- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ni88
addikt
hát jah, nagyon faszán megy csak 2 gond van vele.
1. a ramok így nem mennek 1000et csak 925öt...
2. több mint 1 óra után akár prime 95, akár orthos. kékhalál lesz, és valamilyen memóriacímer hivatkozik... és újraindul.
pedig a memó csak 925. és ekkora fesszel megy az többet is... a vcore meg nem fogyhat el, mert azt hibának jelezné ki.
sztem a lap adja fel.
esetleg egyéb 5let?
sőt a ramok mennének 1110en, csak nincs mch fesz a biosban -
D@ni88
addikt
Feltettem a hűtőt, és megérintve rezonál a hűtő. pedig minden rendesen fel van fogatva... és ugye az a bemélyedés a proci sapkája felé néz... így most alig 4fokkal hűvössebb mint a gyári coolerrel. valamit roszul csináltam?
-
beneszilo
tag
hogy lehet leszedni a hűtőről a ventillátort hogy miután fölraktam vissza tudjam rakni???
-
Kloden
senior tag
az egész műanyag izét kell leszedni, egyszerűen csak felfelé tolni a lamellákra vigyázva. Visszatevéskor figyelni kell szintén, én kicsit megreszeltem a kis műanyag pöckét hogy ne akadjon bele a lamellákba. Igazából nem sok értelmét látam annak a műanyag pöcöknek ugysem.
-
Mobildeck
tag
tud valaki segíteni??
kiborító hogy nem tudom jól csinálom e
-
Mobildeck
tag
hát még nem sikerült bekapcsolni... amúgy egy c2d e6320as 1,8 as. nemtom milyen lesz a hőfok.. ja egy amolyan "off topic" kérdés:
a hdd led meg a power meg a mittomén mien kis kábeleknél honnan tudom h meik a negatív és meik a pozitív oldala? vagy mindegy hogy hogyan dugom rá az alaplara?
-
Mobildeck
tag
na, megoldottam:
ráhelyeztem az alaplapra, rányomtam a fekete "rászorítókat" majd elforgattam őket a nyilakkal ellentétes irányba ezzel beakasztva rajta vmi kis pöcköt,
íyg már nem tudom kézzel leszedni, de még mindíg lötyög egy kicsit.. gondolom ez már csak annyi, hogy görbe az alaplapami zsír új de biztos görbe
-
Mobildeck
tag
SZIASZTOK
nagy help kéne. most rakom össze a masinám -egy teljesen új konfogot- és most tartok a procihűtőnél. hypertx2es. intelre teszem fel. namost a manual szerint csak rá kell nyomni a 4 pöcköt miután ráraktam az alaplapra, de én miután rátettem, nem lötyög abszolút, de simán le tudom szedni ha egy kicsit meghúzom az egészet mefogva. bár a házat felfordítva majd leendő állapotába, nem esik le a hűtő. csak nem tudom hogy ez normális e hogy nem forgatok el rajta semmi pöcköt és úgyis le tudom szedni kézzel.légyszi segítsetek!!
-
D@ni88
addikt
hali. megvan a hypertx2, és azt olvastam róla PH-s cikkben, hogy jobb levenni a ventit, és a burkolatot, a felszereléshez.
Namost én próbáltam levenni, de sehogy nem akar megszabadulni a lepeltől... Valaki? -
wilkyx
tag
SZiasztok, a hyper tx2 rámegy a sima asus p5kra? Nincs útban neki semmi? Jobb ez mint a sima tx?
-
Elmör
őstag
Még nem tudom, mert most kúszik fel csak lassan a Vista....
Az első indításkor a BIOS szerint a kis 6320-as 37 fokos volt. De hogy ez mennyire mérvadó nem tudom...szerintem alapon lehetne hidegebb is egy ekkora hűtővel.
Remélem sikerül majd 3Ghz-en is 50 fokig tartani, max 60-ig.
-
Elmör
őstag
A végén rájöttem én is, megnéztem tüzetesebben a cuccost a műanyag nélkül és bizony még csavarhúzóval sem volt olyan egyszerű a művelet. 3 tuti biztosan fogja, 1 viszont csak 99%-os, mert kb pont 1 tizedmilliméter hiányzott, de nem mertem tovább nyomni az alaplapot.
Majd figyelgetem, hogy nehogy gond legyen.
-
Elmör
őstag
Megjött ma a Hyper TX-em.
Mondjátok légyszi meg, hogy Hogy a kib***ott, k***a életbe kell ezt feltenni???
Már 2 órája szenvedek, szétmentek az ujjaim a sok nyomogatástól, meg az alaplapom is lassan eltörik, de nem akar beakadni mind a 4 pöcök. A f***om az Intelbe. Eddig AMD-s voltam és 2 perc alatt felment bármilyen hűtő, ez meg már lassan az őrületbe kerget.Mit csinálok rosszul? Lefordítottam a szöveget hozzá, hogy mégis hogy képzelte a gyártó a feltételt, miszerint proci bentvan, ráteszem a hűtőt és mint az autó kerekénél mindig a szemben lévőt kell benyomni. Nekem max 3-ig jutottam el, mert amikor a 4-diket nyomtam, akkor kiugrott kapásból kettő. Lehet nem jó erre az alaplapra?
Segítsen valaki légyszi, mert mindjárt kivágom az ablakon....
-
MZsoltee
veterán
Hali lenne 1 kérdésem mi a kulönbséga sima és a 2 között? Ha kb 1 árban vannak 1k különbség akkor melyiket éri megvenni? Valaki hallott erről a hűtőröl mert a Cooler Master honlapján nem találtam
oolerMaster Hyper UC
-
Rabbitf_24
addikt
mot tettem be a hűtőt, a proci max 38°Cig megy fel
-
100kg
tag
Hello!
Lenne 1 kis gondom! Van ugye a komfigom ami látható a profilomban ugye Hyper TX hűtőm van. Ma unatkoztram 1 kicsit és kipróbáltam mennyire melegszik fel a proci ha nincs bedugvaa cpu venti (500RPM-en ment optimal-ra állítva 22C terhelésnél szokott 700RPM-re felkúszni 30C kb.) Venti nélkül is egész jó volt terheléssel 45C lett kb. jó meg is volt a teszt de amióta visszadugtam a ventit nem akar más fordulaton működni csak 1200RPM nem értem mi lehet a baja mindent átnéztem biostól kezdeve a vezetékeig de minden úgy van ahogy eddig volt hőfok így is ugyan annyi lehet csak elromlott a szabályzó? ide is beírtam még hátha itt előbb tudtok válaszolni!
-
Mobildeck
tag
húú ilyenre nem is gondoltam még
mármint hogy belelóg a hűtő a ramokba. előfordulhat ez intel konfigoknál? tehát pl egy giga alaplapnál? jesszusom.
-
Dr.Én
veterán
Hali
Végre nekem is megjött a HYPER TX2
Megvagyok vele elégedve.
Sajna a lapom nem irja jol ki a proci höjét de amig a régi hütö rajt volt addig 20C-ot irt most 10C(netezés alatt)
Most már nyugodtan merek procit huzni, amig az alaplapom engedi.
-
Sz.Miki
őstag
Nem tudom miért de nem siekrült a linkelés, bocsi!
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok
Szeretnék beruházni egy Hyper TX hűtőre AMD AM2 foglalathoz. Viszont nem merek belevágni, mivle az alapalpomon a RAM-slotok és a Heatpipe pont a hűtő körzetébe esik, azt szeretném tudni, hogy a hűtőventillátor alja hány cm-re van pontosan az alaplaptól számítva? és a légterelő müanyag a másik oldalán szintén hány centire van az alaplaptól?
Én lemértem, hogy a ramok teteje az 2,5-2,6cm körl vannak, a heatpipe teteje pedig az alaplaptól számítva 2,8-2,9cm körül van.Erről az alaplapról lenne szó:
http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=5034
Ennél a tesztnél:
már említik a memóriákra lógást, csak hogy az én ramjaim még közelebb vannak a proci foglalathoz mint az látszik a képen.http://www.overclockersonline.net/images/articles/coolermaster/hypertx/large/install-3.jpg
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
Valaki le tudná írni (esetleg képekben) hogy hogyan kell egy TX-et felszerelni
am2es lapra? -
juliabrilke
veterán
Akit érdekelne hyper tx amd-re, az jelezze. Van 4 darabom. Kettőnek a hátsó műanyag vacka le lett szedve, de a teljesítményét nem befolyásolja. Privátban lehet keresni!
-
Kloden
senior tag
Mindent tudsz, 3pines a csatija, oda (is) tudod dugni ahová a CPU-t kell, nálam ott 1900-at forog de ha 3pines csatiba dugom bele (chasis fan) akkor ott 1400-at pörög. Szabályozni egyiket sem sikerült BIOS-on belül. (én télen hagyom a chasis csatiban, majd nyáron átdugom a cpu-ba hogy jobban hűtsön)
Ezen is pont olyan rögzítők vannak mint a gyárin, de erről érdemes levenni a ventit a műanyag borítással egyetemben (csak fölfele kell húzni óvatosan vigyázva a lamellákra) mert így sokkal könnyebb a felszerelése. -
Dr.Én
veterán
Hali
Nagy nehezen tudtam rendelni egy CM Hyper TX2-t(pénteken jön meg)
Ugye ezen csak 3pines tápcsati van?
Ezt ugyan oda tudom dugni a hova lehet a gyári 4pines hütöt?
Ja és ezen is ugyan olyan pattintos rögzitök vannak mint a 775-ös intel gyári hütön?
Elöre is köszi -
Kloden
senior tag
Everesttel mértem, de a CoreTemp is épp ennyit mutatott.
Nemtudom pontosak-e a hőfokok, (érzékelője válogatja) mindenesetre a különbség elég jól látszik hiszen a másik ventis eredményeim is ugyanazzal az Everesttel születtek kb. egy órával a TX beszerelése előtt.
Feszt nem emeltem egyébként, úgy megy 2800-at és lehet azért nem ugrottak meg a hőmérsékletek. -
Mr.Grincs
veterán
Én is most akarok ilyen hűtőt venni E6750 hez, egyenlőre tuning nélkül akarom hibernálni....aztán majd meglájuk mi lesz majd később.
-
Kloden
senior tag
Hú, tegnap megvettem a TX2-esemet... hát röviden: Megérte!
Röpke tesztem:
levegő: 26fok
e4400@2800-on: idle: 30fok (30-volt)
load: 56fok(74 volt)
venti 1400-at pörög, nem hallani ki a házból. -
100kg
tag
válasz
Unbaised-Ben #520 üzenetére
Nekem pont ugyna úgy van ahogy fel szeretnéd rakni! Tehát nincs semmi akadálya!
-
most hogy leírtad már nem kell visszaolvasnia
viszont amit leírtál az nagyon nagy különbség. Ekkora különbség még a mag / proci mérés között sincs. Sajna a nem minden esetben kökéletesek ezek a mérések, úgy ahogy a fesz mérőnek sem lehet sokszor hinni.
mod: a coretemp-es értékek viszont igen rálisnak tünnek.
[Szerkesztve] -
válasz
politomi #514 üzenetére
szerintem nem sok az a 68 fok. De azért ne keverjük össze a dologokat. A CoreTemp a magok hőmérségletét, még az everest a proci hőmérségletét méri.
De ha mégis zavar, egy újrapasztázát megpróbálhatsz.
A link nekem nem jön be, szóval nem tudom melyik az de a véleményem tapasztalatom a pasztákkal annyi, hogy valóban számíthat, hogy milyet használsz, de csak pár fokot. 2-3 fokot. Aki mást mond hazudik, vagy más bibi is volt ott (ferdén volt rárakva a hűtő, stb) -
válasz
Unbaised-Ben #513 üzenetére
nekem TX 2 van, és sokadikkét megálapítottam, hogy a rezgéscsillapító hiánya nem probléma. Én amit nagy hiányolok a kettes szériából a PWM-es venti.
-
politomi
tag
Emberek megnéztem core temp-el a hőmérsékleteket és az everest hülyeséget mutatott! C2D E4300(2,7Ghz) alapon járva 37fok és 20 perc orthos után pedig 68 fokot mutat program.A gyári hűtőpasztát használtam.Szerintetek nem sok ez egy picit? Elolvastam pár hozzászólást és más írta hogy a 3,0Ghz fölé tuningolt C2D-ja 60 fok alatt maradt(azt nem írták hogy mivel mérték). A ház oldala nincs rajta és ugy helyeztem fel a hűtőt hogy a hátsó légterelője a ház hátulja felé nézzen. A másik kérdésem,ha a linken látható hütőpasztát használom jobb eredményt kaphatok mint a gyárival? Link: http://www.titan-cd.com/eng/others/g30015.htm Valaki írhatna véleményt erről a pasztáról, ha van olyan aki használt már ilyet.
[Szerkesztve] -
fapuma007
csendes tag
válasz
Unbaised-Ben #511 üzenetére
5-10 fokot minimum hozhat alap melegedgéstől függően (ezt egy olyan tudná pontosan megmondani, aki 5200+ kaliberű procival használja). Halk kis hűtő, de ha a zümmögés is számít, akkor a TX-szel mész biztosra, mert a TX2-ről állítólag már lespórolták a rezgéscsillapító felfogatást.
-
Unbaised-Ben
senior tag
Hello, nekem egy Aeroccol Aeroengine 2 házam van, gyári hűtőkkel, Amd 5200+ van
Főleg az a gond hogy az asztal belsejében van...
ami nemnagyon szellőzik és ha rajta van az oldallap a házon akkor játék elkezdése után kb 10 perc.....elkezd ''zümmögni'' a proci gyári ventije... ami baromira nemtetszik
szerintem szarok ezek a gyári ventik....... vennék rá egy TX(AMD) vagy TX2!!
Sok jót hallotam a prociventiről.....
Az lenne a kérdésem hogy sokat segítene a dolgomon ez a prociventi... mennyi fokot csökkenhet, még kerülne a plexire két 12cm venti....
Akkor már remélem nemlessz gond..
ELŐRE IS KÖSSZ -
thomeef
őstag
Helló!
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy vettem egy nagyteljesítményű procihűtőt a gyári helyett, coolermaster hyper uc-t. Na most a gyári 38-40 fokosra hűtőtte a cpu-t alapon, felraktam az újat...hopp 45 fok,akkor ez most mi.
A cpu-om volt még maradék paszta, de azért as hűtő réz aljára is nyomtamnmég nem is keveset, lehet ez lehet a probléma
Leíyrná vki a paszta helyes használatát, mert ez így gáz nagyon, sok a paszta talán... -
freeapro
senior tag
válasz
Petya_80 #502 üzenetére
En is nezegetem ezt a hutot, de itt nem nagyon ajanljak. A ventillator resze jo, de az a sima alu borda nem tul utos.
Nekem az a bajom pl a TX-el, hogy a tap kozel van az alaplapomhoz, egy ilyen allo huto szepen kitakarna az 12centis tap hutomet, igy en az alaplapra merolegesen fujo hutot keresek. A zalman 7000-es szeria jo lenne de allitolag nem olyan csendes, a hocsoves 8700 lenne jo, de meg nem nagyon lattam itthon. Illetve csak aranyarba webshopos garazscegeknel. -
Petya_80
csendes tag
vagy esetleg Artic Cooling Alpine 7-et vegyem? (ez egy elég olcsó darab.) nem vagyok képben, hogy melyik miért jó... nekm elsődleges, hogy csendes legyen. persze ehhez nemcsak a proci coolerre kell figyelni, de most ennek megvételénél tartok.
-
Petya_80
csendes tag
lehet,hogy hülye kérdése lesz egy ilyen nevű topicban, de mégis:
Cooler Master Hyper TX vagy Artic Cooling Freezer 7 PRO coolert vegyek a Core 2 Duo 4300-as procimra?
kérek pro és kontra véleményeket! előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest