, csupán annyi, hogy kitöltse a felületi egyenletlenségeket és ezáltal jobban közvetítse a hőt. Így ha sok van belőle, az csak hátráltatja a hatékony hűtést. Miután ez megvan, felrakhatod a hűtőt; a 4db pöcköt szépen be kell nyomni a megfelelő lyukakba. Ez mérsékelt erőkifejtést igényel, érdemes úgy csinálni, hogy az egymással átellenes pöcköket nagyjából egyszerre, egy határozott nyomással bepattintod a helyére. Ha kattan egyet, akkor bent van a helyén (nézd meg az alaplap túloldalán, hogy tényleg átnyúlik-e rendesen mindegyik pöcök). A bordát lehetőleg olyan orientációban rakd fel, hogy majd a rákerülő venti a ramok oldaláról rászerelhető legyen.
Ezután jön a venti. Ezt 2db fémhuzallal tudod a helyére erősíteni. Kicsit nehéz leírni, de lényeg az, hogy így kell kinéznie: [link]
Ezt már nem olyan nehéz megcsinálni, csak figyelj, hogyan rakod bele a huzalokat, mert "befelé" kell nézniük, a képen is látszik. Ha fordítva próbálod, akkor feltűnően laza lesz, szóval észre fogod venni, hogy nem úgy kell.A huzalokat hátra kell húzni és be kell pattintani a borda oldalán lévő vájatba. Így stabil lesz.
Legvégüli ne felejtsd el bekötni a ventit az alaplapra!
Nah, ez elég szájbarágós lett, dehát lépésről-lépésre kérted, én megtettem, ami tőlem telt. Egy ilyen felszerelést sokkal könnyebb megcsinálni, mint leírni.
-
Pala
veterán
Fagyni nem fagy. Az is igaz, hogy a gyári hűtőnél minden kétséget kizáróan jobb.
Csak azért gondoltam, hogy valami esetleg nem okés, mert láttam a Zsubi által korábban linkelt grafikonokat, ahol 3.8GHz-en 1.36V fesszel Intel Burn Testtel is 70 fokos volt a proci. Igaz ott E7x00 volt a tesztalany, de gondolom (feltételezem), hogy ez majdnem mindegy. Nos, nekem hasonló paraméterekkel (8x475=3.8GHz, 1.36V) már sípol a gépem (mivel BIOS-ban belőttem, hogyha a procihő meghaladja a 80 fokot, visítson).
Szerencsére a fenti órajelhez jóval kevesebb fesz (1.1875V) is elegendő nálam. -
sipsand
tag
Üdv, valaki tudna nekem linkelni egy magyar nyelvű TX3 használati utasítást? Nagyon halas lennek.
-
Pala
veterán
No mindegy, ettől függetlenül azért fent hagyom. Az alap elgondolásom az volt, hogy a borda mögül elfújatom a hőt a második ventivel. De ezek szerint nincsen annyi meleg levegő ott, amennyit szükséges lenne eltávolítani.A hőrmérsékletek viszont - szerintem - nem az igaziak. 1.225V-ot adok a procimnak BIOS-ból (E8200) és így megy 4GHz-en, Intel Burn Testben viszont még ilyen mérsékelt fesszel is majdnem eléri a 80 fokot, de Prime alatt már csak 70 körül van. Most az Intel Burn Test ennyire durván fűt, vagy itt valami nem okés? (házhűtés nincsen, de az oldallap le van véve)
Egyébként van itthon TX2-őm is, lehet majd kipróbálom a TX3 ventijével. Viszont úgy vettem észre, hogy a TX3 bordája kicsit nagyobb, mármint a lamellák felülete.
-
sgergi
veterán
TX3-mal még nincs meg az ezirányú tapasztalatom, de tx2-nél ez volt a helyzet. Egyszerűen a borda nem tud több hőt felvenni, ezért hiába növeled a légmennyiséget, akkor sem lesz jobb a hűtés. Tx2-nek ez nagy előnye volt, hogy akár egy lassabb, csendesebb ventit is rá lehetett tenni úgy, hogy a hőmérsékletek alig emelkedtek.
-
Pala
veterán
Hali!
Valaki próbált már itt TX3-mat két ventivel használni?
Csak mert én vettem rá egy 9cm-es Arctic Cooling ventit (1500rpm-es, fix fordulatszámú), szépen fel is raktam rá a mellékelt plusz 2db fémhuzallal (természetesen a gyári ventivel egy irányba fúj), de alig-alig vettem észre, hogy valamit használna. Kinézetre nagyon menő így 2 ventivel, de gyakorlatban ilyen 2 fokos különbségeket mérek az 1 ventis felálláshoz képest. Ez normális, vagy valamit elrontottam? -
pakai93
csendes tag
válasz
elfelejtette #3070 üzenetére
köszi!
meg tudod mondani mi a proginak a neve? -
pakai93
csendes tag
ma megvettem a cpu hűtőt és fel is szereltem, könnyen ment minden...
de mégis lenne egy kérdésem a ventilátorjának a fordulatszámát hol tudom szabályozni pl h be akarom álitani az automatikus szabályzást h terhelés alatt nagyobb hatásfokot fejtsen ki... windows alatt pedig ne menjen olyan magas fordulatszámon...
ugy hallottam h a bios-ban kell de azt nemtudom h a bioson belül hol...
lécci segitsetek!! -
pakai93
csendes tag
válasz
elfelejtette #3067 üzenetére
akkor nem kell zseninek lenni a felrakásához
köszi szépen a segitséget
-
pakai93
csendes tag
még egy olyan kérdésem lenne vétel előtt, hogy hogyan kell felszerelni?
ugye van a gyárin és ezen is a 4 sarkában pöcök azokat csak simán be kell nyomni és csavarni rajta egyet és le is pattan a lapról a gyári... felszerelésnél pedig ugyanez csak ellenkezőleg nem?
vagy kell hozzá venni vmi speciális felfogatót is?
lécci segitsetek...
jahm a cooler master hyper tx3-ról van szó
lap: asus p5ql-pro
cpu: core 2 duo e7500 -
killer1203
senior tag
Köszönöm, akkor megpróbálok szerezni egy zalman keretet vagy egy ilyen blackpatet.
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3062 üzenetére
Azt a leírásban is meg tudod nézni. A cm-nek volt valami olcsó hátsó lefogatós hűtője is, van olyan, aki azzal oldotta meg. Azt megvette, és arról áttete a blackpate-et. De a cm-nél mintha külön is lehetne kapni backplate-et, például: [link]
-
elfelejtette
veterán
válasz
killer1203 #3062 üzenetére
Mikor sógor E8400-as procijára rápróbáltuk a TX3-at, akkor úgy oldottuk meg, hogy leszedtük a 775-ös felfogatóról a müanyag pöcköket, és úgy hozzá tudtuk csavarozni a Zalman CNPS-8000 hátlapi merevítöjéhez.
-
sutypapa
csendes tag
Hali!
Ha kell még a 775-ös készlet TX3-hoz, nekem van egy fölös (AMD-hez kellett a hűtő és ugye a dobozban mellékelve volt a másik is). Szal oda tudom adni, jövő hét szerdán megyek haza Kecsóra, ha addig ráér.
Ha aktuális, priviben kéne válasz és küldök elérhetőséget, a többit meg majd GSM hálón megdumáljuk!
Remélem tudtam segíteni! -
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3059 üzenetére
Itt a topikban is volt olyan, aki megcsinálta, de az ő képei sajnos már törlődtek. De lehet van más is, csak most nem találtam rá.
Egyébként mire kéne a kép? -
killer1203
senior tag
Nemrég láttam egy képet ahol a 775ös felfogatás ugyvolt megoltva hogy a gyári felfogató pöcköket leszték és csavarral volt felfogatva, Valaki nemtudná linkelni ezt a képet?
-
D@ni88
addikt
Valakinek nincs egy 775ös lefogatója fölösbe?
Főleg olyantól érdekelne, aki jár Kecskemét környékén
-
Gabor970
addikt
válasz
pakai93 #3055 üzenetére
szia!
Én csak annyit tudok mondani, hogy négymagos tuningolt Phenomra inkább kevés mint elégséges. Nekem az van TX3-al, de 0.1V feszemelés és 3100MHz ----> 3700MHz-re húzva már 63C° a kupakhőfok (magot nem tudok, mert az 550BE AMD proci négymagosítás után nem adja a magok hőfokát)
Hangosnak sztem nem hangos, legalábbis ha terheled a gépet pl játékkal akkor nem zavar a hang, ha meg pl szunyókálva töltöget a gép az éjjel közepén, akkor a terhelés híján alig forog a venti. -
pakai93
csendes tag
hello!
egy tx3 vételét fontolgatom, de hallottam róla pár rosszat is...
tudna nekem irni vki tapasztalatot, van-e vmi hátránya, milyen hangos stb...?
üdv.: pakai93 -
elfelejtette
veterán
válasz
Picturemaker #3053 üzenetére
Lehet, hogy megérné megnézned, hogy mit mutat (hang, hűtés), ha direkt 5V-ra kötöd a ventit.
-
Picturemaker
őstag
válasz
elfelejtette #3052 üzenetére
Üdv!
Közben megnéztem a lapot, az tartja sajnos magasan a fordulatszámot.
Egy 945-ös, régebbi lapról van szó, ez van
Még "LOW" beállítás mellett is 2000-et pörög a venti. De azért a TX2 1800-on lényegesen csendesebb volt. Ennek a ventinek kicsit zavaró, "fütyülős" hangja van.
Azért elviselhető, a tulajnak meg biztosan csendes lesz a gyári után. -
elfelejtette
veterán
válasz
Picturemaker #3051 üzenetére
Hy!
Mennyi volt az a leglassabb fordulatszám? Mert én teszteltem 1000rpm alatt is, úgy már elég halk volt. Üresjáratban visszavett procira elég volt 700-800rpm is, terhelés alatt meg a játék hangja úgyis túlüvöltötte a hűtőt.
Üdv. -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Beszereltem egy TX3-ast a minap. Valóban jól hűt (akár a TX2 - nekem az van), de hangos!
A hozzá adott venti lapátjainak lehet rossz a kialakítása.
Az alaplap amire rákötöttem 3 féle fordulatszámot kínál fel, de még a leglassabb fordulaton is van hangja.
Sajnos ismét egy termék, amit azonos ár mellett sikerült lerontani az elődhöz képest. -
Digitalis
senior tag
válasz
varhpeti #3045 üzenetére
Teljesen jó meglátásaid vannak.
Igen, ide kicsit több szilikonzsír kell, hogy kitöltse a rendelkezésre álló teret a tömb és hőcső kapcsolatoknál. Ha felraktad a hűtőt, kicsit forgasd ide-oda (jobbra-balra) kissé lefelé nyomva had helyezkedjen, had tapadjon. Tapasztalatból mondom, 4-5C is lehet így a különbség full load-ban.
Nekem nagyon bevált a TX3. A phenom2 x3 720BE@ phenom2 x4 3400 procim, superpi alatt max 56C-volt 2530rpm-nél, 28 ambient mellett. Alapjáratban használva 41C kb. 990-1350 az rpm. Hajrá -
Másik Zé
tag
Nem tudom,hogy oda van-e dugva...
(nem én raktam össze és tegna este meg nem volt már kedvem kiszedni a gépet a helyéről..viszonylag el van dugva)
Tegnap addig eljutottam,hogy az AMD Overclock-al le tudtam venni a sebességét.
Úgy egészen tűrhető volt.Csak azzal meg az a bajom,hogy felpörög-e,ha normális terhelést kap? Nem sok időm volt este babrálni az egészet.Majd ma megmérem,hogy mit mutatnak az érzékelők. -
varhpeti
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy "kis" segítséget kérni. A minap vettem egy Hyper TX3-at. Ez az első nem gyári hűtő, amit használok és ez volt az első pasztázásom is, szóval nem vagyok valami expert a dologban, de igyekeztem minél jobban utánaolvasni.
Az a problémám, hogy a proci elég magas hőmérsékletű és a hűtő is magas fordulatszámon pörög terhelés nélkül is. Számszerűsítve:Easy Tune 6 szerint:
- proci 42 C fok
- hűtő 1840 RPM
Everest Ultimate v5.02 szerint:
- proci 34/41/79 C fok
- hűtő 2100 RPM
BIOS, mikor legutóbb néztem, 2 napja
- proci 47 C fok
- hűtő 2400 RPM (ekkor az Easy Tune is hasonlókat írt)2 napja (beszereléskor) még magasabb adatok voltak (pár fokkal és párszáz RPM-mel, lásd: BIOS adat).
Gondoltam, hogy tuti rosszul pasztáztam le, és le is szedtem, megcsináltam megint (gyári CM paszta). Másodszor viszont annyira körültekintő voltam, hogy nem tudom elképzelni, hogyan lehet faszábban megcsinálni (handmade). :IAmi idegesít, hogy a TX3-nak a hőcsövei ugye amúgy felesben vannak összedolgozva a hűtőlappal, vagy mivel, ezért a procival érintkező felület nem sima, hanem barázdás. Na, itt akkor mi a teendő? Ki kell tölteni a barázdákat a pasztával vagy csak a procira kell tenni pasztát (vékonyan, éppcsakhogy... blabla - bocs a cinizmusért, csak már majdnem felrobbantam
)
Na, talán mindent leírtam, ha kell még valami infó, akkor pótlom. Itt a konfigom, semmi tuning:
Gigabyte MA-770-UD3; AMD Athlon 64 X2 6000+; Sapphire Radeon HD4850 512 MB; 2x2 GB 800 MHz Kingmax; Gigabyte Triton 180 ház; Chieftec GPS450
Tudom, a proci régi, a Kingmax rossz, de most cseréltem lapot és házat, és vettem egy Corsair tápot, szóval ennyi pénzem volt...Légyszi, ha van valami ötletetek, hogy mi lehet a hiba, hogyan orvosoljam, akkor segítsetek! Ha csak a pasztázás lehet rossz, akkor majd gyakorlok, és ehhez is szívesen várom a gyorstalpaló tippeket!
Előre is nagyon köszönöm!
Peti -
sgergi
veterán
válasz
Másik Zé #3043 üzenetére
Milyen lapod van? Egyébként ha a lap tud pwm szabályzást, akkor arra kell beállítanod. (ez 4 tűs csatlakozásnál van), ha csak 3 tűs a venticsatlakozód, akkor Voltage beállítással szabályozható. Win alól elképzelhető, hogy lehet, ez is az alaplapon múlik. Vagy van az alaplap gyártójának erre programja, vagy Speedfannal is próbálkozhatsz, ha támogatja a lapodat.
-
Másik Zé
tag
Sziasztok!
Hogy tudom BIOS-ban(,milyen beállítással) levenni a TX3-as vent. sebességét?
Most 100%-on van és pörög,mint állat.
Mit mire kell állítanom?köszi
ui.
win alól lehet állítani?
-
ToBeY
nagyúr
A CM TX/TX2 nek is 130W a TDP-je akár csak a TX3-nak?
-
ToBeY
nagyúr
A TX/TX2-nek mennyi TDP-je ?
-
3800+
őstag
válasz
elfelejtette #3023 üzenetére
Értem köszi! És abba a vályatba bele kell kattanjon a drót vagy micsoda?
-
3800+
őstag
Sziasztok! Megvan a TX3
. Csak nem tudom hogy én vagyok ennyire béna vagy ez ilyen, a ventit alig tudom rárakni és ha sikerül ráakasztani a drótokkal akkoris eléggé nem stabilan van rajta. És mért van azokból 4?
-
D@ni88
addikt
Valakinek nincs egy 775ös lefogatója fölösbe?
Főleg olyantól érdekelne, aki jár Kecskemét környékén
-
-
aleister
veterán
Urak!
Írtam egy tesztett a Hyper TX2 és TX3 összehasonlításáról. Egy olyan kérdésem lenne, hogy miképp tudnám közkincsé tenni. No azon kívül, hogy idelinkelem
. Ergo miképp lehet a PH-ra cikket, tesztet beküldeni?
-
Gabor970
addikt
pláne, hogy most nézem, a 965BE az 140W-os.
-
Gabor970
addikt
olyan körül lehet, bár ha feszt emelünk, meg még a freki is 3600-on van, megeshet, hogy még a 140W fölé is menne, nem tudom. Azt sem tudom hogy pl egy PhenomII X4 965BE ami négy mag, 3400MHz alapból az 125W, akkor ugyanez egy négymagosított 550BE esetén alapfeszen ugyanennyi-e (logikusan ugyanennyinek kellene lennie, hiszen itt pont ugyanaz a két proci), passz.
szerk: most esett le, miért pont 130W-ot írsz, ugye annyit adnak meg a TX3-nak, mint plafon terhelhetőség.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Egy tapasztalat TX3-al: négymagosított PhenomII X2 550BE-hez (vagyis így már X4 B50) csak tuningmentesen elég. Ha 3.6GHz-re emelem a frekit, akkor a kupakhõmérséklet 60C° fölé megy, jól szellõztetett házban is.
-
sgergi
veterán
Cm-nél lehet kapni 1156-os lefogatót, de az tx2-höz nem lesz jó, csak azokhoz, amik eddig háttlappal voltak felszerelhetők. (szerintem) De, ha lehet majd tx2-höz kapni, akkor jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest