- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- VR topik
- Apple MacBook
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
válasz
Oibacsi #1675 üzenetére
Nem, nincs ilyen lehetőség se az F12 stabilban, se az F13i bétásban. Van enabled, meg Disabled, elvileg hőmérséklet alapján menne, easytune nevű vacakban be is állítottam(ha biosban disabled az opció, akkor ki van szürkítve), de le se szarja. Speedfan alól sem vezérelhető.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi #1637 üzenetére
Ezek szerint ezekkel a paraméterekkel ez a leghalkabb venti?
1800 rpm, 42 CFM, 22dBA -
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi #1562 üzenetére
"igen, leveszed a burkolatot, és a belső oldalról felcsvarozod ..."
Ezt melyik típusra írtad, a síma TX-re vagy a TX2-re?
Mert legjobb tudomásom szerint a síma TX-nél a ventit gumifelfogatókkal rögzítik a burkolathoz.
Lásd a PH teszt-et.
Vagy a TX2-nél nem így van felfogatva a venti?Öszintén szólva én nem néztem meg a TX2-es hűtőmet felrakás előtt, de csak ezért nem szivesen szedném szét a gépet.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Oibacsi #1549 üzenetére
Ahogy hallom az ujjab Giga lapok nem akarják szabájozni a ford.számát.
remington2:A Cpu fan mellet van egy olyan csati az mellé irva pedig SYS fan vagyon irva, nekem ez 1400RPM-en hajtja a TX2-t.
A memori a foglalat mellet van.DE a Zalman Fanmate 2-is jó megoldás
Más: TX2-vel hütöm az E4500-as procim, két három hete még olyan 45-50C volt terhelve höje, most felmegy 60C-ra.(rendszeresen takaritom, portalanitom a gépet)
Ajánlatos ujrapasztázni a hütöt? -
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi #1520 üzenetére
Elnézést, hogy beleszólok, de szvsz nem kell semmilyen csavarhúzó ..., és anélkül is gyorsan és könnyen fel lehet rakni a hűtőt a procira.
Csak a felrakás elött le kell húzni a műanyag burkolatot (a ventivel együtt) a bordáról és az átlósan lévő két műa. pöcköt egyszere benyomva, majd a másik kettőt, pillanatok alatt fent van a borda.
Ezután a ventit vissza kell tenni.Nagyon fontos, hogy a műanyag pöcköket, a felrakás elött, "tilos" a nyíl írányába elforgatni!!! Elforgatni csak a levételkor kell!
-
spitfire82
csendes tag
válasz
Oibacsi #1520 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Még egy kérdés:
E6750 alap beállításokkal 38 fokon (a lap szerint) gondolom optomális hőmérséklet?
Eddig gyári hűtővel próbáltam húzni a procit, 3,2GHz-ig jutottam alapfeszültséggel, és úgy 80 fok körül volt. Vissza is vettem belőle, mert hosszú távon nem hiszem h jót tett volna neki.
Meddig mehetek el hőmérsékletben, ami még hosszú távon is tartható?
-
Zippair
aktív tag
válasz
Oibacsi #1488 üzenetére
nem bizonygatták, de minden elektronikus kütyü várható élettartamát úgy határozzák meg, hogy qrvamelegben jártaják, nem úgy hogy bekaccsojják, oszt megvárják mig elromlik. ha valami melegebb, vagy melegebb helyen van az előírtnál csökken a várható élettartama. egy szünetmentes akkuja is birja az 50 fokot is, csak akkor nem lesz jó 5 évig, másfél év mulva ki lehet dobni(de ne a kukába!) találkoztam már olyannal is, hogy egy nagy hőt termelő berendezést folyamatosan 40 fokos környezetben működtettek, és 3 éven belül "kiszáradtak" benne a DC kondik, egyébként meg ugyanazok a kondik jó környezetben 8 évig is simán elmentek
-
solarix45
senior tag
válasz
Oibacsi #1029 üzenetére
Hát gugli őket dobta ki, hogy van nekik ilyen ventijük. TTS listáján nem is látom, hogy lenne.
Illetve most megtaláltam a főoldalon, nem a listában, kiszürkítve. Bár lehet, a Papst venti is jó lenne, az meg 2k forint, nem vészes.. Csak nem pwm-es, ami nem tudom, mennyiben rosszabb. Na, majd beszélek velük -
d@minator
addikt
Elvileg 3 pöcsön nincs PWM.
V+ / test / fordulatszám visszajelzés. A negyedik lenne a négyszögjeles fordulatszám szabályozás azaz a PWM.
Érdekes, hogy egy újabb P5B alaplap nem szabályozza a 3 pöcsös ventit. Egyik ismerősömnél a TX2 1800-on megy a P5K-ban pedig a qfan be van kapcsolva. Még majd személyesen is megnézem, mert elég hihetetlen. -
Tigi
őstag
Ezt nem fogjátok elhinni.
Szétszedtem a gépet, hogy visszarakom a gyári hűtőt és akkor ért a sokk mikor kivettem a TX2-őt és megnéztem a ventilátort.
Kb. 4 cm hosszú és fél mm széles repedés van a venti közepén lévő félgömbön ami két majdnem egymással szembenlévő lapátot köt össze
Valszeg anyag hiba lehet mert pénteken vettem és csak ma délelőtt kezdett remegni a gép.
Szép lassan végig repedt.
Szal csütörtökön csere.
Kiváncsi vagyok, hogy mitszólnak a boltban, remélem nem fognak akadékoskodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox Series X|S
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- VR topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Mobil flották
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged