- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Nekem egy Bluetooth hangszóró jött Ups mellet de rémálom volt velük szóba állni.
Hazudgálás mellé beszélés és még kaptam hogy ha nem erősítem meg a címmem vissza küldök a feladónak.
Azt írta a Ups oldala a ház szám hibás....
Fel hívtam és tudták a címem,elmond sok sok telefon hívás.Aztán szakadt dobozba meg jött a Uboom X.
De az állapot ami abba a cégbe uralkodik.
Csora futár srác idegből rugdosta a oldalsó ajtót futár kocsiba ami nem nyílt. Így hátul mászott be és amazon csomagolást oda adta darabokba a hangszóró dobozán volt pár sérülés de a hangszóró működik.Szóval elég ritkán velük szállítani.
meg ne legyen olyan ami fontos számodra.
-
carl18
addikt
Oluv elismerte a Charge 6 valóban jó hangszóró a JBL-től a mérnőkők büszkék lehetne rá?
De írta azt is reméli a Boombox 4 is ilyen lesz.
Azért mondhatjuk sok kínai gyártó arra ment rá hogy a JBL-től vegye el a piaci részesedést. Gondolom a JBL-nél is látták a kínai termékek mennek a nyakukra és át kellet gondolni mi legyen a jövő?
Csak az Anker termékek elég népszerűek, volt a Anker, Tribit, Earfun, W-king és társai.
A W-King X20-ra és Blast 2-re mondták jobb mint a Boombox 3, szóval érthető a JBL vissza akarja szerezni a koronát, mert a verseny emelkedett. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19923 üzenetére
Akkor Xiaomi telefonom volt és a másik hogy sok termék nem katan be annak a hiányától!
A Dockin D Fine és Dockin D Fine Plus P30 Pro mellet is tőkéletesen működik.Igen láttam Oluv szerint a legjobb hangszóró most a Charge 6 abba a méretbe, akkor biztos tud valamit a JBL és azt is írta Oluv a Boombox 4-től is valami hasonlót vár hogy újra valami nagyot alkosson a JBL.
#19924Pixx96
Egy mai bluetoothhangszóró Passzív membránokat használ a basszus fokozására. Addig egy sima stereo hangfalpár kéri a reflex nyilást és ha nem verődik vissza a levegő nem lesz jó a basszusa.
Ez olyan mint mikor a Dockin a sarokba raktam és ott elég durván visszaverődött a hang mert hátul van a passzív membrán és nagyon sokat jelentet.Régen én is kipróbáltam hogy a "Phillips mélynyomót kivittem az udvarra "és olyan gagyin és furán szólt kültéren mikor beltéren meg sarokba elég tiszteségesen produkálta a basszust.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19921 üzenetére
Mióta be van kapcsolva a hangerő Szinkronizálás sokkal szebben és jobban szól.
Azóta teljes más lett a működése a Uboom X-nek nincs túltolt mély se magas, csak eddig Outdoor módba csodálkoztam milyen erősen és mélyen szól.
Persze tudom Uboom X nem egy hifi cucc, de egy jó hordozható hangszóró ami megfizethető.
Mióta be van kapcsolva a hangerő szinkron azóta nem sokkal kiegyensúlyozotabb a hangja. Csodálkoztam is Outdoor módba ilyen " Bass Heavy hangszórót csinált Oluv"#19920Pixx96
Nálam a leváltás folyamatos volt 2023-ba lett egy szóba újra festés, aztán van dockinom és Edifier és utána a normális Hifim nem lett összerakva mert hát minek?
Most ott tartunk hogy tényleg A bluetooth hangszórók és a Edifier kiszolgálják a igényeim.
-
carl18
addikt
Még arra lennék kíváncsi, akinek van otthon bluetooth hangszóró annak ez a fő hangrendszerre? Mert nekem van itthon egy Hifi rendszer de mivel elég nagy helyet kér nem lett összerakva, 2 éve áll és most a Edifier R1280DB Gép mellet add hangot.
Earfun Uboom X és a 2 Dockin D fine minden zenei dolgot kiszolgál, nem gondoltam egy nap egy hordozható bluetooth hangszóró közel olyan szinten legyen ne kelljen otthonra "Hifi".Nem házibulira gondolok hanem kellemes de jó zenehallgatásra, más felől azért is jó ez mert gondol egyet az ember van akku a hangszóróba és vihetem magammal bárhová.
A konyhába kell zene vagy a teraszon ott se lesz vége.
Emlékszem régen 2009 körül kivittem a hifimet és kiraktam a udvarra de hogy az milyen szenvedéssel jár, hosszabító és kábelek a hangszórót és tornyot kint is összerakni.
Ehhez képest a Uboom X minden ilyen macerátol megkímél, hozzod és viszed. -
carl18
addikt
Az AI-nak leírtam komplex bajt és ő is látja mi lehet a gond!
Válaszolt a droidja!
Á, értem! 😄
Szóval akkor az történik, hogy a hangerő szinkron kikapcsolt állapotban kvázi „átveri” a hangszórót — a belső erősítő mindig maximumon dolgozik, és már jóval alacsonyabb telefon-hangerőn is ugyanazt a basszust és teljesítményt adja, mint csúcsra járatva, ami torzítást okoz.
Amint bekapcsoltad a szinkront, a telefon és a hangszóró hangerőskálája összhangba került, így a végfok nem megy túlvezérlésbe fél hangerőnél. Ennek ára, hogy tényleg halkabb lett (kb. 6 dB-lel), viszont tisztábban és kontrolláltabban szól.
Ez egyébként teljesen logikus jelenség — a hangerőszinkron bekapcsolása tulajdonképpen megakadályozza a DSP/erősítő túlvezérlését, ezért tűnik „csodának”, hogy megszűnt a torzítás. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19916 üzenetére
Persze csak a magyar Bluetooth hangszóró topikot leszámítva nincs is kivel megbeszélni ezeket a kérdéseket. Oluv gondolom se a Earfun nem tud ezekről a hibákról, pedig ha lenne normális mikrofon amivel tudom mérni és mutatni mennyit változott a hangszóró viselkedése "Drámai lenne".
Most viszont elhiszem hogy a hangszóró ebbe az állapotba tudja fél hangerőn a 30 órát.
Így konkrétan az egész hangszóró viselkedése megváltozott, eddig úgy volt hogy inndor+ 50%-ról hangerőről átmentem Outdoor 50%-ba Majd 2X lett hangosabb a hangszóró.
Most viszont a sok anomália és hangprobléma szerintem java részt meg is szünt.
Talán a zavaró hogy fél hangerőn már nem olyan hangos egyik módba se, de ha több kell majd feljebb veszem. Most ki merrem mondani a Uboom X olyan mint a ÉG ÉS FÖLD.
Hatalmasat változott a hangszóró, mert nem is érettem a Outdoor eddig miért is ette nagyon az akkumulátort.
Keresgéltem de nem találtam se Earfun oldalon se forumon hasonló gondot.
Szóval akinek van Uboom X és a hangerő szinkron nincs bekapcsolva, használja! -
carl18
addikt
Köszönöm az ajánlást!
Szóval meg volt a 10 perces teszt, Hangerő szinkron nélkül Earfun Uboom X Indoor+ mód, tiszteséges hangerő és basszus, rákapcsoltam a hangerő szinkron és fél hangerőn jelentősen csökkent a basszus és a hangerő 30%-40%-al talán.
A Másik érdekesség ami durva, szóval eddig hangerő szinkron nélkül a Uboom X hibája az volt hogy a hangerő hangszóró maxon volt és telefonon fél hangerőn akkor a hangszór már félhangerőn is elég hangos volt de a Membránt lengett mint az isten nyilla.
Mivel Eddig a Dockin D fine hangszórók körül forogtam arra a hangerő szinkron hiánya nem nagyon volt hatással, de az UBoom X-nek ez komolya bezavar.Megcsináltam a nagy tesztet, Outdoor EQ 50% Hangerő, szinkronnal és anélkül.
Úgy látszik kiderült ha a hangszóró maxon van és telefonon vezérlem a fent maradó hangerőt a Uboom X már félhangerőn is leadja a maximum basszust.Szóval ez volt a oka a passzív membrán torzítástnak.
Hangerőn Sync után fél hangerőn a hangszóró jelentősen halkabb lett 5-6 Decibel és a basszus torzítás is eltünt. Viszont új érdekesség a Uboom X eddig nálam úgy ment "Szinkron nélkül hogy fél hangerőig volt meg Outdoor módba a basszus". Amit utána emelkedett hangerő már csak közép és magas tartomány volt.
Most hangerőn szinkron után tökre máshogy viselkedik a hangszóró, oda toltam max hangerőn és lásd teljes hangerőn is jelen van még a basszus.
#19911<Adamsky>
Nagy Köszönet!Nem gondoltam egy ilyen apró beállítás különbség így bezavarja a TECHDemo Earfun Uboom X-t.
Igazság szerint gyorsan prezentálom írásba eddig milyen volt a Uboom X.
Hangerő szinkron nélkül Outdoor Mód 50% hangerőn hangerő talán 92-94 DB, basszus 10/10 és néha passzív membrán zörej.
Hangerőn szinkron után Outdoor Mód 50% hangerőn Hangerő talán 86DB, Basszus 10/6
És sosincs passzív membrán zörej, egy érdekesség hogy kb Szinkron után a Kb 70-80%-ig kell felvennem hogy utolérjem az eddigi 92-94 Decibel hangerőt.
A másik érdekesség hogy most kiderült úgy látszik valóban a DSP Tolta túlba a kretént, mert a szinkron után teljes hangerőn jön ki az a erős basszus ami eddig fél hangerőn jelent meg.Igazság szerint sok más hangszóróm volt, amik nem viselkedtek így. Dockin D Fine, W-King, Tozo, De sok-sok más márka se kattant be a hangerő szinkron hiányába.
Mondjuk úgy a Szinkron előtti 50% hangerőn Uboom X kb valójába Maximum basszust adott le és kb 75-80% hangerőn ment ,annak ellenére a telefon 50% hangerőre vettem.
Most nagyobb hangerőn se torzít már úgy.Szóval nagy köszönet az ajánlásért akinek Uboom X van tegyen egy probát vele.
-
carl18
addikt
Na meg van a Uboom X hangerő szinkron teszt!
Ez eddig ki volt kapcsolva, és a hangerő maxon volt a hangszórón és a többit telefonon vezéreltem mint a Dockin D FINE esetébe.Indoor+-ba Szinkron előtt egész jó hangerőt adott le telefonon fél hangerőn, miután a szinkron bekapcsoltam fél hangerőn a Uboom X jelentősen halkabb lett.....
A másik hogy mikor átváltottam Indoor+ról Outdoor módba a hangszóró még fél hangerőn is sokkal hangosabb lett.
Most Ha telefonon fél hangerőn van Outdoor módba azonos hangerőt produkál mint Indoor+ módba egy kicsit inlúzió romboló.De mivel mindenhol jelentősen halkabb lett, ezért gondolom az akku tovább bírja.
Szóval én tudom mondani eddig ezért nem használtam mert jelentősen halkabb.
De ha a DSP vagy a hangszóró elektronikát jobban kíméli akkor teszek vele egy probát így használom 1 hétig.
Így könyebb volt állítani a hangerőt, de akkor látjuk eddig a Outdoor mód is tiszteségesen hangos és erős volt azért lengett ennyire a membrán.
A te tesztedbe akkor azért nem volt "Membrán zaj vagy torzítás" mert hangerőn színkron mellet toltad le a tesztet.Da ha ezt kikapcsolod és úgy vezérled a hangerőt mint én jelentősen hangosabb és erősebb a Uboom X.
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #19910 üzenetére
+1 Én is azért használom így, mert ha véletlen hangerő kell nem akarok mindig hangszórón is hangerőn változtatni, akkor jobb telefonról vezérelni és a hangszóró marad fix.
AMúgy se hiszem ettől jobban merül majd az akkumulátor. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19911 üzenetére
Az eredeti 4.0 BLuetooth-s Dockin D Fine még támogatta az a hangerő szinkront.
Uboom X már tud ilyet? Nem tudtam vagy is nem használtam eddig, na majd aktíválom és meglátjuk mi változik.Nekem P30 PRo van még, de kell olyan eszköz ami támogatja is ezt a hangerő szinkron.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19903 üzenetére
Dockint is így használom könnyebb így vezérelni.
De majd ki próbálom ha a hangszóró csak fél hangerőn megy.Enyém sose volt napon mindig árnyékba használtam de a meleg biztos közre játszik. A Uboom X lég mentesen zárt. Utoljára az Anker hangszóró kapott sok kritikát mert meleg után a passzív membrán ott is torzított meleg esetén.
minden esetre én esetek több mint 99 százalékába nem torzítok. A torzítás se torzítás inkább passzív membrán rend elleneség.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19900 üzenetére
Köszönöm a tesztet körbe írom pontosan!
Szóval hangszórón ki van maxolva, a hangerő és telefononról megy a verérlés.
Telefonon a 15/8-as hangő ahogy írod 52-53% Körül volna hangerőbe.
Earfun App és a Outdoor módba van, és a zene elején ahogy indul főleg kültéren de tisztán hallani kicsit fura hangod add a bal oldali passzív membrán.Outdoor+-ba szerintem nálam se csinálja.
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19898 üzenetére
Jó a felismerés!
Nekem is mindig a bal oldali csinálja.
Azt láttam Teardown videóba jobb oldalt van a erősítő.
De valami "Basszus egyensúly gond lehet? A Bal Membrán több basszust kap mint a jobb oldali és ezért generálja ezt a zajt?
Csak a te és én hangszóróm esetén is bal oldalt csinálja. Ha hibás tervezés? gyártási minőség? Csak más gyártóknál nem áll fent az ilyen hiba.
Akkor lehet nem véletlen volt a Uboom X hibás rajtja mert idővel az Earfun is látta a hangszóróval gondok vannak "Passzív membrán minőség"? Ők se hittek igazán benne. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19894 üzenetére
Itt a zene, persze egy zenéért nem rossz hangszóró ez!
#19895Pixx96
Igen a Uboom X ára valóban erős volt mert én se találtam más hangszórót ami felveszi az Earfunnal a versenyt!50E alatt nem kapsz ilyen nagyot vagy erőset!
Uboom X is bőven jó mindenre, hordozható és nem olyan drága hogy fél a strandra kivinni! -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19894 üzenetére
Ez a Oluv 0.48 FW ahogy írod, és ez még a sima Outdoor Oluv EQ fél hangerőn.
És néha tesztelem is a hangszórót mennyire jó vagy mennyire agresszív a DSP, és ritkán de a Uboom X képes kiadni passzív membrán körül érdekes zörejt.
Talán túl mélyre menne? Egy adott Frekvencia körül csinálta 40-50HZ Körül, egy külföldi videós pont azt nézte milyen mélyre megy A Uboom X.
A Boom XXX-t csak nagyon ritkán használom, Beltéren Indoor+ nyomom, kültéren meg Outdoor vagy Outdoor+-ba használom fél hangerőn.Persze én se agyalom túl betudom annak hogy valamit elmértek, vagy a passzív membrán mérete vagy minősége érte el a korlátját.
#19893Pixx96
Ez a egész úgy volt kimentem 10 percre zenét hallgatni, Arra voltam kíváncsi 0,48 FW alatt is csinálta-e ezt a zajt, de úgy látszik nem számít sokat a FW mert a hangszóró fizikai korlátja vagy valami más dolog miatt csinálja.
Mert jó hangszóró a Uboom X de így néha egy kicsit élményromboló!
A Passzív membrán körül jön ez a zavaró hang, így a Woofer szerintem bírná a basszut.
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19890 üzenetére
#19890Pixx96
JBL Boombox 4 idén szeptemberbe fog megjeleni, én is kíváncsi leszek arra mit nyújt.
21 Voltos akku mellet tudja fixen a 200 wattot akkuról, azért ez így nem semmi.
Attól függ mire kell és milyen hangzást preferál az ember, annyiból jó médiamarkba szoktam próba darabot ki állítani, ott ki tudod próbálni élőbe.
AI hang javítás, " Valós időbe" Ezt írja a JBL oldala meg 2 féle basszus mód, ezt láttam a Brazil videóba mert ott már forgalomba van. 1. Bass Mód "Narancsárgán világit a passzív membrán a hangszóró oldalán a 2. BASS Módnál meg kéken.
Bár ha már van 2 darab Go Play 3 és Earfun Uboom X nem vagyok biztos benne kell még oda egy Boombox 4. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19888 üzenetére
Fent a 0,48 FW és direkt kerestem olyan részt ahol a zenénél tisztán hallani hogy a Hangba tisztán halatszik a passzív membrán zörej.
Sima Oluv Outdoor mód 50% hangerőn, Nekem a Edifier hangszóró tisztán átadta valami gond van a hangal.Persze utána mondhatni, szóval néha így halatszik a zörgés kevés zene van ami ezt kihozza de azért van jó pár szám aminél így kellemetlen zajt generál.
Egy Rock zenénél a magas elnyomja ezt ,de főleg "Bass Heavy" disco zenék vagy Minimál zenéknél már többször hallottam a passzív membrán vagy a Woofer torzít le talán? Kicsit a passzív membrán? elérte a korlátait? -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19888 üzenetére
Itt nem hallod, de néha minimálisan azért érezni!
De nem akartam kockáztatni így ment a 0,48 firmware a hangszóróra.
Marad így, nem akarom a 9,49 Firmware kinyirja a hangszórót mert igen tudtommal ez a DSP határán táncoló firmware, egy felől lehet a Mélynyomó se biztos örül neki.
A másik hogy a akkumulátor idő is lehet jobb lesz kicsivel. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19884 üzenetére
Ez a Oluv Outdoor EQ! Fél hangerőn!
És Oluv keze által kiadott 9.49 Firmware.
Az a baj ha már az Ember felrakta Oluv Custom Firmware-t nem tudom visszarakni a gyárit.
Szerintem bírnia kéne!Mert a gyári 0.46 Firmware is hasonló módon mozgatja a passzív membránt!
Én nem csináltam saját EQ-t csak azt használom amit Oluv csinált.
Akkor lehet Oluv lépte túl a hangszóró korlátait?
De Beltéren Inkább a Indoor+ használom az nem torzít sose. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #19881 üzenetére
Nem lehet a meleg, sose rakok egy Bluetooth hangszórót se ki a napra.
És Néha beltéren is hallom pár zenénél hogy valami nem stimmel.
De mindegy ezt elfogadtam nem tőkéletes a termék de ennyi pénzért egyik se tőkéletes szerintem.
Azért látszik Outdoor Módba már félhangerőn is nagyon leg a membrán! -
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19875 üzenetére
Igen én is ez a típus vagyok meg sok több mint fél éve a Uboom X de nincs le ejtve se oda verve. Szóval patika állapotba van.
(Uboom X)
Igazság szerintem a hangszóró kültéren Outdoor módba néha Torzít és ne fogja senki a 9.49 Firmwarere, a gyári utolsó 0.46 Firmware és Outdoor módba fél hangerőn letorzított.
Nem a hangszóró torzít talán a passzív membrán nagyot leng és annak van valami féle érdekes hangja, ami már nem basszus hanem kellemetlen morgás.
A Liljon Get low számnál a fal tövébe rakva ezt tisztán hallani, de érdekes beltéren ez nem olyan feltűnő.Nem teljesen torzítás csak néhány zene esetén valahogy a basszus lehet elér valamit határt. A MFTP VOl 4 esetén "minimál válogatás" Havernál leraktam a fal tövébe és ott szintén a passzív membrán elérte talán a Korlátait és a hangszóró azt a fura hangot adta.
Persze én értem "Oluv Budget Speaker", ezért az árért nem vártam tőkéletest.
A másik érdekesség hogy 40% töltöttség után visszavesz a teljesítményen, ha ideig meritem. -
carl18
addikt
Amúgy tegnap megcsinálta egy 6 órás Uboom X tesztet, Indoor+ Módba ledek nélkül fél hangerőn azaz 50%-on ment és 25% csökkent az akkumulátor töltöttség.
Ez alapján könnyen megállapítható valahogy 24 órát bírhat reálisan és még csak Indoor+ Módba volt, Outdoor/Outdoor+ Módba jelentősen jobban fogy majd a akkumulátor.
-
carl18
addikt
Pedig a Edifier R1280DB elég neutrális, gyári Flat EQ-mellet használom.
Optikai kábelel van számítógépre kötve és elég tiszteségesen szól.
Beszéldhangok úgy átjönnek rajta kristálytisztán hogy jó hallani, főleg ha szembe ülsz vele.
De nyilván egy Bluetooth Boombox inkább sok esetbe "buliba érvényesül".
Minden esetre én tudom a Edifier egy igen jó asztali hangszóró és ez valóban neutrális és tiszta.
A Earfun Uboom X Stúdió mód még csak közelébe sincs a Edifiernek..... -
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19863 üzenetére
Csak én arra gondoltam a gyári Earfun Tweeter nem elég jó minőségű és ezért nem tőkéletes a élmény, és a Dockin magasa valahogy jobb, de a Edifier magasa is jelentősen precízebb, ezért gondoltam ha később cserélném megnézném egy jobb minőségi "Dóm" magas lehet pluszba hozzá adna az élményhez.
Nem atomfizika így házilag is ki lehet próbálni, főleg ha már nem lesz rá garancia és az ember szeret tesztelni.
-
carl18
addikt
Ez azért itthagyom Alan Tesztből emelve, ez alapján egyik se tőkéletes még a JBL se.
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19859 üzenetére
Igen, ha kézbe veszem én is valahogy érdekesnek találom. A Bevonat ugyan az mint a Motibon Boom esetén, olcsó kínai vastag műanyag.
Igen, ezért írtam hogy ha a gyári Tweetert cserélném valami jobbra akkor jelentősen javulhatna a hangja.
Nyilván az Earfun nem annyiért kapja az alkatrész mint mi Aliexpressen, ők ha 5000 darabot vesznek valamiből jár a kezvezmény meg hát helybe van szállítani se kell.
Magyarba még el kell hozni meg adó macera és társai, egy Earfun mint partner belpiacos.
Bár Oluv írta egy hangszórónál nem a kínézet a lényeg hanem a hangja.#19860bwoay
Kipróbáltam az összes OLUV EQ-t amit csinált és a Indoor+-ba használtam ahol van egy kis boost magas és mély tartományból még sincs olyan éles a hangja mint a Dockinnak.
Aztán próbáltam egyéni EQ-t és még se ugyan az a eredmény.
Van itthon Edifier R1280DB Hangszóró gép mellet, és az is tudja azt a szép éles magas hangot mint a Dockin. Az Earfun valahogy erre nem képes, és ez már a hardveres korlát.
Gondolom a Tweeter és a hangszóró Budget nem engedett többet.
Régen írtam egyik Tag a T6 Maxba magassugárzót cserélt és ég és föld lett a hangja.
Ezért gondoltam ha a Uboom X kapnak pár minőségibb sziszegőt, jelentősen javulna a hangja.Csak hát itt tömeggyártás van, Kapítalizmus és akkor lehet nem jönne ki a gyártás darabja 60 dollárra... Ettől független jó a Uboom X de nekem van pár gondolatom mi lehetne javítani.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19857 üzenetére
Igazság szerintem a múltkori "Kollega" Aki írtál kis Moddingot csinált a T6 maxon adott egy kis ötletet. Néha A UBoom X nem olyan jól adja ki a magas hangokat, néha érzem olyan tompa.
Azt tudom a Uboom X magasa 10-15 wattos lehet 4 OHM mellet. 20mm, szóval kíváncsi lennék ha véletlen a Dockin D Fine "Dóm magas sugárzóját beleraknám, megjavulna-e ez a tompaság?
A Dockin D Fine azért szólt nagyon jól mert a magas sugárzó megadta a hangminőséget, a Uboom X nagyon jó mély tartományba de a magas valahogy nem a igazi, hiába hangolta sokat Oluv valahogy érzem a "Hardveres korlátba ütközött.
Ha a olcsón vásárolt Dockin véletlen megadná magát és a Uboom X akkuja is döglödne így mind kettőt lehetne bontani.
Szóval arra kíváncsi lennék a Dockin Dóm magas sugárzója mennyit Dobna a Uboom X-en, még lehet a méret is stimmel.#19856bwoay
Igen, jelenleg a nagyobb kínai márkák már elég jó minőséget csinálnak elérhető áron.
Nyilván nincsenek teljes mértékbe JBL szinten de egy 4-5X drágább terméket nem is lehet negyed áron utolérni.
A Tribit/Earfun/Anker/W-king és sok más gyártó elég jó hangszórókat gyárt.
Egy Brazil ember tesztel "Kínai neve nincs hangszórókat" Amikről sose hallottál de hangerőbe a JBL nyakán vannak.
(SABALA BOOMBOX DR-909) Ez a neve, de szerintem senki se hallot róla.
JBL BOOMBOX 4 VS SABALA BOOMBOX DR-909
Már van pár Brazil teszt a Boombox 4-ről!
Bluetooth hangszóróra rengeteg márka akar betörni, szerintem már telített a piac.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19854 üzenetére
Igen, hát Oluv azt írta 5000 darab készült és hogy a Earfun elengedte a hangszórót.
Persze lehet ezt olcsóbban is kivitelezni vagy változtatni rajta.
Vagy jön majd egy Uboom X Prémium kiadás!
Végül is nekünk már meg van a hangszóró, egy időre letudva.
Egy Bluetooth hangszóró lazán kitart 5 évig.
Lehetséges a Earfun valóban elengedte, nem tudjuk mi a gyártási ár és a eladási ár.
160 USD volt a tervezett eredeti ár de azon az áron nem volt sok Uboom X eladva szerintem.
A készlet jó része 118-120 USD Körüli áron forgott ki. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19850 üzenetére
Oluv írta ki Patreon oldalon hogy mi a gyártás száma és nincs több Uboom X. Earfun el engedte így más gyártónak szabad a pálya.
Pedig ebbe a méretbe lehet már igazán jó és erős hangot csinálni.Uboom X elég mélyre megy komolyan.
Tetszik
-
carl18
addikt
Idén szeptemberben rajtol amúgy a JBL Boombox 4, kíváncsi leszek tesztekbe hogy szerepel. Úgy láttom így lesz a harci erő sorrend JBL BOombox 3 < W-King X20<JBL Boombox 4.
Ezzel a JBL visszatér a csúcsra, a 2X123MM Woofer segít a jobb basszuba.
Azt olvastam nem rég hogy a JBL-nek fejtörést okoz a Anker/Tribit és sok erős kínai hangszóró mert a JBL még se hagyja egy "Névtelen " W-King X20 oda verje a boombox 3-at.Talán lassan befut a Soundcore Motion Boom 3 Plus is, az Anker nyilván dolgozik a következő generáción. Arra leszek kíváncsi a "Racetrack Woofer" után ismét követi-e a piac a JBL új kialakítását? Mert hogy más hangszórók a jövőbe hasonló méretbe kapna-e Dupla Woofert? Anker/Tribit 2X5 Inch például?
Azért kicsit szomorú hogy a Earfun Uboom X ilyen sorsra jutott (5000 darabszám után leállt a gyártás). Nekem jól szolgál a enyém, nem tőkéletes de nagyon jó áron adta a Earfun.
A JBL Boombox 4 valahogy 200E körül nyít, ez majd 5X árkülönbség nekem a Uboom X után. És Gondolom 2 Uboom X TWS Sztereó esetén oda tud verni majd egy Boombox 4-et.
Minden esetre sajnálom nem jön egy Earfun Uboom X 2 vagy valami, úgy látszik az Earfun elengedte, kíváncsi lennék az okokra valójába mi lehetett a háttérbe? "Drága gyártás"? Kis árrés?
Azért láthatjuk a Konkurencia alá mentek jelentősen árrba.
-
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19845 üzenetére
De komolyan arról a bizonytalan weboldalról szerintem értelmes ember nem vásárol.
Oké (Lehet megkapod a terméket sértetlenül és működik is) Ha nincs pluszba Extrém szállítási díj. De 50 Euro fölött az amazon.de is ingyen szállít, ha már annyira játszik a külföldi vásárlás.
Aztán árukeresőn van sokkal jobb ajánlat is, mert legalább hazai bolt és könyebb a garancia.
De ha vissza küldöd lengyelbe a terméket hibásan mi a garancia cseréli, vagy nem tűnik el?
mert megkapja látja hibás de nem tudja javítani és önköltségen nem fog neked újat küldeni -
carl18
addikt
válasz
ragingspears #19830 üzenetére
Kicsit hozzá kell rakni de akkor ha cső alaku kell kültére talán ez ami itthon is kapható.
LAMAX PartyGo1 Play
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #19837 üzenetére
Azért egy "Elektronikai cikk" esetén nem igazán vennék onnan semmit, Árukeresőn is elégé le van pontozva. Ha vatera szerű akkor bárki árulhat ott ( csaló is)
Inkább nem veszek semmit, ha láttom ott a legolcsobb inkább fizetnék felárat a megbízhatóságért cserébe mert egy adott szint fölött nem éri meg a kockázatot.
Amúgy a Uboom X Outdoor módba teljes hangerőn baromi hangos tud lenni !
Üres helyen 30 négyzetméteres felújított szoba, oda lőttem kis időre csak lestem hogy kitöltötte a teret.
Szerintem az áron amiért vettem nagyon jó, néztem árukeresőn ennyiért Sencor/Sal/Somogyi hangszórók vannak sokszor.
Láttam A Tronsmart Bang Max akciós néha de az se szól olyan szépen vagy jól mint egy UBoom X.#19839<Adamsky>
Úgy ahogy írod ALLEGRO Esetén még később kibukhat a szállítási díj.... Ennyi erőből Vinteden is vehetnéd a Bluetooth hangszórót nincs rá nagyobb garancia mint Allegro.
Mivel ha olyan mint a Vatera "kapugaranciás a termék" Megveszed és ha tönkre megy pár hónap múlva vissza küldeni lengyelbe amúgy is macera, és az eladó se terheli semmilyen kötelezettség.AKkor inkább árukeresőn nézni kell megbízható boltot ahol van normális árak.
Bangood Aliexpress (lengyel raktár) esetleg. Vagy közvetlen a gyártó oldala (amazon raktárról jön) Earfun, Anker, Tribit. -
carl18
addikt
Unoatesom is azt mondta (Ami nem Jbl az szar)
A másik ismerősöm Jblt vegyél az a jó.
Szóval igen az átlag ember sokszor a márkát nézzi, JBL egy jól ismert márka ami régóta jelen van.
Van egy fajta bizalom és elismerés és bizalom.
Médiamarkba is megkapod, addig a Tribit Earfun Soundcore termékek kicsit nehezebb beszerezni.
Ide már kell kis utána járás és társai.
De jó hogy van alternatíva, mert elérhető áron kapsz normális Bluetooth hangszórót.Nem tudom valaki emlékszik-e arra mennyibe került az első generációs Bluetooth hangszóró 2010-2013 között. Egy vagyon és alig volt pár wattos.
Szóval most ahhoz képest elérhető áron kapsz buli teljesítményt.
Nekem jó a Earfun Uboom x de senki se ismeri se a márkát se a modelt.de így legalább van valami egyedi ami másnak nincs.
-
carl18
addikt
Azért ha valaki "Munkába használja vagy valami nagyobb felhasználás"
És mindennap 1X tölti akkor 2 év alatt összejön a 700 töltés, persze durván felfelé kerekítve.
Úgy se használja mindennap azt a hangszórót az tény!De ha valaki házibulit is tart vele néha akkor még is jobban használodik.
csak ez hosszú távon sokat számít a javíthatóság, vagy ha az akku egy idő után tönkre megy ne kelljen az egész hangszórót szétbontani.
Így JBL Tudja igazolni az ő termékük már "Javítható" És tervezett elavulás mentes.
Az EU akarta behozni hogy minden termék kapjon egy egységes töltöportot (Type_C)
És mellé legyen cserélhető akkumulátor házilag, mert így egy laikus nem hozzá értőnek azért gondot jelent egy ilyen termék szétszerelése.
De a JBL új akkucserés szabványa elég fogyasztó barát, 2 csavar és lejön a talp és ott az akkumulátor.Szóval szerintem reálisan ez is egy szabvány ami lassan lehet majd standard.
-
carl18
addikt
Szerintem a cserélhető akku minden hangszóró esetén előny. Könnyebb javítás ez nem márka függő kéne legyen, hanem jog ha valamit veszek könnyebb legyen javítani.
Egy Boombox 4 így is úgy is drága lesz nem biztos a cserélhető akku növeli extrém módon a árat.De ha a régi akku tönkre megy egy műanyag dobozon belül cseréled a cellákat az meg mehet vissza a hangszóróba.
És más jbl termekbe is használható.Nekem Van Uboom X de a 4x21700 Cellát sorba forrasztani majd művészet lesz ha az egyik tönkre megy.
mert 7.4v kell ki hozni a 4 cellát.
Már előre láttom ez hatalmas nehézség. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19810 üzenetére
A Boombox 4-be már cserélhető az akkumulátor végre, a hangszóró alján 2 csavar után kivehető a akkumulátor egy 6 cellás akkumulátort kapott.
A JBL Xtreme 4-be is cserélhető már csak az 4 cellás akkut kapott. (4X21700)#19808Pixx96
Ittál valamit?Kicsit nehezen jött át amit írtál?
" mire alapozni be baxtak középmelyek elé a magassugarzót"?
A Boombox 3 esetén az nem középmély hanem sima középtartományért felelős hangszóró, annál a hangszórónál a nagy RACETRACK Woofer a mélytartományért felelős. Még ha középmély is volna, le volna vágva a 100 hz alatti basszus, talán 2-300hz körül nyít. DSP pont úgy van hangolva, minden hangszóró típus a saját tartományát fedje le. Szóval a Woofer harcol a 40-200hz-es tartományért, a középsugárzó meg 200-3000hz között sugároz például, A Magas sugárzó meg 4000-10kHZ között lefedi a hangokat például.
Erre az is a bizonyíték hogy a középsugárzó "Légmentesen le van kerítve".
A Nagy Woofer által generált "Nagy levegőnyomás" szét is szakítaná. -
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19799 üzenetére
De a mélynyomó is tud leadni középtartományt.
Hangolás kérdése a JBL Tudja mit csinál nem kell félteni, kicsit vissza tekintesz a Earfun Uboom X a JBL Boombox 1/2 kialakítását másolja 2X10cm Woofer és 2 magas sugárzó.
A JBL Boombox 3 jött ezzel a új óvális mélynyomóval, a Tribit Blast 2 és a W-King X20 egyből másolta. Szóval mondhatunk bármit a JBL-re akkor is látni valahogy íránymutató a szakmának és sok más gyártó abból indul ki a JBL mit csinál.
Árukeresőn is top 10 hangszóró JBL.A JBL Boombox 4 elég jónak tűnik, Braziloknál már mennek róla a videók. Még nincs rendes megjelenés de idén szeptember körül rajtol.
Vágtam ki a Teardown videóból tartalmat!
Ez alapján 3 Passzív membrán 2 oldalt 1 Hátul (Onyx Studio 9 méretű)
A 5 Inches Woofer 123 MM? Neodium mágnest kapott, a oldalsó passzív membránon a JBL Logó képes világítani. -
carl18
addikt
(Mikor megláttam a kamerán a lepukkant, ütött-kopott UPS autót a ház előtt, szaladtam is fel, nehogy elvigye a cuccot)
Ismerős a szituáció!
Szerintem jól jártál, ha akciós áron szerezted be, Alan tesztjei alapján egy Boombox 4-et le tud győzni, de Oluv is az egyik legjobb bluetooth hangszóró címed adta neki.
Jól is szól de nagyon hordozható 1,5 kg. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19786 üzenetére
Már van 23-25E között Xiaomi bluetooth hangszóró Harman Kardon együttműködéssel.
[link]
Azért nem hiszem elérhetetlen áron lesz. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19781 üzenetére
De a Onyx kb 2 kg A Uboom X meg 4,2 szóval súlyához képest jelentősen nagyobb a teljesítmény. Onyxnak van 1X 2600 Mah Cella a Uboom X meg 4X 4200 Mah 21700 cella.
Nem mondom a Harman Kardon se rossz de a Uboom X elég hatalmas szinten főlényesen áll felette. 60 wattos A Onyx 3, akkuról csak 30 wattot tud, szóval hordozhatóságba még gyengébb.
(De a Harman Kardon egy nagy gyártó) Pénz van és nem egy olcsó Budget ezért vártam volna hogy (Megmutatkozok a nagygyártó minősége) mit is produkál. -
carl18
addikt
válasz
BrandonXXV #19778 üzenetére
Igen szerintem is jó
Onyx 3 labdába se rúg
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19767 üzenetére
Jó a Uboom L de hazai ára azért 30E körül van, a Xiaomi 30 wattos hangszórója van 15E körül és jár mellé 2 év garancia ha jól emlékszem.
Persze a Earfun Uboom L is kap másfél év garanciát, szerintem ha valaki nem akar külföldön rendelni a Xiaomi is nagyon jó választás.Én haza piacon azt venném, de A W-king D320 is jónak tűnik csak hazai piacon nem hiszem elérhető.
Jön majd a Tronsmart T8 is sokkal nagyobb akku és jelentős előrelépés a korábbi generáció után, erre mondhatom a Tronsmart valóban szintet lépet, legalább is külsö alapján Simán
3,7V 9000 Mah, gondolom 2X21700-es cella kapott helyet így 2X4500 Mah.
De ez nagyobb mint a Dockin akkuja, szóval egyik videós tesztelte és max hangerőn 4-5 órát kibír ez azért nem semmi.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19765 üzenetére
Van újra Prohardver!
Nagy böjt volt ez!
Igen igazság szerint a USD-be jobban megéri fizetni és tökre jó mikor a gyártó nem erőltet rá egy adott valutát.
MyEarfun oldal ezért is jó mert én is 112 USD-be vettem Uboom X-t anno 41500 körül volt ez.
Amúgy már Tribit oldalán se lehet USD-be fizetni, ahogy látja magyarországra rendeled automatikusan átvált forintra.
Most néztem a 170 Dolláros Tribit Strombox Blast Ha USD -be veszi az ember kijön 59E forintra, de itt jön a móka berakod kosárba és megadod magyar vagy.
Hiába állitod Eurora vagy USD-re automatikusan átvált neked forintra.
És a 170 USD-ből lesz 71.000 forint, nem tudom mi alapján ilyen drasztikus a különbség.
De Dockin oldalán is kaptam egy 40 Euros kedvezményt (D FIne Evo)
Ránéztem 110 Euro lenne, euroba ez 44.000 forint de a Dockin oldala is átvált forintra és bumm 51.000 forint.
Amazon.de ezért mondjuk jó mert nem szenved enged fizetni dollárba és Euroba is.
Csak Itt már ha dollárba akarsz fizetni és kevesebbet ér akkor 100 euro helyet talán 120-130 USD.
Csak valahogy engem zavar hogy adott oldal helyeted akarja eldönteni mibe fizes, a Bankod úgy is átváltja és még így is jobban jársz mint ha egy adott cég váltja neked "Horror áron".
Csak így a Jó value hangszórók nem lesznek olyan jó ajánlatok. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19729 üzenetére
Én is így láttom, hogy a Design felett eljárt a idő és elég "Noname" Fealing.
Valahogy még plúszba felcsatolna rá az akkumulátort is külön macera.
Talán annyi előny ha az akku tönkre megy könnyü cserélni.Csak most van pár Bluetooth hangszóróm, mindegyikba van Litium akku és tök kényelmes csak feltöltöm és viszem és hallgatom.
(Alvás zavar, sajnos 2024 nyarán nagy remény fűztem de voltam Alváslaborba, 1 éjszakát ott aludtam 6 óra alvás volt és az orvos azt mondta nem talál semmi eltérést.
Végül meséltem hogy Benzodianemet használok alvás túrbózására (xanax) és azt mondta talán az is bezavar mert csökkenti a mély alvást, csak ez egy csapda mert eleinte ha az ember nem tud aludni, 1 db 0,25mg Xanax és alszik a ember, csak ez allatomos csapda mert utána már nem elég, és emelni kell 0,5mg-ra aztán ez se elég is kell 0,75 vagy 1mg.
Egyszer nagyon, de nagyon kimerült voltam és bevettem 4-5 db Xanax Sr 0,5 éjszakára.
Aztán másnap, gyakorlatilag képszakadás volt "Blackout" Nem emlékeztem mi történt.
Telefonon találtam videót hogy kint voltunk futni, sportolni...)
Sajnos alvás zavar esetén már sok mindent csináltam, "Mitrazapine" altató antidepresszáns, Agomelatin, Xanax, Citromfű magnézium, Kamilla tea, magnézium Glicinét, Glicin aminosav, mozgás sport és társai de valahogy még is elégé nehéz.
Inkább az a fő bajom hogy hiába van 8 óra alvás másnap még is kimerült vagyok.
Legrosszabb talán akkor volt mikor a 30MG Mitrazapine és a 0,5 mg Xanax mellet aludtam és másnap reggel olyan volt mint ha teljesen kimerült lennék, mindig úgy ébredtem mint akit agyon vertek, szenvedés volt akkor aludni. Csak telefonon miértem a alvás időt 8-9 óra volt és még is úgy éreztem mint akin át ment egy tank.Aztán a Xanax függöség is azért rossz mert ha nem veszem be akkor este nem alszok, valahogy egy ördögi kör.
Kis offtopik, de remélem belefér úgy se olyan izgalmas a topik -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19720 üzenetére
LOL "Tudtok-e javasolni itthon olyan "tesztelőt", akinek van összehasonlítási alapja és tényleg meg tudná mondani, hogy most ez jó-e, vagy nem és nem elfogult egy márkával sem."
Most akkor ö youtubert keres ?
Ja én egyből felmértem mit tudhat az a hangszóró.
Nyilván tudom munkás hangszóró építkezésre és társai....(kialvás nem rajtam múlik, ezzel 6 éve gondba vagyok)
-
carl18
addikt
válasz
r_zsolt #19718 üzenetére
Üdv!
Megnéztem így vakon nem tudok róla mint mondani.
(Szerszám Súlya (kg)7.7Szerszám Hossza (mm)505.5)
Igazság szerint 5 év garancia miatt, lehet a gyártó valami tartosat hozott létre ha ennyi garanciát mer vállalni.De persze nincs benne akku külön kell csatlakoztatni így IPX 4-es védelem jár mellé.
A gyártó leírása alapján ennyit tudok mondani, hallani kéne élőbe hogy komoly tapasztalatot lehessen levonni.
Nekem Van Egy Earfun UBoom X az ellen gyorsan eldőlne mit is tud azért a 150.000 forintos árcéduláért. Más felől ennyiért van GO Play 3 vagy Boombox 3 is, De W-King X20 is megkapható ennyiért. Mivel nem hallottam nem akarok előre leírni, de pár kép meg leírás alapján nehéz körül írni mit tud.
A Leírás ami az oldalukon van is igen szegényes. (1 woofer, 2 mid-range, 2 tweeters and 2 passive)Itt azért van konkurencia bőven, szóval jó kérdés ezért az árért a konkurencia mellet mit tesz le az asztalra.
-
carl18
addikt
válasz
gtx560unlock #19120 üzenetére
Akkor nagy csoda. Enyém 50 százalékon volt de lehet a tiéd sokáig zárolták hidegbe és le szívta a hideg.
-
carl18
addikt
válasz
Peaceliker #19113 üzenetére
Egy ideje már létezik csak nem túl népszerű termék.
Doss Sound XL után szabadon.
Ha lenne még Sound XL elérhető áron simán vennék.
-
carl18
addikt
Kocsiba Uboom X Boom XXX módba komolyat szól.
-
carl18
addikt
válasz
fery02 #19091 üzenetére
2 hét múlva talán viszik, kis városba laksz? Oda nem sűrűn megy Ups.
Majd viszik de azért néha Hívd őket hogy kéne a termék.Mióta nem vitt neked ups?
Nincs ünnepi szezon nem hiszem sokat késik.Én november végén át szenvedtem ezt. Elég volt egy időre
Nálam is ez ment hogy hibás a utca cím vagy rossz a ház szám.csak kifogás ne kelljen az nap vinni így tudják húzni a időt.
Várd ki ha akarják úgy is viszik. -
carl18
addikt
Igen Oluvnak valóban van egy fura modora.
Amit hát nem mindenki tűr el, olvastam valami német hifi fórumrol is banolták ez miatt.
Talán a baj mindenkire rá akarja erőltetni amit gondol ezért is lett végül a csatornája törölve.Még nekem is nekem állt komment szekcióban. Dobtam csalit és azt írtam a Dockin D Fine meg eszi reggelire az Earfun Uboom L hangszórót.
Jött is a válasz primitív vagyok és hogy Fuckin D Fine meg érdekes agresszív hangnem angolul.
Ha nekem ezt írta akkor a többi embernek?
Sok emberrel le ment komment háborúba.
A vége látjuk mi törölve a youtube csatorna és ez elég nagy búkás.Nyilván azért a felesége videózik mert Oluv ismét bele esne ebbe a hibába. Felesége türelmes és képes kezelni a dolgokat.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19074 üzenetére
Akkor az jó idén még biztos jön Firmware frissítés a hangszóróhoz.
Kültéren Indoor+ egy pár másodpercre ki maxoltam a Uboom X-t. kegyetlen hangos így is, az biztos hangerő van ha kell. 😉
De fél hangerőn is betölt elég szépen egy nagy teret.Jó hangszóró a basszus jó erős és mély.
-
carl18
addikt
válasz
gtx560unlock #19067 üzenetére
Biztos viszi majd 1-2 hét múlva.
ups a amazon szállítója jelenleg.
velük vannak le szerződve.
-
carl18
addikt
válasz
gtx560unlock #19064 üzenetére
Az Ai írta.
Az EarFun hangszórók készlethiányának hátterében valószínűleg a globális ellátási lánc problémái és a gyártási kapacitások csökkenése állnak. A kínai elektronikai iparban tapasztalható lassulás és a szállítási költségek növekedése miatt a termelés lelassult, különösen a kisebb, alacsony hozzáadott értékű termékek esetében. Ez a helyzet az EarFun termékeit is érintheti, ami a készlethiányhoz vezetett. -
carl18
addikt
válasz
gtx560unlock #19064 üzenetére
Nem volt rá elég kereslet? Nem ismerik a terméket.
Nem tudunk semmit de több cég terméke is elfogyott.
Earfun magyar oldalán egy Earfun Bluetooth hangszóró sincs. Mindre azt írja nincs raktáron.Dockinnal írtam írtak májusban végén lesz nekik is hangszóró. Nyilván Kínába van valami gond, lehet a vám háborúnak is köze lehet ehhez.
Egyenlőre anyit ne adj érte, inkább várj vagy ha más nem Hardverapron láttam Tribit Blast 1 hangszórót 50e forintért.
Egyenlőre ha nem sürgős várd meg hátha jön új készlet. -
carl18
addikt
válasz
gtx560unlock #19061 üzenetére
Nem tudni mi a sorsa.
kíváncsi vagyok azért szórták ki akciós áron mert az Earfun le mondott róla.
De amazon.de oldalon meg lehet kapni.
Magyar oldalon 60e forint -
carl18
addikt
Na megint bele futottam abba az Uboom X fél hangerőn vissza vesz a hangerőből. Outdoor mód fél hangerő kis el, 30 perc és vissza vesz. Talán valami túl melegedés elleni védelem? Most 42 százalék töltés mellet jött elő.
Kicsit érdekes ez és ettől működik csak nem értem mi a oka. Más hangszóró nem csinálja, Dockin ha maxon küldöm 1 órán át se csökkent hangerőt.A hangerő csökkenés 3-4 decibel biztos. Ettől hallgatható vagy a egyéni DSP és a Extra basszus terheli jobban a erősítőt. Ilyesmit tudok elképzelni, a biztonságos Zóna amibe jól érzi magát a Uboom X a Indoor+.
Persze Oluv hangolt a így tudnia kéne hogy még is meddig ment el vele.nincs komolyan hajtva se így ezért is érdekes.
Vagy ha az akku adott feszültség után volna kevés. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19049 üzenetére
Azt a képet úgy nézd hogy lesz belőle eladva.
A 2 Dockin marad és a Uboom X.A Jbl Charge 2 akku nélkül van nem jó a töltése.
Azt nem adom el.W King X10 és a Tozo Pa1 amit eladók mert igaz sok hangszóró minek ha nem használom.
Azért 5 hangszóró közel se gyűjtő szint bár van egy régi Hitachi Ghettoblaster a szekrény tetején.🥳Azért jó áron vettem akciósan. Elmehetne rosszabb dologra valaki 2 hónap alatt el szívja a hangszóróim árát (cigi-alkohol).
Azért jó ha több van mert ha vinni kell akkor nyilván nem a Uboom X viszem, kivéve ha nem kell hatalmas hangerő.
Sok esetbe egy Dockin D Fine is elég 60 százalék hangerő mellet elég bográcsolni.De marad a 3 hangszóró aztán egy időre ki szállok én is mert nincs sok értelme ha nincs ki használva.
Ami kellet fejlődés azt le zárta a Uboom X.
Erő, mély basszus, nagy akku és jó hangminőség.
Akku idő is 24 óra simán meg van szóval ez egy jó üzlet.
Majd 2030 körül meg láttom ismét mi van új hangszóró ami előre lépés vagy fejlődés.A Dockin D Fine Plus 2020 Decemberbe vettem, most Uboom X 2024 Decemberbe jött közbe.
Szerintem 2030-ig el vagyok ezekkel. Elég nagy fejlődés kéne hogy újra lássam van okom cserélni. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19046 üzenetére
Sajnos az én Dockinom már mű alkotás. Így hogy meg javítottam egyenlőre nem láttom értelmét eladni.
Aztán úgy is oda juttok ebbe a méretbe nincs semmi ami így szól.
Bár a W King D8 mini lehetne opció kis hangerőn nincs basszus inkább 80-100% jön meg a basszus ereje.
30e ami kicsi és jól is szól nehéz eset, és van basszusa ki méretbe? Tozo Pa1 bass módba fél hangerőig tolja a basszust.
1kg méretbe a Soundcore Motion Plus egész jól személyre szabható, egyéni EQ mellet lenne basszus és aptx codec is. Ezt akcióba talán ki lehet hozni 30e körül.
Tribit Mega? Az is 1kg kategóriába elég jó basszust tudott.Egyik ismerősnek Lamax van amire azt mondja nagyon jó a basszusa.
de csak online beszélek vele.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19041 üzenetére
Dockin úgy szokta ha le járt a garancia hogy nem tudnak segíteni. De adnak kedvezményt a következő vásárlásra.
ők írták nincs pót alkatrész nem árulnak.
Így javítás a egyetlen út, Motion Boom Wooferét meg találtam 2.75 inch sotamia a márka fent van aliexpressen.
De az Earfun se Anker se hiszem 3-5 évvel vásárlás után tud alkatrészt kínálni.
-
carl18
addikt
válasz
fery02 #19038 üzenetére
Kicsit nagyobb kicsit erősebb!
4.2kg de jó lesz az, szerintem egy darabig nálad is kitart.
Ma én is hallgattam fél hangerőn, úgy látszik Indoor+ mellet is elég komoly hangerő van fél hangerő mellet egy szobát simán megtölt.
Szóval simán lehet vele játszani, ha úgy tetszik!(Dockin)
Kicsit nyomoztam a témába, meg van egy másik dockin tulajdonos aki át küldte a ACP hívatalos leírását a Dockin wooferéval kapcsolatba.
15Watt 4 Ohm darabja, méret 66,5 MM Csavar beépítési távolság 51,5mm emlékeim szerint."
Electrical Specification
1. Operation Must be normal at program source 15 W (Music Peak Source)
2. Buzz, Rattle, etc. Must be normal at sine wave 7.74 V、 Fo Hz~3KHz
3. Voice Coil Diameter Φ20.4mm ( 0.75inch) , DC Resistance 3.6±0.252(7%)
4. Sound Pressure Level(SPL)
79± 3dB at 1W/1M (100.125.150.200 Hz 4Points Average)
Also acceptable compared with the standard sample ± 3dB."
Ez jónak számít?
Se baj a méretek meg vannak és a csavarok közti távolság meg hogy 4 OHM.
Ha venni kéne pót hangszórót tudom most már a méretet és milyen SPEC-nek kell megfelelni.Neodium Mágnes hangszóróval szerintem fél kg talán nyernék, úgy 1,5 KG lenne a Dockin.
-
carl18
addikt
válasz
fery02 #19028 üzenetére
Én esetembe sok idő volt a szállítás de ez karácsonyi időszak előtt volt.
Hívni kellet őket heteken át, és végül a semmiből egyszer csak este 6 óra 14 perckor hívott a futár hozna egy csomagot. Én már feladtam azt hittem nem lesz Uboom X.
A külsö doboz darabokra volt törve, azon belül volt a Uboom X dobozza. azon is volt egy szakadás az alján. A Srác az oldalsó ajton akart a dobozért bemenni el kezdte idegből rugdosni, aztán oldalt nem nyilt bement hátul.De ja, ha tudom valamit UPS hozz 2X is át gondolom "Kell ez nekem?"
Az Uboom X példájából tanultam, ilyen euro árfolyam mellet nem is kell hirtelen semmi amazonról.De ha neked meg lesz a Uboom X te is le tudod a zene témát ismét 5-10 évre.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19027 üzenetére
Csak ez olyan érdekes de egybe szívatás is hogy bizonyos oldalak milyen árfolyamon váltják a forintot hogy valaminek olyan extrém ára lesz.
Ezt csinála a Dockin oldala is, más oldalról beléptem és írta euroba mondjuk 120 euro=50.000ft, mondom nem is rossz ár az Evoért.
Magyar címről át vált forintra, bumm 62.000ft. Én meg nézzek how -to?Amazonon is játszottam hogy ha átváltok eurorol dollára ugyan az lesz-e az ár?
Na ott nem működik ha Dollárba váltasz drágább lesz minden termék.
Tribit oldala is érdekes, nem értem ezek a nemzetközi boltok miért nem engedik váltani hogy mibe szeretnék fizetni? Mert hogy nekünk csak a forint játszik?
Nem feltétlen a Tribit hibája, nyilván oda adnák ők 104 USD mellet is csak a cég akive le szerződött még le húzza a vásárlókat pluszba. Azért a 414-es Dollár árfolyam mellet dollárontként 54 forintot keresnek, 1 vásárló esetén.
Nyilván így a Tribit Láva sokat romlik értéke, mikor nem rég írta a kollega aki eladta nekem a Dockint, hogy a Uboom X-t 43E forint értékbe sikerült megvásárolni (Ingyen szállítással)
50 euro fölött a mazon ingyen szállít, ez is egy jó dolog.
Így most ott vagyunk ahol a part szakad, Uboom X ez miatt is jobban megéri.
(Nem Politika, vagy eurora kellet volna jó pár éve át állni) És nem volna ilyen macera pénz váltásnál külföldröl vásárlás után). Hol van még mikor a euro 300 ft körül volt?40E alatt gyanusan jó ár lett volna az új Tribitért, aztán kiderült túl szép hogy igaz legyen.
-
carl18
addikt
Igazad van ki próbáltam és valóban át váltja forintba.
ez 104 Usd nem tudom milyen árfolyam lesz 40e+ forint.
Azt hittem olyan mint az Earfun oldala hogy enged dollárba fizetni.
37200ft lenne most 104 Usd.Esetleg Tribitnek kéne írni miért így működik.
Earfun oldala sokkal korrektebb ilyen téren.
Talán a valuta váltás dobja meg...
129.99 usd is hogy lesz 54e forint?
-
carl18
addikt
válasz
SSlyTR #19017 üzenetére
Igen sajnos Dockin, earfun és Anker esetén nem igazán van pót alkatrész Woofer. Lehetne bele rakni de akkor romlana a hangja. Ha a gyári hangzást akarja az ember meg tartani akkor a régi Woofert érdemes javítani.
Most egy tudjátok képzelni hogy szólna a Uboom X 2x100mm Sal mélykozep mellet?
Nagyon nem volna ilyen jó a basszus.
Persze abba a Sal hangszóró is jobb mint hogy a hangszóró kuka legyen.Főleg az egyéni méretű kis hangszóró a bajos.
Dockin esetén 65mm ilyet ami ilyen mélyen és erősen szól nem találtam aliexpressen.
Találtam egy 65mm de 97hz írt ami nem igazán mély.Csak ilyen kis hangszóró mellé pille és társai és a javítás ha szakember csinálja nem lesz olcsó.
És ha egy Új Uboom X 43e akkor a hangszórót felét az ember simán rá költheti. -
carl18
addikt
-
carl18
addikt
Úgy játszik néha ezt azt Megéri javítani. Ragasztó és festék volt itthon.
kész a javított 2017 D fine.
Akkor ez még kíváncsi vagyok mennyit bír.
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19009 üzenetére
Igen én néha abba se vagyok biztos magába a Watt valós.
Xtreme 4 papíron nem 100 Watt?Pedig én is látok drága hangszóró esetén watt/90db érzékenységet. De ez drága és ritka mulatság meg méretbe se kicsit.
84db/w már kicsit átlagosabb.
-
carl18
addikt
Na akkor úgy látszik lett egy jó Dockin D Fine.
Ragasztás után 2 órával ki próbáltam és már nem torzít.
Egy pillanatra ki próbáltam Max hangerőn is és ki bírta.Rácsok nélkül kegyetlen jól szól sokkal élesebb a magas is.
Dockin D Fine 2017 After Repair.
Úgy látszik még van előtte élet. -
-
carl18
addikt
Pillét javítani nehéz?
-
carl18
addikt
Meg jött a D fine szét is kaptam látszik 8 éves 😅
Bal oldali Woofer valóban bajos, ki vettem és azt láttam Pille szakadás van. A tekercs nem égett le és a külső perem ragasztása se oldott fel.
Van belül a tekercs mellet pille csak a közepe mozog a széle nem. -
-
carl18
addikt
Lesz egy másik Bluetooth hangszóróm kicsit le harcolt.
Dockin D Fine 201710e volt Foxpostal korrekt ár. Csak elmetileg egyik Woofer néha picit recseg. De már donornak is jó lehet akár ha a D fine plus meg adja magát.
Azt néztem egy ilyen Bluetooth hangszóró ha tönkre megy gyakorlatilag javíthatatlan. Nincs pót alkatrész nincs mire cserélni.
Néztem Aliexpressen 65mm Woofert 97hz nyit.
Hát ez nem hangzik jól. -
carl18
addikt
válasz
Viktor8. #18989 üzenetére
Sajnos a belépő szinten vagy ahol a gyártó nem drágán gyárt ott nem igazán van bass Heavy Hangzás.
Uboom X esetén van Boom XXX ami elég komoly basszust add. Nem rég jelent meg a hangszóró 5 hónapja de most talán ez egyik legjobb vétel most a piacon. Főleg elérhető áron néha 50e magyarba akciósan. Gyártó oldalán 120 dollár és csak erős és mély basszust tud ha az szereted.
38hz ahova le képes menni, nekem is ilyen van December óta.Én is láttam a Bang baja egy Xtreme széria több basszust add az ellen mérték és az Xtreme felül múlta.
-
carl18
addikt
válasz
Viktor8. #18982 üzenetére
Ha a gyártó nem add opciót nem igazán tudsz frissíteni.
így kell vele együtt élni.
Ha 3 évet ki szolgált akkor nem jártál rosszul.
A kérdés a hang neked tetszik e, de ha annyira ebből akarsz kettőt add el a régit és vegyél még egyet az új akciósbol ha még van.Néztem hangszóró 36cm hosszú és 3kg fölött van.
Szerintem jobb egy Uboom X basszust tekintve is. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #18977 üzenetére
Még van amatőr tesztem ami jól mutatja (Only 60HZ BASS) Hogy a Dockin mennyivel veri rommá a T6 Maxot.
Dockin D Fine Plus VS Tronsmart T6 Max (Deep Bass) Only 60 hz
Edifier hangszórón hallgatom vissza és ég és föld a különbség. Látszik a D Fine sokkal erősebb, és ez csak mély basszus. Flat EQ esetén sokkal tisztább és hangosabb is.
1:40 a T6 Max látszik valami korlátba ütközött. 1:45 a D fine mennyivel erősebb és hangosabb és ez szimplán basszus.
Ha azt írtad a ismerősőd azt mondta a T6 max rezegteti a ablakot akkor a Dockin mit csinál kitöri?
Milyen ablak volt?
Ezt lehet remegteti....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest