- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #18977 üzenetére
Még van amatőr tesztem ami jól mutatja (Only 60HZ BASS) Hogy a Dockin mennyivel veri rommá a T6 Maxot.
Dockin D Fine Plus VS Tronsmart T6 Max (Deep Bass) Only 60 hz
Edifier hangszórón hallgatom vissza és ég és föld a különbség. Látszik a D Fine sokkal erősebb, és ez csak mély basszus. Flat EQ esetén sokkal tisztább és hangosabb is.
1:40 a T6 Max látszik valami korlátba ütközött. 1:45 a D fine mennyivel erősebb és hangosabb és ez szimplán basszus.
Ha azt írtad a ismerősőd azt mondta a T6 max rezegteti a ablakot akkor a Dockin mit csinál kitöri?
Milyen ablak volt?
Ezt lehet remegteti....
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #18977 üzenetére
Ha ez ki vágja ablakot a Uboom X mit csinál XXX módba ?
Dockin Sarokba rakom az is szól úgy mint egy ágyú.
Dockin D Fine Plus (Max Volume) Super Bass!"Gyártó felé egy jó kis fricska, bár kétlem, hogy érdekli őket, amíg így is megveszik"
A kérdés pontosan kik veszik meg őket? Aki hallott normális Bluetooth hangszórót nem ezt fogja venni, még Budget áron is mást akar.
Van Tribit Láva, SoundCore Boom2 és társai amiket vakon jobban megéri venni.
Még ha van is egy kis felár a T6 Max után sokkal jobb minőséget kap a ember. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #18972 üzenetére
Tudom nem magába a Woofer méret számít.
De a hangnyomást amit le add a méretből simán ki lehet következtetni. Azt tudom a Uboom X Woofere egy Boombox 2 szintet tud. Annak lehet a másolata, írtam volt nekem T6 Max mértem Dockin d fine ellen.
Tudom mire képes és láttam gyakorlatba mit tud.Biztos a módosítás után sokkal jobb, de egy akku időt meg néznék. Persze az a lényeg te neked tetszik és boldog vagy.
De írtam a D Fine a T6 Max ellen szó szerint más dimenzió volt.
Bár számít ki mit mikor mennyiért vesz.
Ha a módosított t6 Max neked bele fér és téged ki szolgál akkor nem jártál rosszul.Csak ha oda rakjuk a Konkurencia mellé. Már más volna a eredmény.
Egy Tribit Láva 35e forint és modding nélkül alapból is jól szól. Boom 2 40e akcióba és szintén gyárilag jól szól. Xtreme 4 killer ez jó deal.A T6 Max sok sebből hibás nem is nagyon tesztelte egyik Bluetooth hangszórós se. Aki dicsérte is csak mert le volt fizetve.
-
hcol7
senior tag
válasz
francz'70 #18972 üzenetére
bocs, de szerintem az "xtreme-t siman hozza" kijelentes erosen tulzas. hanyast? 2,3, vagy 4?
no offense , peace : )szerk.: a masodik bekezdeseddel egyetertek, azalapjan mondva, hogy volt anno pb310 esem, es tenyleg felulmulta a woofer atmerobol kepzelt teljesitmenyt, nem gyengen.
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #18966 üzenetére
T6 Max Woofer 1X70mm kétlem Boombox szint.
Mikor volt T6 Max a Dockinnal se tudott lépést tartani.2x65mm D fine. Xtreme 2 2X70mm.
Boombox Woofere 2X100mm mint a Uboom X esetén.
Woofer alapján is lehet gondolni mire képes 1X70mm.
Persze új Tweeter miatt lehet hangos de azért nem hiszem Boombox szinten a basszus.Nekem volt T6 Max és a Dockin elég jelentősen oda veri. Aztán a Uboom X és a D fine között is van hatalmas hangerő és bass powa szakadék.
-
-
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #18841 üzenetére
Nem igaz te se nézzed hány volt mellet 4000 MAh....
2X18650 cella hajta azt is.
Így tök mindegy 7,4 V 2000 mah vagy 3,7V 4000 mert a kettő egyenlő.
A T7 Lite se kapott nagyobb akkut mint a T7 ezt garantálom.A T7-es model 2000 MAH 7,4V mellet érvényes.
A Eredeti D Fine is csak 2200 MAH csak hát a feszültség 11.1V. Így 3X2200=6600 MAH.
Minden gyártó a 3,7V feszültség melleti Mah számot adja meg.
Amibe nagy előre lépés a új Xtreme 4 az akku mert azt 4X21700-es Cella hajtja ami cellánként 5000 Mah.Emlékeim szerint 7,4V 10.000 Mah, ez 3,7V mellet lenne 20.000Mah.
(Battery Specifications: · Voltage: 7.4V · Capacity: 10000mAh / 74Wh)
Viszont az ára elég kemény, magyar oldalak a pótakkut 40.000 forintért árulják.
Mikor a MAH számot nézzed nézd meg mellete a feszültséget is. -
SSlyTR
senior tag
válasz
francz'70 #18838 üzenetére
T7 nem szol olyan tisztan mint a UboomL, pont. Akksiidoben is alulmarad, kb feleannyit tud zenelni.
Annyi elonye van, hogy allo es 360fokban zenel. Irtam mar rola egy rovidebb leirast. Igaz en 5000ert vettem egy ujszeru allapotban levot. Annyiert tuti vetel, sot meg akkor is ha EU raktarbol 10ezerert meg lehet venni. Jobb mint a jbl go meg egyeb noname cuccok, de 15ert mar nem vennem meg. Plane ha 17500ert UBoomL elerheto. -
Aprósólyom
addikt
válasz
francz'70 #18810 üzenetére
A stereo lassan már 100 éves. Milyen kérdés ez?
Nem kell ahhoz TWS hangfal, hogy tudjam mit tud biztosítani a sztereo.
Nem tudom mit értettél zenei képesség alatt, de én nem a stereo-t, hanem a hangok reprodukciós képességére gondoltam. (Példa kevéért: 1 gitár 1 ének akusztiknak nincs stereo hatása)Igen, olybá tűnik, hogy nagyon nem találkozik a zene iránti szeretetünk, ha nektek megfelel, hogy egy mély hangszernél vagy effektnél nem szólalnak meg a mélyek úgy, ahogy kell, vagy simán egyáltalán nem szólalnak meg, ami egy Flip6 kategóriánál könnyen előfordul.
Pl. egy basszus gitár simán lemegy 50Hz alá. Hiába van sztereo rendszerem, ha bizonyos hangokat már nem tud lejátszani vagy nem megfelelő dinamikával és túl halk a többi hangszerhez képest. A jó dinamikatartomány a teljes frekvenciatartományon ad jó zenei élményt, nem a stereo. A stereo csak egy plusz feature.
Pl.: Egy koncert teremben sincs jelentős stereo hatás, mégis hatalmas élmény élőben hallgatni egy remek kórusművet zenekari kísérettel, ha jó az akusztikája a teremnek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #18292 üzenetére
" ... lazán Xtreme 1/2 szint lesz ... "
Akkor ez azon ritka Tronsmart lenne, ami nem a "jóféle" kopogós basszust nyomja?" ... Ilyen hagyományos fogantyús speakerek ... "
Nekem sem a szívem csücske egyik hangszórón se a fogantyú. Azt várom már egy ideje, hogy melyik gyártó "találja fel" a lehajtható fogantyút (újra). -
válasz
francz'70 #18294 üzenetére
“úgy látszik elég volt egy JBL féle basszust összehozni és viszik így is mint a cukrot!”
Ez nem újdonság, főleg a fiatalabb korosztály körében.
10-15-20 éve is pont ugyanígy volt mondjuk az autóhifiknél is, vagy otthoni DIY “hifiknél”
Nincs magas,nincs közép, de dübörög mint az állat (ezt se szépen), a szomszéd faluban is hallják, szóval fasza a cucc.
A hatásvadász mély mindig ellopta a show-t a fiatalabb korosztálynál, aztán sokaknak az idő múlásával sem változott az ízlése.
Sok basszus=kiváló hang…
Több ilyen embert is ismerek.
”Hallod milyen mélye van?Leszakad a májad!Faszán szól!”
Szerintük…
Én is ilyen voltam anno, meg szerintem sokan ilyenek voltunk.Pont mint a piával.Nem finom, de nem is lényeg, csak üssön rendesen… -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #18292 üzenetére
Nekem is fontos a kinézet, igen a Motion Boom valóban ronda. Az Uboom X nem szépség bajnok de cserébe nagyon jól szól. Azért egy 4kg hangszórót már ha hordozható fogás nélkül nem egyszerű.
Mikor T6 Max kezembe volt nehéz rá fogni nincs rajta fogás. De igen az üveg fedlap add neki eleganciát.
Akku pak se kicsi talán 5x18650 cella.
Csak a végtermék és a hangzás esetén éreztem ez nem lett a igazi.De most nagy ki hívás olyan terméket találni ami jól nézz ki jól is szól és meg fizethető is.
De ha sikerül a T6 Max modding akkor végtére is még is csak lett egy termék amit javítottál.Csak úgy kíváncsi vagyok sok Bluetooth hangszórónál mibe fáj a gyártás kínai nagyker áron. Például anyag ár 30 dollár? A szállítás logisztika és adok meg haszon is ott van. T6 Max ára magyarba 32e ezen rajta a 27% áfa és hát a bolt ami eladja is rá rak 20%-30% százalék hasznot. Így ők talán 15-20e körül veszik az import cégtől. És akkor még érdekesebb hogy 15e is Megéri eladni. Szóval lehet 8-10e Max a gyártási költség.
Régen olvastam ha a kínai gyár csak 1 dollárt spórol termékenként akkor is az olcsóbb alkatrészt fogja alkalmazni.
Pedig az általad írt Tweeter nem hiszem olyan drága lenne egy gyártónak.
De mi ez sose tudjuk meg.
Esetleg a gyártónak kéne írni meg mutatni amit csináltál veri az ő terméküket. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #18290 üzenetére
Arra kíváncsi lennék ha az általad bele rakott magas sugárzot bele rakná a Tronsmart mivel emelkedne a T6 Max gyártási költsége?
1-2 dollár kínai nagyker áron.Én kíváncsi vagyok miután ezt le gyártják nincs senki aki ki próbálja és azt mondja? Gyerekek ez élvezhetetlen! Csak írtad ez már a 3. Verzió amivel találkozol de a hangzást meg se próbálták javítani.
Dockin D Fine is ugyan így megy a gyári hardver Woofer ugyan az mint 7 éve a T6 Max esetében se akar a gyártó javítani.
Ha te házilag ilyen könnyen javítod kis emberként egy nagy cégnek ez vajon miért nem megy.
Vagy lehet ezt olcsó gyártani és a profit a lényeg.Pedig a T6 Max nem volna csúnya se de a közép és magas tartomány valahogy borzalmas.
-
francz'70
senior tag
válasz
francz'70 #18251 üzenetére
⁹⁹"...különbségre azért kíváncsi leszek úgy egymás mellett, mivel update után már csak a sokkal jobb hangzást hallom"
Na tegnap megérkezet a következő "áldozat"...
Le raktam őket egymás mellé, hogy na akkor nézzük a különbséget, milyen is volt az eredeti hangzás a tuningolthoz képest!
TE... ATYA...ÚR...ISTEN....ezt nem hiszem el, hogy ez ilyen ótvar volt, ...nyilván járatás után (ami kell is neki mint egy falat kenyér
) kicsit jobb lesz a helyzet. Mondjuk pont most megy a járatás, és így kb 6 óra elteltével szó szerint hallható ahogy finoman tisztúl a hangja, de,.. az is hallható, hogy szinte folyamatosan könyörög a miskárolásért
Ami még érdekes, hogy ez már a harmadik verzió amivel találkoztam. Már az első is amit tuningolva kb. másfél éve nyüstölök, külsőleg kicsit ráncfelvarrott volt + a töltésen is variáltak, ennél a dizájn megint kicsit változott, picit kisebb és sűrűbb lett a "tésztaszűrőn" fém födőn a lukak, és kisebb lett a felirat is, de a legnagyobb változás a ki/be kapcsolás/bt csatlakozás/funkció váltás hangok, végre nem az a két bites szörnyűség. Na ez az össz pozitívum, mivel úgy néz ki egyvalami nem változott, a hangzás
...a mély szét dübörög/búg mindent!
...no de majd gatyába rázom ezt is(..na azért még egy kis pozitívum, az akksi idő 6 óra után ugrott le 90%-ra
)
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #17985 üzenetére
Nekem a T6 Max talán 50 százalékon volt erős basszusba. Felette már jött a torzítás, bár keddre mi csinálta? Mert lehet a gagyi közép magas sugárzó volt az oka.
A Dockin sarokba rakom az is szól hatalmasat.Persze ember függő kinek mi a jó, tény 20e nem rossz a T6 Max de nekem távol volt ez a ideálistol. D Fine hangját meg szokva valahogy nem volt hallgatható a T6 Max. A T6 Max akkár jó is lehetne ha javitanák ezt a torzíto only bass hangzást.
Location? Meg mutatnám előbe a különbséget. Szolnok megyébe lakok.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
francz'70 #17973 üzenetére
Grat hozza!
Honnan vetted a magassugarzokat? Pont akkora meretben talaltal? Vagy faragni kellett?
Esetleg csinalhatnal egy kis dokumentalast, hogy is zajlik a hangszoro csere, ha mar ujra nekivagszEn amugy 2 ilyet akartam rendelni, de az Earfun UBoomX jobbnak tunt. Csak hat meg nem szallitjak...
-
Kapanyél
őstag
válasz
francz'70 #17496 üzenetére
Komolytalan minden ilyen amatőr teszt.
Egy valamire való mérőmikrofon kalibrálása is már önmagában kihívás, amivel nem sokan rendelkeznek. (És itt most nem egy UMIK-1-re gondolok, bár már az is és (vagy) egy spektrum analízis is belépő lenne a komolyság irányába.)
De hogy egy akármivel felvett videó alapján - amit a Youtube átkódol max. 128 kbps-ra - kellene bármiféle következtetést levonni, az mindent elmond az ilyen "tesztekről".
Marad tehát a fülünk. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #17333 üzenetére
a T6 Plus Upgraded hogyan tud sztereó lenni?
Teszem azt a bal csatorna – a képen – a bal alsó hangszóróból szólal meg (és ilyenkor a jobb oldali nem szól), és fordítva?
Ezzel az a baj, hogy még véletlenül sem lesz 360°-os a hangzás (de cserébe még sz@r is lesz).
A T6-nál is hasonló a helyzet. Igaz ott van 4db szélessávú – egy magasságban – de egy rendes sztereó felvétel igen "viccesen" szólhat rajta, ha tényleg sztereó.
Szerintem mindkettő mono. Legalábbis a tulajok érdekében remélem." ... érthető a sztereóra hajazó hangzás (amúgy tényleg olyan mintha az lenne)"
Most az, vagy nem az?Azért küldtem a tesztet. De, ha felteszel egy rendes lejátszót a telefonodra / tablet-edre vagy PC-re kötöd, akkor a balance tologatásával se perc alatt kiderül mi a helyzet.
#17332 Seraph 16
"Jobban hasonlít a sima boomhoz." ← +1
Ez tulképp egy Boom "reloaded", de kötve hiszem, hogy szólna úgy. Ma már a Boom sem szól úgy mint egy Boom... ill. inkább
Az meg, hogy annyiért adják az Ali-n, mint a "sima" B2-t, a sok fogalmatlan meg megveszi és még örül is neki (elenyésző azok száma, akiknek leesik, hogy ez egy másik hangszóró).
Hasonló volt anno a Boom és a Select Pro. Utóbbiba gyengébb minőségű hangszórók mellé kapott vakulj paraszt "disco light"-ot, és bizonyos piacokon azt lehetett csak kapni (pl. úgy látom nálunk, "hivatalosan"). -
migabi24
nagyúr
válasz
francz'70 #17041 üzenetére
"kicsit fátyolos, már-már tompa hangzás, eléggé hiányoztak a közép és magashangok"
Tökéletesen jellemezted a 110-et a 310-el is ez a gond, a samsung se mély nélküli, dübörög az rendesen csak nem tolakodik, bass boost gomb is van benne, meg equalizer is, szóval tuti jobb vétel egy 110-től.
-
cidalain
veterán
válasz
francz'70 #16586 üzenetére
Most teszteltem. Normál hangerőn indul, ugyanúgy folyatódik tovább. Az első hagok semmivel sem hangosabbak.
És jól emlékeztem, megjegyzi a hangerő beállítást. Ha halkon hagyom akkor a legközelebbi bekapcs után halk lesz.
Ezt eszközfüggetenül is teszteltem: tabról lejátszva a speaker vol- gommbal nagyon halkra levettem, majd kikapcs. Bekapcs, majd telóra kapcsolódva lejátszás tök halkan indult.
Szóval a Groove 2 esetén akkor biztos fejlesztettek valamit.
Viszont a bekapcs pittyputty kicsit hangosabb, mint ahogy emlékeztem. De lagalább rövidebb mint a "Hello, the blútúsz divájsz is redi tu peer". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #16582 üzenetére
Én erre a célra egyébként - ha már nincs rá ~20-25e Ft - inkább vennék egy passzív hangszórót amire rákötnék egy MP3 lejátszót oszt' csá.
#16583 Zsolesz69
Az a baj, hogy ilyet v. hasonlót a Soundcore a Motion+ -nál csinált ilyet először és úgy tűnik utoljára. Meglepődnék, ha a Boom 2 jobb lenne - ami a tisztaságot, zeneiséget illeti - mint az X-es széria. De, ne legyen igazam! Én örülnék a legjobban, ha egy - igaz ronda, de - "finom" kis hangszóró lenne.#16585 Dhampir
Sajnos nem. Az egy k. jó kis hangszóró. A legnagyobb "baja", hogy nincs hozzá app. Egyébként - emlékeim alapján - abszolút nem vészes a ki-be kapcs. hang, csak azt nem tudom, hogy egy babának nem-e zavaró már ez is. -
Pixx96
aktív tag
válasz
francz'70 #16341 üzenetére
"de pl. amelyiknek 0.5A kell, na annak már lehet, hogy sok lesz, nem?"
Nem. mivel töltés vezérlő elektronika nem vesz fel több áramot se erősséget mint ami kell neki max a nagyon kinai low budget cuccok.
meg már ezek a mai gyorstőltők is érzékelik valamilyen szinten éppen mit töltenek és nem tolják túl a dolgokat. szép magyar szóval élve "hülye" biztosra vannak csinálva
-
Peaceliker
addikt
válasz
francz'70 #15669 üzenetére
Telon nem állítottam direkt semmit, appjukban kapcsolatam, vagyis csak bangen, mert boom eleve mély kiemeléssel kapcsol be. Bang "sound pulse" on vt, ami saját "boostja", neki be kell kapcsolni, sajna nem úgy kapcsol be, ahogy hagytam.
Direkt így néztem össze őket. Találtam MBP hoz egy faja (nekem tetszik nagyon) eq beállítást, ezzel komoly mély jön meg és "kinyílik" a hangzás szépen. De közepén hangerőn jó, fentebb már túlvezérelte.Nyilván mindkét hangszórót lehetett volna még finomhangolni, bang-et tp eq val vagy teloéval, de direkt gyári állapotban akartam össze nézni.
Telot nem szeretem elállítani, mert más eszközzel is használom, tp eq appot meg lusta vagyok indítgatni. Ez mondjuk nagy előny nálam, hogy MBP emlékszik hogy hagytam kikapcsolásnál.... Bár ma egyik indításnál appban nem voltak ott a custom eq k (és gyárira tette vissza magát az eq) , fel is bosszantott, mert újra fel kellett vennem. Erre most ott vagy mind +amit ma felvettem
silver10
Hát én próbáltam, most több pózban több ujjal.. Nyilván ki tudom szenvedni, de 1p körüli idő kell hozzá, addigra 12x bosszantott fel
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #15634 üzenetére
...hogy ezt miért nem lehetett így gyárilag, ...no comment
Az a alkatrész volt készleten, aztán olcsó volt és úgy voltak vele. "Jóvanazúgy"
Néha úgy láttom sok termék esetén csak úgy állnak hozzá, olcsón le lehet gyártani eladni és dől a lé. Sok hangszóró esetén már az alap is rossz. -
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #15465 üzenetére
Már nincs 5500-ért Armor O2. A Groove se 8E mert dobd rá a szállítást.
Tény és való az Armor O2 akku ideje valóban figyelemre méltó 50% hangerő mellet 24 órát tudja ami nagy szó. De én ha most jó hangzású hangszórót szeretnék olcsón, akkor nem hiszem hogy Groove-t vennék.
Nem mondom rossz hangszóró, de azért ez még mindig a belépő szint.
Azért mikor te vetted azt a Tronsmart Groove-t nem 5K-ba volt hanem 10E körül.
Persze hívatkoztál arra az Uboom azért jobb mert 3X drágább.
Én megtudtam venni az Uboomot 12E-be kuponnal anno, te egy Groove-ot kaptál ennyiért.
Volt Earfun Go-m is 10E volt és szintén más ligába dalol mint a Groove.
Csak kár az Earfun Go már nincs forgalomba, szépen is szólt sokáig is bírta remek hangszóró.
Amúgy a Tozo-nak teszteltem az akku idejét "52% hangerő "Bass EQ mód" 3 óra hallgatás után ment le 100%-ról 70-ra. akkor talán 10 órát bírhat fél hangerőn, a Maxsound Plus is ennyit bír nálam, Xbass mellet. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #15463 üzenetére
És a Groove 2 versenyképesebb? Elbír a Maxsound Plusal?
Mert te ajánlásodra vettem az ARmor O2/Tronsmart Groove hangszórót.
De nem volt olyan hangja mint amit elképzeltem.A Groove hangszórót mint JBL Go ellen küldik csatába, a videósók nagy része is az ellen tesztelik. Nem véletlen, kicsit életképesebb hangszóró már lealáza.
Groove 50% olcsóbb, és 3X rosszabul szól ebbe mi a jó? Meg van még a ARmor O2 lassan eladóm, de majd nyomok egy tesztet hogy érezd mi a különbség.
Esetleg te is vegyél egy Tozot és rakd a Groove mellé és úgy majd te is érzed közöttük mekkora lyúk tátong.
-
gtx560unlock
csendes tag
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
francz'70 #15232 üzenetére
hát figyelj igazából nem tudom de nekem közép az volt eddig is csak magas nem (EQ nem segített rajta sokat) mondjuk ez már nem az első generációs t6 max erre szerelés közben jöttem rá nyák lapon teljesen máshol vannak cuccok mint a teardown videókban plusz ezen nincs külön hálózati adapteres töltés lehetőség csak type-c lehet tölteni adapterröl nem 😅 magyaran maga töltő port sincs rajta
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #15113 üzenetére
"Nálam jó a link ... "
Nem tudom mi volt tegnap (a levegőben), de nem ment (most jó).Tronsmart: szubj. vélemény, de nálam eleve kapufa, ha egy hordozható hangszórón külön kell a hangerőt állítani a telefontól.
" ... a gyári hangképek közül állítgathatott volna ... "
Nézted a méréseit, ill. amit mond utána? Ha nem, érdemes ... hát ezért nem kapcsolja be pl. a "bass mode"-ot, és a "3D-t".
Az ilyenek miatt - meg mert én még nem hallottam jó véleményt Tronsmart hangszórókról - kerülöm a márkát nagy ívben. Egyébként érdemes megnézni Oluv videóját is a Tronsmart Studio (!!) hangszóróról, amit úgy popsiz el a Tribit és az Anker is, hogy rossz hallgatni. -
cidalain
veterán
válasz
francz'70 #14845 üzenetére
Köszi az ajánlást, megjött a Groove 2, 8100-ért postával EU raktárról. Ennyi pénzért ez nekem teljesen okés, sőt! Egy 10-15 négyzetméteres helységben sokkal jobban szól, mint a teló beépített hangszórója, nekem ennyi elég. Nem akarok ezzel házibulizni.
Minden mobileszköz szépen csatlakozik hozzá (vagy 4 különböző android verzió), a tévé is látja. A kicsi méret miatt mindenhol elfér.
A gyereknek bejön a ledfény.
(Mondjuk a hátuljára a basszus hangszóróhoz(?) elfért volna valami csirkeháló, mint előre) -
7Heads Drago
veterán
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
francz'70 #14288 üzenetére
Ha felcserélem a jobb és bal csatornát, akkor is ugyanaz a hangszóró szólaltatja meg tompábban a felső magas tartományt. (Érzetre legalább 6-8 decibel a különbség 10 khz felett, de az sem kizárt, hogy az egyik hangszóró 12-13k felett nem szólaltat meg semmit, míg a másik szépen ciripel magas hang tesztelés alatt)
Persze csak bizonyos zenék alatt érzékelhető, stereo zenehallgatás alatt ez főleg úgy jön át, mintha a nagyon magas frequenciák eléggé el lennének pannelve egyik irányba. (Ennyi miatt nem gariztatom, az is lehet hogy gyárilag kétféle hangkép létezik ebből a típusból, valamelyikben több a magas, a másikban picit kevesebb) -
Peaceliker
addikt
válasz
francz'70 #14290 üzenetére
Meg igen, meg Motion Boom és Doss Extreme Boom is...utóbbi kettő már el is kelt.
Szerettem volna róluk videót is, de sajna nem lett időm rá.Nem volt könnyű a döntés, mert azt vártam, hogy valami komoly előrelépés lesz Soundbox XL-hez képest mind. Ehhez képest inkább csak hangosabbak...vagyis Ankerben mély tud több lenni sokkal, de nem mindig, nem teljes hangerő tartományban. Doss elég jól meg van tömve magssal, de igazán 80% hangerő fölött éled fel (lehet járatás majd segít neki). Bang a kettő között. Amit tud azt teljes hangerőn is(és úgy, hogy ez a leghangosabb), de mély is kevesebb, mint Motion boomban és magas is kevesebb, mint DOSS Extreme-ban.
Szóval voltam olyan állapotban is, hogy azt mondtam eladom mind a hármat és marad Sounbox
A régi kis DOSS, halkabb mint ezek (jelentősen), de sokkal kiegyensúlyozottabb. Amit tud, azt tű pontosan ugyan úgy tudja 25%, 75ön és maxon is. Ehhez képest ezek az újak elég furák. Bang mondjuk elég konzekvens, de nem annyia, mint Soundbox.Motion Boom:
Ez egy mélnynyomó, amire rá lett küldve az egész tartomány
Ami tök jó elsőre, mert meglepő mennyire erőteljes mély jön ki belőle. Ebben a legpuhábbak a radiátorok gumijai, szép nagyokat lebegnek, ez lehet a trükkje.
De aztán jönnek azok a dolgok, hogy nem megy elég mélyre és nagyon nem szép, hogy a számban minden második ütemben eltűnik a basszus, mert amikor nagyon mély, azt kb semennyire nem adja ki, következőt meg igen erőteljesen...erősebb a kontraszt, mint a többinél akik ehhez a hangszóróhoz képest csap puffognak. De így gáz.
A másik, hogy összetettebb számoknál (és pedig elektronikus zenét próbáltam csak) már akár 60% tól képes torzítani, ha jönne, közép-magas tartomány...de nem jön és mély is elkezd recsegni. Szóval innentől elkell kezdeni kipakolni a mélyet. Mély kiemelés ki, ha maxon kell a hangerő, akkor eq-ból is vissza kell venni. Igaz kb sosem hallgatom maxon, de engem fejben piszkálna, hogy tudom, hogy állítgatni kéne, ha feltekerem.
Az csak hab a tortán, hogy a csatiknál lévő gumi bizbaszt kézzel nem tudom kinyitni,kellett valami eszközOk, vízálló, faja, de nekem ez így csak hátrány volt, persze ezen nem múlt volna, hogy marad-e. Ez a leghalkabb a három közül.
Az meg szubjektív, hogy szerintem ez a legcsúnyább, az hogy USB-t és memkarit nem kezel, nekem nem fáj.DOSS Extreme BOOM:
Szerintem ez néz ki a legjobban, elég masszív, vállpánt is van hozzá és felfogatási pont, ez tök jó. Súlyban és méretben is ez van középen.
Nagyon merevek a gumik, első indításnál közép hangerőn radiátorok meg sem mozdultak. Aztán ment egy 15p et hangosabban, utána közép hangerőn is mozogtak már picit. Ezért gondolom, hogy járatás után változik majd előnyére az egész hangkép.
Mély ebben a legtompább, puffogós közép hangerőn, picit tán még Soundboxnál is kevesebb van benne. De magas ebben van a legtöbb, régi DOSS-nál is több. Nekem jó pár számnál ez bejött, mert nem az a tipik bt hangszóró dobozos hangzás, hanem olyan nyitottabb (nem tudom rá a szak szót, csak ezt érzem, muintha azok be lennének rakva egy dobozba, ez meg nem). De lehet van akinek sok lenne.Gyári eq nincs, ez elég gagyi, appja sincs.
A mély, amit tud az 80% körül jön meg igazán. Azt hozzá kell tennem, hogy max hangerőn már nincs sok difi mély hangzásban köztük, Anker sem tud többet, már ha nem akarom, hogy torzítsonTronsmart Bang:
Ez a legnagyobb, legnehezebb (jó nehéz, nem is értem), leghangosabb. Felépítésre ez is elég jó, de erezni a fülén, hogy van súlya, lehetne kicsit masszívabb a fogantyú.
Szóval ez közép hangerőn (ami neki amúgy nem közép, mert hangosabb, mint a többi) ez kevesebb mélyet tud és több magasat, mint Anker és kevesebb magasat és több mélyet, mint Doss. De talán közép tartomány ebben van a legtöbb. EQ-t meg mély kiemleést legtöbbször nem kell piszkálni, egész hangerő tartományban tudja amit (azért mély kiemelés vagy milyen dedikált gomb van rajta, azt néha ki kell nyomni maxon).
Ami béna benne, hogy 2-3 vagy 3-4 hangerő állás között nagyon nagyot ugrik. Bent pont vagy túl halk néha vagy túl hagosMeg az, hogy nem jegyzi meg a led beállítást és néha még gyári eq-t is vissza teszi alapra. Ezt tán majd sw vel javítják, már ha szokott a cég foglalkozni teméktámogatással
Ami miatt mégis Tronsmart maradt és Soundox-tól köszönök el, az leginkább az, hogy ha már vettem valamit, megtartom, meg persze ez okosabb, ügyesebb, viláígt (sajnos élem az ilyesmit, gyerekek főleg
) és a hangerő. Ami ritkán kell majd, de férfi megalomániájának jót tesz az ulyesmi
Szerintem egyik sem az, ami minőségi zenehallgatásra alkalmas. Kertben alapzajnak, meg ha kell bulira jók. Bulira mondjuk anker szerintem nem, mert nem annyira hangos, meg ki kell pakolni a mélyet belőle.
Ja trip, arról írtam pár sort. Sokat nem teszteltem, csak bekapcsoltam, hogy működik-e, az ment piacra. De meglepett. Valami kis semmi lapos hangot vártam tőle, de volt hangerő is, meg még valamennyi mély is, kislányommal csak néztünk egymásra, hogy ebből a kis izéből ez hogy jött ki.
Hatótáv is faja rajta, mondjuk elég új (5.4?) BT van benne. Szerintem ezért a pár ezerért tök kis úgyes cucc. Mondjuk memória kártyát kezelhetne (feleségemnek azért nem kellett, mert ezt nem tudja). Ilyen melós cuccnak, nem félteni, szerintem tök jó.
Biztos voltak még dolgok, amiket le akartam írni, de idáig is 2 hét alatt jutottam le most. Majd ha még jön az ihlet írom.
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #14266 üzenetére
Igen, nekem is feltűnt 20 százalék után van egy hang ami jelzi az alacsony akku töltöttséget.
Bár úgy látszik az Evolveoban nem női hang van, hanem egy érdekes sipolás amire erre felhívja a figyelmet.Erre az Evolveora 2 év a gyártói garancia, ami azért elég jó viszonylatban.
Majd meglátjuk hogy bírja majd az évek alatt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #14256 üzenetére
" ... ez nem is szinkron probléma lesz ... "
Igen, ez a "máshogy sz@r" probléma lesz.Mindig megdöbbent, hogy mennyire nem sikerül egyes gyártóknak alap dolgokat (rendes bt. implementáció) megugraniuk.
" ... így most nincs szinkron, viszont nincs üvöltés sem bekapcs után ... "
Az a baj, hogy most semmilyen eszközödnél nem lesz szinkron. Ha van egy TWS fülesed, akkor mostantól állítgathatod külön-külön a hangerőt. Én biztos nem lennék erre hajlandó." ... szinkron alatt egyrészt nagyobbakat lépett/ugrott ... "
Az ilyen dolgok miatt szokták javasolni a szinkron kikapcsolását." ... másrészt a legkisebb hangerő sem volt elég halk."
Ez annyira tipikus Tronsmart jelenség. Nem először olvasok erről. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #14251 üzenetére
" ... a többi hangszórónál nincs ilyen gond ... " - ennyi. Sajnos a Groove-ban valami el lett kottázva. Láttunk (láttam) már ilyet. Sajnos a Soundcore-nak is van egy ilyen - félig rossz - hangszórója. Azzal Android alatt minden OK, Windows alatt viszont csak a hangszórón lehet állítani a hangerőt. Van "szinkron", de csak az egyik irányba (hangszóró → PC). Szóval erre sajna nincs megoldás (pedig én még a gyártónak is írtam, hogy mi a gond, de mind a mai napig nem javították).
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #14251 üzenetére
Igen, ez mondjuk elég érdekes mert 2 információ van, egyik helyen 1800 mah van feltüntetve a másik helyen meg 2500 mah.
Mondjuk mindegy az akku mérete egy a fontos sokáig bírja.
De ha valóban csak 1800 mah,Szerintem egy hordozható hangszórónak az egyik legfontosabb tényezője az akku ideje. Camping/sátrazáshoz se rossz opció ezt vinni, bár méretbe azért jelentősen nagyobb mint a Go2.
Nekem eddig 10 óra 30 perc ment bele a tegnap óta és most még 80%-on van.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
francz'70 #14233 üzenetére
Ezt nem tapasztaltam eddig, mondjuk én alapból úgy indítom el mindig a zenét, hogy a telón alacsonyra van állítva a hangerő, hogy véletlenül se kezdjen el üvölteni a hangszóró és innen növelem arra a szintre, ami számomra éppen kellemes, viszont ahogy figyeltem kb közepes hangerőn indul az eszköz, tehát ha maximum hangerőre állítom, kikapcsolom, majd újra bekapcsolom, akkor visszaáll közepes hangerőre.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
francz'70 #14190 üzenetére
Kíváncsi leszek. A kiszállítás sajnos eltart vagy jövő hét közepéig, néztem, hogy külföldről szállítják, de mivel a gyártó Magyar oldaláról rendeltem, így a szállítási költség kb 1700 Ft utánvétellel.
Erről mik a velemények?:
Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker (MDZ-36-D/QBH4195GL)
Megnéznék egy összehasonlítást ezzel, a Mac Audio Elite 3500-al és 2 db Evolveo Armor 01/02-vel, hogy melyik szól a legjobban. -
belashx
senior tag
válasz
francz'70 #14179 üzenetére
Köszi!
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Uboom L lesz a kiválasztott. 60 euróért jó dealnek tűnik.
Szívem szerint Jbl Flipet vennék. Azt próbáltam, megfelene, akár 5-ös, akár 6-os verzió, mert elég kicsi, és nem szól rosszul, de 40-50e Ft-ot nem adnék olyan cuccért, ami 1-2 havonta lenne használva.Eléggé maximalista vagyok kütyük terén, de tudom, hogy egyik sem összemérhető egy normális hifi szettel.
-
belashx
senior tag
válasz
francz'70 #14173 üzenetére
Köszi!
A tekerőnél inkább azt vélem problémának, ha benne lesz a táskában csomó egyéb mellett. Benyomódik, letörik valami másik cucctól, ilyesmi.A T2 jól szolgált, de nagyon torzan szól. Mmint nem a hangszóró torzít, hanem az erősítő része lehet ergya. Nem volt nagy szám, de lehetett strapálni. :)
Szerintem az is 15 órát bírt, mint az összes Tronsmart , de ugye a többivel nincs tapasztalatom.Annyira vagyok vájtfülü, hogy az erősítőmön nincs EQ, így nem rontja a hangot.
Persze itt más kategóriáról van szó, itt elnézem, megértem a szükségességét.
Próbálok olvasni, tájékozódni. Most épp az "Uboom "L-nél tartok. Elég olcsón hozzá lehetne jutni, de hétvégén megfülelek néhány alternatívát, hogy tudjam, mire számíthatok (Euronicsban, MM-ban).
-
Peaceliker
addikt
válasz
francz'70 #14159 üzenetére
Na igen, picit fel is keltették az érdeklődésem ezek a kis hangszórók. De ez is csak ajándékba volt Band mellé és nagyon nem is tudom mikor és hol használnám őket.
És persze abba is bele lehet futni, hogy nekem valami jó, más meg rosszul van tőle. De nemrég is 16 usd volt akcióban, annyiért simán lehet adni neki egy esélyt, ha megy piacra sem lesz nagy bukta -
v.attis
őstag
válasz
francz'70 #14071 üzenetére
Köszönöm a tippeket, az lesz amit javasolsz, olvasgatok és nézelődök, annyira nem sürgős, hogy beleugorjak valami hirtelen vásárlásba.
Eq-t amúgy is kell keresnem valami értelmeset, az sem baj ha kicsit fizetős. A telefonom (Poco X3 Pro, tehát Miui rendszer) hihetetlenül erős felső tartományt tol, amit csak hangszórókon, hangfalakon veszek észre, nameg az autóban. A Bluetooth és a kábeles fülesen szép a hang, de gyanítom ez a fülesek miatt van...
Itthon HK házimozim van, kocsiban JVC fejegység, mindegyik bluetoothos, mindenhol zavaró a magas, hiába állítottam a gyári eq-n, valahogy nem szép a hangzás. Blitzwolf bt fülesen meg szuper, tehát tudna szépen szólni, csak be kell "hangolnom". -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #13973 üzenetére
Jó elismerem valóban gyorsan írtam olyat amit nem kellet volna!
Sajnálom hibáztam ezt el is ismerem, lehet túl reagáltam.
Te írtál offense jelegű kommentet, ne csodálkoz nem hagyom magam.
Ha gondod van írj prívátot, de ez a topik alapvetően a Bluetooth hangszórókról szól, nekem erre nincs sem időm sem energiám.
Én általában mindig azt tartom szem előtt ha valaki a topikba ajánlást kér egy bluetooth hangszóróra az miután megvásárolta garantáltan elégedett legyen vele.Vagy hogy azért elfogadható minőséget kapjon.
#13976<Adamsky>
Arra én is kíváncsi vagyok hogy Alan-nak lesz egy új videó az Uboom L-el főleg úgy hogy megkapja a hangszóró az updatet.
Vagy hogy az Oluv updatet és a gyári firmware között mekkora is lesz a különbség.Yep sajnos az biztos ez a gyenge forint és a piaci helyzet alapján valóban nem lesz olyan nagy választási lehetőség.
Az Uboom L a 60 dolláros akcióban az Myearfun oldalrol majd 24-25E forintba fájna. A 80 Dolláros árral számítva meg meg is van a 30E forint.Bár kétségtelen ennyiért lehet valóban igen jó hangminőséget kapunk, ha úgy nézzük egy Charge 5 árának fele ez.
De ha azt nézzem mennyiért vettem anno D Fine-t (40E alatt)
Vagy W-King D8-at 20E, vagy Motion Boom 27E már nem biztos hogy olyan jó ajánlat.De hát ez van a piaci helyzet változott, a forint inflációja tovább erősödött kínába megint kitört a vírus. Aztán hiányok vannak voltak lesztek, és most minden sokkal drágább mint volt.
Belegondolni is vicces 1,5 év telt el a D Fine Plus vásárlása óta, és úgy látszik az áremelkedések láttán mindig egyre jobban áldom a napot amiért megvettem. De az Xtreme 3 árát mikor láttam az M_Markba is az állam le esett.(120E forint már elég tiszteségtelen ár azért)Lehet valamivel jobb hangot adhat mint a Dockin, de a 3X árkülönbséget ez akkor se indokolja.
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #13969 üzenetére
Hát nem mindenki vásárol magának telefont státusz szimbolumként. Csak úgy megsúgom, a régi mobilom egy Mi A2 Lite volt.
4 évig használtam, és a tervezett elavulás miatt tartottam meg ennyi ideig. Nem akartam a mobilommal senkinek se imponálni.
Engem kiszolgált, és a többi nagyon nem érdekelt.Telefonoknál meg különösen nagy az értékvesztés, volt anno Galaxy S4-S5 mind kettő betört. Aztán ráúntam hogy az árát kidobtam az ablakon.
(Off)
Gonoszkodj, senkit se érdekelsz.Vicc amit itt leművelsz.
Én is lesülyedek a szintedre, van 300K telóra de bluetooth hangszóróra nincs 40K. Fuck Logic.
Ez aztán nagyon magas IQ-ra utal.
Szóval felejtsük el egymást, csak idő pazarlás vagy.
Olvass könyveket vagy fejleszd magad.... -
KeLevente
újonc
válasz
francz'70 #13926 üzenetére
Köszönöm! Igy Tényleg találtam sok tesztet..efelett valahogy elsiklottam a Tronsmart T6 + hengeresrol láttam,olvastam sokat, de az valahogy nekem nem tetszett kulsore..mivel alpinban dolgozok, vasszereles főképp, ott meg kell birja a strapat és kár kiadni sokat érte.. Ma meg is vettem, mar itt van mögöttem a kicsiket(kicsi a büdös francokat:D ) 17 ezerért nem vártam nagy csodát. Nem is kaptam😁 De bizony mondom néktek, ennyiért szerintem ez simán jo. Hangos...legalabbis a kocsiban..Majd meglátjuk természetben, zajban mit produkál, elég szépen is szól, amennyire lehet szépen szólnia. Tény, kollegam JBL charge 5-jehez képest nem szól szépen, de hangosabb és harmadába kerül. Ezt sosem értettem miert is vannak azokhoz hasonlitva a Kínából rendelt(joooo,minden onnan jön szinte) "occcsosagok" . Szóval...Gondolom ne nyuzzam max hangerőn egyből, hagy járatodjon be, mint a hangfalak. Aztán meglátjuk az üzemidőt, hasonlókat ☺️ Köszönöm a segítséget!:)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged