- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirKero
őstag
Nincs senkinek 5-lete hogy mivel lehetne szabályozni a sebességét?
-
-
-
Dr.Én
veterán
válasz
SirKero #1393 üzenetére
A Biosban nézted már?Gorneck oldala
a bioson bellül "PC Health Status" részben lehet állitgatni -
SirKero
őstag
Hali!
Gibabyte GA-P35-DS3 alaplapra szereltem fel a Cooler Master Hyper TX/TX2 hűtőt. Mivel tudnám a fordulatszámát szabályozni mert most full fordulaton / 1880 RPM /megy alapjáraton is és így kissé hangos.
Köszi előre is! -
Fecóóóó
tag
Oibacsi az nem vizhtés.. és nem dupla anyi.. az csak egy porszürö.. ha jobban megnézed de ha szerend linkelek neked egy oldalt hol le van irva... az egy porszrö
ha érdekel
-
Fecóóóó
tag
up
-
Fecóóóó
tag
rakjál be az oldalára egy 24 eset =))) tök jol néz ki plexi oldal.. és bele egy vörös vagy egy ké 24 es venti áá kegyetlen. nekem nagyon bejön
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Na, csak megvettem a Hyper TX2-t
. Elő van pasztázva, és nem tudom, hogy nyomjak-e még rá (fehér pasztám van), vagy esetleg leszedjem a gyárit, és úgy nyomjak rá fehéret?
-
ouch! jól pofára estem a CoreTemppel - a 0.96-os verzió, ami fent volt, rosszul detektálta az E2180 M0-s stepping adatait, és mindenre 15 fokkal többet írt ki
tehát idle-ben 25 és 30 fok között vagyok, terhelés alatt 2GHz-en 40-45, 3GHz-en 50-55. Ez már így nagyon barátságos, de ettől még ugyanannyi a különbség a stock cooler és a HyperTX2 között...
-
OK, akkor az intake dolog megér egy próbát. mondjuk az easytune által mutatott hőmérsékletek megnyugtattak, hogy nem teljesít rosszul a megoldás, vszleg a gyári cooleren a vártnál többett dobott a CPU mögött lévő exhaust venti, ill. a ház oldalán a "tölcsér".
legrosszabb esetben leszedem a ventit a HyperTX2-ről, és akkor lesz egy passzív CPU-hűtőm
Köszi a segítséget
Ui: DemonDani: aha, jó tudni!
-
Fecóóóó
tag
Hello áll... szerintem ez a Cool Master Hyper nem épp a legjobb. lehet hogy jol néz ki.. de nem tud anyit amenyit kéne neki
Ebbe az árkategoriába van még egy ilyesmi.. mégedig " Silver Knight " névre hallgat és ez télleg ugy van hogy ez hüti a dolgokat =))
teljesen jo hizásho.. tuninghoz. -
mycso
veterán
Van ház elején befele egy 12-es venti 5volton, az oldalán befele egy 8-as venti 5 volton, és a hátulján kifele egy 9-es venti 5 volton, tehát nálam a ház szellőzése meg van oldva.
A második kérdésedre szerintem nem a válasz.
Legalábbis én még ilyennel nem találkoztam...max az ellenkezőjével, hogy egy idő után elkezd romlani a paszta hővezető képessége (persze nem napok alatt) -
DemonDani
addikt
Egykis info a nyugtalankodóknak!
Ahoz hogy egy frissen felvitt pasztázás/hűtés elnyerje maximális "tudását", kb 170-200 órának nem árt eltelnie... csak hogy szépen "összeszokjanak".
-
mycso: hmmm, érdekes fordulat. felraktam az Easy Tune 5-öt, a hőmérője kereken 21 fokkal kevesebbet mutat, mint a CoreTemp
beállítottam olyat rajta, hogy:
- 30 fok alatt 0%-os RPM (coretemp 51)
- 55 fok felett 100%-os RPM (coretemp 76)az eredmény: idle-ben ugyanúgy 23 (44) fokos, load alatt pedig 40 (61) fok, 1070-es RPM mellett (előbb ugye 1 fokkal volt kevesebb 1400 RPM-mel). ez azt jelenti, hogy a ventillátor olyan hű, de sokat nem számít. fúrok egy intake lyukat, asszem
-
Gerisz
addikt
válasz
anonymus89 #1371 üzenetére
hallgasd meg
Ez a csutka fordulat
ezt én csak akkor hallottam mikor én állítottam egyébként soha.
De így kitűnően hűt -
Gerisz
addikt
válasz
anonymus89 #1371 üzenetére
Szoftverrel gyönyörűen lehet szabályozni!(nekem pl. működik de nekem a lapom is vezérli)
Ha nem tudod vezérelni szerintem mindegy milyet veszel. Nincs nekes az alaplaphoz ventivezérlő progi? -
anonymus89
addikt
Konkrétan akkor megválaszolnátok, hogy milyen hangos is a TX2-es max járaton?
Esetleg valami viszonyítási alap mondjuk a pentium 4 630/631-es prociventihez képest vagy máshoz is.
Mert ezen múlna, hogy megvegyem most nagyon sirály ára van 4.500,-t
Köszi a választ!!! -
DemonDani
addikt
Hyper TX buko
marad a TX2
-
aha, köszi, ez jó referencia lesz. kipróbálom az EasyTune 5-t, és még két kérdés:
- van a házad elején intake lyuk / venti?
- lehet olyan, hogy 1-2 napig még "helyezkedik" a paszta, és javulni fognak a mutatók? (ma reggel pár fokkal alacsonyabb hőmérsékleteket mutatott, mint tegnap este felrakás után) -
Gerisz
addikt
Én most tettem vissza a gyári hűtőt és alap órajelen 60°C+ Orthossal
3300-on 53°C +Volt nélkül
3360-on +Volttal csutka fordulatom("elég" hangos) 53°C
Nekem jó! (volt mert most kipróbalom a nagytestvérét 212-t) -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Még 939-re vettem anno Hyper Tx-et, most Core 2-re cserélek. Lehet kapni vajon 775-ös leszorítót külön, a borda elvileg megegyezik...
-
edeleny
őstag
Lényegében ugyan ez a gondom nekem is.
Konfig: S939 A64 X2 4400/ 2800 Mhz,alapfesz/, HD 3850,
Idáig egy titán réz talpu hagyományos aluminium hütö volt benne,ami alapon 28-32 fok,meghajtva 46-48 fokon tartotta.
Most a TX2 -vel:
alapon 31-33 fok,terhelés alatt 46-47 fok.
Ami azért lényeges külömbség,hogy a TX2 700-1400 fordulat körül jár,a titán 1200-3200,ahol már elég hangos volt.Nekem felrakás elött a gyári paszta nem tetszett,vastagnak,és ridegnek tünt,minden pasztánál jobb a fémes kapcsolat.
Leszedte már valaki ezt? -
Sziasztok!
Beszereltem a gépbe a korábban megvett HyperTX2-t, itt egy gyors teszt, érdekes eredményekkel:
E2180 Intel stock cooler
CPUfreq,CPU vcore,v.szabályzás - CPUtemp idle (v. RPM),CPUtemp load (v. RPM)
2GHz, 1.3125V, auto - 45 (600), 62 (1200)
2GHz, 1.3125V, max - 40 (2000), 57 (2000)
3GHz, 1.325V, auto - 45 (650), 70 (1500)
3GHz, 1.325V, max - 40 (2000), 68 (2000)HyperTX2
CPUfreq,CPU vcore,v.szabályzás - CPUtemp idle (v. RPM),CPUtemp load (v. RPM)
2GHz, 1.3125V, auto - 44 (950), 60 (1400)
2GHz, 1.3125V, max - 40 (1900), 57 (1900)
3GHz, 1.325V, auto - 43 (1000), 68 (1600)
3GHz, 1.325V, max - 42 (1900), 66 (1900)Vagyis átlagosan két fokot nyertem - hát nem sok. Tény mondjuk, hogy sokkal halkabb.
Szerintetek normálisak ezek a számok?
-
tom_tol
addikt
válasz
anonymus89 #1353 üzenetére
mivel ez a (dög) 3 pines asus lap meg pwm-s
másik fan csatira meg nem szivesen kötném ha már van neki saját helye -
anonymus89
addikt
válasz
tom_tol #1351 üzenetére
Mondjuk az is elég furcsa, hogy silentben is maxon megy, nekem nem mostani processzorom van meg hozzá a hűtő és semmi probléma a Q-fannel.
én 4.32-es verziót használok, de szerintem nem sokban különbözhet már ha egyáltalán különbözik.
az indítás után rögtön a megjelenő képernyőn ott vannak, hogy Speed 01, Sped 02 stb.
ott valamelyiket lejjebb veszed ki kell próbálni, hogy melyikkel lehet állítani nekem pl . a Speed 02. -
tom_tol
addikt
válasz
anonymus89 #1349 üzenetére
ha valamelyikkel is megtudtam volna oldani nem irok ide
silent módban is pörög mint állat
a speedfannal meg semmit sem tudok kezdeni kiirja a ford. de nem ad lehetöséget a változtatásra 4.33 verz.
he te ezt használod légyszives ird le hogyan
kösz -
DemonDani
addikt
WÁÁÁÁ Nem jött meg a ventim
Várhatok még jövöhét Keddig megint -
tom_tol
addikt
hali
van valamilyen lehetöség egy hyper 212-t asus lapon szabályozni ?
-
YAKEN
aktív tag
Lejebb vettem a proci feszültségét 1.280ra így már nem 83fok, hanem 76.
Ez már azért barátibb. Leszedtem, pasztáztam is de semmi javulás. Az igaz, hogy játék alatt nem melegszik annyira a proci mint az orthos alatt?
-
-
Gyusz
őstag
Megvan a Hyper TX2, volt némi szereléses szenvedés, aztán ventillátor-nemszabályozós hirtelen leizzadás, de most már minden OK. Tényleg nagyon halk, ráadásul most már nyugodt szívvel tuningolhatom az E2160-am.
-
bteebi
veterán
Sziasztok! Tudna nekem valaki olyan helyet mondani, ahol még kapható a "sima" TX?
Én nem találtam sehol se (ami persze nem meglepő...). Köszönöm!
(Abban reménykedek, hogy hátha maradt még valahol raktáron 1-2 darab, persze nekem 1 is elég
.)
-
-
Gyusz
őstag
Ugyanolyan lapom van, és a BIOS nálam úgy néz ki, mint a képen. Most épp brutálisan hangos lenne a gyári procihűtőm és egy progival az automatikusnál jobban leszabályozom a ventit, tehát nálad is működnie kéne.
Egyébként Hyper TX2 csak ilyen alaplapra dugható 3pines kiszerelésben van?
-
BotaN
senior tag
Pedig itt is sokan mondták hogy ez a megoldása a dolognak. Na mind1 Akkor ezek szerint nem megoldható Gigabyte P35-DS3-on a 3pines ventillátor szabályozása...
-
BotaN
senior tag
megtörtént a bios update és semmimég mindig nincs olyan opcióm
-
BotaN
senior tag
Most néztem egy képet a neten LINK de nekem nincs a CPU Smart fan controll alatt mode menu...
Esetleg bios frissítés?
-
pitman
őstag
válasz
bendeguz 76 #1324 üzenetére
Az már túl jó.
-
BotaN
senior tag
Most vettem egy TX2-t gigayte p35-ds3 lapra és lenne 1-2 gondom amire megoldást keresek. Ahogy alapból heltettem a hűtőt és bekapcsoltam a gépet, everest azt mutatta hogy 1900 a fordulatszám és a cpu: 20 mag1: 43 mag2: 25 ( ennyi volt a gyárival 1200 fordulaton) am. E8200-am van. Sztem ennek az az oka hogy szarul tettem fel a gép már egyszer ki is kapcsolt, de azóta nem... Egyszerűen képtelen vok mind a 4 lábat bepattintani, pedig lehúztam a ventrit a bordáról. Nyomom mint egy őrült de nem, vmi mindig kipattan. ( joban nem merem félek hogy kárt teszek a lapban ).
A másik hogy az egész bios-t minden menüt megnéztem és sehol nem láttam olyat amit voltage-ra lehetne állítani. Egy volt asszem " Smart CPU fan control " de azt is csak ki/be lehet kapcsolni. F10-es biosz van fent. Valaki akinek ilyen lapja van elmondaná hol található pontosan ez az opció? Esetleg mit kell még hozzá bekapcsolni hogy lássam azt...
Remélem lessz megoldás, és a lapom s képes lessz vezérelni, mert így ez kidobott pénz...
-
bendeguz 76
tag
orthos alatt 38 az teljesen jo
-
Oibacsi
őstag
le kell állítani a hűtőt és megnézni h hány foknál lassul, és beállítani az eltolást...
-
YAKEN
aktív tag
Persze ezek az értékek mind Orthos alatt vannak.
-
YAKEN
aktív tag
Nekem a 4.5 Everest van fenn. Szerintem az a legújabb. Most már normális a feszültség, mert mindig Auto beállításra mentem eddig a Manual helyett.
Jelenleg 1.280 van a feszültség a CPUZ és az Everest szerint is , de a hőmérséklet 83fok.
Miééééééééééééért???? Az előző hűtővel 94fok. Végül is -11fok.
-
Dyno
veterán
Tedd fel a legújabb Everestet ha nincs meg majd oda adom....meg a lap is félre mérhet nem is kicsit a feszültség emelés meg kcisit fura mert nekem is beállitok valami értéket és mást oszt ki magának.Érdemesebb kisebb lépésekben tuningolni és ne össze-vissaz emeld a feszültségeket
-
YAKEN
aktív tag
A bios szerint 38fok. Az Everest szerint 1900at pörög. Azt nem értem, hogy a Biosban a feszültséget levettem 1.3ra és a CPUZ ugyanúgy 1.360 ír ki és mikor felteszem 1.34re akkor is 1.360at ír ki.
-
YAKEN
aktív tag
Megvettem a Hyper TX2 hűtőt. A procim 3ghzn van , 1.337 a fesz. Terheléssel 80-84fok. Everestel néztem meg Core Tempel. Miért ilyen sok?
-
YAKEN
aktív tag
A proci alapfeszen 1.325, emelve 1.34
-
Kazimír
őstag
én is megkérdőjelezném a mérés pontosságát, lévén, jó eséllyel leszabályoz a proci ekkora hőmérsékleten. A BIOS-ban is ennyit látsz?
-
YAKEN
aktív tag
Hello mindenkinek.
Azért írok mert tudni szeretném kb mennyire viszi majd le a TX2 hűtő a procim hőmérsékletét. Van egy e4300am ami kis fesszel 3ghz megy. Orthosban nem volt hiba, viszont a Core TemP horriblis hőmérsékletet mutatott nekem: load 92-94fok. Milyen lesz a Hőmérséklet TX2 vel ugyanígy 3ghzn? Kb? -
cuko#
tag
válasz
DemonDani #1274 üzenetére
Annyiért mérik, mint az aranyat? Bruttó 2520Ft ... Nem olyan drága ez.
Az egyetlen nézőpontom a "végigolvastam jónéhány tesztet és átnéztem néhány fórumot is, és mindenhol csak dicsérik (a többihez képest is)?!".
A légszállítása nem rosszabb, mint a hasonló ventiknek azonos zajszinten - silentblade / ultra kaze - és ezek sem sokkal olcsóbbak (ha olcsóbbak).
Garancia is több van rá, mint más ventikre, a csapágyazása is hosszabbtávú halk működést tesz lehetővé.
- nem bántottál meg, de szerintem tudom, hogy miről beszéltem.Oibacsi: nem azt mondtam, hogy a legerősebb, hanem hogy szerintem a legjobb - mindenkinek lehet favoritja, és amíg nem általánosítja a véleményét, hogy "a legjobb", akkor - megintcsak szerintem - megoszthatja másokkal is.
37cfm szvsz bőven elég 92-es helyekre (ház/proci), és ha ezt a többi ventinél halkabban és tovább tudja biztosítani, akkor - megintcsak szerintem - az egy jó venti (- főleg azért mondom ezt, mert én nem szeretnék egy turbinát a gépembe). Hogy valótlan terjedne? Aki ventit (vagy akármilyen hw-t) vesz, elolvashat egy tesztet miután ajánlottak neki valamit, és eldöntheti, hogy valóban erre van-e szüksége.Zippair: akár vehetnél egy másikat is. De az sem lesz noctua-s.
9es cpuhűtője 10k (ebből ~2,5k a venti). Persze akinek a legjobb ár/érték arányú hűtő kell, az továbbra is vegyen tx-et szerintem.
Nem a scythe-ot szidom, vagy ilyesmi, ha tényleg szüksége van akkora legszállításra (szóval nem leszabályozná az erősebb ventit halkabbra a potival), akkor vegye azt, persze - én csupán hozzátettem a saját szubjektív véleményem.
Vagy netán baj, hogy valaki megszólalt rajtad kívül is? QQ Hiszen te most nézted csak ki magadnak - akkor csak te oszthatod? Dd -
lumber_hw
csendes tag
Nekem Intel lapom van, de ha jól emlékszem nálam sem ment a 64-bites XP miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest