Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #20268 üzenetére
Hogy kerültél már megint képbe, ezt anno már kiveséztük ha jól emlékszem, és kicsit más volt a véleményed, abban egyetértettünk, hogy basszusban lehetne erősebb és eq-ni kell, de kb. ennyi. Akkor kezdted el szapulni mikor erre a Tozora rátaláltál. A Tozo jobban szól, na bumm, és akkor mi van? Kategóriában is feljebb van, az hogy csak 12 000. az egy dolog, te valami 5000 ért vetted az Evolveot
nem értem mit keversz itt, miért nem azt a jbl go-t raktad mellé vagy egy Select go-t vagy egy Tripet vagy mit tudom én, hiszen a méret miatt lett ajánlva a Groove és azoktól fényévekkel jobban is szól!
Az Uboom vs. Evolveo videód mennyire életszerű
...legközelebb mit dobsz be, Uboom X vs.Tozo Pa 1
(Mondjuk annak szerencsétlen Evolveonak egy eq-t azért nyomhattál volna ha már egyszer te is tudod, hogy kell neki, nyilván nem oszt nem szoroz de ha már a Tozo-t bass eq -val is tolod...
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #20180 üzenetére
jó lenne már folytatnák supert anime formában... Új formák nagyon tetszenek meg az új sagak
de egy yamosi elő sorozatot is adnék super saiyan legendával annyi potenciál lenne ebben az animeben de tojnak rá
Aprósólyom : biztos dobokat cseréltek mire az uboom x következett
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #20155 üzenetére
már most 2 napja bújom a netet boombox 4 után és nem tetszik néztem rengeteg videót tiktokon és youtubeon róla és szerintem a boombox 3 szebben szól ahogy külföldi fórumokon olvasom és az én véleményem is ez hogy nagyon partybox hangzása van az új boomboxnak... lényegében az is 2 mély 2 magas mint az összes partybox konkrétan kaptunk egy kézi partyboxot hát ez nekem szomorú... részletek totál nincsenek a zenébe én azt vártam hogy végre kapunk egy közel go+ Play 3 hangzást boombox kivitelben hát ez nem sikerült
aztán lehet idővel még hangolnak rajta vagy valami de ez eddig egy nagy semmi... only disco zene kedvelőinek vagy bot fülűeknek biztosan jó lesz de majd meglátjuk élőben mit dob egy médiában vagy ha járok Pesten sok hangszer üzletben van kiállítva ott meg nézem de ez is hogy kaptunk egy 7 sávos EQt 3 helyett és 125hz és 8khz között lehet állítani vicc kategória számomra
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #20145 üzenetére
semmi értelme nem volt annak módnak nekem bb1 en kopogott állandóan a passzív membrán tőle 😂😂 flip5 is kipróbáltam vicc kedvéért de értelmetlen volt akár hogy EQztam közel se tudtam még csak hasonló hangot se kihozni belőle mint amit dsp mellett hozott örülök is hogy a JBL elköszönt ettől a lehetőségtől
annyira jó volt hogy kiderült erősítő része kb dupla olyan erős mint amit hangszórók bírnak ha nem fogja a dsp konkrétan 60-70% körül szét akartak durranni hangszórók nem is hiszem sokáig szólna úgy el melegedne aztán volt nincs hangszóró.
-
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20130 üzenetére
Egy hangszóró bekőtése miért volna zárlat? (-/+) Polarítás helyes bekötés után megy a hangszóró.
Nem csak egy hangszóró bekötését emlegetted magad sem, hanem fejegység cserét is említettél:
Miért kell szakember? Haverom régen magának csinálta és Bluetooth hangszóró árán kijött!
Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni.Amit árajánlatot kaptam szakembertől fejcsere nélkül csak a munka díj (8óra) 64.000.-
Mélysugárzó beszerelést is kértem.
Szerepelt egy tétel a listában , miszerint a motortérbe is kell "testkábelt" kihúzni.
Megmondom őszintén, akik hasonlóan hozzám nem ért az autóvillamossághoz, az inkább ne szereljen hifit, mert még tudatlanságában zárlatot okoz.
Én nem nem akarom felgyújtani a frissen vásárolt használt kisautómat, de ha valaki szaktudás nélkül ezt bevállalja, szive rajta.
Bocsánat mi vidéki emberek sokszor magunkra voltunk utalva, így van egy fajta nem essünk poffára szakember nélkül se "Skill")
Nem nézem le a vidéki embereket, (sajnálom ha így gondolod, mert nagyon nem így van) azért mert maguk csinálgatják a dolgaikat, én is szivesen élnék vidéken családi házban és lehetne garázsom is, így panelban viszont csak nagyon korlátozottan tudok spórolni DIY.
Ma például magam cseréltem ki a tönkrement WC. tartályomat ezzel megspórolva egy szakembert.
Ja, és még mielőtt én lennék a bunkó, Te hoztad fel ezt a vidéki-városi ellentét témát.
, nem tudhattam hogy nem vagy városi...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #20120 üzenetére
" ... mélyebb bassust tud és jelentősen erősebb is."
Inkább több, mint mélyebb benne a basszus. Hangerőben tényleg felülmúlja az elődöket, de így Alan-t hallgatva, nekem nem az jött át, hogy neki nagyon kellene.
És igen. Azt hiszem én is inkább az előd wifi-t választanám, ha ebből a hármasból kellene válasszak.
Ami tanulságot én még levontam a videóból, hogy már az előd is alapvetően egy jó hangszóró volt, amit igazából csak a hangolással lehet elszúrni vagy épp (még) jobbá tenni. Erre jó példa a 3-as wifi és a "sima" változat ...
Ja, igen! Amit Alan most se tesztelt (OK, ez egy boombox, így lehet csak igen kevés embert érdekelne ...), hogy mi történik 50% hangerő alatt?
A témát egyébként pár mondat erejéig érinti a teszt végefelé, mikor azt mondja, hogy alacsony hangerőn nem jó hallgatni a 4-est, de annyira a "sima" 3-ast se.
All-in-all: szép, szép, de otthonra nem kéne -
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20127 üzenetére
Miért kell szakember? Haverom régen magának csinálta és Bluetooth hangszóró árán kijött!
Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni......Milyen Autó attól függ? Azért már a autók nagy részébe 4 hangszóró sok esetbe elő van szerelve. A legolcsobb megoldás hogy a meglévő ajtóról lepatintot a pántod a régi hangszórókat kiszereled és be raksz ugyan olyan ellenállás mellet 2 újat...
Visszaolvasod egyébként leírsz, hogy miket ajánlgatsz?!
Egyrészt nem kértem beszerelési tanácsokat, másrészt lehet hogy a haverodnak családi háza van kompletten felszerelt műhellyel, de én a lakótelepi parkolóban nem fogok nekiállni egy minimum 8 órás installálásnak.
Haverod egyébként megkérdezted, hogy hány bolhát tört el, mennyi felesleges kárt okozott az autójában? Egyáltalán nem lett zárlatos, nem égett még porig a kocsija?!
Persze ha valóban olyan hulladék a hangrendszer mint ahogy írod, akkor egy JBL boombox 4 is megváltás lesz.
A legelső hozzászólásom legelső mondata szerint kinéztem a JBL BB3-at.
Honnan veszed a BB4-et, mert nem tőlem azt biztos.
Mielőtt tanácsot adsz, azelőtt el kellene olvasni milyen segítséget kérnek, mert a válaszod Téged minősít, nem a kérdezőt.
-
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20123 üzenetére
THX. Végre nem egy ellendrukker.
Kocsiban egy pár érts 2 db. szélessávú hsz. és passz van. Az is halk 80-85dB lehet az érzékenysége. Telefon kihangosítására alkalmas max. másra nem.
Fejegység gyári CD-s, talán Panasonic lehet, és teljesítményéről nincs adat erős a gyanúm hogy csak két csatornás, nem négy.
Komplett új rendszer ára, ami tudná a BB3 teljesítményét még nem kaptam választ az árajánlat kérésemre de alsó hangon 4-500K , és akkor még nincs beállítva, és persze hozzá szét kéne faragni a kocsit, mert nincs gyári helye semminek.
Az ellendrukkereknek: Már BB3 wifi(!) sem játszik mert nem akarom hogy saját alkalmazásán keresztül (Spoti meg amit még kitalálnak ) működjön, hanem csak BT végpontként fog üzemelni, amit persze a BB3 wifi és BB4 is tud, de nekem felesleges, amikor a zenét+navigációt stb. (az agy*) a telefonon szolgáltatja, így a felesleges szolgáltatást nem fizetem meg.
Meg a NAVI sem működne így, ami feltétel!
A WiFI-s BB-kről lefelejtették a 3,5-es Jack bemenetet, ami még jól jöhet, pl. amikor (legközelebb) megmérem a frekvencia válaszát.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #20066 üzenetére
" ... a 5 kérdésre is az a válasz jött " Nem akarja a többi márkát lejáratni" ... "
Ne foglalkozz azzal a bohóccal. Van egy követői köre, oszt' ennyi. Én nem ismertem a csatornát, így ránéztem, hogy úgy egyébként mi a profilja. Hát, nem a bt. hangszórók ...
Nem tudom a többi videója milyen lehet, de abból kiindulva, hogy a csávó beszélni sem tud, nem is vagyok rá kíváncsi.Tronsmart Bang 2 outdoor ... hát, a jó nem ilyen. Tudom, nemrég még én "dicsértem", de akkor ilyen nem túl jó minőségű videók alapján tettem.
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #20061 üzenetére
írja már meg a ismeretlen 120 és 140e forintos hangszóró márkáját és típusát.
Mikor egy pillanatra megszólalt nekem valahogy a Harman Kardon ugrott be, utána beszélt valami három betüs speakerről is vajon mi lehett az?... 190 ezresnél már látszik a sarka a partybox-nak ahogy ott szerencsétlenkedik vele, de az is lehet, hogy csak nem tudta felállítani
..amúgy a bejátszott titkos hangszórók mindegyike jobban szólt mint a tronsmart...komolytalan fizetett promó
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #20044 üzenetére
"Üdv egy videós csinált videót a Tronsmart Fiitune X30-ról ami egész jónak tűnik."
Melyik lenne ez a videó? Én Mateusz Cholewa két videójába hallgattam bele, amik ráerősítettek az előítéletemre: nulla hangolás, kopogós basszus (upper bass emelés → boomy hangzás), kamu térhangzás. Mindez csini külsőben, LDAC támogatással (ide, minek?)." ... a Uboom X ellen kíváncsi lennék ... "
Szvsz. felesleges. Kb. a Boom 2-vel van egy szinten. Utóbb kis hangerőn jobb, míg a Tronsmart – főleg kültéren, és – nagyobb hangerőn kerekedik felül a Soundcore hangszóróján.#20054
" ... a ki alakítás se tűnik rossznak ... "
Én tartom, hogy ez a lefelé irányított mély, nem bt. hangszóróba való. Még akkor sem, ha védve van. Egyszerűen – elhelyezéstől függően – vagy nagyon le lesz fojtva, vagy berezonáltat mindent maga körül.#20053 francz'70
" ... a legtisztábban muzsikáló Tronsmart ... " – ha mindenképp Tronsmart hangszórót kellene vegyek, akkor inkább egy Bang Max. Tudom, hogy nem ez a liga, de ha csak a hangzást nézzük, akkor 100× inkább ez, mint a Fiitune X30 ... szerintem. -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #20044 üzenetére
" ...Tronsmart Fiitune X30-ról ami egész jónak tűnik."
Csak pont a spatial amivel promózzák elléggé gatya...legalábbis videók alapján az X600 térbeliben bucira veri. Viszont az biztos, eddig ez a legtisztábban muzsikáló Tronsmart és van dinamika is rendesen, nekem amolyan öszvérnek tűnik az X600 és a Go play3 között mivel kicsit mindkettőről copy
-
Aprósólyom
addikt
-
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #20046 üzenetére
De azt írta, hogy a henger alakból 10cm-nél ne legyen nagyobb a keresztmetszete.
Amiket írtál azok nem férnek ebbe bele. 10cm keresztmetszet az kis méretű henger.
Flip 6 kategória.#20045 AstraCDX: Charge 5 már nem rossz, ha nekem megér a presztízs feeling 50k-t. Mert hogy ár-értékben nem jó ajánlat, az biztos. Azért vettek belőle sokat, mert a többség nem olvasgat fórumot, hogy mi a jó ajánlat, úgyhogy bemennek egy üzletbe, kicsengetik a dellát és le van tudva.
JBL flip 6 a méret osztályod. De ez se lesz jobb, mint a Xiaomi Sound outdoor, csak más a hangképe, de jobbnak nem nevezhető. Az egyik 15K a másik 40K. Mind a kettő 2-utas (1db mély-közép, 1db magas sugárzó).
-
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19986 üzenetére
hát nem rosszból ennyit el szól go3 is akksirol max hangerőn 3 órát ott valami nem kerek akkor sztem mikor bevittem melóba leszolta nekem uboom x közel Max hangerőn 12 órát és nem lemerülve vittem haza melóból de már pontosan nem tudom milyen hangerőn szólt és milyen módban de nagy csarnokban dolgozom és eléggé szólt szal biztos nem kis hangerőn volt
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19980 üzenetére
Már a charge5 is verte mezőnyt ebben a méretben charge 6 meg csak egy ráncfelvarrás tudtommal még a hangszórók se vaktoztak kapott 5w boostot új kinézetet meg ezt az AI soundot akksit nem tudom de gondolom az is nőtt passz ozt ennyi
még mindig nem tudom honnan ez a téma hogy megszűnt az uboom x mikor ugyan úgy kapni
oluvon kívül erről az esetről semmi hír sehonnan se hivatalos információ semmi tök felesleges ezt terjeszteni Magyar webshopban mindig hiány van kb amazonról ugyanúgy lehet venni (2 hétig nem volt csak kb) gyártói oldalról is... tök felesleges ezt terjeszteni majd ha már sehol nem kapni akkor megszűnt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19980 üzenetére
"Idén jön a Boombox 4 is elég ígéretesnek tűnik." – ezt már korábban (többször) is írtad, de már akkor sem értettem, hogy ezt mire alapozod. A YT-n még eléggé kezdetleges összehasonlítók vannak. Igaz ez nagyon rövid, de talán még ez a leghasználhatóbb. Nem tettem le a hajam tőle, bár ez egy komolyabb / jobb tesztben esetleg változhat (picit).
A másik, hogy rohadt nagy dög lett. Könnyebb ugyan, de nagyon ormótlan egy cucc."Azért nem mindenki fizet egy hordozható hangszóróért 200e forintot."
Én spec. se súlyban sem méretben nem akarom az Uboom X felé menni. Sőt! Az én ideális hangszóróm valahol a Tribit Lava és az Uboom X méret között lenne valahol félúton.
Teljesítményben is hajlandó lennék a kompromisszumra. Ahogy fentebb írtam ez a JBL BB4 már benga nagy hangszóró lesz ... -
Zοltta
senior tag
válasz
carl18 #19968 üzenetére
A súlyt már elvetettem, mióta láttam meg halottam ma egy Jbl Boombox 3 at két srácnál a padon a buszvégállomásnál
Legalább 20 méterre voltam tőlük, de még halkan is érezhető volt a basszus, de akkora bőszme nagy hangszóró nem igazán kellene
Nem tudom, de valamiért nem tudok dönteni a Boom 2 Plus és a Uboom x közt, utóbbi azért mert Oluv fel spékelte, előbbi meg a kinézete miatt
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19964 üzenetére
maradjunk annyiban nagyon buli hangfalas hangja van persze hiszen arra is van de minőségi ének zene retró számok kb felejtős rajta. egy 3 utas hangrendszertől nem ezt vártam volna.... ezzel szemben uboom x sokkal mobilisabb zenei műfaj téren. Most egy boltban meghallgatva úgy sem érződik de otthon használva tesztelgetve hamar elő jönnek hiányosságok.
-
Zοltta
senior tag
válasz
carl18 #19950 üzenetére
És _stick_
Ez mekkora nagyW-King X20 teszteket nézve jobban szólna mint egy Boombox 3?🤔
Gyártói oldalon elérhető már csak ahogy nézem és pár forint híján 100 ezer. Mondjuk lehet túl nagy lenne kényelmesen hordozni melóba az 56cm hosszával a jelenlegi Motion + csak 25 cm
Anno vettem egy Charge 3 at, de azt nagyon megbántam.. Alig volt használva elösször az egyik hangszóró krepált be azután az akksi és csak hálózatról van értelme jelenleg működtetni, azt a fateromnak adtam a garázsba hallgatni oda jó....
Earfun Uboom X ezt sem igazán lehet kapni már..
Ennyiért megéri a Boom 2 Plus?
Vagy van még más ami szóba jöhet?
A plus 2nek kikapcsolhato a fénye?
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19919 üzenetére
Ez eléggé off, de a lényeg (az én nézőpontomból):
Egy – akár csak közepesen jó – erősítő (ami ma már bt. képes, akár stream-el, stb.) plusz hangfal páros mindig is jobb (zeneibb) lesz, mint egy bt. hangszóró. Az igazi kérdés inkább az, hogy ezt el tudod-e jól helyezni?
Az akksik miatt eleve csak nyűg egy ilyen cucc, ha nem használod rendszeresen (vagy a konnektoron lóg). Szóval nálam szerintem sose fogja kiváltani a rendes hifi-t vagy épp a PC-s setup-om hangkeltőjét.
... de arra nagyon tuti, hogy oda viszem, ahová akarom (és bírom, pláne az Uboom X-et). -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19919 üzenetére
én már tavaly óta azon vagyok Bt speakerekkel leváltom otthoni hangrendszert azóta sikerült is kb
jbl ultimate akkor használom ha kell a.nagy zene vagy épp vadulni támad kedvem (vagy túl sokat iszok
)
go+ play 3 az a mindennapi társam javarészt ez szól ha lágy kellemes ''minőségi"zene hallgatás a cél.Xiaomi Sound outdoor (30w) meg a munkás/ kis cipelős hangfalam kis túlzással zsebedben elfér ha valahová gyorsan kell zene ehhez nyúlok. ez Kis hangfal elég komolyan szól amúgy 15 ezres árához képest simán van olyan mint egy flip6 vagy talán jobb is ahogy észrevettem nem nagyon ha van is minimál a dsp védelem nagyon jól EQzható ez a kis hangfal komoly hangokat lehet elő varázsolni belőle kár applikáció nincs hozzá akksi idő se rossz.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19912 üzenetére
"Az eredeti 4.0 BLuetooth-s ... " – igazából nem a bt. verzió a lényeg, hanem az AVRCP.
Ha AVRCP 1.4 vagy újabb, akkor a Bluetooth absolute volume-nak elvileg működnie kellene ..." ... Uboom X már tud ilyet? Nem tudtam ... " – ezt szomorúan olvasom. Pedig talán az Uboom X-el kapcsolatban is volt már ez téma (de attól függetlenül biztos).
Egyébként – mint írtam – ez normális esetben be van kapcsolva a telefonban, aztán a hangszóró vagy tudja, vagy nem. Szóval attól, hogy a Dockin-al így bohóckodni kell, az Uboom X-nél működnie kellene a szinkronnak (hacsak ki nincs kapcsolva az említett funkció a telefonodban).Egyébként nincs bt.-s fej- vagy fülhallgatód? Vagy ott is külön állítgatod a hangerőt?
"AMúgy se hiszem ettől jobban merül majd az akkumulátor."
Ez nem "hit kérdése". Gondold végig! Adott egy erősítő, aminél azzal kezdesz, hogy feltekered a hangerőt, majd ráküldesz – a telefon hangerejétől függően – egy gyenge jelet.#19914
"Na meg van a Uboom X hangerő szinkron teszt! Ez eddig ki volt kapcsolva ... "
Hallelujah!"Indoor+-ba Szinkron előtt egész jó hangerőt adott le telefonon fél hangerőn ... "
Hidd el, hogy a 100% az így is 100% lesz. Az, hogy neked eddig hangosabb volt az "asszinkron" beállítás mellett eleve eléggé beszédes.
Én egyébként ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a DSP úgy működik ebben a hangszóróban, hogy a beállított hangerőt figyeli (és ahhoz igazított beállítást alkalmazza), és nem pedig valós idejű spektrum analízist végez (ez nem is meglepő, mert akkor nem ennyibe kerülne ...).
Az viszont biztos, hogy ez a normális, üzemszerű működés (nem pedig az absolute vol. OFF). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19906 üzenetére
" ... könnyebb így vezérelni." – ne bolondozz már! Hogy lenne így könnyebb? Vagy az szerinted "nehezítés", hogy fogod a telefont, és ha azon állítod a hangerőt, akkor ugyanolyan mértékben változik a hangszóró hangereje, és vice versa?
Gondold végig! Ha koppra tekered a hangszórón a hangerőt, akkor az erősítő "csutkán" üzemel. Persze az említett torzítás nem ettől van, bár áttételesen (nagyobb teljesítményre sarkallt erősítő, ill. részegységek → nagyobb hő) okozhatja. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19901 üzenetére
"Szóval hangszórón ki van maxolva, a hangerő és telefononról megy a verérlés."
... de ilyet miért csinálsz?Ezt már beszéltük min. egyszer. Szerintem nem tesz jót a hangszórónak. A DSP is azt hiszi, hogy most full hangerőn kell szólnia – ill. fog megszólalni – a hangszóró.
Persze ettől még lehet, hogy tényleg a meleg tesz be neki (más gyártónál is láttunk már ilyet ...) ahogy Pixx96 is írta. Én olyan helyiségben próbáltam, ahol ugyan nem kapott direkt napsütést, de éppen olyan 27 °C volt.
Ha legközelebb előjön a torzítás, próbáld meg te is lehűteni ... kíváncsi lennék, hogy neked segít-e. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19899 üzenetére
biztos tervezési hiba mert ebből is kettő volt itthon mindkettő csinálta tieddel együtt már 3 speaker akkor. szal ez ilyen elkell fogadni vagy szetkapod keresni kell valami gumi szerű anyagot membrán peremét körbe kened hogy keményebb legyen ne legyen olyan lágy nem szilora gondolok
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19897 üzenetére
"Itt a zene ... "
"Outdoor+"-ban – 53%-os hangerő mellett – mindenféle torzítás nélkül szól nálam.
Nem tudom miről küldöd át a zenét, de nekem ott valami nem kerek ...
Próbáld meg másik forrásról (is).#19899
" ... mindig a bal oldali csinálja." ← na, ezt kérdeztem korábban, hogy mindkét oldalon hallod? Ezek szerint a bal oldali membránnal van valami. Ezt szerintem otthon pikk-pakk tudod javítani.
"De valami "Basszus egyensúly gond lehet?" ← egy légtérben van a két hangszóró és a membránok is, szóval nem túl valószínű ... -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19896 üzenetére
membrán csinálja lefogod picit ujjaddal azt részt ahol jobban kileng és meg is szűnt a zaj már teszteltem ezt mert zavart
és ha szemben állsz hangfallal baloldali csinálja mindig... jobb oldali nem csinálja es látszik is szebben egyenletesebben mozog baloldalin maga passzív membrán pereme olyan mintha nem egyenletes vastagságú/ erősségű lenne perem körbe és nem szimmetrikusan mozog nagy kilengéseknél... valószínűleg hó hatására ahogyan lágyulni kezd membrán utána elkezd kopogni... beviszem klíma elé leteszem 5 percre és semmi baja újra
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19892 üzenetére
akkor a két go3 menne háztól bár így is menni fog tesómnak kéne az egyik uboom X meg marad továbbra is az asszonynak azzal főz meg takarít
41 ezerért vettem cakk pakk annyiért nem kapsz semmi értelmeset... most adtam el charge5 is annyi hangfal volt már itthon
JBL ultimate ez marad
van két go+ play 3 ebből egyik menni fog mint írtam
van egy uboom x ez marad
volt charge5 ezt adtam most el ezt hordtam melóba
meg van egy xiaomi outdoor speaker ezt melóba hordom -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19889 üzenetére
" ... így ment a 0,48 firmware a hangszóróra."
Ez most az Oluv féle 0.48, ugye? Mert tudtommal a gyári még nem jött ki.
Ennél most nem hallod azt (a torzítást), amit a 9.49-nél?
A 0.49-ben elvileg tényleg van egy kis "boost" – a 0.48-hoz képest –, de csak az alsóbb hangerőtartományban.
Ez alól kivétel a "Boom XXX", ahol – ha jól veszem ki az írásból – az előbbi kiemelés nem csak az alsó tartományt érinti. Épp ezért nem is nagyon ajánlja a 80% feletti hangerőt (mert előfordulhat torzítás).
Engem spec. ez az egész nem izgat / érint, a Boom XXX-et sose használom, és 70%-ra se tekertem még fel soha.
Egyébként szerintem a DSP "bütykölésével" nem lehet olyan helyzetet előállítani, hogy tönkre vágd a hangszórót.#19891
Na, ezen már én is hallom. Fülessel hallgattam ezt is, és a korábbit is ...
... viszont ahogy sejtettem (és írtam is fentebb) ezen nem segít a 9.49 → 0.48 downgrade.
Mindkét oldali membrán ezt csinálja?
MI ez a "muzsika"? -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19891 üzenetére
az a gáz hogy még nem is egyenletesen mozog a membrán féloldalasan.. xd vicc enyém is ilyen pont ezt írtam tegnap vagy tegnap előtt minőségételen egész hangfal úgy ahogy van szóltak gyárba kéne oldalra egy membrán másik szólt fogd meg a söröm kategória aztán oda vágtak darab gumit ozt jólvan az úgy... sokat van kint melegben egyre rosszabb nem kell napon lennie beviszem hűvösre aztán megjavul ezek után ez mennyire offroad speaker? ¯\_(ツ)_/¯ de hát mi.ezt már beszéltük privatba egyszer
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19883 üzenetére
Bocsi, itt (a link-elt videóban) most hallani kellene a torzítást? Én nem hallok semmit.
" ... ha már az Ember felrakta Oluv Custom Firmware-t nem tudom visszarakni a gyárit."
Ott a csomagban a 0.39-es. Más kérdés, hogy semmi értelme. Ott se lesz kevesebb a basszus (max. ha cust eq.-val lejjebb veszed), csak sz@rabbúl fog szólni.#19886 Pixx96
"Tessék direkt csak neked ... " – ez igazán kedves tőled!
Viszont hidd el, hogy nagyon nem mindegy, hogy a hangszóró szabadon tud-e mozogni (meg van-e a szükséges légrés alatta). Ha mindegy lenne, akkor nem lenne úgy "kiemelve" (azzal a vastag "hurkákkal" az alján." ... a rácsnélkülit (2 van itthon) ... " – van egy offroad változat is?
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #19876 üzenetére
érdekes beltéren ez nem olyan feltűnő."
Nem lehet, hogy most ez a nagy meleg, pláne ha éri a nap?
Nálam is valamelyik nap a flip 5 betonon fal mellett (igaz nap nem érte) furcsa basszust nyomott mintha néha letorzított volna. Bevittem, kb.10 perc mulva bekapcsoltam és ott minden ok volt, ment is kb.1 órát, majd újra kivittem és olyan 20 perc elteltével újra furcsán szólt a mély....vagy lehet a telóm szórakozik a melegben? ...bár ezt kétlem....amúgy ezt a telót (S8+) csak zenére (is) használom, a lényeg hogy telefonálásra nem..
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19866 üzenetére
de az Edifier nem is volt azok között, amikről a beraktad a képet.
A Studio mód a Uboom X-en Oluv szerint sem jó, az csak egy "nyers" mód, amit a Patreonosok kértek tőle (legalábbis az általam használt fw verzióban).<Adamsky>:
én is szoktam nézni, bár a stílusa próbára tesz. Amiket írtam, azt nagyjából tőle tudom. -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19862 üzenetére
ebből leginkább azt látni, hogy a gyártók eleve nem törekednek a neutrális hangzásra, mert az emberek zöme nem azt várja el egy ilyen eszköztől, hanem pl a baszó mélyeket.
és már csak azért is fontos lenne a rendes EQ (sok sávos, vagy akár parametrikus), hogy minél jobban be lehessen lőni saját ízlésnek megfelelőre a hangot. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19861 üzenetére
akkor tudsz több magas hangot kicsalni belőle ha kisebb Ohm számú magast pakolsz bele ami könnyebben szól. mérettel lehet még játszani egy nagyobb felület jobban téríti hangot.
ha most 10w&8ohm benne tweeter akkor 4ohmon 20wattos magassugarzo jobb lehet de szvsz 20w 8ohm is biztos hozna javulast foleg ha jobb minosegu fene tudja mennyire mobilis erosito resze tweetereknek
tronsmart t6 max esete mas volt ott a sok kozepsugarzo helyere kerultbe egy magassugarzo hangvaltoval azert birt jelentosen javulni
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19855 üzenetére
most őszintén igazából mit kell csökkenteni ezen a hangfalon minden rossz nélkül mert nekem is van uboom X de a bódé amibe van az egész cucc semmit nem mondó legolcsóbb műanyagból készült (lehet Coca Cola flakonból van
)sorjás valami ami két darabból áll meg van egy rács az elején szvsz 5 ezer forintot nem ér vagy annyiba sincs gyártása 2 darab olyan 10 wattos dome tweetert aminek rendes háza sincs csak egy beragasztott valami 2-3 ezer alin wooferek se egetrengető összeg semmi turpisság nincs rajta sima wooferek innentől mi vinné el az összeget elektronika meg az akksi Kínában ugyan már
egy minőségi cuccot sem tartalmaz az uboom X még passzív membránok is egy olcsó gumi darabból van megoldva (ha már mindig jbl azokon azért nem egy gumi darabot kapunk oldalt)
Ennek hangfalnak jó hangolás egyetlen dolog amitől így meg ilyen szinten bíraja ezt hangot elénk tenni az asztalra... oluv neki ülne hangolni tronsmart Bang maxot az is felmosná padlót mezőnnyel egy jó hangolás nagyon sokat számít
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19855 üzenetére
" ... 160 USD volt a tervezett eredeti ár ... " – annyiért is ment volna. Én legalábbis tuti annyit is adtam volna érte. Szvsz. nagyon le akarták tarolni a piacot egy nagyon erős árral, de aztán – némi képzavarral élve – a saját cipőfűzőjükben botlottak el.
Egyébként érdemes megnézni a Tronsmart Fiitune X30-at. A csini külsővel, térhatás (spatial audio) és a dübörgő basszus ígérete mellett a gyártó simán ráakaszt egy 200 Eur-ós árat. Persze aztán lehet bukó lesz (mert az olcsó Tronsmart-okhoz szokott vásárlóközönség nem veszi), de a lényeg, hogy sajnos a külcsínt és a jó marketinget nem szabad elspórolni.
#19856 bwoay
" ... ugyanez zajlik jelenleg a TV-k piacán is." – részben. Ott a szuicid hajlamú japán gyártók végletekbe menő balf@**kodása is kellett ahhoz, hogy most az olyan cégek mint a Hisense vagy TCL elpopsizza őket. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19849 üzenetére
" ... a 2X123MM Woofer segít a jobb basszuba."
Ebben nem lennék annyira biztos. Mármint, hogy a "jobb basszus" volt a legfőbb cél (főleg mert a mennyiséggel – szerintem – eddig sem volt gond).
Amit valószínűbbnek látok, az a súlycsökkentés: 6,7 → 5,89 kg.
A súly mellett az sem elhanyagolható, hogy a kevesebb hangszóró – jó eséllyel – kevesebbe is kerül. Szóval én nem számítok arra, hogy a 4-es annyival jobb (mi számít annak?) lesz, mint a 3-as."Azért kicsit szomorú hogy a Earfun Uboom X ilyen sorsra jutott ... "
Tudom mit írt Oluv, de azért ne vegyük készpénznek, hogy az X eltűnik. Nem azért mert Oluv kamuzott volna (amikor megtörtént ez a kijelentés, akkor azért tényleg látványosan eltűnt a gyártó oldaláról és az amazon-ról is a hangszóró), hanem mert simán lehet, hogy félreértett valamit (leállnak pl. a firmware "reszelgetésével" ... tényleg, kiadták már a 0.48-at?), de az is lehet, hogy a gyártó gondolta meg magát. Sőt, egy harmadik forgatókönyvet is el tudok képzelni (ami odavághat a márkának, ha kiderül), hogy némi hw. módosítással (olcsóbb és gyengébb komponensek) még olcsóbbá tudták tenni a gyártást. -
Pixx96
aktív tag
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #19836 üzenetére
Az Allegro kb. olyan mint az emag, itthon az emag is csak akkor megbízhatóbb ha ő a forgalmazó, amúgy itthon ugyanaz a kutyagumi majdnem mindegyik webshop, nem kevés rossz tapasztalatom van itthon is
Amit eddig rendeltem az Allegro-ról, (és volt is) az mind rendben volt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19812 üzenetére
Tudom, hogy cserélhető, de mivel ilyen "két csavaros" megoldás, ezért drága, és spec. akksi kell bele. Jó lenne tudni, hogy pl. az a külső akksi bontható-e (ezáltal cserélhetőek-e benne a cellák?)
#19813 francz'70
Anno valamelyik kis Anker hangszórót, ja meg az egyik kisebb Tribit-et, – amihez szintén nem volt app – próbáltam eq-val, de akkor sem a telefonban lévő általában a használhatatlanságot súrolóval, hanem ViPER4Android-al (akkor még volt root-om ...).
Szóval egy olyan hangszórót, ami kicsi, és/vagy nincs hozzá app (gyári eq. lehetőség) tényleg jobbá lehet tenni, de a legtöbb mai Soundcore, Tribit, Uboom hangszóró estén szerintem csak rontani lehet a hangzást.
Legfőképp azért, mert ezek a hangszórók kb. mindig "ki vannak hajtva" az adott hangerőhöz képest. Ezt a DSP általában jól kezeli, és ezt bukod egy külső eq. esetén, ahol ugye kb. 10-25 %-os hangerő-lépésenként kellene, hogy állítsd a hangzást ahhoz, hogy kihozd a maximumot, de torzítás ne legyen."Amúgy volt már olyan, hogy egy bt speaker-re ráengedted és nem éreztél benne lehetőséget?"
A legutóbbi három hangszóróm esetén (Boom, Motion+, Uboom X) fel sem merült, hogy külső eq.-t használjak.#19814 bwoay
"de pont azt írta, hogy ne úgy legyen cserélhető, mint ezekben ... " -
válasz
carl18 #19824 üzenetére
Meg azt se felejtsük el, hogy egy bejáratott név, ezt ismeri mindenki, ezt látják az emberek a másiknál, így ők is ezt fogják venni.
Kérdezd meg a tágabb környezetedben/kollégáid közt, hogy hány embernek mond valamit a JBL név és Soundcore/Tribit/Earfun.
Szóval szerintem nem csak a státusz szimbólum miatt veszik az emberek, hanem mert ezt a márkát ismerik mint jó bt hangszóró. -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19820 üzenetére
persze, biztosan van, aki naponta tölti, de az legalább olyan szélsőséges használat, mint az, hogy én havonta töltöm. ugye kiszámoltuk, hogy kb 35%-os hangerő környékén egy Uboom X elmegy akár 50 órát is, napi 1 óra zenehallgatással ez több, mint 1.5 hónap.
ha pedig visszaolvasol, láhatod, hogy Adam is pontosan ezt írta az akku cserélhetőségével kapcsolatban: elég lenne, ha nem kellene szétborítani az egész speakert. Jó a JBL megoldása, tök praktikus, de agyament az árazás. Mint ahogy szép az új Boombox is, de gondolom elkérnek majd érte 180 rugót. Azt meg hadd ne soroljam, hogy annyi pénzből mi minden jót össze lehet vásárolgatni.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19818 üzenetére
biztosan, én ezt nem is vitatom, a témát sem én vetettem fel, csak egyetértek vele, hogy ha ez irreálisan megdrágítja (mert eleve méregdrágán adja az adott márka a külön is beszerezhető akkut), akkor szerintem inkább ne. Illetve tényleg ne kelljen egy akkucseréhez szétborítani az egész hangszórót.
Reálisan nézve meg: ha valaki hetente tölt egy 25 órás üzemidejű hangszórót, akkor is csak 10 év múlva fogja meghaladni az 500 ciklust. Mikor lesz időszerű az akkumulátor cseréje? Ez a feature is inkább akkor jön jól, ha valaki full hangerőn vereti és úgy nem bírja ki talán 5 órán át sem. de emiatt ki fog még venni hozzá tartalék akkut ilyen áron? -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19812 üzenetére
hát barátom pedig azok közép mély sugárzók.csak le vannak választva melytől ne zavarja egyik másikat
egy dedikált direkt közép tartományú hangszórónak nem kell ekkora kilengés sőt se mekkora legtöbb esetben fixek nézz már rá erre a képre ezeknek van olyan kilengése mint egy subnak meg hova ekkora mágnes egy közép hangszóróra főleg emelt pille is hűtés szolgálja tekercsnek nagy kilengések során
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19812 üzenetére
de pont azt írta, hogy ne úgy legyen cserélhető, mint ezekben, amitől méregdrága lett az Xtreme 4 is. nem beszélve arról, hogy annyiba kerül az akku, mint amennyiért Uboom X-eket vásároltunk itt jópáran.
én nem tudom, hogy hangzásban kinek az etalon a JBL, nekem szerencsére nem. a többi gyártó is azért hozzájuk viszonyít, mert az emberek túlnyomó többsége vakon követi ezt a brandet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19806 üzenetére
Engem az Uboom X után már csak olyan dolgok tudnának izgalomba hozni, amik megjelenésére valahogy kis esélyt látok (pláne ilyen Earfün / Soundcore cuccoknál):
• aptX Adaptive (esetleg lossless)
• wifi-s kapcsolat (mint a BB3 wifi, aminek sokkal kellemesebb a hangolása, mint a bt.-s verzióé).
• HDMI (azzal már tényleg lehetne TV-vel használni, nem úgy, mint aux-on ...)
• optikai bemenet
• cserélhető akksi (nem úgy, mint a JBL-ekben, mert az nagyon megdrágítja a hangszórót, de legyen mondjuk egy ajtó, amin keresztül – a hangszóró teljes "szétbombázása nélkül" – lehet akksit cserélni.
• akksi menedzsment: min a notiknál. Pl. beállítom, hogy akksi kímélés, kanóc bedugva a konnektorban, és 20%-ig engedi merülni az akkumulátort, majd bekapcsol a töltés, és 80%-ig tölt (csak). Utána megint akkumulátoros üzemre kapcsol ...Egy csomó-csomó ügyes, hasznos, jó fícsört lehetne beléjük tenni, ehhez képest elég ötlettelen kb. mindegyik.
BB4: nagyon tetszett, hogy a BB3-nál megcsinálták azt a trükköt, hogy a közepek elé behozták a magasokat. Ezt most is megléphették volna. Ha már nincs három különböző hangszóró, akkor a mélyközepeket kihoztták volna szélre, és mehetett volna eléjük a piezo magasak. Legalább lett volna egy kis tere a hangzásnak ...
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19806 üzenetére
igen bír kozeptartomanyt szolgáltatni a mély hangszóró is de sosem lesz olyan tiszta mint egy dedikált középsugárzó. pont ettől szól ilyen szépen go+ play3 mondjuk ezt boombox 3 nak ezt nem sikerült megmutatni közel sem szól olyan szépen mint a go3 közel pedig azonos felépítésük mondjuk ott se tudtam mire alapozni be baxtak középmelyek elé a magassugarzót
az viszont nem rossz végre hátul is kapott passzív radiátort falhoz téve ez sokat számít mert fal vissza tudja sugározni mély hangokat nem mint az oldalsóknal...
leírom röviden véleményem bb4 ről eddig amit látok majd meghallgatom médiába azé hogyan szól fogták boombox 2 őt raktak rá Xtreme4 skint meg kikaptak go3 aljából mély sugárzót bele faragták bb2be 😂😂😂 kész a bb4 valahol már 300+ wattokat is olvastam ugyan már
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19785 üzenetére
engem azért érdekelne ez xiamiau hangfal mert kevésnek érzem charge5 akksi idejét és ha nagyobb akksi lenne benne közel úgy szólna akkor lehet váltanék charge5 nem bírja ki a 12 órás műszakom közepes hangerőn amiből jó ha 9 et szól tököm teli van powerbankkal már igaz EQzva van de akkor sem bírja ki ami nekem szomorú de lehet én várok sokat passz
-
zsiz
őstag
válasz
carl18 #19789 üzenetére
3 Éve a Motion Boom-ot vettem akcióban 85€-ért, most az újracsomagolt Boom 2-ért 66€-t fizettem. Nem akartam hangfalat venni, de ennyiért nem tudtam kihagyni. Úgy voltam vele, hogy kipróbálom, majd maximum eladom. Vagy ha bejön, akkor valamelyik másikat adom el. De az is lehet, hogy mind megmarad
(bár tök felsleges ennyi)
Még egy jó EQ-t kell majd keresni hozzá. Esetleg van ehhez is valami ajánlott beállítás? -
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #19742 üzenetére
Na nehogy már egy kereskedőnek ugrálj.
Ismeretlen barátunk bemegy a legközelebbi boltba, ahol tud venni egy harman kardon Go + Play 3-at és összeveti a hangminőséget vele. (Alan Ross véleménye szerint az a legolcsóbb hangfal a hifi hangzás világában.)
Az a Harman Kardon Go + Play 3 amúgy is annyira jó termék, hogy ha barátunk megveszi, akkor már meg is fogja tartani. Egyben egy jó referencia, hozzá viszonyítani az EGO hangfal hangját. -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19744 üzenetére
ha nincs Ego akkud, akkor az eleve borzasztóan magas ár tovább emelkedik, ahogy Adam is írja. ha van akkud, tehát eleve ilyen termékeket használsz - ugye többet, mert ha csak egy van, akkor vagy dolgozol, vagy zenélsz - akkor
1. úgy kell megfizetned ezt a durva felárat, hogy közben bármilyen más egyéb terméket is válaszhatnál, tehát ennek tudnia kell valami extrát
2. ha hangerőben nyújt sokkal többet a piac egyéb termékeinél, akkor annak jó, aki egy egész mezőt akar "megzenésíteni", mert a szomszédokat szerintem egy harmadába kerülő hangszóróval is fel lehet hergelni.én úgy gondolom, hogy le is szűkült a piaca az országban max. 50 potenciális vásárlóra, de lehet, hogy sokat mondtam.
A legkisebb Ego akku 60k, a legnagyobb meg 270k.
A gyakorlatban (az én fejemben) úgy tud működni ez a termék, hogy valaki bemegy az Ego szaküzletbe, bepakol a kosarába egy robotfűnyírót, egy multitoolt, egy szegélynyírót, 3 akksit, stb, és a 3 millió Ft-os cechhez akkor már nyugodtan tegyük oda még ezt a speakert is, hiszen csak 5%-kal növeli meg a végösszeget. Vagy ahogy korábban írtam, ez így már akkor mehet grátiszba, köszönjük kedves törzsvásárló!
Magyarán: nem hiszem, hogy a kíváncsiságot leszámítva van értelme összehasonlítgatni a konzumer termékekkel, mert ez nagyon nem az. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19742 üzenetére
" ... össze tudná hasonlítani a Uboom X-t a fent említett Ego hangszóróval ... "
Induljunk ki abból a – nem túl valószínű – feltételezésből, hogy utóbbi van olyan jó, mint az előbbi. Szerintem még így se venné meg kb. senki (aki utána néz a dolgoknak), mert drágább, és (sokkal) nehezebb.
Másképp: ahhoz, hogy megérje, kb. úgy kellene szólnia, mint a B2P-nek vagy az Uboom X-nek, és árban azonosnak vagy akár olcsóbbnak kellene lennie (lévé nincs benne akksi) mindkettőnél. Szóval én nulla értelmét látom a hasonlítgatásnak. -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19731 üzenetére
elérni a megfelelő alvásminőséget a legnagyobb kihívás szerintem. napi testmozgást, táplálkozást, de még szerintem a légzést is viszonylag könnyű rendbe tenni ehhez képest, mert az alvást kb minden befolyásolja. matrac, fényhatások alvás előtt, étrend, napi utolsó étkezés ideje, BMI, napi stressz, napi mozgásmennyiség, általános mentális állapot, fizikális állapot... az égvilágon minden befolyásolja.
viszont én is azt mondom, hogy ezt rendbe kell tenni, mert drasztikus mértékben rontja az egészséget. csak közben úgy gondolom, hogy ez akár 1-2 évet is igénybe vehet.
nálunk is volt a családban alvászavar, azt túlsúlyból fakadó apnoé okozta (az apnoét meg a túlsúly), végül intenzív osztály lett belőle (még épp időben), aztán speciális légzési osztály, CPAP gép, és drasztikus életmódváltás.
a kemikáliák segíthetnek átmenetileg, de abból inkább függés lesz. -
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #19721 üzenetére
Alvási apnoe? Ki kell vizsgálni, mert az egész életminőségünk, egyik legmeghatározóbb alapja.
Családnak van egy ismerőse, aki leélte az "egész életét" úgy, hogy nem volt kezelve. Most kb. 60 évesen végre jól alszik esténként és napközben sem kell lefeküdnie, mert kapott maszkot éjszakára.
Ki kell vizsgáltatni.#19722 bwoay: Szintúgy. Ha én ezzel foglalkoznék nekem az az jutott eszembe, hogy legfeljebb ajándékba adnám. Ahhoz viszont bitang mód lealkudnám az árát a gyártónál.
UI.: Én nem láttam még kertészt, aki kidobta volna a hangfalját, mert neki nem kell hallásvédő fültok és közben unja magát. Az a piaci rés, aki ezért külön pénzt adna, lehet annyira szűk, hogy valójában nem is létezik, ahogy erre te is utaltál. Ajándék kategória. PR promócia, hogy ilyen is van. Ki kell tenni az EGO transzparens elé és valamilyen megnyerő zenét szólaltatni rajta.#19723 <Adamsky>: "Csak" IP54? Egy sima kültéri villany konnektornak IP44 védelme van. Hidd el jó az, kültérre.
Anno nem véletlen "kötekedtem" carl18-lal sem, hogy valójában semmi értelme ezeknek a hangszóróknál az IP védelemnek. Ki az a hülye, aki medencébe dobálja a hangfalakat vagy zivatarban bulizik a szabad ég alatt? -
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #19719 üzenetére
Aludd ki magad rendesen, mert nem erről szólt a hozzászólása.
Amúgy nem tudom miért kell letesztelni: egy ilyen munkás eszköznél annyi elég, hogy ne szóljon szarul, egyébként meg bírja az ütés,vágást, vagy ha rátolat egy kisteherautó.
A nagy teljesítményt meg nyilván azért találta ki a gyártó, mert kültérre szánja. Viszont az a helyzet, hogy itt Európában már nappal is megvan az a decibel érték, amit a jogszabály elfogad csendháborításnak, szóval emiatt a nagy teljesítményt se látom indokoltnak. Különösen annak fényében, hogy ma már rengeteg vezeték nélküli füles kapható, ami akár munkavédelmi fültok alá is betehető. Fültokot úgy is érdemes használni, aki munkakör szerűen dolgozik gépekkel, még ha elektromos is. Csak ránézek egy sövényvárgóra, az akkus is 83dB. Fültok nélkül tuti nem dolgoznék vele hivatásszerűen. Szóval nem értem a nagy teljesítményű hangfalat. Kézi szerszámos munkához, meg overkill egy a hangfal.
Ha van piaca, az iszonyatosan szűk. -
válasz
carl18 #19092 üzenetére
Falun lakom.
Amúgy próbálkoznék én most valami kontaktálással, de egyelőre az ups.com is csak egy nagy fehér képernyőt hoz be, szóval nem nagyon tudok csinálni semmit sem, de ha elvileg csak várnom kell (ahogy kiveszem szavaidból), akkor igazából az a helyzet, hogy időm mint a tenger, mert igazából nem sürgős, csak aztán tényleg legyen egyszercsak fejlemény.
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
carl18 #19068 üzenetére
ráér van már itthon uboom X az magyarból van 59 ropogós matyiert most arra szántam el magam párját vegyem meg
asszony folyton lenyúlja én meg nem tudok mit hallgatni nyáron udvaron ha bütykölök meg tws se rossz szempont így már ha lesz párja így is kb Xtreme4 áránál vagyok csak és van kettő kvázi "boomboxom" így
-
válasz
carl18 #19037 üzenetére
Ohh, ez így ez alapján valóban eléggé a külvilág felé néz.
Bevallom nem is nézegettem róla képeket, meg videókat, hanem vakon bízom a topikban és majd élőben fogom inkább szemrevételezni is, tuti teljesíteni fogja majd az elvárásaimat.Annyi fura van számomra, hogy amúgy fej- és fülhallgatókban nem annyira kiemelkedő az Earfun, inkább az ár/érték arányban igazán versenyképesek, de tudom, hogy nagyszerű hangszóró lesz ez nekem minden téren.
Meg ezt normálisan tudom majd fogni is, a Dockin-nak ugye nincs fogója, ott lényegében sokszor a rácsokat fogtam közre egy kézzel (nagy kezem van) és úgy hoztam-vittem. -
válasz
carl18 #19034 üzenetére
Az nem semmi történet! 😮
Az biztos, hogy megint le lesz tudva kb szintén 8 évre a hangszóró téma… aztán majd egyszercsak szintén lesz egy lerúgottas állapotú Uboom X-em 10ezerért. 😁
Amúgy meg erre már sokkal jobban vigyáznék, szelídebb életvitelt folytatok már, ahogyan öregszem, még egy hangszórót nem fogok már megalázni. 🙂 -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19020 üzenetére
a kérdésem a Tribit oldalára vonatkozott, elvégre én arról írtam, és az ottani árra hivatkoztam. Magyarországot kiválasztva átáll HUF-ra, ezért nem értettem a dolláros árat, amire hivatkoztatok. Gondolom a 104 USD akkor az egy Amazon (kuponos?) deal, de ezt egyikőtök sem specifikálta.
Amit az Amazonról írsz, az nem így van. Hogy milyen valutanemet használ, az attól függ, hogy történetesen melyik Amazonról rendelsz, de néha van arra is lehetőség, hogy te állítsd be, hogy pl EUR-ban vagy USD-ben vagy mittomén GBP-ben terheljék meg a kártyádat. Ami persze lehet Mastercard, de lehet akár Visa is.
Egyébként az Amazon a mai napig rengeteg terméket nem szállít Magyarországra továbbra sem, max te az elmúlt 10 évben nem futottál be ilyesmibe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mr. Beast retteg, elveszi az AI a munkát
- Amazon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Vivobook Pro 15 N6506MV 15.6" QHD+ OLED Ultra 9 185H RTX 4060 24GB 1TB NVMe IR kam gar
- Apple iPhone 17 - 512GB - Fehér - ÚJ! Bontatlan, 3 év garancia
- Új Thinkpad X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Z Flip 6
- LG OLED 65C1 165CM OLED CSÚCS GAMER TV. GARANCIÁLIS 2027-ig!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest