- LG LCD és LED TV-k
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
Ajánljatok már TX2-re egy erős ventit amit fel lehet rá egyszerűen tenni.(Mert ugye ilyen műanyag szar van rajta.)
-
sgergi
veterán
válasz
gabber9511 #3297 üzenetére
Igen, az lenne a legideálisabb. Viszont, akkor nem ártana friss pasztát tenni alá, tehát jó lenne, ha az lenne nálad.
-
gabber9511
csendes tag
az a helyzet hogy azén hyper TX3 hűtőmet úgy szerelték be hogy a ventilátorja lefele áll a vga felé
ez szerintetek jó??? vagy fordítsam meg csak azé mer jobb lenne szerintem ha a ház eleje felé lenne a ventilátor és a ház eleje felől szívná a levegőt mert elől van egy nagy ventilátorom és akkor azt a levegőt amit a első házventilátor pumpál be a házba annak jó részét a CPU hűtő beszívná azt tovább fújná a ház vége felé ahol távozna a levegő -
agemate
addikt
TX3 ventillátorát ugyanoda kell csatlakoztatni, mint ahova a gyári hűtő volt?
-
sgergi
veterán
válasz
Viper26 #3287 üzenetére
Biosban nem kell semmit állítanod. (bár lehet jelezni fog, hogy nem érzékel cpu ventit, akkor le kell tiltani, hogy figyelje, ha minden igaz, akkor a pc health status/ fan fail alarm való erre, ami alapból le van tiltva. Terhelve olyan 55-60 foknál ne legyen több a proci, és akkor nincs gond. Egyedüli gond az előlapi panellel az, hogy mindig kézzel kell majd állítanod a fordulatszámot, nagy terhelésnél fölfelé, alapjáraton meg lefelé. De valószínűleg 1100 környékén elég lesz a venti terhelve is, és akkor nem kell állítanod a ventit, hanem járhat fix fordulaton. Meg szerencsére, ha véletlenül túlhevülne a proci, akkor lekapcsolja magát. (biosban ez is állítható: vagy egy figyelmeztető hőmérséklet, és van egy amikor lekapcsolja magát. Ezt olyan 80-90 fokra érdemes állítani szerintem, a proci is kb. akkor kapcsolhatja le magát.)
-
Viper26
nagyúr
sgergi mennyi lenne az ideális hőmérséklet TX3-al szerinted?Holnap veszek rpm szabályzót, aztán majd kiderül mire jutok vele, leveszem 1,5K-ról 1K környékére, majd kiderül mennyit emelkedik emiatt alapjáraton.BIOS-ban kell esetleg bármilyen beállítást módosítanom mielőtt ezt használnám?
-
agemate
addikt
Hyper TX3 hűtőben gondolkodom.
Phenom II X4 955-re lenne.
3.4GHz-re húzva elég lenne a hűtő? Terhelve mennyire lenne hangos? -
Viper26
nagyúr
Találtam még ilyet is a fordulat állítására ez is jó ahogy látom és nagyon jól néz ki!
-
sgergi
veterán
-
-
sgergi
veterán
válasz
Viper26 #3273 üzenetére
Tehát a Faneq alatt 4 dolgot találsz:
Target temp: Az a hőmérséklet, amit tartani szeretnél a procival. Ez kb. 55 foknál jó is.
Temp tolerance: mekkora tűrést engedsz meg.
faneq start control: azt tudod beállítani, hogy a target temp fölött menyivel pörögjön a venti 90-100% legyen szerintem, bár ez tx3-nál elég sokat jelent.
faneqstop control: a target temp alatt mennyit forogjon a venti.Úgy kéne ezeket összehoznod, hogy netezés közben halk gépet kapj, azaz kb. 1100 környékén kell a tx3 ventit járatni. (ez persze függ a hallásodtól is), játék és terhelés közben pedig akár hangosabb is lehet.
-
Viper26
nagyúr
Vettem hozzá külön fehér pasztát, azzal lett feltéve, majd azért megnézem...nekem ez az alap fordulatszám kicsit magasnak tűnik, pedig az AMD cool 'n quiet be van kapcsolva.Valamint van még két állítható érték.Start és stop control, mindkettőnél százalékban adható meg...
-
sgergi
veterán
válasz
Viper26 #3271 üzenetére
Terhelve már jónak tűnik a hőmérséklet. Esetleg érdemes lenne leszedni a hűtőt, és megnézni, hogy felfeküdt-e normálisan. (paszta lenyomatából látszik) A gyári pasztát használtad egyébként? Ha igen, akkor inkább nézd meg valami olcsó sima fehér pasztával, mert a gyári elég rossz.
-
Viper26
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Hyper TX3-as hűtésem és az ideális rpm felől érdeklődnék.A proci egy Athlon X2 5600+, ami alapjáraton 40-42 fokos 1400-1500 fordulat mellett.Nem kellene ennek alacsonyabbnak lennie?Illeve érdemes rá venni még egy ventit?(Jelenleg 1 van rajta.)
Az alaplap egy Abit KN9 Ultra.
A választ előre is köszönöm. -
sgergi
veterán
válasz
hfrankee #3266 üzenetére
Az első kérdésedet nem teljesen értem.
A Gigabyte alaplapok cpu fan control meüjében 3 dolog állítható be: auto, pwm, voltage. A voltage nem minden bios verziónál van, némelyekből kivették. Amelyekben benne van és arra van állítva, akkor a 3 tűs ventit tudja szabályozni, ez nálam olyan 1150-1200 körül volt tx2-vel. A PWM beállítás a 4 tűs ventit szabályozza, az auto beállítás akkor kell, ha a 4 tűs ventit EasyTune-ból akarod vezérelni. Tehát, ha biosban auto van beállítva, akkor működik az Easytune-ban a szabályzás, de elvileg csak 4 tűs ventivel, mivel pwm alapján szabályoz. -
copass
veterán
válasz
hfrankee #3260 üzenetére
1750-en már rezeghet is, gondolom hangja is van rendesen. nézd meg hogy van-e gumialátét a venti és a borda között, gyárilag lennie kellene. én kapásból észre se vettem amikor leszedtem, csak lötyögött az új venti amikor felraktam!
ahogy sgergi is mondta fordulatcsökkentéssel biztos jobb lesz a helyzet és nem kell cserélni a ventit. -
-
-
sgergi
veterán
válasz
hfrankee #3255 üzenetére
Igen, megeshet, hogy rezonál, ez szokta eltörni a ventiket, ez tx-nél szériahiba. Nincs normálisan kiegyensúlyozva a venti. Mekkora fordulatszámon pörgeted? Leszabályozva még kitarthat egy darabig, de így valószínűleg hamar törni fog, de lehet már meg is történt, és azért kezdett el most jobban rezonálni. Nézd meg a ventit, főleg a közepét, hogy nem repedt-e.
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Valaki találkozott már azzal,hogy a TX2-es rezonál?Az enyémnél nost ez van...
Már használom legalább egy éve,de most kezdte ezt el.Az egész házat vibráltatja,alaplappal együtt,ha fel és befele nyomom akkor mérséklödik.Jol van felfogatva.Lehet,hogy a venti ment gallyra?!
Üdv -
copass
veterán
válasz
CoolMan #3246 üzenetére
nekem tx3 van amd x4 9650 2.3 alapventivel bőven jól hűt.
kíváncsiságból ráműtöttem egy 12 centis coolinket, ha jól emlékszem alapon 700 rpm 33 fok, terhelve 1100 rpm 44 fok max, 1800 rpm-nél hűt a legjobban de akkor olyan kib...ott hangos a venti hogy iszonyat,elnyom mindent, erre is noctuát kellett volna ráraknom! -
CoolMan
MODERÁTOR
Hi!
Szerintetek elég lesz a TX2-öm egy Phenom II X4 965 (3.4Ghz) procihoz? Húzni nem akarom. Vagy néznem kell valami erösebb hütőt. -
ToBeY
nagyúr
Lehet cserélni a cooler részét a hűtőnek?Mert ilyen hülye kattogó hangot add ki néha
-
Alister71
nagyúr
Most vettem egy Hyper TX3-at, nagyon tetszik és olcsó is. Intel Burn 56 fokig melegítette a 333x9-en járó Q6600-ot, a gyárival 77-78-ig kúszott a hőfok. Asus P5Q-E szépen vezérli, 850rpm alapon, 2250-ig ment fel az Intel Burn alatt. Biosba "standard"-re van állítva a vezérlés profil, van még silent és turbó.
Jó vétel. -
sgergi
veterán
Igen, vágom. bejelöltem neked a pöcköt, amit ki kell akasztanod. A fekete tetején van egy nyíl, arra felé fordítsd el teljesen amíg tudod (egy negyed fordulat). Ekkor húzd fel a fekete darabot teljesen. Ekkor már csak az egyik pöcköt kell kicsatolnod. Ha felülről nézed a fekete darabot, akkor az egyik felén van a nyíl. Az alatta lévő pöcökkel nem kell foglalkoznod, csak a másikat a túloldalon kell kipattintani, és közben felfelé húzni a fekete darabot. Ekkor majdnem lecsúszik az egész, de egy kis műanyag kiálló darab miatt még nem fog szétjönni. hogy azt kikerüld a nyíl ellenében el kell 90 fokkal fordítanod a feketét, és akkor más könnyen szétjön.
-
sgergi
veterán
Most szedtem szét 32 másodperc alatt, tehát még próbálkozz kicsit.
A feketét húzd fel amíg tudod, és onnan a 2 pöcökből már csak az egyiket kell kiakasztani, mert úgy van kiképezve, hogy a másik simán lejöjjön. Az mindegy, hogy merre van forgatva, mind a 2 esetben csak az egyik pöcök tart, a másik lecsusszan. Ha a pöcök kiakadt, akkor onnan már csak szét kell húzni a 2 darabot, de figyelve, mert van egy kis kiálló rész az egyik oldalon. Tehát amikor a 2 pöcök már kiakadt, akkor húzd széjjel, és forgasd a feketét, lesz egy pont, ahol szétesik magától.
-
sgergi
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Mikor felraktam a hűtőt az egyik ilyen kis fehér bizbasz elpattant ami a lapba megy.
Ezt lehet cserélni pl stock intel hűtőből ki tudom venni? -
sgergi
veterán
De mi történt? A háznak nem sok köze lehet hozzá, hacsak nem változott valami a légáramlaton. Lehet biosban elállítódott a venti vezérlés, azért forog ilyen sokat. Illetve, ha zavar, akkor EasyTune-nel a Giga progijával szépen tudod szabályozni a fordulatszámot, hogy ne legyen hangos.
-
3800+
őstag
Sziasztok! BUÉK!
TX3-am van egy Phenom II 710-esen. Amikor megvettük felraktuk nagyon jól hűtőtt, alacsony fordulaton pörgött. Aztán történt valami és alapjáraton 41C a CPU és 1945-öt pörög percenként. Szerintem ez nem okés... talán a ház miatt lehet, de javítsatok ha tévedek. Egyébként nincsen vele semmi baj egyébként jól hűti a procit. 100% terhelésnél (everest) 49-50 fokos.
-
sgergi
veterán
válasz
petyuska74 #3221 üzenetére
Igen, az lenne a legjobb, ha a venti a ház belsejéből szívna, azt a levegőt átfújná a bordán, majd az a meleg levegő kimenne a hátsó rácson. Ugyanis így a meleg levegő kimegy a házból, míg fordított esetben bent kering.
-
sgergi
veterán
válasz
petyuska74 #3219 üzenetére
A venti jól áll, az a jó, ha a bordákon átfújja a levegőt. Az viszont nem látszik a képekből, hogy ez a levegő merre megy tovább a borda után. Úgy célszerű felrakni a bordát, hogy a meleg levegő, ami lejön a bordáról a hátsó szellőzőn át távozzon.
(legközelebb kicsinyítsd le a képeket, vagy linkeld őket.)
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
betettem a hűtőt, most már csak az a kérdésem, hogy a ráilleszkedő ventillátort jól raktam-e rá.
Úgy néz ki a rajta lévő rajz alapján, mintha a levegőt a bordákra fújná rá.
Jól van ez így, vagy meg kéne fordítani?Csináltam képet is, lécci nézzetek rá.
köszi
-
sgergi
veterán
válasz
petyuska74 #3216 üzenetére
Igen, most nézem, hogy félreérhető a dolog a manualban, az inteles lefogatókat még véletlenül sem kell feltenni. A 2. képen csak azt jelöli, hogy szedd le a műanyagot az aljáról, és nem azt, hogy melyik lefogatót tedd fel, mert azt az első kép mutatja. Nem elég egyértelmű a helyzet, de azért rá lehet jönni. Tehát az inteles lefogató nem kell, csak az amd-s azt pedig úgy tedd be, hogy a venti majd hátrafelé fújjon a házban. Innentől pedig már nem nehéz feltenni.
-
petyuska74
tag
az a helyzet, hogy nekem is az volta gyanúm, hogy nem kell leszedni és arra a műanyagra csatlakozik, de a CM oldalán található manual szerint még azokat a tartókonzolokat is fel kell tenni amik az Intelre mennek rá. Azokkal sehogy sem akart illeszkedni a meglévő furatokhoz.
Ezért a manualban már nem bízom annyira.Létezik, hogy csak a gyári műanyag keret egy-egy kis pöcke tartsa az egész súlyát a hűtőnek. Ha az letörik akkor ugrott a proci is rögtön...
Esetleg van valaki, aki AMD (Gigabyte) lapra tette fel?
-
sgergi
veterán
válasz
petyuska74 #3214 üzenetére
Tudtommal nem kell semmit leszerelni, nézd meg a manualt, ha nincs meg, szedd le a CM honlapjáról, azon jól látszik minden lépés. Simán a kerethez fog ez is csatlakozni. (nincs amd-s lapom, de a kép alapján így látszik.)
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
egy gyors segítséget szeretnék kérni.
szeretném felszerelni egy tx3-as hűtőt egy gigabyte ga-ma78s2h alaplapra. (AM2+-os).
a kérdésem az, hogy le kell-e szedni az alaplapon lévő, processzorfoglalat körüli műanyag keretet, amire a gyári hűtő megy fel?ha nem kell leszedni akkor a műanyag foglalatban lévő 4 db műanyag, csavar helyét elfoglaló csvarszerűségeket hogy kell kiszedni?
előre is köszi.
üdv
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3212 üzenetére
Még ekkora feszültséggel is kevesebbnek kéne lennie, nekem 1,35-tel egy 65nm-es proci ment 45 fokkal. Mondjuk az nem túl jó, hogy csak 2 pöcök van beakasztva. Ha ráérsz, akkor szedd le óvatosan, és nézd meg, hogy mekkora felület érintkezik a procival (a paszta alakján lehet látni). Többit miért nem tudod beakasztani?
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3210 üzenetére
Egy kicsit javulna a hőmérséklet, de nem sokat, és ahhoz átalakítót is venned kell. Egyébként kicsit magasnak tűnik a hőmérséklet, pasztázás rendben van, jól felfekszik?
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3208 üzenetére
1-2 fok lesz max. a különbség. Most mennyit forog a venti, és milyenek a hőmérsékletek?
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3206 üzenetére
A CM max. légszállításban jobb, de hangban és minőségben viszont rosszabb.
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3203 üzenetére
A tx bordája nem annyira érzékeny a légszállításra, így ezek is megfelelnek a célnak. Kivéve ha túlfeszelt quadot akarsz hűteni.
-
törölt tag
Üdv! A TX3-as cpu hűtőmre érdekelne egy 92 milis halkabb de jó légszállítású PWM-es venti, szerintetek mit lenne érdemes vennem? Árban azért barátságos legyen, ne 3-4eFt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Apple Watch 9 45mm LTE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest