- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kompakt vízhűtés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz hyper83 #5097 üzenetére
Ajándék lónak ne nézd a fogát! Ezt a közmondást a "vámügy" már régen elnapolta.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hyper83
tag
válasz DroiDMester #5091 üzenetére
Szia,
A Sunvell T95 M lejatszot hogy csipte el a NAV, ezt nemertem elvileg ha ajandekkent van kuldve akkor 45 EUR-ig nem kell vamot es adot fizetni. Te mennyit fizettel ra?
Koszi!Udv
-
Balinov
titán
Sracok, hasznal valaki Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus-t a box vezerlesehez? Erdemes 20£-ert venni vagy van ajanlottabb modell? (jatekiranyitasra nem kell, arra ott a PS3 kontrollerje)
Koszi
B10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
interstate76
addikt
válasz gyuri152 #5088 üzenetére
Filmlejátszás közben eldobja és utána újracsatlakozik? Biztosan jó minden kábel, amit használsz? Ha lehúzod a hdd-t a mini pécéről, de a tápkábele bedugva marad, akkor továbbra is üzemel? Hány amperes külső tápot kap?
Korábban egy Wintel W8-as mini pécén sokáig szenvedtem külső házba pakolt noti merevlemezekkel, ide-oda cserélgettem a vinyókat, a házakat és a kábeleket, egy darabig semmilyen kombináció nem volt jó, aztán egyszercsak megjavult és onnantól kezdve hónapokon keresztül (amíg el nem adtam) jól működött.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
titán
-
Beni2360
félisten
válasz Silent77 #5092 üzenetére
Nem biza, hanem miért szerepel a követésnél a célországba jövetelnél érthető cseh ország.........
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
válasz DroiDMester #5091 üzenetére
Nem is ezt írta...
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
nagyúr
válasz Beni2360 #5081 üzenetére
SEMMIT NEM JELENT! Hogy ki és milyen cimkét ragaszt rá! Gondolod a NAV.os kollégák annyira hülyék hogy nem ismerik a sky56.cn tracking oldalt? Ott simán látják hol lett feladva, lófütyit nem ér hogy a csehek mit ragaszt rá!
Nekem is csehektől jön a Sunvell T95 Max om, és sajos ezt is megcsípték, ahogy az előző Egreat MXq Pro 4K boxomat is megvámolták!
Az hogy megfogják, vagy sem a vámon, csak a szerencsén múlik semmi máson, sajna én ennyire szerencsétlen vagyok hogy minden cuccomat megfogják!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz gyuri152 #5083 üzenetére
Korábban ezt írtam, tehát a LE 007-es verziójához kipróbálnám a gxbb_p200_2G_1Gbit_OTG_Port.dtb fájlt. Nekem ezzel jól megy az M18.
Ha nem megy a távirányító, akkor szereznék egy olyan remote.conf fájlt, amivel a Mini MX távja megy.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
envagyok
veterán
válasz DoItYourself #5079 üzenetére
Kb ugyanaz mint a wetek play 2
Annyi, hogy abban csak dvb-t vagy dvb-s tuner van, azaz nem multi[ Szerkesztve ]
-
gyuri152
csendes tag
válasz interstate76 #5086 üzenetére
Sokszor csinál olyat is, hogy megakad a film szimplán és tekeri a HDD-t a box majd 10 másodperc múlva folytatja. Ezzel szemben rákötöm a routerre a merevlemezt és DLNA megosztással viszont perfekt végigviszi ugyanazt a filmet mindenféle akadás nélkül 5Ghz-es wifin keresztül. .
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
DroiDMester kolléga már kipróbálta, de mielőtt berendelek magamnak is egy GT1-est, szeretném, ha más is ránézne: szóval megtennéd, hogy feldobod ezt a PMS-t a GT1-esedre? A forrás (apkmirror) teljesen megbízható, csak azért nem a Play Áruházat linkelem, mert ott inkompatibilitást ír.
DroiDMesternek felment, csak valami 1.385,- Ft-os aktiválási díjat kért tőle, ami azért furcsa, mert eddig ilyesmiről csak a plexes kliensprogramok esetében hallottam, szervernél nem.
Köszi előre is!
-
gyuri152
csendes tag
válasz interstate76 #5084 üzenetére
Külső HDD-t. De külön tápos USB 3.0. Minden mással megy a HDD csak a boxal szórakozik. Ha elszáll az USB, akkor még egeret se érzékel nem ad feszültséget az egér optikája sötét.
-
gyuri152
csendes tag
válasz DoItYourself #3547 üzenetére
Melyik device tree fájlt javasolnád a Memobox MX MAX készülékemhez? Sajnos USB gondjaim vannak film közbe fogja és eldobja az összes USB-t és semmi nem működik csak többszöri áramtalanítást követően.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
sok éve a koleszban playboyt osztogattak és abban van egy dvd, a régi tankönyvek közt találtam - és az állam vizsga meg volt belőle?
-
Beni2360
félisten
válasz paparazzi2 #5049 üzenetére
2016.09.13 12:37 22000(Czech Republic Item information :
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country
Ez mit jelent? - hát azt jeleni amit kértél Cseh postát, tehát a csehek fogják szállítani addig ne te voltál a célpont. Tehát Csehek küldik neked. Elég fara muci de így jött nekem is. Ők ragasztanak rá sárga cédulát, hogy nem vámolt terméket továbbítanak. De innen meg nem fogsz látni semmit, de aláírós lesz. Kb ennyi a Cseh posta lényege.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz envagyok #5073 üzenetére
Olvastam a LE fórumon, biztató, hogy foglalkozik vele. Azt írtad, hogy a K1 Plus multi tuneres, egyszerre nem megy a kettő. Akkor ez végülis tudásban ugyanaz mint egy Wetek Play2?
Ez a 007-es build nagyon egyben van, most már át fogok állni rá, ha megjön az SD kártya, amit rendeltem.
Hírek rovat: tegnaptól már Odroid C2-re is van multichannel PCM.
-
envagyok
veterán
Használ vki AML VNC addont?
-
envagyok
veterán
Kszaq ígért a hétre nekem k1plus tunereket ismerő tesztverziót
-
a8l
aktív tag
válasz mihalko.gsi #5069 üzenetére
Mi volt amit rendeltél hogy beszívták vámra?
Nekem még soha nem volt gondom sokszáz csomagom mind átjött.
Érdemes írni megjegyzésbe egy rövid mondatot rendeléskor hogy max mi legyen a cus....dec...-on.
Most azért kicsit aggódok a BG-s Z83 miatt, de a CZ -s GT1 ha átjön akkor talán az is. -
a8l
aktív tag
válasz DroiDMester #5067 üzenetére
Én annyira nem számítok, mert ez életem első androidos box-a.(de nem az utolsó)
Nagyon megtetszett, sokkal használhatóbb mint az asus oplay media playerem.
Számomra a lényeg hogy a kép és hang rendben legyen, ne fagyjon le meg ne akadozzon stb.
Ez hibátlanul játszik le FHD-s MKV-t amire nekem szükségem van. 3D nem érdekel, 4K se nagyon mert pár demón kívül nincs anyag, meg megjelenítőm sincs hozzá. Most vennék lassan új projit, de nem tudom van e értelme bő 2x pénzért 4k vetítőt venni, amikor tv-ben még fullhd is ritka a lejátszható filmeknél meg mind FHD és a magyar hangsáv is max DTS, de leginkább DD, ezért nem vettem még pl újabb erősítőt a 12 éves Pio AX5i helyett, mert hiába az új szabványok HD hangok ha nincs film ahol a szinkronos hangsáv is ilyen lenne. Már alig várom hogy itt legyen az s905 box is összehasonlítási alapnak LE-vel. Most hogy lesz 3 ilyen boxom(2 GT1 S912 és 1 MXQ Pro S905), már csak valamilyen TV szervert kéne összehozni egy box-al amiben van min 2 S2 tuner upc directhez és még 2 DVB-T tuner. NAS holnap érkezik, már csak HDD kell bele.
GT1-nek nem rossz a gyári távja elég jól érzékel, csak hát nem túl sok gomb van rajta, nagyon kell neki a légegér bill kombó. Most gyári táv, egér kombóval használom, de o betüt nem tudok nyomni így sem sehogy ezért infót nem tudom ki iratni lejátszás közben. Súlya is van a kis doboznak(persze pille egy rendes mediaplayerhez képest) elég minőségi összeszerelés. -
mihalko.gsi
csendes tag
Nálam ugyanez, 24 nap alatt jutott el odáig, hogy elkezdték vámkezelni... Aug. 16-án rendeltem, most dolgozzák fel a beküldött dokumentumokat.
-
nagyúr
A gyári KODI az összes BOX -on HASZNÁLHATATLAN!
Tele pakolják haszontalan kacat kiegészítőkkel, amik csak eszik a RAM ot és a CPU -t is! (meg még kitudja mit a kétes kiegészítők!)
legalább már nem csak egymagam állítom azt hogy teljesen használható a Beelink GT1 Droid alatt is! Akkor gondoljunk bele majd ha lesz rá pár hónap múlva LE, akkor milyen szuper lesz!
-
DoItYourself
Topikgazda
A zöld ikont nem neked írtad, csak úgy hümmögtem.
Nekem még megvannak a lemezeim, írottak és néhány gyári lemez is, nem porosodik alattuk a polc, kb. ez a funkciójuk. Ez a külső lejátszó elég furán mutat a lejátszó mellett, max. akkor van értelme a lejátszóra kötni állandóra, ha sűrűn előkerülnek a lemezek. Ha csak alkalomszerű a dolog, célszerűbb egy PC-ben lévő DVD meghajtót megosztani, és azt betallózni a Samba megosztások alatt. De előtte be kell tenni a lemezt, mert csak akkor engedi. Ez így nem túl kényelmes, jobb lenne fixen felvenni a médiatárba, de lehet, hogy rosszul csináltam valamit.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
a8l
aktív tag
A mai GT1-es tapasztalat. Mivel Nagyjából beállítottam a kodit itt a dolgozó szobában, a monitoron, gondoltam kipróbálom a projektoron(Sony VPL-HW10 FHD SXRD) meg erősítőn spdif-en (Pio. AX5i) a GT1-et. A kép még rendben is volt de a hang borzasztóan akadozott, nagy nehezen csináltam DD-t meg DTS-t de azok is akadoztak(vagy csak azok már nem tudom). Ezután jött az update 103-ra, utána FR, kipróbáltam megint ugyanolyan szar volt, a gyári kodit töröltem, letöltöttem a tegnap ajánlott verziót a box-al a kodi oldaláról
(kodi-16.1-Jarvis-armeabi-v7a.apk ) ezután felraktam azt. Pár beállítás megint kellett mire lett DD és DTS újra, a lényeg hogy most hibátlan. Megy minden rendesen nincs egy kicsi akadás sem, minden gyors és hibátlan. A felbontást 1080/24p -re állítottam a beállításokban mivel minden film amúgy is 24hz-es, ez gondolom jobb mint a 60hz, az aut frekiváltás meg nem megy droid alatt.
Mi a francnak teszik rá ezt a gyári kodit ha semmire sem használható.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz DoItYourself #5063 üzenetére
előbb lehet rosszul fejeztem ki maga. Zöld dvd nekem sincs, az biztos
a dvd kiadvány menüjében lépkedve tűnt úgy, hogy vannak olyan menüpontok, amitől a kodi főképernyőre vált vissza. De most újra elindítva a lejátszót meg mintha azokat is kezelné. Szóval talán csak bizonytalan. De a dvd kiadvány menüszerkezetében lehet bóklászni és van amikor minden működni látszik.
A sima mini mx távirányítón lehet hiányzik valami gom ahhoz, hogy a videólejátszásból a dvd kiadvány menüjébe visszalépjek, mert a kodi főmenüből az elejéről kezdve tudok most csak.
De mindegy, mert nem tartok dvd gyűjteményt, ez is csak reklám célú osztogatás volt és a tartalma miatt nem is nagyon mutatnám a működését
(sok éve a koleszban playboyt osztogattak és abban van egy dvd, a régi tankönyvek közt találtam ) -
DoItYourself
Topikgazda
Amivel én próbáltam az egy Samsung Portable DVD Writer Model SE-208 volt, LE 007-el. Adat lemezzel ugyanaz mint a gyári DVD-vel: csak a főmenüben van PLAY DISC menüpont, rákattintva indítja az első fájlt, de tovább lehet léptetni, mintha fejezetek lennének rajta.
A zöld DVD ikont továbbra se találom.paparazzi2: légy szíves tedd offtopik-ba, ha a hozzászólásod nem vág a témába.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz paparazzi2 #5060 üzenetére
Itt írtam az UNIC UC40-esről.
-
dugesz77
őstag
Ha már mindenki ráugrott a témára én is kipróbáltam egy ilyesmi külső usb3 kütyüvel. Igaz nem a BD olvasó van most benne hanem egy notebook combo drive. Nekem kellett egy újraindítás összedugott állapotban és szépen meg is jelent a lemezmenü Kodiban. Pár koncert dvd-t próbáltam mind ment menüvel mindennel. Ja MiniMX 007 képfájl. De mindjárt beledobok egy Blu-ray drive-ot és azzal is teszek egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz DoItYourself #5056 üzenetére
És valóban, egy régi dvd lemezt betéve működik a menü. De a bónusz anyagos résznél visszalépett csak a főmenüre. A videó lejátszás rész a működött.
Nekem egy régi thinkpadből kivett és usb keretbe tett dvd-rw volt a próba tárgya.
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz DoItYourself #5056 üzenetére
Nekem az LE 002-vel nem jött fel menü
De kicsit jobban körbe járva a témát:
A Fájlok között megjelenő Zöld DVD ikonon o (Options) majd "Lejátszás"-sal elindul a menü
A menüben a jobbra/balra nyilakkal tudok mozogni. A menüben almenükbe, majd a főmenübe visszalépés is jó. A film-et kiválasztva nem jelentkezik a korábban tapasztalt másodpercenkénti szaggatott lejátszás, beletekerve is hibátlan.Ha meg jön a T95M akkor majd kipróbálom az LE 006 és 007-es verziókat. A mini MX napi használatban van azt csak a biztos verziókra frissítem.
-
DoItYourself
Topikgazda
Kipróbáltam a DVD lejátszást egy külső Samsung DVD íróval, van rajta egy AV Connectivity logo. Nekem megjelent egy Play disc menü a főképernyőn a Programs és a Settings között. Erre kattintva bejött a gyári lemez menüje, mintha egy asztali DVD lejátszó lenne.
-
Pelican
őstag
Én az ebayben jobban bízom, mint a gearbestben, és az ebayről 7 nap alatt ért ide a box...
[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Zebra23
csendes tag
Pont most váltott az enyém is erre
Abban igazad van, hogy az eredeti az Kína, De a CZ-s postai azonosító szerint Csehország.
Vagyis Kínában feladták, majd a Frankfurti központban (gondolom európai központi szétosztó) pihent a csomag, amíg be nem regisztrálták/át nem került Csehországba, ahol előjegyezték a csomagot a CZ végű postai azonosítóra.
Véleményem szerint csak az elsőnél tartunk most.De javítsatok ki ha rosszul gondolom/értelmezem.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
Úgy van, ahogy a többiek írták, best match és 2.0 a hangfal beállítás, és akkor van transzkódolás opció. Megnéztem OE alatt így volt nekem is beállítva, csak tegnap a LE-et elállítgattam, így eltűnt. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Nyugalom, türelem és off.
Hiába írogatjatok ide a tracking infokat, egy perccel sem fog hamarabb jönni mint ahogy jön.
Azért ne várjunk dhl szolgáltatást ingyen postaval...Box's don't touch!
-
paparazzi2
tag
válasz Zebra23 #4982 üzenetére
Sziasztok!
2016.08.23-án rendeltem egy médialejátszót.
Eddig ez az üzenet volt.
RR508831095CZ Shipment Details
2016-08-25 13:20:00 Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre
2016-08-26 10:35:00 Parcel departure arrive in HongKong Sorting Centre
2016-08-27 19:30:00 Parcel is leaving Hong Kong Airport
2016-08-29 17:25:00 Frankfurt Sorting Centre
2016-08-31 11:22:00 Information sent to CzechMa megjött a Czech posta üzenete:
2016.09.13 12:37 22000(Czech Republic Item information :
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin countryEz mit jelent? Mert a küldő ország Kína és már két hete Frankfurtban van a lejátszó.
thx Jani
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #5036 üzenetére
Csak akkor aktív a dd transcoding ha 2.0 ra állítod.
Megfelelő alsa hang eszköz van kiválasztva?[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Zebra23
csendes tag
válasz DoItYourself #5046 üzenetére
Nekem hasonló az ALex féle 6.93.3.1 -> 7.0.002-nél volt.
A rendszer -> beállítások -> rendszer Hangkimenet alatt a "Kimenet konfigurációja" ha rögzített-re van állítva, akkor eltűnnek a hangtovábbítás engedélyezés menü pont és az alatta lévő beállítások ( DD, DTS, TrueHD stb..)
Az Alex féle OTA upgrade-ben is rögzített volt az alap beállítás.[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
válasz DoItYourself #5036 üzenetére
LE 007-ben ezt én sem találom, igaz még nem volt rá szükségem, de még lehet, a korábbi verziókban volt ilyen?
ha megtudsz valamit kérlek ne tartsd magadban
-
dugesz77
őstag
válasz Silent77 #5041 üzenetére
Meg kell próbálni a kézi frissítést(beállítások/kiegészítők/saját kiegészítők/videó kiegészítők/movieshark/frissítés). De volt,hogy a kiegészítő letörlés és újratelepítés segített csak. Különben nálam jelenleg mind a kettő megy hiba nélkül.
(#5035) Pelican Rendben. Azt hittem ezzel a részével van gond.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
A Nexbox-ok LE alatti ki-bekapcsolás problémája nem valószínű, hogy javítva lesz mostanság.
-
veterán
Napot urak!
Nálatok megy a sorozat barát?
Este még jó volt, most nem működik.
Movieshark szintén nem megy. Azt nem szoktam néznie, arra most néztem volna rá.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz junkpod #5033 üzenetére
Hűha, ezt a sokat kár volt leírnod, mert tisztában vagyok vele. Azt is leírtam, milyen erősítőm van, milyen kábellel, és ez hogy működik OE alatt egy fél éve.
Amit első blikkre nem találtam a 007-es LE-ben, az a transcoding opció, mintha hiányozna belőle. DTS HD-ből eddig a DTS core szépen kiment az erősítőbe (ehhez sztem nem kell semmilyen átkódolás), de tegnap csak sztereóig jutottam. Ma újra próbálkozok.[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz dugesz77 #5029 üzenetére
Tudom, ezért cseréltem erősítőt. (H/K AVR140 -> AVR161S)
Arra nem gondoltam, hogy 4k képesség is fontos lehet az erősítőnél, mert a 4k tévét később vettem, de szerencsére pont van ebben az avr-ben 4k pt.
DIY-nek írtam, hogy minden rendben, ami ki tud jönni az optikain, az kijön.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #4785 üzenetére
huh ezt a menut még nem is láttam soha, ma este rákeresek, mert szeretném kiiktatni teljesen ezt a CEC-et
tegnap este vadul kerestem de nem találtam sehol...Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #5020 üzenetére
szia!
optikain nem is lesz HD hang csak ha átkonvertálod, illetve ilyekor a "core" hangsáv fog kimenni Dolby Digital vagy DTS módban.
A DD transcoding opció csak akkor él ha a kimeneti hangszóró 2.0-ra van állítva, hiszen ebbe kódolja bele a DD formát.Tehát ha az AVR többcsatornás PCM hangot támogat (csak HDMI) akkor állítsd a KODI-t a megfelelő csatornaszámra, így az AAC hangfolyam is többcsatornás PCM-ként fog kimenni az AVR felé. (ez először a 007-től működik). Ilyenkor szükség sem lesz a DD tarnscodingra és nincs is ilyen menü.
Ha az AVR csak koax/optikai bemenettel rendelkezik akkor lőttek a többcsatornás PCM hangnak, de van DD és DTS (HD sávok esetén a core) és ilyenkor a helyes csatorna szám beállítás a 2.0 és a DD Transcoding. Így az AAC és más több csatornás hangsávok DD-be lesznek tömörítve.
Box's don't touch!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Pelican #5026 üzenetére
Kösz, akkor még próbálkozok a beállításokkal.
dugesz77: az üvegszál sok mindent elbír, de az átvitel formátuma szabványosított, több mint 30 éves technikáról van szó. Az a kérdés, hogy pl. DTS-HD MA esetén a core DTS-t átadja-e, vagy lekeveri az egészet, és sztereó PCM-ként adja tovább. S/PDIF-en ugye ez a három lehetőség van: tömörítetlen sztereó PCM, tömörített DD (AC3) vagy DTS. A TrueHD annyira nem érdekes, mert ott mindig van mellette sima DD (AC3).
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Pelican #5026 üzenetére
Na most itt igazából az a gond,hogy optikán nem megy át a HD hang. De nem a kütyü hanem a szabvány miatt.
Csak az alap DD és az alap DTS (EX a legtöbb úgy tudom)ami átküldhető. Ami biztos ,hogy nem megy át az Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio és az LPCM. Nálam pont ez a gond amig nincs 4K jel továbbításra alkalmas erősítőm. Vagy alap hang 4K képpel vagy 1080p kép Hd hangal.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz Pelican #5027 üzenetére
Reggel hirtelen csak az 1 lemezt találtam, lehet pont azt nem szereti.
Egész jól néz ki alá rakvaA DVD minőségtől már elszoktunk... Jó is a 720p, a 1080p mégjobb
A 4K-t én kihagyom 40" körüli tv-n 2,5-3 méterről nem hiszem hogy jobb lenne.
El se tudom képzelni 4K-s TV milyen lenne, Full HD is elég mosott.Én a nagy fehér LED-et még ez első este leragasztottam elég erős fénye van.
Nem szoktam kikapcsolni a dobozt estére.[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz Zebra23 #5017 üzenetére
A képeiden felbuzdulva rádugtam a laptopból pár éve kiszerelt DVD lejátszót egy USB-s házzal a boxra.
Pár DVD-vel kipróbáltam, mindet vitte rendesen menüvel, tokkal-vonóval.
Mondjuk a DVD minőségtől már eléggé el vagyok szokva...[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz DoItYourself #5023 üzenetére
Ja, értettem...
Megnéztem a MINI MX-G-n, optikain TrueHD semmi, DTS HD MA-ból a core DTS jön ki, DD, DTS jó, DD+ semmi, PCM multi stereó.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
a8l
aktív tag
Köszi.
Rendeltem is egy ilyet ED-től. Már csak egy jó HDD kéne bele. Egy WD RED 3TB-s van ami az asus gallery gyomrában volt eddig, lehet veszek mellé még egy ugyanolyat párnak. Kár hogy a 6TB-s HDD-k elég drágák ft/GB a 3TB-hez képest.
Másik GT1 is célországba elküldve lett CZ post-al. -
Pelican
őstag
válasz DoItYourself #5020 üzenetére
HDMI-n rendben működnek a HD hangok, és van már DD+ és PCM multi lejátszás is benne.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Csicsóka #4933 üzenetére
Tegnap M18-on sikerült beindítani a 007-et, kellett hozzá egy fogpiszkálós indítás. Abban a tévhitben éltem eddig, hogy azt elég volt egyszer megcsinálni, még a 005-el.
Nem volt sok időm még tesztelgetni (zsibbadt is voltam este), de mintha a HD hangokat csak sztereó PCM-ben adná át az erősítőnek. Ha jól emlékszek az OE a core-t adja át ilyen esetben. Mindegy még próbálkozok a Kodi hang beállításaival. Nem találtam az Enable Dolby Digital transcoding opciót se. Ja, régi erősítőm van toslink S/PDIF-el, AC3/DTS-t tud dekódolni.
-
Zebra23
csendes tag
válasz envagyok #5016 üzenetére
A lemezt beolvassa, de a menüt nem ismeri fel. a -vob fájlokból elindítva a menüt nem tudtam lépkedni, mivel a balra-jobbra, le-fel nyilak beletekerésbe vannak beállítva. A film 1 .vob fájlját elindítva 1-1 másodpercenként meg meg állt a kép 1 pillanatra. Gondolom a cache hiánya miatt, a beállításokkal nem szöszöltem, lehet hogy a kodiban van valalmi beállítás a rendes lejátszásra.
A korábban említett 3D-s DB ISO-kkal is tettem 1 próbát, de szét van csúszva a kép. olyan mintha SBS-ben játszva a kép közepe kerül a 2 szélére kicsit elcsúszva, alól-felül-ben meg eléggé szét csúszva....
Pedig sem drop, sem skip nem voltTudtok mondani 1 jó működkő "Test ISO"-t ami be lehet szerezni a virágboltból? ( film neve és realeaser neve)
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz envagyok #5003 üzenetére
Az universal movie scrappert én amiatt sgeretem jobban, mert be lehet állítani, hogy a film infót a port.hu-ról töltse (magyar nyelvű) és a trailer nyelvének is preferált nyelv magyar.
A minden más angol a beállításokban.
A barátnőm jobban szereti magyarul olvasni vagy megnézni a film ajánlót. -
a8l
aktív tag
válasz Zebra23 #5010 üzenetére
Nem tudom mi az a CEC, de a monitornak nincs távja, átdugtam egy pillanatra a pc-m unifying vevőjét a gt1-be és nyomtam egy o-t. Megy már több mint 1 órája a transformers4 1080p , 0drop, 0skip, nem volt hang akadás se, meg kép röccenés se olyan amit észre lehet venni, pedig figyelem rendesen, meg zöld villanás se. 4mag 20-30% terheltséggel megy, a másik négy szinte alig mozdul ki a 0-ból pár %-ot.
Eddig elégedett vagyok vele nagyon. 14nap alatt érkezett meg, átment gond nélkül a ... -on.
Ez a megosztás ment kicsit nehezen a jelszókéréssel. De szerencsére az egyik mappa ami meg volt osztva külön meghajtón, az működött, és megosztottá tudtam tenni az egyik üres 3TB-s hdd-t most másolom át rá a cuccot arról amit nem tudok megosztani sehogy sem, pedig együtt vettem a két drive-ot, nemrég lett beszerelve a gépbe. Asszony laptopján két kattintással meg tudtam osztani az összes drive-ot, az enyémen meg képtelenség, neki annivers. update előtti build van fent. Nem izgat most már lényeg hogy van mit lejátszani a kis doboznak, kipróbálom a projektorral is hamarosan..
Szerintem ez teljesen vállalható mediaplayer így dobozból kivéve is.
Alig várom hogy itt legyen az s905 és azt is össze tudjam hasonlítani a gt1-el.Cseh posta miatt kár aggódni, megjön mind kb két hét volt az information sent to cseh állapot. Az NL post tényleg gyorsabb 14nap, a cseh postás meg 3-4hét.
11eur van a csomagon holland feladóval, jó ez így.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
-
Mankó
veterán
válasz junkpod #4981 üzenetére
Zyxel-en nekem létre kellett hozni egy külön nfs nevű mappát és arra tudtam nfs megosztást tenni. Az abba másolt tartalmat már megtudtam osztani nfs szerveren a régi medx600-on. (3d iso-hoz már kellett az nfs, kicsi volt már a 310 hardvere, de nfs-sel még jó volt)
Az új xpenelogy-s épített szerveremen meg pikk-pakk az egész meghajtóra ki tudtam adni az nfs - t, úgy hogy már tartalom is volt rajta. Nem rossz ez a dsm szoftver. -
a8l
aktív tag
válasz Zebra23 #5001 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam már ezt is, the movie database átnézte és azonosította a nagyrészét.
A lejátszás közbeni infók megjelenítésére nincs valami megoldás ha nincs bill. o betűvel?
Tehát valahogy menüből, egérrel vagy más gombbal a gyári távról nem lehet behozni?Eddig minden gyári még, úgy ahogy kivettem a dobozból, nincs akadás se a képben se a hangban, gyári hdmi kábellel kötöttem össze egy 27-es lg FHD (TN) monitort ami itt pihen kihasználatlanul az asztalon.
Gondolom ez nem is tud 24p-t 60hz megy. Ha 24p képes megjelenítőre kapcsolom(sony sxrd proj.)akkor ha kiválasztom a beállítás menüben androidban a 24p-t akkor az marad film közben is vagy ki sem lehet választani ott sem csak 60hz-t?[ Szerkesztve ]
-
ShadeX
tag
Sziasztok! Engem is elért ez az "őrület", beneveztem egy Beelink MiniMXIII-ra a GearBesttől, a mai napon rendben meg is érkezett. Pompás a kicsike, bár még eléggé az ismerkedés elején járunk. Sajnos egy bosszantó sajátosságra ezen rövid idő alatt is sikerült szert tennie: OpenWrt-s routert használok töltögetéshez, és file szervernek. A routeren megosztott könyvtárakat eddig mindennel rendben meg tudtam nyitni, az új szerzemény viszont kifogni látszik rajtam. Amennyiben az adott mappa jelszóval védett, Kodi alatt képtelen vagyok felcsatolni, folyamatosan visszadobja a jelszóbekérő ablakot. Amennyiben a router egy nem védett könyvtárát sikerül felcsatolni (és már kezdenék reménykedni), a Kodi következő indulásánál már arra is jelszót kérne. A meglepő az egészben az, hogy android alatt ES File Explorerrel minden gond nélkül be tudom olvastatni ugyan azokat a megosztásokat, a jelszóval védetteket és a rendeseket is, csak Kodi alatt lázad a gép. Jó pár tiszteletkör után feláldoztam az egyik SD-met, és megpróbáltam a LibreElec-et is. Sajnos ugyan az a hiba, mint a gyárinál. Windowsra telepített Kodi esetén szintén gond nélkül elérhető minden megosztásom. Lenne valamelyikőtöknek rám pár perce, és segítene kibogozni ezt a "gubancot"?
-
Zebra23
csendes tag
A hozzá adásnál baloldalt ki kell választani a könyvtár tartalma: (filmek), majd a job oldalon válaszd ki melyik addon nézze át. ( Universal movie scrapper, the movie database)
Ha nem választottad ki hozzáadásnál, akkor kijelölöd a táhelyet, majd "options" gomb vagy Yatse-ban a középső kör röviden -> Tartalom változtatása
AZ addon kiválasztása után a beállításokban érdemes beállítani honnan töltse a film infót trailer-t stb-t.
Trailer-nek én magyar nyelvet szoktam megadni, a többi angol, mivel a filmek nevei is nálam angolul vannak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Wuthering Waves
- Gaming notebook topik
- Kompakt vízhűtés
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- RANGEE THINCLIENT 4110 B7D20 (Mini pc)
- TERRA MINI PC-MICRO 3000
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI + Intel Core i7-14700K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!