- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
johniee #2597 üzenetére
A venti elég rossz minőség, de darabonként is nagyon változik a minősége. Sok nincs normálisan kicentírozva, így magas fordulaton elrepednek, eltörnek. Ezek pl. hangosabbak is, mint a normálisan kiegyensúlyozott darabok. Sajnos a venti része eléggé szerencse kérdése, de a borda viszont nagyon jó. Egy normális ventivel kiváló értékeket lehet elérni vele.
vPhis: Ez így van: nekem, saját használatra eddig 2 db volt/van, egyiknek sem volt semmi baja. 1200-on pörög a gyári venti biosból szabályozva, így halk is és nem törik el.
-
-
-
johniee
senior tag
A képeket nézve jónak kell lennie--> KÉP1 KÉP2
Egyik ismerősömnek van Xigmatek hűtője, ő javasolta nekem ezt a megoldást. Ő is ilyen lefogatókra vadászik, csak hát ez a webshop elég lassan válaszol az emailekreMáshol meg nem találtam még...
-
Lavad
tag
válasz
johniee #2583 üzenetére
Hello...
Érdekelne engem is ez a Xigmatek megoldás, nekem is van egy Tx2 hűtöm, amit kb 4* vettem ki, illetve raktam vissza a helyére, és ugymond elfáradt az egyik pöcök.
Már nem tudom használni.
A hütő maga nagyon jó, én raktam rá egy 9-es noctuát ami sztem kifogástalan választás a gyári helyett.
Sikerült beszerezni ezt a lefogatót. illetve tuttira használható hozzá?THX
-
Cxgrav
aktív tag
Hali!
Giga P31 alaplap, E5200 proci, és a topic nevét vieslő Hyper TX2 muzsikál a házban.
Muzsikál? Üvölt1800RPM-en szétszáll az egész rendszer a decibelektől... Giga lapon bekapcsolva a Fan speed szabályzás még sem történik semmi.... programokkal is próbáltam, az is semmi.
3 tűs csatija van, lehet azért
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Nekem most E8400 van gyári hűtővel és 48/48 fokosak a magok.Nyáron tuti magasabb lesz és ez a hőmérséklet magasnak számít?
Hosszabb távon jobb lenne venni egy TX2-t?
Nem szoktam tuningolni talán majd késöbb de nem valószínű.Köszi.
-
falco5
tag
Helló!
Engem az érdekelne, hogy TX2-re lehet e 2 ventit tenni?
vagy ez ne mlehetséges? köszi -
johniee
senior tag
Sziasztok! TX2 vásárlása előtt állok. Szeretnék hozzá venni másik lefogatót [link] (utálom a gyári hűtős bepattanós rögzítést - baloldali)
Hol tudnék ilyet venni hozzá?(jobboldali)
-
tibz03
őstag
Nekem régebben egy Asus SilentKnight II hűtőm volt, leszabályozva szó szerint hangtalan volt. Mivel erről is ezt írták páran, ezért nyugodtan vettem meg, de csalódnom kellett.
Tényleg nem hangos, de úgy vettem észre, hogy a CM ventik (legyenek azok CPU-hűtők vagy ház-ventik) leszabályozva is kiadnak magukból egy enyhe "zörgést", vagy nem is tudom, minek nevezzem. A lényeg az, hogy ezt a Noctuát tényleg ajánlani tudom, ha nem is 100%-osan hangtalan (mondjuk nagyon kell fülelni, hogy egy enyhe morajlást hallhass), de fényévekkel jobb, mint a gyári venti a TX2-n.
Minden esetre már ott tartok, hogy a legzajosabb venti a gépemben a Corsair tápom ventije.
-
vPhis
tag
Elején énis úgy gondoltam hogy végre halk lesz a gépem, mindenki azt írja erről hogy halk de hát bekapcsoláskor csalódnom kellett. most 1200-on járatom igy se halk de legalább nem olyan mint 1800 (nálam 2000) RPM-en.
szerintem legközelebbi hűtőm valami scythe lesz. de azon is elgondolkodtam h minden thermalright. egyrészt nagyon jó, másrészt ha NB, RAM, CPU, VGA cooler TR lenne az szépen nézne ki. bár lent van a gép szóval ez nem elsődleges szempont
-
tibz03
őstag
A TX2 4800 Ft volt, veszek rá egy Noctuát 2500-ért, és még így is jóval olcsóbban jöttem ki, mintha vettem volna egy 10-12k-s CPU-hűtőt. Egyébként a teljesítményével tejesen elégedett vagyok, a húzott E5200-mmel szépen megbirkózik még leszabályozva is, csak ne ezt a zajos ventit rakták volna rá.
És köszi a választ még egyszer!
-
sgergi
veterán
Nem a leghalkabb, ha halkat akartál volna, akkor inkább egy 12cm-es ventivel szerelt hűtőt kellett volna nézni, igaz, hogy azok drágábbak is, de akinek a hang számít...
Egyébként nem rossz a borda, a ventivel vannak gondok, nem egyforma minőségűek, példányonként is eléggé eltérhet a hangja, már tapasztaltam, ráadásul a venti magas fordulaton hamar tönkremegy. De egy jó ventivel már nagyon korrekt. Jó választás az a venti, és jó árban van.
-
tibz03
őstag
Köszönöm a választ!
Ez alapján a hsz. alapján szerintem benevezek egy ilyen Noctua NF-B9-re, 2,5k-ért láttam egy helyen (míg máshol 6,5k-ért...
).
Csak azt nem értem, hogy miért van mindenki elszállva ezzel a TX2-vel, hogy milyen halk.
Hát marhára nem az, még 1200 RPM-en sem. Mondjuk az is igaz, hogy ilyen szempontból nagyon finnyás vagyok.
-
sgergi
veterán
Igen, bármilyet rá tudsz tenni, mert a keretre csak simán rá kell csavarozni. A 9cm és a 92 mm is megegyezik, csak valaki lusta kiírni a 92-őt, tehát akarmelyiket veheted. Olcsón az Arctic Cooling ventijei ajánlottak. Drágábban meg a nagynevű gyártók termékei.
Sajnos nem mindegy, hogy hol veszed, vidéken nagyon el tudnak szállni az árakkal.
-
akinho94
tag
Hellosztok!
Ma jött meg a Hyper TX2-m a felszereléssel biztosra mentem és inkább kiszedtem az alaplapot. A TX2-s épp, hogy befért a házamba xD mert elég keskeny. Az alaplapom egy Asus M2N-68 AM2 és MicroATX-es szóval nagyon jól néz ki rajta a hűtőAmint beraktam rögtön le is teszteltem, a proci egy AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,6GHz@3,00GHz de ez az órajel nem sokáig fog maradni mert vszeg felfog menni 3,2/3,4 környékére. Az adatok:
Gyári cooler (3000rpm): alapjárat: 35°C terhelve (10 min. 100%-os terhelés): 55°C
Cooler Master Hyper TX2 (1800rpm): alapjárat: 30°C terhelve: 47°C
Én megvagyok vele elégedve bár azért kicsit sok volt érte a 6k a rohadt euró miatt -
tibz03
őstag
Sziasztok!
Bármilyen 9 centis ventit rá tudok tenni a TX2-re? Milyet javasoltok, ami teljesen hangtalan, és nem is nagyon drága (max. 1500-2000 Ft)? Nem kell, hogy PWM-es legyen, mert panelről szabályoznám.
SZERK: Webáruházakban találkoztam 92 mm-es és 90 mm-es ventikkel egyaránt. Ezek egy és ugyanazon méretek? (Értem ezalatt, hogy esetleg valahol az egyszerűség kedvéért 9 cm-nek írják a 92 mm-t, vagy ilyesmi. Mert nem sok értelmét látom két, méretben ennyire közeli szabványnak.)
-
dokee78
félisten
Jobban hűt a TX2-től a Gemini II.S?
-
nbl2
senior tag
Lehet volt már párszor, de lehet kapni a TX2-hőz PWM-es ventit ami jó is rá?
-
-
dokee78
félisten
Át szeretném pasztázni a procit és az a kérdésem ennél a hűtőnél,hogy a legegyszerűbb?
Vegyem ki a lapot is vagy így a házban is egyszerű le és visszarakni a TX2-t?
-
Veron
addikt
válasz
mr_modding #2552 üzenetére
Kösz!
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Intel E5200-as CPU-t akarok venni. A kérdésem az lenne, hogy mennyivel halkabb ez a hűtő, mint a gyári? Tudtok a gyárira dB adatokat, mert látom a Hyper 22 dB.
Egyelőre nem lesz tuning, de mindenképp halkat szeretnék.köszi!
Veron -
mclaren-d
aktív tag
Rá fog menni,ha ugyan akkora mint az alap venti csak rá kell csavarnod arra a müanyag izére xD
-
Geza26
senior tag
Hello!
Ha EZT a ventit rárakom a hűtőre akkor elvileg átalakítható a Hyper TX2 PWM-re?
-
mclaren-d
aktív tag
Na egyik nap procit cseréltem gépemben persze amikor raktam vissza az Hyper Tx2-öt letört a pöcök róla
de beszereztem egy Intel gyári hűtőt és kicseréltem szerencsére teljesen ugyan olyan pöcök van rajta
jó kis hűtő ez
-
Z()L3
tag
Megnéztem BIOS-ban és 1800-at írt
Ahhoz képest nincs is hangja -
RexpecT
addikt
Felraktam a Noctua ventit
.Sokkal halkabb lett a gép, a vga-t már régebben passzívra cseréltem a noctua meg levan szabályozva így most a vinyó seekelése a leghangosabb a gépbe.
-
hami85
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy ez a hűtő elég ha E8400as procival szeretném használni? vagy ha picit húzni akarom akkor erősebb hűtés kell? Aki ért hozzá segítsen
Köszi
-
calf
tag
Halika lenne egy kerdesem 6400am van es 3.2ghz en szeretnem nyomatni eleg neki a tx2 hutesnek a gyari egy kalap szart er 2.8on prime 60fok
-
Z()L3
tag
Hali.
Rendelkezem én is egy efajta hűtőcsodával és igencsak meglepődtem az Everestben produkált forulatszámán...a 7500-on....Tudna valaki ajánlani egy olyan progit ami rendesen méri ? -
RexpecT
addikt
Tervezem hogy lecserélem a gyári ventilátort egy ilyenre.
Mivel tudom felfogatni a bordára? -
bocsika
aktív tag
válasz
Loco7us #2521 üzenetére
Hali
Próbáld meg a gyári oldalon lévő drivert is. [link]
Nézegettem az msi oldalán lévő szegényes leírásokat, de a 2 letölthető manual ellentmond egymásnak. Az egyiken ami bios a másikon (oc valami) phoenix award bios van.
a ventillátorral kapcsolatban nézzél bele a H/W Monitor menübe hátha van valami szabályzó a ventihez. -
sgergi
veterán
-
Loco7us
tag
válasz
bocsika #2511 üzenetére
A cool'n'quiet et láttam BIOS ban be is kapcsoltam, de semmi sem történt most leszedtem a drivert meg az energiagazdálkodást is átállítottam semmi változás.
proci: 3000+ Athlon 64 azt olvastam hogy ez támogatja míg az alaplapom nem, de akkor miért látom a BIOS ban? (lehet hogy kéne frissítenem)És az amúgy az nem baj, hogy 3 pines a ventim, gondolom nem csak sosem értettem mire jó a 4 pin.
Most meg már arra is gondoltam, hogy megkérem haveromat (elktroműszerész), hogy csináljon 1 potmétert és akkor minden megoldódna.
-
Dyno
veterán
válasz
Daemon09 #2517 üzenetére
Na ő róla lenne szó, neki a csavarjait szeretném felhasználni, sikerülhet?
vPhis: Még az odébb van, meg nem szeretnék fesz. emeléssel tuningolni, csak lazábban.Meg sajnálok hűtőért kiadni olyan sokat, most a hypert sikerülne belszerezni 4K-ért.
-
Dyno
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Hyper TX2-t mert szeretnék tovább menni tuningban, és késöbb Q8XXX-et szeretnék majd 3,2GHz körül hajtani vele.Problémám az vele hogy nem szeretném pattintani a kicsikét, van nekem a mostani hűtőm GT 5073, ezen csavaros megoldás van hátsó merevítővel, kérdésem az lenne hogy arról a hűtőről jók lennének-e az alkatrészek a hyperhez?Köszönöm előre is.
-
domesz
aktív tag
Hali !
nekem is van egy Hyper tx2, na aztörtént hogy eltört rajta a venti :S
a kérdésem az lenne hogy bármilyen 12cm-es ventit rátehetek helyette?köszönöm előre is
üdv.: Domesz -
bocsika
aktív tag
válasz
Loco7us #2509 üzenetére
Hali
Hát fordítva szerencsésebb felrakni, mert akkor nem a memóriát hűti hanem a jobban melegedő FETeket. A házakat általában úgy hűtik hogy elöl bemegy a friss levegő, hőtiia vinyót, majd a chipsetet, majd a videjókarit majd a procit és végül kiszívja a gép hátulján lélő venti és az újabb tápok. és még ezek hozzájöhet a hát oldalán lévő befele fújó venti.
Amúgy az újabb alaplapok tudják már inteligensen kezelni a proci hűtését. Ha lemondod milyen alaplapod van pontosabban is tudunk segíteni hogy hogy állítsál be mindent és milyen a legnagyobb proci amit bele vehetsz. Ezt pl az everest megmondja. [link]A cool and quiet-hez több dolog kell.
- támogassa az alaplap és a proci.
- a biosba be kell kapcsolni. (leírásban benne van)
- a Windows energiagazdálkodásánál. Keresd meg ezt: Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek->Energiagazdálkodási sémák. Itt alapból az Otthoni/Irodai asztali beállítás van érvényben. Ezt állítsd át Minimális energiagazdálkodásra.
- ja és innen sem árt letölteni hozzá a drivert. -
Loco7us
tag
Ezer kösz
a Speedfan al le tudtam szabályozni végre "csendes" lett a gépem elég furcsa
1. Akkor viszont én fordítva tettem fel valahogy így gondolom nem lesz belőle bajom a házam nem nagyon melegszik, és 1-2 hónap múlva lesz CPU csere is akkor majd rendesen rakom vissza, gondolom akkor már pasztázni is kell.
-
sgergi
veterán
válasz
Loco7us #2507 üzenetére
1. Azon a képen is hátra fele fúj a venti, és a gyakorlatban is a hátlap felé érdemes fújatni. Ahhoz hogy hátrafele fújjon, ahhoz a memória felöli oldalon kell lennie a ventinek, ez kavarhatott meg. (ugyanis a venti nem szívja a bordáról a levegőt, hanem ráfújja)
A gépben egy előről hátra menő légáramlatot érdemes csinálni, szóval elől beszív, hátul kifúj.
2. Szerintem nem lehet a felrakást elrontani, ha stabilan áll, akkor jó lesz.
3. Ha váltasz procik, akkor attól függ milyenre, a 95W-os procikkal még megbírkózik, 125W-osakkal már lehetnek gondok, illetve tuning esetén is cserélni érdemes.
4. c n' q-t nem nagyon vágom, de ne hajtsd 1900-on, mert nem tesz jót a ventinek. Speedfan nevű programmal megpróbálhatod szabályozni, vagy szerezz be egy potmétert, és azzal állítsd lejjebb a fordulatot: pl. Fanmate.
5. Programnak az Everest megtesz, felül rányomsz a stabilitás tesztre, de nem indítod el a tesztet, és máris logozza az eredményeket.
6. 1900-on még jó, hogy hangos. Kb. 1200-1400-as tartományba kéne beállítanod, akkor már nem is gyilkolódna a venti, mert nagy fordulaton hamar eltörik általában, mert gyártási hibás.
-
Loco7us
tag
Na lenne 1-2 láma, kérdésem vettem 1Hyper TX2 őt mint első nem gyári hűtőmet felraktam, de nem voltam benne biztos, hogy merre álljon én úgy raktam be, hogy a házból kifele fújjon, aztán rákerestem PH n és itt meg az optikai meghajtató felé fúj ez tök mind1, hogy merre van? Meg vettem halk tápot is, az meg a proci felől fújja fel a levegőt gondolom abból nem lesz baja (házam szellőzése nem a legjobb)?
Én úgy láttam (elég rosszul látszik), hogy mintha nem teljesen pontosan raktam volna a procira mondjuk ez csak 1 3000+ aThlon 64 az Everest szerint 24 meg 30 fokos a CPU szóval remélem ez nem baj meg az se hogy párszor felpróbáltam és közbe 1 kicsit el lett kenve a paszta.
És ha jövőben váltok procit mondjuk 1 valami phenom II re (vagy valmi nagy 4 magosra) azt is hűvösen bírja tartani?
És a legfontosabb BIOS ban beállítottam a Cool'n'quietet, de semmi se változott állandóan 1900 on pörög mondjuk az alaplapomon nem írják a cool'n'quiet támogatást, de akkor miért tudtam BIOS ban beállítani? Szóval ha ez nem működik akkor van valami progi amivel le lehetne szabályozni a hűtőt mondjuk amikor filmet nézek, olvasok. Meg valami olyan hőmérő programot, ami csinálna logokat miközben mondjuk játszok és feljebb megy a proci hőmérséklete.
Ja és amúgy a Corsair CX400W meg nagyon pöpec az tényleg "silence" de a cooler mastert azért ki lehet hallani. Tunningolni meg nem akarok amúgy csak legyen csendes. Előre is kösz a válaszokat.
-
BocsiAG
csendes tag
Hali
Asus A8N-E alaplapom van x2 4200 procival (most cseréletem 3000-ről). Van egy TX2 hűtőm rajta. Na az a problémám hogy mivel vidéki surmó vagyok így nincs a szobámban nagyon meleg. (lusta vagyok begyújtan stb.) 17 fokvan mondjuk a városi 25 helyett (hát ilyen a vidéki reumás világ).
A TX2-t az Asus Q-fan al szabályoztatom mert amúgy fullosan pörög és rázkódik. Nem lehet valahogy szabályozni ezt a Q-fant mert indulás után egyenesen leáll a hűtű, utána meg még winben is az everest csak saccolni tud hogy mennyin megy (~16000-re tipelte majd ~8000, és 3900 on megállapodot) nyomtam neki a rendszerstabilitás tesztet hogy kicsit melegedjen a drága és akkor rájött mennyi az annyi. Jelenleg cool and quiet el tehát 1005Mhz 28 fok és 750 alatti tartomány. (az alaplap eszeveszettül sípol ha nem kapcsolom ki a cpu fan figyelését mert abban a legalacsonyabb fordulat 800).
A Q-Fan-nak csak disabled és enabled beállítása van.Tehát nem lehet valahol (pl új bios valami) állítani hogy mit csináljon a q-fan? Nem lesz baja a TX2 nek hogy néha szinte leáll és a 600 as tarományba pörög? (amúgy kb onnantól látta az everest hogy elérte a 600 as szintet. Addig mennyi mehetett.
)
-
vPhis
tag
hőfokok nagyon jók szal gányolok elé egy ellenállást vagy házhűtőként kötöm be és azt lehet szabályozni olyan mértékben h 5/7/12V azaz quiet/standard/turbo. terhelés mellett az 55fok túl jo nem kell az ide, meg eszméletlen hangos is. meg régebben "csak" 1900 RPM-mel ment, de egyre gyorsabban pörög na szal rákötöm alaplapra.
amugy nem hinném hogy cserélnék. csak magas RPM-ek miatt, ha eltörik a venti van arra esély hogy cserélik minden szivatás nélkül hogy én vagyok a hibás meg ilyesmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest