- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludla
őstag
Sziasztok! A Gigabyte P35-DS3L alaplapon a biosba lehet valahogy állítani a venti fordulat számát? Most Voltage ba van állítva így 1029-1094 be pörög ez így jó?
-
mg105
senior tag
sziasztok!
bocsi hogy ide írok, de láttam, hogy pár hozzászólással feljebb szó esett a Cooler Master Hyper 212-ről. az a hűtő rá menne szerintetek egy E5200-as procira? -
Speed®
titán
válasz
elfelejtette #2381 üzenetére
Lehet, hogy így van, én még nem tapasztaltam, G31M-S2L és EP35-DS3 lap volt csak a kezeim ügyében mostanában, de minden oké volt velük.
Amúgy suti_88-nak 690Gs lapja van és működik a Smart Fan/Voltage. -
válasz
<.RicHarD.> #2376 üzenetére
Igen egy kicsit sok.60 fölé én nem szívesen engedném.
Ráadásul kicsit furák a maghőmérsékletek.Túl nagy az eltérés 2 mag között.Max 5 fok még érthető,de itt több. -
elfelejtette
veterán
Igazad van, pontosítok.
A Giga lapok már csak PWM-es ventiket szabályoznak az újabb biosokkal. A régebbi biosokban a PC health status/ smart fan control mode menüpontnál a
Disable - nem szabályoz
PWM - 4 tűs szabályzás
Voltage - 3 tűs szabályzás
Auto - auto módok közzül lehetett választani.
A újabbakban és E-sekben csak az ENABLED ill. DISABLED beállítás lehetséges. Ezért írtam, hogy nem szabályozza. Giga kivette a lapjaiból a szabályozást, mondván, hogy némely hűtőkkel sérülhetnek a hardverek. Mondjuk elég kamuszagú, mert 1szerűbb lett volna odaírni, mit ne használjon az ember, de attól még nem lesz szabályozás.
Üdv. -
Speed®
titán
válasz
elfelejtette #2379 üzenetére
Dehogy spórolták..ezt miből gondolod?
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Visszaolvasgattam a venti szabályzásást illetően, de nem juttotam dűlőre. Mókolni nem nagyon van kedvem egyenlőre, bár lehet az lesz a végén.
Az aláírásomban szereplő lap BIOS-ában nincs benne a "CPU smart Fan mode" csak a "CPU smart fan control". Itt meg van mind2: [link]
Csak azt nem értem, hogyha mindegy mire állítom a "CPU smart fan control"-t akkor minek rakták bele? Így is, úgy is 1900 környékén pörög.
Most hegesszek bele potit? Fix 5 vagy 7V-ra nincs kedvem kötni... nincs valami megoldás erre. Valami szoftver? -
<.RicHarD.>
tag
-
volvoguy
addikt
mert az már 7k, és még az sem pwm-es, ha még azon is csaerélnem kell hűtőt mert elreped, vagy a hangja miatt, akkor az mennyibe fog fájni nekem, főleg mivel vidéken élek, és itt egyik boltban sem kapni proci hűtő ventilátort...ha lehetne kapni, már rég nem ezen agyalnék, akkor megtenné a hyper tx2 is, plussz egy venticsere
-
volvoguy
addikt
nekem mindenképpen pwm-es kell...tehát én játék előtt nem fogok potméterrel baszakodni, meg kilépni biosba, és ott nyomkodni össze vissza, hamár hűtő, akkor oylan leygen, ami saját maga vezérli a ventit, ha kell pörög, hanem akkor meg nem...és ezért lenen jó a sima tx, mert az pwm-es, csak kérdés, hogy a ventije szar-e annak is, vagy csak a tx2-nek...
-
Speed®
titán
válasz
volvoguy #2370 üzenetére
Túlbonyolítod..TX2 is szabályozható,a legtöbb lap tudja is, a PWM csak egy olyan extra, aminek segítségvel extrém alacsony fordulat is kivitelezhető volt.
Lapátrepedés szerencse kérdése valszeg, de nem tart semeddig ventit cserélni.
Ellenben én rászánnám a pénzt és Hyper 212-t vennék ha most kellene hűtő -
-
volvoguy
addikt
jólvanna
- értem én...most jön a lényeg...tehát..van ugye a tx2, ami amd-s és inteles lapra jó egyaránt, DE! nem pwm-es, sokak szerint hangos, és hajlamos a venti repedésre (valszeg rossz minőségű műanyag+erős terhelés az oka)
DE!, mi a helyzet iylen téren a sima TX-el? az is hajlamos a ventirepedésre? vagy mivel azokat korábban gyártátták, még rakta bele anyagot rendesen, ráadásul a pwm miatt sem pörög mindig maxon a venti, tehát hoszabb az élettartama...?
-
volvoguy
addikt
üdv. aki még látogatja a topikot, attól kérdezném, hogy a HyperTX 2 és a sima Hyper TX között mi a különbség? egyáltalán van? eltérnek egymástól, vagy csak kiadták az első verziót újra, és a nevébe nyomtak egy 2-est?
-
superecneB
őstag
Üdv!
Hyper TX2 van a 3200+ venice- procimon, és lefuttattam egy orthos tesztet, közben everesttel néztem a hőmérsékletet. Normális, hogy ezzel a hűtővel alap órajelen 58-60°C ra melegszik? -
zsolt1129
addikt
válasz
lizakattila #2362 üzenetére
Az igy éppen jó.
-
lizakattila
senior tag
Megy még rajta kívűl két 12 cm-es házveni, egy elől befúj, egy hátúl szívja ki a hőt.
Semmi új dolog nem lett felrakva, minden ugyan az, mint előtte.
Egyik reggel még minden rendben volt, aztán délután leülök a gép elé, és a leírt probléma fogad.
Közben még csak ki sem volt kapcsolva a gép.
Én is arra gondoltam, hogy a hőcsővel történhetett valami. Biztos elfáradt az anyag benne.
Noh mindegy, kénytelen leszek venni egy másikat. Mert azóta 3D-s alkalmazást nem is nagyon mertem futtatni, nehogy megfőzzem a procit. -
sgergi
veterán
válasz
lizakattila #2360 üzenetére
Elég érdekes. Minden venti megy a gépedben? A hűtő csak úgy nem valószínű, hogy tönkremegy, max, ha kilyukadnak a hőcsövek, mert azoknak más baja nem tud lenni. Nem raktál fel új drivert, új hőmérsékletfigyelő programot, nem frissítetted, az eddig használt programot? Mert egy új verzió lehet teljesen más értéket fog mutatni. Esetleg biosban nem lett véletleg fesz emelve?
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Már lassan fél éve van meg egy Hyper TX-em. Létezik olyan, hogy egy ilyen hűtő egyik percről a másikra megadja magát?
A venti megy, most pasztáztam újra. Eddig idle 30 fok körül volt a procim (adatlapomon lévő), most meg 50 körül.Tehát csak úgy nem hűt.
A proci is tuti jó, és aránylag jól is mér, mert most (is) megfogtam a lamellákat és lényegesen melegebbnek éreztem.THX!
-
volvoguy
addikt
a hyper tx2-nek mivel lehet szabályozni a venti fordulatszánmát? potméterrel, vagy biosból freki állítással?
-
PH-User
addikt
Üdv. Megmondaná nekem valaki, hogy hogyan tudom leszedni a Hyper TX-ről a gyári AM2-es lefogató vasat
Köszi. Üdv.
-
sgergi
veterán
válasz
milszab #2344 üzenetére
Passzívan nem biztos, hogy elvisz bármilyen procit is, esetleg valami 45W-os AMD, vagy alaulfeszelt e2xxx-et, de az sem biztos, mert elég kicsit a bordája. Akkor már inkább kösd be 5V-ra, hangja semmi, de mégis van rajta venti. A keret szerintem nem ront a hűtésén, ráadásul tereli a levegőt a megfelelő irányba. (bár lehet kicsit halkabb lenne nélküle, de akkor a venti felfogatására ki kell találni valamit.)
-
milszab
senior tag
Valaki nem próbálta még jó szellőzző házban venti nélkül mit mutat? És ha leveszem a keretet nem lesz jbb a hűtés mit gondoltok?
-
Oibacsi
őstag
válasz
Slipandris #2339 üzenetére
vegyél egy olcsó potit vagy forrassz be ellenállást
-
Bordoi
őstag
válasz
Slipandris #2339 üzenetére
Everest megmutatja szépen a fordulatszámot.
-
Slipandris
tag
Na pont témába.
Ma vettem nagy boldogan egy tx2-t, óriási halkságot reméltem de pofára estem.
3 tűs a csatlakozója tehát a 4. a szabályzó hiányzik. Szerintem 100%on megy a venti, mert elég hangos (legalábbis mint a gyári intel, olyan), felvittem 100% terhelésre és semmit nem hangosodott. Tehát gondolom akkor 100%. Egyébként 39-40c az intel e8400@3ghz 100% munka alatt. (ez nagyon jó)Na a lényeg, hogy tudnám megoldani az állítást? Mert ez így tök csalódás most, első sorban halkítani akartam a gépen
köszi..
-
volvoguy
addikt
és ennél hanincs pwm hogyan lehet szabályozni, hogy mikor mennyit pörögjön?
-
milszab
senior tag
Sziasztok! NEkem is ien procihűtőm van és nekem állandóan max fordulaton ment és igaz hogy úgyis halk de engem zavart a süvítése! Oan a házam hogy oldalról viszi be 1 venti a levegőt, hátul meg viszi ki 1 másik+12 centis táp! Nah most annyit csináltam hogy 5voltot adok csak a ventijének és szinte nem is hallom hogy megy a gépem!
a Hőfokok meg úgy állnak hogy :
Cpu 24
Mag1: 42
Mag2:44Szerintem igen jó! Még majd annyit fogok csinálni hogy ugye a gyári maszat van alatta, majd veszek hozzá faxa pasztát és úgy még lehet lejjebb tudom tornászni!
Nah szóval ennyi...!
-
sgergi
veterán
-
volvoguy
addikt
és mi a helyzet a venti repedésekkel? mert habár még nem fogtam kézben ilyen "eszközt", de már a képek alapján kitűnt, hogy a rpopeller, mégha tényleg jól is néz ki, de nagyon vékonyka silány műanyagból van......persze lehet mondani hogy visszaviszem gariba...na de ha az is ugyaniylen szar lesz...amire nagy az esély....ráadásul mivel nem pwm-es a cucc, és maxon pörög állandóan, ezért az "anyagfáradás" esélye még nagyobb, ami fokozza a törés esélyét....
-
volvoguy
addikt
mennyit számít az, hogy a TX2 a Freezer 64Pro-val szemben nem PWM-es..(azért Freezer-t hoztam fel példának, mert a kettő nagyjából egy kategória, és közöttük vacicálok)
-
milszab
senior tag
Sziasztok! Eladnám új Cooler Master hyper TX2 -es procihűtőmet! Szépen működik, semmi baja, csak közben kinéztem 1másikat! 3000ft
-
Palesz82
csendes tag
Sziasztok!
Egy ASUS P5LD2 alaplapra hogy tudom felszerelni a TX2- őt? Melyik irányba nézzen a ventilátor? Ez a lap tudja szabályozni a fordulatát a ventinek? Ha nem az nagy baj? Ha nagy baj, akkor mi a teendő?
Bocs a sok láma kérdésért, de sajnos az vagyok a témában.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.:
Pali
-
szeki_80
tag
Sziasztok! Ha Gigabyte EP-35C DS3R Rev 2.1-es alaplapom van, fogom tudni szabályozni a Hyper TX2 fordulatszámát a BIOS-ában?
-
<.RicHarD.>
tag
Ez kicsit sok..nem?KEP
-
japy
őstag
válasz
sid.:Rc211v #2312 üzenetére
De ha veszel 1 Zalman ventit ahoz szoktak adni sebesség felezőt! A venti meg jó a házba!
-
szuper-t
őstag
Nekem is Hyper tx 2 van
előtte gyári 775 ös intel volt..:d hát a hangja.. mintha üres lenne a gépház és oylan mint egy fridzsi..
Bruttó 5000-et megért 3 év garival
én csak ajánlani tudom
de felszerelés előtt érdemes levenni a ventit a bordától mert eltöröd az alaplapod.
[ Módosította: Bordoi ]
-
Mr. Teddy
őstag
Közben megoldódott a problémám. Írtam a BirdPC-nek, ahol vettem, és kérdeztem, hogy ki tudják-e cserélni egy Freezer 7 prora. És egy az egyben kicserélték. Így a listaárhoz képest 300Ft-ot buktam, de az semmi ahhoz képest, hogyha ventit kellett volna vegyek, meg stb...
Szal nagyon korrekt, és vevőcentrikus bolt az a BirdPC.
(szerintem ha a szifonból rendeltem volna, ott tuti elhajtottak volna ilyen kéréssel...) -
sid.:Rc211v
őstag
válasz
Mr. Teddy #2316 üzenetére
lol
..Igen igy már annyira nem jó ár érték arányú hogy kell venni hozza potmétert vagy másik ventit.. sőt én már az előlapi szabályzó panelnél tartok
(8k).. de nem fogok venni sztem ilyet.
. Ja és persze hogy én is megnéztem tegnap neten hogy az AC Freezer 7 pro az 4 tűs csatis és ez tovább bosszantott
Meg az hogy az első Hyper TX (ami még nem TX2 volt és külön AMD-s meg Inteles volt) az is 4 tűs volt .jáj
..
Egyébként én olvasgattam a topikba hűtő vásárlás előtt és csak azt láttam hogy a giga lapok tudják szabályozni azt viszont nem hogy a P45 az nem
ez a legolcsóbb venti szabályzó zalman FAN MATE 2 -
Mr. Teddy
őstag
De közben kitaláltam.
EMBEREK: Nem kell valakinek egy Gyári CM Hyper TX2-es venti? Kb eddig ment 3 órát. És kb egy új PWM-es venti árában odaadom, akinek kell, vagy egy picivel alatta...
Ha valakit érdekel, privizzen, és megbeszéljük. -
Mr. Teddy
őstag
válasz
sid.:Rc211v #2314 üzenetére
Látom egy nap ketten is be***tuk ezt!
Én is ma vettem egy ilyen hűtőt erre pörög nekem maxon...mígnem kiokoskodtam, hogy a PWM hiánya a hiba... És igazából így már tökre nem jó ár/érték arányú sajna ez a venti, mert akkor még plusz elenállás, vagy plusz potmeter, meg minden anyám kínja... Pedig ott volt az üzletben az AC Freezer7 Pro és ez, majd a csávóra hallgattam, hogy ő ezt ajánlja, gondoltam jó lesz nekem is, erre ebbe a topikba nem tévedtem el vásárlás előtt és most foghatom a fejem..Ja, és ha sikerült egy helyet találnod, hogy hol van ellenállás, akkor plz szólj.
Köszi
-
Daemon09
őstag
válasz
sid.:Rc211v #2314 üzenetére
Bios-ban tudod szabályozni, meg a giga progijával.
-
őstag
-
Daemon09
őstag
válasz
sid.:Rc211v #2312 üzenetére
Helló!
Pedig ventit kellene cserélned, vagy beiktetni egy potit, máshogy nem igazán tudod megoldani. Esetleg ha a rendszerhűtő helyére dugod, akkor azt tudod szbályozni. -
őstag
helotok.. szerváltam én is egy hyper TX2-őt de az a gondom hogy maxon pörög a ventije és az mar picit bántja a fülem.. olyan 1000 körül jó lenne.. azt hallottam hogy a giga P45ös lapja nem tudja szabályozni a ventint? ez tényleg így van?
a lap biosában nincs nekem olyan beállitás hogy voltage-ra teszem a ventit .. a gyári coolert azt szabályozta a lap az 4 tűs..próbáltam a giga féle easy tune progival de nem csinalt semmit.. jó lenne vmi megoldás erre most nem szeretnék venni másik ventit meg potival se akarom szabáloyzni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged