- Milyen nyomtatót vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- HiMedia lejátszók
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi hardvert villantott a Xiaomi Pad 7S Pro
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
Egy olyan házban ahol elől-hátul 12cm venti van ott melyik oldalán van a TX bordájának a ventije? Előre a hdd/odd-k felé vagy hátra a ház hátulja/io-shield felé néz?
Vagy úgy is kérdezhetném, hogy merre fúj?
-
Eagle16
addikt
válasz
-=Lord Tom=- #685 üzenetére
Hát azért hangos, mert nem szabályozott
3000RPM-en kb. olyan hangja van mint egy porszívónak. Nálam 1100 RPM a windowsban, fülelni kell, hogy meghalld, de terhelés alatt is max. 1900-ig megy fel -
Csöves
őstag
Nálam a Hyper 735-öt forog alapon, nem is hallani.
-
Alex123
senior tag
Szia!
Én nem találom "hangosnak" de nálam "csak 950-1100-on forog, mivel nem tesztelek egyfolytában, hanem weboldalakat szerkesztek, internetezek és ehhez ugye nem kell nagy teljesítmény - így a venti is kevesebbet pörög és halkabb is...
De az én fülem nem etalon, úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy nekem bevált...
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
-=Lord Tom=- #679 üzenetére
Szia!
Igen, Én is ezért vettem meg (no meg csak 4200 pénz volt
).
Jól hűti a procit, mondjuk rásegítettem másik 2db ventivel is (lesz még nyár is...)
Az első képen [link]
látszik, hogy alapjáraton van a rendszer.A második képen már terhelés alatt: [link]
Számokban (és tényleg hűti a procit): [link]
Terhelés vége, lassan visszaáll a "rend": [link]
Attól, hogy csak 3 pines csatlakozója van az alaplap könnyen elbánik vele...
Mindenkinek csak javasolni tudom (és ez itt nem reklám volt)!
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Amúgy nem tudom vagy agyon van hűtve a cucc vagy hibás az összes "hőérzékelő" vagy a programok.....
Pl.: internetezés (cpu 6x szorzóval megy alapon, energia tak mód, stb...)
Hdd 22C, Gpu 35C, Core1/2 32C, Cpu 22C, alaplap 26c
Mérés Everest 4.20
O.C.C.T 30 perces stabilitási teszt core1/2 46C, Cpu 38-39c
Hát igen, a Gpu még kilóg a sorból de hamarosan kap direktbe egy 12-es ventit csakhogy ő is örüljön...
(másik ventire nem cserélem le, mert akkor ugrik a gari)
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Csatlakozom...
A mai napon megvettem a TX2-t és lecseréltem a gyári hűtést vele... [link]
Biosban be van állítva a szabályozás és így, hogy pl. netezek "csak" ~900-on forog, az Everest szerint pedig 20-21 a proci hőfoka.
Terhelésnél (O.C.C.T. 30 perces) szintén nem megy 38 fok fölé...
Magam részéről elégedett vagyok vele, csak az "zavart" kicsit, hogy amikor felszereltem - úgy kapaszkodott a lapba, hogy már szinte meghajlította...
- Alex -
-
zsocy
őstag
válasz
-=Lord Tom=- #670 üzenetére
Nem PWM-es, de ha az alaplap tudja szabályozni a ventit akkor ezt is tudnia kell szabályozni...
Úgy tünik hogy a kis extrák estek áldozatul a termékfejlesztésnek TX és TX2 között.
Igaz hogy univerzál rögzítésű, de eltűnt a PWM, a gumis rögzítés... de legalább a teljesítménye maradt ugyanolyan jó. Az is valami -
Alex123
senior tag
válasz
-=Lord Tom=- #670 üzenetére
-
-=Lord Tom=-
senior tag
A hyper TX2 is PWM-es, szabályozható? (vagy igaza van zsocinak és nem az?
)
-
zsocy
őstag
válasz
janika16 #663 üzenetére
Hello,
Ami különbségre eddig rájöttem az annyi hogy a TX-en gumibakos rögzítésű a venti és PWM-es. Azt elvileg tudja szabályozni az alaplapod 650 és 1800 RPM között.
A TX2 fixen 1800-on pörög és univerzális felfogatású, rámegy LGA775 és AM2 tokozásra is.Ja, és TX-et már nem lehet kapni
-
janika16
csendes tag
sziasztok! vki elárulná h mi a különbség a sima tx és a tx2 között? köszi
-
zsocy
őstag
Sebaj, köszi a válaszokat, akkor TX2 lesz belőle. Ilyen a formám, mindig az kell, ami nincs
Viszont olvasgatva a topikot felmerült egy újabb kérdés : Rámegy ez Gigabyte GA-MA69G-S3H alaplapra? Kicsit közel vannak a RAM slotok a kerethez.
Valakinek van tapasztalata?köszönöm!
-
pitman
őstag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy olyan ventilátort, mint ami a tx2-őn van, lehet-e külön kapni valahol?
-
zsocy
őstag
Üdv Urak!
Szeretnék venni egy Cooler Master Hyper TX hűtőt. Tudnátok mondani olyan boltot ahol lehet is kapni? A TX2-vel tele a net, bárhol kapható, de nekem sajnos ismét olyan cucc kell amit nehéz szerezni
Szóval sima "PWM"-es, gumirögzítős TX-et tud valaki?
Köszönöm az infokat!!
üdv, zs.
-
Dr.Én
veterán
Hali
HA minden jol megy akkor a TX2 alá új procit rakok(E4300)
De attol tertok hogy ezzen cserével uj hövezetö pasztát kell tegyel a TX2 alá.Most a fiokomban van egy SPIRE ezüst paszta, erröl mi a véleményetek?vagy inkább vegyek rá mást?
elöre is köszi -
mycso
veterán
Van 2 azaz kettő darab kezem ;)
Összerakásnál nem kell semmit tekergetni, csak beállítom a lukba mind a 4 lábat, majd benyomkodom a pöcköket.
Leszedés --> mindegyiket eltekergetem, felhúzgálom majd leveszem a coolert....
Tény a szoknyánál főleg az egyik pöcöknél ügyeskedni kell de semmi extra, már rájöttem hogyan lehet hozzáférni...
-
Kloden
senior tag
Gondolom +/- kell a szabályzáshoz, de nem vagyok egy elektro zseni!
éN79:Felszerelése tényleg brutál, haveromnál már úgy hajlott az alaplap, hogy féltem mikor reccsen!!
Aztán nem is sikerült rányomni teljesen, csak kettő bigyóját... Tart így is rendesen, sajna időnk nem volt kiszedni a lapot. Hűteni így is jól hűt azért, érezni nem lehet a különbséget!
-
Kloden
senior tag
Nem fogja, mert épp a 4. tű, a Speed Control nem lesz bedugva. Alternatív módokon lehet csak szabályozni, speedfannal, v. potméterre kötve, vagy kipróbálni a Chasis-Fan-ra kötni, mert nálam ott kevesebbet (1400-at) forog percenként, egyébként meg 1900-at a CPU-Fan-ra kötve. De 1900-on sem hangos.
-
anulu
félisten
elég tisztességesen megizzadtam, mire ezt a hűtőt sikerült felraknom az IP35-Pro-ra
de sikerült, és kellemesen hűvösen tartja a Q6600-t
-
Ketyegi
csendes tag
Hello mindenkinek !
Lenne egy kérdésem, lehet hogy hülyén fog hangzani de kezdő vagyok a témában.
Vettem egy CM Hyper tx2 / universal design/ tipusú CPU hűtőt. P35-DS4 alaplapom van.
A lapon 4 tűs cpu fan csatlakozó van. A kézikönyv szerint: a csatlakozó tűi-sorrendben :
1. GND
2. +12V / Speed control /
3. Sense
4. Speed control
A tx-en 3 tűs csatlakozó van. Ha rádugom ezt a 4 tűs alaplapi csatira, akkor fogja-e szabályozni a venti ford. számát a lapom ??
Nem tudom kipróbálni mert még nincs procim. Valaki........ -
Kloden
senior tag
válasz
PartyShan #636 üzenetére
Idle-ben nem kell csodákat várni, mivel a hőcsövek sajátsága hogy a nagy, hirtelen jött hőt tudják gyorsan elszállítani. Ha kicsit húztad volna a procid, hogy melegedjen is (52 fok fölé) akkor komoly különbségek lennének a gyári és a TX között.
Ha hangos, tessék leszabályozni biosban/speedfannal/potival. -
PartyShan
aktív tag
Sziasztok!
Én is vettem egy TX2-t és meg kell hogy mondjam abszolút nem vagyok vele megelégedve.
3800+ X2 procim van és alapon 32-36 fok szokott lenni TX2-vel terhelve orthos-szal (30perc)
felment 52fokra. Lehet én vártam túl sokat a hűtőtől de nekem nem érte meg, mivel a gyári AMD hűtőm is pontosan ugyanezeket az eredményeket hozta. Sőőőt Idle-ben még alacsonyabb is volt. Ráadásul még hangos is hűtő szal nekem nem jött be.Bár mondom lehet én vártam tőle túl sokat,de sztem ha agyári amd-m is tudja ezt akkor illene a TX-nek legaláb5 fokkal alámenni azoknak az értékeknek. -
Fooler89
őstag
Hol lehet ilyen hűtőt venni? (Tx Amd)
-
Kloden
senior tag
válasz
Unbaised-Ben #631 üzenetére
Orthos-szal esetleg nem terhelted? [link] Játékok elég gyengén izzasztják procit, ezért nem is meglepő hogy elég alacsonyak a hőfokok.
más: havernak ma vettem egy TX2-est a kis D805-ösére, 3200-ra huzva sem megy 55 fok fölé, pedig elég forrófejű kis prociról van szó!
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
Unbaised-Ben #626 üzenetére
YOÚ képek
SZERETEM a fotóval alátámasztott dolgokat -
Kloden
senior tag
válasz
Unbaised-Ben #628 üzenetére
Gondolom Idle ennyi... és terhelve??
-
Kloden
senior tag
válasz
Unbaised-Ben #626 üzenetére
...mi várjuk a hőfokokat!!
-
Unbaised-Ben
senior tag
Na felrakom a képeket az új Hyper TX2-ről...
[oldalról]
[neon2]
[Hyper TX2]
[Hyper TX2]Várom a kommenteket.....
-
NovaBlue
aktív tag
gond megoldva pöppet benéztem a biosba na CPU fan targetnél 60 fokot állitottam be most 40 en van és 1900-on pörög folyamat
byebye
-
NovaBlue
aktív tag
miért van az h 700 rpm fölé nem megy pedig 60 foknál meg már 50 nél is cask cask bekellene neki pörögni nemértem egy zalman fanmate2 vel lehetne szaályozni rendesen???Max ig nemzavar ha hangos is cask működjön
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
NovaBlue #622 üzenetére
hát én nemigazán értek hozzá de kb egycipőben vagyunk
nekem egy 5200+ van és holnap megyek venni egy tx2-est
szerintem a 60 fok nemsok egy AMD-től, ez az én véleményem
Hát én azt tervezném holnapra hogy a prociról leszedem a régi pasztát és a hűtőn lévő pasztát használnám...lehet hogy hülyeséget mondtam a 60fokról
-
NovaBlue
aktív tag
hy
Remélem valaki tud segíteni!?
Nemrég vettem egy Athlon X2 4200+ (S939) es procit és egy Hxper TX2 eset mert tetszett is meg a tesztek szerinnt is ennyit bőven megér.Namármots a procim idle terheletlenül kb 40 fok az egyik mag 48 a másik meg 43körül vannak eddig szépis jóis, de mikor nekiállok játszani vagy komolyabb prociigényesebb alkalmazást futtatni akkor aztán felmegy a proci 55-56 ra a amgok meg 60-62 re ami sztem em túl jó egy ilyen hűtéstől .
Tudom h a procim egy kályha de azért a TX2 se egy alap hűtés .
Vagy én nemvagyok tisztába na hőmérsékletekkel h mikor mi az ideális .
A hűtőn a gyári paszta/ragacs volt lehet h azzal van a baj?
Mi a mérvadóbb a CPU vagy a CORE 1-2 hőmérséklete?
a válaszokat elöre is köszi. -
FragMaster
addikt
felraktam mégegyszer és most orthos alatt 65 fok körül mocorog...eddig annyi volt alapon, úgy látszik csak láma voltam, hát ezt is szokni kell
-
Kloden
senior tag
válasz
FragMaster #618 üzenetére
Ha megfogod a hűtőborda alját akkor is érzed hogy feltűnően meleg? Nehogy a lap mérjen már ennyire fölé...
LGA felrakása elég macerás tényleg. -
éN79
addikt
válasz
FragMaster #616 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen, ha valamelyik felfogató nem volt rendesen beakadva, próbáld meg leszedni az egészet, és újra megpróbálni a felfogatást (amit én utálok rendesen, legalábbis az S775-ös rendszerét, mert az am2-es sokkal egzaktabb nekem).
-
Kloden
senior tag
válasz
FragMaster #613 üzenetére
Mással mérve is ennyi a hőm.? A fesz télleg nem sok neki... Mennyit pörög a ventid?
-
Rabbitf_24
addikt
Hi
4400+ os 65Wos AMD X2 alapban 29°C , fullon terhelve egyszer elérte a 43°C ot
-
FragMaster
addikt
tx2 + e6400 adott
fesz 1.368v 8*400-on megy így, de orthos alatt coretemp szerint 83 fokosak a magok
mi lehet a baj? ez úgy tudom még nem olyan vész extra fesz és freki, hogy így betegyen a tx-nek... -
kormi0312
senior tag
sziasztok,
feltennék egy kérdést, lehet hogy hülyének fogtok nézni - sőt biztos is- azt szeretném kérfezni, hogy egy AMD-s TX-t átlehet-e vhogy "fabrikálni", hogy Intel fronton működjön?
-
Kloden
senior tag
válasz
Unbaised-Ben #603 üzenetére
Hát én is Everesttel mérem, vagy Core Temp-el...
Intelre van egy spéci progi (TAT) de AMD-re nemtudom van-e. -
Unbaised-Ben
senior tag
Ja és az AUXot is méri ami 40 fok, most az a jackdugó kimenetre gondol vagy mi a fenére??
-
Unbaised-Ben
senior tag
Én nekem terhelve 65körül jár, de nincs normális programom amivel letudnám mérni normálisan: Everest Comporate Edition-om van....Írkál hülyeségeket hogy 15 fok amikor megy a gép mikörben az egyik mag 30 a másik meg 25....
Szóval érdekes, megkérdezhetem hogy mien progit használ a többség?? -
Unbaised-Ben
senior tag
Én Lassan fogok venni egy TX2-est....
Most lement az ára 4000ezerre és szerintem ennyit bőven megér...kifut a forgalomból vagy mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Óra topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiMedia lejátszók
- Linux felhasználók OFF topikja
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged