Új hozzászólás Aktív témák
-
wagi
senior tag
Ha leszedném a ventit a hűtőről akkor elszállna a procim?
-
raziel01
veterán
Egy Hyper TX2 mennyivel jobb egy Arctic cooling freezer 7 pro-nál?
-
Zin
őstag
amd x2-re akarok ien hutot.mit javasoltok?most gyari van.a gyari csavarozva van oda vmi foglalat.hogy kell lecserelni?
-
Tigi
őstag
Ezt nem fogjátok elhinni.
Szétszedtem a gépet, hogy visszarakom a gyári hűtőt és akkor ért a sokk mikor kivettem a TX2-őt és megnéztem a ventilátort.
Kb. 4 cm hosszú és fél mm széles repedés van a venti közepén lévő félgömbön ami két majdnem egymással szembenlévő lapátot köt össze
Valszeg anyag hiba lehet mert pénteken vettem és csak ma délelőtt kezdett remegni a gép.
Szép lassan végig repedt.
Szal csütörtökön csere.
Kiváncsi vagyok, hogy mitszólnak a boltban, remélem nem fognak akadékoskodni. -
Tigi
őstag
válasz
d@minator #881 üzenetére
Az a baj, hogy nem ilyen vicces.
Levettem a ház oldalát és megfogtam a TX2-őt és iszonyatosan remeg olyan mintha ütne a venti.
Ha lefogom a ventit akkor megszűnik.
Úgylátszik kifogtam 1 selejtes TX2-őt.
Valaki megnézné a kedvemért, hogy neki remeg-e?De sztem ebből csere lesz.
-
Tigi
őstag
Most értem haza és azt vettem észre, hogy remeg a gép és az egész asztal.
Olyan mintha alig pörögne a venti pedig 1900-on megy mégis remeg az egész gép.
Ez mitől van? -
Tigi
őstag
Köszi a válaszokat srácok.
Aszem akkor beletúrok a biosba, de ha ott nem megy akkor felrakok valami progit. -
biofarkas
csendes tag
Giga 965P szabályozza és 7fok különbség van a gyári hűtő és a TX2 között e2160-as esetén alap ketyegésen.
-
Tigi
őstag
Hi
A TX2 magától szabályozza a ventit vagy az alaplap vagy külön progi kell hozzá?
-
-
neumanki
tag
egyébként tudja valaki, hogy az a műanyag izé mire jó rajta? nekem úgy tűnik mintha lefelé irányítani a bordáktól jött meleg levegőt. De mért jó, hogy azt rányomja az alaplapra, ahelyett, hogy egyenesen áramolhatna ki hátul a ház kiszívóventijénél?
-
neumanki
tag
sziasztok!
a hyper tx 2-t nem lehet rávenni hogy ne mindig 1800-1900-on menjen? Ha nem lehet megoldani, akkor nem tudja valaki hogy lehet-e beszerezni olyan ventit rá, ami hyper tx-ken van, és 600-1800 között állítható?
köszi, balázs!
-
Zin
őstag
szasztok urak.Szokes nezes kozbe irok
Ha lecserelem a gyari amd hutomet egy ilyenre, akkor az is folyamatossan fel-le porog ahogy emelekdik a cpu homerseklete?
Mert a gyarinal alapbol 3000-et forog a progi azt irja,de ha jaccok neha 6000.
Szal ha lecserelem az is alitja magat igaz?az alaplap kis progija meg kiirja ha megnyitom, h mennyi abban a pillanatban.gondolom az azt is kijelezné.kosz -
ruan
tag
válasz
saddybaddy #860 üzenetére
Remek
Jó tudni hogy proci upgrade esetén is számíthatok erre a hűtőre.
[itt] rákereshettek hogy hol a legolcsobb. -
saddybaddy
tag
Hell
Én ma vettem 1 ilyen hütöt és naon meg vo. vele elégedve!!!
Eddig a 6000+ os AMD-m
alapjáraton: 40-42 fok volt most -> 36 fok
Hajtás alatt 52- 58 fok volt,most-> 43-47 között mozog szval naon teccik!
Ajánlom... (IDC - 5200 FT)
-
mmdms
addikt
csás!
dobhatnátok egy linket ahol viszonylag olcsón lehet kapni (postaköltséggel) egy TX2-t
előre is köszi -
mycso
veterán
válasz
Veriakilis #853 üzenetére
Tisztában vagyok vele, és igazából nem is ezt szántam kérdésnek, hanem a Q-fan problémát. --> nem szabályoz, hanem mind3 állásban 630-650 körül pörgeti a ventit.
De már ezen is túlléptem --> nem használom a q-fant.
-
d@minator
addikt
válasz
Veriakilis #853 üzenetére
Szerintem ezzel már egy kicsit elkéstél.
-
Veriakilis
senior tag
Vedd le a setupban a Wait F1 opciót,- akkor csak csipog, de továbbmegy a cpu-fan erroron.
Nekem passzív hűtésem van, és egy darabig engem is zavart, hogy minden indításnál F1-et kellett nyomkodni, hogy továnbblpjen.A nagyon alacsony fordulatot (630) ventillátor hibának érzékeli...
Veriakilis
-
KiriK
tag
P5K + E6750 + TX2 milyen triót alkotnak? Gondolok itt a szabályozásra, megoldható a lappal? És a tuningot hogy bírja majd? 4GHz? Bye
-
X2 3800+ sAM2 TX2-vel:
2000@2800MHz 1.35V = max 48°C
-
VW_Beetle
tag
Egyébként az UC mivel jobb mint mondjuk a TX2 vagy a TX??
-
audi100td
nagyúr
sziasztok,
Kb. fél éve használok egy Hyper TX-et, de úgy néz ki, hogy sajnos kezdi megadni magát a venti, mert valami hangos egyenletlen búgó hangot ad ki és nagyon zavaró. Hogy lehet ezen a hűtőn ventilátort cserélni? Mert a sima ventilátorokon nincsenek ilyen szűk furatok a gumi felfogatásnak, hanem csak a megszokott lyukak a csavarokhoz. Valahogy csavarozva nem lehet megoldani?
-
ruan
tag
Sziasztok
Egy Ac 64 freezer pro után vettem, a TX2-őt egyáltalán nem bántam meg, sőt.
Kis tuningal (x2 4200@4400MHz egyelőre) is általában 30 fok körüli, terhelten max 50
Felrakásnál le kellett csavaroznom a 4 szélső lábat, mert nem volt az alaplapomon lyuk ahová bepattinthattam volna őket, így most a karom tartja, aminek a karját sokkal könnyebb volt lecsukni mint a Freezernek, nem hajlította meg a deszkámat.
Érdekes hogy mintha alig szorítaná le, mégis jó a hőátadás.
Ja és árgép-nek hála, spóroltam 1Mátyást -
Speed®
titán
válasz
Tutivesztes #842 üzenetére
Tök normális. Ha az alaplapod normálisan le van csavarozva, ne parázz.
Ha nagyon nem bírsz magaddal, hajlíts picit vissza a karmokon, de ezáltal csökkenhet a hőátadás hatékonysága is, szóval óvatosan duhajkodj -
Tutivesztes
tag
sziasztok. azt szeretném kérdezni, hogy az mennyire normális jelenség, hogy a Cooler Master Hyper TX2-esem a GA-P35C-DS3R-es alaplapot kissé processzor tájékon meghajlítja. kb úgy hogy a szívem összeszorul.
Rátettem utána a gyári hűtőt és azzal semmi hajlítást nem észleltem, holott mindkettőt ugyanúgy kell feltenni (megjegyzem, a gyári könnyebben ment fel)
Ilyenkor a Cooler a rossz vagy az alaplap?
Köszönöm válaszotok -
Pubszon
veterán
A PWM szabályozáson kívül mi a künönbség a TX meg a TX2 között?
-
Cyno
tag
válasz
Tuco Ramirez #835 üzenetére
Kicsit off. Mivel érdemes eltávolítani a prociról a ráragadt/égett
pasztát, mielőtt ráapplikálom az új hűtőt?
-
KTompi
aktív tag
Tervezem a héten a Core2Duo E6400-em leváltását Q6600-ra. Szerintetek elegendő még a Hyper TX a Q6600 lehűtésére? 3.2-re volt húzva a 6400, szeretném legalább ennyin használni a Q6600-ot is, úgy hogy közben azért nem fűtöm szét. A házikó szép nagy Chieftec szerverház. Alaplap egy P965-DS3 rev. 1.0, de lecserélt északi híd hűtéssel, így pl. a Big Typhoon már biztosan nem menne rá... Vizet meg nem szeretnék a gépembe
-
Speed®
titán
Ez szép és jó, de a kérdésed helyes megválaszolásában nem segít.
Mindenki azt mondaná, hogy TX2, ha AM2es A64ről lenne szó, ez helyén is lenne. Csakhogy S939es, ott meg még sima feszültség alapú ventiszabályozás van, nem PWMes, amivel a TX2 ventije vezérelhető. Tehát sima TX(AMD)t kell venned. -
bogarfx
aktív tag
Melyiket vegyem?
Cooler Master Hyper TX AMD 5 244.- Ft
Cooler Master Hyper TX2 6 048.- Ft -
Cyno
tag
válasz
Tuco Ramirez #822 üzenetére
Pasztát adnak a coolerhez vagy van rajta?
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
d@minator #792 üzenetére
Megvettem a TX2-t, mivel a boltos szerint sima TX-et már gyakorlatilag nem lehet kapni és a TX2 gyártása is hamarosan megszűnik.
Príma CPU hűtő, nagyon meg vagyok vele elégedve.Pofonegyszerű felrakni, csendesen és jól hűt. A 50% tuninggal, ráadásul némi feszemeléssel üzemelő procimat még több órányi max terhelés (Orthos) alatt sem engedte 50 fok fölé melegedni. Az alaplapom is szépen szabályozza a venti fordulatszámát.
-
Speed®
titán
Ezt olyan nehéz lenne végigolvasni? Sőt, elég a képek nézegetése is..
Igen. -
Pubszon
veterán
Hali.
Ha nem PWM-es a venti, attól még lehet szabályozni a windowsba mondjuk speedfannal?
-
d@minator
addikt
válasz
RedMantis #811 üzenetére
Próbáld meg egy másik csatira dugni akár négy akár három tűs. Nézd meg a BIOS-t van e valami venti leszabályozó opció, mint pl az asusnál a qfan. Szerimtem ezektől nem lesz jó. Megoldás viszont van. Ellenállás vagy potméter beiktatása. Ezekkel csökkentheted a fordulatszámot.
-
Frigate
csendes tag
Sziasztok,
Döntés elött állok és úgymond, szeretném kikérni "szakértők" véleményét. Mert hát olvastam én mindenféle jóságot erröl is arról is de ha valaki tudna nekem egy konkrét indokolt választ mondani arra, hogy melyik hütő mellett döntsek azt nagyon megköszönném. Szóval két hütőt néztem ki CM Hyper TX vs Asus Silent Square! Egy D820-at kellene jól meghüteni.
PH-s tesztek szerint kb egyforma teljesítményüek, de kicsit érdekes hogy ekkora az árkülömbség. Gondoltam beírok ide is, hátha tud valaki nekem egy épkézláb ötletet mondani. Sokat vaciláltam ezen, de nem tudtam még dönteni. Szerintetek melyik lenne a helyes döntés?
Előre is köszönöm a választ.Üdv.
-
RedMantis
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Ma vettem egy TX2-t (AM2-re). Az első tapasztalataim nem túl jók. A leszorító nagyon gyenge, alig nyomja rá a procira az érintkező felületet. A lapom nem szabályozza a ventit, (mert csak a 4 tűseket hajlandó) így viszont hangos. A tápot és a két plusz ventit nem is hallani csak a TX2-t. Hűtése: alapon 35-36 fok, terhelve 39-40.
-
Madn!ght
addikt
Hali!
Van valakinek tapasztalata hyper tx2 vs. gigabyte g-power pro-val kapcsolatban? Most sikerult gy tuningosabb x2 4200+ t beszereznem, viszont a gpower játék közben 2200 rpmig felpörög, és ott már elég hangosnak mondható. Igaz 47 fok körül tartja a procit, viszont engem zavar a hangja... Szerintetek cseréljem le?Köszi előre is a helpet!
üdv: mad
-
Dr.Én
veterán
válasz
elfelejtette #808 üzenetére
Majd én is kiprobálom hogy mit bír tuning terén(csak elöbb a VGA hütöt cserélem le).
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Mi sajnos nem sokra jutottunk, annyi történt, hogy felhúztuk a procit 3.2GHz-re (10x320MHz) 1.4V mellett (CPU-Z szerint 1.376V), a hátsó házventit elölre raktuk, és az Everest (3.50.761) stabilitástesztet ráeresztettük. Érdekes módon csak 50%-os terhelést írt az Everest, de még így is max. 39 fokot mértünk úgy, hogy a TX2 1050-et forgott.
Üdv. -
Dr.Én
veterán
válasz
elfelejtette #804 üzenetére
Na megnéztem a Coretemp-et, mellette az Orthos-t futattam 5percig és a magok 42Cnál nem mentek feljebb, a TX2 1300rpm.en ment ez alatt.
-
Dr.Én
veterán
válasz
elfelejtette #801 üzenetére
Hali
A tuningot még nem kezdtem el, majd valamikor neki állok a tuningnak is.(amint veszek a VGA-ra VF900-at)
A rendszer nálam tökéletesen megy, idáig semmi probléma vele.
A házhoz nekem gyárilag adtak egy 12cm-es ventit, amit alapbol elöre szereltem,és hátra tettem egy picivel erösebb 12cm-es ventit.
Mivel a TX2-t az alaplapom a fordulat számát tudja szabályozni, (ennek nagyon örülök)Alapban 800-900rpm-en 25-30C, terhelve 40-41C-nál eddig nem ment feljebb
Magok höjét nem tudom leírni mert a speedfan egyikre -2C-ot ir a másikra 12c-ot,(Everest szerint most a magok 15 - 15C-ak)Majd még valami megfelelö progit szerzek ezen mérérsekre. -
d@minator
addikt
válasz
elfelejtette #801 üzenetére
COD4 full 1680x1050 alatt:
E2140@1600MHz - 1350RPM - CPU:35fok
E2140@3300MHz - 1500RPM - CPU:43fok -
elfelejtette
veterán
Hy!
A tiédhez hasonló gépet rakok össze holnap havernak, tehát CM Elite 331 ház + Giga P35-DS3 lap + CM Hyper TX2, csak a hűtő alatt egy E2180 lesz, meg FSP BS2 lesz a táp.
Nálad hogyan müxik a rendszer? Milyen tuning mellett milyen hőfokon megy a proci? Tettél plusz ventit elölre?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged