- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Kifejezetten Mac-felhasználóknak szánja két új monitorát a BenQ
- Miért tűntek el ezek a PC-alkatrészek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Egy két kérdésem lenne olyan beállításokkal, amit csak telefon váltáskor csinál az ember.
Hogyan lehet eltüntetni a geminit a bekapcsoló gombról?
Hogy lehet visszaállítani, klasszikus rolót? -
nimfas
addikt
válasz
CarryPotter
üzenetére
Ha fontos a fotó akkor Poco helyett Xiaomi. Poco erős prociban, de fotóban a Xiaomi a jobb.
-
CarryPotter
tag
Sziasztok. Nem nagyon pörög ez a topik, de megpróbálom. Elég nehéz döntés ez nekem, eddig prémium Samsungokat használtam (egyszerre egy S25U + Zflip7 kombót) de ezektől megváltam, előre mondom, hogy NEM keresem ezeket, valami jó ár-érték arányú mobil kellene. Alin elég jó árak vannak most a global verziókban, így 3 gép jöhet szóba: Poco f8 pro (kb 155e) - realme gt 7 pro (195e) - poco f8 ultra (235e). Tulajdonképpen mind3 ereje elég lenne, fontos lenne a jó kijelző, és hogy nappali fényben jó fotót készítsenek (autókat fotózom). A Realme ellen szól, hogy ez egy viszonylag régebbi modell, 3 év frissítéssel, és mivel android 15tel jön (azthiszem), így már ma megvéve csak 2 főverzió frissítés lesz (mert most épp 16on van). Melyiket vegyem szerintetek? Poco f8 pro 155ért elég jó szerintem, ér +80ezret az ultra? De ezekenek meg tartok a szoftverjétől, elvileg a realme jobb ebben. Nemtudom.
-
rtrace
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem érdekelnek egy használati tárgynál az ilyen elvont dolgok, bármibe bele lehetne magyarázni, hogy "etikai oldalról" mi a baj vele.
Amikor valami opcionális, azon csak az tud fennakadni, akinek az is a célja.
-
aprokaroka87
nagyúr
Akkor most nézzük egy kicsit az etikai oldalát.
1. Alapból be van kapcsolva, nem a felhasználó dönti el egyből hogy szeretne-e reklámokat, egyébként ezt tipikusan a telefon első beállítások között opció kellene hogy legyen.
2. Ha már Google-ben keresni meg AI-t kérdezni az már régen rossz, a Xiaomi feladata lenne ezt minél egyszerűbben a felhasználó tudtára adni hogyan kell kikapcsolni.
3. A teljes képernyős felugró reklámok, számomra ez a szint ami nem Xiaomi termék esetén is gusztustalan dolog. -
rtrace
tag
#34...
Én sem úgy születtem, hogy tudtam hogyan kell Xiaomikon reklámokat tiltani.
Akinek ilyenkor nem jut eszébe, hogy Google-ben rákeressen (urambocsá' megkérdezze az AI-t), azzal nem tudok mit kezdeni. Nem fogom olyan embekre alapozni a véleményemet, akiknek nem lenne való okostelefon a kezébe. -
rtrace
tag
"És előtte megnézhetsz pár kihagyhatatlan Temus ajánlatot, mielőtt tárcsázhatnál..."
Hát ehhez tényleg komoly fantázia kell, mert évek óta a Phone by Google van előtelepítve, nem a saját tárcsázójuk. Bár szerintem abban sem volt soha reklám.Ettől függetlenül már az beárazta az egészet, hogy ezt a lehetetlen elméleti szcenáriót is mennyi szarkazmussal kellett felvezetni, mert annyira nem életszerű az, hogy valaki kikapcsolhatná a reklámokat, de mégsem teszi.
-
Freel
tag
Azért azt gusztustalannak tartom, hogy megveszitek ezeket a jó kis Xiaomi telefonokat és azonnal kikapcsolgatjátok a reklámokat... Nem tudnátok kicsit átérezni, élvezni a Xiaomi által nyújtott szolgáltatásokat ahogyan ők elképzelik, jónak látják? Szerintetek az a sok-sok nagyon gazdag közép- felső vezető szakember rosszat akar nektek amikor úgy döntenek, hogy a digitális othhonodban szükség van ezekre a szolgáltatásokra, ajánlásokra?
Nincs fantáziátok... Képzeljétek már el, hogy mekkora lehetőség már az, amikor éjszaka autózol hazafelé... Ne adj isten, de megtörténik, hogy kiugrik eléd egy őz, elrántod a kormányt, telibeversz egy méteres átmérőjű tölgyfát. Te a kormánynál ülsz, a belső szerveid fele az anyósülésen. És életed utolsó lehelletével, nyúlsz a telefonodért, működik, feloldod, hogy hívd a mentőket vagy a szeretteidet... És előtte megnézhetsz pár kihagyhatatlan Temus ajánlatot, mielőtt tárcsázhatnál... Szerintem ez szívmelengetően kedves szolgáltatás és semmi rosszindulat nincs benne.
-
rtrace
tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Nem fognak semmit átgondolni csak azért, mert mindig akad 1-2 troll, aki képes problémát gyártani bármilyen bagatell dologból és a végtelenségig pörögni rajta.
Az előbb már arról beszéltél, hogy te amúgy elnézegetsz reklámokat, na de a Temus az már átmegy minden határon. Mintha nem tök opcionális lenne, hogy nézel-e bármilyet is.Ez az egész hiszti egyedül akkor lenne megalapozott, ha nem lehetne kikapcsolni és törvényszerűen azzal kéne járnia a Redmi/Poco telefonok használtának, hogy kapod az arcodba a reklámokat ha kéred, ha nem. De nem így van.
-
janeszgol
félisten
Nem az egész fórumon, de akik akkor belém álltak, meg értetlenkedtek, azok közül igen. Ezt utólag belátták, hogy ők nem a gyárit használják.
Akkor nem kéne átgondolnia a gyártónak ezt a reklámkérdést, ha elviszi a fókuszt? Nem hiszem, hogy csak nálunk viszi el a fókuszt ez a téma. Szerintem sok online fórumon előjön, lehet olyan gyakorisággal, mint itt.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
janeszgol
üzenetére
Nehogy azt mondd, hogy az egész fórumon csak TE egymagad használsz gyári appokat..?
Nem túlzó ez kicsit?
Na mindegy, ezt a témát lehet elengedem. A készülékről egy szó sem esik, mert valaki beröffentette ezt a MIUI-HyperOS reklámos témát.. Aminek rohadtul nem itt lenne a helye...
-
janeszgol
félisten
De gond volt, de akkor nem érdekelt. Meg nem mindegyiken volt. Változnak az idők.
De reklám és reklám között is van különbség. Temus reklámot sehol nem tűrök meg. Nem tartom 100%-ban ártónak a Temut, mert több olyan dolog van ott, ami sehol máshol nincs.
Normális reklámot még elnézek, de őszinte leszek inkább a semmi fele hajlok. -
janeszgol
félisten
Én nem nevetek rajta. Több Xiaomim van mint itt bárkinek. Redmiből, Pocoból lehet nem, de ezekből is van "pár". Mégsem nevetek rajta, hanem egyetértek vele.
Ja és én a gyári appokat használom. (Nemrég azért nem értette itt senki ezt, mert mint kiderült rajtam kívül senki nem használta a gyári appokat.) -
Graphics
Jómunkásember
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
POCO F8 ULTRA okostelefonom mellé szeretnék venni egy hordozható monitort 10-16"-ig.
Nem tudom mi az ami biztosan kell ehhez, hogy minden klappoljon és működjön. Elsődlegesen filmnézés miatt lenne jó. Persze ha játékra kerülne sor sem lenne rossz.Köszönöm a válaszokat
-
Graphics
Jómunkásember
Túl sok az off. Nem lehetne ezt máshol, mert neve ending story, mêg mindig győzködés megy....
Fejezzétek már be.
-
Ricardo
titán
Az okát is leírtam . Régen szerettem a márkát .A pocophone F1 a kedvenc telefonjaim között volt. Sajnos elment ebbe a szerintem bazári irányba ( saját vélemény ne nyissunk új vitát), pedig lenne bennük lehetőség.
Igen. Mindig beszólnak emiatt, de többeket zavar a reklám mint hinnéd. Igaz találkoztam már olyannal, akinek fel sem tűnik.
Most sem én hoztam fel, de igen, reagáltam rá. Az hogy valótlan szöveg lenne érdekes meglátás annak fényeben hogy valóban sok a reklám, sőt egyre több helyre kerül bele a rendszerbe
Amikor ( még a note 9 pron)eljutottam oda,hogy emiatt romot cseréltem, még peldául a zenelejátszóban nem volt. Tudom kiírtaható, de ez azon , hogy gyárilag megszórják vele nem változtat.
Ez engem azért zavar mert látom , hogy hogy "tesznek( számomra) tönkre" , egy olyan márkát, amit szerettem.
A negatív vélemény pedig sokakat zavar, sőt, páran személyes sértésnek veszik.
Most megkapom hogy régóta ezt szajkózom,és még mindig ezt mondom. Csak azért , mert még mindig fennál ez a ( nekem ) probléma.
Anno voltak akik kikiáltottak Iphone haternek, mert ott is szóvá tettem azt ami nem tetszik.
De keress rá mi volt a véleményem amikor a Samsung töketlenkedett a one ui 7 kiadásával Ott is szóvá tettem szinte minden a késésről és a töketlenkedésről szóló hírnél, hogy hihetetlen amit művelnek.
Egy márkáért srm rajongok. Ha valami tetszik azt is leírom, és azt is ha valami nem.
Erre való a fórum. -
zzola
titán
A kamera tesztet néztem először, aztán lapoztam is tovább. Telefonálni jó lenne, ahhoz viszont drága...
-
Ricardo
titán
Csak hogy Grosy röhöghessen.

Mindössze kettő hozzászólása volt , és mindkető arról hogy kiröhögi akinek nem tetszik hogy telhányják reklámokkal.
Nagyon tartalmas jelenlét.
Mivel ez a legnagyobb öröme, ne szomorkodjon.
Komolyra fordítva. Engedjk el a reklámot és a vigyorgó forumtársat, és beszéljünk a készülékről.
Nyers erőben nincs hiány. Ez jó. Mondjuk nem sokáig tartja ezt meg, de rövid feladatok esetén valóban jó lehet. Feltéveha ki tudod belóle kényszeríteni. mert a tesztek alapján nem igazán szereti engedni, hogy kihasználd.
És valóban olcsób mitn más ilyen vassal szerelt társa.
Azért kíváncsi lennék rá, ha beletettek volna minnt amit a konkurenciais beletesz az ilyen vas mellé, (vezetékmentes tölés, LTPO kijelző, komolyabb kamera... és lehetne sorolni.)tudná e tartani ezt a kedvező árat.
Mert a legfőbb érv, hogy más drágábban adja a Snapdragon 8 Elite készülékeket, de akik ezzel érvelnek, elfelejtik hogy a többiek beletesznek mellé még jópár dolgot, amik drágítják az adott készüléket.
Valószínüleg nem, mert maga a gyártó sem tudja tartani azt a kedvező árat ha beleteszi ezeket a plusz dolgokat.
Jó példa erre a Xiaomi 15 ultra.
Tudom a Xiaomi a prémium, a Poco meg a kommerszebb vonal, de nem véletlenül hozták létre ezt az almárkát. Betesszük a erős procit, de egy rakás dolgot kihagyunk. Az úgysem kell. Átlag felasználó azt fogja látni, hogy megkapom "ugyanazt" olcsóbban.
Az már más kérdés, hogy nem ugyanaz, max hasonló.
Nem rossz készülék az F8 Pro, de azért kezeljük a helyén. -
Ricardo
titán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Miért? Teljesen rendben van. Ki kell kapcsolni.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
aprokaroka87
üzenetére
App Mallt ki használja amúgy?

És mi a francnak?
-
Oldfoksz
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
M
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért a teljes képernyős felugró reklámok már elég vörös vonal kellene hogy legyen.
-
Gomez1984
aktív tag
Nyugodjatok meg, minden telefon begyűjt rólatok minden infót ha akarjátok, ha nem.
Mindegy milyen márka.
-
Ricardo
titán
Én elengedtem. Nem fogjuk egymást meggyőzni.
Számomra nem igazán meggyőző egy reklámokkal ilyen szinten teletűzdelt OS, hiába lehet (elvileg) teljesen kiírtani: Használtam eleget, de elindultak egy olyan irányba amivel én nem tudok, és nem is akarok kezdeni semmit. Mivel a felhasználó a pénztárcájával szavaz, én nelengedtem őket, mást vettem, veszek. Neked tuti vétel.
Máshogy gondolkodunk. -
rtrace
tag
"Mindenhol gyűjtenek adatot, de nem mindegy hogyan, és mire használják."
Miért, a Xiaomi mire és hogyan használja a hirdetések személyre szabásán túl?
Ennyire erővel az összes többi cég esetén is indokolt lenne paráznod, mert ott sincs semmi ráltásod, de valamiért csak itt jönnek elő ezek a teljesen megalapozatlan feltételezések, hogy ki tudja mi van még a háttérben. -
Graphics
Jómunkásember
Mindig visszatérő meddő vita... Ne győzködjétek egymást feleslegesen.
Fordítsátok valami hasznosabbra ezeket a végtelen energiákat. -
Ricardo
titán
Még egyszer.
Nem az a lényeg, hogy kikapcsolhatóak vagy sem. Az a lényeg hogy ott vannak eredetileg. jól mutatja a szoftverhez való hozzáállást. Ezek után ki tudja mi van még a háttérben?Mindenhol gyűjtenek adatot, de nem mindegy hogyan, és mire használják.
mindegy. Ebben nem fogunk egyetérteni.
Gondolom azzal tisztában vagy azzal, hogy nem szerelemből adják olcsóbban.Bár elehet igazad van, és gyengébb kamerán, a rosszabb hőkezelésen, vagy a kategóriára jellemző tulajdonságok (pl vezeték nélküli töltés) kihagyásán spórolnak annyit hogy olcsóbban tudják adni.
Sosem tudjuk meg.
Olcsóbban adnak máshol drágábban kapahtó vasat. Hogy ilyen "áron" azt lehet soha nem tudjuk meg. -
Ricardo
titán
Ettől tud olcsóbb lenni.

Megfizeted az árát. Nincs ingyenebéd. ha nem pénzben, akkor adatban.
Rosszul fogalmaztam. Tudása az nem feltétlenül az, hanem a vas ami benne van.
Nem önigazolok. Egyszerűen egy ilyen átjáróházat nem érzem olyan rendszernek, amire rábíznám az adataimat. -
rtrace
tag
Bog mindig megemlíti, hogy kikapcsolható és hivatkozik is útmutató cikkekre. Egyedül azt az érvét kifogásolnám, hogy az átlagfelhasználó ezt nem fogja tudni.
Aki annyira digitális analfabéta, hogy magától nem tud a "poco reklám" címszavakra ráguglizni, azt én nem tudom sajnálni, de nem is ők a célközönsége egy ilyen kizárólag online kapható geek telefonnak. Ezt nem a szolgáltatónál fogják rátukmálni a nagyira..."Veszel egy felsőkategóriás (mert a tudása szerint az"
Ára alapján meg nem az, köszönhetően többek között a kikapcsolható reklámoknak.
Amikor ezt az apróságot ignorálod és helyette ilyen tök életszerűtlen Temus Tiesto hasonlatokat hozol fel önigazolásként, akkor ne csodálkozz a troll jelzőn. -
Ricardo
titán
A vas nem minden. nem arról van szó, hogy mennyi idő kiírtani. a bizalom. Ahogy nem veszek temuról töltőt sem, mert nem akarom felgyújtani a házat, gy egy ilyen rendszerre sem bízom az adataim. Egyszerűen nem kelt jó benyomást,. Lehet szépíteni, bazári Temus jegyeket mutat ezekkel a reklámokkal. Nincs bizalom.
-
Ricardo
titán
Gondolom Bog is trollkodik
[link] 6:10 től
Jól összefoglalja mi a gond ezzel.
Ha valaki kritikát fogalmaz meg az nem trollkodás.
Veszel egy felsőkategóriás (mert a tudása szerint az) készüléket, és kapsz rá egy gagyi szoftvert.
Tudom nem is gagyi (ezt is megkaptam már) , de szerintem az.
Ha mondjuk hallgatsz (a példa kedvéért) egy Tiesto mixet, aminek nincs album borítója, aminek a helyére betesz pár temus reklámot, az minden csak nem felső kategóriához méltó.
Kiadsz 200 + ezret, és kapsz Temus Tiesto-t
Valóban bizalomgerjesztő." Lehet venni reklámmentes Xiaomit, vagy más gyártó termékét "
Így van. Nincs is Pocom jelenleg.
-
rtrace
tag
A PWM-frekvencia legyen minél nagyobb, vagy tudjon DC-dimminget.
Az lett volna a lényeg, hogy ebben speciel érdemesebb a gyártónak hinni, mert amit a notebook check mér 120Hz-nek, az valójában nem az impulzus-szélesség moduláció.Ricardo:
Így tud jóval olcsóbb lenni, mint más SD Elite-es teló hasonló képességekkel... Lehet venni reklámmentes Xiaomit, vagy más gyártó termékét másfélszer ennyiért, ha valaki ennyire nem akar már csak elből sem foglalkozni vele.
Mert megint az van, hogy kb annyi idő lett volna kikapcsolni, mint megírni ezt a két trollkodó kommentet. -
South Velen
addikt
Mikor még az elején nem fosták magukból a modelleket kéthetente, hanem volt évi 1 vagy 2 modell, és az oda is csapott rendesen, főleg ár/érték arányban.
Vagy mikor még anno a MIUI különlegesebb és szebb volt mint a többi skin (bár bugok mindig voltak).
Most már elengedték az elején belengetett 5%-os marzs maximalizálást is, pedig anno még reklámok se voltak (vagy közel se ennyire).
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
South Velen
üzenetére
Mitől volt egykor ígéretes?
Akkor is hasonló szoftver volt rajta.

-
pècsimunkás
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Ha majd nem veszik meg az emberek a szarjaikat, akkor majd elhagyják a reklámokat.
Amíg megveszik addig minden marad. -
Vicc ez a reklámosdi.
Televágják, hogy sz.pjon mindeki, aki megveszi.
Ez milyen hozzáállás már a részükről? Telibe lesz@rják a User-eket. Kínlódjanak csak vele
Jót röhögnek
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Igen, a kamera nem az erőssége a fotók alapján, pedig a 15T és az F8 Ultra is jól sikerült ebből a szempontból.
A többi ok, a mérete is kezelhetőbb, mint az átlag telefonok ebben a kategóriában.Nekem tetszik összességében, én venném is, ha most keresnék telefont. Nem kattintok sokat...
-
pepimama
tag
KÖSZI
Bár én ebből csak annyit értek, hogy ez a teló nem túl jó a szemnek. Mit javasolsz, vagy mit érdemes nézni a telóknál (pld. Gsmarena-tesztnél, vagy milyen érték számít)? Előre is KÖSZ a segítséget! Nekem mondjuk egy 100-150.000,-ft-os teló is elég lenne (pld. az aktuális Redmi Note) -
janeszgol
félisten
-
rtrace
tag
"Gondot az alacsony PWM érték okozhat, a Notebook Check mérése szerint átlag 2000 Hz-en villódzik a panel, de legrosszabb esetben 120 Hz-en, utóbbi pedig már fejfájást ingerelhet."
Annak az oldalnak a méréseit engedjük már el, rosszabb mintha a kamerás résznél tesztképek helyett a dxo pontszám lenne megadva.
A működéséből adódóan minden OLED panel kikapcsol egy minimális időre képfrissítéskor, ők ezt a villanást detektálják, de ez valójában nem PWM, nem ezzel sötétíti a telefon a kijelzőt.
Konkrétan az összes, videók által bizonyítottan DC-dimminges OLED-et 120Hz-es PWM-nek állítják be, ezzel pont a leginkább szemkímélő kijelzőket előadva a legkárosabbként.Így néz ki valójában a "120Hz PWM-es" F8 Pro 25% fényerőnél:
Összehasonlításul egy ténylegesen 240Hz PWM-es Pixel szintén 25%-on:
Na, ez ingerel valójában fejfájást az arra érzékenyek körében, hogy 3x annyi ideig van elsötétülve a kijelző, mint ameddig világít, azt viszont magas fényerővel teszi.
-
Terentius
őstag
válasz
viragdani01
üzenetére
Ez óriási öngól. Pont hogy a teleobjektív egy kis mozgástól elmosódik.
-
judas13
veterán
válasz
viragdani01
üzenetére
Köszi a pontosítást!
-
paatrick
őstag
Sajnos az F8 Pro viszont olcsóbb kategóriás Xiaomi telefonként nem mentes a hirdetésektől.
Biztos én vagyok maradi de 100 ezerért se néznék reklámokat, nemhogy 200+ ezerért.
Főleg ha ott van házon belül a xiaomi 15t ami reklámmentes. -
judas13
veterán
Nincs OIS?? Ócóbb Redmi Note 13 Proba jutott anno pld :/
Így sajna szóba sem jöhetne még akkor sem ha egyáltalán érdekelt volna eleve. -
janeszgol
félisten
Az S25 FE kamerája nem hiszem, hogy jobb lenne. Jó telcsi ez, viszont vannak élhető alternatívák. De teljesítményben ez a kategóriabajnok. Kijelző is kiváló. (Nem oké, kiváló.) 12 bites, hdr10+ és dolby vision. 480 hz-es mintavételezés, ami game módban 2000 felett lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic 8 Lite 8/256GB Midnight Black használt, újszerű garancia 2029.02.11-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
- iking.hu Apple iPhone 14 128GB Midnight használt 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 13 mini 256GB Pink használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 3: i3-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Televágják, hogy sz.pjon mindeki, aki megveszi.